Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Φωτογραφήθηκαν χαιρετώντας ναζιστικά στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γερμανική αστυνομία καταζητεί δυο Βρετανούς νεοναζί.

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να ταυτοποιήσει δύο άνδρες – που πιστεύεται ότι είναι Βρετανοί – οι οποίοι εμφανίζονται σε μια φωτογραφία να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η φωτογραφία, που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η βρετανική νεοναζιστική οργάνωση Εθνική Δράση, εμφάνιζε δύο άνδρες, τα πρόσωπα των οποίων έχουν αποκρυβεί με ψηφιακή επεξεργασία, να κρατούν μια μαύρη σημαία με το λογότυπο της οργάνωσης (μια αστραπή) με τα χέρια υψωμένα στον ναζιστικό χαιρετισμό.

Η φωτογραφία εμφανώς έχει υποστεί επεξεργασία και έχουν προστεθεί λεζάντες που αναφέρουν «θάλαμος εκτέλεσης @Μπούχενβαλντ 2016» και «γάντζοι για κρέμασμα κρεάτων» με ένα βέλος να δείχνει γάντζους σε ταβάνια που χρησιμοποιούνταν για το κρέμασμα θυμάτων που είχαν στραγγαλίσει μέλη των SS.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική πόλης Βαϊμάρης δήλωσε στην Bild: «Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιες ενέργειες».

Το Μπούχενβαλντ, κοντά στην Βαϊμάρη, ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης στο γερμανικό έδαφος. Ιδρύθηκε από τα Waffen SS του Χίτλερ το 1937 και οι κρατούμενοί του ήταν περισσότεροι από 250.000 Εβραίοι, Ρομά, ομοφυλόφιλοι και άλλοι άνθρωποι που το ναζιστικό καθεστώς δεν ανεχόταν. Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι πέθαναν στο στρατόπεδο από βασανιστήρια, ιατρικά πειράματα και λιμοκτονία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.