Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η φυλή κανίβαλων που τρέφεται από νεκρούς


Πιστεύουν ότι ο φόβος του θανάτου εμποδίζει την πνευματική φώτιση.

Οι Aghoris είναι μια διαφορετική αίρεση ινδουιστών λόγω των κανιβαλιστικών τελετών τους που τελούνται από τους ιερείς (Sadu).

Κρανία και άλλα ανθρώπινα οστά λαμβάνονται από τα αποτεφρωτήρια και χρησιμοποιούνται στις τελετές καθώς πιστεύουν ότι κρύβουν μια απίστευτη δύναμη.

Για τους ινδουιστές πέντε είδη ανθρώπων δεν μπορούν να αποτεφρωθούν: άγιοι άνδρες, παιδιά, εγκυμονούσες ή ανύπαντρες γυναίκες, και άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από λέπρα ή δάγκωμα φιδιού.

Τα άψυχα σώματα των συγκεκριμένων νεκρών αφήνονται να επιπλεύσουν στο Γάγγη, όπου οι Aghori τους τραβούν έξω από το νερό και μετά από ένα σύντομο τελετουργικό τους τρώνε.

Οι Aghoris ζουν στην πόλη n Varanasi στην Ινδία και πιστεύουν ότι ο φόβος του θανάτου εμποδίζει την πνευματική φώτιση.












Διαβάστε περισσότερα...

Έναν «κυνηγό» αστεροειδών εκτόξευσε η Ιαπωνία


Θα προκαλέσει έκρηξη στον «1999 JU3» για να συλλέξει δείγματα - Φωτογραφίες και βίντεο από την εκτόξευση.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA) εκτόξευσε το διαστημικό σκάφος «Χαγιαμπούσα 2», με αποστολή, μετά από ένα μακρινό ταξίδι πολλών ετών, να φθάσει στον αστεροειδή «1999 JU3».

Εκεί, αν όλα πάνε καλά, θα του ανοίξει μια τρύπα με εκρηκτικά, θα συλλέξει δείγματα και θα τα επιστρέψει στη Γη κάποια στιγμή πριν το 2030.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αποστολή μακράς πνοής, που ορισμένοι δεν θα ζουν έως τότε για να δουν τα αποτελέσματά της. Είχε προηγηθεί η επταετής ιστορική αποστολή του «Χαγιαμπούσα 1», το οποίο είχε καταφέρει να φέρει στη Γη τα πρώτα δείγματα από τον αστεροειδή Ιτοκάβα το 2010.

Ενώ η πρώτη αποστολή είχε καταφέρει να συλλέξει πολύ μικρά δείγματα, η δεύτερη αποστολή είναι πιο μακρινή και πιο φιλόδοξη, αποσκοπώντας στη συλλογή πολύ περισσότερου υλικού από τον αστεροειδή - στόχο.

Το «Χαμπαγιούσα 2», αφού φθάσει στον αστεροειδή, θα μείνει δίπλα του επί 18 μήνες και θα επιχειρήσει τρεις προσεδαφίσεις σε αυτόν για τη συλλογή υλικών, με τέσσερα διαφορετικά ρομποτικά οχήματα που θα εργαστούν ανεξάρτητα πάνω στην επιφάνεια του αστεροειδούς.

Η νέα αποστολή θα κοστίσει 137 εκατ. δολάρια και οι μηχανές ιόντων του «Χαγιαμπούσα 2» είναι 20% ισχυρότερες από εκείνες του προδρόμου του, που είχε εκτοξευτεί το 2003. Το πιο θεαματικό στάδιο της νέας αποστολής θα είναι η εκτόξευση μιας βολίδας με εκρηκτικά από ψηλά. Μετά την έκρηξη το σκάφος θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα που θα έχει δημιουργηθεί και θα συλλέξει υλικά από μεγαλύτερο βάθος.

Ο αστεροειδής-στόχος «1999 JU3» έχει μήκος 900 μέτρων περίπου και περιστρέφεται κάθε 7,6 ώρες γύρω από τον εαυτό του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γιοι κάνουν τις μαμάδες πιο κοινωνικές


Η κοινωνική ζωή των μαμάδων επηρεάζεται από τη στιγμή που θα γεννήσουν.

Η απόκτηση ενός γιου κάνει τις μαμάδες πιο κοινωνικές… τουλάχιστον στους χιμπατζήδες, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ερευνητές που μελετούσαν χιμπατζήδες της Τανζανίας βρήκαν ότι οι θηλυκοί χιμπατζήδες που είχαν αποκτήσει γιους, ήταν κατά περίπου 25% πιο κοινωνικοί από όσες είχαν φέρει στον κόσμο… κόρες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη, ότι η κοινωνική ζωή των μαμάδων επηρεάζεται από τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο τον απόγονό τους.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός, ότι το φύλο του παιδιού επηρεάζει τη συμπεριφορά της μητέρας από τη στιγμή της γέννησης και ότι οι αρσενικοί απόγονοι κάνουν τις μαμάδες πιο κοινωνικές, σε σχέση με το όταν αποκτούν κόρες» ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια από το τμήμα Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Duke, Anne Pusey.

Οι θηλυκοί χιμπατζήδες που είχαν γεννήσει αρσενικά, περνούσαν περίπου δύο ώρες παραπάνω τη μέρα με άλλους χιμπατζήδες, σε σχέση με τους θηλυκούς χιμπατζήδες που είχαν γεννήσει θηλυκούς απογόνους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μαμάδες δίνουν με αυτόν τον τρόπο στα νεαρά αρσενικά την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα μεγαλύτερα αρσενικά της ομάδας σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις, ακόμη κι όταν τα μικρά εξακολουθούν να… κρέμονται επάνω στις μαμάδες τους.

Αυτό δίνει στα μικρά την ευκαιρία να ξεκινήσουν να «δουλεύουν» τις κοινωνικές δεξιότητες, που θα χρειαστούν προκειμένου να επιζήσουν στον ανταγωνιστικό κόσμο των ενηλίκων.



Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκες παλεύουν με γυναίκες


Θυμωμένα θηλυκά σε... αντρικές καταστάσεις.

Όταν η Katrina Arnold άρχισε να φωτογραφίζει πριν μερικά χρόνια γυναίκες που πάλευαν μεταξύ τους και έκαναν διαγωνισμό μπρα ντε φερ στην Νέα Ορλεάνη, τότε αυτομάτως κόλλησε.

Οι βραδιές που διοργανώνονται από το New Orleans Ladies Arm Wrestling, συνδυάζουν όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν έναν πετυχημένο αγώνα.

Με τη διαφορά ότι αντί για θυμωμένους άντρες και άφθονη τεστοστερόνη, τα φώτα πέφτουν πάνω σε «εξαγριωμένες» δυναμικές γυναίκες που αφήνουν πίσω τους, για λίγο, όλα εκείνα τα γυναικεία, και ρίχνονται στη μάχη της επιβράβευσης.






















Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία συλλογής πρώτων ειδών για τους πρόσφυγες του Κομπάνι


Τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα θα συγκεντρώνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η εμπόλεμη κατάσταση στο Κομπάνι της Συρίας, στην ευρύτερη περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», το ΚΕΘΕΑ, η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης.

Η εκστρατεία γίνεται με τη συμμετοχή δήμων και ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας και μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς τόνισε τις μνήμες που φέρνει σε όλους τους Έλληνες η κατάσταση στο Κομπάνι, ενώ ο δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος, απεσταλμένος της εφημερίδας Αυγής μετέφερε την εμπειρία του από την περιοχή. «Ένας λαός που στέκεται όρθιος σε μια χώρα σαν τη δική μας μπορεί να απλώσει το χέρι του και να βοηθήσει», είπε από την μεριά της η Μυρτώ Μπολώτα, από την οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η λίστα με τα είδη που χρειάζονται είναι τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες), φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς).

Πληροφορίες σχετικά με τη λίστα με τα σημεία συλλογής βρίσκονται στις ιστοσελίδες των εμπλεκόμενων φορέων. Πληροφορίες δίνονται και από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Κόκκινου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Πάτρα.

Πληροφορίες:

www.stokokkino.gr και στο τηλ. 210 3217777

www.kethea.gr και στο τηλ. 210 9241993 - 6

www.solidarity4all.gr και στα τηλ. 210 3801921, 210 3801925

www.adedy.gr και στο τηλ. 213 1616 900



Διαβάστε περισσότερα...

Μυστήριο: Εξαφανίστηκαν 100 εγκέφαλοι από πανεπιστήμιο


Άναυδοι έμειναν οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο του Τέξας όταν ανακάλυψαν ότι έλειπαν από τα εργαστήρια της σχολής 100 ανθρώπινοι εγκέφαλοι που διατηρούνταν σε ειδικά βάζα φορμαλδεΰδης.



Πιθανόν πίσω από το μυστήριο να κρύβονται φοιτητές που θέλησαν να κάνουν φάρσα σε κάποιον γιατί οι εγκέφαλοι πέρα από την επιστημονική τους αξία, δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε χρήση.

Πρόκειται περίπου για τα μισά από τα δείγματα που είχε στην κατοχή του το Πανεπιστήμιο. Ανάμεσά τους ήταν και ο εγκέφαλος του Τσαρλς Γουίτμαν, του ελεύθερου σκοπευτή που πυροβόλησε 46 ανθρώπους και σκότωσε 16 σε μια διαβόητη σφαγή στην πανεπιστημιούπολη το 1966.

"Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να έχει πάρει τα όργανα, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα με σιγουριά", δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Tim Schallert.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεγέλασαν το θάνατο!


Το αυτοκίνητο τους έγινε… φυσαρμόνικα σε ένα απίστευτο τρακάρισμα και βγήκαν ζωντανοί - Δείτε το βίντεο.

Όταν οι πυροσβέστες και οι διασώστες αντίκρισαν το θέαμα πίστεψαν ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου θα ήταν νεκροί. Το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών, αλλά όταν το πλησίασαν κατάλαβαν ότι οι δύο επιβάτες του είχαν ξεγελάσει το θάνατο.

Ένα τρομακτικό τρακάρισμα έγινε στην πόλη Chaohu στην ανατολική Κίνα, καθώς ένα επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μια μπετονιέρα που μετέφερε τσιμέντο και μάλιστα ήταν γεμάτη με υλικό εκείνη τη στιγμή, πράγμα που την έκανε ακόμη πιο βαριά και συμπαγή. Η κατάσταση είχε γίνει ακόμη πιο δύσκολη για το αμάξι και τους επιβάτες του.

Όλο το μπροστινό μέρος είχε καταστραφεί και το μόνο που είχε μείνει ανέπαφο στην ουσία ήταν η πόρτα του πορτ μπαγκάζ. Κι όμως δύο άνθρωποι επέβαιναν στο αυτοκίνητο και όταν οι διασώστες πλησίασαν και άρχισαν τις προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν προς μεγάλη τους έκπληξη κατάλαβαν ότι όχι μόνο οι επιβάτες ήταν ζωντανοί, αλλά και ότι δεν είχαν υποστεί κανένα σοβαρό τραυματισμό. Κατάφεραν να τους βγάλουν από το αμάξι και είδαν ότι μόνο γρατσουνιές είχαν.

Ένας από τους διασώστες, Kong Mao, τόνισε ότι «όταν φτάσαμε στο σημείο και είδαμε τι είχε απομείνει από το αυτοκίνητο, αμέσως υποθέσαμε ότι αν υπήρχε κάποιος στο εσωτερικό του θα έπρεπε να είναι νεκρός. Μετά από λίγο όμως ακούσαμε κάποιον να καλεί σε βοήθεια και φέραμε τα μηχανήματα για να απομακρύνουμε τη μπετονιέρα και να διευκολύνουμε την πρόσβαση μας προς το αμάξι για να ελευθερώσουμε τους δύο άνδρες. Ήμασταν βέβαιοι ότι θα είχαν υποστεί τρομακτικούς τραυματισμούς. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι υπήρχαν μέσα σε αυτό τον ελάχιστο χώρο δύο άνθρωποι και όχι ένας. Ήταν και οι δύο σοκαρισμένοι, αλλά κανείς τους δεν είχε τραυματιστεί».

Όσον αφορά στα αίτια του ατυχήματος, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο οδηγός της μπετονιέρας έχασε τον έλεγχο του οχήματος του λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος από τη βροχή, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε το αυτοκίνητο ρίχνοντας το πάνω στον τοίχο. «Όταν είδε τι είχε συμβεί και ότι υπήρχαν δύο άνθρωποι μέσα στο ΙΧ που ούρλιαζαν, ο οδηγός έπαθε ένα ελαφρύ εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοκτέιλ φαρμάκων του δεύτερου εξυπνότερου ανθρώπου του κόσμου


Ο Rick Rosner καταπίνει καθημερινά 50 χάπια που διεγείρουν, όπως λέει, το μυαλό του.

Ο Rick Rosner, θεωρείται ο δεύτερος εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεκινάει την ημέρα του καταπίνοντας 50 χάπια: Ωμέγα 3, κάψουλες με λάδι ψαριού (για τον έλεγχο των κακών λιπαρών), μια παιδική ασπιρίνη (για μακροζωία), μετφορμίνη (για το μεταβολισμό), βιταμίνες Ε, C, Κ και D3, αγριοκάστανο, ασβέστειο…. Στη συνέχεια παίρνει το πρωινό του.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, λέει, ότι κάνει το μυαλό του «να λειτουργεί καλύτερα». Ο Rosner έχει δείκτη νοημοσύνης 192, ο μέσος όρος είναι 100, όπως καταγράφηκε από το World Genius Directory.

Η ανεξέλεγκτη χρήση ωστόσο συμπληρωμάτων μπορεί να είναι επιβλαβής καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ουσίες που αναγράφονται στις συσκευασίες δεν είναι πάντα πραγματικές.

Ο Rosner, ο οποίος παράλληλα επισκέπτεται και πέντε διαφορετικά γυμναστήρια, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των χαπιών που λαμβάνει

Ορίστε μερικά από τα φάρμακα και οι περιγραφές που δίνει ο ίδιος:

Κάψουλες με λάδι ψαριού (Ωμέγα 3)

Μισή ασπιρίνη καθημερινά

Μετφορμίνη: Ένα φάρμακο για διαβητικούς τύπου 2 που μειώνει την παραγωγή γλυκόζης στο ήπαρ και βοηθά τη χρήση του σώματος της ινσουλίνης σας πιο αποτελεσματικά.

Μετοπρολόλη: φάρμακο για την αρτηριακή πίεση και κατευνάζει την αδρεναλίνη.

Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη: Για τις κλειδώσεις

Κουρκουμίνη: Μειώνει τις φλεγμονές και είναι σε πολύ όμορφο χρώμα πορτοκαλί.

Με τη σύζυγό του Carole 




Ο Rosner σε παιδική ηλικία


Διαβάστε περισσότερα...

Κινέζοι βάζουν ψεύτικα παράθυρα σε πολυκατοικίες


Δωμάτια με θέα το... τίποτα.

Κακό αρχιτεκτονικό χιούμορ ή σύγχρονη αισθητική; Όπως και να ‘χει πάντως οι Κινέζοι ξέρουν πώς να προκαλούν είτε με αρνητικό είτε με θετικό τρόπο.

Τελευταίο τους καύχημα, οι πολυκατοικίες με ψεύτικα παράθυρα! Το παρακάτω συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται στην περιοχή Shibei στο Qingdao και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον: τα παράθυρα είναι ζωγραφισμένα. Ο λόγος; άγνωστος!










Διαβάστε περισσότερα...

Πίνει τα ούρα νεαρών αγοριών για να μείνει νέος


Μια αλλόκοτη και αηδιαστική συνήθεια.

Ο εθισμός είναι φοβερό πράγμα, και αν και οι ουσίες είναι οι πιο συνηθισμένες, ο άνθρωπος μπορεί να εθιστεί κυριολεκτικά στα πάντα. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτό από τον Robert Wells, έναν άνθρωπο που είναι εθισμένος στο να πίνει ούρα άλλων συνανθρώπων του, κυρίως μικρών παιδιών.

Ο εθισμός του μάλιστα τον οδήγησε στο να δεχτεί επίθεση από ένα αγόρι (τον χαστούκισε) και πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τη κατηγορία της παιδικής σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με κατηγορούν για κάτι τέτοιο, ενώ εγώ απλά συλλέγω ούρα», δήλωσε ο Wells σε ένα βίντεο του My Strange Criminal Addiction.

Σε αυτό συμφωνεί και ο γιατρός Mike Dow, ειδικός στους εθισμούς ο οποίος τονίζει ότι ο Wells δεν είναι παιδόφιλος γιατί «αυτό που πραγματικά θέλει είναι τα ούρα. Έχει μια αυταπάτη», σημειώνει.

Ο Wells ποθεί μια φρέσκα παρτίδα ούρων κατά τον ίδιο τρόπο που ένας τοξικομανής αποζητά το ναρκωτικό του. Ο μεσήλικας άνδρας παραδέχεται ότι είναι ηθικά ανήθικο να συλλέγει τα ούρα εν αγνοία των ανήλικων.

Η εμμονή του με τα ούρα βασίζεται στην αρρωστημένη πεποίθησή του ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψει τη γήρανση.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη αποφάσισε ο δήμος Κορίνθου


ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ανάπηροι πολέμου και μακροχρόνια άνεργοι οι δικαιούχοι.

Τη μείωση κατά 50%, ποσοστό το οποίο αποτελεί το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο από τη νομοθεσία, των δημοτικών τελών για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, ύστερα από πρόταση του δήμαρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της μείωσης των δημοτικών τελών είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ανάπηροι πολέμου και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για τον υπόλοιπο πληθυσμό του δήμου να παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές για όλα τα δημοτικά τέλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι υποψήφιοι για τα αθλητικά βραβεία της χρονιάς


Οι κορυφαίοι υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία για βράβευση από τον ΠΣΑΤ.

Τους κορυφαίους αθλητές, ομάδες και προπονητές για την χρονιά που ολοκληρώθηκε ανέδειξε η ψηφοφορία του ΠΣΑΤ για τα καθιερωμένα βραβεία που διοργανώνονται για 61η χρονιά.

Με τη συμμετοχή 481 αθλητικών Συντακτών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών ανακοίνωσε τους τρεις κορυφαίους σε κάθε κατηγορία, ενώ τα τελικά αποτελέσματα κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 15/12 (19.00) στο ΣΕΦ (απευθείας μετάδοση απ’ τη Nova). Την παρουσίαση έχουν αναλάβει Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Χριστίνα Βραχάλη.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία:
Για τον κορυφαίο αθλητή(με αλφαβητική σειρά): ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας (Τζούντο), ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Γιώργος(Ποδόσφαιρο), ΚΟΣΜΙΔΗΣ Λευτέρης (Γυμναστική).

Για της κορυφαία αθλήτρια(με αλφαβητική σειρά): ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω (Ξιφασκία), ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κατερίνα (Κωπηλασία), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (Στίβος).

Για την κορυφαία ομάδα (με αλφαβητική σειρά): ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗOpenwater.

Για τον κορυφαίο προπονητή (με αλφαβητική σειρά): ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος(Κολύμβηση), ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος (Πόλο), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).

Για τον κορυφαίο αθλητή με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά), οι: ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ιωάννης (Κολύμβηση), ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος (Άρση βαρών σε πάγκο), ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος(Κολύμβηση).

Για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά): ΛΙΑΓΚΟΥ Ανθή (Στίβος), ΣΜΑΡΑΓΔΗ Στυλιανή (Στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

Για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά): ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΚΟΛΜΠΟΛ, ΟΜΑΔΙΚΟ R4 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (εκτός της πρώτης τριάδας)

ΑΘΛΗΤΕΣ:
4. Γιάννης Αντετοκούμπο (μπάσκετ): 759, 5. Κώστας Φιλιππίδης (στίβος): 605, 6. Λούης Τσάτουμας (στίβος): 325, 7. Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση): 133, 8. Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοϊα): 63, 9. Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση): 40, 10. Άγγελος Βασιλείου (μοντ. Πένταθλο): 24, 11. Κώστας Παπανικολάου (μπάσκετ): 18, 12. Δημήτρης Τσεκερίδης (πάλη): 15, 13. Κώστας Χριστοφιδέλης (βόλεϊ): 14, 14. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (μπάσκετ): 10, 15. Δημήτρης Νέγρης (κολύμβηση): 9, 16. Κώστας Τσιλιμπάρης (χάντμπολ): 9, 17. Βασίλης Σπανούλης (μπάσκετ): 8, 18. Παναγιώτης Γκιώνης (πιγκ πογκ): 7, 19. Χάρης Μάλλιος (χάντμπολ): 7, 20. Λευτέρης Πετρούνιας (εν.γυμναστική): 7, 21. Ρομάν Μουστόπουλος (τζούντο): 6, 22. Δημήτρης Παπαδημητρίου (ιστιοπλοϊα): 6, 23. Δημήτρης Διαμαντίδης (μπάσκετ): 5, 24. Δημήτρης Θεοδωρακάκος (μαραθώνιος): 5, 25. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (ποδόσφαιρο): 5, 26. Φίλιππος Παπαφιλίππου (μηχανοκίνητος αθλητισμός): 5, 27. Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο): 4, 28. Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία): 4, 29. Κριστιάν Γκολομέεφ (κολύμβηση): 4, 30. Γιάννης Κουρκουρίκης (σπάρταθλο): 4, 31. Ευθύμιος Μίτας (σκοποβολή): 3, 32. Γιάννης Παπαπέτρου (μπάσκετ): 3, 33. Γιώργος Πέρρος (χάντμπολ): 3, 34. Γιάννης Φουντούλης (πόλο): 3, 35. Αλέξης Φωτιάδης (μαραθώνιος) 3, 36. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (μπάσκετ): 3

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
4. Άννα Κορακάκη (σκοποβολή): 415, 5. Ελευθερία Πλευρίτου (πόλο): 213, 6. Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη): 108, 7. Κέλυ Αραούζου (κολύμβηση): 57, 8. Χρυσή Διαμαντοπούλου (πόλο): 55, 9. Άρτεμις Σπανού (μπάσκετ): 46, 10. Ανδριάνα Ασπρογέρακα (ταεκβοντό): 32, 11. Αθηνά Αγγελοπούλου (κωπηλασία): 30, 12. Νικόλ Κυριακοπούλου (στίβος): 27, 13. Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο): 24, 14. Ηλιάνα Κοροσίδου (στίβος): 18, 15. Αθηνά Ωνάση (ιππασία): 18, 16. Ναταλία Αράπογλου (ιστιοπλοϊα): 15, 17. Μπάρμπαρα Μπούικα (πόλο): 11, 18. Ελένη Ξενάκη (πόλο): 11, 19. Αναστασία Καρακατσάνη (στίβος): 10, 20. Σοφία Κτενά (τεχνική κολύμβηση): 10, 21. Λαμπρίνα Τσακαλού (χάντμπολ): 10, 22. Αναστασία Αβραμίδου (σκάκι): 9, 23. Νίκη Ράτσικα (χάντμπολ): 6, 24. Κριστίνα Έλενα Τσιομπάνου (χάντμπολ): 6, 25. Αρέτα Κονόμι (βόλεϊ): 5, 26. Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική): 5, 27. Άννα Μπουρδάκου (ξιφασκία): 5, 28. Σταυρούλα Τσολακίδου (σκάκι): 5, 29. Τούλα Καλέντζου (μπάσκετ): 4, 30. Βάσω Πλευρίτου (πόλο): 4, 31. Στέλλα Χριστοδούλου (βόλεϊ): 4, 32. Βίκυ Ψαράκη (μηχανοκίνητος αθλητισμός): 4, 33. Αναστασία Δεληδημήτρη (ταεκβοντό): 3, 34. Αναστασία Ζαμπούρα (ταεκβοντό): 3, 35. Αναστασία Κωνσταντινίδου (ταεκβοντό): 3, 36. Μαρία Μπελιμπασάκη (στίβος): 3, 37. Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση): 3, 38. Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική γυμναστική): 3

ΟΜΑΔΕΣ
4. Ολυμπιακός Ποδόσφαιρο Ανδρών: 336, 5. Τετραπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών κωπηλασία (Κόνσολας Λευτέρης, Γιάνναρος Σπύρος, Μαγδανής Παναγιώτης, Κόνσολας Γιώργος): 277, 6. Παναθηναϊκός Μπάσκετ Ανδρών: 178, 7. Ολυμπιακός Πόλο Γυναικών: 80, 8. Tornado Ιστιοπλοϊα Ανδρών (Πασχαλίδης Ιορδάνης, Τριγκώνης Κώστας): 70, 9. 470 Ιστιοπλοϊα Ανδρών (Μαντής Παναγιώτης, Καγιαλής Παύλος): 65, 10. Εθνική Βόλεϊ Ανδρών: 64, 11. Παναθηναϊκός Ποδόσφαιρο Ανδρών: 47, 12. Α.Ο. Σούρμενα Μπάσκετ Γυναικών: 26, 13. Διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών κωπηλασία (Κόνσολας Λευτέρης, Γιάνναρος Σπύρος): 19, 14. ΑΕΚ Χάντμπολ: 17, 15. Διομήδης Άργους (χάντμπολ): 16, 16. Εθνική Μπάσκετ Εφήβων: 12, 17. Ολυμπιακός Βόλεϊ Ανδρών: 10, 18. Ολυμπιακός Κολύμβηση: 10, 19. ΝΟΒουλιαγμένης πόλο γυναικών: 9, 20. Αστέρας Τρίπολης ποδόσφαιρο Ανδρών: 8, 21. Εθνική Πόλο Ανδρών: 7, 22. ΠΑΟΚ Χάντμπολ Γυναικών: 7, 23. Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου κωπηλασία (Αγγελόπουλος Διονύσης, Τσίλης Γιάννης, Τζιάλλας Γιώργος, Χρήστου Γιάννης): 7, 24. Beach Volley (Αρβανίτη Βίκυ-Τσιαρτσιάνη Μαρία): 6, 25. Εθνική Ποδηλασία Εφήβων: 6, 26. Εθνική Ανσάμπλ: 5, 27. Beach Volley (Κοτσιλιάνος Γιώργος –Ζουμπάνης Νίκος): 4, 28. Ολυμπιακός Βόλεϊ Γυναικών: 4, 29. Ολυμπιακός Πόλο Ανδρών: 4, 30. Συγχρονισμένο Τραμπολίνο Γυναικών (Κασάπογλου Λίλα, Αγγελούση Εύη): 4, 31. Εθνική Βόλεϊ Νεανίδων: 3, 32. Εθνική Συγχρονισμένης Κολύμβησης: 3, 33. Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών Καλλονής: 3, 34. Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών Λαμίας: 3, 35. ΟΦ Νέα Ιωνία Χάντμπολ Γυναικών: 3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
4. Δημήτρης Κυττέας (στίβος):161, 5. Γκονζάλες Μίτσελ (ποδόσφαιρο): 146, 6. Τζιοβάνι Ποστιλιόνε (κωπηλασία): 123, 7. Νίκος Ηλιάδης (τζούντο): 84, 8. Γιάννης Αναστασίου (ποδόσφαιρο): 77, 9. Δημήτρης Βασιλικός (στίβος): 57, 10. Ελένη Καπογιάννη (μπάσκετ): 46, 11. Σωτήρης Δρίκος (βόλεϊ): 43, 12. Δημήτρης Δημητρούλιας (χάντμπολ): 25, 13. Χάρης Παυλίδης (πόλο): 21, 14.
Γιάννης Αρβανίτης (χάντμπολ): 20, 15. Ηλίας Παπαθεοδώρου (μπάσκετ): 17, 16. Στάικος Βεργέτης (ποδόσφαιρο): 15, 17. Γιάννης Νικολάκης (βόλεϊ): 12, 18. Δημήτρης Καζάζης (βόλεϊ): 10, 19. Γιώργος Μπαρτζώκας (μπάσκετ): 8, 20. Θοδωρής Βλάχος (πόλο): 7, 21. Κώστας Παπαδόπουλος (βόλεϊ): 7, 22. Άγγελος Αναστασιάδης (ποδόσφαιρο): 5, 23. Τζένη Παπαδοπούλου (ρυθμική γυμναστική): 5, 24. Γιώργος Αγγέλου (ενόργανη γυμναστική): 4, 25. Γιώργος Μπικογιάννης (κωπηλασία): 4, 26. Ξιάρχος Αλέκος/Καλαϊτζογλίδης Γιάννης (τεχνική κολύμβηση): 4, 27. Αργύρης Πεδουλάκης (μπάσκετ): 4, 28. Φραγκίσκος Αλβέρτης (μπάσκετ): 3, 29. Γρηγορία Γκόλια (χάντμπολ): 3, 30. Σοφία Ναϊσίδου (χάντμπολ): 3, 31. Γιάννης Πετράκης (ποδόσφαιρο): 3, 32. Δημήτρης Ράφτης (ενόργανη γυμναστική): 3, 33. Κώστας Τσάνας (ποδόσφαιρο): 3, 34. Ναταλία Τσερνέσκα (συγχρονισμένη κολύμβηση): 3

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Γιώργος Κωστάκης (στίβος): 247, 5. Πασχάλης Κουλούμογλου (άρση βαρών σε πάγκο): 116, 6. Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση): 116 , 7. Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια): 66, 8. Εμμανουήλ Στεφανουδάκης (στίβος): 50, 9. Στέφανος Διαμαντής (τένις με αμαξίδιο): 27, 10. Αντώνης Τσαπατάκης (κολύμβηση): 27, 11. Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο): 19, 12. Κώστας Καμάρας (στίβος): 16, 13. Δημήτρης Ζησίδης (στίβος): 6, 14. Γιώργος Σφάλτος (κολύμβηση): 6, 15. Χρήστος Κουτούλιας (στίβος): 3, 16. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (ξιφασκία): 3

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση): 539, 5. Δώρα Μούτσιου (σκοποβολή): 5

ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
4. Ξιφασκία με αμαξίδιο: 8


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΜΕ: Απόπειρα εκφοβισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη


«Τους ζητήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία του Νοεμβρίου».

Για απόπειρα εκφοβισμού των αναπληρωτών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τής ζητήθηκαν από τους αναπληρωτές υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 27/11/2014.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει σε όσους θέλουν να εφαρμόσουν «νέους» συνδικαλιστικούς νόμους ότι το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από τα άρθρα: 23 (παρ. 1, παρ.2) του Συντάγματος, 45 και 46 του ν.3528/2007 και το άρθρο 19 του ν.1264/1982.

«Κάθε απόπειρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης ή παρακώλυσης στην απρόσκοπτη συμμετοχή κάθε εργαζομένου σε απεργία θα μας βρει αντίθετους» τονίζει η Ομοσπονδία.



Διαβάστε περισσότερα...

«Χειροπέδες» σε δύο επόπτες Υγείας για δωροληψία


Πιάστηκαν στα «πράσα» με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

«Χειροπέδες» σε δύο επόπτες Υγείας σε περιφερειακή ενότητα της Αττικής για δωροληψία κατά συναυτουργία και εξακολούθηση πέρασαν οι «Αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Της έρευνας και των συλλήψεων προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν θετικά στον δήμο, για να χορηγηθεί στο κατάστημά του άδεια χρήσης μουσικών οργάνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν απαιτήσει και λάβει με τον ίδιο τρόπο χρηματικά ποσά, τουλάχιστον σε ακόμα τρεις παρόμοιες περιπτώσεις.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν όταν συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 1.300 ευρώ και μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν καταστήματα της ίδιας περιοχής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

«Προσοχή στους ποταμούς Έβρο και Ερυθροπόταμο»


Προειδοποίηση προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία.

Ανακοίνωση - προειδοποίηση με συστάσεις για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου, από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι δήμαρχοι των δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους να μην πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο και Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών, καθώς χαρακτηρίζονται επικίνδυνες περιοχές. Επίσης, να απομακρύνουν έγκαιρα τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές.

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης καλούνται να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Έβρου και Ερυθροποτάμου για την επικείμενη αύξηση των υδάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Για εξαπάτηση από το υπουργείο κάνουν λόγο οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί


Κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το μερικό άνοιγμα των πινάκων.

Για εξαπάτηση της πολιτείας έναντι του πολίτη κάνει λόγο με δηλώσεις της στο newsbeast.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ως προς το μερικό άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στους πίνακες των αναπληρωτών για την περίοδο 2012-2014 ενώ οι πίνακες θα τροφοδοτηθούν με νέες προϋπηρεσίες από το σχολικό έτος 2015-2016. Βέβαια η απόφαση δεν ικανοποίησε τον εκπαιδευτικό κόσμο καθώς δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του 2010-2012.

Ο υπουργός Παιδείας στις τότε τοποθετήσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής είχε επιχειρηματολογήσει για το μερικό άνοιγμα αναφέροντας ότι «η μη πραγματοποίηση του ΑΣΕΠ του 2012 έπρεπε να είχε ανησυχήσει όσους δεν επέλεξαν να εργαστούν ως αναπληρωτές το διάστημα 2010-2012. Το διάστημα 2010-12 δεν αναγνωρίζεται καθώς οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι η προϋπηρεσία τους δεν θα προσμετρηθεί μέχρι τη διενέργεια ΑΣΕΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην επιλέξουν να εργαστούν ως αναπληρωτές».

Τα επιχειρήματα του υπουργού δεν είναι πειστικά σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών κα Σπανού. Ο Σύλλογος βλέποντας ότι το Υπουργείο παραμένει ακλόνητο στη θέση του για το μερικό άνοιγμα των πινάκων αποφάσισε να καταφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον της τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Σε δελτίο τύπου ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η διάταξη για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την 1-9-2012 οδηγεί στο εξής άτοπο: εκπαιδευτικοί που κατά τη διετία 2010-2012 υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα λάβουν την διπλή μοριοδότηση που πρόκειται να λάβουν οι συνάδελφοι τους που υπηρέτησαν στις ίδιες δυσπρόσιτες περιοχές κατά τα έτη 2012-2014.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς, συνιστά ξεκάθαρη Συνταγματική παρεκτροπή, κατά τα ανωτέρω και αναμφίβολα δημιουργεί υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων» και συνιστά «φωτογραφική» διάταξη. Ενδεχομένως να συνιστά, εφαρμογή της στρατηγικής επιλογής των τελευταίων Κυβερνήσεων, για την δημιουργία κοινωνικών εντάσεων και πρόκληση συγκρούσεων μεταξύ «αντικρουόμενων» κοινωνικών ομάδων. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στον χώρο της Παιδείας και σε βάρος των παιδιών να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις και εντάσεις.

Ο Σύλλογος αντικρούοντας την επιχειρηματολογία του υπουργού επισημαίνει ότι η διάταξη δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν γνώριζαν όσοι το 2010-2012 κατατάχθηκαν στους Πίνακες, όσοι επέλεξαν να εργαστούν, όσοι αρνήθηκαν αλλά και όσοι δεν υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να ενταχθούν στον Πίνακα.

Όπως προειπώθηκε ο Σύλλογος θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να προσβάλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ. Ήδη κατατέθηκε αίτηση ακύρωσής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την αίτηση ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ζητά τα ακόλουθα:

· Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Αίτηση Ακυρώσεως (της προσμέτρησης προϋπηρεσίας από το 2012-2014)

· Να ακυρωθεί και να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ.173929/Δ1/27-10-2014 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014.

· Να καταδικασθεί το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή της εν γένει δικαστική μας δαπάνης.

Να σημειώσουμε ότι η κα Σπανού μας ανέφερε ότι δεν είναι κατά του ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών αρκεί αυτό να αφορά το σύνολο των ετών που παρέμειναν κλειδωμένοι, δηλαδή την περίοδο 2010-2014 και όχι την περίοδο 2012-2014 που όπως προειπώθηκε δημιουργεί αδικίες και ανισότητες.

Σε περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αποφασίσει την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας ο Σύλλογος δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί το άνοιγμα από το 2012-2014 και γι αυτό ζητά την ακύρωση της απόφασης ανεξαρτήτως από το ποιος θα καθίσει μελλοντικά στον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Παιδείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπερχείλισε ο Γαλλικός Ποταμός


Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε δημοτικούς δρόμους της Σίνδου και του Πεντάλοφου Θεσσαλονίκης (Σίνδος - Βιολογικός Καθαρισμός, Πεντάλοφος - Βουστάσια, Πεντάλοφος - Φιλαδέλφεια) εξαιτίας υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού.

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκε μέσα από το Ι.Χ. του ένας οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε στην προσπάθειά του διασχίσει ρέμα που είχε υπερχειλίσει σε αγροτική περιοχή της Φιλαδέλφειας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού, που ολοκληρώθηκε τελικά με επιτυχία.

Επίσης εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακό οδό Λαγκαδά - Ασσήρου, ενώ από χθες εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ηρακλείου. Η κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.



Διαβάστε περισσότερα...