Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Νέο σχέδιο για τη "σύλληψη" του Σήφη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα για την υπόθεση του πασίγνωστου πια κροκόδειλου, που εξακολουθεί ανενόχλητος να κάνει βόλτες στα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.



Όπως αναφέρει το goodnet.gr, παρά την έλευση του χειμώνα και την πτώση της θερμοκρασίας, το κατά τ' άλλα τροπικό ερπετό, παραμένει στη λίμνη του Ρεθύμνου χωρίς πρόβλημα, όπως βλέπουν και οι άνθρωποι της επιτροπής που συνεχίζουν καθημερινά να ελέγχουν την παρουσία του.

Ο διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ και μέλος της επιτροπής, Βαγγέλης Μαμαγκάκης μιλώντας για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου "Team FM", τόνισε πως επιβάλλεται να διανύσουμε μία περίοδο ηρεμίας για τον κροκόδειλο, προκειμένου το ερπετό να ηρεμήσει μετά τις προσπάθειες του Ολιβιέ Μπερά που τον «ανησύχησαν».

Πάντως, το ενδιαφέρον από άλλους ειδικούς στην παγίδευση κροκοδείλων είναι πολύ μεγάλο και επειδή ο κ. Μπερά έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πριν τον Απρίλιο, τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει εντός του χειμώνα να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Έτσι, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να έρθει κάποιος άλλος "κροκοδειλάκιας" με στόχο την παγίδευση του ερπετού, που δεν έπεσε στις παγίδες του Μπερά.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Μαμαγκάκης, το γεγονός ότι ο κροκόδειλος, που θεωρείται ότι ανήκει στο είδος του Νείλου, ζει στα νερά του Ρεθύμνου και υπό χαμηλές θερμοκρασίες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διαφόρων επιστημόνων που θέλουν να τον εξετάσουν, εφόσον φυσικά «συλληφθεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.