Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεση ακατάλληλων οστράκων και 4 συλλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έναν τόνο και 352 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντόπισε και κατέσχεσε το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν ένας 24χρονος, ένας 51χρονος, ένας 55χρονος και ένας ανήλικος, με την κατηγορία της κατοχής με σκοπό την πώληση των εν λόγω οστρακοειδών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν λιμενικοί στην παραλία του Αρίστηνου του δήμου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε λέμβος από την οποία οι συλληφθέντες μεταφόρτωναν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο, τους εξήντα έξι σάκους οστράκων. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, του είδους αχιβάδα, ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα πιστοποίησης της προέλευσής τους, απουσίαζε η απαιτούμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο επρόκειτο να μεταφερθούν ήταν ακατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών. Τα παραπάνω ευρήματα στοιχειοθετούν την ακαταλληλότητα κατανάλωσής τους, σύμφωνα με τη βεβαίωση του τμήματος κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρούσα χρονική περίοδο απαγορεύεται η αλίευση του συγκεκριμένου είδους σε όλη την επικράτεια και τα κατασχεθέντα όστρακα θα καταστραφούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.