Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τα passwords που θα σου απαγορεύει να χρησιμοποιείς η Microsoft

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εταιρεία θέλει να δώσει ένα τέλος στην υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

Η «χρυσή εποχή» των κωδικών πρόσβασης φαίνεται πως πλησιάζει στο τέλος της και ήδη έχουν γίνει πολλές αλλαγές για να αυξηθεί η ασφάλεια στους λογαριασμούς.

Η αλλαγή ξεκίνησε όταν οι ιστοσελίδες άρχισαν να αξιολογούν τους κωδικούς πρόσβασης και να αναφέρουν πότε κάποιος είναι ισχυρός και πότε αδύναμος, ώστε οι χρήστες να ξέρουν αν ο κωδικός τους μπορεί να παραβιαστεί εύκολα. Αργότερα κάποιες ιστοσελίδες άρχισαν να απαιτούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα για είναι αυξημένη η δυσκολία να μπορεί κάποιος να «σπάσει» τον κωδικό. Τώρα η Microsoft, έχει πλέον επιλέξει να απαγορεύσει ακόμη και μερικούς κωδικούς με σκοπό όπως αναφέρει να προστατεύσει τους χρήστες της.

Οι κωδικοί που θα απαγορευθούν σε υπηρεσίες της Microsoft (συμπεριλαμβανομένων των Outlook, Skype, Xbox και άλλων) αντλήθηκαν από την ετήσια λίστα με τους χειρότερους κωδικούς πρόσβασης. Σε αυτούς τους κωδικούς συμπεριλαμβάνονται το «123456», η λέξη «password», το πάντα δημοφιλές «qwerty», αλλά και η λέξη «starwars».

Όπως αναφέρει το mashable, η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια για την πάταξη των κλεμμένων κωδικών πρόσβασης, καθώς και την απαγόρευση των κοινών κωδικών πρόσβασης που θα καταστήσει πιο δύσκολο στους χάκερ να μαντέψουν τον κωδικό χρηστών. Αυτή η απαγόρευση μάλιστα έρχεται λίγες μέρες μετά την είδηση ότι εκλάπησαν passwords από 117 εκατομμύρια χρήστες του LinkedIn πράγμα που υποχρέωσε πολλούς να αλλάξουν τον κωδικό τους.

Αποφεύγοντας αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης πάντως δε σημαίνει αυτόματα ότι είστε προστατευμένοι από κάποιον που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο προφίλ σας και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ισχυρά passwords με συνδυασμούς πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Δαχτυλικά αποτυπώματα και άλλοι μέθοδοι που είναι στα σχέδια να εφαρμοστούν, σκοπεύουν να δώσουν ένα τέλος στους κωδικούς πρόσβασης και στις υποκλοπές αυτών με τόση ευκολία.

username2


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.