Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γλιτώνουν το «ψαλίδι» οι συντάξεις του ΟΓΑ



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 30 ευρώ το μήνα.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 30 ευρώ το μήνα οι συντάξεις του ΟΓΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το σενάριο μείωσης των συντάξεων των αγροτών δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Γ. Στουρνάρα ότι στο βασικό σενάριο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ο οποίος τόνισε: «Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν».
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κανείς δεν είναι μόνος»



Το τρυφερό μήνυμα συμπαράστασης σε μια 17χρονη που πάσχει από καρκίνο.

Ένα συγκινητικό και τρυφερό τρόπο για να δείξει στη φίλη του ότι είναι δίπλα της στα δύσκολα βρήκε ο Λεωνίδας.

Έφτιαξε λοιπόν το δικό του βίντεο, για να αποδείξει στην 17χρονη φίλη του που δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, ότι είναι δίπλα της στα δύσκολα.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά καθώς το μήνυμα που ακολουθεί είναι δυνατό. Δείτε το βίντεο...


 

Ευχαριστούμε τον Λεωνίδα που μας έστειλε το βίντεο..


Διαβάστε περισσότερα...

«Γελοίες και ανυπόστατες οι φήμες για τέλος... ακινησίας»



Ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι σιαμαίες δίδυμες με δικό τους ριάλιτι σόου



Μοιράζονται τη ζωή τους με το αμερικανικό κοινό.

Οι σιαμαίες δίδυμες Abby και Brittany Hansel από τη Μινεσότα γιόρτασαν τα 22α γενέθλιά τους στο πρώτο επεισόδιο του νέου αμερικάνικου ριάλιτι σόου για τη ζωή τους.

Η εκπομπή με τίτλο «Abby and Brittany» παρακολουθεί κάθε στιγμή της ζωής τους, από τις στιγμές τους στο πανεπιστήμιο, την αναζήτηση δουλειάς, ταξίδια στην Ευρώπη και πώς διασκεδάζουν με τους φίλους τους.



«Η Abby πατάει τα πεντάλ και χειρίζεται τις ταχύτητες, ενώ εγώ ελέγχω τα φώτα και τα φλας. Της αρέσει να οδηγεί πιο γρήγορα από εμένα» εξήγησε η Brittany για το πώς είναι όταν οδηγούν.



Οι σιαμαίες δίδυμες μοιράζονται τα περισσότερα όργανά τους από τον αφαλό και κάτω, αλλά έχουν δύο καρδιές που λειτουργούν με κοινό κυκλοφορικό σύστημα. Έχουν δύο στομάχια και τέσσερις πνεύμονες. Η Abby ελέγχει τη δεξιά πλευρά του σώματός τους και η Brittany την αριστερή.





Το ριάλιτι σόου τους μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο TLC.




Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήτρια επινόησε σύστημα διάγνωσης του καρκίνου του μαστού



Η νέα μέθοδος διάγνωσης έχει ποσοστό επιτυχίας 99.1%.

Ένας τεχνητός «εγκέφαλος» που κατασκευάστηκε από μια 17χρονη μαθήτρια από την Florida μπορεί να αναλύει ιστούς και να ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού με αρκετά μεγάλη ακρίβεια.

Η Britanny Wegner, φετινή νικήτρια του διαγωνισμού Google Science Fair, 2012 ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό να αναδεικνύει λαμπρές ιδέες των εφήβων στον χώρο της επιστήμης, δήλωσε πως «απλά έμαθα στον υπολογιστή πως να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό αφού η λιγότερο επεμβατική μέθοδος της βιοψίας δεν είναι καθόλου πειστική, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να μην μπορούν καν να την χρησιμοποιήσουν.»

Για το project της, η Wegner χρησιμοποίησε τεχνητά νευρωτικά δίκτυα, προγράμματα δηλαδή που έχουν φτιαχτεί για να σκέφτονται ακριβώς όπως ένας ανθρώπινος εγκέφαλος. Όχι μόνο αυτά μπορούν να ανιχνεύουν μοτίβα που είναι αρκετά πολύπλοκα για τους ανθρώπινους ερευνητές, αλλά έχουν την δυνατότητα να βελτιώνονται ενώ επεξεργάζονται όλο και περισσότερα δεδομένα.



 

Η Wegner δημιούργησε ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο χρησιμοποιώντας Java το οποίο χρησιμοποίησε για να πραγματοποιήσει 7.6 εκατομμύρια δοκιμές. Έτσι βρήκε πως το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης μεθόδου είναι 99.1%. Μάλιστα σύγκρινε τα αποτελέσματα με τρία εμπορικά προϊόντα που έκαναν την ίδια δουλειά, αφού τα παραμετροποίησε με τα δικά της δεδομένα. Και πάλι, το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδους της ήταν κατά 4.97 μονάδες υψηλότερο. «Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των δεδομένων που αναλύονται, τόσο το ποσοστό επιτυχίας θα αυξάνεται» δήλωσε, «οπότε με περισσότερα δεδομένα, νομίζω πως είναι έτοιμο για ιατρική χρήση.»

Μάλιστα η δεκαεπτάχρονη ξεκίνησε να δημιουργεί αυτά τα δίκτυα από την πρώτη γυμνασίου, για τους σκοπούς μιας σχολικής εργασίας. «Ανακάλυψα την τεχνητή νοημοσύνη και ενθουσιάστηκα» είπε σχετικά με τα πρώτα της βήματα, «πήγα σπίτι και την επόμενη μέρα αγόρασα ένα βιβλίο προγραμματισμού και τότε αποφάσισα ότι αυτό ακριβώς θέλω να μάθω στον εαυτό μου να κάνει.»

Περισσότερες πληροφορίες για το Project της Wegner αλλά και για το Google Science Fair θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμμεση παραδοχή ότι θα κόψουν τα προνοιακά επιδόματα έως και 10%



Με την επαναφορά των προνοιακών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα περικόψει έως και 10%, σύμφωνα με όσα είπε, χθες, στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι τα επιδόματα είναι της τάξης των 350 ευρώ και θα μειωθούν κατά 100 ευρώ περίπου και υπογράμμισε ότι "ακόμα και στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές το επίδομα αναπηρίας δεν λογίζεται ως εισόδημα".

Όντως το επίδομα αναπηρίας δεν είναι εισοδηματική ενίσχυση, κατευθύνεται για βελτίωση της ζωής του αναπήρου και όχι στην κατανάλωση", παραδέχθηκε ο Ν. Παναγιωτόπουλος. Όμως προέβαλε τις περικοπές, μέσα στη "συσκευασία" της επαναφοράς στα επίπεδα του 2008, ως το "επικρατέστερο σενάριο". "Δεν είναι τελική επιλογή, απλώς μελετάται", είπε, θυμίζοντας ότι το 2008 τα επιδόματα αναπηρίας αυξήθηκαν κατά 7% - 8% σε βάθος τετραετίας.

Ο Π. Κουρουμπλής προειδοποίησε ότι αν περικοπεί το επίδομα αναπηρίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες φύγουν από τις οικογένειές τους, θα κοστίσει περισσότερα στο Δημόσιο. "Αν μία οικογένεια που έχει παιδιά με σύνδρομο ντάουν, νοητική στέρηση, αυτισμό, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και το βάλει σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, το κόστος για την πολιτεία θα είναι 10.000 ευρώ τον μήνα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε την ορθότητα του επιχειρήματος και πρόσθεσε ότι το ανέφερε και η Εθνική Συνομοσπονδία για τα ΑΜΕΑ στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Δίνοντας το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης στα θέματα της πρόνοιας έκανε πολλές φορές λόγο για "εξορθολογισμό", που σημαίνει καταγραφή των αναπήρων και αποβολή από το σύστημα όσων δεν τα δικαιούνται. Ο Π. Κουρουμπλής συμφώνησε στην καταγραφή και την αποβολή, αλλά υπογράμμισε ότι σήμερα εκκρεμούν περίπου 70.000 αιτήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί και οι δικαιούχοι, χωρίς να ευθύνονται, και το επίδομα δεν παίρνουν και ανασφάλιστοι παραμένουν. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι έτσι είναι η κατάσταση και υποσχέθηκε περισσότερους ελέγχους κάθε εβδομάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναδρομικό «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια



Τα... μείον για ένστολους-δικαστών.

Δε θα αποφύγουν τελικά τις περικοπές μισθών, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, οι 200.000 αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης νε αποφύγει το ψαλίδισμα, προτείνοντας στην τρόικα ισοδύναμα μέτρα.

Όπως όλα δείχνουν, το μαχαίρι στις μηνιαίες αποδοχές δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων θα είναι κλιμακωτό και οι μειώσεις εξετάζεται να αρχίζουν από το 6% και να φτάνουν ακόμα και το 20%.

Συγκεκριμένα, το σενάριο προβλέπει περικοπές που αρχίζουν από 6% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμακώνονται σε 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αγγίζουν το 10%-12% για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και φτάνουν το 20% για τις αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντίστοιχη μείωση εξετάζεται και για τις αποδοχές των αρχιερέων.

Πάντως, η χτεσινή σύσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια απέβη άκαρπη.

Πλέον, το «γόρδιο δεσμό» των ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να κόψουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Διάβαση τυφλών μετ’ εμποδίων



Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε φωτογραφίες από το πεζόδρομο της Αιόλου όπου η διάβαση τυφλών έχει εμπόδια… μια μηχανή αλλά και μια μαρμάρινη επιγραφή.



Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ... το μεγαλείο σου!


Μια ακόμη απίστευτη ιστορία που αφορά στο ΙΚΑ, καταγγέλλει αναγνώστης στο enikos.gr.

Ο αναγνώστης μας, μόνιμος κάτοικος Πατρών και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, κατέθεσε τα απαραίτητα χαρτιά για σύνταξη αναπηρίας, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, τον Μάρτιο του 2012.

Το ΙΚΑ εν συνεχεία, του πήρε το δίπλωμα οδήγησης λόγω του ότι ήταν επαγγελματικό, και τον παρέπεμψε στο Μηχανολογικό Γραφείο Πατρών του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να βγάλει αναπηρικό δίπλωμα.

Από εκεί ξεκίνησε ένας άλλος «Γολγοθάς» για τον αναγνώστη μας, καθώς του είπαν, ότι θα πρέπει να περάσει πρώτα από μια δευτεροβάθμια Επιτροπή, για την έγκριση. Η εν λόγω Επιτροπή όμως, δεν συνεδριάζει, επειδή… είναι απλήρωτη.

Από τότε, έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα για να προωθηθεί έστω, το αίτημά του, «και κανείς δεν ξέρει έως πότε θα μας έχουν καθηλωμένους» σημειώνει ο αναγνώστης μας.

«Τα λεφτά που έφαγαν τα δύο κόμματα, τα ΑΜΕΑ θα τα πληρώσουν;” διερωτάται…



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ


Από την κρατική Ραδιοτηλεόραση θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, οι τελετές Έναρξης και Λήξης θα μεταδοθούν από την συχνότητα της ΕΤ1 ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σε απ’ ευθείας μετάδοση τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταδόσεων:

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21:30-00:30 Τελετή Έναρξης

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-23:20 Κολύμβηση
01:00-01:50 Περίληψη Β’

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12:00-15:35 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-23:50 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:35 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:20 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:40 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:25 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:15 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:50 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:40 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:00 Κολύμβηση-Στίβος
20:00-21:10 Άρση Βαρών (Α), Κατηγορία -90 κιλά
01:00-01:50 Περίληψη Β’

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:40 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-01:00 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-15:30 Στίβος
13:00-17:15 Σπάθη σε αμαξίδιο (Α), Προκριματικοί
18:45-21:00 Σπάθη σε αμαξίδιο (Α), Ημιτελικοί, Τελικοί
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:50 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-14:40 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:30 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

12:00-14:55 Στίβος
17:00-17:50 Περίληψη Α’
19:30-00:45 Κολύμβηση-Στίβος
01:00-01:50 Περίληψη Β’

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

21:30-00:30 Τελετή Λήξης


Διαβάστε περισσότερα...

Πως επέλεξαν σχολές οι πρώτοι των πρώτων και τι θυσίες έκαναν

Η πρώτη μαθήτρια των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Διάβασε πολύ. Αναγκάστηκε να ελαττώσει τα μαθήματά της στο μπαλέτο όμως οι κόποι της δικαιώθηκαν. Πέρασε πρώτη στη Νομική Σχολή Αθηνών συγκεντρώνοντας 19.907 μόρια με βαθμό που άγγιξε την… πρωτιά. Έγραψε σε όλα τα μαθήματα 20 και μόνο στην έκθεση βαθμολογήθηκε με 19,3.

Η Όλγα Κούτσικα από το 1ο Γενικό Λύκειο του Ηρακλείου Αττικής αγωνίστηκε σκληρά για να καταφέρει τον στόχο της. Πέρασε στη Νομική Αθηνών αλλά, όπως λέει στο newsbeast.gr, αυτό που την ενδιαφέρει τώρα είναι η δεύτερη μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από το μπαλέτο.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα δώσει εξετάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή γι’ αυτό επέστρεψε στις προπονήσεις της, έτοιμη να ξεπεράσει τον εαυτό της για μία ακόμη φορά…

- Πέρασες πρώτη στη Νομική Αθηνών και είσαι η πρώτη μαθήτρια με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
«Νομίζω ότι τελικά το μυστικό της επιτυχίας είναι ο σωστός προγραμματισμός. Εγώ διαπίστωσα ότι υπάρχει χρόνος για όλα. Φυσικά, απαιτείται μεγάλη αφοσίωση και δαπάνη πολλών ωρών στο διάβασμα καθώς, ιδιαίτερα στη θεωρητική κατεύθυνση, χρειάζεται πολλά μαθήματα να τα μαθαίνουμε απ’ έξω. Παρόλα αυτά όμως αν κάποιος έχει στο μυαλό του ακριβώς με το τι πρέπει να ασχοληθεί κάθε μέρα, νομίζω, θα βγει το πρόγραμμα σωστά και θα έχει επιτυχία.

- Χρειάστηκε να στερηθείς αρκετά για να τα καταφέρεις;
«Χρειάστηκε να θυσιάσω αρκετά πράγματα με πρώτο το μπαλέτο. Είχα συνηθίσει να κάνω κάθε μέρα μάθημα, συμπεριλαμβανομένων και των σαββατοκύριακων και αναγκάστηκα να το περιορίσω στις τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορεί να ακούγονται πολλές αλλά γι’ αυτό το άθλημα είναι λίγες. Φυσικά κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου έπρεπε να περιορίσουμε τις εξόδους μας».



- Τι θα συμβούλευες τους νέους που θα δώσουν Πανελλήνιες το επόμενο έτος;
«Θα πρέπει να γνωρίζουν, όπως είμαι σίγουρη ότι έχουν διαπιστώσει και από την φετινή τους προετοιμασία, ότι είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη αφοσίωση. Εάν όμως έχουν υπομονή και επιμονή, θα μπορέσουν να τα καταφέρουν».

- Πάρα πολλοί νέοι ισχυρίζονται ότι η γενιά σας δεν έχει αύριο. Αυτό σε κάνει να νιώθεις οργισμένη;
«Δεν θα το έλεγα οργισμένη αλλά περισσότερο απογοητευμένη. Φαίνεται ότι είμαστε μια γενιά χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και φαίνεται επίσης ότι έχουμε ένα μέλλον αβέβαιο σε μία τόσο ρευστή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Παράλληλα όμως πιστεύω ότι ως νέοι, παραμένοντας στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.

- Μετά την επιτυχία σου στη Νομική Αθηνών, προετοιμάζεσαι για τις εξετάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή;
«Σωστά, στον κλασικό και στον σύγχρονο χορό στις 11 Σεπτεμβρίου. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρω. Κάνω αρκετά σκληρή προετοιμασία και ελπίζω να δικαιωθούν οι κόποι μου».

- Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;
«Κατάφερα να πραγματοποιήσω το πρώτο βήμα, δηλαδή, να μπω στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ακριβώς με το τι θέλω να ασχοληθώ. Πιστεύω όμως ότι μέσα από τη Σχολή και την επαφή με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου θα μπορέσω ίσως να βρω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο. Προς το παρόν, προσανατολίζομαι στο δικαστικό ή στο διπλωματικό κλάδο. Δεν ενδιαφέρομαι, για την ώρα τουλάχιστον, για τη μάχιμη δικηγορία αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη Σχολή».





----------------


«Γιατί επιλέξαμε να γίνουμε αστυνομικοί»



Ανήκουν στους μαθητές με πολύ δυνατές επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Λύνουν προβλήματα που χρειάζονται γερά μυαλά και μαθαίνουν από νωρίς ό,τι για να τα καταφέρεις, απαιτούνται πολλές προσπάθειες. Ο λόγος για τους μαθητές που επέλεξαν την εισαγωγή στις Αστυνομικές Ακαδημίες.

«Ήθελα να μπω στην Αστυνομία ανέκαθεν. Θεωρώ ότι είναι ένας παρεξηγημένος θεσμός και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται», λέει στο newsbeast.gr ο Κ. Β., ένας από τους επιτυχόντες, ο οποίος θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη σχολή, αλλά προτίμησε να ενταχθεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναγνωρίζουν και οι ανώτεροί τους, έμπειροι αξιωματικοί, υπάρχει μερίδα νέων που επιλέγουν αυτές τις σχολές για να έχουν, σε περιόδους κρίσης, μόνιμη δουλειά. «Θέλουμε να έχουμε δουλειά. Από τη στιγμή που μπορούμε να επιλέξουμε και τα καταφέραμε, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει», λέει ένας ακόμη, ο Μ. Γ., που πέτυχε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. «Γι’ αυτό άλλωστε μας δίνεται και το δικαίωμα επιλογής».

Υπάρχουν όμως και άλλοι απόφοιτοι του Λυκείου, νεοεισερχόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ., που δέχονται ότι κάποιοι εντάσσονται σε αυτές τις σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση, όμως, εκείνοι διάλεξαν σίγουροι για το επαγγελματικό τους αύριο.

«Στην Αστυνομία δεν υπάρχουν μόνο τα ΜΑΤ. Υπάρχουν και Υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Εγκληματολογικό, το Ανθρωποκτονιών κ.ά., που έχουν διαφορετική δουλειά. Δεν μπορούμε να τα καταδικάζουμε όλα», υποστηρίζει ο καινούργιος της Αστυνομικής Ακαδημίας, Κ. Β.

Όμως, όλοι αναγνωρίζουν ότι σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, το επάγγελμα του αστυνομικού δεν θεωρείται το ιδανικό και γι’ αυτό προτιμούν να μη δημοσιοποιούν τα στοιχεία τους, έστω κι αν αρίστευσαν στις εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλητής δύναμης και θέλησης

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι περιττά. Απλά υποκλινόμαστε στη δύναμη της θέλησης και της ψυχής του 11χρονου Γκάμπριελ από τη Βραζιλία, ο οποίος έχει γεννηθεί χωρίς πόδια. Ο πιτσιρικάς ζει και αναπνέει για να παίζει ποδόσφαιρο και τα καταφέρνει μάλιστα περίφημα. Είναι τόσο καλός που η Μπαρτσελόνα τον κάλεσε να μεταβεί στη Βαρκελώνη τον Σεπτέμβριο προκειμένου να δείξει τις αγωνιστικές του ικανότητες, αλλά και να συναντήσει το είδωλό του, τον Λιονέλ Μέσι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ουρά για εφάπαξ 60.000


Στην… ουρά για την καταβολή εφάπαξ, παραμένουν 60.000 άτομα, που έχουν ήδη υποβάλει το δικαιολογητικά τους στα Ταμεία. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή του βοηθήματος, παρατηρούνται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου υπάρχουν πάνω από 52.000 αιτήσεις, χωρίς να υπάρχει το ποσό για την κάλυψή τους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», το εφάπαξ, αναμένεται να μειωθεί σε 23 Ταμεία Πρόνοιας , όπου η μείωση φτάνει το 22,67% και θα επηρεάσει και όσους έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και δεν έχουν ακόμη πάρει το βοήθημα. Περικοπές θα γίνουν και σε άλλα 22 ταμεία τα οποί α αυτή τη στιγμή καταβάλλουν υψηλότερο εφάπαξ, σε σχέση με τις εισφορές που εισπράττουν. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 10% έως 30%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρώνει η μαύρη εργασία



Το 35 με 70% εκτιμάται ότι αγγίζει η μαύρη εργασία, ενώ το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ, ουκ ολίγα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας, στα οποία δεν συμμετέχουν εργοδότες και δικαιούχοι.

Δείτε τι είπε σχετικά στο Mega o διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα φορολογήσουν τα αυτοκίνητα σε ακινησία;


Σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για φορολόγηση των αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους.

'Εως αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες που λένε οτι στο τραπέζι του υπουργείου οικονομικών "έπεσε" η ιδέα να επιβληθεί τέλος ακινησίας στα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν επιβεβαιώνονται αλλά και δεν διαψεύδονται επισήμως.

Την ίδια ώρα,όπως είναι λογικό, οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εκφράζονται τόσο από τους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων που λένε "καταθέσαμε τις πινακίδες γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε, θεωρούν οτι μπορούμε να πληρώσουμε άλλο τέλος;" , όσο και από πρώην και νυν πολιτικά πρόσωπα.


Διαβάστε περισσότερα...

«Σφαγή» σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ


Σοκαριστική είναι η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Προβλέπεται ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και αυτών που ξεκινούν από 600 ευρώ. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

• Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.

• Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

Οι προτεινόμενες περικοπές αγγίζουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67 χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι αυτό το μέτρο δεν θα αποδώσει άμεσα.

Έτσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ως το 65ο έτος ηλικίας.



Πηγή: http://attikipress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυλαία για τους Παραολυμπιακούς


Λίγες ημέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η αυλαία σήμερα ανοίγει για τους παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η τελετή έναρξης (22:30) φέρει τον τίτλο «Διαφώτιση» ενώ το παρόν θα δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούν σωσίβιο με νέα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ



Εξετάζεται να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να συνταγογραφούν γενόσημα.

Νέος κύκλος οικονομικής αιμορραγίας απειλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.

Γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις διαρκείας, εξελίξεις που πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δρομολογήσει νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να διασώσει τον οικονομικά ναυαγισμένο ΕΟΠΥΥ.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μαύρη τρύπα του νέου Ταμείου θα κλείσει στα τέλη του έτους στα 2,5 δισ. ευρώ.

Έτσι, στο πλαίσιο των 80 νέων μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που έχει εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, εξετάζεται μεταξύ των άλλων να δοθούν κίνητρα (για παράδειγμα, περισσότερες επισκέψεις) στους γιατρούς ώστε να συνταγογραφούν γενόσημα φάρμακα και να είναι συγκρατημένοι στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ωστόσο και σύμφωνα με τα Νέα τουλάχιστον προς το παρόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, ανάλογα με το εισόδημά τους - πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που παρουσίασε χθες το Mega.

Πρόκειται για σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να επιμένει στην υιοθέτηση μέτρων λιγότερο επώδυνων για τους ασφαλισμένους.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στον διαπραγματευτικό ρόλο του Οργανισμού, με στόχο την επίτευξη καλύτερων τιμών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η αποζημίωση των ιδιωτικών φορέων υγείας βάσει της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαχωρισμός του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ



Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ.

Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με τη μεταφορά της υποχρέωσης από τη ΔΕΗ στην Εφορία, δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού, προκειμένου να «αποκοπεί» το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπου παρέχονται οδηγίες στις Εφορίες για τη βεβαίωση και είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε.) για το 2012, και στην οποία επισημαίνονται κατά περίπτωση τα εξής:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους µε μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ∆ΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆ΟΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εννιάχρονη νίκησε τον καρκίνο δύο φορές



Φωτογραφίες της μικρής Emily που μπορεί πλέον να χαμογελά.

Πόσες μάχες να δώσει ένα παιδί μόλις στα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής του; Η Emily Clark από τη Βρετανία έδωσε ήδη δύο, πολύ κρίσιμες και πολύ δύσκολες. Και τις κέρδισε και τις δύο.

Η 9χρονη εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια αφότου έδωσε δύο φορές αγώνα κατά του καρκίνου και τελικά είχε μία ανάρρωση που χαρακτηρίζεται θαύμα καθώς το νεφρό της ιάθηκε μόνο του!

Η Emily Clark έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια και μπορεί πλέον να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.



Η εννιάχρονη υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού όταν πρωτοεμφάνισε καρκίνο και στη συνέχεια, έχοντας πλέον ένα νεφρό, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια έπειτα από την εντατική θεραπεία όταν ο καρκίνος εμφανίστηκε ξανά.

Προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών όμως, το νεφρό άρχισε να αναρρώνει… μόνο του.

Πλέον η Emily είναι καλά και οι γονείς της, η Claire και ο Stuart από το Newcastle, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος μιας πολύ επώδυνης και τραυματικής περιόδου.

«Της είπα: ‘νίκησες τον καρκίνο δύο φορές και δεν νομίζω πως θα επιστρέψει’ αλλά δεν πιστεύω πως έχει ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη υπόθεση είναι όλο αυτό», λέει η μητέρα της.

Η πρώτη διάγνωση της Emily έγινε όταν ήταν μόλις δύο χρονών, όταν οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο, μία σπάνια μορφή καρκίνου, μέσα στο νεφρό της. Το όργανο αφαιρέθηκε κι εκείνη έκανε τέσσερις μήνες χημειοθεραπεία. Αλλά σε ένα τσεκ απ ρουτίνας δέκα μήνες αργότερα, ανακαλύφθηκε πως ο καρκίνος είχε ξαναεμφανιστεί.



«Η διάγνωση έγινε μία ημέρα μετά τη γέννηση της αδελφής της, της Lily. Όταν μας είπαν ‘η ασθένεια επέστρεψε’ όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε», θυμάται η μητέρα της. «Για μένα ήταν φρικτό, πολλές φορές ευχήθηκα να μπορούσαμε να αλλάζαμε θέσεις… Έκανε χημειοθεραπεία για δέκα μήνες, οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως θα σκότωναν όλα τα καρκινικά κύτταρα και υπήρχαν πολλές παρενέργειες. Έπαθε βλεννογονίτιδα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της και το στόμα της να ξεραθούν τόσο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχασε τα νύχτα των χεριών και των ποδιών της αλλά και τα μαλλιά της, αυτό ήταν πολύ δύσκολο για ένα μικρό κοριτσάκι. Της φορούσαμε ροζ μπαντάνες αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι την περνούσαν για αγόρι κι αυτό τη στεναχωρούσε».

Η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εδώ καθώς μετά τη θεραπεία η Emily έπαθε νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα για 18 μήνες να κάνει αιμοκάθαρση.

Η Claire ετοιμαζόταν να δωρίσει στην κόρη της ένα δικό της νεφρό όταν οι γιατροί της βρήκαν πως το όργανο είχε αρχίσει και πάλι να λειτουργεί!



Σήμερα η Emily λαμβάνει μόνο φάρμακα για το νεφρό της και αυξητική ορμόνη. Θα πρέπει επίσης να κάνει εξετάσεις μία φορά το χρόνο για να ελέγχει την κατάστασή της.

«Το Σεπτέμβριο είναι τα 10α γενέθλιά της και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι με όλη την οικογένεια και τους φίλους μας που μας βοήθησαν να το περάσουμε όλο αυτό. Η Emily είναι ένα μικρό θαύμα», καταλήγει η μαμά της.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πού προβλέπονται 2.058 προσλήψεις στο Δημόσιο



Σε ποιες υπηρεσίες θα «ανοίξουν» θέσεις
.
Τον προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο, για το τρίτο τρίμηνο του 2012, έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, προβλέπει 2.058 προσλήψεις και συγκεκριμένα:

- Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 1.170,

- στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 580,

- στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 225,

- στη σχολή Δικαστών 76,

-στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ίδρυμα Ελπίδα) 4

- και για την Εκτέλεση Δικαστικών Αποφάσεων (Ν.3448/06 και 2643/98).


Διαβάστε περισσότερα...

Εκπρόθεσμοι δύο στους δέκα φορολογούμενους



Δεν πλήρωσαν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων θα βρεθούν αντιμέτωποι στο τέλος της εβδομάδας εκατομμύρια φορολογούμενοι που καλούνται να καταβάλλουν το ΕΤΑΚ του 2009, την έκτακτη εισφορά ακινήτων, την πρώτη δόση για τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) οι φόροι που έπρεπε να πληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου και δεν πληρώθηκαν αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου. Εάν η τάση αυτή συνεχισθεί τότε θα προκύψει «τρύπα» 1,18 δισ. ευρώ στο σκέλος των εσόδων.


Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους πέντε επιβάτες δεν αγοράζει εισιτήριο



«Πόλεμο» στην εισιτηριοδιαφυγή κήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης
.
Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την πάταξη τού φαινομένου, που έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, με σημαντικές απώλειες εσόδων για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των αρμοδίων, η εισιτηριοδιαφυγή στο λεκανοπέδιο Αττικής, φτάνει το 15% για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), ενώ στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) ανέρχεται στο 20%, δηλαδή ένας στους πέντε επιβάτες δεν αγοράζει εισιτήριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απώλειες εσόδων για το σύνολο των εταιρειών τού ομίλου ΟΑΣΑ και του Προαστιακού, εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου -σύμφωνα με τα στοιχεία τού ΟΑΣΘ- η εισιτηριοδιαφυγή εκτιμάται στο 15-20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων γύρω στα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε σήμερα, ότι το υπουργείο προχωράει τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην αναδιάταξη τού μηχανισμού ελέγχων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο τής εισιτηριοδιαφυγής με άμεσο στόχο, μέχρι το τέλος τού 2012, να έχει περιορισθεί κατά 50%.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε την εισιτηριοδιαφυγή για να μην αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων», τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δεν θα επιβάλλουν (εννοώντας την Τρόικα) να αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων, αλλά να αυξήσουμε τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων, ώστε να σταματήσουν να είναι ζημιογόνοι».

Ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το νέο ελεγκτικό σύστημα, δεδομένου ότι στην Αττική υπάρχουν ελάχιστοι ελεγκτές. Δεσμεύτηκε, όμως, ότι μέχρι το τέλος τού τρέχοντος έτους η εισιτηριοδιαφυγή θα μειωθεί κατά 50%.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζούσαν εις υγείαν των... κορόιδων



Έπαιρναν επιδόματα ενώ είχαν έσοδα 1.800 ευρώ την εβδομάδα!

Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκαν δύο Βρετανοί που δήλωναν άποροι και ζούσαν με την ενίσχυση της πρόνοιας και επιδόματα, είχαν όμως αρκετά χρήματα για να στέλνουν το γιο τους σε ιδιωτικό σχολείο και να αγοράζουν ακριβές ράτσες σκύλων.

Η 38χρονη Gaye Williams υποκρινόταν πως μεγαλώνει μόνη το γιο της λαμβάνοντας σπίτι από την πρόνοια, φοροαπαλλαγές και επιδόματα ενώ ο σύζυγός της Glyn έβγαζε περίπου 1.800 ευρώ την εβδομάδα.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή καθώς ο δικαστής τους είχε δώσει διορία έξι μηνών για να μαζέψουν και να επιστρέψουν μέρος του ποσού που είχαν λάβει παράνομα- το οποίο ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, ούτως ώστε να αποφύγουν ποινές φυλάκισης.

Ο 47χρονος Glyn ήταν σε θέση να επιστρέψει ποσό περίπου 3000 ευρώ στο Τμήμα Μισθών και Συντάξεων ενώ η σύζυγός του δεν κατάφερε να εργαστεί από τότε που αποκαλύφθηκε το θέμα και εξακολουθεί να ζει με επιδόματα- αν και μειωμένα.

Το ζευγάρι ζει πλέον χωριστά.

Την εποχή που λάμβαναν χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων, η Gaye και ο Glyn ζούσαν μαζί παρότι εκείνη δήλωνε πως η οικογένειά της ήταν μονογονεϊκή. Ο σύζυγός της είχε δύο αυτοκίνητα, ο γιος τους πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν σκύλο Dogue do Bordeaux που κοστίζει πάνω από 1200 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Μια εικόνα που σοκάρει!



Συνταξιούχος ψάχνει στα σκουπίδια για να ζήσει.

Τραγικές εικόνες με έναν συνταξιούχο, ο οποίος ψάχνει στους κάδους απορριμμάτων στην Πάτρα για να επιβιώσει.

Οι σκηνές που κατέγραψε ο φακός του «Κόσμος» αποτυπώνουν την απόγνωση του ηλικιωμένου άνδρα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την τραγική πραγματικότητα.

Η σύνταξη που λαμβάνει ο ηλικιωμένος είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τα αναγκαία.

Μάλιστα, ο ίδιος απευθυνόμενος στον φωτορεπόρτερ ζήτησε συγγνώμη για τη σκηνή που εκτυλίσσεται μπροστά του.

«Συγγνώμη που σας αναγκάζω να βλέπετε αυτή τη σκηνή, αλλά ειλικρινά σας λέω αναγκάζομαι και το κάνω. Δεν μου είναι ευχάριστο» τού είπε.





Διαβάστε περισσότερα...

Κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα ο «πράσινος δακτύλιος»



Ελεύθερα θα κυκλοφορούν τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο «πράσινος δακτύλιος». Αυτό αποφασίστηκε σε σειρά συσκέψεων που έγιναν χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.

Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το γνωστό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών - ζυγών».

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος -Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00, Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00. Ο Δακτύλιος δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

-Κυκλοφορούν ελεύθερα στον μικρό δακτύλιο τα ΙΧ οχήματα και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 και μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα υβριδικά, ισχύει μόνο ο περιορισμός του διοξειδίου του άνθρακα. -Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το σύστημα των «μονών/ζυγών».

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών με εξαίρεση το τμήμα από τη διασταύρωση με την Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

-Η ημερομηνία της 1.1.1990 επικαιροποιείται αυτόματα κάθε ημερολογιακό έτος ώστε κάθε φορά να ισχύει η απαγόρευση για οχήματα μεγαλύτερα των 22 ετών.


Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό τέλος μες στις φλόγες για ανορεξικές δίδυμες



Φωτογραφίες που σοκάρουν.

Η φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στοίχισε τη ζωή των 42χρονων Clare και Rachel Wallmeyer, των δίδυμων αδελφών που έγιναν γνωστές λόγω της μάχης τους με τη νευρική ανορεξία.

Η μία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο φλεγόμενο σπίτι, στην περιοχή Geelong κοντά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ενώ η άλλη υπέκυψε στα βαριά εγκαύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ήταν ο τραγικός επίλογος δύο βασανισμένων ζωών: οι δύο αδελφές είχαν εμφανιστεί στην αυστραλιανή τηλεόραση πολλές φορές μιλώντας για την ανορεξία που τις είχε μετατρέψει σε κινούμενους σκελετούς.

Σε μία από τις συνεντεύξεις τους είχαν εξομολογηθεί πως δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ, δεν είχαν ποτέ μία κανονική δουλειά και πως πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου να πεθάνουν. Μαζί.

Η φωτιά εκτιμάται πως ξεκίνησε από ατύχημα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε άλλα ενδεχόμενα. Ωστόσο παλαιότερα είχαν γίνει αναφορές πως η μία ήθελε να σκοτώσει την άλλη.

Η Rachel είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας της Clare όταν η αστυνομία, που είχε κληθεί στο σπίτι τους, υποστήριξε πως την είδε με τα χέρια της να σφίγγει το λαιμό της αδελφής της. Η κατηγορία αργότερα αποσύρθηκε.

Οι αρχές είχαν εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο να τις… φυλακίσουν επιχειρώντας να τις σταματήσουν από τη βέβαιη πορεία προς το θάνατο λόγω της έλλειψης φαγητού.

Οι δύο γυναίκες ήταν ψυχαναγκαστικοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων και περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως τελειομανείς. Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν, το βάρος της καθεμιάς έφτασε λίγο πάνω από τα 25 κιλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο σκελετός τους ήταν σαν να ανήκε σε μία γυναίκα 70 έως 100 ετών!

Οι δίδυμες είχαν αναπτύξει σοβαρές διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία τους χάνοντας ακόμα περισσότερο βάρος όταν «εθίστηκαν» στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Ήταν σε όλα αχώριστες- όπως και στο τέλος τους. Μιλώντας πριν χρόνια Rachel είχε πει πως η Clare ήταν το μόνο πρόσωπο που παρέμενε δίπλα της. «Τουλάχιστον θα πεθάνουμε μαζί» είχε πει. «Το να είμαι με τη Rachel… κάνει λίγο πιο εύκολο το θάνατο», είχε πει η αδελφή της…

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των ανασφάλιστων ο δήμος Άργους



Σκοπεύει να φτιάξει κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο.

Κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο προτίθεται να δημιουργήσει ο δήμος Άργους - Μυκηνών, για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων πολιτών της περιοχής.

Ο δήμαρχος 'Αργους Δημήτρης Καμπόσος, έστειλε επιστολές στον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, στο σύλλογο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς και στον Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα 'Αργους, καλώντας τους να συνδράμουν με εθελοντές στη ίδρυση και λειτουργία των νέων κοινωνικών δομών του δήμου, ενώ από την πλευρά του δήμου επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να οργανωθεί υλικοτεχνικά η συγκεκριμένη δράση.

«Θα ήταν ευχής έργο αν ενώναμε όλοι τις δυνάμεις μας και επιτυγχάναμε την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου, οδοντιατρείου και φαρμακείου, τα οποία θα παρείχαν ουσιαστικές υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργους, άπορους, υπερήλικες κλπ», προσθέτοντας, «ευελπιστώ ότι η πρόσκληση αυτή που απευθύνω θα βρει ένθερμους υποστηρικτές μεταξύ των μελών των συλλόγων σας οι οποίοι εθελοντικά θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι η έννοια της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, σε μια περίοδο που η χώρα μας δυστυχώς βιώνει τη χειρότερη συγκυρία στην σύγχρονη ιστορία της, θα πρέπει να αποτελέσει για όλους μας άξονα των δράσεών μας» αναφέρει στις επιστολές του.


Διαβάστε περισσότερα...

Παιδικός εμβολιασμός για παιδιά ανασφάλιστων



Διαβάστε ποια είναι τα εφτά σημεία της πόλης όπου πραγματοποιείται.

Εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και γονέων που είναι άνεργοι, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε εφτά σημεία της Αθήνας -στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους δήμους Ιλίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη των δημάρχων Ίλιου κου Ζενέτου, του δημάρχου Ηλιούπολης κου Βαλασσόπουλου, του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κου Πανά και του δημάρχου Νέου Ηρακλείου κου Βαλασσόπουλου, του δημάρχου Περιστερίου κου Παχατουρίδη και του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.Χρυσόστομου.

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 27 Αυγούστου 2012 στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο τηλέφωνο 801 - 11 - 90009 και στη διεύθυνση Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος.

Οι ανασφάλιστοι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται τους εμβολιαστικούς σταθμούς από Δευτέρα 27 Αυγούστου έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να καταγραφούν τα εμβόλια που εκκρεμούν για τα παιδιά τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού, η ταυτότητα του γονέα , το ΑΜΚΑ του γονέα ή το ΑΜΚΑ του παιδιού, και το βιβλιάριο ασφάλισης που έληξε (αν υπάρχει) ή εναλλακτικά η κάρτα ανεργίας (αν αυτό υπάρχει).

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 Παραρτήματα δωρεάν από 1η Οκτωβρίου, μετά την καταγραφή των εμβολιαστικών αναγκών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Εμβολιαστικοί Σταθμοί:

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής:

Σεβαστουπόλεως 113, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών Ωρες: 9-1

Διοικητική Υπεύθυνη: κα Αυλωνίτη Κατερίνα – Τηλέφωνο 210 3847374

Νέο Ηράκλειο:

Διεύθυνση: ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - Κάτω από το Σταθμό ΗΣΑΠ -Νέο Ηράκλειο – Υπόγεια διάβαση

Διοικητική Υπεύθυνη: κα Πλεξίδα Κατερίνα Τηλέφωνο: 210 2717451 Ωρες: 9-1

Ίλιον:

Διεύθυνση: Δημοτικά Ιατρεία Αγ.Φανουρίου, Γρηγορίου Ε΄ 25, Ίλιον

Διοικητική Υπεύθυνη: κα Αδάμ Ελένη Τηλέφωνο: 2102624090 Ωρες: 9-1

Βούλα:

Διεύθυνση: Ζεφύρου 2, Βούλα

Διοικητική Υπεύθυνη: κα Νικολάου Αδαμαντια Τηλέφωνο: 2132020118

και κα Χατζάτογλου Ιωάννα Τηλέφωνο: 2132020113 Ωρες: 9-1

Ηλιούπολη:

Διεύθυνση: Μαρ.Αντύπα 81-Ηλιούπολη (ΧΕΝ)

Διοικητική Υπευθυνη: κα Ρουκουνα Νίκη Τηλέφωνο: 210 9970010 Ωρες: 9-1

Περιστέρι:

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας - Πλ.Δημοκρατίας (Πλ. Δημαρχείου)

Διοικητικός Υπεύθυνος: Διάκονος Αλέξανδρος Ζαρίκος

Τηλέφωνο: 210 5711633 Ωρες: 9-12

Δημοτικά Καταστήματα, Πλ.Δημοκρατίας (Πλ. Δημαρχείου)

(δίπλα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας)

Υπεύθυνη: κα Καρποντίνη Ειρήνη

Τηλέφωνο: 210 5743971 Ωρες: 9-11


Διαβάστε περισσότερα...

Με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο



Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Παρουσία όλων των αθλητών και μελών της ελληνικής αποστολής πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη τελετή υποδοχής της ομάδας μας στο Παραολυμπιακό Χωριό για τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Την τελετή καλωσορίσματος της ομάδας μας στο Χωριό πραγματοποίησε το μέλος της επιτροπής Πολιτισμού Ολυμπιακών ΜΜΕ και Αθλητισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Ντον Φόστερ. 


Η θεατρική νεολαία Λονδίνου «έντυσε» θεατρικά, χορευτικά και μελωδικά την όλη τελετή η οποία σηματοδοτεί την είσοδο των αποστολών στο Παραολυμπιακό Χωριό. Το τελετουργικό, περιελάμβανε ανταλλαγή δώρων μετά του αρχηγού της ελληνικής ομάδας και προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη με τον κ. Φόστερ, καθώς και έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία πλέον κυματίζει δίπλα στις υπόλοιπες σημαίες των συνολικά 166 κρατών που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.


«Οι αγώνες επέστρεψαν στο μέρος όπου γεννήθηκαν. Το Λονδίνο είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είστε εδώ, στην πόλη μας. Τις επόμενες εβδομάδες, από 166 χώρες απ` όλον τον κόσμο, θα μείνουν εδώ, σε αυτό το Χωριό. Οι αγώνες φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Οι αγώνες θα εμπνεύσουν τους ανθρώπους σε όλη τη γη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φόστερ.


Εκτός του κ. Φουντουλάκη, ο οποίος αμέσως μετά την επίσημη τελετή υπέγραψε στον Παραολυμπιακό τοίχο που υπάρχει στο χώρο της εκδήλωσης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών που παίρνουν μέρος στους Αγώνες, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αριστείδης Σάνδης, ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, Αντώνης Κατεπόδης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, Σπύρος Διαμαντής. 


Μάλιστα, οι κ. Κατεπόδης και Διαμαντής μαζί με μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ, της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που έφτασαν σήμερα αεροπορικώς στο Λονδίνο, αμέσως μετά την τελετή καλωσορίσματος, βρέθηκαν και στο ελληνικό σπίτι του Παραολυμπιακού Χωριού όπου είχαν γνωριμία και με τα στελέχη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με κάποιους από τους αθλητές.

Φωτογραφίες: (Νίκος Καρανικόλας)


Διαβάστε περισσότερα...