Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ανοικτό στους πολίτες το ηλεκτρονικό μητρώο κοινωφελών περιουσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ηλεκτρονικό Κεντρικό Μητρώο Κοινωφελών που θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες από την 1η Ιανουαρίου 2015 δημιούργησαν η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Πρότυπης Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , τόνισε πως το εν λόγω έργο έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα δημόσιας περιουσίας και εθνικών κληροδοτημάτων και τα οποία αντιμετωπίστηκαν για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες με τον Ν. 4182/2013.

«Στο δημιουργούμενο Ηλεκτρονικό Κεντρικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών, που θα είναι προσβάσιμο στο κοινό, την 1η Ιανουαρίου 2015, θα είναι διαθέσιμοι, μεταξύ άλλων, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί και απολογισμοί των κοινωφελών περιουσιών καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα όργανα διοίκησής τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως το μητρώο αυτό, θα συμπληρώνεται συνεχώς από τις Διευθύνσεις Κοινωφελών Περιουσιών και έτσι θα επιτευχθεί για πρώτη φορά στη χώρα η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κοινωφελών περιουσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.