Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Λημναίου - Παπακώστα: Θεωρώ ότι ο Νέαρχος είναι ο ένοικος της Αμφίπολης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα αναφέρθηκε στο πρόσωπο που πιθανόν να είναι ο ένοικος του τάφου στην Αμφίπολη, καθώς και τη σύνδεση με τη Μινωική Κρήτη.

«Καταρχάς πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους ανασκαφείς που τόσο γρήγορα λέμε τη γνώμη μας, πριν ακούσουμε τη δική τους. Αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό το μεγαλειώδες δείγμα ζωγραφικής που βλέπουμε, που επιτρέψτε μου να πω και τη δική μου γνώμη», ανέφερε αρχικά η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα.

Η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, αναφέρθηκε στις ζωγραφισμένες παραστάσεις που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας στην Αμφίπολη.

«Εγώ βλέπω σε αυτή την παράσταση κάποια σχέση με τα «ταυροκαθάψια» της Κρήτης, της Μινωικής Κρήτης. Γνωρίζοντας ότι απέχουμε 1.200 χρόνια από τη Μινωική Κρήτη. Πιστεύω όμως ότι οι παραδόσεις διατηρούνται επί αιώνες.

Στη συνέχεια η αρχαιολόγος Λημναίου-Παπακώστα τόνισε: «Ένα όνομα που έπαιξε πολύ, που θεωρώ ότι είναι και πιθανό, είναι ο Νέαρχος».




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.