Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τιμωρήθηκαν με 99 μαστιγώματα επειδή πήγαν σε γιορτή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριάντα αγόρια και κορίτσια συνελήφθησαν και δικάστηκαν στο Ιράν.

Γύρω στα 30 αγόρια και κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν σε μια γιορτή σε βίλα στο βόρειο Ιράν, καταδικάστηκαν σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο το καθένα, μια ποινή που εκτελέσθηκε αμέσως για παραδειγματισμό, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Περισσότερα από 30 κορίτσια και αγόρια, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και χόρευαν με πρόσχημα μια γιορτή απονομής διπλωμάτων, συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν», δήλωσε χθες Πέμπτη ο Εσμαΐλ Σαντεγί Νιγιαρακί, εισαγγελέας της πόλης Καζβίν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της δικαστικής εξουσίας Mizaonline.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η γιορτή είχε γίνει κοντά στην Καζβίν, στον κήπο μιας βίλας, χωρίς να γνωστοποιήσει την ημερομηνία.

Μετά τις συλλήψεις, ένα δικαστήριο συνεκλήθη επειγόντως και καταδίκασε καθέναν από τους νέους και τις νέες σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο. Η ποινή «εκτελέσθηκε την ίδια ημέρα» από μέλη της αστυνομίας των ηθών, πρόσθεσε ο Νιγιαρακί.

«Η σύλληψη αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, ημίγυμνων, να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμπεριφέρονται άσεμνα, πληγώνει την κοινή γνώμη», υποστηρίζει ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, «με τη βοήθεια του Θεού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις, η έρευνα, η δίκη, η ετυμηγορία και η εκτέλεση της ποινής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «ένα μάθημα γι' αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν τους κανόνες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου άνδρες και γυναίκες απαγορεύεται να χορεύουν μαζί, κυρίως αν οι τελευταίες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα, και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη.

Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, η ισλαμική μαντίλα είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες στο Ιράν.

Ο εισαγγελέας της Καζβίν ανακοίνωσε εξάλλου ότι τα εστιατόρια και οι αίθουσες της πόλης «που οργανώνουν μικτές γιορτές ή σερβίρουν οινοπνευματώδη, ή αυτά στα οποία ανακαλύπτονται οινοπνευματώδη, θα κλείνουν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.