Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο κλειστός ΕΟΠΥΥ μπλοκάρει επέμβαση σε 3χρονο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρίχρονο παιδάκι από το Ηράκλειο πρέπει να μεταφερθεί στο Λονδίνο για ένα επείγον χειρουργείο στα μάτια κι όμως δεν μπορεί επειδή τα χαρτιά που απαιτούνται βρίσκονται στον… κλειστό ΕΟΠΥΥ.

Το τριών ετών παιδί, πάσχει από το σύνδρομο Wagr, ένα σπάνιο σύνδρομο στην Ελλάδα, που δημιουργεί προβλήματα στα μάτια και τα νεφρά. “Πριν από δύο χρόνια είχε χειρουργηθεί και πάλι στο Λονδίνο ωστόσο χρειάζεται νέο χειρουργείο καθώς επέστρεψε η έντονη πίεση στο ματάκι του η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με κολλύρια”, λέει στο cretalive, η μητέρα του παιδιού.

Το νέο ραντεβού ορίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 5 Μαρτίου όπου – όπως εξηγεί η μητέρα – θα τοποθετηθεί βαλβίδα στον οφθαλμό “για να σώσουμε την μειωμένη όρασή του”. Μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το ταξίδι όμως είναι ο ΕΟΠΥΥ.

“Εμείς έχουμε όλα τα χαρτιά, όπως ακριβώς μας τα ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ πριν κάποιο καιρό. Είχαμε ρωτήσει την διαδικασία και μας είπαν ότι πρέπει να πάμε όλα τα έγγραφα επικυρωμένα αλλά και τα χαρτιά που μας έστειλε ο γιατρός από το Λονδίνο, μεταφρασμένα – με δικά μας έξοδα. Τα ετοιμάσαμε όλα και τα στείλαμε στον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή και μετά είμαστε έτοιμοι για να φύγουμε”, επεσήμανε η μητέρα του παιδιού.

Το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε “μπλόκαρε” και όλη την διαδικασία με τους γονείς να παίρνουν αόριστες απαντήσεις από τους αρμόδιους.

“Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε και Επιτροπή πλέον δεν υπάρχει. Το μόνο που μας λένε είναι στείλτε τα χαρτιά σας και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας από τον Δεκέμβριο. Πρέπει να εγκριθούν από τους γιατρούς για να φύγουμε αλλιώς δεν μπορούμε”, υπογραμμίζει η μητέρα του παιδιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.