Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ορισμός του Ελληνάρα οδηγού


Δέκα χαρακτηριστικά που τον αντιπροσωπεύουν.

1. Ορισμός του nanosecond: ο χρόνος που παίρνει στον Έλληνα οδηγό να κορνάρει στον μπροστινό του όταν το φανάρι γίνει πράσινο

2. Το να κόβει τον αέρα με το χέρι που βγάζει έξω από το παράθυρο παραμένει το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει στο αυτοκίνητο. Όσα χρόνια και αν περάσουν.

3. Πάντα κυνηγά αυτόν που έχει κάνει μ…. μέχρι να σταθεί δίπλα του και να τον καρφώσει στα μάτια.

4.Τα καλύτερα μπινελίκια τα ρίχνει αφού έχει φύγει κάνα χιλιόμετρο ο δίμετρος που οδηγούσε τη γρήγορη αυτοκινητάρα.

5. Είναι πρώτος στο φανάρι, ξεκινά, τους αφήνει όλους πίσω. Για κάποιον χαζό λόγο χαίρεται.

6. Η μούντζα και η παγκόσμια κίνηση αυνανισμού είναι οι μόνες χειρονομίες στις οποίες αριστεύει.

7. Η κόρνα είναι το φετίχ του Έλληνα οδηγού. Το φλας είναι απλά το διακοσμητικό του αυτοκινήτου του.

8. Υπάρχουν δυο είδη οδηγών. Εκείνοι που επιτρέπουν να φας, να πιείς και να καπνίσεις μέσα στο αμάξι τους και οι υποχόνδριοι που το αντιμετωπίζουν ως ναό.

9. Το αυτοκίνητο είναι το μυστικό του δωμάτιο. Για να σκεφτεί, για να ξεσπάσει, ακόμα και για να κλάψει. Ειδικά μετά το γάμο το αυτοκίνητο αποτελεί το τελευταίο οχυρό του.

10. Όσο μάγκας και αν το παίζει στο δρόμο, θα βρεθεί και αυτός να παρακαλεί γονυπετής τον αξιωματικό που θέλει να του πάρει τις πινακίδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το παιδί…


Ένας στους δέκα Βρετανούς αμφιβάλλει για την πατρότητα του παιδιού του.

Σχεδόν ένας στους δέκα Βρετανούς εκφράζει αμφιβολίες για την πατρότητα των παιδιών του, όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Μάλιστα, σε μερικές περιοχές της χώρας τα ποσοστά είναι πιο αυξημένα και φτάνουν μέχρι και σε έναν στους πέντε άντρες να παραδέχονται ότι δεν είναι σίγουροι αν είναι οι βιολογικοί πατεράδες των παιδιών τους.

Κατά μέσο όρο, το 8% των Βρετανών –σχεδόν 1,2 εκατομμύρια- αναφέρουν ότι ανησυχούν πως μεγαλώνουν τα παιδιά άλλων αντρών.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 16% στο Νιούκασλ, το Λονδίνο και τη βόρεια Ιρλανδία, ενώ φαίνεται πως στο Γιόρκσαϊρ και τη Σκωτία οι άντρες είναι περισσότεροι καθησυχασμένοι για… τη συμπεριφορά των γυναικών τους, με το ποσοστό των ανδρών που δεν πιστεύουν ότι είναι οι βιολογικοί πατεράδες των παιδιών τους να πέφτει στο 3%.

Από την πλευρά των γυναικών τώρα, στη Μ. Βρετανία το 3% -περίπου 460.000 γυναίκες- αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρο ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.266 γονείς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα νούμερα αυτά μάλλον εξηγούν γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη τάση για τεστ πατρότητας (DNA) στη χώρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνα κράκερς από την Κίνα


Οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας 835 χαρτοκιβωτίων προϊόντων αρτοποιίας (κράκερς) προέλευσης Κίνας, συνολικού βάρους 5.428 κιλών.

Σύμφωνα με το δελτίο χημικής ανάλυσης της Γ΄ χημικής υπηρεσίας Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε η παρουσία της χρωστικής Ε110, η οποία δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων.

Για το λόγο αυτό, το προϊόν κρίθηκε μη συμμορφούμενο με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία ως μη ασφαλές, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η εισαγωγή του στη χώρα μας και θα επιστραφεί εντός εξήντα ημερών στη χώρα προέλευσής του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στον χώρο του Ε΄ τελωνείου Πειραιά, οι επόπτες εντόπισαν και δέσμευσαν επίσης ένα φορτίο ζωοτροφής για οικιακά ζώα συνολικού βάρους 4.340,90 κιλών προέλευσης Η.Π.Α, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίχρονη... Αϊνστάιν


Ένα χαρούμενο, γελαστό κοριτσάκι, η τρίχρονη Αλέξις από την Αριζόνα έχει τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στις ΗΠΑ. Μάλιστα η μικρούλα κατάφερε να μάθει Ισπανικά μέσα από τον υπολογιστή της και αποτελεί το μικρότερο μέλος της Μένσα στις ΗΠΑ. Η ευφυΐα της έχει υπολογιστεί από τη Μένσα στο 160 όταν ο μέσος όρος είναι το 100.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνοντας πετάλι την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη


Το 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα.

Από την Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα θα ξεκινήσουν αύριο στις εφτά το απόγευμα οι Θεσσαλονικείς, που θα συμμετάσχουν στο 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι, συνοδευόμενοι από το βασιλιά καρνάβαλο.

Το 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνουν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.επ» και μια ομάδα ενεργών πολιτών στην οποία συμμετέχουν άτομα από τις συλλογικότητες Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναβιώσει τόσο η παράδοση του καρναβαλιού όσο και η αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, επιχειρεί να περάσει το μήνυμα «Ναι στο ποδήλατο» ως την ιδανική λύση ενάντια στη ρύπανση και το κυκλοφοριακό.

Στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει πάρτι με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και πολλές εκπλήξεις που θα διαρκέσουν έως τα ξημερώματα και θα συνοδευτούν από την παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέλαση 700 κουδουνοφόρων στην πλατεία Αριστοτέλους


Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου.

Μια παρέλαση που θα έχει ως κύρια «συστατικά» την παράδοση και τους ξεχωριστούς ήχους των... κουδουνιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επτακόσιοι κουδουνοφόροι από όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στην «1η Πομπή Κωδωνοφορίας», που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τον Λευκό Πύργο και διά μέσου της παραλιακής οδού θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού’, με τη συμμετοχή 12 ομάδων από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, χωριά της Δράμας, των Σερρών και της Θεσσαλίας, που θα αναπαραστήσουν τα έθιμα του τόπου τους. Στόχος είναι να γίνει θεσμός και του χρόνου να συμμετέχουν και ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Οι δώδεκα ομάδες που θα λάβουν μέρος στη φετινή παρέλαση θα έχουν αφετηρία τον Λευκό Πύργο και προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί, θα ξεφαντώνουν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, στους οποίους θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα. Ακολούθως, θα μεταφέρουν τον χορό τους σε άλλες πλατείες της Θεσσαλονίκης. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, η Λεωφόρος Νίκης θα μείνει κλειστή έως τις 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της δράσης «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού», που ξεκίνησε με εκθέσεις φωτογραφίας στις 15 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει επίσης ημερίδα, κατασκευή κεφαλοστολής, χάπενιγκς και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή με την πομπή των κωδωνοφόρων, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (Λ.Ε.Μ.Μ.Θ.), που είναι και ο κύριος διοργανωτής.

«Γιατί οι κωδωνοφόροι στο Λαογραφικό Μουσείο; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Μα, είναι ο φυσικός τους, για τη μνήμη και μελέτη, χώρος» δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ του Λ.Ε.Μ.Μ.Θ. Μαριάννα Βιλδιρίδη - Χατζητόλιου, προσθέτοντας: «Προσδοκούμε από την εφετινή πρώτη και διερευνητική διοργάνωση να οδηγηθούμε σε μια θεσμοθέτηση των Δρόμων του Κουδουνιού και να γίνει η Θεσσαλονίκη κομβικό σημείο αναφοράς μιας τέτοιας πανευρωπαϊκής διοργάνωσης».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου υποστήριξε τη νέα, με ευρωπαϊκή προοπτική, προσέγγιση στο θέμα, η οποία ενισχύει και την καταγραφή της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, που επιχειρείται στο πλαίσιο της UNESCO» ανέφερε, από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης του Μουσείου, Ζήσης Σκαμπάλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς στήθηκε η κομπίνα με το λαθρεμπόριο καυσίμων


Τι μεθοδολογία ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Ποσότητα - μαμούθ των 4.500.000 λίτρων πετρελαίου ν.αυτιλίας είχε ρίξει στην αγορά, όπως αναφέρει η αστυνομία, βαφτίζοντάς το πετρέλαιο θέρμανσης η εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας καυσίμων η οποία έβαλε μέσα το Δημόσιο σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους πάνω από 3.500.000 ευρώ.


Η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση διακρίνονταν σε διαφορετικά-επιμέρους επίπεδα δράσης, σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς, διακίνησης, παράδοσης και παραλαβής ναυτιλιακού καυσίμου.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχικά οι οδηγοί βυτιοφόρων-υπάλληλοι της εταιρείας, κατά την μετάβασή τους στα σημεία ελλιμενισμού διαφόρων πλοίων, ανά την επικράτεια (πλοία ακτοπλοϊκών γραμμών, επαγγελματικά και ποντοπόρα) δεν παρέδιδαν ολόκληρη την ποσότητα του πετρελαίου, η οποία αναγράφονταν στα παραστατικά.

Ακολούθως, το υπόλοιπο του πετρελαίου το επέστρεφαν στην εταιρεία και στη συνέχεια οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης το διέθεταν εκ νέου στο εμπόριο, μέσω «συνεργαζόμενων» πρατηρίων υγρών καυσίμων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το επαναδιέθεταν αυτούσιο στους πλοιοκτήτες. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι η εγκληματική οργάνωση «συνεργαζόταν» με δώδεκα (12) πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική.

Επιπλέον προέκυψε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, άτομα που εμπλέκονταν στη διαδικασία μεταφοράς, διακίνησης, παράδοσης και παραλαβής των καυσίμων, ενεργούσαν και για λογαριασμό τους.

Ειδικότερα, υπάλληλοι-οδηγοί των βυτιοφόρων, κατά την επιστροφή του παράνομα παρακρατηθέντος ναυτιλιακού καυσίμου, δεν το επέστρεφαν στο σύνολό του, αλλά παρακρατούσαν και για ίδιο όφελος μεγάλες ποσότητες, τις οποίες διέθεταν με χαμηλότερη τιμή σε συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε άλλη περίπτωση μηχανικός πλοίου, ο οποίος συνελήφθη, είχε παρακρατήσει για ίδιο όφελος έντεκα (11) τόνους ναυτιλιακό καύσιμο και προσπαθούσε να βρει τρόπο να το διαθέσει στους οδηγούς των βυτιοφόρων, με διαγραφόμενη την προοπτική για συνεχή ανεφοδιασμό του συγκεκριμένου πλοίου και παράνομη παρακράτηση 3 έως 4 τόνων καυσίμων εβδομαδιαίως.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ξεπερνούν τις διαδικασίες ελέγχου κατά την παράδοση στα ελλιμενισμένα πλοία των ποσοτήτων που είχαν παραγγελθεί (πετρέλευση) και να παραπλανούν τους αρμόδιους Τελωνειακούς υπαλλήλους ελεγκτές ή τους υπεύθυνους των πληρωμάτων για την παραλαβή του καυσίμου, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα.

Ενδεικτικά, σε προσυνεννόηση με συγκεκριμένο χειριστή γεφυροπλάστιγγας για βαριά οχήματα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, εμφάνιζαν πλασματικές μετρήσεις κατά την ζύγιση του βυτιοφόρου. Οι πλασματικές μετρήσεις πραγματοποιούνταν με παρέμβαση από πριν στο λογισμικό των ηλεκτρονικών συστημάτων της γεφυροπλάστιγγας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το «κατά παραγγελία» επιδιωκόμενο κάθε φορά αποτέλεσμα. Για την άμεση συνέργεια στη διαδικασία αυτή ο χειριστής γεφυροπλάστιγγας, ελάμβανε ως αμοιβή για κάθε μετρικό τόνο 150€, (ένας μετρικός τόνος πετρελαίου ισούται με 1.200 λίτρα).

Στη περίπτωση όμως που ο αρμόδιος για την παραλαβή του καυσίμου συνεργούσε στην απάτη, στο να παραλάβει δηλαδή λιγότερη από την ποσότητα που αναγράφονταν στα παραστατικά, δεν πραγματοποιούσαν ζύγιση ή κατέστρεφαν τα ζυγολόγια.

Σε άλλες περιπτώσεις γέμιζαν με νερό κάποιο από τα διαμερίσματα της δεξαμενής του βυτιοφόρου, αυξάνοντας έτσι τεχνηέντως το μικτό βάρος του οχήματος, το οποίο μετά την αφαίρεση του απόβαρου, προσμετρούνταν ως μεταφερόμενο καύσιμο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάτη 2,5 εκ. ευρώ από οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών


Είχαν εξαπατήσει μέχρι και τον Φούχτελ.

«Φαγοπότι» εκατομμυρίων από συνδρομές και δωρεές που εισέπραττε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, «έστησε» οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών, εξαπατώντας κατά τη 12ετή, τουλάχιστον, δράση της ακόμη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ.

Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία παρέδωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών».

Πέρα από τον Γερμανό αξιωματούχο, στα «δίχτυα» της οργάνωσης, που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις, στους οποίους τα μέλη του Σωματείου παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ως προς τη δράση τους, αποσπώντας συνδρομές και χορηγίες, το συνολικό ύψος των οποίων, από το 2001 έως το 2013, ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα- μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία.

Όπως ανακοίνωσε, παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο, έφτασε να ιδρύσει και να λειτουργεί 52 εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει λάβει την προβλεπόμενη πιστοποίηση από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

«Προβάλλοντας τον εθελοντισμό και την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών» επεσήμανε ο Αθ. Παζαρλής.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας, Νίκος Δημητριάδης, πρόσθεσε πως η ετήσια συνδρομή έφτασε τα τελευταία χρόνια να προσεγγίζει τις 12.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, τα μέλη του Σωματείου έπειθαν τα θύματά τους ότι είχαν τη δυνατότητα να ιδρύουν πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρούν σε κατασβέσεις πυρκαγιών και να συμμετέχουν σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών.

Ο δε στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων, που διέθετε η οργάνωση, είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και επρόκειτο για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα. «Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί, δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ» τόνισε ο Αθ. Παζαρλής.

Ανέφερε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος ως πρόεδρος του εθελοντικού σωματείου προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους δήμους αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο διευθυντής της Ασφάλειας διευκρίνισε, πάντως, ότι οι δωρητές δεν μπορούσαν να γνωρίζουν για την παράνομη δράση της οργάνωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ


Αφορά την πλήρωση 259 θέσεων προσωπικού.

Νέες διευκρινίσεις και χρηστικές οδηγίες δίνει το ΑΣΕΠ σχετικά με την προκήρυξη 1Κ/2014, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Η αρχή επισημαίνει προς τους υποψήφιους ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν προκύπτει η ακριβής ημερομηνία έκδοσης (π.χ. 17/06/2009) τίτλου είτε γλωσσομάθειας είτε γνώσης πληροφορικής & χειρισμού Η/Υ, οι ενδιαφερόμενοι αναγράφουν ως ημερομηνία έκδοσης την πρώτη ημέρα του μήνα κατά τον οποίο απέκτησαν το συγκεκριμένο τίτλο. Παράδειγμα: Υποψήφιος που απέκτησε τίτλο First Certificate in English (FCE) του Πανεπιστημίου Cambridge τον Ιούνιο του 1997, αναγράφει στο πεδίο «Ημ/νία έκδοσης» (Βήμα «ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ») την ένδειξη «01/06/1997».

Υπενθυμίζει δε ότι στην περίπτωση απώλειας των κωδικών πρόσβασης για τις Online Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, τα μέλη θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη «Φόρμα Υπενθύμισης Κωδικών» για την ανάκτησή τους.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, προστίθεται από την αρχή, κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι πριν τη δημιουργία ηλεκτρονικής αίτησης, να συμβουλεύονται τις «Συχνές Ερωτήσεις για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΣΕΠ».

Επίσης, για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων γνωστοποιείται ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και κατά τις ημέρες 22 (Σάββατο) και 23 (Κυριακή) Φεβρουαρίου 2014 και ώρες από 08:00 έως 20:00 στα τηλέφωνα 2131319137, 132, 141, 124 και 131.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τρεις άνδρες στην Ινδία


Αιτία ο βιασμός και η δολοφονία μιας 19χρονης.

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τρεις άνδρες στην εσχάτη των ποινών για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης κοπέλας τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δικαστήριο στο Νέο Δελχί έκρινε την Πέμπτη ένοχους τους τρεις άνδρες για βιασμό, δολοφονία, απαγωγή και άλλες κατηγορίες. Δύο από τους καταδικασθέντες είναι αδέλφια.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος της κοπέλας υπήρχαν πολλαπλά τραύματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IANS.

Το ακρωτηριασμένο και σε αποσύνθεση σώμα της βρέθηκε σε ένα χωριό στην επαρχία Χαριάνα τρεις ημέρες αφού η κοπέλα απήχθη την ώρα που επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά της σε ένα προάστιο της πρωτεύουσα της Ινδίας.

Οι καταδικασθέντες βίαζαν επανειλημμένα την κοπέλα επί τρεις ημέρες προτού πεθάνει, ανέφερε η κατηγορούσα αρχή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες επιτέθηκαν στη γυναίκα με έναν γρύλο και ένα πήλινο δοχείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις άνδρες αποφάσισαν να επιτεθούν στην κοπέλα αφού αυτή απέρριψε τις ερωτικές προτάσεις ενός εξ αυτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου από τον Πειραιά τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος»


Θα εξυπηρετεί τα νησιά Κύθηρα, Αντικύθηρα, Καστέλι.

Αρχίζουν εκ νέου, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, από τον Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Καστέλι, τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας να παραμείνει το υπάρχον πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή για ακόμη έναν χρόνο, προκειμένου η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία να προχωρήσει μέχρι τότε στην αντικατάστασή του, με νεότερο πλοίο.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η LANE, η οποία θα έπρεπε να έχει, ήδη, προχωρήσει στην αντικατάσταση του πλοίου από το καλοκαίρι του 2012, αρχικά είχε ζητήσει τη λύση της πολυετούς σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό καθώς δεν υπήρχε διάταξη που θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα λύσης.

Οι πιστώσεις για τη συναφθείσα πολυετή σύμβαση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Βιτσέντζος Κορνάρος» έχουν προϋπολογιστεί και δεσμευτεί έως και το 2016, ημερομηνία λήξης της σύμβασης, εφόσον η εταιρεία αντικαταστήσει το πλοίο με νέο μικρότερης ηλικίας και μεγαλύτερης ταχύτητας.

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» ήταν σε ακινησία από την 1η Νοεμβρίου 2013 για την ετήσια τεχνική επιθεώρησή του, που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Σημειώνεται, ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά από τη Νέαπολη, στην Πελοπόννησο, με
το επιβατηγό πλοίο «Πορφυρούσα» με έξι δρομολόγια την εβδομάδα, εκτός της Πέμπτης, και από τον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» δύο φορές την εβδομάδα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» διαμορφώνεται ως εξής:

Αναχώρηση από τον Πειραιά τη Δευτέρα στις 17:00. Άφιξη την Τρίτη στα Κύθηρα στις 00:05 και αναχώρηση στις 00:25. Άφιξη στον Κίσσαμο στις 4:15.

Αναχώρηση από τον Κίσσαμο την Τετάρτη στις 7:30. Άφιξη στα Αντικύθηρα στις 9:30 και αναχώρηση στις 09:40. Άφιξη στα Κύθηρα στις 11:30 και αναχώρηση στις 11:50. Άφιξη στο Γύθειο στις 14:20 και αναχώρηση στις 15:30. Άφιξη στα Κύθηρα στις 18:05 και αναχώρηση στις 18:25. Άφιξη στα Αντικύθηρα στις 20:15 και αναχώρηση στις 20:25. Άφιξη στον Κίσσαμο στις 22:25.

Αναχώρηση από τον Κίσσαμο την Πέμπτη στις 18:00. Άφιξη στα Κύθηρα στις 21:50 και αναχώρηση στις 22:10. Άφιξη στον Πειραιά την Παρασκευή στις 05:15.

Αναχώρηση από τον Πειραιά την Παρασκευή στις 17:00. Άφιξη στα Κύθηρα το Σάββατο στις 00:05 και αναχώρηση στις 00:25. Άφιξη στα Αντικύθηρα στις 02:15 και αναχώρηση στις 02:25. Άφιξη στον Κίσσαμο στις 04:25.

Αναχώρηση από τον Κίσσαμμο την Κυριακή στις 18:00. Άφιξη στα Αντικύθηρα στις 20:00 και αναχώρηση στις 20:10. Άφιξη στα Κύθηρα στις 22:00 και αναχώρηση στις 22:20. Άφιξη στον Πειραιά στις 05:15.



Διαβάστε περισσότερα...

Το Σάββατο έρχεται το τέλος του κόσμου... πάλι


Οι προφητείες των Βίκινγκς σύμφωνα με νορβηγικούς μύθους.

Οι προφητείες των Μάγια για το τέλος του κόσμου (στις 21 Δεκεμβρίου 2012) δεν επιβεβαιώθηκαν, από τη στιγμή που εμείς γράφουμε αυτό το κείμενο κι εσείς μπορείτε και το διαβάζετε!

Επίσης, η ανθρωπότητα μπορεί να «γλίτωσε» και από το πρόβλημα του έτους 2000 (Y2K) για την 1η Ιανουαρίου του 2000, ωστόσο σύμφωνα με τη νορβηγική μυθολογία δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας ακόμη.

Μόλις μέχρι το ερχόμενο Σάββατο!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την προβλέψεις των Βίκινγκς, το τέλος του κόσμου και η καταστροφή της Γης είναι μερικές ημέρες μακριά…

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη των Βίκινγκς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στις 22 Φεβρουαρίου ο πλανήτης μας θα ανοίξει στα δύο και η Γη θα καταστραφεί.

Στη σκανδιναβική μυθολογία το Ragnarok (που σημαίνει «η μοίρα των θεών») είναι μια σειρά γεγονότων, που συμπεριλαμβάνουν τη μάχη για το τέλος του κόσμου. «Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών - δηλαδή τους Αισίρους και Βανίρους, των οποίων ηγείται ο Όντιν -και των κακών- δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν και άλλων τεράτων, των οποίων θα ηγείται ο Λόκι» γράφει η Wikipedia.

Εξαιτίας της μάχης αυτής, συνεχίζει το δημοσίευμα, θα σκοτωθούν πολλοί σημαντικοί Θεοί, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές φυσικές καταστροφές και η συνεπακόλουθη βύθιση του κόσμου στο νερό.

Ο λύκος Fenrir θα βγει από τη φυλακή του, το φίδι Jormungand θα αναδυθεί από τη θάλασσα και ο δράκος του υποκόσμου θα επανέλθει στη Γη για να αντιμετωπίσει τους νεκρούς ήρωες της Βαλχάλλα (Valhalla), οι οποίοι –φυσικά- έχουν κατέβει από τον παράδεισο για να τους πολεμήσουν.

Σύμφωνα με το μύθο, ο ήχος από το κέρατο θα καλέσει όλους τους γιους του Θεού Οντίν (Odin) και τους ήρωες στο πεδίο της μάχης, προτού ο Οντίν και άλλοι «δημιουργοί Θεοί» σκοτωθούν από τον Fenrir.

Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι το Ragnarok προηγείται από το «χειμώνα των χειμώνων», όπου τρεις ακραίοι χειμώνες με παγωνιά ακολουθούν ο ένας τον άλλον, χωρίς να υπάρχει καλοκαίρι στο ενδιάμεσο.

Η ηθικότητα θα εξαφανιστεί και θα ξεσπάσουν μάχες σε όλον τον κόσμο, που θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους.

Τότε, ο λύκος Skoll θα καταβροχθίσει τον ήλιο και ο αδερφός του Hati θα φάει το φεγγάρι, προκαλώντας την πτώση των άστρων από τον ουρανό, ενώ η Γη θα συνταραχτεί από ισχυρούς σεισμούς.

Και όλα αυτά… το Σάββατο, μην ξεχνιέστε!

Μετά από αυτήν την αναταραχή, ο κόσμος θα αποκατασταθεί και θα κατοικηθεί και πάλι από τους Θεούς που κατάφεραν να επιβιώσουν και από δύο μόλις επιζήσαντες ανθρώπους –με τη Γη να βυθίζεται στη θάλασσα και ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα ουτοπική Γη με ατελείωτες προμήθειες.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή του μύθου, το ερπετό Jormungand θα απελευθερωθεί από την ουρά του και θα αναδυθεί από τον ωκεανό, με τους πιστούς αυτής της θεωρίας να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη ήδη όταν δύο γιγαντιαία ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές της Καλιφόρνια την περασμένη χρονιά.

Το Ragnarok βασίζεται σε ένα ποίημα του 13ου αιώνα του Snorri Sturluson.

Και αν την Κυριακή ξυπνήσουμε και όλα είναι όπως πριν, καταλήγει το δημοσίευμα, θα ξέρουμε για άλλη μια φορά πως μία προφητεία σαν όλες τις άλλες… πήγε «στράφι»!



Διαβάστε περισσότερα...

Όσα πρέπει να ξέρουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ για το 10%


Πρώτη φορά οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ του 2013 διεκδικούν μια θέση χωρίς να ξαναδώσουν πανελλαδικές.

Συμπληρωματική εγκύκλιο με σημαντικές πληροφορίες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α, εξέταση με 4 μαθήματα ) που πρόκειται να διεκδικήσουν μια θέση με το 10% χωρίς νέα εξέταση απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας . Το news.gr συνοψίζει τα σπουδαιότερα σημεία:

1. Δίνεται το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση μόνο για μια φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.

2. Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ( 2 γενικής παιδείας – 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα καταθέτοντας μόνο το Μηχανογραφικό Δελτίο.

3. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν υποβάλλουν αίτηση δήλωση αλλά προσέρχονται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, υποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε περίπτωση που υπάγονται σε κάποια ειδική περίπτωση (κοινωνικά κριτήρια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

4. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Α ομάδας του έτους 2013 μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Α) έτους 2013.

5. Απόφοιτοι ΕΠΑΛ του 2013 που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και αποφασίζουν να κάνουν χρήση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση οφείλουν να κάνουν ανάκληση της αίτησης προσερχόμενοι στο ΕΠΑΛ υποβολής της, το αργότερο 10 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ήδη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου στο Λύκειο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να παραλάβει καινούριο κωδικό ασφαλείας και να δηλώσει αν ανήκει σε κάποια ειδική περίπτωση, για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών, Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Όσοι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ του 2013 (ομάδα Α) ενδιαφέρονται για μια θέση στις πιο πάνω σχολές πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον αίτηση απευθείας στο στρατόμ στην Αστυνομία, στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που εκδίδονται από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης θα πρέπει να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις ανεξάρτητα από το αν ήταν υποψήφιοι για τις σχολές αυτές το έτος 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαφορές ανάμεσα στη διδακτέα και την εξεταστέα ύλη


Περιορισμός της εξεταστέας ύλης σε αρχαία, ιστορία, μαθηματικά και φυσική.

Την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α τάξης των Λυκείων ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα από τη σύγκριση με τις οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικού και Εσπερινού Λυκείου που στάλθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη διδακτέα και την εξεταστέα ύλη. Υπάρχουν κάποια μαθήματα που περιορίστηκε η ύλη.

Πιο αναλυτικά στο μάθημα της Ιστορίας αφαιρέθηκαν από την εξεταστέα ύλη οι σελίδες 161-164, 168-169 και 188-189 καθώς και οι σελίδες 261: Η καλλιτεχνική ανάπτυξη: το εισαγωγικό τμήμα. Επίσης αφαιρέθηκαν και οι σελίδες 262-267: Η παλαιοχριστιανική τέχνη.

Όσον αφορά το μάθημα των αρχαίων αφαιρέθηκαν από την εξεταστέα ύλη τα συνοπτικά κεφάλαια της εισαγωγής όμως οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν στα αναλυτικά κεφάλαια και συγκεκριμένα στα:

Κεφάλαια Β΄ (Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος) και Γ΄ (Ξενοφών Γρύλλου Ερχιεύς), (σελίδες 18-28 και 29-33 αντίστοιχα). Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη τα βιβλία 6 και 7 (Ζ και Η) από το αντίστοιχο έργο του Θουκυδίδη.

Στο μάθημα των θρησκευτικών αφαιρέθηκε ο Σατανισμός και καθώς και το «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή…». Αντίθετα με τα θρησκευτικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ισχύουν όσα αναφέρονται στις Οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος (εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 139610/Γ2/1-10-2013 της Δ/νσης Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης/Τμήμα Α΄).

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην εξεταστέα ύλη της Α΄ Τάξης Ημερησίου ΓΕΛ περιλαμβάνονται δύο θεματικές Ενότητες: α) Τα φύλα στη Λογοτεχνία, β) Παράδοση και μοντερνισμός στη νεοελληνική ποίηση. Την προηγούμενη χρονιά υπήρχε και η ενότητα «Θέατρο» και οι εκπαιδευτικοί επέλεγαν 2 από τις 3 ενότητες.

Στο μάθημα της Φυσικής από τη διδακτέα ύλη της Α΄ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ, όπως έχει οριστεί με την με αρ. πρωτ. 139606/Γ2/01-10-2013 εγκύκλιο, αφαιρείται το κεφάλαιο «2.2 Διατήρηση της ολικής ενέργειας και υποβάθμιση της ενέργειας». Αντίθετα στη Χημεία δεν υπήρξαν αλλαγές.

Σε άλλο ένα βασικό μάθημα την Άλγεβρα από τη διδακτέα ύλη της Α΄ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ όπως έχει οριστεί με την με αρ. πρωτ. 139606/Γ2/01-10-2013 εγκύκλιο, αφαιρέθηκε το 7ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ «Μελέτη Βασικών Συναρτήσεων» .

Αλλαγές έχουμε και στη γεωμετρία καθώς αφαιρούνται τα εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο

1. Η Απόδειξη του Θεωρήματος της παραγράφου 3.3 στη σελίδα 39.
2. Οι Αποδείξεις των Θεωρημάτων I και II της παραγράφου 3.6 στη σελίδα 44-45
3. Η Απόδειξη του Θεωρήματος της παραγράφου 3.11 στη σελίδα 54
4. Η Απόδειξη του Θεωρήματος της παραγράφου 3.12 στη σελίδα 54
5. Η Απόδειξη του Θεωρήματος ΙΙ της παραγράφου 3.13 στη σελίδα 59
6. Η Απόδειξη του Θεωρήματος Ι της παραγράφου 3.14 στη σελίδα 61

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο

1. Η Απόδειξη της Πρότασης Ι της παραγράφου 4.2 στη σελίδα 77
2. Η Απόδειξη της Πρόταση ΙV της παραγράφου 4.2 στη σελίδα 78
3. Η Απόδειξη του Θεωρήματος της παραγράφου 4.7 στη σελίδα 84
4. Η Απόδειξη του Πορίσματος της παραγράφου 4.7 στη σελίδα 84

Πρόβλημα δημιουργείται με το μάθημα της ξένης γλώσσας καθώς όπως έχει γράψει το newsbeast.gr δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό αν σε ένα τμήμα της Α τάξης δεν ολοκληρωθεί η ύλη να προγραμματιστεί για το επόμενο σχολικό έτος. Εύλογα λοιπόν γεννιέται το ερώτημα πως θα το προβλέψει αυτό η «Τράπεζα θεμάτων», αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να κληρωθούν θέματα που δεν τα έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Η εξεταστέα ύλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Η κατάταξη 12 ψηφιακών αποθετηρίων Πανεπιστημίων της Ελλάδας


Το ψηφιακό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πάτρας στην 327η θέση στον κόσμο.

Ανακοινώθηκε η παγκόσμια κατάταξη των ψηφιακών αποθετηρίων σύμφωνα με τους δείκτες Ranking Web of Repositories και για ακόμη μια φορά το ιδρυματικό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πατρών Νημερτής καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα αποθετήρια στην Ελλάδα, την 311η θέση μεταξύ των 1660 Ιδρυματικών αποθετηριών και την 327η στον κόσμο ανάμεσα στο σύνολο των αποθετηρίων, θεματικών και ιδρυματικών.

Η μεθοδολογία της έρευνας, εξετάζει διάφορα κριτήρια, όπως την προβολή του αποθετηρίου (ή αλλιώς visibility) και τις ιδιότητες του περιεχομένου (μέγεθος, μορφές αρχείων, κάλυψη από το Google Scholar). Όσον αφορά τα υπόλοιπα ψηφιακά αποθετήρια αυτό του Πανεπιστημίου Αθηνών καταλαμβάνει την 485η θέση στον κόσμο και τη 2η στην Ελλάδα. Στην 814η θέση στον κόσμο βρίσκεται το αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 9η και 10η θέση στην Ελλάδα κατατάσσονται τα αποθετήρια των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφιακών αποθετηρίων που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική έρευνα ανέρχονται σε 1746.

Διαβάστε περισσότερα...