Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Εθνοκαθάρσεις που πέρασαν στα «ψιλά» της Ιστορίας


Παραγνωρισμένες τραγωδίες που χάθηκαν στα χρονοντούλαπα.

Η παγκόσμια ιστορία βρίθει από φρικιαστικά περιστατικά μαζικών εξοντώσεων και βίαιων ξεριζωμών, καθώς τα έθνη-κράτη πάλευαν ανέκαθεν για φυλετική καθαρότητα και πολιτισμική ομοιογένεια.

Κι έτσι αμέτρητοι λαοί και φυλές μετρούν τραγικά χρονικά στην ιδιαίτερη ιστορία τους, τα οποία δυστυχώς ξεχνιούνται, υποκύπτοντας συνήθως στο βάρος ακόμα μαζικότερων δολοφονιών που στέκουν μνημεία θηριωδίας.

Αφήνοντας τη συζήτηση για την κλίμακα των γεγονότων κατά μέρος, οι λιγότερο γνωστές εθνοκαθάρσεις πυροδοτήθηκαν ωστόσο από τα ίδια ακριβώς αισθήματα ρατσιστικού μίσους, ιδεοληψιών και προκαταλήψεων όπως ακριβώς και τα ανατριχιαστικότερα σε μέγεθος αντίστοιχά τους…


Η εκκαθάριση των Χάιλαντς



Όταν η σκοτσέζικη Εξέγερση των Ιακωβιτών καταπνίγηκε στο αίμα το 1745, αυτό έμελλε να σημάνει και το τέλος της παραδοσιακής ζωής στα σκοτσέζικα Υψίπεδα. Πίσω από την πρόφαση της κοινωνικής και αγροτικής μεταρρύθμισης, οι αμέτρητοι κολίγοι των Χάιλαντς εκδιώχθηκαν βίαια από τα πατρώα εδάφη και πλέον έπρεπε να φτιάξουν μια νέα ζωή είτε στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου είτε στον Νέο Κόσμο, όπως υποδείκνυαν με νόημα οι Βρετανοί.

Το πρώτο κύμα του εκτοπισμού ξεκίνησε επισήμως το 1780, όταν οι νέοι γαιοκτήμονες απέκτησαν πλήρη έλεγχο των εδαφών αλλά και των ανθρώπων που δούλευαν τη γη, αν και τα εδάφη προορίζονταν τώρα για βοσκοτόπια και όχι για καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η εκκαθάριση ήταν ευρύτατη και ο ξεριζωμός τελειωτικός: οι Σκοτσέζοι απαγορευόταν τώρα να φορούν τα παραδοσιακά κιλτ τους και να παίζουν την γκάιντα(!), την ίδια ώρα που έχασαν κάθε τίτλο κυριότητας στη γη τους. Αρκεί να αναφερθεί ότι μία και μόνο μία γυναίκα, η Κόμισσα του Σάντερλαντ, κατείχε τώρα ένα εκατομμύριο στρέμματα, πετώντας έτσι έξω κάπου 15.000 κολίγους από τα προγονικά τους εδάφη.

Οι πολιτισμικές επιπτώσεις για τους Σκοτσέζους ήταν τεράστιες και μαύρες, καθώς ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των κοινοτήτων τους με τα πλίνθινα σπίτια, την ανταλλακτική οικονομία και τους συνεταιρισμούς που διατηρήθηκε αναλλοίωτος από τον 12ο αιώνα μέχρι και τα τέλη του 19ου, ήταν τώρα παρελθόν. Οι ξεριζωμένες και καταστραμμένες οικογένειες έπρεπε να ζήσουν αλλιώς και για να διασφαλίσουν οι Βρετανοί ότι κανείς δεν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στα Χάιλαντς, συνήθιζαν να καίνε τα χωριά κάνοντας στάχτη τον τοπικό πολιτισμό…

Η Σφαγή της Τρίπολης



Η μάχη που έμεινε στην Ιστορία ως Σφαγή της Τρίπολης (1911) κατέχει την αμφιβόλου ηθικής διάκριση να είναι η πρώτη αεροπορική επιδρομή που έβλεπε ποτέ ο κόσμος, με τις βόμβες να βάλλουν από αέρος την οθωμανική επαρχία της Λιβύης: τις βόμβες τις έριχναν μάλιστα με τα χέρια και από κείνη τη στιγμή, ο πόλεμος άλλαξε για πάντα. Όπως και η Λιβύη βέβαια.

Μακριά από τα ισχυρά προπύργια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι επιτιθέμενοι Ιταλοί πίστεψαν ότι θα γίνονταν δεκτοί από τον τοπικό πληθυσμό ως απελευθερωτές, καθώς έδιωξαν τον οθωμανό κατακτητή. Όταν όμως είδαν από πρώτο χέρι ότι μόνο έτσι δεν ήταν, άρχισαν τις εκδικητικές επιχειρήσεις εκτοπισμού: κάπου 100.000 άνθρωποι ξεριζώθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με αναρίθμητους ακόμα να πεθαίνουν από λιμούς και κακουχίες. Η Λιβύη ήταν τώρα ιταλικό έδαφος και σύντομα ιταλοί έποικοι εγκαταστάθηκαν εκεί, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα νέο πεδίο μάχης, καθώς ο τοπικός πληθυσμός εξεγέρθηκε στην καταπίεση και τον εκτοπισμό.

Τα παγκόσμιου βεληνεκούς γεγονότα των επόμενων δεκαετιών επισκίασαν το δράμα των Λίβυων και τα δεινά που υπέφεραν από τους Ιταλούς, με την εθνοκάθαρση ολόκληρων πόλεων να συντελείται στο περιθώριο της επίσημης Ιστορίας. Μετά ήρθε ο Ψυχρός Πόλεμος, όταν οι Ιταλοί επέστρεψαν δηλαδή στο άρμα των Συμμάχων, και κατόπιν ο Μουαμάρ Καντάφι έκλεβε τα πρωτοσέλιδα, αφήνοντας στο περιθώριο της ειδησεογραφίας τις ιταλικές εκτοπίσεις που άλλαξαν μια για πάντα το πρόσωπο αλλά και τη μοίρα ενός πολύπαθου έθνους…

Ο εκτοπισμός των Τσαγκόσιων



Ο βίαιος ξεριζωμός των γηγενών Τσαγκόσιων από τα πατρώα εδάφη τους ξεκίνησε μια ωραία πρωία όταν οι Βρετανοί μάζεψαν τα σκυλιά των ντόπιων και τα σκότωσαν μπροστά στα μάτια τους. Τα σκυλιά ήταν φυσικά εκπαιδευμένοι και ικανοί ψαράδες που επέτρεπαν στον φιλήσυχο ντόπιο πληθυσμό να ζει στα νησάκια του Αρχιπελάγους Τσαγκός του Ινδικού Ωκεανού για αιώνες τρεφόμενος αποκλειστικά με ψάρια και καλλιεργώντας έναν παραδοσιακό και ήρεμο τρόπο ζωής που ο Δυτικός μόνο να ζηλέψει μπορούσε.

Και τότε, το 1973, ο αποικιοκράτης Βρετανός που είχε διεκδικήσει και υφαρπάξει με το έτσι θέλω τα νησάκια του Αρχιπελάγους αποφάσισε να τα νοικιάσει στις ΗΠΑ για να φτιάξει εκεί η υπερδύναμη τη νέα της στρατιωτική βάση, εντελώς απαραίτητη για τους Αμερικανούς που ήθελαν να μετατραπούν σε τοποτηρητή της Μέσης Ανατολής. Ό,τι ακολουθεί, είναι μια ανατριχιαστική ιστορία ξεριζωμού ενός λαού με το έτσι θέλω. Αφού λοιπόν εξόντωσαν τα σκυλιά των αυτοχθόνων, μάζεψαν τους Τσαγκόσιους από τη νήσο Ντιέγκο Γκαρσία και τους μετέφεραν με τις βάρκες σε μια άγονη ατόλη 1.600 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα τους. Εκεί έπρεπε να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, αν και αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο, καθώς η παραδοσιακή κοινότητα βασιζόταν όπως είπαμε στα εκπαιδευμένα σκυλιά για το ψάρεμα και τη γη είχαν να την καλλιεργήσουν αιώνες.

Το απόρρητο σχέδιο των Αγγλο-Αμερικάνων από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα, όταν έμαθε έντρομη η οικουμένη το μαύρο πλάνο των Δυτικών για το τοπικό στοιχείο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είχαν αποφασίσει να ερημώσουν το νησί από κάθε μορφή ζωής, αφήνοντας μόνο γλάρους ζωντανούς, μιας και οι Αμερικανοί δεν ήθελαν γηγενείς να περιφέρονται έξω από τη βάση τους.

Οι εναπομείναντες Τσαγκόσιοι παλεύουν για επιστροφή στα πατρώα τους εδάφη, αν και οι ΗΠΑ έχουν νοικιάσει το νησί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2036 και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν στους γηγενείς να επιστρέψουν, παρά το γεγονός ότι σε καμιά άλλη βάση τους δεν έχει ερημωθεί ο τόπος τριγύρω! Από την παγκόσμια κατακραυγή και τις τραγικές συνθήκες φτώχειας και ανέχειας όπου ζουν όσοι Τσαγκόσιοι επιβίωσαν, οι Αμερικανοί επιτρέπουν πια σε 15 ηλικιωμένους της φυλής να επισκέπτονται το Ντιέγκο Γκαρσία μια φορά τον χρόνο για θρησκευτικούς λόγους…

Ο Καναδάς εκδιώκει τους ιαπωνικής καταγωγής πολίτες του



Την ώρα που οι φρικιαστικότατες περιπέτειες των χιλιάδων ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου είναι επίσης παραγνωρισμένες, ακόμα πιο άγνωστη είναι η μοίρα των Γιαπωνέζων του Καναδά, οι οποίοι όχι μόνο υπέφεραν τα πάνδεινα κατά τον πόλεμο, αλλά μετά το τέλος του εκδιώχτηκαν κιόλας από τη χώρα και στάλθηκαν πακέτο στην ισοπεδωμένη Ιαπωνία, την οποία οι περισσότεροι δεν είχαν δει φυσικά ποτέ.

Με το που κήρυξε ο Καναδάς τον πόλεμο στην Ιαπωνία, ο αρχιστράτηγος Κεν Στιούαρτ διακήρυξε: «Από στρατιωτικής πλευράς, οι Ιάπωνες Καναδοί δεν αποτελούν τον παραμικρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Όχι ότι τα λόγια του έπιασαν τόπο και ήδη από τον Φεβρουάριο του 1942 η εντολή είχε δοθεί για μετεγκατάσταση όλων των ιαπωνικής καταγωγής πολιτών σε «προστατευόμενες περιοχές»: χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να πάρουν ό,τι μπορούσαν μέσα σε μερικές ώρες και να μεταφερθούν με τρένα σε ερημωμένες πόλεις. Χωρίς νερό και ηλεκτρικό, οι πόλεις-φαντάσματα της Βρετανικής Κολούμπια μετατράπηκαν σε κέντρα κράτησης για 20.800 Καναδο-Ιάπωνες, με τους 13.000 μάλιστα από αυτούς να έχουν γεννηθεί στον Καναδά. Όσο για τις περιουσίες τους, εκποιήθηκαν ώστε να χρηματοδοτηθεί η μεταστέγασή τους!

Τα δεινά τους δεν τέλειωσαν βέβαια με το πέρας του πολέμου, όταν και είχαν πια δύο επιλογές: ή να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Καναδά και να μετακομίσουν εθελοντικά στα ανατολικά ερημοτόπια της χώρας ή να εκπατριστούν στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι ένα καλό ποσοστό από αυτούς τη μόνη χώρα που ήξεραν ήταν ο Καναδάς. Περίπου 4.000 άνθρωποι, γέννημα-θρέμμα του Καναδά οι περισσότεροι και ένα καλό ποσοστό κάτω των 16 ετών, εξορίστηκαν στην Ιαπωνία, αν και το 1949 τους επιτράπηκε τελικά να επιστρέψουν, όχι όμως όπου ήθελαν, παρά μόνο στη Βρετανική Κολούμπια που είχαν φτιάξει τα παραπήγματά τους. Οι περιοριστικοί νόμοι κατά των ιαπωνικής καταγωγής καναδών πολιτών διατηρήθηκαν μέχρι το 1967…

Η Μεγάλη Πορεία των Ναβάχο



Το 1863 η αμερικανική κυβέρνηση έφτιαξε νέο οχυρό μέσα στα ιερά εδάφη των Ναβάχο στα βόρεια της Αριζόνα. Κάτω από τις άμεσες εντολές της ηγεσίας της χώρας, θα ξεκινούσε μια νέα περίοδος επιθετικότητας και βίας κατά του ντόπιου στοιχείου της Αμερικής με σκοπό να τους εκδιώξουν από τα πατρώα εδάφη. Αντί για ολομέτωπο πόλεμο όμως, τώρα οι λευκοί στρατιώτες κατέστρεφαν τις ινδιάνικες καλλιέργειες και τους οπωρώνες, έκαιγαν τα αποθέματα τροφής και σκότωναν τα ζώα της κτηνοτροφίας. Ιδιαίτερη αμοιβή δινόταν μάλιστα σε όποιον φαντάρο έφερνε στο στρατόπεδο ινδιάνικο άλογο ή μουλάρι, καθώς ήξεραν ότι οι αυτόχθονες βασίζονταν άμεσα στα ζώα αυτά. Μέχρι την επόμενη χρονιά, χιλιάδες Ναβάχο υπέκυψαν στις κρατικές διαθέσεις αφήνοντας τη μοίρα της ζωής τους στα χέρια της αποικιοκρατικής διοίκησης.

Η άνευ όρων παράδοση των Ναβάχο συνοδεύτηκε από τον μαζικό εκτοπισμό χιλιάδων Ινδιάνων από τα προγονικά εδάφη τους. Η Μεγάλη Πορεία των Ναβάχο, όπως έμεινε γνωστός ο τραγικός ξεριζωμός τους και η μετεγκατάστασή τους σε καταυλισμό στο Νέο Μεξικό, είδε 11.470 ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να βαδίζουν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα με τα πόδια. Εκατοντάδες πέθαναν από τις κακουχίες, τον ηθελημένο υποσιτισμό αλλά και τις σφαίρες του ομοσπονδιακού στρατού όταν κάποιος ξέμενε πίσω από την πομπή του ζοφερού καραβανιού: υπολογίζονται σε 2.300 θάνατοι.

Τα δεινά δεν τέλειωσαν βέβαια στην πορεία, καθώς με το που έφτασαν στον κρατικό καταυλισμό του Νέου Μεξικού, το μόνο που αντίκρισαν ήταν τα σπίτια από καλάμια και κλαδιά που τους είχε φτιάξει η κυβέρνηση, αλλά και κάτι απομεινάρια σκηνών. Στον ίδιο καταυλισμό μεταφέρθηκαν και όσοι Απάτσι γλίτωσαν από τα πυρά και το μένος του λευκού, μετρώντας άλλη μια τραγική πορεία που αποδεκάτισε όσους Ινδιάνους γλίτωσαν από τον επεκτατισμό του λευκού Αμερικανού. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τόσο τραγικές που το 1868 η αμερικανική κυβέρνηση, βλέποντας τους Ινδιάνους να πεθαίνουν από τις ασθένειες αλλά και το μολυσμένο νερό της περιοχής, έδειξε ψήγματα ανθρωπιάς και τους κάλεσε να επιστρέψουν στα ίδια εδάφη από τα οποία τους ξερίζωσε πέντε χρόνια πρωτύτερα! Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν για το τίποτα…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύσεις


Συνολικά 97.367 πρόσφυγες έχουν μπει στην Κροατία από τα μέσα Σεπτέμβρη

«Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν ξεπεράσει τις 100.000» λέει ο υπ. Εσωτερικών της χώρας.

Από τη έναρξη της κρίσης με τη μαζική εισροή προσφύγων στην Κροατία, στις 16 Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα εισήλθαν στη χώρα 97.367 άνθρωποι, δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς και πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος της μέρας ο αριθμός αυτός μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.

Ο κ. Όστογιτς στη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο υποδοχής προσφύγων, στο Οπάτοβατς είπε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν με τρένο στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αν υπάρχει έτοιμο σχέδιο, αν οι πρόσφυγες αρχίσουν να καταφθάνουν στη νότια Κροατία υπογράμμισε: «Αν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει από το νότο, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκεί και το ζήτημα είναι απλό δεν θα τους επιτρέψουν να περάσουν».

Ο Ράνκο Όστογιτς είπε ότι «λιγότεροι από 200 πρόσφυγες διέρχονται καθημερινά από τη διάβαση Χόργκος στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, κάτι που αποδεικνύει ότι η διαδικασία διέλευσης από εκεί είναι αργή και βασανιστική, ενώ στην Κροατία έρχονται κατά κύματα».

Ο κ. Όστογιτς είπε ότι ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ενημερωνόταν για την κατάσταση στην περιοχή τις δύο τελευταίες εβδομάδες θα επισκεφθεί το Οπάτοβατς στις 6 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με Κροάτες αξιωματούχους.

«Ελπίζω όλοι να υιοθετήσουμε κοινή θέση – ότι όλο αυτό πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε επιδείνωση των καιρικών συνθηκών για να σταματήσει η κατάσταση. Η Κροατία ως κράτος – μέλος της ΕΕ αναμένει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους για σκοπούς τέτοιας φύσης».

Ο Σλοβένος ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και μεταναστευτικών ροών, Κλέμεν Γκρόσελι δήλωσε στον κρατικό σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό ότι λόγω του κύματος προσφύγων που φθάνει στην Ευρώπη, το σύστημα Σένγκεν καταρρέει και όταν η ΕΕ δημιούργησε τα βασικά έγγραφα του μηχανισμού δεν είχε προβλέψει τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών και τώρα πρέπει να έχει ρεαλιστική στάση και να προσαρμοστεί στην κατάσταση.

«Το καθεστώς Σένγκεν δημιουργήθηκε σε καλές εποχές οικονομικής ανάπτυξης και διεύρυνσης της ΕΕ, όταν η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης ήταν στο απόγειο, αλλά κανένας δεν προέβλεψε τους άσχημους καιρούς με τις προκλήσεις ασφάλειας και τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα» σημείωσε ο κ. Γκρόσελι πρώην ΓΓ του υπουργείου Άμυνας της Σλοβενίας.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά αρχίζουν να προστατεύουν τα σύνορα λόγω του κύματος προσφύγων, αλλά αυτό επίσης περιορίζει τη ροή αγαθών και υπηρεσιών. Είμαστε μάρτυρες μια αποσύνθεσης του συστήματος και κατά κάποιο τρόπο μιας επιστροφής στο παρελθόν» υπογράμμισε.

----------------------

Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της

«Εκείνοι που έρχονται στη χώρα μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να ξαναφύγουν».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε πως τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι ένα θέμα.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μια κρίση που, όπως είπε, «δοκιμάζει το σθένος της Ευρώπης».

Είπε επίσης πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης. «Και για την Ευρώπη αυτό σημαίνει ότι πρέπει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας σε όλη την Ευρώπη -και να τα προστατεύσουμε μαζί- έτσι ώστε η μετανάστευση στην Ευρώπη να γίνεται τακτοποιημένα», είπε.

«Σημαίνει όμως επίσης πως πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη για τις χώρες όπου βρίσκονται οι αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να φεύγουν, ή όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, όπως στον Λίβανο, στην Ιορδανία ή στην Τουρκία», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμη πως η Γερμανία πρέπει να καταστήσει σαφές πως εκείνοι που χρειάζονται προστασία θα την έχουν αλλά εκείνοι που έρχονται στη χώρα μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να ξαναφύγουν. «Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι σχετικά με αυτό και να το κάνουμε σαφές», είπε.

Πρόσθεσε πως η ενσωμάτωση των νέων αφίξεων είναι ένα «μεγάλο καθήκον» και ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει τις ανησυχίες του για το θέμα αυτό. Θα πρέπει επίσης να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή βοήθεια και να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τους πρόσφυγες μέσω προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

----------------------

Συναυλία υπέρ των προσφύγων στη Βιέννη


Την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες, αναμένεται να δείξουν δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί, στην αυριανή μεγάλη διαδήλωση και συναυλία στη Βιέννη, παρουσία του Προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, ο οποίος θα απευθύνει και τον κεντρικό χαιρετισμό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε πείσμα της αυστριακής Ακροδεξιάς, που τις τελευταίες ημέρες εντείνει την υποκίνηση φανατισμού και την υποδαύλιση φόβου, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο και στην πόλη της Βιέννης την μεθεπόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Η διαδήλωση και στη συνέχεια η πορεία, με σύνθημα "Πρόσφυγες Καλώς Ήλθατε", θα ξεκινήσει από τον δυτικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, εκεί όπου μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες είχαν φθάσει πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και θα διέλθει από τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης για να κατευθυνθεί στο κτίριο της αυστριακής Βουλής.

Εκεί θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες, και η διαδήλωση θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία των Ηρώων, για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης "Φωνές για τους Πρόσφυγες".

Τις εκδηλώσεις υπέρ των προσφύγων, διοργανώνει η "Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου", η οποία συνενώνει δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες της κοινωνίας πολιτών και φιλανθρωπικούς συλλόγους, ενώ στην πολύωρη συναυλία στην Πλατεία των Ηρώων θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς δεκάδες γνωστών Αυστριακών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η Αυστριακή νικήτρια του Φεστιβάλ της Eurovision του 2014, Κοντσίτα Βουρστ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αναμένεται να συγκεντρωθεί σημαντικό χρηματικό ποσό για την περίθαλψη προσφύγων.

«Η συμμετοχή του ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ, με τη γνωστή ξεκάθαρη στάση του στο Προσφυγικό και τη μεγάλη δημοτικότητά του στην Κοινωνία Πολιτών, προσδίδει στην υπόθεσή μας ένα ιδιαίτερο βάρος», τόνισε σε αποψινές δηλώσεις του ο επικεφαλής των διοργανωτών Έριχ Φένινγκερ, διευθυντής της μεγαλύτερης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Λαϊκή Βοήθεια".

Όπως ανακοινώθηκε, σε πάνω από 116.000 ευρώ ανέρχονται τα καθαρά έσοδα από την φιλανθρωπική συναυλία που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας υπέρ των προσφύγων, η ξακουστή Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ και σολίστ την Ελίζαμπετ Κούλμαν, με έργα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Εξάλλου, 100 γνωστά εστιατόρια, καφέ και μπαρ της Βιέννης, διέθεσαν το ήμισυ των χθεσινών εισπράξεών τους, όπως επίσης τις χθεσινές αμοιβές των υπαλλήλων τους, οι οποίοι παραιτήθηκαν οικειοθελώς από αυτές, σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την περίθαλψη προσφύγων.

----------------------

Συνάντηση Ξυδάκη με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή διάσταση της προσφυγικής κρίσης.

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη, σήμερα, στο υπουργείο, με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, αποτελούμενη από την υπεύθυνη Συντονισμού Εκτάκτων Δράσεων Αλεσσάντρα Μορέλλι, τον επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας Γιώργο Τσαρμπόπουλο και την υπεύθυνη του Τομέα Προστασίας Καλλιόπη Στεφανάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή διάσταση της προσφυγικής κρίσης και τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτή.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα

Θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στο μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη, με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Αντρέα Ίκιτς Μπεμ.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις «άριστες» διμερείς σχέσεις και στην «αγαστή» συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των δύο χωρών, η οποία επιβεβαιώθηκε και κατά την επίσκεψη, πριν από λίγους μήνες, του Αυστριακού καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στην Αθήνα.

----------------------

Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στη σήραγγα της Μάγχης

Διακόπηκε η κυκλοφορία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, όταν περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και μπήκαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοίνωσε η Eurotunnel.

«Γύρω στις 00:30 (01:30 ώρα Ελλάδος) περίπου εκατό πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας της σήραγγας και μπήκαν μέσα δια της βίας. Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις υπηρεσίες μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Eurotunnel. Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι οι δυνάμεις της τάξης βρίσκονται τώρα στην περιοχή και ότι εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή της κυκλοφορίας.

----------------------

Για υποκίνηση φυλετικού μίσους κατηγορείται ηγέτης του Pegida

Είχε χαρακτηρίσει «ζώα» και «αλήτες» τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γερμανία.

O ιδρυτής του αντιμεταναστευτικού και ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida αντιμετωπίζει την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος» καθώς αποκάλεσε με αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες», γνωστοποίησε σήμερα η Εισαγγελία της Δρέσδης (ανατολική Γερμανία).

Ο Λουτς Μπάχμαν, ηλικίας 42 ετών, είχε αναρτήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μηνύματα εχθρικά προς του «πρόσφυγες πολέμου και τους αιτούντες άσυλο» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η Εισαγγελία της πόλης όπου ιδρύθηκε το περασμένο φθινόπωρο η οργάνωση Pegida (ακρωνύμιο «του Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»).

Οι τοποθετήσεις αυτές, όπου χαρακτήριζε τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες» συνιστούν «διατάραξη της δημόσιας τάξης» όπως επίσης και μια «επίθεση εναντίον της αξιοπρέπειάς (τους)» υπογραμμίζει η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Ο Λουτς Μπάχμαν, που έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση για ληστείες και άλλα ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 5 έτη, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και έγιναν γνωστά στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το Pegida, που βρισκόταν εκείνη την εποχή στο απόγειό της, είχε οργανώσει μια συγκέντρωση όπου συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι στη Δρέσδη, μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

Ο Μπάχμαν, του οποίου μια φωτογραφία να μιμείται τον Αδόλφο Χίλτερ είχε επίσης διαρρεύσει στον Τύπο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προτού επανενταχθεί στο κίνημα έναν μήνα αργότερα.

----------------------

Περισσότερους αιτούντες άσυλο αναμένει το 2015 το Ελσίνκι

Η Φινλανδία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της.

Προς τα πάνω αναθεώρησε η κυβέρνηση της Φινλανδίας την πρόβλεψή της για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο για το 2015 σε περίπου 50.000 από την προηγούμενη εκτίμησή της των 30.000, έπειτα από την εισροή των προσφύγων τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο χρόνο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 3.600.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η νέα αυτή εκτίμηση, συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας που φθάνει μόλις τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι παρεμφερής με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ή τη Σουηδία.

Χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων από το Ιράκ, διέσχισαν τις τελευταίες εβδομάδες τα χερσαία σύνορα της Φινλανδίας στην περιοχή του Τόρνιο, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, έπειτα από μακρύ ταξίδι εντός του εδάφους της Σουηδίας.

----------------------

Μετανάστες είχαν κρυφτεί σε φορτηγό-ψυγείο στη Γαλλία

Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν 31 μετανάστες σε ένα φορτηγό ψυγείο κοντά στη Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία. Όλοι οι μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους.

Οι περισσότεροι ήταν συριακής εθνικότητας και μέσα στο φορτηγό η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Οι αρχές συχνά εντοπίζουν μετανάστες μέσα σε φορτηγά με κατεύθυνση το βόρειο λιμάνι της Γαλλίας Καλαί, όπου περίπου 3.500 πρόσφυγες παραμένουν με την ελπίδα να περάσουν στην Βρετανία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας νεαρός Ιρακινός βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα φορτηγό, πλάι σε δύο συνεπιβαίνοντες μετανάστες, που βρέθηκαν ζωντανοί.

----------------------

Τουσκ: Χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να πλήξουν την Ευρώπη

Καρφιά για ηγέτες, που δεν κατονόμασε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες -τους οποίους δεν κατονόμασε- για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές», είπε ο Τουσκ, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στο Σοπότ, στις πολωνικές ακτές στη Βαλτική.

«Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλώντας να «εξαχθούν τα συμπεράσματα που επιβάλλεται».

Προηγουμένως επέκρινε τις «στρατιωτικές λύσεις που προτείνονται από ορισμένα κράτη στη Συρία», οι οποίες εγείρουν τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οκτώ εκατομμύρια Σύροι που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους» και αυτοί.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην «στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, την στρατιωτική και πολιτική εμπλοκή του Ιράν και την όλο και πιο σαφή πρόσκληση για την εμπλοκή της Κίνας».

«Οι πρόσφυγες έχουν μετατραπεί σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ενίοτε, στα χέρια και κατά τις βουλές ορισμένων πολιτικών, μετατρέπονται σε αντικείμενο παζαριού, ή σε νέο στοιχείου του υβριδικού πολέμου, τις πρώτες εκδηλώσεις του οποίου είδαμε στην Κριμαία και στο Ντονμπάς», στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τουσκ. «Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη Ρωσία», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο όρος «υβριδικός πόλεμος» έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγραφεί η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία κατηγορείται από το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση με συγκαλυμμένο τρόπο: αναπτύσσοντας στρατιωτικούς χωρίς διακριτικά, εξαπολύοντας μυστικές επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, μια επίθεση προπαγάνδας καθώς και κάνοντας συχνά ελιγμούς στρατευμάτων στα σύνορα.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποδέχεται τους πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν από τον πόλεμο, ο Τουσκ προειδοποίησε παράλληλα εναντίον της επανεμφάνισης των «τειχών» στα ξεχασμένα σύνορα στο εσωτερικό του Χώρου Σένγκεν.

«Σήμερα δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. Είναι οι διακινητές, η αποφασιστικότητα των ανθρώπων και ακόμη και οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Μεσόγειο που το κρίνουν», ανέφερε εξάλλου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πάντως ο Τουσκ ανέφερε πως ένας λόγος για να αισιοδοξεί όσον αφορά το γεγονός πως οι πρόσφυγες φθάνουν στην Ευρώπη είναι το ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι θα τύχουν καλής μεταχείρισης και ότι τα παιδιά τους θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To σκάνδαλο της Volkswagen κλονίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς


VW - Audi: Δείτε online αν το όχημά σας διαθέτει το ειδικό λογισμικό





Τα εργοστάσια της VW αλλά και της Audi έχουν αναρτήσει στις επίσημες ιστοσελίδες τους εφαρμογή μέσω της οποίας οι κάτοχοι των γερμανικών αυτοκινήτων μπορούν να ελέγξουν άμεσα αν το όχημά τους φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπής καυσαερίων.

Μάλιστα στο Link που περιλαμβάνει την ειδική εφαρμογή το εργοστάσιο της VW έχει αναρτήσει και ένα μήνυμα για τους πελάτες της το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά:

«Δεν θα σας κάνουμε να χάσετε χρόνο. Δουλεύουμε σκληρά για μια λύση και θα ενημερώσουμε κάθε πελάτης μας που το όχημά του επηρεάζεται σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, το συντομότερο δυνατό. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο δρόμο της φώτισης και με συνέπεια οδηγούμαστε στη διαφάνεια. Σας εγγυόμαστε ότι η Volkswagen θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πελατών, των εμπόρων και του ευρύ κοινού.

Το μόνο που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με τη δέουσα ταχύτητα και την επιμέλεια που περιμένετε τώρα από εμάς.»...

Πιέστε εδώ για να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της VW και πατώντας τον αριθμό πλαισίου του οχήματός σας να ενημερωθείτε αν φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπών ρύπων...

Επίσης τονίζεται στην ανάρτηση πως το σύστημα ελέγχει μόνο αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων Volkswagen και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (εκτός Amarok).

Όλα τα οχήματα, τα οποία κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, το σύστημα δεν μπορεί να τα ερευνήσει...

Επίσης και η Audi έχει αναρτήσει ειδική εφαρμογή στο σύστημά της ώστε οι κάτοχοι να ερευνούν αν το όχημά τους φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπών ρύπων.

Πιέστε εδώ για να δείτε αν το Audi σας φέρει το ειδικό λογισμικό επιλέγοντας το «Fahrgestellnummer prüfen»...

Παράλληλα και στην συγκεκριμένη εφαρμογή της Audi υπάρχει ένα μήνημα προς τους πελάτες που αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε ή κυρία, δυστυχώς, υπάρχουν μερικά από τα οχήματα που φέρουν το ειδικό λογισμικό μείωσης ρύπων. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν τίθονται θέματα για την ασφάλεια των οχημάτων ή άλλα προβλήματα. Περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας μπορείτε να βρείτε εδώ. Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε ευχαρίστως με την Audi»...

----------------

Οι ιδιοκτήτες Volkswagen δεν θα πληρώσουν υψηλότερα τέλη στη Βρετανία

Ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Volkswagen στη Βρετανία που φέρουν το λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους ρύπους στα ντιζελοκίνητα οχήματά της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν θα πληρώσουν υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Στην Βρετανία το ύψος των τελών κυκλοφορίας συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες εκείνων των αυτοκινήτων Volkswagen που έχουν ήδη αγορασθεί στην Βρετανία και θα αναλάβει την ευθύνη που της αντιστοιχεί διασφαλίζοντας πως κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν θα επιφορτιστεί με υψηλότερα φορολογικά τέλη ως αποτέλεσμα αυτού του σκανδάλου», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πάτρικ ΜακΛάφλιν σε ανακοίνωση του.

Η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα στη χώρα φέρουν το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων για την εκπομπή ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 508.276 αυτοκίνητα Volkswagen, 393.450 Audi, 76.773 Seat, 131.569 Skoda, όπως και 79.838 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, διευκρινίζει η βρετανική θυγατρική της Volkswagen στη σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να διορθώσει γρήγορα την κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όρεγκον: Ο δράστης είχε στην κατοχή του 13 όπλα


Ο δράστης του μακελειού στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον είχε υπηρετήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε στην κατοχή του 13 όπλα, που είχαν όλα αγοραστεί νόμιμα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Ο Κρίστοφερ Χάρπερ Μέρσερ, 26 ετών, είχε καταταγεί στον αμερικανικό στρατό στις 5 Νοεμβρίου 2008 στο Φορτ Τζάκσον της Νότιας Καρολίνας. Υπηρέτησε όμως μόλις έναν μήνα αφού στις 11 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους τον απέλυσαν καθώς έκριναν ότι δεν πληρούσε τα απαραίτητα προσόντα, σύμφωνα με τα αρχεία του στρατού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι ο Μέρσερ άφησε πίσω του ορισμένα γραπτά στα οποία εκφράζει την αντιπάθειά του για τους μαύρους.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, Τζον Χάνλιν, ο οποίος αρνείται μέχρι τώρα να προφέρει το όνομα του ενόπλου που σκότωσε εννέα ανθρώπους, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα το ακούσουν αργότερα σήμερα από τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει τη νεκροτομή. Όπως είπε, το πανεπιστήμιο αναμένεται να ξανανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο σερίφης επανέλαβε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του δράστη και του Κοινοτικού Κολεγίου Άμπκουα στην πόλη Ρόζμπεργκ. Κάλεσε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να παραδώσουν στις αρχές τυχόν υλικό --φωτογραφίες και βίντεο-- που έχουν στην κατοχή τους από το μακελειό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών των ΗΠΑ (ATF), ο Μέρσερ είχε στην κατοχή του τουλάχιστον 13 όπλα, έξι από τα οποία βρέθηκαν στο χώρο του πανεπιστημίου και άλλα επτά στο σπίτι του. Η ειδική πράκτορας της ATF Σελίνες Νούνιες είπε ότι όλα τα όπλα είχαν αγοραστεί νόμιμα, είτε από τον ίδιο είτε από μέλη της οικογένειάς του. Από τα έξι όπλα που βρέθηκαν στο πανεπιστήμιο, τα πέντε ήταν πιστόλια και το έκτο ένα τουφέκι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα ζούσατε σε μια πλωτή πόλη;


Αυτή η φουτουριστική πλωτή πόλη θα μπορούσε μια μέρα να γίνει το ιδανικό σπίτι για εκείνους που αγαπούν τη θέα στη θάλασσα.

Έχει σχεδιαστεί από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Rougerie και θα λειτουργεί σαν ένα πλωτό τεράστιο σκάφος που θα κάνει πανεπιστημιακές έρευνες στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης για κρουαζιερόπλοια ή πλωτές κατοικίες στο μέλλον. Το "The City of Meriens" -όπως ονομάζεται- θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 7000 ανθρώπους, θα έχει πλάτος 500 μέτρα και μήκος 900 μέτρων.

Ο αρχιτέκτοντας φαντάζεται το "The City of Meriens" ως μια πανεπιστημιούπολη. Θα μπορεί να φιλοξενεί 7.000 ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές, καθώς έχει δωμάτια, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και χώρους αναψυχής και αθλητισμού. Θα είναι τελείως αυτόνομο, έχοντας την ικανότητα να λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων. Το εσωτερικό του τμήμα θα λειτουργεί ως λιμάνι που θα μπορεί να φιλοξενήσει άλλα ερευνητικά σκάφη.

Ο Rougerie δήλωσε πως αγαπά πολύ την θάλασσα. "Αισθάνομαι πολύ, πολύ καλό κάτω από το νερό. Νιώθω διαφορετικά. Ένας άλλος τύπος φαντασίας ξυπνάει μέσα μου όταν είμαι κάτω από το νερό".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ με παιδί που παίζει σε περβάζι παραθύρου


Παίζει ανέμελο αψηφώντας κάθε κίνδυνο - Δείτε το βίντεο.

Αν και πλέον ο σύγχρονος άνθρωπος δύσκολα σοκάρεται πια, εντούτοις το παρακάτω βίντεο κόβει την ανάσα. Το απόσπασμα, δείχνει ένα παιδί να στέκεται στο περβάζι ενός παραθύρου, στον 8ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην πόλη Miass στην Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ στα ρωσικά Ουράλια, σύμφωνα με αναφορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως βλέπετε, το παιδί μοιάζει να έχει άγνοια κινδύνου ενώ ακόμα και η παραμικρή κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Το περιστατικό κατέγραψε ένοικος παρακείμενης πολυκατοικίας, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι ένστολοι έφτασαν στο σημείο έπειτα από 15 λεπτά ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποια τραγική κατάληξη. Οι αστυνομικοί, έκαναν συστάσεις στους γονείς του παιδιού και όπως είπαν, πρόκειται για «μια φυσιολογική οικογένεια».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποτρόπαιος βασανισμός και εξευτελισμός λύκου στην ΠΓΔΜ


Φωτογραφίες και βίντεο που προκαλούν οργή και θλίψη.

Τους άνδρες που έπιασαν λύκο και τον υπέβαλλαν σε ασύλληπτη κακοποίηση και τρομακτικά βασανιστήρια αναζητούν οι αρχές στην ΠΓΔΜ. Tο οπτικό υλικό δείχνει το τραυματισμένο λύκο, ακόμα ζωντανό, δεμένο στο μπροστινό μέρος οχήματος και έναν άνδρα να τον γρονθοκοπεί.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες στο χωριό Karbinci στα ανατολικά, φαίνεται το άτυχο ζώο να κοιτάζει τους βασανιστές του χωρίς να μπορεί να κάνει οτιδήποτε για να γλιτώσει από τα βασανιστήρια.

Οι άνδρες γελούν και αστειεύονται με το αβοήθητο ζώο πριν το αρπάξουν από το λαιμό και του βάλουν με βία τσιγάρα στα ρουθούνια, σαν να τον αναγκάζουν να καπνίσει.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε γυρίστηκε το βίντεο αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων της οργάνωσης Anima Mundi που επιδιώκουν την καταδίκη των σαδιστών.

«Αυτή είναι εικόνα ενός σαδιστή που θέλει να δείξει πόσο άνδρας είναι χτυπώντας ένα ανυπεράσπιστο ζώο», τονίζει η Anima Mundi.

«Δεν τους έφτασε που το ξυλοκόπησαν τόσο που να φτάσει στα όρια του θανάτου, ήθελαν να κάνουν τα τελευταία λεπτά ζωής αυτού του υπέροχου άγριου ζώου όσο πιο επώδυνα μπορούσαν», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι άνδρες έχουν αναγνωριστεί αλλά τα ονόματα τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλη η αλήθεια για το «πυρηνικό κουμπί»


Ποια διαδικασία ακολουθείται σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου και ποιοι εμπλέκονται.

Ο πρόεδρος των Εργατικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν είχε πει, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι δεν θα πατούσε το πυρηνικό κουμπί. Αλλά αλήθεια, υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο, αναρωτιέται το BBC.

Είναι πράγματι μια υποβλητική εικόνα: Ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολαντ, ο Κάμερον και φυσικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κάθονται στα αναπαυτικά γραφεία τους μπροστά από ένα κουμπί, συνήθως κόκκινο, με το οποίο μπορούν να απελευθερώσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί-τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αν και η τελική απόφαση για το αν θα ξεκινήσει μια τέτοια επίθεση λαμβάνεται από τον πρωθυπουργού (ή τον διορισμένο αναπληρωτή αν ο πρωθυπουργός βρίσκεται μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο), η εντολή πρέπει να περάσει από διάφορα πρωτόκολλα, λέει ο ειδικός της άμυνας, Paul Beaver. Ο κωδικός για την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, φυλάσσεται μέσω ενός υψηλού συστήματος ασφαλείας, στο Υπουργείο Άμυνας και πρέπει να είναι ταυτόσημο με αυτό που φυλάσσεται στο πυρηνικό υποβρύχιο.



Σύμφωνα με το BBC, δυο αξιωματικοί, που περνούν από τεστ για την ψυχική σταθερότητα, κάθονται σε χωριστά τμήματα του υποβρυχίου και πληκτρολογούν τον κωδικό ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή, επιτρέποντας την έναρξη. Ο πρωθυπουργός δίνει το τελικό «πράσινο φως», αλλά για την τελική απόφαση εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, λέει ο Beave.

Μέσα σε λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός γράφει μια επιστολή που επίσης αποθηκεύεται στο υποβρύχιο. Σε αυτό, αναφέρει ότι σε περίπτωση θανάτου του ή της (και των αναπληρωτών τους) σε μια πυρηνική επίθεση, θα πρέπει να υπάρξουν αντίποινα. Σε αυτή τη περίπτωση, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου θα πρέπει να εκτελέσει την εντολή.

Πυρηνικές κεφαλές έχουν εννέα χώρες, συνολικά 16.300, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης.


Διαβάστε περισσότερα...

Στα άδυτα της Διεθνούς Έκθεσης της Βόρειας Κορέας


Εμπορική δραστηριότητα στην πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι μια από τις πιο κλειστές και απομονωμένες χώρες στον κόσμο κι έτσι οι πληροφορίες από την καθημερινότητα στη Βόρεια Κορέα- που συνήθως φτάνουν με το σταγονόμετρο- και οι φωτογραφίες προκαλούν εντύπωση.

Ο φωτογράφος από τη Σιγκαπούρη Aram Pan, μαζί με τη Νοτιοκορεάτισσα οδηγό του, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την 11η Διεθνή Εμπορική Έκθεση στην Πιονγιάνγκ όπου 300 εταιρείες από 13 χώρες- ανάμεσά τους η Σιγκαπούρη και η Γερμανία- συμμετείχαν ως εκθέτες και διέθεταν τα προϊόντα τους.

Η Έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό και προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Άλλοι έσπευσαν για τα ηλεκτρονικά γκάτζετ και παιχνίδια, άλλοι- ή μάλλον άλλες για παπούτσια κι κοσμήματα- faux αφού κόστιζαν περίπου 10-15 δολάρια.

Όπως εξηγεί ο φωτογράφος, στην περσινή εκδήλωση- που είχε εστιαστεί στα μηχανήματα βιομηχανίας- το κοινό ήταν περισσότερο ανδρικό, προφανώς. «Φέτος ίσως οι μισοί από τους επισκέπτες είναι γυναίκες, υπήρχαν πολλά καταναλωτικά αγαθά, τσάντες και κοσμήματα», τόνισε ο Pan, όπως και καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς.

Πολύς κόσμος συνωστίστηκε επίσης στα περίπτερα των ηλεκτρονικών όπου τηλεοράσεις, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και καραόκε τράβηξαν το ενδιαφέρον. Υπήρχαν ωστόσο και πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια και «παιχνίδια», ποδήλατα, βαγόνια τρένων (!) και αγροτικά μηχανήματα.

«Εντυπωσιάστηκα», είπε ο φωτογράφος αποτιμώντας την εμπειρία του, «το μέρος ήταν γεμάτο κόσμο και είδα πράγματα που δεν πίστευα πως θα πωλούνταν σε Βορειοκορεάτες. Εξεπλάγην. Πιστεύω πως οι Βορειοκορεάτες διψούν για νέες εμπειρίες και νέα προϊόντα».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες ευχές ετοιμοθάνατων ασθενών


Θα εκτιμήσετε σίγουρα τη ζωή.

Πριν ο 54χρονος Mario αποβιώσει, ήθελε να πει ένα τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη του… καμηλοπάρδαλη. Ο άντρας εργαζόταν για τη συντήρηση του ζωολογικού κήπου στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία για πάνω από 25 χρόνια. Όταν τελείωνε η βάρδιά του, του άρεσε να φροντίζει τα ζώα και ειδικά τις καμηλοπαρδάλεις. Πριν ο Mario χάσει τη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, ήθελε να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους του τετράποδους φίλους του.

Η ευχή του έγινε πραγματικότητα, χάρη στον Ambulance Wish Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό από την Ολλανδία που βοηθά ανθρώπους, όπως ο Mario, να πραγματοποιούν τις τελευταίες τους επιθυμίες.



Ιδού μερικές από τις ευχές...

Το 2006, ο Kees Veldboer ένας οδηγός ασθενοφόρου, κατάφερε μέσω της Οργάνωσης, να μεταφέρει έναν ασθενή σε τελικό στάδιο στο κανάλι Vlaardingen, στην Ολλανδία. Ο ασθενής, ήθελε να καθίσει κάτω από τον ήλιο, να μυρίσει τη θάλασσα και να νιώσει τον άνεμο για τελευταία φορά. Ο Veldboer συγκλονισμένος από το γεγονός ότι είχε προσφέρει μερικές στιγμές ειρήνης και γαλήνης σε ασθενείς λίγο πριν το θάνατο, ίδρυσε την Ambulance Wish Foundation.




Ασθενής ήθελε ως τελευταία του επιθυμία, να παρακολουθεί για μια ημέρα δελφίνια να παίζουν...


Ηλικιωμένη ήθελε να παραστεί στο γάμο της εγγονής της...


Ο άντρας της φωτογραφίας, ήθελε να επισκεφτεί τον τάφο του αγαπημένου του φίλου...


Ένα παγωτό χωνάκι για τελευταία φορά...



Να αντικρύσει για τελευταία φορά, τον αγαπημένο του πίνακα...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεγυμνώθηκε σε δημόσιο χώρο επειδή το αγόρι της δεν της πήρε το iPhone 6s


Η «εκδίκηση» μιας νεαρής γυναίκας στην Κίνα - Δείτε το βίντεο.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κινήσεις λατρείας από φαν της Apple, οι οποίοι για παράδειγμα δεν διστάζουν να στηθούν για αρκετές ώρες ή ακόμη και μέρες στην ουρά προκειμένου να αποκτήσουν το τελευταίο iPhone.

Ωστόσο μια κοπέλα στην Κίνα πήγε ένα βήμα παραπέρα στην απόγνωσή της να αποκτήσει το τελευταίο smartphone της Apple, το iPhone 6s .

Η νεαρή κοπέλα αφότου απέτυχε να πείσει τον φίλο της να της αγοράσει το νέο smartphone, γδύθηκε εντελώς στη μέση ενός εμπορικού κέντρου στην Κίνα, μπροστά σε εκατοντάδες πελάτες. Το περιστατικό μάλιστα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο διακρίνεται η κοπέλα να συνομιλεί με τον φίλο της πριν αρχίσει να ξεγυμνώνεται, πετώντας τα ρούχα στο πάτωμα.

Ο φίλος της φαίνεται να φεύγει, αλλά η κοπέλα τον ακολουθεί και να τον σπρώχνει κάμποσες φορές.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube στις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 1,9 εκατ. views.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρώσος επιστήμονας έκανε ένεση με βακτήριο 3.5 εκατομμυρίων ετών


Ίσως είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.

Αν κάποιος σας έλεγε ότι με μια ένεση που θα περιείχε ένα βακτήριο ηλικίας 3.5 εκατομμυρίων ετών, θα νιώθατε νέοι και δυνατοί θα το κάνατε; Ο Ρώσος επιστήμονας Anatoli Brouchkov, επικεφαλής του Geocryology Department στο πανεπιστήμιο της Μόσχας είναι ο άνθρωπός σας. Ο Brouchkov αναζητά το μυστικό της αιώνιας νιότης και γι αυτό έκανε εκείνος την παραπάνω ένεση. Το βακτήριο ονομάζεται Bacillus F, και το εκπληκτικό είναι ότι παραμένει ζωντανό σε μόνιμο στρώμα πάγου, για εκατομμύρια χρόνια.

oman

Οι επιστήμονες το έχουν δοκιμάσει σε ποντίκια και ανθρώπινα κύτταρα αίματος, αλλά προφανώς αυτό δεν επαρκούσε για τον Brouchkov ο οποίος αποφάσισε να στρέψει τη βελόνα και στον εαυτό του!

«Δουλεύω περισσότερο και εδώ και δυο χρόνια, δεν έχω αρρωστήσει ούτε από γρίπη», λέει στους Siberian Times. «Μετά από επιτυχημένα πειράματα σε ποντίκια, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να το δοκιμάσω», αναφέρει. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν φοβήθηκε για τους κινδύνους γιατί ίχνη του βακτηρίου εντοπίστηκαν και στο νερό της περιοχής. «Αυτά τα βακτήρια είναι στο περιβάλλον, στο νερό, οπότε οι ντόπιοι στο Γιακούτσκ, λαμβάνουν στην πραγματικότητα αυτά τα κύτταρα από το νερό και όπως φαίνεται, ζουν περισσότερο από ότι σε άλλα έθνη. Οπότε, δεν υπάρχει κίνδυνος για εμένα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι επιστήμονες ακόμα εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο βακτήριο που αν αποδειχθεί ότι είναι το μυστικό της αιώνιας νεότητα, τότε θα κάνει κάποιον πολύ πλούσιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ανθρώπινες στιγμές των αστέρων της μπάλας


Δείτε ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μας έχουν συνηθίσει. Δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά τους σε αντιπάλους, παιδιά, οπαδούς και τους προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαράς. Δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και επιβεβαιώνουν τον άγραφο κανόνα ότι ένας μεγάλος παίκτης πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2021 η Μυτιλήνη


Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Την ανάδειξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 διεκδικεί η πόλη της Μυτιλήνης μετά από απόφαση του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας μάλιστα και σχετικό φάκελο διεκδίκησης.

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική επιλογή «αφού πέρα της σημαντικής θέσης της Μυτιλήνης στην ιστορία του πολιτισμού και τη μοναδικά διατηρημένη αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία η δύσκολη συγκυρία που μετέτρεψε τη Μυτιλήνη στη μεγαλύτερη πύλη εισόδου προσφύγων, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και αποσπώντας τα συγχαρητήρια όλου του πολιτισμένου κόσμου για την αντιμετώπιση με πρωτόγνωρα συναισθήματα αλληλεγγύης χιλιάδων ανθρώπων από τους κατοίκους της, μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα στην προοπτική της υποψηφιότητας».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό μας όπλο στην υποψηφιότητά μας, καθώς η Λέσβος απέδειξε όλο αυτό το καλοκαίρι πως έχει περίσσευμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού απέναντι στους πρόσφυγες και συγκίνησε όλη την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρίσι και Άμστερνταμ θα αγοράσουν από κοινού δύο πίνακες του Ρέμπραντ


Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 160 εκατ. ευρώ.

Η Γαλλία και η Ολλανδία θα αγοράσουν από κοινού έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ δύο πίνακες του Ρέμπραντ που πωλούνται από την οικογένεια Ρότσιλντ, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού της Ολλανδίας.

ΡΕΜΠΡΑΝΤ

«Τώρα που η χρηματοδότηση είναι άμεσα διαθέσιμη από τη γαλλική πλευρά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκτήσει τους πίνακες από κοινού με τη Γαλλία», δηλώνει η υπουργός Γιετ Μπουσεμάκερ σε επιστολή της προς το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι σχετική συμφωνία επετεύχθη μεταξύ του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένεια Ρότσιλντ επιθυμούσε να πουλήσει δύο πορτρέτα, που είχε φιλοτεχνήσει ο Ρέμπραντ το 1634, έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πίνακες εικονίζουν ένα ζευγάρι Ολλανδών αριστοκρατών, τον Μάρλεν Σούλμανς και την Όπγιεν Κόπιτ την παραμονή του γάμου τους.

Οι δύο πίνακες «θα εκτίθενται πάντα μαζί, εναλλάξ, στα δύο πιο γνωστά και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μουσεία στην Ευρώπη, το Ράικσμουζεουμ (του Άμστερνταμ) και το Λούβρο», πρόσθεσε.

Οι δύο πίνακες, οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί μόνον μια φορά στο κοινό σε περίοδο 150 ετών, κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης που είχε διοργανωθεί το 1956, θα εκτεθούν αρχικά στην Ολλανδία, σημείωσε η υπουργός.

Ζητήματα πρακτικής φύσεως, όπως ασφάλειες, αποκατάσταση ή θέματα εκθέσεων, θα αποσαφηνίζονται σε μια συμφωνία που θα υπογραφεί από τις γαλλικές και τις ολλανδικές αρχές και την πλευρά του πωλητή, σύμφωνα με την υπουργό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσγείωση αεροσκάφους που σοκάρει


Σοκ και τρόμο προκάλεσε αυτή η φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook ένας φωτογράφος από τη δραματική προσγείωση ενός αεροσκάφους της US Airways Express στο αεροδρόμιο McAllen κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ο Juan Diego DeLaGarza απαθανάτισε την στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώνεται με το δεξί του φτερό να ακουμπά στο διάδρομο και να σέρνεται για αρκετά μέτρα. Στο αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Ντάλας, επέβαιναν 90 επιβάτες οι οποίοι βγήκαν σώοι μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο πιλότος.

«Πήγα σπίτι μου μισή ώρα αργότερα και άρχισα να βλέπω τις φωτογραφίες», είπε ο DeLaGarza και πρόσθεσε: «Τότε συνειδητοποίησα τι είχα απαθανατίσει. Ο πιλότος αντέδρασε σωστά και έσωσε τις ζωές των επιβατών».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο σύγχρονος… Φλίνστοουν που ζει σε αξιοζήλευτη σπηλιά


Ξεχωριστό καταφύγιο μέσα στο λόφο - Δείτε φωτογραφίες.

Άνθρωπος των… σπηλαίων θέλησε να γίνει ο πρώην επιχειρηματίας Angelo Mastropietro, ο οποίος επέλεξε να ζήσει σε μια σπηλιά αφού πρώτα αφιέρωσε οκτώ μήνες στην πλήρη αναμόρφωσή της.

Ο 37χρονος μεταμόρφωσε μια σπηλιά 800 ετών στο Wyre Forest του Worcestershire σε υπερσύγχρονη σπηλιά του 21ου αιώνα, με τρεχούμενο νερό, υποδαπέδια θέρμανση και wi-fi.

Ο Mastropietro διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας στα 29 του, κάτι που του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε να επανεξετάσει τη μεγάλη καριέρα του στη στρατολόγηση προσωπικού, το στρες και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούσε.

Για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα άρχισε να σκάβει, να κόβει και να σκαλίζει μέσα στον πορώδη λόφο- έβγαλε 70 τόνους πέτρες με τα χέρια του!

«Η διάγνωσή μου με σκλήρυνση κατά πλάκας ήταν ο καταλύτης που με έκανε να ξανασκεφτώ τη ζωή μου», δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή Grand Designs στην οποία παρουσιάστηκε το ξεχωριστό σπίτι του. «Βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία, σε κάνει να νιώθεις ωραία, σε χαλαρώνει. Ενώ βρίσκεσαι κοντά στην πιο κοντινή παμπ και στο σούπερ μάρκετ βρίσκεσαι ταυτόχρονα πολύ μακριά στο χρόνο».

Ο 37χρονος, πατέρας δύο παιδιών, που επέστρεψε στη Βρετανία το 2010 αφού έζησε μια δεκαετία στην Αυστραλία, βρήκε τη σπηλιά τυχαία το 1999 όταν αναζητούσε με φίλους του, κατά τη διάρκεια βόλτας με ποδήλατα, καταφύγιο σε ώρα βροχής.

Αργότερα η σπηλιά βγήκε προς πώληση έναντι 85.000 ευρώ.

Στη συνέχεια με προϋπολογισμό 135.000 ευρώ άρχισε την ακούραστη προσπάθειά του να ανοίξει και να διευρύνει τη σπηλιά σκάβοντας μέσα στο πέτρινο καταφύγιό του.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...