Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ποιος είναι ο Αυστραλοπίθηκος που τιμά η Google;


Η 41η επέτειος της ανακάλυψης της 'Lucy' γιορτάζεται από την Google. Η Google συγκεκριμένα αφιερώνει το doodle της στην 41η επέτειο από την ανακάλυψη της Lucy του πρώτου σκελετού του ανθρωποειδoύς γένους.

Ο Αυστραλο- πιθηκος Αφαρένσις ζούσε πριν 3.2 εκατομμύρια χρόνια στην Αιθιοπία. Ο σκελετός που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1974 από τον Γιόχανσον στην έρημο Αφάρ της Αιθιοπίας. Το δεύτερο απολίθωμα του Αυστραλοπίθηκου βρέθηκε και πάλι στην Αιθιοπία. Πρόκειται για ένα νεαρό πίθηκο ηλικίας 16-17 ετών και ήταν νεότερος της Lucy κατά 400.000 χρόνια.





Ως φόρο τιμής στη 'Lucy', εδώ είναι 5 πράγματα που ενδεχομένως δεν γνώριζες γι’ αυτήν:

1. Ονομάστηκε έτσι από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles 'Lucy in the Sky with Diamonds'

Όπως ανέφερε ο παλαιοανθρωπολόγος Γιόχανσον στο BBC μετά την ανακάλυψή του γύρισε σπίτι και έβαλε να ακούσει το τραγούδι, του δημοφιλούς συγκροτήματος. «Τότε η Lucy ξαφνικά απέκτησε όνομα και έγινε άνθρωπος».

2. Η Lucy περπατούσε σε όρθια θέση

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την Lucy είναι ο τρόπος με τον οποίο περπατούσε. Μελετώντας τα οστά της, ιδίως τη διάρθρωση του γόνατός της και την καμπυλότητα της σπονδυλικής της στήλης, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να αναφέρουν ότι ο πίθηκος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του περπατώντας στα δυο του πόδια όπως ακριβώς και ο άνθρωπος.

3. Κανένας δε γνωρίζει πώς πέθανε

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για το πώς πέθανε ο πίθηκος. Ωστόσο, βρέθηκε ένα ίχνος δοντιού από σαρκοφάγο ζώο στην κορυφή του αριστερού ηβικού οστού της - αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό συνέβη πριν πεθάνει, ή αν δαγκώθηκε μετά.

4. Η Lucy ζει ακόμα στην Αιθιοπία, κοντά στο σημείο όπου είχε ανακαλυφθεί

Ο σκελετός της Lucy βρίσκεται κρυμμένος σε απόσταση από το κοινό, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο, ασφαλές μέρος , στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας, όχι πολύ μακριά από το σημείο που ανακαλύφθηκε. Μόνο ένα αντίγραφο γύψου του σκελετού της είναι διαθέσιμο για να το δει το ευρύ κοινό. Ωστόσο, ο πραγματικός σκελετός μεταφέρθηκε σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ την περίοδο 2007-2013.Μια σειρά από τα απομεινάρια των λειψάνων της Lucy είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.

5. Ήταν αρκετά μικρή

Ο Αυστραλο- πιθηκος Αφαρένσις μπορούσε να περπατήσει όρθιος και έμοιαζε κάπως με άνθρωπο, ,αλλά ήταν πολύ μικρότερος από οτι είμαστε εμείς. Η Lucy πέθανε νεαρή, ήταν μόνο 1.10 μέτρα και ζύγιζε 29 κιλά.

Δείτε τις φωτο εδω:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας


Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας. Ερευνητές στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων κεντρικό ρόλο είχε μία Ελληνίδα, ανέπτυξαν ηλεκτρονικά φυτά, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα με σύρματα και τρανζίστορ μέσα σε ζωντανά τριαντάφυλλα. Άνοιξαν έτσι το δρόμο για ένα πιθανό μελλοντικό «πάντρεμα» των φυτών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών με... άρωμα επιστημονικής φαντασίας.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάγκνους Μπέργκρεν και την δρα Ελένη Σταυρινίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", χρησιμοποίησαν το αγγειακό σύστημα (ξύλημα) και τα φύλλα των τριαντάφυλλων για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δημιουργία ηλεκτρονικών φυτών (ή κυβερνο-φυτών) μπορεί να έχει διάφορες μελλοντικές εφαρμογές στο πεδίο των βιοηλεκτρονικών. Η προσθήκη ηλεκτρονικών συστατικών στα φυτά ανοίγει το δρόμο για να συνδυασθούν τα ηλεκτρονικά σήματα με τις βιοχημικές διαδικασίες του φυτού.

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν κυψέλες καυσίμου μέσα στα ίδια τα φυτά, οι οποίες θα λειτουργούν με φωτοσύνθεση κάνοντας μετατροπή των σακχάρων των φυτών σε ηλεκτρισμό. Έτσι, τα ίδια τα φυτά μπορεί κάποτε να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά.

Ακόμη, μπορεί να δημιουργηθούν βοτανικοί αισθητήρες που θα καταγράφουν τις ορμόνες των φυτών, καθώς και άλλες συσκευές που θα ρυθμίζουν εκ των έσω την ανάπτυξη και άλλες λειτουργίες των φυτών. Κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει τις ιδιότητες των ιατρικών φυτών και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Επίσης, μπορεί στο απώτερο μέλλον να επιτρέψει στους γεωργούς να δίνουν εντολές στα φυτά πότε θα ανθοφορήσουν και θα ωριμάσουν (π.χ. θα καθυστερούν, αν επικρατεί παγωνιά στο περιβάλλον).

Η Γερασιμίδου χρησιμοποίησε ένα διαφανές αγώγιμο πολυμερές υλικό (PEDOT-S:Η), το οποίο διάλυσε σε νερό και, στη συνέχεια, βύθισε τριαντάφυλλα μέσα σε αυτό το διάλυμα. Τα φυτά απορρόφησαν μαζί με το νερό και το πολυμερές υλικό, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω του αγγειακού συστήματος του φυτού. Μετά από λίγες μέρες, είχαν δημιουργηθεί αυτοσυναρμολογούμενα 'σύρματα' μήκους δέκα εκατοστών μέσα στον βλαστό του τριαντάφυλλου, τα οποία -όταν συνδέθηκαν με μια εξωτερική πηγή ηλεκτρισμού- μπορούσαν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα στο εσωτερικό του φυτού.

Συνδυάζοντας τα σύρματα από το οργανικό πολυμερές με έναν ηλεκτρολύτη, η Ελληνίδα ερευνήτρια δημιούργησε ένα επίσης αυτοσυναρμολογούμενο ηλεκτροχημικό τρανζίστορ (διακόπτη), που μετατρέπει τα σήματα ιόντων του φυτού σε ηλεκτρονικά σήματα. Με τα τρανζίστορ αυτά, κατάφερε επίσης να δημιουργήσει ένα είδος ψηφιακής λογικής πύλης.

'Αλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας κατάφεραν να εισάγουν ηλεκτρονικά στα φύλλα, έτσι ώστε αυτά να γίνουν ηλεκτροχρωματικά, δηλαδή να αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μπλε -και αντίστροφα- μέσω ηλεκτρισμού, σαν να επρόκειτο για μια ζωντανή οθόνη.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ηλεκτρικά δίκτυα μήκους έως 20 εκατοστών μέσα στο φυτό και οραματίζονται ότι τα φυτά του μέλλοντος, αντί για γενετικές μεταλλάξεις, θα ενσωματώνουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Το θέμα, βέβαια, είναι αυτά τα βιο-ηλεκτρονικά να μην καταλήγουν στο στομάχι των ανθρώπων.

«Απ' όσο γνωρίζουμε, κανένας έως τώρα δεν είχε παράγει ηλεκτρονικά μέσα σε φυτά. Τώρα πια μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε πραγματικά για 'ενεργειακά' φυτά, αφού μπορούμε να τοποθετήσουμε αισθητήρες μέσα στα φυτά και να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που σχηματίζεται στη χλωροφύλλη τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε 'πράσινες' κεραίες ή να παράγουμε νέα υλικά. Το κάθε τι συμβαίνει με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας τα πολύ εξελιγμένα και μοναδικά συστήματα των ίδιων των φυτών», δήλωσε ο Μπέργκρεν και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το φυτό βοηθά να δημιουργηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές στο εσωτερικό του».

Η Ε.Σταυρινίδου αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και μεταπτυχιακά στη νανοτεχνολογία το 2010. Το 2013 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Βιοηλεκτρονικής της Ecole National Superieure des Mines στο Σεντ-Ετιέν της Γαλλίας και από το 2014 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο σουηδικό Πανεπιστήμιο του Λινκέπινγκ, ειδικευόμενη στο «πάντρεμα» των οργανικών βιοηλεκτρονικών με τα φυτά.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΕΕ: Αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης στο εμπόριο, μετά από 6 χρόνια μείωσης


Την αύξηση κατά 5,3% των θέσεων απασχόλησης στο εμπόριο το 2015 για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια μείωσης αλλά και τη δυσκολία επιβίωσης των εμπορικών επιχειρήσεων αναδεικνύει η ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου που εκπόνησε η ΕΣΕΕ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της ΕΣΕΕ, τρεις στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ και σχεδόν 1 στις 2 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανό να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους το 2015.

Το 16,5% των ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ και σχεδόν το 6% των ΑΕ και ΕΠΕ θεωρούν αρκετά ή πολύ πιθανή την παύση εργασιών τους (λουκέτο) μέσα στο 2015.

Η εικόνα επιδείνωσης για το 2015

Στις ΑΕ και ΕΠΕ η επιδείνωση ήταν απότομη, με την πλειοψηφία (52,7%) να εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν.

Ακόμη εντονότερη είναι η αίσθηση της επιδείνωσης των πωλήσεων στις μικρότερες επιχειρήσεις. Σχεδόν οι 7 στις 10 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ εκτιμούν νέα επιδείνωση των πωλήσεών τους το τρέχον έτος.

Εκτιμήσεις για επιδείνωση της κερδοφορίας το 2015 κάνουν η 1 στις 2 ΑΕ και ΕΠΕ και οι 3 στις 4 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ.

Οι 6 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ και σχεδόν η 1 στις 2 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ δήλωσαν στασιμότητα επενδύσεων το 2015.

Οι προβλέψεις για το 2016

Οι προβλέψεις των εμπορικών επιχειρήσεων για το 2016 διαφοροποιούνται αναλόγως της νομικής μορφής, κοινή όμως συνισταμένη είναι οι «απαισιόδοξες» προβλέψεις.

Περίπου 4 στις 10 ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη τους δεν θα παρουσιάσουν επιδείνωση το 2016 (προβλέπουν αύξηση ή σταθερότητα), ενώ σχεδόν ισοδύναμη μερίδα αδυνατεί να προβλέψει.

Στην πλευρά των ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ πάνω από 4 στις 10 προβλέπουν μείωση πωλήσεων και κερδών το 2016, ενώ περίπου 1 στις 3 απέφυγε ή δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την εξέλιξη.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για επενδύσεις, η πλειοψηφία των ΑΕ και ΕΠΕ προβλέπει στασιμότητα το 2016, ενώ 1 στις 3 ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ προβλέπει μείωση των επενδύσεων.

Όσον αφορά στην απασχόληση, επικρατέστερη τάση είναι η στασιμότητα για το 2016, η οποία όμως συνοδεύεται και από μεγάλη αβεβαιότητα.

Το 43% των ΑΕ και ΕΠΕ προβλέπουν ότι δεν θα υποστούν επιδείνωση της ρευστότητάς τους το 2016.
Αντίθετα, η σχετική πλειοψηφία (43,5%) των ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ προβλέπει επιδείνωση ρευστότητας.

Αύξηση απασχόλησης 5,3% στο εμπόριο

Μετά από μια περίοδο συνεχούς συρρίκνωσης (2008-2013) και τη σταθεροποίηση το 2014 (0,1%), η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε το 2015 κατά 2,4%. Ωστόσο παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων, με εξαίρεση τα δύο προηγούμενα έτη, είναι λίγο μεγαλύτερος του αντίστοιχου του 1987.

Από τη βελτίωση της απασχόλησης επωφελήθηκαν οι γυναίκες, καθώς 7 στις 10 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο καλύφθηκαν από θήλεις, ενώ πολύ ισχυρή ήταν η αύξηση των εργοδοτών, ανεξαρτήτως φύλου.

Το ποσοστό ανεργίας συρρικνώθηκε σε 24,6% από 26,8% το 2014, ενώ σε απόλυτα μεγέθη οι άνεργοι είναι κατά 100.000 λιγότεροι σε σύγκριση με πέρυσι.

Μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την εκ νέου επιστροφή της ύφεσης για τα έτη 2015 και 2016, εκτιμάται ότι η ανοδική πορεία της απασχόλησης θα ανακοπεί και οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 1,6% φέτος και κατά 1,0% το 2016.

Η απασχόληση στο εμπόριο αυξήθηκε κατά 5,3% φέτος μετά από συνεχή συρρίκνωση την περίοδο 2009-2014, ενισχυμένη κατά 32.824 θέσεις εργασίας. Εντούτοις, παραμένει κάτω από τις 700.000 για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ με εξαίρεση τα έτη 2013 και 2014 βρίσκεται στα επίπεδα του 1997.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται το εμπόριο καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας, με μερίδιο 18,1% στη συνολική απασχόληση και 20,8% στη μη αγροτική απασχόληση.

Το εμπόριο εξακολουθεί να συγκεντρώνει την υψηλότερη αναλογία των εργαζόμενων νέων κάτω των 25 ετών σε σύγκριση με το σύνολο της οικονομίας.

Κατά την περίοδο β' τρίμ. 2014 - β' τρίμ. 2015 το λιανικό εμπόριο κέρδισε 41.569 θέσεις εργασίας (9,4%), το χονδρικό εμπόριο έχασε 10.351 θέσεις εργασίας (-8,4%) και ο υποκλάδος των αυτοκινήτων επιστρέφει με κέρδη 1.606 θέσεων εργασίας (2,6%), μετά από αξιοσημείωτη συρρίκνωση της απασχόλησης του κλάδου κατά 15.544 θέσεις εργασίας την περίοδο β' τρίμ. 2013 - β' τρίμ. 2014.

Η πιθανότητα παραμονής σε κατάσταση απασχόλησης για έναν εργαζόμενο στο εμπόριο φθάνει το 2015 στο 95,1% από 93,9% το 2014. Ωστόσο, η πιθανότητα αυτή υπολείπεται σημαντικά της αντίστοιχης του 2008 (97,5%).

Σημειώνεται πως η πιθανότητα παραμονής των εργαζομένων του κλάδου στην αγορά εργασίας ως απασχολούμενοι ενισχύεται φέτος έναντι του 2014 σε όλες τις κατηγορίες (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, συμβοηθούντα μέλη).

Η αύξηση της απασχόλησης στο εμπόριο κατά 5,3% υποστηρίχθηκε κυρίως από την ισχυρή αύξηση των εργοδοτών και των μισθωτών, ενώ επιβραδυντική ήταν η επίδραση από τη συρρίκνωση του αριθμού των αυτοαπασχολουμένων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα λάθη που κάνουμε στην καθαριότητα της κουζίνας


Επιχείρηση κουζίνα! Είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού και λίγο πολύ το «στέκι» της οικογένειας. Τα καθαρά πιάτα όμως και το αστραφτερό πάτωμα δεν αρκούν για να θεωρηθεί καθαρή η κουζίνα σας.

Αν και έχετε τις καλύτερες προθέσεις ενδεχομένως να υποπίπτετε σε γκάφες που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να τις αποφύγετε.

Καθαρίζετε τα τζάμια μια μέρα με λιακάδα
Αν ο λαμπρός ήλιος σας εμπνέει να καθαρίσετε τα τζάμια σας, να το ξανασκεφτείτε. Λόγω της θερμότητας του ήλιου το διάλυμα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε στεγνώνει πολύ γρήγορα και αφήνει ραβδώσεις στη γυάλινη επιφάνεια. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα τζάμια είναι να επιλέξετε μια μέρα μουντή ή όταν η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Χρησιμοποιείτε το ξίδι ή το χυμό λεμονιού για τα πάντα, γιατί νομίζετε ότι είναι ήπια.
Με τόση μεγάλη έμφαση και προβολή στα φυσικά προϊόντα καθαρισμού στις μέρες μας, οι περισσότερες νοικοκυρές είναι λογικό να κάνουν κατάχρηση στο λεμόνι και το ξύδι. Τα δύο αυτά προϊόντα όμως είναι οξέα και μπορούν να βλάψουν φυσικές επιφάνειες όπως μάρμαρο, ασβεστόλιθο, τραβερτίνη και όνυχα. Κάποια στιγμή θα εξασθενίσει το χρώμα του υλικού, κάτι το οποίο θα σας κοστίσει πιο ακριβά για να ξαναβαφτεί.

Ωστόσο η λύση είναι να χρησιμοποιείτε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι σε μισό λίτρο νερό ώστε να εξαφανιστούν τα άλατα από επιφάνειες όπως μπανιέρες, κεραμικά πλακάκια και ντους. Αλλά για φυσικές πέτρες, επιμείνετε σε ουδέτερα διαλύματα καθαρισμού που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά τα υλικά.

Έχετε την εντύπωση ότι όλα τα καθαριστικά είναι και απολυμαντικά
Δεν είναι ίδια όλα τα διαλύματα καθαρισμού απολυμαντικά και πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο διαβάζοντας τις ετικέτες. Ορισμένες περιοχές του σπιτιού, όπως ο νεροχύτης της κουζίνας, ο πάγκος, η μπανιέρα και οι χειρολαβές της πόρτας (εάν κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστος με κρυολόγημα ή γρίπη), απαιτούν πραγματική απολύμανση ώστε να εξοντωθούν όλα τα μικρόβια. Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες και το πιο σημαντικό, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Δεν απολυμαίνετε το σφουγγαράκι της κουζίνας
Μπορεί να είναι το εργαλείο που σας βοηθά να καθαρίσετε τα πιάτα, τις κατσαρόλες και τα μαχαιροπίρουνα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θέλει και αυτό την... απολύμανσή του. Μην ξεχνάτε πως σε αυτό συσσωρεύονται ένα σωρό μικρόβια! Πώς μπορείτε να το πλένετε;

Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με δύο μέρη νερό και ένα μέρος ξύδι. Ρίξτε το σφουγγαράκι στο μπολ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά και έπειτα τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό. Προσοχή ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να είναι σε υψηλή θερμοκρασία.

Νομίζετε ότι όσο περισσότερο προϊόν καθαρισμού χρησιμοποιήσετε τόσο το καλύτερο
Η σκέψη αυτή δεν είναι τόσο λογική όσο ακούγεται. Η χρήση περισσότερου καθαριστικού από όσο μπορεί να χρειάζεται, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει κι αυτό επειδή θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια στο τελειωτικό και ολοκληρωτικό ξέβγαλμα του υπολείμματος. Ένα από τα θετικά των καθαριστικών είναι η ιδιότητά τους να προσελκύουν τη βρωμιά. Αυτό, βέβαια, είναι καλό, αν και εφόσον ξεπλένεται όλη η βρωμιά από την επιφάνεια που προσπαθείτε να καθαρίσετε.

Στην περίπτωση όμως που δεν φύγει όλο το διάλυμα, αυτό σημαίνει ότι παραμένει και αρκετή ποσότητα βρωμιάς. Είναι κάτι που συναντάμε συχνά στο πλύσιμο των χαλιών. Αν όλα τα υπολείμματα του πλυσίματος δεν απομακρυνθούν σωστά από τα χαλιά, τότε το πιο πιθανό είναι ότι η βρώμα έχει απλά κολλήσει στην επιφάνεια, προσθέτοντάς της έτσι μια μόνιμη θαμπάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να ακολουθείτε απλά τις οδηγίες.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στο δρόμο


«Πορτοφολάς» σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί - Δείτε βίντεο.

Επιδέξιος «πορτοφολάς» κατάφερε να κλέψει αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας περίπου 2850 ευρώ από δέκα «θύματά» του μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό.

Ο 47χρονος Lee Thompson από το Solihull, στα West Midlands, σύμβουλος της αστυνομίας σχετικά με τις κλοπές στο δρόμο είχε στόχο να δείξει πόσο εύκολο είναι ανυποψίαστοι περαστικοί να πέσουν θύματα κλοπής.

Συνέθεσε το παρακάτω βίντεο με σκοπό να αναδείξει το γεγονός πως γίνονται 442.000 μικροκλοπές στη Βρετανία- τόσες έγιναν πέρσι, με συνολική αξία κλοπιμαίων τα 120 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με έρευνα, το 8% των κλοπών στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή ποσά άνω των 700 ευρώ (πχ κινητά τηλέφωνα).

Ο Thompson προειδοποιεί τον κόσμο να έχει το νου του για επιτήδειους που πιθανώς τους ακολουθούν και να είναι καχύποπτοι αν κάποιος αρχίσει να τους μιλά ξαφνικά χωρίς κανένα λόγο, ειδικά αν μεταφέρουν μεγάλα ποσά.

«Δυστυχώς οι μικροκλοπές είναι κάτι πολύ κοινό. Ένας καλός ‘πορτοφολάς’ καταλαβαίνει την ανθρώπινη ψυχολογία και ξέρει πως οι άνθρωποι εστιάζουν την προσοχή τους μόνο σε ένα ή δύο πράγματα, κάθε φορά. Υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος να πέσεις θύμα κλοπής- να είσαι πολύ προσεκτικός. Αν νιώσεις πως σε παρακολουθούν άλλαξε κατεύθυνση, μπες σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει.

Ο Thompson προειδοποιεί επίσης όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο να είναι υποψιασμένος με τους ξένους που ξαφνικά προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ή με γκρουπ παιδιών που κάνουν κάτι για να σου τραβήξουν την προσοχή.

Οι κλέφτες των δρόμων στοχεύουν σε ποσοστό 15% σε κινητά τηλέφωνα. Στόχοι είναι επίσης μετρητά και πιστωτικές κάρτες αλλά και άλλα πράγματα που δεν μας περνούν από το μυαλό, όπως… βούρτσες μαλλιών, παπούτσια κ.ά.

Οι πιο συχνοί «στόχοι» είναι οι τσέπες σε παντελόνια και μπουφάν ενώ τρία στα τέσσερα θύματα κλοπών λένε πως δεν κατάλαβαν τίποτα όταν οι επιτήδειοι τους άρπαξαν κάτι.

Γυναίκες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι που είχαν σε μία τσάντα ενώ οι άνδρες είναι έξι φορές πιθανότερο να χάσουν κάτι που κρύβουν στις τσέπες τους.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ταξίδι προσφοράς που είχε διοργανώσει η ActionAid στην Γκάνα


Εθελοντές και ανάδοχοι βοήθησαν να χτιστούν τάξεις νηπιαγωγείου.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι προσφοράς είχε διοργανώσει η ActionAid, στις 23 Νοεμβρίου 2013, με προορισμό την Γκάνα. Συνολικά 37 εθελοντές και ανάδοχοι από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Αγγλία βρέθηκαν στην αφρικανική χώρα.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να χτιστούν δυο τάξεις νηπιαγωγείου στην κοινότητα Kpene, στη Βόρεια Γκάνα.

«Το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία με μια ομάδα φίλων άγνωστων μεταξύ μας μέχρι εκείνη τη μέρα, φίλων στη συνέχεια που μας ένωνε η ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για κάτι καλύτερο Οι στιγμές μοναδικές, τα συναισθήματα γεμάτα αγάπη συγκίνηση και χαρά», περιγράφει η Θεώνη Κονδύλη, ανάδοχος παιδιών με την Action Aid.




Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του Ιμπραήμ όταν μου έδινε το μικρό χαρτάκι ότι θα είμαστε φίλοι ή την ζωγραφιά με το σπίτι της Sansia, το χαρτάκι με τα ονόματα των παιδιών που με αγκάλιαζαν. Δεν θα ξεχάσω τις γυναίκες με την τεράστια αγκαλιά τα πολύχρωμα φορέματα με το βλέμμα γεμάτο ζεστασιά και αγάπη. Πόσες φορές προσπαθήσαμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα μας και πόσες φορές δεν τα καταφέραμε.



Δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να βρω το χαμένο μου παιδικό ενθουσιασμό, αυτόν που είχε θαφτεί μέσα μου από την καθημερινότητα να κάνω κάτι διαφορετικό αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί».



Η Θεώνη Κονδύλη θυμάται το ταξίδι εκείνο και καλεί να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας:

«Άλλαξαν πολλά από τότε και σήμερα καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μέρα στη χώρα μας.

Η ActionAid προσπαθεί να εξασφαλίσει ασφάλεια, προστασία και αξιοπρέπεια στο δύσκολο ταξίδι τους και μας χρειάζεται δίπλα της με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

Γιατί μόνο όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά και όλοι μαζί μπορούμε».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ActionAid στο info.hellas@actionaid.gr και στο τηλ. 2109212321. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η προσγείωση αυτή θα ήταν... άθλος


Σοκ και τρόμο προκάλεσε η απόπειρα προσγείωσης ενός αεροσκάφους της CityJet σε αεροδρόμιο της Ιρλανδίας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 13 πιο τυχερά μέρη του κόσμου


Αξιοθέατα και πόλεις που είναι διάσημα για την καλοτυχία τους.

Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, αξιοθέατα, μνημεία ή ακόμη και ολόκληρες πόλεις που έχουν χαρακτηριστεί για την καλοτυχία τους και μάλιστα εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν εκεί για να «κλέψουν» λίγη από την μαγική χρυσόσκονη!

Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει τα 13 πιο τυχερά μέρη του κόσμου για όποιον ενδιαφέρεται να τα επισκεφτεί!


1. Romford



Η όχι και τόσο λαμπερή πόλη στο Ανατολικό Λονδίνο, το Romford λέγεται ότι είναι η πιο τυχερή πόλη της Βρετανίας, με το μεγαλύτερο αριθμό νικητών σε τυχερά παιχνίδια (πάνω από 50.000 λίρες ανά κάτοικο). Από το Νοέμβριο του 2014, 414 άτομα στην περιοχή του Romford έχουν κερδίσει όχι απλώς μεγάλα αλλά πολύ μεγάλα ποσά.

2. Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα



Το χέρι της Ιουλιέτας πάνω στο στήθος της λένε ότι φέρνει τύχη και γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο τυχερά σημεία του κόσμου. Το άγαλμα βρίσκεται στην αυλή του γνωστού ως «Σπιτιού της Ιουλιέτας» στη Βερόνα. Η φήμη του έχει μεγαλώσει τόσο ώστε οι Αρχές να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φτιάξουν ένα αντίγραφο και το αυθεντικό να μεταφερθεί σε μουσείο.

3. Ο τάφος του Victor Noir, Παρίσι



Ο τάφος του γάλλου δημοσιογράφου -που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 1870 σε μια μονομαχία με τον Pierre Bonaparte, ανιψιό του Ναπολέοντα- έχει γίνει κάτι σαν σύμβολο γονιμότητας λόγω απλώς του γεγονότος ότι έχει μια αξιοσημείωτη... διόγκωση. Οι γυναίκες συρρέουν στο νεκροταφείο για να τρίψουν το σημείο και να τους φέρουν τύχη για ένα παιδί.

4. Petrinja, Κροατία



Ένα από τα πιο τυχερά μέρη στον κόσμο είναι η πόλη του Frano Selak, η πόλη που ζει ένας από τους πιο τυχερούς ανθρώπους του κόσμου. Ο Selak λέγεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές από αεροπορικά δυστυχήματα μέχρι σοβαρά τροχαία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κέρδισε το λαχείο το 2003.

5. II Porcellino, Φλωρεντία



Αυτό το χάλκινο γλυπτό από τον Pietro Tacca βρίσκεται στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες τρίβουν το ρύγχος του αγριόχοιρου γιατί έτσι λένε ότι θα ξαναγυρίσουν κάποια στιγμή στη Φλωρεντία, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766.

6. Γλυπτό Crazy Girls, Λας Βέγκας



Οι επισκέπτες του Λας Βέγκας νιώθουν συχνά την ανάγκη για λίγη τύχη και τι καλύτερο από το γλυπτό με τα τρελά κορίτσια! Από τελεί το τυχερό σημείο όσων παίζουν τυχερά παιχνίδια αφού το επισκέπτονται πριν πάνε να παίξουν. Πολλές φορές μάλιστα... χαϊδεύουν το άγαλμα για να τους φέρει τύχη.

7. Fontanta Di Trevi, Ρώμη



Από τα πιο γνωστά τυχερά αξιοθέατα παγκοσμίως είναι το σιντριβάνι της Fontana Di Trevi στη Ρώμη. Η παράδοση λέει ότι οι επισκέπτες πρέπει να ρίξουν ένα νόμισμα πίσω από την πλάτη τους μέσα στο σιντριβάνι για καλή τύχη. Λένε ότι πάνω από 3.000 ευρώ ρίχνονται κάθε μέρα.

8. Blarney Stone, Ιρλανδία



Φιλώντας το Blarney Stone, μια ασβεστολιθική πλάκα στο Blarney Castle, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ της Ιρλανδίας, λέγεται ότι αποκτάς τύχη και κάποιο δώρο. Εκατομμύρια επισκέπτες το έχουν κάνει, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

9. Charging Bull, Νέα Υόρκη



Οι όρχεις του ταύρου που καλλιτέχνησε ο Arturo Di Modica στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν παραδοσιακά τρίβονται από τους περαστικούς για καλή τύχη. Αρκεί όπως λένε και μια φωτογραφία. Ένα αντίγραφο αυτού υπάρχει και στη Σαγκάη.

10. «Τρύπα του Εξαδάχτυλου», Αγία Σοφία



Πρόκειται για την περίφημη «τρύπα του Εξαδάχτυλου» που υπάρχει πάνω σε μια κολόνα στο εσωτερικό του ναού. Σύμφωνα με το μύθο, αν βάλετε εκεί το δάχτυλό σας και το γυρίσετε, η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί!

11. Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα



Αγγίζοντας αυτό το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, είναι -όπως και με το Porcellino στη Φλωρεντία – ένας τρόπος να εξασφαλίσει κάποιος την ασφαλή επιστροφή του στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου λέγεται ότι σκοτώθηκε το 1383.

12. Schöner Brunnen, Νυρεμβέργη



Αυτή το μνημείο του 14ου αιώνα στην κύρια αγορά της Νυρεμβέργης διαθέτει δύο δαχτυλίδια από ορείχαλκο και στις δύο πλευρές του. Όταν κάποιος τα στριφογυρνάει πιστεύεται ότι αποκτά καλή τύχη.

13. Τύχη, Wisconsin



Αυτή η μικρή πόλη στο Polk County στις ΗΠΑ είναι ένα από τα πολλά σημεία που ονομάζονται «Τύχη» και θεωρείται ότι φέρνει τύχη. Υπάρχει μια «τύχη» στη Βόρεια Καρολίνα, μια τυχερή λίμνη στη Φλόριντα, και ένα τυχερό σημείο με το ίδιο όνομα στη Νότια Γεωργία.
Διαβάστε περισσότερα...

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια φρενάρουν την ελονοσία


Στους 438.000 υπολογίζονται οι θάνατοι από την αρρώστια το 2015.

Ελπίδες για φρένο στην ελονοσία δίνουν αμερικανοί επιστήμονες που με τις κατάλληλες μεταλλάξεις έφτιαξαν κουνούπια τα οποία δεν μολύνονται με τη νόσο και έτσι δεν την εξαπλώνουν.

Χρησιμοποιώντας τη νέα ισχυρή τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας Crispr, οι επιστήμονες εισήγαγαν ένα «ανθεκτικό» γονίδιο στο DNA των κουνουπιών. Όταν τα μεταλλαγμένα κουνούπια ζευγάρωσαν, η μετάλλαξη μεταφέρθηκε και στους απογόνους τους (σε ποσοστό 99,5%). Θεωρητικά, αν ένα τέτοιο κουνούπι τσιμπήσει έναν άνθρωπο, δεν θα του μεταφέρει την ελονοσία.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης -περίπου 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι- κινδυνεύουν να κολλήσουν ελονοσία κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αν και με διάφορους τρόπους (κουνουπιέρες, εντομοαπωθητικά, εντομοκτόνα κ.α.), καθώς και με φάρμακα, ο κίνδυνος περιορίζεται, η λοιμώδης νόσος σκοτώνει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο - άγνωστο πόσους ακριβώς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2015 θα υπάρξουν 214 εκατομμύρια περιστατικά λοιμώξεων από ελονοσία και 438.000 θάνατοι, οι περισσότεροι στην υποσαχάρια Αφρική. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, τα περιστατικά λοιμώξεων κάθε χρόνο κινούνται μεταξύ 300 - 500 εκατομμυρίων, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Άντονι Τζέημς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, πειραματίσθηκαν με ένα είδος κουνουπιού (Anopheles stephensi) που ενδημεί στην Ασία.

Τα πειράματα έδειξαν ότι, χάρη στην μετάλλαξη του DNA, το κουνούπι παύει πλέον να γίνεται φιλόξενος ξενιστής για το παράσιτο της ελονοσίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με άλλα είδη κουνουπιού, που επίσης είναι φορείς της νόσου.

Άλλοι επιστήμονες επιδιώκουν μεταλλάξεις που θα καθιστούν στείρα τα κουνούπια, μία λύση όμως που δημιουργεί ανησυχίες, καθώς μια πλήρης εξαφάνιση των κουνουπιών μπορεί να έχει άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες στα οικοσυστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων μέχρι το 2024 προτείνει η Ε.Ε.


Οι ιδιώτες καταθέτες θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν του ίδιου επιπέδου προστασίας.

Προτάσεις για τη σταδιακή δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS) μέχρι το 2024 παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το EDIS θα βασίζεται στο υφιστάμενο σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από τα εθνικά συστήματα εγγύησης καταθέσεων που έχουν συσταθεί σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες. Οι ιδιώτες καταθέτες, δηλαδή, θα συνεχίζουν να απολαύουν του ίδιου επιπέδου προστασίας (100.000 ευρώ).

Ειδικότερα, το προτεινόμενο σύστημα, εφόσον λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου, θα τεθεί σε εφαρμογή σε τρεις φάσεις από τα μέσα του 2017 μέχρι το 2024. Αρχικά, θα αποτελεί ένα καθεστώς αντασφάλισης των εθνικών συστημάτων εγγύησης καταθέσεων (DGS), το οποίο έπειτα από τρία χρόνια θα μετατραπεί σε σύστημα συνασφάλισης, ενώ η συνεισφορά του EDIS στο σύστημα αυτό θα αυξηθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στην τελική φάση, προβλέπεται ένα πλήρες Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης των Καταθέσεων το 2024.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης είναι χαμηλό», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών, Τζόναθαν Χιλ. Ο ίδιος εξήγησε ότι η Επιτροπή θέλησε να απαντήσει στις όποιες «ανησυχίες» και γι' αυτό προτίμησε αυτή τη σταδιακή μετάβαση σ' ένα ευρωπαϊκό σύστημα. «Μπορούμε να αποδείξουμε σε όλα τα κράτη-μέλη πως προτείνουμε ένα ισορροπημένο σχήμα, στο οποίο η μείωση των κινδύνων συμβαδίζει με τον επιμερισμό τους», ανέφερε ο ίδιος.

Οι ενστάσεις στο εν λόγω σχήμα προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι δεν επιθυμεί να συνεισφέρει στην αποζημίωση καταθετών που δεν είναι πελάτες γερμανικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Χιλ, οι προτάσεις τις Επιτροπής περιλαμβάνουν ασφαλιστικές δικλείδες έναντι του ενδεχόμενου κατάχρησης. Για παράδειγμα, τα εθνικά συστήματα θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα EDIS μόνον εάν συμμορφώνονται πλήρως προς τη σχετική νομοθεσία της Ένωσης και επιπλέον, οι ασφαλέστερες τράπεζες θα συνεισφέρουν λιγότερο απ' ό,τι οι πιο επισφαλείς τράπεζες.

Η προστασία των καταθετών σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί το τρίτο στάδιο της Τραπεζικής Ένωσης. Τα δύο πρώτα στάδια έχουν ήδη ολοκληρωθεί με την εγκαθίδρυση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (SRM).

«Η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης έχει θεμελιώδη σημασία για μια ανθεκτική και ευημερούσα Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Οφείλουμε να περιορίσουμε την αλληλεξάρτηση τραπεζών και δημόσιου χρέους και να υλοποιήσουμε τους συμφωνηθέντες κανόνες, ούτως ώστε οι φορολογούμενοι να μην είναι οι πρώτοι που επιβαρύνονται για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει το δράμα του Κιάνου Ριβς


Δακρύβρεχτες πτυχές από τη ζωή του ηθοποιού Κιάνου Ριβς έφερε στο φως μία ανάρτηση στο Facebook, σύμφωνα με την οποία «έχασε» την αγαπημένη του και το παιδί που εκείνη κυοφορούσε, ενώ η αδερφή του πάσχει από λευχαιμία!

Το συγκλονιστικό κείμενο έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγες ημέρες και αφορά στα δράματα που αντιμετώπισε ο Κιάνου Ριβς, o οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός από την τριλογία «The Matrix».

Συγκλονίζει το δράμα του Κιάνου Ριβς

H ανάρτηση, που έγινε viral και κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω δημοσιευμάτων, αναφέρει:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ποιος είμαι αλλά δεν ξέρουν την ιστορία μου. Στην ηλικία των 3 είδα τον πατέρα μου να φεύγει. Πήγα σε τέσσερα διαφορετικά σχολεία παλεύοντας με την δυσλεξία, κάνοντας το θέμα της εκπαίδευσής μου μεγαλύτερη πρόκληση από ότι είναι για τους περισσότερους. Τελικά σταμάτησα το σχολείο χωρίς να πάρω απολυτήριο.

Όταν ήμουν 23 χρονών, ο πιο στενός μου φίλος, ο Ρίβερ Φοίνιξ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το 1998 γνώρισα την Τζένιφερ Σάιμ. Ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή και το 1999 η Τζένιφερ ήταν ήδη έγκυος στην κόρη μας. Δυστυχώς, στους 8 μήνες το παιδί μας γεννήθηκε νεκρό. Ήμασταν συντετριμμένοι από το θάνατό της και αυτό τελικά οδήγησε τη σχέση μας στη λήξη της. 18 μήνες αργότερα, η Τζένιφερ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από τότε απέφευγα τις σοβαρές σχέσεις και τη σκέψη να κάνω παιδιά.

Η μικρή μου αδερφή διαγνώστηκε με λευχαιμία. Πλέον έχει γιατρευτεί κι εγώ δώρισα το 70% των κερδών μου από την ταινία “Matrix” σε νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με λευχαιμία. Είμαι ο μόνος από τους stars του Hollywood που δεν διαθέτει έπαυλη. Δεν έχω σωματοφύλακες και δεν φοράω ακριβά ρούχα. Και παρά το γεγονός ότι “αξίζω” 100 εκατομμύρια δολάρια εξακολουθώ να κυκλοφορώ με το μετρό και το λατρεύω!

Άρα, μπορούμε να πούμε πως, ακόμα και αντιμετωπίζοντας τραγωδίες, ένας φωτεινός άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει. Δεν έχει σημασία τι έχεις να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου. Μπορείς να το ξεπεράσεις. Η ζωή αξίζει να τη ζεις!»




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα: Μισθωτοί θέλουν να γίνουν οι έμποροι


Από αφεντικά εργαζόμενοι... θέλουν να γίνουν οι έμποροι λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της υπερφορολόγησης καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το παραδοσιακό ταμπού που όριζε τη μετακίνηση ενός επιχειρηματία σε μία θέση μισθωτής εργασίας ως επαγγελματική αποτυχία.

Το πρωτοφανές εύρημα προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου για το 2015 που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Β. Κορκίδης και η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη στους εμπόρους και με το ερώτημα αν προτίθενται να αλλάξουν επάγγελμα, οι μεγάλοι του χώρου με εταιρείες που έχουν τη μορφή ΑΕ και ΕΠΕ απάντησαν θετικά και έδειξαν να προτιμούν σε συνολικό ποσοστό 29,7% μια θέση μισθωτού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή ένας στους τρεις δεν έχει κανένα πρόβλημα να κλείσει την επιχείρησή του και να δουλέψει σε άλλη ως εργαζόμενος.

Ένας στους δύο
Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μικρών εργοδοτών που δίνει ανάλογη απάντηση. Συγκεκριμένα από τους ιδιοκτήτες με εταιρείες που έχουν τη μορφή ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ το 50,5% προτίθενται να δουλέψει ως μισθωτός του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα. Πέραν αυτής της επιλογής, όμως, το 46,9% των μεγάλων του χώρου αλλά και το 29,9% των μικρών επιθυμούν να κατευθυνθούν σε κάποιο άλλο ελεύθερο επάγγελμα.

Μεγάλοι και μικροί του εμπορίου, σύμφωνα με άλλο εύρημα της έρευνας, δυσκολεύονται να κάνουν προβλέψεις για το 2016.

Από τα ενθαρρυντικά μηνύματα της έκθεσης είναι η διαχρονική μείωση του ποσοστού των εμπόρων που δηλώνουν ότι θα βάλουν λουκέτο. Για το 2015 το 5,9% των ΑΕ και ΕΠΕ απάντησε θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όταν το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7%. Οι μικροί επιχειρηματίες που λένε ότι θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου αντιπροσωπεύουν το 16,5% του συνόλου, ενώ το 2014 ήταν το 17,6%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθισμένοι στο… διαδίκτυο οι Έλληνες


Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2015 εμφάνισε αύξηση 9% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Η υπερβολική χρήση του ίντερνετ κατέλαβε την πρώτη θέση με 40%, στα παράπονα που κατέγραψε η σχετική Γραμμή Βοήθειας στην Ελλάδα.

Με βάση τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe, αύξηση εμφανίζει και ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος, στο 7% από 5% το προηγούμενο διάστημα.

Τα παράπονα για παραβίαση της ιδιωτικότητας καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 25%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με ποσοστό 16%, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το 19% του προηγούμενου εξαμήνου. Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι ανέρχονται σε 13% για την ιδιωτικότητα και 15% για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις online σχέσεις, κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερο έδαφος, καθώς το ποσοστό των σχετικών παραπόνων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 11% φέτος από 9% πέρυσι. Αντιθέτως, οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό, αυτοκτονία, ρατσισμό, εμπορικές απειλές κ.α. παραμένουν κάτω από 1%.

Η πλειονότητα των αναφορών (77%) είναι τηλεφωνικές έναντι 19% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το 70% των αναφορών προέρχονται από το γυναικείο φύλο και το 30% από το ανδρικό. Το 9% είναι ανήλικοι, το 15% εκπαιδευτικοί και το 74% γονείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρειος Πάγος: Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια αγροτών να αφορούν και νομικά πρόσωπα


Στόχος η «προσέλκυση και ενίσχυση νέων στην συστηματική εκμετάλλευση γεωργικών καλλιεργειών».

Με στόχο την «προσέλκυση και ενίσχυση νέων κυρίως στην συστηματική εκμετάλλευση γεωργικών καλλιεργειών» η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τα κόκκινα δάνεια των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα να αφορούν και τα νομικά πρόσωπα όπως είναι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, αγροτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κ.λπ.).

Εκτός από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ίδια εισήγηση διατύπωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι το ειδικό καθεστώς πρέπει να απολαμβάνουν εκτός από τους επαγγελματίες αγροτών αγρότες και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν αγροτική δραστηριότητα, υπό τις προϋποθέσεις ότι:

- Έχουν συσταθεί από πρόσωπα που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και για την σύσταση τους έχουν τηρηθεί οι σχετικές προβλέψεις του Αστικού Κώδικα.

-Η κύρια δραστηριότητά τους «συνίσταται πράγματι στην άσκηση γεωργικών εργασιών, σχετικών με συγκεκριμένη αγροτική εκμετάλλευση, από την οποία αντλούν τα εισοδήματά τους».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις δύο εισηγήσεις, η επίμαχη ρύθμιση καταλαμβάνει και τους δανειολήπτες εκείνους που ενδεχομένως «έχουν απωλέσει την ιδιότητα του αγρότη».

Η ρύθμιση ( 3259/2004) θεσπίστηκε υπέρ των ληξιπρόθεσμων οφειλετών της ΑΤΕ που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες και ήταν ευνοϊκότερη έναντι άλλων κατηγοριών οφειλετών-δανειοληπτών. Προβλέπει ότι για τα δάνεια που χορηγήθηκαν πριν το 1990 και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ανεύρεση του αρχικού κεφαλαίου που χορηγήθηκε, τότε η συνολική οφειλή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 150% της οφειλής, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στην τελευταία προ του 1990 ρύθμιση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ θα βρείτε τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας


Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2016. Οι κάτοχοι οχημάτων με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών θα εισέρχονται στο ΤΑΧΙS και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας, θα μπορούν να δουν και να τυπώσουν τα έντυπα. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του ιντερνέτ ή στα υποκαταστήματα των τραπεζών.



Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015. Διαφορετικά θα επιβαρύνονται με ποσό διπλάσιο των τελών.

Πατήστε εδώ για την εκτύπωση των τελών


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των ανύπαρκτων συγκοινωνιών στην επαρχία


Λύσεις για τη μετακίνηση του πληθυσμού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Αφημένοι στην τύχη τους, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους, είναι, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, οι κάτοικοι των αραιοκατοικημένων περιοχών της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής επαρχίας οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι από πολύ κακές έως ανύπαρκτες. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αλλά ακόμη και στις περιαστικές περιοχές. Όσο πιο διάσπαρτη είναι η δομή των οικισμών σε κάποια περιοχή, τόσο πιο αραιή είναι και πυκνότητα του δικτύου δημοσίων συγκοινωνιών της και η συχνότητα εξυπηρέτησης, οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο συνεχούς μείωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών.

«Για να πάει κανείς σήμερα από τα Ζαγοροχώρια στα Γιάννενα θα πρέπει να πάρει ταξί, που θα του κοστίσει ένα σημαντικό ποσό. Αν έδινε 10 ευρώ για μία εναλλακτική εξυπηρέτηση δε θα ήταν καλύτερα;», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Αριστοτέλης Νανιόπουλος, εξηγώντας ότι «το ζήτημα είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από την Πολιτεία για την επαρχία, που σήμερα δεν εξυπηρετείται καθόλου ή εξυπηρετείται πλημμελώς».

«Δεν μπορεί το κράτος να επιδοτεί παντού και πάντα. Έτσι, το να λέμε 'δώστε επιδοτήσεις', δεν είναι πάντα η λύση, αλλά ανάλογα με την περιοχή που απευθυνόμαστε, πρέπει να αναζητούνται διαφορετικές λύσεις. Γενικά στις αραιοκατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα, όπου υπάρχει πολύ έντονο πρόβλημα, μπορεί και πρέπει να υπάρξει εξυπηρέτηση, με σχετικά διαχειρίσιμο κόστος. Το δικό μας έργο περιλαμβάνει τη διατύπωση τέτοιων προτάσεων», προσθέτει ο καθηγητής.

Τι φταίει για τις κακές συγκοινωνίες;

Η Εγνατία Οδός, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, που έγιναν ποτέ στη χώρα, είχε ως στόχο και το να φέρει εγγύτερα δυσπρόσιτες μέχρι πρότινος περιοχές, να βελτιώσει τις δυνατότητες πρόσβασης σε αυτές. Όμως, πολλά χωριά, που δεν βρίσκονται πάνω στον άξονα, έμειναν χωρίς δρομολόγια λεωφορείων. «Δε φταίει η Εγνατία, φταίει ο κακός προγραμματισμός», εκτιμά ο κ.Νανιόπουλος.

«Πάρα πολλά κομμάτια της ελληνικής επαρχίας έμειναν στην τύχη τους, καθώς πολύ μεγάλα ποσά δόθηκαν, για να υποστηρίξουν τις συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είχε νόημα ούτε μία δημόσια συγκοινωνία, ένα λεωφορείο που να περνάει από όλα τα χωριά, χωρίς να υπάρχουν επιβάτες να περιμένουν.

«Ευελιξία η λύση»

Ο καθηγητής εκτιμά ότι η αντιμετώπιση του ελλείμματος στις συγκοινωνίες για την ελληνική επαρχία απαιτεί ευέλικτα συστήματα μεταφοράς. «Για παράδειγμα, αντί να πηγαίνουν τα λεωφορεία και να γυρίζουν άδεια, υπάρχει ο τρόπος να γίνονται συμφωνίες με το επιβατικό κοινό και να προγραμματίζονται τα δρομολόγια, από συγκεκριμένα σημεία, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, με συγκεκριμένο προορισμό. Σήμερα με τις νέες τεχνολογίες αυτό μπορεί να γίνει, όμως απαιτείται υποστήριξη από το θεσμικό πλαίσιο και από την κεντρική διοίκηση, έστω, για να ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποιες περιοχές. Κατά καιρούς έχουμε καταθέσει στο υπουργείο, πολλές τέτοιες προτάσεις», εξηγεί ο κ.Νανιόπουλος.

Όσον αφορά, εξάλλου, το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης και αν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς σημαντική επιδότηση του εισιτηρίου σε μία πόλη με τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Νανιόπουλος εκτιμά πως «ναι, μπορεί και ναι, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει, όμως έγιναν από την αρχή πολύ μεγάλα λάθη, θα έπρεπε να γίνει πλήρης μελέτη σκοπιμότητας, πριν ξεκινήσει το έργο».

«Διάλογος με τους υπάρχοντες και δυνητικούς επιβάτες»

Η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον κ. Νανιόπουλο, είναι εταίρος στο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» ερευνητικό έργο «SmartMove», στο πλαίσιο μιας σύμπραξης 11 φορέων από 8 χώρες, η οποία αποτελείται από φορείς δημοσίων συγκοινωνιών, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων και εταιρείες συμβούλων, με γενικό συντονιστή το Πανεπιστήμιο BOKU της Βιέννης. Η περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις 8 αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Ευρώπης, όπου στο πλαίσιο του «SmartMove» ξεκίνησε η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων μάρκετινγκ και κινητικότητας, με στόχο την προώθηση των δημοσίων μεταφορών για τους πολίτες, καθιερώνοντας ένα «διάλογο» με τους υπάρχοντες και δυνητικούς επιβάτες.

«Στο Λαγκαδά υπάρχει δημόσια συγκοινωνία, που μπορεί να εξυπηρετήσει, αλλά για κάποιους λόγους ο κόσμος δεν την προτιμά σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν συγκεκριμένα τοπικά αλλά και γενικότερα προβλήματα, που σχετίζονται με τη συχνότητα της συγκοινωνίας κ.α. Θεωρώ πολύ σημαντικό και σε αυτό στοχεύει το πρόγραμμα, προσεγγίζοντας τους πολίτες να δούμε, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, που παρέχονται προς τις αραιοκατοικημένες περιοχές και επίσης πώς θα μειώσουμε τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιών», αναφέρει ο κ. Νανιόπουλος.

Σημειώνει, πάντως, ότι είναι εξίσου σημαντικό να αξιοποιηθούν τα εργαλεία, που ήδη υπάρχουν, και τα οποία «πολύς κόσμος δεν ξέρει να τα χρησιμοποιεί, παρά το ότι δεν είναι δύσκολα και είναι σχεδιασμένα, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οι ηλικιωμένοι, όπως π.χ. το σύστημα τηλεματικής, όπου δε χρειάζεται ο παππούς να έχει κινητή συσκευή τρίτης γενιάς, μπορεί και με ένα απλό τηλεφώνημα να ενημερωθεί για την ώρα άφιξης του λεωφορείου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η κατάληψη του ΟΑΕΔ Κέρκυρας


Οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών ζητούν να μάθουν την ημερομηνία παράδοσης των σπιτιών τους.

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.

Οι δικαιούχοι που έβαλαν λουκέτο, από χθες το πρωί, στην πόρτα του ΟΑΕΔ, δήλωσαν ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν «μόνο όταν δοθεί απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για την εξέλιξη των εργασιών που αναμένεται να γίνουν και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των σπιτιών τους».

Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν κάποιες αντιδράσεις από δημότες της Κέρκυρας που θέλησαν να εισβάλλουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να εξυπηρετηθούν από τον οργανισμό, που όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, Αλέξανδρο Μπασιά, «ήταν μεμονωμένα περιστατικά».

«Έχουμε τους Κερκυραίους δίπλα μας, γιατί καταλαβαίνουν ότι η αναμονή των 6 ετών για να παραλάβουμε τα σπίτια για τα οποία κληρωθήκαμε, μας έχει φέρει στη δεινή αυτή θέση να φτάσουμε στην κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ», είπε ο κ. Μπασιάς .

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε χθες η εκπρόσωπος των δικαιούχων εργατικών κατοικιών, Α. Κοσκινά, οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, έπρεπε να παραδοθούν στους δικαιούχους το Νοέμβριο του 2011. Κληρώθηκαν, όπως εξηγεί, το 2010, ενώ οι εργασίες κατασκευής τους είχαν ξεκινήσει από το 2008.

«Οι 176 οικογένειες που κληρώθηκαν τότε, είναι έρμαια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν έχουν μπει ακόμη στα σπίτια τους που σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε κουφάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοσκινά και πρόσθεσε «τα σπίτια αυτά δεν μας τα κάνει κανείς δώρο, μόλις τα παραλάβουμε θα αρχίσουμε και να τα πληρώνουμε μέσω των δανείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που είχαν εγκριθεί».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χάρτες του Bing δείχνουν πλέον την κίνηση στους δρόμους


Ενημερώνονται από 35.000 κάμερες σε 11 χώρες.

Μια εντυπωσιακή προσθήκη ανακοίνωσε η Microsoft στους Bing Maps. Πλέον διατίθενται στους χρήστες ενημερωμένα στιγμιότυπα της κίνησης στους δρόμους από 35.000 κάμερες σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ισπανίας. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει στο κουμπί «Traffic» στο πάνω μέρος των Bing Maps.

bingmaps

Εκεί, σύμφωνα με το Venture Beat, μπορεί να δει και από διαφορετικές κάμερες το ίδιο σημείο. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν συγκεντρωτικά εικόνες από πολλαπλές κάμερες για μια συγκεκριμένη πόλη ή να κοιτάξουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη φωτογραφία από μία μόνο κάμερα.

Μπορεί οι Bing Maps συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα, ωστόσο η υπηρεσία της κυκλοφορίας της κίνησης μέσω καμερών δεν είναι διαθέσιμη για την χώρα μας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα


Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στο Παρίσι.

Εκατόν σαράντα επτά αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα μετάσχουν στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), έγινε γνωστό από το περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος θα προεδρεύσει της COP21.

«Αναμένονται 147 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη διάσκεψη αυτή που θα προσπαθήσει να επιτύχει μια παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παραμονή της έναρξης της διάσκεψης, που ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου, το μέλλον των «πράσινων πόλεων» θα είναι το βασικό θέμα συνεδρίου στο Παρίσι μεταξύ της Γαλλίας και της Κίνας, χώρες των οποίων οι μεγάλες πόλεις συγκαταλέγονται στις πιο μολυσμένες στον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Μέχρι το 2030, προθεσμία που έχει οριστεί για τη σταθεροποίηση των εκπομπών ρύπων, επτά από τις 10 πόλεις στον κόσμο που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα είναι κινεζικές, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών του συνεδρίου, το οποίο έχει τίτλο «Όταν η Γαλλία και η Κίνα σχεδιάζουν τις πόλεις του αύριο», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο το βράδυ στον προαστιακό


Ποια δρομολόγια ματαιώνονται.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας θα υπάρξουν αύριο λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί από τις 9.00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι:

Μεταξύ Πειραιώς-Αθηνών-Χαλκίδας-Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού 2536/12536, 2540/12540, 12541/2541, 12545/2545.​

Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου τα δρομολόγια του προαστιακού 4430, 4431, 4432, 4433.

Επίσης, λόγω της στάσης εργασίας, μεθαύριο Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της πρωινής αμαξοστοιχίας 12549 στη διαδρομή Χαλκίδα-Οινόη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...