Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Νέα στοιχεία για τις υποθέσεις Αγραφιώτου και του “Δράκου”


Ο Διάβολος, η Ρουμάνα και ο “δράκος” του Αμαρουσίου – Τι ερευνούν οι αστυνομικοί


Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, με τους αστυνομικούς να ερευνούν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει σχέση με τη δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί ανέλαβαν την έρευνα για τη δολοφονία της 69χρονης, ζήτησαν να εξετάσουν άμεσα τον 30χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον 6 επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις, αναφέρει η Espresso.

Οι περισσότερες είχαν γίνει κοντά στο κτίριο όπου βρέθηκε νεκρή η Ελευθερία Αγραφιώτου, για αυτό οι αστυνομικοί τον πιέζουν, προσπαθώντας να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να είναι αυτός ο δολοφόνος.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στο φρικτό έγκλημα. Πάντως οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ προσπαθούν να ανιχνεύσουν τυχόν γενετικό υλικό του δολοφόνου από το εσώρουχο της 69χρονης.

Αν το βρουν, θα το συγκρίνουν άμεσα με το DNA του «δράκου» του Αμαρουσίου, για να διαπιστώσουν αν ταυτίζονται.

Στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκε ένα βιβλίο με τίτλο «Οι γυναίκες στο στόχαστρο» της ψυχολόγου Γουάντα Μαρς, το οποίο είχε αγοράσει από τηλεπωλήσεις, και το περιεχόμενο του καταφέρεται εναντίον του φεμινιστικού κινήματος.

Η συγγραφέας αναφέρεται στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον Διάβολο και υποστηρίζει ότι: «το σατανικό όπλο του ψευδούς φεμινισμού επιτίθεται στη γυναίκα».

Ο 30χρονος προσπάθησε να πείσει του αστυνομικούς ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος, διαπιστώνεται ότι στις επιθέσεις που πραγματοποίησε είχε «καθαρό μυαλό» και απόλυτη επίγνωση του τι έκανε.

«Με πλήγωσε και έκανα επιθέσεις για να εκδικηθώ»

Ο 30χρονος επικαλέστηκε την προδοσία μίας ιερόδουλης από τη Ρουμανία, με την οποία διατηρούσε σχέση, αλλά του έφαγε χρήματα και τον εγκατέλειψε, καταφεύγοντας με έναν Αλβανό μαστροπό στην πατρίδα του.

«Με πλήγωσε αυτό και έκανα τις επιθέσεις για να εκδικηθώ στο πρόσωπο αυτών των γυναικών, την άπιστη που με εγκατέλειψε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

--------------

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου


Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον μαρτυρικό θάνατο της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου από τον δολοφόνο, που έστησε καρτέρι στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, και που, όπως όλα δείχνουν, βίασε την άτυχη γυναίκα την ώρα που ψυχορραγούσε, φέρνουν στο μυαλό σκηνές από ταινία θρίλερ.

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος φαίνεται ότι γνώριζε καλά τους χώρους του υπόγειου πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ.

Το πάρκινγκ δεν καλύπτεται από σύστημα παρακολούθησης και ο δράστης φαίνεται ότι κινήθηκε με άνεση, καθώς γνώριζε την ύπαρξη του εγκαταλειμμένου – και όχι εύκολα προσβάσιμου – τρίτου υπογείου του κτιρίου και πως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει σε αυτό ήταν από μία διπλή πόρτα που οδηγεί στο κλιμακοστάσιο.

Ο ίδιος ήξερε ότι το ασανσέρ στο τρίτο υπόγειο δεν επικοινωνεί με το κατάστημα, αλλά με διαμερίσματα των υπολοίπων ορόφων, που είναι ξενοίκιαστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες από τη δολοφονία της 69χρονης

Οι αστυνομικοί, σε συνδυασμό με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Γιώργου Ντιλέρνια, συνέθεσαν το «φιλμ» των τελευταίων κινήσεών της, που είχαν ως κατάληξη τον τραγικό της θάνατο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δολοφόνος αιφνιδίασε την Ελευθερία Αγραφιώτου και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο. Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν εκεί, το επιβεβαιώνουν.

Στη συνέχεια την έσυρε μισολιπόθυμη μέχρι την πόρτα που οδηγεί στο εγκαταλειμμένο, τρίτο υπόγειο. Άνοιξε τις δύο πόρτες που οδηγούν σε αυτό και άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες, σέρνοντας την 69χρονη από τα πόδια, ενώ το κεφάλι της χτυπούσε βίαια από σκαλί σε σκαλί.

Στη μέση του κλιμακοστασίου ίσως η άτυχη γυναίκα άρχισε να συνέρχεται, αλλά ο δολοφόνος σταμάτησε, την σήκωσε και την πέταξε από μεγάλο ύψος στη βάση της σκάλας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία καταλήγουν ότι το κίνητρο είναι σεξουαλικό, ωστόσο το αν πράγματι η άτυχη γυναίκα υπέστη βιασμό, θα διαπιστωθεί εργαστηριακά, καθώς το πτώμα της βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso, είναι πιθανόν ο δολοφόνος να έχει αφήσει γενετικό υλικό του στο σώμα της άτυχης γυναίκας ή και αποτυπώματα στα αντικείμενα που βρέθηκαν δίπλα της.

Το εσώρουχο και τα παπούτσια της 69χρονης βρέθηκαν στις σκάλες μεταξύ δευτέρου και τρίτου ορόφου.

--------------

Τραγική ειρωνεία - Πριν εντοπιστεί νεκρή η 69χρονη έφυγε από τη ζωή η μητέρα της


Ξεσπούν οι συγγενείς της Ελευθερίας Αγραφιώτου. «Αυτός που σκότωσε την Ελευθερία μας δεν είναι άνθρωπος. Είναι ένα τέρας».

«Όσο περνούσαν οι ημέρες, πιστεύαμε ότι κάτι κακό της είχε συμβεί. Όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζαμε… Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Η Ελευθερία πήγε απλώς να ψωνίσει και την σκότωσαν με φρικτό τρόπο», ανέφερε συγκλονισμένη η ξαδέλφη της 69χρονης, και χαρακτήρισε «τέρας» τον άνθρωπο που σκότωσε την Ελευθερία Αγραφιώτου.

«Αυτός που σκότωσε την Ελευθερία μας δεν είναι άνθρωπος. Είναι ένα τέρας. Ας τον κρίνει ο Θεός. Έκανε τόσο κακό σε έναν υπέροχο και αξιοπρεπή άνθρωπο, που ζούσε για να φροντίζει την αγαπημένη μητέρα της».

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγες ημέρες πριν βρεθεί το άψυχο κορμί της 69χρονης, έφυγε από τη ζωή, στις 21 Μαΐου, η μητέρα της, η οποία είχε μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε με την αγωνία για την τύχη της αγνοούμενης, τότε, κόρης της, με την οποία είχε σχέση λατρείας, όπως αναφέρει η Espresso.

«Πριν μερικά 24ωρα κηδέψαμε τη θεία, Τώρα την Ελευθερία. Είμαστε όλοι μουδιασμένοι και δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε όλο αυτό. Μας ξεπερνά», καταλήγει η ξαδέλφη του θύματος.

--------------

Νέα προθεσμία για τον "δράκο" του Αμαρουσίου


Ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου που κατηγορείται για σειρά επιθέσεων εναντίον γυναικών θα απολογηθεί τελικά τη Δευτέρα.

Η νέα προθεσμία δόθηκε καθώς ο συνήγορός του, που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως, ζήτησε περισσότερο χρόνο.

Σε βάρος του 30χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος παραμένει κρατούμενος.

--------------

Νέα στοιχεία για τον “Δράκο” και την Ελευθερία Αγραφιώτου – Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA που διενεργήθηκαν από την ΕΛΑΣ, για να διαπιστωθεί αν ο «δράκος» του Αμαρουσίου σχετίζεται με τη δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Νέα στοιχεία για τον “Δράκο” και την Ελευθερία Αγραφιώτου – Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, oι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν και με τη συμβολή άλλων στοιχείων, αν ταυτίζονται οι δύο υποθέσεις, για αυτό και θα διενεργηθούν συμπληρωματικές εξετάσεις DNA.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του 30χρονου πήραν ένα ζευγάρι παπούτσια για να εξεταστούν, ώστε να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιούνται με τα ίχνη των παπουτσιών που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος της 69χρονης, Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Ο 30χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή, για να απολογηθεί την Δευτέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O Γουίνι συναντά τη βασίλισσα Ελισάβετ


Ο πιο αγαπημένος αρκούδος των παιδιών, ο Γουίνι το Αρκουδάκι, κλείνει 90 χρόνια ζωής φέτος και επιστρέφει προς τέρψη των λιλιπούτειων φίλων του για να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα περιπέτεια κατά τη διάρκεια της οποίας συναντά ένα άλλο πρόσωπο που γιορτάζει επίσης τα 90α του γενέθλια, τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ.



Στη νέα ιστορία με τίτλο «Ο Γούνι το Αρκουδάκι και τα βασιλικά γενέθλια» βλέπουμε τον δημοφιλή φανταστικό χαρακτήρα που δημιούργησε ο συγγραφέας Α.Α Μίλν στα παιδικά του βιβλία να ταξιδεύει στο Λονδίνο με τους φίλους του, όπου επισκέπτονται τα αξιοθέατα, μεταξύ αυτών το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η σύντομη αυτή εικονογραφημένη και οπτικοακουστική ιστορία, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν, κυκλοφορεί για να τιμήσει τα γενέθλια του Γουίνι και της Ελισάβετ.

Η βασίλισσα της Αγγλίας έγινε 90 χρονών τον περασμένο μήνα ενώ το πρώτο βιβλίο με το αρκουδάκι Winnie-the-Pooh εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 1926.

«Είναι τόσο πνευματώδες και έχει ένα τέτοιο στυλ που οι ενήλικες απολαμβάνουν να το διαβάζουν στα παιδιά» δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός Τζιμ Μπροάντμπεντ, που αφηγείται την ηχογραφημένη έκδοσή του, σε ένα βίντεο.

«Τα παιδιά αγαπούν τους ήρωες του βιβλίου και θέλουν να τους περάσουν στην επόμενη γενιά και να συνεχίσουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Art-Athina, όπου εκτίθενται έργα κρατουμένων, επισκέφθηκε ο Παρασκευόπουλος


Η έκθεση αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης 2016 στο κλειστό γήπεδο του TaeKwonDo στο Παλαιό Φάληρο, την οποία επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εκτίθενται στην έκθεση «Θέμα Χρόνου - TIMEMATTERS» 50 έργα κρατουμένων από διάφορες φυλακές της χώρας.

Η έκθεση αποτελεί την επίσημη συμμετοχή, για πρώτη φορά, της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και την επιμελήθηκε ο Ιορδάνης Θεοδωρίδης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης από φυλακές της χώρας, ποιήματα, ένα βίντεο με συνεντεύξεις και ένα δρώμενο.

Η Art-Athina, το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, «καλεί το κοινό να ρίξει μια δεύτερη ματιά στο θέμα του περάσματος του χρόνου μέσα στη φυλακή, ενώ ταυτόχρονα υποκινεί τον διάλογο» και σημειώνει, ότι «το πέρασμα του χρόνου τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή έχει διαφορές, αλλά και κοινά χαρακτηριστικά- άλλωστε, σε μονάδες χρόνου μετριέται και η ζωή του καθενός μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκθεση αυτή, «αποσκοπεί να συνενώσει, σε χρόνο ορισμένο, δυο κόσμους προσωρινά διαχωρισμένους, τον έξω και τον μέσα».

Στην έκθεση εκτίθενται πάνω από 50 έργα. Τα περισσότερα είναι διαθέσιμα προς πώληση, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν κατ' ευθείαν στους καλλιτέχνες.

Η λίστα των έργων αυτών μπορεί να αναζητηθεί στον ιστότοπο www.sofron.gov.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Εντατική μετά απο τροχαίο ο Στέλιος Κιαγιαδάκης


Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.



Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, το βράδυ της Πέμπτης και ενώ επιχειρούσε να διασχίσει την λεωφόρο Κουντουριώτη στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, παρασύρθηκε απο μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει και για το κοινό η πίστα των Μεγάρων


Αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο αυτοκινητοδρόμιο.

Μεγάλες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον όσον αφορά το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, το οποίο γίνεται πιο προσιτό και φιλικό από ποτέ σε όλους τους αναβάτες που θέλουν να απολαύσουν την ασφάλεια που προσφέρει μια πίστα.

Ανοίγει και για το κοινό η πίστα των Μεγάρων

Η απόλαυση του να οδηγείς σε πίστα είναι μοναδική, χάρη στη μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει το συγκεκριμένο περιβάλλον, σε σχέση με την οδήγηση σε δημόσιο δρόμο. Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή, αυτή την μοναδική εμπειρία θα μπορούν σύντομα να την απολαύσουν όλοι οι αναβάτες που θέλουν να επισκεφτούν το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους.

Με έναν βασικό αλλά σωστό εξοπλισμό ασφάλειας (cordura, όχι απαραίτητα δερμάτινα), το δίπλωμα και το δίκυκλό σας, όποιο και αν είναι αυτό (on-off, street, scooter, enduro), θα μπορείτε να επισκέπτεστε και να οδηγείτε στα Μέγαρα τις ημέρες που δεν θα υπάρχει επίσημη-προγραμματισμένη δραστηριότητα (π.χ. αγώνας, track day ή κάποιο event). Αυτό σημαίνει ότι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα η πίστα θα είναι ανοιχτή σε όλους! Στην πίστα μάλιστα, από αυτά που πληροφορούμαστε, θα υπάρχει μόνιμα πλέον, έμπειρο προσωπικό, που θα μπορεί να σας συμβουλεύσει πάνω στο σωστό τρόπο οδήγησης της μοτοσικλέτα σας, ενώ όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν θα μείνουν εκεί, αλλά θα πάρουν μία ακόμη πιο συναρπαστική τροπή σε βάθος χρόνου!

Μένει να δούμε τι ακριβώς θα γίνει τελικά στην πίστα των Μεγάρων. Περισσότερα θα γνωρίζουμε την 1η Ιουνίου! Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μεγάλη αλλαγή η οποία είναι φυσικά κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.


Πηγή: http://www.mototriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνοδοί πολυτελείας αποκαλύπτουν τα μυστικά της δουλειάς και πώς κερδίζουν 20.000 δολάρια το μήνα


Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν να κάνουν όλα με το σεξ.

Μια ομάδα επαγγελματιών συνοδών στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτει πώς κερδίζει ακόμη και 20.000 δολάρια το μήνα παίζοντας το ρόλο των συντρόφων σε διάφορους άνδρες.

Όπως αναφέρουν όμως οι ίδιες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, δεν έχουν να κάνουν όλα μόνο με το σεξ αλλά αποτελούν συντροφιά στην παρακολούθηση μια ταινίας, στα σπά ενώ ενίοτε επιδεικνύουν τις γνώσεις τους στα οικονομικά. Μία ομάδα των συνοδών και πρώην συνοδών δήλωσε στο New York Post πως οι «συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες» των ανδρών είναι εξίσου σημαντικές με τις σωματικές επιθυμίες τους. Οι φίλες που προσλαμβάνονται μπορεί να απαιτείται να παρακολουθήσουν μεγάλα γεγονότα, να θυμούνται πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους και να ξυπνάνε δίπλα τους πρωί.



Η Alissa που είναι κοντά στα 20 αναφέρει ότι την «κλείνουν» για περίπου μία εβδομάδα και συνοδεύει τους πελάτες της, 24 ώρες τη μέρα όπου πάνε αυτοί ενώ λαμβάνει μέρος και στις δραστηριότητες που κάνουν.



«Μερικοί από τους πελάτες μου είναι χήροι και το μόνο που θέλουν είναι να αισθάνονται ότι κάποιος τους φροντίζει» προσθέτει. Για την εμπειρία της μιλάει και μια άλλη συνοδός με το όνομα Jessica Brighton η οποία ξεκίνησε να εργάζεται ως συνοδός όταν έχασε τη δουλειά της και είχε περίπου 2-3 άνδρες το μήνα, κερδίζοντας πολύ περισσότερα χρήματα από πριν. Συνόδευε τους πελάτες της σε επαγγελματικά δείπνα ενώ κάποιοι από αυτούς της φέρονταν πολύ ρομαντικά. Βέβαια οι γυναίκες παραδέχονται ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο σημείο καθώς μπορεί να δημιουργείται οικειότητα αλλά μετά πρέπει να εξαφανιστούν.



Πολλές από τις συνοδούς έκαναν το επάγγελμα για κάποια χρόνια και στη συνέχεια μάζεψαν χρήματα και άνοιξαν τη δική τους επιχείρηση. Μία εξ αυτών μάλιστα αναφέρει ότι κρατάει επαφή με τους πρώην πελάτες της και εκείνοι είναι περήφανοι για την πορεία της. Οι ίδιες αναφέρουν ότι όλα εξαρτώνται από τον πελάτη που θα έχουν και ότι ο καθένας έχει διαφορετική συμπεριφορά. Τελικά αυτό που θέλουν να τονίσουν είναι ότι είναι μύθος ότι όλοι οι άνδρες θέλουν μόνο σεξ και άλλοι θέλουν μόνο ένα ποτό ή άλλοι θέλουν μόνο συντροφιά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε και ο Άρης εποχές με πάγους


Παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1666.

Πριν από περίπου 370.000 έως 400.000 χρόνια εκτιμάται ότι έληξε η τελευταία εποχή των πάγων στον Άρη, με τον πλανήτη να έχει παρόμοιες εποχές πάγων με αυτές που υπήρξαν στη Γη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Άιζαακ Σμιθ του νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών στο Κολοράντο, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Science» βάσισαν την εκτίμησή τους στην ανάλυση στοιχείων που συνέλεξαν τα ραντάρ του δορυφόρου Mars Reconnaissance Orbiter, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Οι κυκλικές μεταβολές στην τροχιά και στην κλίση του Άρη, οι οποίες επηρεάζουν την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που πέφτει στον πλανήτη, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την επέκταση και μετά για τη συρρίκνωση των πάγων στον Άρη, όπως έχει συμβεί και στη Γη.

Στον 'Αρη το φαινόμενο είναι πιο έντονο, επειδή ο άξονας περιστροφής του μεταβάλλεται έως 60 μοίρες σε βάθος εκατοντάδων χιλιάδων έως εκατομμυρίων ετών, ενώ στη Γη η αλλαγή στην κλίση της δεν ξεπερνά τις δύο μοίρες. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρειανό κλίμα να σημειώνει πολύ μεγαλύτερες διακυμάνσεις σε σχέση με το γήινο (στον πλανήτη μας αυτές οι περιοδικές μεταβολές λέγονται «κύκλοι Μιλάνκοβιτς»).

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι μετά το τέλος της εποχής των πάγων, περίπου 87.000 κυβικά χιλιόμετρα έχουν σιγά-σιγά συσσωρευθεί ξανά στους πόλους του Άρη, κυρίως στον βόρειο. Αν ο πάγος αυτός ήταν απλωμένος σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη, θα είχε πάχος 60 εκατοστών. Σημειωτέον ότι οι πάγοι του Άρη αποτελούνται τόσο από νερό, όσο και από διοξείδιο του άνθρακα.

Οι πάγοι του Άρη παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1666, αλλά μόνο 200 χρόνια μετά ο αστρονόμος Ουίλιαμ Χέρσελ συνειδητοποίησε ότι είναι κάτι ανάλογο με τους πολικούς πάγους της Γης. Οι τωρινές θερμοκρασίες στον 'Αρη κυμαίνονται από 20 βαθμούς Κελσίου στον Ισημερινό του τα μεσημέρια, έως μείον 153 βαθμούς Κελσίου στους πόλους του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 20χρονη που περιμένει το τρίτο της παιδί και παρακαλάει τους γιατρούς για υστερεκτομή


Ποιο είναι το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι έχει.

Η νεαρή Charlotte Peers από το Μάντσεστερ είναι μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 2 ετών και 6 μηνών και τώρα είναι έγκυος στην 11η εβδομάδα στο τρίτο της παιδί.

Η 20χρονη η οποία έμεινε έγκυος πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 15 ετών αλλά απέβαλε λέει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μείνει έγκυος τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης μιας φοράς που είχε πάρει μέτρα αντισύλληψης. Η ίδια ζητά τώρα απελπισμένα να κάνει υστερεκτομή, μια χειρουργική διαδικασία για να αφαιρέσει τη μήτρα της.

Σκοπός της είναι να αποφύγει να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον. «Έχω δοκιμάσει κάθε μορφή αντισύλληψης αλλά τίποτα δεν πιάνει σε μένα. Έχω ζητήσει να γίνει η εγχείρηση αλλά επειδή είμαι νέα και υγιής δεν με λαμβάνουν υπόψιν» αναφέρει η 20χρονη. Η νεαρή έχει ήδη κάνει δύο καισαρικές και οι γιατροί της λένε ότι μπορούν να διαχειριστούν τη γονιμότητά της χωρίς να υποστεί την επέμβαση.



«Υποθέτουν ότι μπορεί μελλοντικά να αλλάξω γνώμη και να θέλω περισσότερα παιδιά αργότερα αλλά πιστέψτε με τρία είναι περισσότερο από αρκετά για μένα» λέει η 20χρονη και προσθέτει ότι είναι τρομοκρατημένη που θα έχει τρία παιδιά σε ηλικία 20 ετών. «Είμαι τόσο απελπισμένη ώστε να μην αποκτήσω άλλο μωρό μετά από αυτό, ώστε το μόνο που θέλω είναι υστερεκτομή για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνω έγκυος ποτέ ξανά» λέει η νεαρή γυναίκα που αρνείται να πάρει πιο ισχυρή αντισύλληψη καθώς όπως αναφέρει τα χάπια δεν την κάνουν να αισθάνεται καλά. Τονίζει μάλιστα πως ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εύκολες εγκυμοσύνες και τοκετούς, πράγμα που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο να μείνει ξανά έγκυος στο μέλλον.



Η ίδια τώρα περιμένει να λάβει το «πράσινο φως» για την εγχείρηση η οποία θα την απαλλάξει από αυτή την κατάσταση.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλές γυναίκες κάνουν μισογυνικά σχόλια στο Twitter


Τι δείχνουν τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης.

Το ήμισυ περίπου των μισογυνικών tweets που αναρτώνται στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter προέρχονται από γυναίκες, σύμφωνα με το πόρισμα πρόσφατης μελέτης.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών εβδομάδων ο ερευνητικός οργανισμός Demos υπολόγισε τον αριθμό χρήσης δύο συγκεκριμένων λέξεων ως δείκτη μισογυνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν μισογυνισμό σε μεγάλη κλίμακα, με 6.500 μοναδικούς χρήστες να έχουν γίνει στόχος 10.000 προσβλητικών tweets, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι η αντιμετώπιση της κακοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία.

Σε απάντηση στα αποτελέσματα της μελέτης, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Κίρα Ο'Κόνορ, δήλωσε στο BBC ότι «η συμπεριφορά μίσους δεν έχει καμία θέση στην πλατφόρμα του Twitter και αποτελεί παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών μας».

«Εκτός από τις πολιτικές μας και τον έλεγχο χρηστών, συνεργαζόμαστε και με ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες για την κατανόηση αυτής της πρόκλησης που υπάρχει», πρόσθεσε η ίδια.

Η μελέτη του Demos εξέτασε επίσης tweets σε διεθνές επίπεδο και βρήκε ότι σε τουλάχιστον 200.000 χρησιμοποιούνταν η λέξη «πόρνη» τα οποία στάλθηκα σε 80.000 ανθρώπους, επίσης κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων. Η κοινή λογική για την ανάρτηση σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα υποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες σε κάποιον στο Διαδίκτυο κάτι που δεν θα του το έλεγες πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο η πλειονότητα των χρηστών φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς αυτόν τον απλό κανόνα.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η κακομεταχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι νέο και δεν αποτελεί αποκάλυψη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες συμβάλουν σε αυτό. Ωστόσο, το φλέγον ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει για την κατάσταση αυτή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαδικτυακής κακομεταχείρισης και πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγάλες ποινές φυλάκισης, με ορισμένους εκ των οποίων να έχουν ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα θύματά τους.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η παιδεία. Εάν διδάξουμε τα παιδιά μας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στις διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες, ότι η ευγένεια δεν εκλείπει στις μέρες μας και ότι εάν κάνουμε προσβλητικά σχόλια σε άλλους θα τους προκαλέσουν θλίψη, ίσως τα παιδιά της επόμενης γενιάς να σκέφτονται πρώτα πριν πληκτρολογούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χουντής: Ισχυρό πλήγμα στην ελληνική κτηνοτροφία θα επιφέρουν οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου


«Φέτα “made in Canada” και πτώση της ελληνικής κτηνοτροφικής και γαλακτοπαραγωγής κατά 25%».

Ισχυρό πλήγμα στην ελληνική κτηνοτροφία και συρρίκνωση του κλάδου κατά 25%, θα επιφέρουν οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου CETA και TTIP, που συνάπτονται μεταξύ ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδά, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM] ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε, η ελληνική κτηνοτροφία εκτός από τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, θα υποστεί και το βάρος των διμερών συμφωνιών, που συνάπτει η ΕΕ με τον Καναδά και τις ΗΠΑ (CETA και TTIP, αφού, όπως υπογράμμισε, καταργείται η προστασία προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης. «Πρακτικά επιτρέπει αυτή η συμφωνία και αυτό θα γίνεται και με τις ΗΠΑ να κατασκευάζει τυρί ο Καναδάς, να το λέει φέτα και να βάζει ένα τσολιαδάκι και μια ελληνική σημαία στη συσκευασία», είπε ο κ. Χουντής, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και με την παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη και όχι από νωπό γάλα, με τα ιταλικά τυριά και με άλλα παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «παζάρι» μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ-Καναδά , λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι υποχώρησαν και δέχτηκαν αυτές τις συμφωνίες μπροστά στην απειλή ότι ο Καναδάς θα εξήγαγε μεγάλες ποσότητες βοοειδών, γεγονός που θα έπληττε κυρίως τις κτηνοτροφικές μονάδες των βορειοευρωπαϊκών χωρών.

«Αυτά θα έχουν ως συνέπεια, με βάση τα στοιχεία, να πέσει η ελληνική κτηνοτροφική και γαλακτοκομική παραγωγή κατά 25%, η τιμή του γάλακτος στον καταναλωτή να είναι ψηλά να κλείνουν κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και ο κλάδος να φθίνει», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο κ. Χουντής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 28χρονη που ξεκίνησε τη δική της παγκόσμια αυτοκρατορία με 180 δολάρια


Πώς ξεκίνησε η ιδέα που έκανε δύο γυναίκες πλούσιες.

Στην ηλικία των 28 ετών, η Bridget Loudon άφησε μόλις το Σίδνεϊ για τη Νέα Υόρκη όπου περνάει την εταιρεία που ίδρυσε πριν από τρία χρόνια σε επόμενο επίπεδο.

Θεωρείται μια από τις δέκα κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες στην Αυστραλία και μαζί με τη συνέταιρό της Elizabeth Yue είναι οι ιδρυτές της Expert360, μιας εταιρείας προσλήψεων που έχει προσελκύσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδότηση των επενδύσεων. H Loudon και Yue ήταν επιτελικά στελέχη σε μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης συμβούλων όταν εντόπισαν ένα ελάττωμα στις παραδοσιακές μεθόδους του μάρκετινγκ στις προσλήψεις και αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν.



Πληρώνοντας μόνο 180 δολάρια για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας η 28χρονη έστειλε 1.000 μηνύματα LinkedIn σε συμβούλους εντός 48 ωρών τον Ιούλιο του 2013 και συμφώνησε μια συνεργασία με 700 άτομα αλλάζοντας το πρόσωπο της βιομηχανίας στον τομέα. Έχουν πλέον 7.000 συμβούλους προσλήψεων σε 92 χώρες, περισσότερους από χίλιους χρήστες και 15 εκατομμύρια δολάρια σε έργα.

Οι δύο γυναίκες θεωρούν ότι το συμβατικό μοντέλο προσλήψεων δεν λειτουργεί σε όλες τις εταιρείες και πάνω σε αυτό κινήθηκαν με την 28χρονη να ψάχνει νέες μεθόδους που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις των πελατών τους. «Για μένα ο σκοπός τώρα είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι άνθρωποι έχουν επιλογές» αναφέρει η 28χρονη.



Η εταιρεία συνεργάζεται όπως αναφέρει με τους καλύτερους συμβούλους παγκοσμίως δίνοντας λύση και στις εταιρείες αλλά και στα άτομα που ψάχνουν να βρουν δουλειά. Κατά την ανάπτυξη της εταιρείας χρησιμοποίησαν όταν χρειάζονταν κάποιες λίγες οικονομίες που είχαν στην άκρη και «χτίστηκε» σιγά σιγά η αυτοκρατορία τους. Τώρα σκέφτονται να επεκταθούν ακόμη περισσότερο και σε άλλα μέρη του κόσμου και να ανταγωνιστούν ακόμη και μεγάλες εταιρείες στην Αμερική.



Η 28χρονη επιχειρηματίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες είναι «να έχουν αυτοπεποίθηση και να υπολογίζουν τους κινδύνους».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγρίνιο: Σύλληψη μετά από μηνύσεις για εξύβριση δημοτικών αστυνομικών


Φραστικό επεισόδιο με δημοτική αστυνομικό σύμφωνα με πληροφορίες είχε πριν από λίγο πολίτης στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από την δημοτική αστυνομικό, ο πολίτης, φέρεται να την εξύβρισε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και η υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έκαναν έρευνα, βρήκαν τον πολίτη και προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μήνυση σε βάρος 36χρονου για εξύβριση και απειλή την ώρα της εργασίας τους, υπέβαλλαν δύο γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 36χρονου λίγη ώρα μετά το συμβάν.


Πηγή: http://www.agriniopress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία από την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών»


Φόρουμ για τις ψηφιακές πληρωμές στην Αθήνα.

Στην ανάδειξη των ευκαιριών που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και των ευρύτερων ωφελειών για την ελληνική οικονομία από την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών, εστίασαν την προσοχή τους οι περισσσότεροι ομιλήτες στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Athens Summit, με θέμα της ψηφιακές πληρωμές.

Στη διάρκεια του διημέρου, αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που διέπουν το οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε ο ρόλος των τραπεζών σε σχέση με τα Social Payments, η διασύνδεση των ψηφιακών πληρωμών με την καθημερινότητα του πολίτη και του καταναλωτή, ενώ αναπτύχθηκαν και ζητήματα, όπως Cyber-Insurance, E-invoicing και Crypto-currency.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στην ενιαία ψηφιακή αγορά στο πλαίσιο της Ε.Ε., η οποία αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών δεν πρέπει να περιορίζεται στις πληρωμές για αγορές λιανικής. Αντιθέτως, είναι απαραίτητο να προωθηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σε κάθε στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού. Χαρακτηριστικό του οφέλους που μπορεί να προκύψει από την καθολική χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι η πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να εξοικονομήσουμε έως και 1,4 δισ. ευρώ, ετησίως, από τα διοικητικά και γραφειοκρατικά κόστη που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σήμερα.

Επομένως, η διεύρυνση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα συμβάλει στην πλήρη ψηφιοποίηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών. "Επιπλέον, ενημέρωσε του συμμετέχοντες του συνεδρίου ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση άμεσα νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει ως επιδίωξη την υλοποίηση τεσσάρων βασικών στόχων:

Την κατοχύρωση του δικαιώματος των καταναλωτών να επιλέγουν οι ίδιοι τα μέσα πληρωμής - Τη σταδιακή εφαρμογή της υποχρεωτικής αποδοχής των πιστωτικών καρτών στο σύνολο της αγοράς.

Την ενίσχυση της διαφάνειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχρεώνοντας τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν με σαφήνεια τους καταναλωτές για τα μέσα πληρωμής που αποδέχονται ή δεν αποδέχονται, πριν την ολοκλήρωση της κάθε συναλλαγής.

Τέλος, την επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης για την πλησιέστερη ενημέρωση των εμπόρων για τις χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται τόσο μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των προμηθειών από τα τραπεζικά ιδρύματα, όσο και μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου τιμών.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Πέτρος Τριάρχης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών. Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η αδιάλειπτη λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων με τη βέλτιστη σχέση κόστους/ωφέλειας, αλλά και η διαμόρφωση εύχρηστου, εργονομικού και ασφαλούς περιβάλλοντος χρήσης των εφαρμογών για όλους τους συναλλασσομένους. Αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει η Γενική Γραμματεία, καθώς και στα προγραμματισμένα νέα έργα σε θέματα ηλεκτρονικών πληρωμών και ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Τόνισε τη σημασία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων και των δεδομένων όλου του δημοσίου, το οποίο έχει δημιουργηθεί για την ορθή, γρήγορη και ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχημένη πορεία της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου, στην οποία έχουν ενταχθεί ήδη 45 φορείς του δημοσίου. To ηλεκτρονικό παράβολο μπορεί να πληρωθεί με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης κάρτας από το site της Γενικής Γραμματείας (www.gsis.gr), αλλά και στις τράπεζες (web banking) και είναι χαρακτηριστικό ότι εκδίδονται σε μηνιαία βάση 300.000-350.000 ηλεκτρονικά παράβολα, συνολικής αξίας 17-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τελωνειακών Διαδικασιών Σοφία Παπαγιάννη, ανέφερε ότι, με στόχο την υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τη νευραλγική θέση των Τελωνείων στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Ελληνική Τελωνειακή Διοίκηση έχει προσαρμόσει τα συστήματά της, κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων, με την προώθηση του Ηλεκτρονικού Τελωνείου. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε τον Δεκέμβριο 2013 σε παραγωγική λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα στα Τελωνεία ICISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των τελωνειακών παραστατικών, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών για τις οφειλόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Η δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών στα τελωνεία τέθηκε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τον Ιούνιο 2015 με την εφαρμογή των capital controls. Η μη υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών εστιάζεται στη μη εφαρμογή ακόμη των ηλεκτρονικών επιστροφών, καθώς οι δύο καταστάσεις είναι άμεσα συνδεόμενες μεταξύ τους. Ωστόσο, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες. Η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, σε συνδυασμό με σειρά απλουστεύσεων που έχει προωθήσει η Τελωνειακή Υπηρεσία, έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους οικονομικούς φορείς, όπως είναι η μείωση της φυσικής παρουσίας του συναλλασσόμενου στο τελωνείο, η ασφάλεια συναλλαγών, η μείωση χρόνου και κόστους για την έκδοση μίας επιταγής, η μείωση κυκλοφορίας μετρητών και επιταγών στις υπηρεσίες, η κατάργηση έγχαρτων εντολών μεταφοράς προς ΤτΕ κ.ά. Με μία λέξη εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για το συναλλασσόμενο".

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αριστομένης Κωτσάκης, υπογράμμισε ότι το στρατηγικό έργο εφαρμογής κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2015 που δημιουργήθηκε η διοικούσα επιτροπή για την εφαρμογή του οδικού χάρτη του έργου. Στη διοικούσα επιτροπή συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη από το υπουργείο Οικονομικών, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΕΒΕΑ και των επιχειρήσεων πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας. Η διοικούσα επιτροπή παρακολουθεί την υλοποίηση με οκτώ υπο-ομάδες υλοποίησης του έργου, συντονίζοντας τόσο την αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο όσο και τη συστημική στρατηγική εφαρμογής των ηλεκτρονικών πληρωμών από όλους τους stakeholders. Παράλληλα, προετοιμάζει την εκούσια και αποτελεσματική σύνδεση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, προς αύξηση του ΑΕΠ και την επιβράβευση των συμμετεχόντων πολιτών και επιχειρήσεων με τη στρατηγική αυτή".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη για ανύπαρκτα έργα σε πρώην καποδιστριακό δήμο


Έμειναν στα χαρτιά έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στο δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Απευθείας αναθέσεις έργων, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που έμειναν τελικά στα... χαρτιά, την περίοδο 2003 - 2010, αποκάλυψε έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στον πρώην καποδιστριακό δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος ΟΤΑ, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δήμου, σε βάρος του τότε δημάρχου και μελών της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων εκείνης της εποχής, ενώ για ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται μέλη των αρμόδιων επιτροπών του δήμου που βεβαίωσαν τα έργα.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στην Δικαιοσύνη όταν ο άλλοτε δήμος Καλλιθέας εντάχθηκε με το νέο πρόγραμμα του Καλλικράτη στο νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιθεωρητές «ξεσκόνισαν» ένα προς ένα τα υποτιθέμενα έργα, ενώ το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέα Εφετών Αχιλλέα Ζήση.

Στο επίκεντρο βρίσκονται έργα που ανατέθηκαν απευθείας προς τη δημοτική επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καλλιθέας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δημοτική επιχείρηση αποτελείτο από ελάχιστους υπάλληλους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρ’ ότι εκδόθηκαν εντάλματα πληρωμής, εντούτοις τα έργα ουδέποτε εκτελέστηκαν και τα χρήματα είναι άγνωστο που κατέληξαν.

Η δικογραφία περιλαμβάνει -εξάλλου- μία περίπτωση έργου-μελέτης που δόθηκε έναντι 90.000 ευρώ σε Πανεπιστήμιο της χώρας, το οποίο όμως δεν είχε την τεχνογνωσία να το διεκπεραιώσει, με συνέπεια το Ίδρυμα με τη σειρά του να αναθέσει την εκτέλεσή του σε δύο άλλες εταιρίες, έναντι σαφώς μικρότερου ποσού, που δεν ξεπερνάει τις 45.000 ευρώ.

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στα χέρια της ανακρίτριας διαφθοράς Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφήθηκαν χαιρετώντας ναζιστικά στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ


Η γερμανική αστυνομία καταζητεί δυο Βρετανούς νεοναζί.

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να ταυτοποιήσει δύο άνδρες – που πιστεύεται ότι είναι Βρετανοί – οι οποίοι εμφανίζονται σε μια φωτογραφία να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η φωτογραφία, που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η βρετανική νεοναζιστική οργάνωση Εθνική Δράση, εμφάνιζε δύο άνδρες, τα πρόσωπα των οποίων έχουν αποκρυβεί με ψηφιακή επεξεργασία, να κρατούν μια μαύρη σημαία με το λογότυπο της οργάνωσης (μια αστραπή) με τα χέρια υψωμένα στον ναζιστικό χαιρετισμό.

Η φωτογραφία εμφανώς έχει υποστεί επεξεργασία και έχουν προστεθεί λεζάντες που αναφέρουν «θάλαμος εκτέλεσης @Μπούχενβαλντ 2016» και «γάντζοι για κρέμασμα κρεάτων» με ένα βέλος να δείχνει γάντζους σε ταβάνια που χρησιμοποιούνταν για το κρέμασμα θυμάτων που είχαν στραγγαλίσει μέλη των SS.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική πόλης Βαϊμάρης δήλωσε στην Bild: «Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες ενέργειες».

Το Μπούχενβαλντ, κοντά στην Βαϊμάρη, ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης στο γερμανικό έδαφος. Ιδρύθηκε από τα Waffen SS του Χίτλερ το 1937 και οι κρατούμενοί του ήταν περισσότεροι από 250.000 Εβραίοι, Ρομά, ομοφυλόφιλοι και άλλοι άνθρωποι που το ναζιστικό καθεστώς δεν ανεχόταν. Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι πέθαναν στο στρατόπεδο από βασανιστήρια, ιατρικά πειράματα και λιμοκτονία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ώρες αγωνίας για τη νέα μητέρα μετά τις στιγμές απόλυτης ευτυχίας


Έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία και είναι άγνωστο τι βλάβη της έχει προκαλέσει - Δείτε τις φωτογραφίες.
Στη φωτογραφία αυτή αποτυπώνεται μια στιγμή που είναι από τις πιο ευτυχισμένες στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι η στιγμή που η νέα μαμά Nicola Landsdown αγκαλιάζει για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη της. Πού να φανταστεί η 38χρονη πως πιθανώς να μην έχει καμία ανάμνηση της πολύτιμης αυτής στιγμής...

Μόλις λίγα λεπτά μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας η 38χρονη μπήκε σε τεχνητό κώμα καθώς εμφάνισε πιθανώς θανάσιμη εγκεφαλική αιμορραγία.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και ακόμα οι γιατροί στη Βρετανία περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τη συνεφέρουν από το κώμα και να μπορέσει έτσι να επανενωθεί με την κόρη που τόσο ήθελε.



Φοβούνται ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως ίσως έχει υποστεί κάποια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και ενδεχομένως να μη θυμάται καν πως γέννησε το πολυπόθητο κοριτσάκι της.

Η Landsdown διένυε την 41η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της όταν κατέρρευσε, μόλις είχε σηκωθεί από το κρεβάτι και δύο ημέρες πριν μπει στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Οι γιατροί έφεραν επιτυχώς στον κόσμο τη μικρή Lexi στις 7 Μαΐου, με τη μητέρα της να υποβάλλεται σε γενική αναισθησία, αλλά αμέσως μετά χρειάστηκε να τη βάλουν σε τεχνητό κώμα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν το αιμάτωμα στον εγκέφαλό της.



Παρότι η 38χρονη κατάφερε να αγκαλιάσει για μερικές πολύτιμες στιγμές τη νεογέννητη μικρούλα, είναι πιθανό να μην έχει καμία ανάμνηση της συνάντησής αυτής καθώς παραμένει άγνωστο πόσο εκτεταμένη είναι η βλάβη στον εγκέφαλό της.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος επειδή δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό η αιμορραγία είναι πιθανό να έχει βλάψει τη Nicola», είπε ο σύντροφός της, Kevin Smeers, «είναι πιθανό να επηρεάσει την ομιλία της ή τη δεξιά πλευρά του σώματός της».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λεοντόψαρα εμφανίστηκαν στη θάλασσα της Ρόδου


Το είδος εισήλθε στη Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Λεοντόψαρα που έχουν αλιευθεί τους τελευταίους μήνες στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, σύμφωνα με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Λεοντόψαρα εμφανίστηκαν στη θάλασσα της Ρόδου

Το ξενικό λεονταρόψαρο Pterois miles (λεοντόψαρο, devil firefish, common lionfish) πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.

Το είδος εισήλθε στη Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, είναι δηλαδή ένας Λεσσεψιανός μετανάστης. Ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων. Οι συχνές αναφορές, που ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου καταγράφει από την αρχική εμφάνισή του στην περιοχή, επιβεβαιώνουν τον εισβολικό χαρακτήρα τού είδους, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά τις πρώτες υποβρύχιες παρατηρήσεις του περασμένου καλοκαιριού, ένα λεονταρόψαρο αλιεύθηκε, με δίχτυα, στις 20 Ιανουαρίου 2016 στα ρηχά νερά της περιοχής Φαληράκι κι ένα δεύτερο στη Λίνδο, στις 24 Μαΐου. Και τα δύο δείγματα εκτίθενται στο Ενυδρείο του ΥΣΡ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα τρίτο άτομο εντοπίστηκε στην περιοχή Ακαντιά στις 25 Μαΐου, ενώ συντηρημένο δείγμα, πολύ χρήσιμο για τη μελέτη βιολογικών στοιχείων, διατέθηκε πριν λίγες ημέρες από ψαρά, ο οποίος το αλίευσε στη περιοχή Πλημμύρι.

Εξαιτίας των δηλητηριωδών μακρόστενων αγκαθιών που φέρει το είδος, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου, ενημερώθηκαν άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι επαγγελματίες και μη ψαράδες, καθώς και το ευρύτερο κοινό της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα. Ωστόσο, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το λεονταρόψαρο μπορεί να καταναλωθεί όπως και το ψάρι «σκορπιός», το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια και φέρει παρόμοιο δηλητήριο στις αγκάθια.

«Ζωντανά ψάρια του είδους αυτού, αλλά και άλλων που θεωρούνται «άγνωστα» ή «περίεργα» για τον επαγγελματία και ερασιτέχνη αλιέα, είναι ευπρόσδεκτα από τους επιστήμονες του Σταθμού, ζωντανά, νεκρά ή και συντηρημένα στην κατάψυξη με σκοπό την καταγραφή και τη μελέτη της πανίδας τής θαλάσσιας περιοχής, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα είδη» αναφέρει ο Υδροβιολογικός Σταθμός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράσεις πανεπιστημίου και δήμου για τη διαχείριση του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνης


Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας.

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ του δήμου Ρεθύμνης και του Πανεπιστημίου με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων σχετικών με τη διαχείριση του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνης για την οργάνωση και ανάδειξη του χώρου μέσω της επιστημονικής έρευνας, μελέτης και τεκμηρίωσης σε βοτανικά, οικολογικά, καθώς και πολιτισμικά θέματα που αφορούν στον κόσμο των φυτών.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, διατύπωσαν την κοινή τους πρόθεση για συνεργασία και σε άλλα ευρύτερα ζητήματα όπως είναι τα Πειραματικά σχολεία, η ανταλλαγή του «Ξενία» με περιουσία του Πανεπιστημίου, ο σχεδιασμός και η σύμπραξη των δύο θεσμών σε θέματα που αφορούν την καλλιέργεια του Εθελοντισμού την προαγωγή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού κ.α.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας, προστίθεται στις ενεργές επαφές και αποτελεσματικές συνεργασίες του δήμου με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και ενισχύει τη ζωντανή σχέση του με την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων στο πρωτόκολλο αναφέρονται οι κοινές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή εντός των ορίων του δήμου Ρεθύμνης, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μετά από κοινή συμφωνία των δύο μερών, η σύσταση 5μελούς επιτροπής η οποία θα επιμελείται την υλοποίηση των κοινών δράσεων για τις οποίες ο δήμος Ρεθύμνου θα συμβάλλει με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ενώ η χρηματοδότηση των δράσεων θα προκύπτει από πόρους του δήμου Ρεθύμνης και του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά από αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων, από εξωτερική χρηματοδότηση δημόσια ή ιδιωτική, από περιφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.

Πρύτανης και δήμαρχος συνυπέγραψαν πως η διάρκεια του πρωτοκόλλου ορίζεται καταρχήν σε δέκα (10) έτη με δυνατότητα ανανέωσης μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρεθύμνης και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Αθήνας


Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τις 6 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα , το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά και την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 24η Μαΐου 2016, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2016 για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την προώθηση της διαδικασίας μετατροπής του Τομέα Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών (κλάδος εφάπαξ) σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου προαιρετικής ασφάλισης βάσει των διατάξεων του ν. 3029/02 με την άμεση σύνταξη σχετικής αναλογιστικής μελέτης.

Υπενθυμίζεται, ότι με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, προβλέπεται (μόνο για τους Δικηγόρους Αθηνών) υποχρεωτική ασφάλιση στον κλάδο εφ’ άπαξ, με ποσοστό 4% επί του καθαρού εισοδήματός τους, και δη για τους μετά την 1.1.93 ασφαλισμένους, καθώς, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιώς και Θεσσαλονίκης έχουν ήδη από το έτος 2008 μετατρέψει τον κλάδο εφάπαξ σε προαιρετικής ασφάλισης, βάσει των άνω διατάξεων και ως εκ τούτου τα μέλη τους απαλλάσσονται της προαναφερθείσης ασφαλιστικής επιβάρυνσης του 4%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πύθωνας δάγκωσε το πέος του ενώ καθόταν στη λεκάνη


Σίγουρα θα θυμάται αυτήν την εμπειρία για χρόνια - Φωτογραφίες και βίντεο.

Τον χειρότερο εφιάλτη έζησε ένας άνδρας από την Μαλαισία ο οποίος δέχθηκε επίθεση από έναν πύθωνα ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού του.

Ο Atthaporn Boonmakchuay καθόταν στη λεκάνη όταν, σύμφωνα με την Daily Mail, ένιωσε ένα δυνατό πόνο στο πέος του. Απλώνοντας το χέρι για να διαπιστώσει τι συνέβη, ανακάλυψε έντρομος ότι το πέος του ήταν ανάμεσα στα σαγόνια ενός τεράστιου πύθωνα.

Ο 38χρονος άντρας έβαλε αμέσως τις φωνές, καλώντας τη γυναίκα του που βρισκόταν στο σπίτι σε βοήθεια και προσπαθώντας παράλληλα να ελευθερώσει το πέος του από το στόμα του φιδιού, που έφτανε σε μήκος τα 3,5 μέτρα. Λίγα λεπτά πριν χάσει τις αισθήσεις του από υπερβολική αιμορραγία, ο 38χρονος κατάφερε να περάσει ένα σχοινί στο κεφάλι του φιδιού και να το δέσει στην πόρτα του μπάνιου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.



Ο 38χρονος νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ ειδικό συνεργείο ανέλαβε να επιστρέψει τον πύθωνα στο φυσικό του περιβάλλον.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓΔΕ: Πότε δεν χάνεται η ρύθμιση των 100 ή 72 δόσεων


Διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις που είτε λόγω σφάλματος, είτε λόγω ανωτέρας βίας δεν εξυπηρετείται κανονικά δόση ρυθμισμένης οφειλής,είτε των 100 είτε των 72 δόσεων δίνει η ΓΓΔΕ.

Συγκεκριμένα;

  • Εφόσον διαπιστωθεί μη καταβολή εκ παραδρομής ποσοστού δόσης ή του ποσού της επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εν γένει η μη καταβολή ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή, δεν επέρχεται απώλεια ρύθμισης .
  • Υπάρχει η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση υπό όρους και προϋποθέσεις, εφόσον η απώλεια αυτής έχει επέλθει για λόγους ανωτέρας βίας.
  • Στους οικονομικά αδύναμους οφειλέτες, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης ρύθμισης των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών τους, τόσο με τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας, όσο και με την πάγια ρύθμιση.
  • Ο οφειλέτης μπορεί να απευθυνθεί στη ΔΟΥ ο προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προκειμένου να του παρασχεθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα συγκεκριμένα στοιχεία της υπόθεσης του, καθώς και για τις υφιστάμενες δυνατότητες ρύθμισης των βεβαιωμένων στην εφορία οφειλών του.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο λιμάνι του Πειραιά η τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»


Στη Μαρίνα Ζέας στο λιμάνι του Πειραιά έχει καταπλεύσει η τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», που διοργανώνονται από τον δήμο Πειραιά.

Παράλληλα, παρέχεται στο κοινό η δυνατότητα να επισκεφθεί την τριήρη, η οποία θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο του Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο πρώην διοικητή και δύο διευθυντές του «Ιπποκράτειου»


Αιτία η υπόθεση με παράνομες προμήθειες υλικών.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές κλινικών του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, ο ένας της νευροχειρουργικής κι ο άλλος της ορθοπεδικής, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Η πράξη αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, διάστημα κατά το οποίο κατείχαν τα παραπάνω πόστα.

Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται ακόμη «αυθαίρετες» πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως «επείγοντα».

Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

Η παραπάνω εισαγγελική πρόταση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης που είχε υποβληθεί, πριν από 2 χρόνια, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τότε ο ίδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε να παραπεμφθούν τα ίδια πρόσωπα στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου, αλλά οι Εφέτες με βούλευμα αποφάσισαν να δικαστεί μόνο ο διοικητής του «Ιπποκράτειου», απαλλάσσοντας τους δύο διευθυντές.

Κατά του βουλεύματος ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με συνέπεια η υπόθεση να επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελέα. Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν ακόμη 18 γιατροί του «Ιπποκράτειου» που απηλλάγησαν όμως με το βούλευμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο ημέρες με ποδόσφαιρο, μουσική και αλληλεγγύη


Οι εκδηλώσεις του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου, στην πλατεία Συντάγματος και τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, συναυλία στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Τουρνουά ποδοσφαίρου

Στο τουρνουά, όπου οικοδέσποινα είναι η Εθνική Αστέγων, θα πάρουν μέρος παιδιά που συμμετέχουν στις προπονήσεις της Εθνικής Αστέγων, ομάδες προσφύγων από τον Ελαιώνα, ομάδες από άλλες δομές αλληλεγγύης της χώρας, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και ποδοσφαιρικά σχήματα που θα συσταθούν επί τόπου από τον κόσμο που θα παρευρεθεί, εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος Αλεφάντης από τη «Σχεδία». Αφορμή για την ποδοσφαιρική γιορτή αποτελεί η συμμετοχή της Εθνικής Αστέγων στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί, από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 64 ομάδων από 52 χώρες, στη Γλασκώβη.

Πέρυσι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Άμστερνταμ, η ελληνική ομάδα απέσπασε δύο διακρίσεις, όπως αναφέρει ο κ. Αλεφάντης. Την πρώτη θέση στην κατηγορία περιοδικών δρόμου και το Κύπελλο «Fair Play» («Ευ αγωνίζεσθαι»), και έγινε η μόνη ομάδα-χώρα στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο, το 2007 και το 2015. Έως τώρα οι ομάδες ήταν ανδρικές-μεικτές, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί γυναικείο και ανδρικό Κύπελλο. Η ελληνική ομάδα, μαζί με την ουκρανική, ήταν οι μόνες στο Άμστερνταμ, στις οποίες έπαιζαν και γυναίκες.

Επιπλέον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων χαρακτηρίστηκε ως «Σύμβολο Ελπίδας» («Symbol of Hope») σε ντοκιμαντέρ που της αφιέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), ενώ, το 2014, η FIFA, μέσω του διαγωνισμού «The Power of Football», τη συμπεριέλαβε στις τρεις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες που πλανήτη, για τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιεί το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό εργαλείο.

«Το ποδόσφαιρο, ως ομαδικό άθλημα, έχει τα στοιχεία της συνεργασίας, της υποστήριξης, των ισότιμων μελών. Το τουρνουά, εκτός από ευκαιρία για παιχνίδι στο "γήπεδο του Συντάγματος" αποτελεί και μία κοινωνική διαδικασία, όπου όλοι οι άνθρωποι, άστεγοι ή μη, πρόσφυγες και ντόπιοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, περαστικοί και υποστηρικτές έρχονται κοντά και "τα τείχη πέφτουν"», περιγράφει ο κ. Αλεφάντης.

Συναυλία στο Γκάζι

Batala, Joey, Encardia, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Υπόγεια Ρεύματα και Κώστας Παρίσης, Gadjo Dilo, Χειμερινοί Κολυμβητές, είναι το «λάιν απ» των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη συναυλία της «Σχεδίας», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2013, όταν εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού στην Ελλάδα. «Καλλιτέχνες και κοινό την έχουν "αγκαλιάσει" όλα αυτά τα χρόνια. Οι μουσικοί παίρνουν μέρος αφιλοκερδώς, κάποιοι για δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη χρονιά, ενώ η συναυλία πάντα έχει πολύ κόσμο», σημειώνει ο κ. Αλεφάντης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι έξι ευρώ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της «Σχεδίας», όπως να καλυφθεί η δαπάνη εκτύπωσης του διπλού καλοκαιρινού τεύχους (Ιούλιος-Αύγουστος 2016).

Οι πόρτες της Τεχνόπολης θα ανοίξουν στις 18:00 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:00.

Όπως και με το τουρνουά ποδοσφαίρου, «η συναυλία έχει ως στόχο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά, βάζοντας ένα λιθαράκι ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό», εξηγεί ο κ. Αλεφάντης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», που έχει ποιοτική και πολυθεματική ύλη, πωλείται από 200 ανθρώπους, οι οποίοι, είτε μένουν σε ξενώνες αστέγων, είτε στον δρόμο, είτε φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους, έχουν απλήρωτο νοίκι και ζουν με τον τρόμο της έξωσης ή μένουν σε δικό τους σπίτι αλλά δεν έχουν τίποτα άλλο, για παράδειγμα έχει κοπεί το ρεύμα και είναι μακροχρόνια άνεργοι. Είναι από 20 έως 80 ετών, εκ των οποίων 30% γυναίκες. Από τα τρία ευρώ της τιμής του περιοδικού, το 1,5 πηγαίνει στον πωλητή, και έτσι σιγά-σιγά οι άνθρωποι καλύπτουν κάποιες βασικές τους ανάγκες. «Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός, πως τα άτομα αυτά, βγαίνουν από την αφάνεια, δίνουν το "παρών", μιλούν με κόσμο, μπαίνουν στη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης. Και κερδίζουν τα προς το ζειν όχι με φιλανθρωπία, αλλά με τη δουλειά τους κάθε μέρα σε σταθμούς μετρό και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είκοσι πέντε με τριάντα χιλιάδες τεύχη υπολογίζονται ότι πωλούνται το μήνα. Ήδη μέσα από τη "Σχεδία" και το μικρό εισόδημα που τους δίνει, ως τώρα 30 άτομα ξαναξεκίνησαν τη ζωή τους με καλύτερους όρους», καταλήγει ο κ. Αλεφάντης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...