Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αναδρομικό «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα... μείον για ένστολους-δικαστών.

Δε θα αποφύγουν τελικά τις περικοπές μισθών, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, οι 200.000 αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης νε αποφύγει το ψαλίδισμα, προτείνοντας στην τρόικα ισοδύναμα μέτρα.

Όπως όλα δείχνουν, το μαχαίρι στις μηνιαίες αποδοχές δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων θα είναι κλιμακωτό και οι μειώσεις εξετάζεται να αρχίζουν από το 6% και να φτάνουν ακόμα και το 20%.

Συγκεκριμένα, το σενάριο προβλέπει περικοπές που αρχίζουν από 6% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμακώνονται σε 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αγγίζουν το 10%-12% για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και φτάνουν το 20% για τις αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντίστοιχη μείωση εξετάζεται και για τις αποδοχές των αρχιερέων.

Πάντως, η χτεσινή σύσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια απέβη άκαρπη.

Πλέον, το «γόρδιο δεσμό» των ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να κόψουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.