Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Με την παρουσία 3.000 θεατών η τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου άναψε τη Φλόγα υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

Στην Αρχαία Ολυμπία και με την παρουσία 3.000 θεατών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Την μοναδική εμπειρία παρακολούθησαν πολλοί ξένοι επισκέπτες καθώς και μικροί μαθητές που μεταφέρθηκαν στο χώρο με τουριστικά λεωφορεία.

Οι θεατές ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων έφθασαν στα σημεία που είχαν καθοριστεί για την παρακολούθηση της τελική πρόβας και λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου εισήλθε στον Ναό της Ήρας, ακολουθούμενη από τις Ιέρειες. Στη συνέχεια έθεσε τη δάδα στο ειδικό κάτοπτρο και άναψε τη Φλόγα, υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

Στην συνέχεια η Πρωθιέρεια με τις Ιέρειες κατευθύνθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο ακολουθούμενες από τους χιλιάδες θεατές, όπου και έλαβε χώρα το τελετουργικό του χορού.

Παρόντες στην πρόβα ήταν ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Βραζιλιάνος λαμπαδηδρόμος και πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο κ.ά.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα τόσο έξω, όσο και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η πρόσβαση στον χώρο της τελετής ήταν ελεύθερη για το κοινό, δεκάδες αστυνομικοί επόπτευαν διακριτικά, αλλά αυστηρά, όλη την περιοχή. Μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επόπτευε τα μέτρα ασφαλείας.

Η τελική πρόβα της τελετής Αφής καλύφθηκε από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι απεσταλμένοι των οποίων κάλυψαν το γεγονός από ειδικό σημείο, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.