Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σταματά ο ΜακΓκρέγκορ


Ξάφνιασε ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ! Ανακοίνωσε χθες μέσω του προφίλ του στο Twitter την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του από το UFC έκανε γνωστή χθες το βράδυ εντελώς ξαφνικά ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

Σταματά ο ΜακΓκρέγκορ

Ο Ιρλανδός επέλεξε να το ανακοινώσει μέσω ενός τιτιβίσματος που ανέβασε στο προφίλ του στο twitter. Ήταν μια κίνηση που θεωρούν ότι κάποιοι δεν ισχύει και απλώς την έκανε ο ΜακΓκρέγκορ για να στρέψει τα βλέμματα επάνω του.

Ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει υπάρξει κάτι που να διαφοροποιεί την εξέλιξη αυτή. «Αποφάσισα να σταματήσω νέος», έγραψε χαρακτηριστικά.




Οι αντιδράσεις πολλές. Ο πρώτος ο οποίος θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Ιρλανδού ήταν ένας από τους τελευταίος μαχητές με τους οποίους τέθηκε αντίπαλος στο οκτάγωνο. Ο Νέιτ Ντίαζ. «Νομίζω ότι κάπου εδώ η δουλειά μου ολοκληρώθηκε. Αποσύρομαι και εγώ», έγραψε.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγόπουλα θα συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ετοιμάζεται πίνακας κριτηρίων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η χώρα μας θα δώσει τη δυνατότητα σε προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες χώρες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στο «Πρακτορείο 104,9 fm», επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων. Το ζήτημα αφορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης επισήμανε η υπουργός.

Όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου το θέμα της εισδοχής των προσφύγων φοιτητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, ενώ ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στο συμβούλιο της Ευρώπης για να καταλήξουν σε έναν πίνακα κριτηρίων.

«Ελπίζω τώρα άμεσα να φτιάξουμε ένα πίνακα κριτηρίων. Είναι δύσκολο, δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών άρα πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε ότι τον πίνακα κριτηρίων θα πρέπει να τον αποδέχονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ερώτηση αν τελικά θα επανέλθει η «βάση του 10» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να αλλάξει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, με δεδομένο, όπως είπε, ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εξεταστική περίοδο και δεν μπορούν να αναστατώνονται οι μαθητές αυτή τη στιγμή. Ό,τι ίσχυε, ότι ισχύει, αυτό θα ισχύσει και τα παιδιά το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να διαβάσουν, να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν τώρα το Πάσχα και να έχουν καλή επιτυχία».

Για το ζήτημα των επικείμενων αλλαγών σε γυμνάσιο και λύκειο η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε, ενώ αναφερόμενη γενικά στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας είπε ότι χρειάζονται χρήματα και χρόνο.

«Ακόμα κι όταν δόθηκαν λεφτά, κατασπαταλήθηκαν και τώρα με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατήσουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας» κατέληξε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Γραμματεία Ναυπηγοεπισκευής στο υπουργείο Οικονομίας εξήγγειλε η Τζάκρη


Ώθηση στον Πειραιά επιδιώκει η υφυπουργός Βιομηχανίας.

Την πρόθεσή της να συστήσει Ειδική Γραμματεία Ναυπηγοεπισκευής στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού εξήγγειλε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η υφυπουργός σημείωσε: «…πρέπει να αξιοποιήσουμε τη διεθνή συγκυρία και το πακέτο "Γιουνκέρ", ώστε να πάρει ο Πειραιάς μεγάλη ώθηση. Οι συνέργιες οπωσδήποτε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ιδέες όσο καλές κι αν είναι, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραμείνουν μόνο ιδέες και όχι να μετουσιωθούν σε πράξεις. Γι' αυτό, έχουμε συγκροτήσει μία "Task Force" ανθρώπων, που πιστεύουμε ότι, μπορούν να υλοποιήσουν τη συγκρότηση επιχειρηματικών συστάδων…».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε τη σημασία που θα έχει το τμήμα Ναυτιλιακών Δραστηριοτήτων στο Επιμελητήριο, αφού θα αναλάβει με τη βοήθεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να φέρει εις πέρας μία σειρά ενεργειών, όπως η αναβάθμιση της υπηρεσίας έκδοσης αδειών επισκευής πλοίων, καθώς το επιμελητήριο «θα παρέχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής κατάθεσης και έκδοσης, μειώνοντας το κόστος, τη γραφειοκρατία και κρατώντας ταυτόχρονα σημαντικά στατιστικά στοιχεία».

Όσον αφορά στα νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, επισήμανε: «…είναι γνωστό, ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη έλλειψη κεφαλαίων, ενώ η αγορά περιμένει στη διάρκεια του 2016 να επιστρέψει στη δυνατότητα χρηματοδότησης. Με το νέο ΕΣΠΑ, αφενός προκρίνονται κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα υποδομής, αφετέρου ευελπιστούμε να έχουν εξευρεθεί, ως το 2017 τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των έργων, που έχουν απομείνει ημιτελή από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Μετά την καθυστέρηση στην προκήρυξη των προγραμμάτων, θα πρέπει να τρέξουμε ώστε να μην χρειαστούν παρατάσεις στις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Αναπτυξιακός Νόμος, θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, μέσω φορολογικών απαλλαγών, ενώ δεν πρέπει να έχει ανάλογη τύχη το δανειοδοτικό πακέτο «Γιούνκερ». Οι καθυστερήσεις λειτουργούν αρνητικά στην οικονομία, η οποία στερεύει καθημερινά από χρήμα. Μόνο με την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων, μπορούμε να μιλάμε για αντιστροφή του κλίματος της αποεπένδυσης, που οι πολιτικές λιτότητας δημιούργησαν. To «δώρο» Ντράγκι στην Ελλάδα, έπειτα από την απόφαση της Ε.Κ.Τ. να εντάξει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι ελληνικές τράπεζες, πρέπει να είναι μόνο η αρχή.…».

Ακολούθησε διάλογος, στη βάση των ερωτήσεων, που έθεσαν οι επιχειρηματίες-μέλη του ΕΒΕΠ για το ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα βασικά συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν, έχουν ως εξής:

- Δίνεται έμφαση σε τομείς, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία. Με βάση τη στρατηγική «έξυπνης εξειδίκευσης», που έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν εντοπιστεί οκτώ βασικοί άξονες για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος: Αγροδιατροφή, Βιοεπιστήμες - Υγεία - Φάρμακα, Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές, Υλικά - κατασκευές και Τουρισμός - Πολιτισμός - Δημιουργικές Βιομηχανίες. Βασικό στοιχείο είναι, ότι εστιάζει στην ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.

- Στη νέα προγραμματική περίοδο το κέντρο βάρους του σχεδιασμού μεταφέρεται στα μεσαία και μικρά έργα. Οι πόροι που θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 ανέρχονται σε 6,75 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ και τα υπόλοιπα το εθνικό. Τα κονδύλια αυτά θα πολλαπλασιαστούν από τη μόχλευση που θα προκληθεί από τη διάθεσή τους στην αγορά. Σε ό, τι αφορά λοιπά ιδιωτικά κεφάλαια, η χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς (ΕΙΒ, EBRD, IBRD κ.ά.), υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φθάσει, ως τα 2 δισ. ευρώ. Είναι λοιπόν προφανές ότι, για να μπορούν να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της αγοράς, πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

- Επισημάνθηκε ότι, υπάρχουν επαρκείς πόροι στον κεντρικό λογαριασμό του ΕΣΠΑ για την κάλυψη των απαιτήσεων χρηματοδότησης των προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020. Επίσης, υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη σε καθένα από τα 13 περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση κοινωνικών εγχειρημάτων τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα. Η συνολική δημόσια δαπάνη που έχει προϋπολογισθεί στα ΠΕΠ για τον σκοπό αυτόν υπερβαίνει τα 79 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής, καθώς και στέλεχος της Eurobank, παρουσίασαν τα τέσσερα νέα Προγράμματα του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβολή του «Made in Bangladesh» σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Το ντοκιμαντέρ της ActionAid Ελλάς θα προβληθεί την Κυριακή 24 Απριλίου.

Την Κυριακή 24 Απριλίου, τρία χρόνια μετά την κατάρρευση του εργοστασίου Rana Plaza στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, θα προβληθεί σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα το ντοκιμαντέρ της ActionAid Ελλάς «Made in Bangladesh». Οι προβολές θα γίνουν στο πλαίσιο δράσεων της ομάδας SOFFA-Fashion Revolution για παιδιά και μεγάλους με δωρεάν είσοδο.

Προβολή του «Made in Bangladesh» σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» δημιουργήθηκε το 2015 από την ActionAid Ελλάς με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από την κατάρρευση του εργοστασίου ρούχων Rana Plaza στη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Η κατάρρευση του Rana Plaza προκάλεσε τη μεγαλύτερη βιομηχανική τραγωδία της ιστορίας με περισσότερους από 1.138 θανάτους, περίπου 2.000 τραυματισμούς, ενώ 104 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και γκρέμισε τη βιτρίνα της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, καθώς στο Rana Plaza κατασκευάζονταν ρούχα για 31 ευρωπαϊκές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Ελλάδα. Η ActionAid Ελλάς επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας για να ερευνήσει σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι επιζώντες, πώς φτιάχνονται τα ρούχα που φτάνουν στις βιτρίνες των καταστημάτων και τελικά στις ντουλάπες μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες: επιζώντων, συγγενών θυμάτων, εργατριών, παιδιών, αλλά και γυναικών που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και τα παιδιά τους και στηρίζονται από την ActionAid για να το πετύχουν. Βλέπουμε, επίσης, το έργο και την ελπίδα που δίνει το έργο της ActionAid στο Μπαγκλαντές όπου δρα από το 1983.

Πρόγραμμα προβολών του Made in Bangladesh

Αλεξανδρούπολη: 18:00- 19:00, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63.

Θεσσαλονίκη: 17:30 - 18:30, Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία Αριστοτέλους.

Αθήνα: 20:00 - 21:00, Πολυχώρος Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια.

Οι προβολές είναι μέρος των δράσεων της ομάδας SOFFA-Fashion Revolution με αφορμή τα τρία χρόνια της κατάρρευσης του εργοστασίου Rana Plaza και περιλαμβάνουν ανταλλακτικό παζάρι “Swap! Don’t shop!”, εργαστήρια που σχετίζονται με τα ρούχα και τη μόδα για μικρούς και μεγάλους, happenings, θεατρικά δρώμενα και πάρτι. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις σε

Αλεξανδρούπολη: https://www.facebook.com/events/544593889077304/

Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/1710180315896816/

Αθήνα: https://www.facebook.com/events/1693095757624306/

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ στην εφορία


Αναλυτικοί πίνακες με τους χαμένους και τους κερδισμένους.

Δόθηκαν και επίσημα στη δημοσιότητα όλες οι φορολογικές κλίμακες βάσει των οποίων θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα του 2016.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια, ενώ μεγάλη κεραμίδα πέφτει στα εισοδήματα από ενοίκια.

Ακόμα κι αν το αφορολόγητο μείνει στα επίπεδα που θέλει η ελληνική πλευρά, επιβαρύνσεις υπάρχουν και μάλιστα από τις 9.090 ευρώ.

Ως τις 27.000, που βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών - συνταξιούχων, οι επιβαρύνσεις αυτές κυμαίνονται από 8 ως 176 ευρώ. Για 9.500 ευρώ, δηλαδή 679 ευρώ το μήνα, ο συνολικός φόρος σήμερα είναι μηδέν.

Το ίδιο εισόδημα θα επιβαρύνεται, πλέον, με 90 ευρώ.

Για 20.000 ευρώ φόρος εισοδήματος και έκτακτη εισφορά σήμερα είναι 2.440 ευρώ και θα φτάσουν στις 2.576 ευρώ, δηλαδή 136 ευρώ παραπάνω.

Κερδισμένοι είναι όσοι δηλώνουν εισόδημα από 28.000 ως 43.000 ευρώ, καθώς θα έχουν ελαφρύνσεις από 76 ως 399 ευρώ.

Για εισόδημα 30.000 ευρώ, ο συνολικός φόρος τώρα είναι 6.320 ευρώ και θα μειωθεί στις 6.076 ευρώ, δηλαδή 244 ευρώ πιο κάτω. Αντιθέτως για εισόδημα 50.000 ευρώ, ο συνολικός φόρος αυξάνεται κατά 576 ευρώ και για εισόδημα 70.000 ευρώ κατά 1.151 ευρώ.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι μισθωτοί έχουν εισόδημα και από μπλοκάκι. Φορολογούμενος που έχει 15.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και άλλες 15.000 ευρώ από μπλοκάκι, σήμερα έχει συνολικό φόρο 5.520 ευρώ.

Ο νέος συνολικός φόρος θα φτάσει στις 5.976 ευρώ, δηλαδή 456 ευρώ παραπάνω. Ωστόσο, για πρώτη φορά θα έχει διπλές ασφαλιστικές εισφορές στο μπλοκάκι, που θα ξεπεράσουν τις 4.000 ευρώ.

Μεγάλες είναι οι επιβαρύνσεις και στο εισόδημα από ενοίκια. Στις 12.000 ευρώ προκύπτει αύξηση φόρου 480 ευρώ, στις 20.000 ευρώ εισόδημα 640 ευρώ, στις 40.000 ευρώ 1.540 ευρώ.

Τα εισοδήματα του 2016 θα φορολογηθούν ως εξής:

-Για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%

-Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 30.000 ευρώ, ο συντελεστής στο 29%

-Για το τμήμα του εισοδήματος από τις 30.001 έως τις 40.000 ευρώ, ο συντελεστής στο 37%

-Για εισοδήματα από τις 40.001 ευρώ και πάνω, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 45%.

-Η έκπτωση φόρου, από τα 2100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2000 ευρώ και θα δίδεται ολόκληρη για τους έχοντες εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μέχρι το επίπεδο των 20.000 ευρώ. Από τις 20.000 ευρώ και πάνω, η έκπτωση θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί. Πρακτικά, ο μηδενισμός της έκπτωσης θα γίνεται στις 219.000 ευρώ αντί για τις 42.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών, θα φορολογούνται επίσης με την κλίμακα των μισθωτών χωρίς όμως να δίδεται η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ. Συγκριτικά με το ισχύον σύστημα, επέρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς ο φορολογικός συντελεστής από 26% που είναι σήμερα (για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 50.000 ευρώ) θα μειωθεί στο 22%.

Τα εισοδήματα των αγροτών, επίσης θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων ενώ για τους αγρότες θα δίδεται η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα από ενοίκια, θα φορολογούνται επίσης με κλίμακα η οποία θα προβλέπει τρεις διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές: Για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 15%. Για εισοδήματα από 12.000 έως 35.000 ευρώ, ο συντελεστής θα αυξηθεί στο 35% ενώ για εισοδήματα από 35.000 ευρώ και πάνω, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 45%.

Αλλαγή επέρχεται στον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. Στο εξής, η εισφορά θα υπολογίζεται με κλίμακα και όχι με αυτοτελείς συντελεστές όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά οι συντελεστές:

-2,2% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ

-5% για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ

-6,5% για εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ

-7,5% για εισοδήματα από 40.000 έως 65.000 ευρώ και

-9% για εισοδήματα από 65.000 έως 220.000 ευρώ.

-Για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 220.000 ευρώ ο συντελεστής ανεβαίνει στο 10%.



Ο πίνακας των μεταβολών στο φορολογικό βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων με τη νέα κλίμακα εισοδήματος και τη νέα κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης:





    ΕισόδημαΦόρος2015Εισφορά2015Φόρος 2016Εισφορά 2016Σύνολο φόρου 2015Σύνολο φόρου 2016Διαφορά
    80000000000
    90000000000
    1000010002000100200100
    1100032004200320420100
    1200054006400540640100
    13000760918602285188231
    14000980981080441078112446
    1500012001051300661305136661
    1600014201121520881532160876
    17000164011917401101759185091
    180001860126196013219862092106
    190002080133218015422132334121
    200002300140240017624402576136
    210002520294270022628142926112
    220002840308300027631483276128
    230003160322330032634823626144
    240003480336360037638163976160
    250003800350390042641504326176
    26000422036442004764584467692
    2700046403784500526501850268
    280005060392480057654525376-76
    290005480406510062658865726-160
    300005900420540067663206076-244
    310006320620577074169406511-429
    320006740640616080673806966-414
    330007160660654087178207411-409
    340007580680692093682607856-404
    3500080007007300100187008301-399
    3600084207207680106691408746-394
    3700088407408060113195809191-389
    38000926076084401196100209636-384
    390009680780882012611046010081-379
    4000010100800920013261090010526-374
    4100010520820966014011134011061-279
    42000109408401010014761178011576-204
    43000113608601055015511222012101-119
    44000117808801100016261266012626-34
    4500012200900114501701131001315151
    46000126209201190017761354013676136
    47000130409401235018511398014201221
    48000134609601280019261442014726306
    49000138809801325020011486015251391
    500001430010001370020761530015776476
    510001472020401415021511676016301-459
    520001514020801460022261722016826-394
    530001556021201505023011768017351-329
    540001598021601550023761814017876-264
    550001640022001595024511860018401-199
    560001682022401640025261906018926-134
    570001724022801685026011952019451-69
    580001766023201730026761998019976-4
    59000180802360177502751204402050161
    600001850024001820028262090021026126

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύει η ίδια κλίμακα φορολόγησης με τους μισθωτούς αλλά χωρίς την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ.
Ακόμη και για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 έως 32.000 ευρώ θα υπάρξουν επιβαρύνσεις λόγω της τεράστια αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.



    ΕισόδημαΦορος 2015Εισφορά 2015Φόρος 2016Εισφορά 2016Σύνολο φόρου 2015Σύνολο φόρου 2016Διαφορά
    8000
    2080
    0
    1760
    0
    2080
    1760
    -320
    9000
    2340
    0
    1980
    0
    2340
    1980
    -360
    10000
    2600
    0
    2200
    0
    2600
    2200
    -400
    11000
    2860
    0
    2420
    0
    2860
    2420
    -440
    12000
    3120
    0
    2640
    0
    3120
    2640
    -480
    13000
    3380
    91
    2860
    22
    3471
    2882
    -589
    14000
    3640
    98
    3080
    44
    3738
    3124
    -614
    15000
    3900
    105
    3300
    66
    4005
    3366
    -639
    16000
    4160
    112
    3520
    88
    4272
    3608
    -664
    17000
    4420
    119
    3740
    110
    4539
    3850
    -689
    18000
    4680
    126
    3960
    132
    4806
    4092
    -714
    19000
    4940
    133
    4180
    154
    5073
    4334
    -739
    20000
    5200
    140
    4400
    176
    5340
    4576
    -764
    21000
    5460
    294
    4690
    226
    5754
    4916
    -838
    22000
    5720
    308
    4980
    276
    6028
    5256
    -772
    23000
    5980
    322
    5270
    326
    6302
    5596
    -706
    24000
    6240
    336
    5560
    376
    6576
    5936
    -640
    25000
    6500
    350
    5850
    426
    6850
    6276
    -574
    26000
    6760
    364
    6140
    476
    7124
    6616
    -508
    27000
    7020
    378
    6430
    526
    7398
    6956
    -442
    28000
    7280
    392
    6720
    576
    7672
    7296
    -376
    29000
    7540
    406
    7010
    626
    7946
    7636
    -310
    30000
    7800
    420
    7300
    676
    8220
    7976
    -244
    31000
    8060
    620
    7670
    741
    8680
    8411
    -269
    32000
    8320
    640
    8040
    806
    8960
    8846
    -114
    33000
    8580
    660
    8410
    871
    9240
    9281
    41
    34000
    8840
    680
    8780
    936
    9520
    9716
    196
    35000
    9100
    700
    9150
    1001
    9800
    10151
    351
    36000
    9360
    720
    9520
    1066
    10080
    10586
    506
    37000
    9620
    740
    9890
    1131
    10360
    11021
    661
    38000
    9880
    760
    10260
    1196
    10640
    11456
    816
    39000
    10140
    780
    10630
    1261
    10920
    11891
    971
    40000
    10400
    800
    11000
    1326
    11200
    12326
    1126
    41000
    10660
    820
    11450
    1401
    11480
    12851
    1371
    42000
    10920
    840
    11900
    1476
    11760
    13376
    1616
    43000
    11180
    860
    12350
    1551
    12040
    13901
    1861
    44000
    11440
    880
    12800
    1626
    12320
    14426
    2106
    45000
    11700
    900
    13250
    1701
    12600
    14951
    2351
    46000
    11960
    920
    13700
    1776
    12880
    15476
    2596
    47000
    12220
    940
    14150
    1851
    13160
    16001
    2841
    48000
    12480
    960
    14600
    1926
    13440
    16526
    3086
    49000
    12740
    980
    15050
    2001
    13720
    17051
    3331
    50000
    13000
    1000
    15500
    2076
    14000
    17576
    3576
    51000
    13330
    2040
    15950
    2151
    15370
    18101
    2731
    52000
    13660
    2080
    16400
    2226
    15740
    18626
    2886
    53000
    13990
    2120
    16850
    2301
    16110
    19151
    3041
    54000
    14320
    2160
    17300
    2376
    16480
    19676
    3196
    55000
    14650
    2200
    17750
    2451
    16850
    20201
    3351
    56000
    14980
    2240
    18200
    2526
    17220
    20726
    3506
    57000
    15310
    2280
    18650
    2601
    17590
    21251
    3661
    58000
    15640
    2320
    19100
    2676
    17960
    21776
    3816
    59000
    15970
    2360
    19550
    2751
    18330
    22301
    3971
    60000
    16300
    2400
    20000
    2826
    18700
    22826
    4126


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...