Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Νέο σκάνδαλο: 23 αθλητές ντοπέ από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επανεξέταση 265 δειγμάτων που πάρθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου έφεραν 23 θετικά αποτελέσματα. Σοκ λίγο πριν τους αγώνες του Ρίο.

Η έρευνα της ΔΟΕ, σε συνεργασία με την WADA για αθλητές που έχουν λάβει παράνομες ουσίες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων Ολυμπιακών αγώνων συνεχίζεται και ο αριθμός των θετικών δειγμάτων συνεχώς μεγαλώνει.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως 23 αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από επανεξέταση 265 δειγμάτων που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για αθλητές πέντε αθλημάτων, από έξι διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα, η έρευνα επικεντρώνεται σε αθλητές που έχουν προκριθεί ή ελπίζουν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με αποτέλεσμα να αναμένονται βαριές καμπάνες.

Οι 23 ντοπέ αθλητές προστίθενται στα 31 θετικά, σε παράνομες ουσίες, δείγματα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν παρθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Τα ονόματα των αθλητών και η τιμωρία τους αναμένεται να ανακοινωθούν μετά από δεύτερο επανέλεγχο, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να μεγαλώσει. Ήδη εξετάζεται ένα ακόμα δείγμα από τη διοργάνωση του Πεκίνου.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.