Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διευκρινίσεις για την εκκαθάριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΦΑΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στον προϊστάμενο της εφορίας θα πρέπει να απευθύνονται εφεξής οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρεί η εκκαθάριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας τους.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη αναφέρει πως για την αποδοχή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικού προσώπου των ετών 2011, 2012 και 2013, η οποία υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014, και την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, όταν το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι πιστωτικό, καθώς και σε όλες τις περιπτώσεις υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ έτους 2010 αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, στην οποία έχει εκκαθαριστεί η αρχική δήλωση ΦΑΠ του οικείου έτους. Το ίδιο ισχύει και για την αποδοχή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ, που υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 από κληρονόμους φυσικού προσώπου, και την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου.

Βάσει της εγκυκλίου εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΦΑΠ φυσικών προσώπων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την έκδοση εντολής φορολογικού ελέγχου ή μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της φορολογικής διοίκησης για έλεγχο της αρχικής δήλωσης.

Για την αποδοχή ή μη της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ πραγματοποιείται έλεγχος γραφείου, για τη διενέργεια του οποίου δεν απαιτείται έκδοση εντολής ελέγχου. Στην περίπτωση αποδοχής της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ εκδίδεται πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, με την οποία κοινοποιείται ταυτόχρονα και η οικεία έκθεση ελέγχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.