Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Νότης Μαυρουδής με «50 χρόνια τραγούδια» στο Ηρώδειο

Μια μεγάλη συναυλία στις 23 Ιουνίου 2016.

Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.

Όπως περιγράφει ο ίδιος «Μια γενέθλια συναυλία περιέχει κυρίως μνήμη. Ιδιαίτερα ο εορτασμός πενήντα χρόνων φέρνει μπροστά μας ολόκληρο το οδοιπορικό μιας διαδρομής σε έδαφος όχι επίπεδο αλλά με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Και βέβαια η διαδρομή του τραγουδιού περιέχει γοητεία και εμπειρίες μοναδικές.


Η διαδρομή αυτή με έφερε μπροστά στον Μάνο και τον Μίκη για να τους σφίξω θερμά το χέρι. Γνώρισα ποιητές, λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους από τους οποίους πήρα απ’ τους χυμούς τους. Συνεργάστηκα με όσους ερμηνευτές του τραγουδιού ένιωθα πως και οι δικές μου νότες, τους ανήκουν.»


Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Νένα Βενετσάνου, η Μελίνα Κανά, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου υπό την διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.


Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Από τότε μέχρι και σήμερα, δημιούργησε τραγούδια αλλά και έργα που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Από την μελοποίηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη «Άσμα ηρωϊκό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» το 1968 μέχρι τον υπέροχο δίσκο του 1990 «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» αλλά και τόσα άλλα έργα και τραγούδια που αγαπήθηκαν και παραμένουν σημαντικές στιγμές του ελληνικού ρεπερτορίου. Το «Πρωινό τσιγάρο», «Φώναξέ με», «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Ο Παλιάτσος», «Κάθε μια νύχτα», «Η Ωραία Αδριάνα», «Αυτό το αγόρι», «Είναι αβάσταχτο να φεύγεις» είναι μόνο κάποια από τα πολύ αγαπημένα κομμάτια του δημιουργού.


Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Νότη Μαυρουδή όλα αυτά τα χρόνια και με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969 από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου (Scuola Civica di Musica) και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα). Η πλούσια δισκογραφία του (30 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.


Τραγουδούν:


Φωτεινή Βελεσιώτου


Νένα Βενετσάνου


Μελίνα Κανά


Αναστασία Μουτσάτσου


Γιώργος Νταλάρας


Μίλτος Πασχαλίδης


Μόρφω Τσαϊρέλη


Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου - διεύθυνση Αλεξάνδρα Μητσοπούλου


Συμμετέχουν:


Γιώργος Τοσικιάν, Κλασσική Κιθάρα


Μιρέλα Πάχου, Ακορντεόν


Ενορχηστρώσεις- διεύθυνση Ορχήστρας:


Γιάννης Παπαζαχαριάκης


Παίζουν οι μουσικοί:


Τάσος Μισυρλής - Τσέλο


Μίμης Ντούτσουλης - Κοντραμπάσο,


Γιώργος Κατσίκας Τύμπανα - Κρουστά


Νίκος Κατσίκης, Μπουζούκι - Μαντολίνο


Θύμιος Παπαδόπουλος - Πνευστά,


Γιάννης Παπαζαχαριάκης - Ακουστική Κιθάρα


Γιώργος Παναγιωτόπουλος - Βιολί


Παπαχριστούδης Γιώργος, Πιάνο - Πλήκτρα


Ντίνος Χατζηιορδάνου - Ακορντεόν


Μηχανικός Ήχου


Παναγιώτης Πετρονικολός


Ηχοληψία


Κώστας Βακάλογλου


Γιώργος Ρουπάκας


Σχεδιασμός Φωτισμού


Περικλής Μαθιέλλης


Οργάνωση Παραγωγής: Music Box Productions


Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35 ευρώ), ζώνη Α (30 ευρώ), Ζώνη Β (25 ευρώ), Ζώνη Γ (20 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10 ευρώ, 5 ευρώ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5 ευρώ).


-----------------

Για δύο μέρες στον Κήπο του Μεγάρου ο Κωστής Μαραβέγιας

Στις 24 και 25 Ιουνίου.

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ «Κατάστρωμα» ο Κωστής Μαραβέγιας θα υποδεχτεί το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016. Ήδη η πρώτη μέρα είναι sold out.

Οι δύο βραδιές θα γεμίσουν με τραγούδι και ενέργεια και θα διασκεδάσουν και τους πιο απαιτητικούς, όπως κάνει κάθε φορά ο γνωστός τραγουδοποιός!


Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 14 ευρώ

-----------------

Καλοκαίρι γεμάτο μουσικές στον Κήπο του Μεγάρου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής δίνει μουσικά ραντεβού με σειρές συναυλιών και καταξιωμένους καλλιτέχνες, για όμορφες βραδιές στην πόλη.

Έτσι και φέτος το καλοκαίρι θα γεμίσει ήχους και αγαπημένα τραγούδια στο πλούσιο πρόγραμμα του Κήπου.

Ioύνιος

Το φετινό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία , με γιορτινή διάθεση, από τον Κήπο.

Η Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) είναι πλέον ένας δημοφιλής καθιερωμένος θεσμός για τους φίλους του Κήπου που, στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Συμμετέχουν: Χριστίνα Μπαζίλη (τσέλο), Θανάσης Αποστολόπουλος (πιάνο), Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα», φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με τα τραγούδια του «Φάρου», του καινούργιου του δίσκου. Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό του Κήπου με τους έντονους ρυθμούς του και τα αισιόδοξα μηνύματα της μουσικής του, θα παρουσιάσει στο κοινό και παλιές επιτυχίες του.

Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ.

Ιούλιος

Ο Πάνος Μουζουράκης, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο -ένα μεγάλο πάρτι με πολλούς φίλους του επί σκηνής– επιστρέφει στο Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται «Δευτέρα παρουσία» θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία , επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Δύο φίλοι απ’ τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο. Σ’ αυτή τη μουσική παράσταση οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά.

Η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο στη σκηνή του Κήπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «...η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι» σ’ αυτή τη συναυλία που έχει τίτλο «Τα ήσυχα βράδια» (συμπαραγωγή με τη Minos EMI). Η μουσική του και η φωνή της, η αγάπη του ενός για τον άλλο, αλλά και το πάθος τους για την καλή μουσική μάς έχουν δώσει πολλά σημαντικά τραγούδια για την ιστορία της ελληνικής μουσικής: «Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Έρχεται κρύο» και πολλά ακόμα.

-----------------


Στη Μυτιλήνη η έκθεση με τις ανασκαφές από το απολιθωμένο δάσος

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, θα παρουσιάσει στη Μυτιλήνη την περιοδική έκθεση «Το Δάσος κάτω από το Δρόμο». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, και δέχτηκε ενθουσιώδη σχόλια από τους 35.000 επισκέπτες κατά τους τελευταίους πέντε μήνες. Σε αυτήν παρουσιάζονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τις απολιθωματοφόρες θέσεις που αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές στη διάρκεια κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Τμήμα του άξονα διασχίζει την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους από το Σίγρι έως την Άντισσα.


«Οι ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, λέει ο διευθυντής του μουσείου καθ. Νίκος Ζούρος, έχουν φέρει στο φως ευρήματα ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας, καθώς έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά τεκμήρια της σύνθεσης των απολιθωμένων δασών της Λέσβου και του Αιγαίου, καθώς και άγνωστες λεπτομέρειες της τοπογραφίας της περιοχής και του τρόπου δημιουργίας τους.


Θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, όπως πεύκα, βαλανιδιές, σεκόϊες, φοίνικες, κυπαρισσίδες και ηφαιστειακοί ορίζοντες, πλούσιοι σε μεγάλης ποικιλίας ειδών φύλλα, όπως δάφνες, κανέλλες, καρυδιές μαρτυρούν την ύπαρξη εκτεταμένων υποτροπικών δασών».


Παράλληλα, τα ευρήματα αποκαλύπτουν μοναδικές πληροφορίες για τη βιαιότητα των ηφαιστειακών εκρήξεων που τα κατέστρεψαν και μέσω της διαδικασίας της απολίθωσης οδήγησαν στη δημιουργία του απολιθωμένου Δάσους Λέσβου - ενός μνημείου μοναδικής σε παγκόσμια κλίμακα σπουδαιότητας, που ανακηρύχθηκε από την ελληνική Πολιτεία «διατηρητέο μνημείο της φύσης»


Μοναδική ανασκαφή


Η συγκεκριμένη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης, όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων.


Η έκθεση οργανώνεται σε 11 ενότητες που περιλαμβάνουν την εισαγωγή, το έργο, το απολιθωμένο δάσος και τα ευρήματα, οι απολιθωματοφόρες θέσεις και οι γεώτοποι, τα απολιθώματα, το αρχείο και η αποτύπωση, η διαδικασία της ανασκαφής, η διαδικασία της συντήρησης, η διαδικασία της μεταφοράς, η διατήρηση και οι υπαίθριες απολιθωματοφόρες θέσεις και Η διαδρομή στο χρόνο. Στόχος της είναι να αναδείξει, την πληθώρα των απολιθωμένων ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν, και να γνωρίσει στο κοινό τις διαδικασίες με τις οποίες αυτά ανασκάπτονται, αποτυπώνονται, καταγράφονται και συντηρούνται στο μουσείο, ή διατηρούνται επί τόπου στις θέσεις που βρέθηκαν. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση καθώς εστιάζει, τόσο στα ευρήματα, όσο και στην ανθρώπινη προσπάθεια για τη διάσωση των απολιθωμάτων.


Ενώ, δεκάδες μεγάλοι απολιθωμένοι κορμοί δένδρων, ιστάμενοι και κατακείμενοι, ριζικά συστήματα και κλαδιά δένδρων, φυλλοφόροι ορίζοντες με μεγάλη ποικιλία φύλλων, μεταφέρουν ζωντανή την εικόνα του πεδίου ανασκαφής στην έκθεση.


«Παράλληλα, η περιήγηση στις νέες ανασκαφικές θέσεις κατά μήκος του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, αποτελεί μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη της περιοχής καθώς, διασχίζοντας ένα σύγχρονο οδικό άξονα, ταυτόχρονα περιηγείται σε ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας» καταλήγει ο κ. Ζούρος


-----------------

Αναβιώνουν στις 10-12 Ιουνίου οι αγώνες της αρχαίας Νεμέας

Την έναρξή της θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Από τις 10-12 Ιουνίου θα διαρκέσει η 6η Νεμεάδα, που αποτελεί αναβίωση των αγώνων της αρχαίας Νεμέας και θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Στάδιο Νεμέας. Την έναρξή της θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η 6η Νεμεάδα, που οργανώνεται από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων την προσεχή Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα στο Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η αφή της δάδας στο Βωμό του Διός, την οποία η Εκεχειρία κι η Νεμέα μεταφέρουν εν πομπή στο αρχαίο στάδιο.

Ακολούθως στο αρχαίο Στάδιο θα ανάψει ο βωμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Νεμέας και μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, θα γίνει η παρουσίαση του έργου «Ελλάδα! Το μιούζικαλ» από μαθητές του δημοτικού σχολείου «Olga Milosevic» της πόλης Smederevska Palanka, στη Σερβία.

Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30, θα γίνει η τελετή λήξης στο αρχαίο Στάδιο και η απονομή στεφάνων αγριοσέλινου στους νικητές.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στο αρχαίο Στάδιο, θα γίνει επίδειξη αρχαίου παγκρατίου, ενώ το μεσημέρι στο δημαρχείο, θα παρουσιαστούν δύο νέα βιβλία για τη Νεμέα και το απόγευμα στις 7.00 στο αρχαίο Στάδιο, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με θεατρική απόδοση του ποιήματος «Νεμεάδα» και μουσική για τους μύθους και την ιστορία της Νεμέας.

Η έκτη σύγχρονη Νεμεάδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS, την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι, ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων είναι απότοκος της σχεδόν τεσσαρακονταετούς ανασκαφικής προσπάθειας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, στο πανελλήνιο ιερό του Νεμείου Διός στη Νεμέα και του ενθουσιασμού και της προθυμίας των κατοίκων της Νεμέας, που αισθάνονται ότι μπορούν να συνεισφέρουν μια σημαντική υπηρεσία στο σημερινό κόσμο, λόγω της τύχης τους να έχουν ρίζες στη Νεμέα.

Επιπλέον, στο Σύλλογο που διοργανώνει τη Νεμεάδα, πιστεύουν ότι «υπάρχει πεδίο για τη συμμετοχή του μέσου ανθρώπου σε ένα τέτοιο διεθνές αθλητικό γεγονός, όπου όμως, ούτε θα καταγραφούν επιδόσεις, ούτε θα απονεμηθούν μετάλλια. Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν κατά φύλο και ηλικία και όσοι συμμετάσχουν, θα ανταμειφθούν από την καταπόνηση των γυμνών τους ποδιών πάνω στις ίδιες πέτρες και στο ίδιο χώμα που πάτησαν αρχαία πόδια, πριν από 2.300 χρόνια και πλέον».

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι, νωρίτερα, το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής, στο δημαρχείο Νεμέας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης Νεμέας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών


Εγκαινιάστηκε το 12ο νηπιαγωγείο της Σπάρτης

Σύντομα παραδίδονται άλλες δύο σχολικές μονάδες.

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα και των αρχών της πόλης, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται άλλες δύο σχολικές μονάδες στην πόλη.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, έτοιμο να φιλοξενήσει έως και 50 νήπια, παιδιά των εργαζομένων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και των γύρω οικισμών Ριβιώτισσας, Αλεσίων, Γούναρι και Αγίας Κυριακής.

Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή του με 843.500 ευρώ, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007- 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί ένα από τα λίγα δημόσια κτίρια που στεγάζουν νηπιαγωγεία στην Σπάρτη, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτίρια.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παράδοση του 12ου Νηπιαγωγείου στους μικρούς μαθητές και τόνισε ότι, «παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους, οραματίζεται, σχεδιάζει και κατασκευάζει σημαντικές υποδομές όπως η σημερινή». Συμπλήρωσε δε ότι, «κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό οικοδόμημα, αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά, γιατί εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωσή τους και τη δυνατότητα να συνυπάρχουν και να δημιουργούν σε ένα όμορφο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον»

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα σημείωσε ότι ικανοποιήθηκε ένα πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και υπογράμμισε, ότι το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα παραδώσει στους μαθητές το 2ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης και το Μουσικό σχολείο στον Κλαδά, ενώ εντός της θερινής περιόδου θα ξεκινήσει και η μελέτη για το 6ο δημοτικό και το 7ο νηπιαγωγείο Σπάρτης, στο Νέο Κόσμο.

-----------------

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ο ξενώνας αστέγων στη Λάρισα

Πολλές οι ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής.

Σε ημερήσια βάση επέκτεινε από την περασμένη εβδομάδα τη λειτουργία της «Δομής Υποστήριξης Αστέγων» ο δήμος Λαρισαίων, η οποία λειτουργεί πλέον και ως «κέντρο ημέρας» προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Δημήτρης Δεληγιάννης, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις ανάγκες που ανέκυψαν, όπως αυτές διατυπώθηκαν και από ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο στην δομή φιλοξενίας το βράδυ.

Η δομή υποστήριξης αστέγων άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά από τα περασμένα Χριστούγεννα κάθε μέρα από τις 7 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί, με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού, (κοινωνικής λειτουργού που μένει στο χώρο όλο το βράδυ, νοσηλευτού και βοηθητικού προσωπικού). Μάλιστα προκειμένου να είναι δυνατή η φιλοξενία σε αυτή ζητούνται απαραιτήτως ιατρικές εξετάσεις όσων φιλοξενούνται τόσο για τη προστασία των ιδίων όσο και των υπολοίπων που κάνουν χρήση του υπνωτηρίου.

Την ευθύνη λειτουργίας της δομής έχει ο Συμβουλευτικός Σταθμός του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές του ΚΕΘΕΑ.

Όπως παρατηρεί ο κ. Δεληγιάννης στην πορεία λειτουργίας τού ξενώνα αστέγων φάνηκε ότι υπάρχει «ζήτηση» και για την κάλυψη αναγκών ανθρώπων οι οποίοι δεν επιθυμούν να μένουν εκεί το βράδυ, κάτι που όπως λέει έχει να κάνει με τα «όριά» τους και το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπορούν να πειθαρχήσουν σε απαγορεύσεις, όπως επί παραδείγματι η κατανάλωση αλκοόλ.

Έτσι η πρωινή λειτουργία της δομής δυο φορές την εβδομάδα (από 9 πμ έως τη 1μμ ) τους δίνει την δυνατότητα προσερχόμενοι σε αυτή να καλύψουν κάποιες ανάγκες του, όπως να πλύνουν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους, να ασχοληθούν με την ατομική τους υγιεινή, να τύχουν νοσηλευτικής φροντίδας ή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εφόσον έχουν ανάγκη, η απλά να ξεκουραστούν για κάποιες ώρες και να δουν τηλεόραση.

Η ροή των εξυπηρετούμενων από τις υπηρεσίες του ξενώνα αστέγων αλλάζει ανάλογα με την ημέρα όπως παρατηρεί ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, μπορεί να είναι 2 με 3 έως 8 με 9 επί καθημερινής βάσεως. Συνολικά το κέντρο έχει εξυπηρετήσει 17 αστέγους ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 30.

Μέχρις στιγμής από το τριώροφο κτίριο που έχει εγκατασταθεί ο ξενώνας αστέγων έχει αξιοποιηθεί μόνον ο πρώτος όροφος ενώ οι άλλοι δύο είναι υπό διαμόρφωση. Στόχος είναι η ένταξη της δομής στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου.

Ποιοι αναζητούν τις υπηρεσίες του ξενώνα; Οι περισσότεροι, αναφέρει ο κ. Δεληγιάννης είναι Έλληνες όλων των ηλικιών, κυρίως άνδρες από 20 μέχρι 60 ετών. Οι γυναίκες είναι πολύ λιγότερες. Κάποιοι κοιμούνται εκεί σε καθημερινή βάση, άλλοι πηγαινοέρχονται.

Παράλληλα, από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στον Κουτσόχερο, ενίοτε καλύπτονται και παροδικές ανάγκες ανθρώπων που μένουν στο Κουτσόχερο και έρχονται στην Λάρισα, επί παραδείγματι για εξετάσεις ιατρικές και χρειάζεται να διανυκτερεύσουν.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο κ. Δεληγιάννης, η λογική πάνω στην οποία κινείται ο δήμος είναι σταδιακά να καλυφθεί όλο το φάσμα των κοινωνικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει μία τέτοιου είδους δομή.

Δηλαδή, ξεκίνησε ως υπνωτήριο, τώρα λειτουργεί και ως κέντρο ημέρας και στο επόμενο στάδιο θα διαμορφωθεί ένας ξενώνας «αυτοδιαχειριζόμενος» στον βαθμό που άνθρωποι που θα καταφεύγουν εκεί θα μπορούν να λειτουργήσουν ανάλογα για όσο διάστημα παραμείνουν. Ο δήμος φιλοδοξεί να μπορούν ακόμη-μετά την ολοκλήρωση της κατάλληλης διαμόρφωσης- να μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί ακόμη και οικογένειες που δεν έχουν στέγη, για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να διευκολυνθούν για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους.

Βέβαια στο σύνολο του πλέγματος των υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος μέσω των κοινωνικών δομών του, είναι χαρακτηριστικό ότι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο 700 άτομα, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ)εξυπηρετούνται 2.500 οικογένειες και από το συσσίτιο απόρων σιτίζονται περί τα 150 άτομα σε ημερήσια βάση.

-----------------

«Σε ετοιμότητα» η περιφέρεια Αττικής για την αντιπυρική περίοδο

Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις στο επίπεδο του συντονισμού.

Σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, δηλώνει ότι βρίσκεται η περιφέρεια Αττικής, ώστε μετά την πολύμηνη οργάνωση, προετοιμασία και λήψη των απαραίτητων ενεργειών σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της, στη βάση της πρόληψης και του συντονισμού.

Αναλυτικότερα οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της στο επίπεδο του συντονισμού έχουν ως εξής:

Από τις αρχές Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους διοικητές των Υπηρεσιών Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Πελοποννήσου, με αντικείμενο το συντονισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων που εντοπίστηκαν ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2016.

Παράλληλα, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής μετείχε στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων ενώ μετείχε τον Μάιο στην άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» του Πυροσβεστικού Σώματος στον Υμηττό. Τέλος στις 30 Μαΐου συμμετείχε σε συνάντηση του Φορέα της Πάρνηθας για την αντιπυρική περίοδο και στα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των δήμων.

Επίσης συμμετείχε στην καθιερωμένη ετήσια σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), στο Χαλάνδρι.

Στο πλαίσιο τήρησης προληπτικών μέτρων απευθύνθηκε στον ΟΣΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να καθαρίσουν την ξηρή βλάστηση, κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής όπου υπάρχουν αρκετά καλώδια στις δε δασικές εκτάσεις υπάρχει εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Προχώρησε σε, ενημέρωση όλων των υπηρεσιών της, των δήμων και των εγκαταστάσεων που υπάγονται στην οδηγία Seveso προκειμένου να προχωρήσουν σε όλες τις σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο της Αντιπυρικής Περιόδου.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας μετείχε σε ενημερωτικές δράσεις και πιλοτικά προγράμματα για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των εθελοντικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα:

Διοργάνωσε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Εθελοντισμός Πολιτικής Προστασίας» σε συνεργασία με δήμους και στόχο την ενημέρωση των εμπλεκόμενων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπαλλήλων των Δήμων. Σκοπός είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας και της κινητοποίησής τους για τη βέλτιστη συνεργασία και το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών και των εθελοντικών ομάδων.

Στελέχη της διεύθυνσης παρακολούθησαν πιλοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με αντικείμενο την ενημέρωση μαθητών για οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες.

Στον οργανωτικό τομέα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζήτησε από τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της ΓΓΠΠ, τα μέλη που έχουν εκπαιδευτεί, καθώς και τα οχήματα ώστε υπάρχει πληρέστερη εικόνα των δυνάμεων που μπορούν να δράσουν κάτω από την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πραγματοποίησε συναντήσεις με εθελοντικές οργανώσεις για το συντονισμό των δράσεών τους με έμψυχο δυναμικό και μέσα. Σήμερα στην περιφέρεια Αττικής λειτουργεί Μητρώο Μηχανημάτων για Φυσικές Καταστροφές και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα διατεθούν οι αντίστοιχοι πόροι.

Τέλος μετά από σχετικό έγγραφο που απηύθυνε η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής προς την ΓΓΠΠ για την εφαρμογή του άρθρου 118 (14Ι) του ν. 4249/14, προκλήθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή και από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με την ασφαλιστική κάλυψη και την αστική ευθύνη των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.

-----------------

Διάθεση 986.160 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών μέσω κουπονιών

Το πρόγραμμα αφορά 737 οικογένειες με απροστάτευτα ανήλικα μέλη.

Τη διάθεση ποσού 986.160 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών μέσω κουπονιών, θα διανείμει η Περιφέρεια Αττικής σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και συγκεκριμένα σε οικογένειες με απροστάτευτα ανήλικα μέλη.

Την απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβουλίο, μετά την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική. Κατερίνας Θανοπούλου και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Πρόεδρο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Στέλιο Κοροβέση, με θετική ψήφο όλων των παρατάξεων (και λευκό από την παράταξη του κ. Σγουρού).

Πιο συγκεκριμένα, η διάθεση του ποσού από 01/10/2016 έως 01/10/2017, αφορά 737 οικογένειες και θα γίνει ως εξής:

412 οικογένειες με ένα παιδί, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 100 ευρώ μηνιαίως.
226 οικογένειες με δύο παιδιά, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες κουπόνια αξίας 120 ευρώ μηνιαίως.
99 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, που θα λάβουν ανά μήνα και για δώδεκα μήνες, κουπόνια αξίας 140 ευρώ μηνιαίως.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών, από τους οποίους θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι με τη χρήση των κουπονιών, θα εισπράττουν τα αναλογούντα ποσά μέσω των Ομοσπονδιών τους, στις οποίες η Περιφέρεια Αττικής θα καταβάλει ανά δίμηνο τα αντίστοιχα κονδύλια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές χιλιομέτρων στο τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι


Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου χιλιάδες πολίτες περίμεναν από τα ξημερώματα της Τετάρτης για να πάρουν ένα από τα 14.000 εισιτήρια για την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι.

Τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια με επίσημη ανακοίνωση του KFC Yum Center, του συνεδριακού κέντρου που θα τελεστεί η κηδεία του θρυλικού πυγμάχου.





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεία: Αρνούνται στέγη για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο


Λύση για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, αναζητά, πάλι από την αρχή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, αφού η αρχική σκέψη για την στέγαση του σχολείο στις αίθουσες που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας «ναυάγησε».



Το σχολείο, από ιδρύσεώς του φιλοξενείται στις λυόμενες εγκαταστάσεις του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου. Κάτι που όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφενός γιατί ήδη οι 35 μαθητές των 5 τμημάτων στεγάζονται σε 4 αίθουσες (σ.σ στην μια από αυτές κυριολεκτικά στοιβάζονται, αφού έχει αποθηκευτεί και εξοπλισμός του σχολείου), τις οποίες «στερείται» το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και αφετέρου γιατί αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία και Ειδικών Επαγγελματικών Λυκειακών Τάξεων, στην Α΄ τάξη του οποίου θα φοιτήσουν οι πρώτοι απόφοιτοι του Γυμνασίου. Σε αντίθεση περίπτωση αυτά τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους. Αυτό που κάνουν δηλαδή οι απόφοιτοι του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, καθώς ακόμα δεν έχει ιδρυθεί ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, η δομή δηλαδή στην οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και κατάρτισή τους.

Η μεταστέγαση του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας στο δικό του χώρο, ελευθέρωσε αρκετές αίθουσες στον χώρο του υπάρχοντος κτιρίου – που στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο – και τις απογευματινές ώρες φιλοξενείται και το Δημόσιο ΙΕΚ. Αποτέλεσε έτσι τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση ενός σχολείου, οι μαθητές του οποίου έχουν δικαίωμα επιμόρφωσης αλλά και φοίτησης σ’ ένα στεγασμένο χώρο, ώστε να φύγουν από τα λυόμενα. Η λύση όμως αυτή, που είχε ανακουφίσει και τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και τους μαθητές και τους γονείς τους «ναυάγησε», με αποτέλεσμα, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να «τρέχουν» να βρουν λύση, ώστε τον Σεπτέμβρη, τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία και να μην περιμένουν, το δικό τους κουδούνι να χτυπήσει τον Οκτώβρη ή και, να μη χτυπήσει καθόλου, αν δεν έχει βρεθεί χώρος στέγασης του σχολείου. «Αν και το είχαμε συζητήσει και είχε συμφωνήσει ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Χριστοδουλόπουλος, ωστόσο, με ενημέρωσε πως υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι φοβούνται για την υποβάθμιση του σχολείου», σημείωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, που δεν έκρυψε την πικρία του γι’ αυτή την εξέλιξη, λέγοντας «Το θεωρώ ρατσιστικό, αντιπαιδαγωγικό, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό. Δεν το περίμενα. Οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού και έχουν δικαίωμα επιμόρφωσης».

Άλλες πληροφορίες του patrisnews.com, θέλουν, να υπάρχει αρνητική διάθεση στέγασης και σε άλλα κτίρια, του Δήμου Ήλιδας, που τώρα είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου είτε χρησιμοποιούνται ως έδρα κάποιων συλλόγων της περιοχής.

Ψάχνουν πάλι από την αρχή…

Έτσι, χθες το πρωί, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος και η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη, είχαν συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Πλατανιά, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό και είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, προκειμένου να εξετάσουν λύσεις και χώρους για την στέγασή του. Μάλιστα, επισκέφθηκαν και κάποιους χώρους που θα μπορούσαν – ίσως – να αξιοποιηθούν για τη στέγαση του σχολείου. Ωστόσο και αυτό θα ήταν μια προσωρινή λύση, αφού το σχολείο χρειάζεται έτοιμο χώρο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την δυνατότητα ανάπτυξης του σχολείου, καθώς χρόνο με τον χρόνο, αυξάνεται ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών. Και φυσικά, δεν τίθεται θέμα ανέγερσης νέου σχολείου. Κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν είχε αποφασιστεί και ξεκινούσε σήμερα το πρωί θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πόσο μάλλον, όταν δεν έχει πέσει στο τραπέζι τέτοιο θέμα. «Τα παιδιά, που από την αρχή της φοίτησής τους στεγάζονται σε λυόμενα, έχουν δικαίωμα να βρεθούν σ’ έναν αξιοπρεπή στεγασμένο χώρο», καταλήγει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Δημητρέλλος.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Στέφεν Κέσι νικήθηκε από την καρδιά του


Πέθανε στα 54 ο ποδοσφαιριστής της Νιγηρίας.

Σε ηλικία 54 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, ο Στέφεν Κέσι, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Στέφεν Κέσι νικήθηκε από την καρδιά του

Ο Κέσι ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Αφρική, καθώς είχε κατακτήσει το Κόπα Άφρικα τόσο ως προπονητής, όσο και ως ποδοσφαιριστής. Βρέθηκε επίσης στον πάγκο του Τονγκό αλλά και στο Μάλι, ενώ, ως παίκτης στην Ευρώπη, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άντερλεχτ. Στον πάγκο της Νιγηρίας βρέθηκε από το 2011 ως το 2015, βοηθώντας τους «σούπερ αετούς» να φτάσουν μέχρι τους «16» του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο Facebook


Τέλος τα μηνύματα στο mobile site του Facebook


Αρκετοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που χρησιμοποιούν ακόμα το mobile Website της πλατφόρμας για να ανταλλάσσουν μηνύματα, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει σύντομα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Facebook Messenger, αλλιώς δεν θα έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες τους, ούτε θα μπορούν να ξεκινήσουν νέες.

Η λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων του mobile Website αναμένεται να διακοπεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το Facebook υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας.

------------------

Η νέα ρύθμιση του Facebook που δίνει λύση στην «παρακολούθηση» εκτός κοινωνικού δικτύου

Η λύση για τις διαφημίσεις σε τρίτες ιστοσελίδες.

Το Facebook έχει προσθέσει μια νέα ρύθμιση η οποία αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να παρακολουθούνται και να εμφανίζονται διαφημίσεις.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά μια άλλη του κοινωνικού δικτύου, ότι θα προστεθούν διαφημίσεις σε τρίτες ιστοσελίδες και θα εμφανίζονται σε όλους τους χρήστες, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο. Κανένας χρήστης δεν εξαιρείται από το να παρακολουθείται η κίνησή του όσον αφορά τις διαφημίσεις και εκτός Facebook εκτός αν το επιλέξει ο ίδιος χειροκίνητα μέσω της νέας αυτής ρύθμισης. Τους δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να σταματήσουν τις άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές από το να ελέγχουν τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τις διαφημίσεις.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από την παρακολούθηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να βρουν τι μπορεί να σας αρέσει ή να σας ενδιαφέρει. Αν ανήκετε σε αυτούς που όλα αυτά σας ακούγονται ενοχλητικά, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε με τη μετάβασή σας στη σελίδα ρυθμίσεων των διαφημίσεων του Facebook. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις, στο πεδίο των διαφημίσεων, σάς δίνονται διάφορες δυνατότητες και επιλογές ώστε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε για παράδειγμα την παρακολούθηση για διαφημίσεις ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ιστότοπους και εφαρμογές.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο των διαφημίσεων αποτελούν ένα νέο εργαλείο για το κοινωνικό δίκτυο ώστε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις του σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο στο Facebook. Παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνονται πληροφορίες από αυτούς για την προώθηση διαφημίσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση του Μητρώου online media στη ΓΓΕΕ


Παππάς: Στόχος μας η διαφάνεια και στο Διαδίκτυο.

Το μητρώο online media παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στο μητρώο, το οποίο είναι ήδη ενεργό στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, θα μπορούν να εγγράφονται όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, από τις πιο μικρές, μέχρι και τα μεγαθήρια του Τύπου. Στην παρουσίαση στη Γενική Γραμματεία, ο υπουργός πλαισιώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διαφάνεια και η τήρηση κανόνων και στο τηλεοπτικό τοπίο, ειδικά τις μέρες που ζούμε» τόνισε η κα Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας να τεθούν κανόνες όσον αφορά τη δημόσια προστασία στην ενημέρωση, ώστε αυτή πλέον να έχει ονόματα και διευθύνσεις.

ΠΑΠΠΑΣ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ και τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες που - έστω και καθυστερημένα - βάζει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας ρύθμισης του χώρου των media, δρομολογείται η αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, η σύσταση του Οπτικοακουστικού Κέντρου, ενώ σήμερα «προχωρούμε και στην ενίσχυση της διαφάνειας στο Διαδίκτυο και τη χαρτογράφηση του χώρου». «Στη χώρα μας», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, «που τα ΜΜΕ έχουν κατηγορηθεί για αδιαφάνεια και δημοσιεύματα αναπαράγονται χωρίς το όνομα του δημοσιογράφου, είναι πεποίθησή μας ότι και το Διαδίκτυο πρέπει να λειτουργεί βάση ρυθμιστικού πλαισίου διαφάνειας και αυτό αποδεικνύει ότι δίνουμε την ίδια βάση και στην διαδικτυακή ενημέρωση» τόνισε. Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι δεν επιβάλλεται σε κανέναν να εγγραφεί, αντίθετα στις ενημερωτικές ιστοσελίδες θα δοθούν θετικά κίνητρα για να γίνουν μέλη, όπως ένα software το οποίο θα ελέγχει και θα ενημερώνει τον επιχειρηματία για τις ειδήσεις που αναπαράγονται ώστε φαινόμενα λογοκλοπής να σταματήσουν, ενώ οι επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο θα απολαμβάνουν τα ιστορικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Στην ιστοσελίδα ο επιχειρηματίας, ξεκινώντας με μια απλή εγγραφή, θα καταχωρεί τα στοιχεία του, τη νομική μορφή της εταιρείας και τη ΔΟΥ που υπάγεται, λεπτομερή στοιχεία μετόχων, καθώς και τον αριθμό των εργαζομένων και τη σχέση απασχόλησης. Θα δοθεί μία τρίμηνη περίοδος ώστε να εγγραφούν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες ενώ μετά την παρέλευσή της κρατική διαφήμιση θα μπορούν να λάβουν μόνο όσα site είναι γραμμένα στο Μητρώο. Οι επιχειρήσεις που θα εγγράφονται στο Μητρώο θα πρέπει να έχουν βάση τους την Ελλάδα.

«Η λέξη κλειδί» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας «είναι η επιχείρηση και όχι οι ερασιτεχνικές ιστοσελίδες» και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης, παρέμβασης στο περιεχόμενο των ενημερωτικών ιστοσελίδων, παρά μόνο ρύθμισης του χώρου. «Είναι γνωστό», σημείωσε ο υπουργός, ότι «στο ίντερνετ παρατηρούμε εργασιακές σχέσεις γαλέρας με μαύρη εργασία, μπλοκάκια και εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα, και αυτό πρέπει να σταματήσει». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αναγραφή των εργαζομένων μιας επιχείρησης δεν μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου, ωστόσο ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για τον σκοπό αυτό. «Τα συνδικάτα του Τύπου πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, εμείς δεν είμαστε εδώ για το εργατικό Δίκαιο» σημείωσε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Μητρώο θα εξυπηρετήσει τη διαφάνεια και την προστασία όσων πέφτουν θύματα λογοκλοπής, ενώ θα λειτουργεί και ως πιστοποίηση όσων λαμβάνουν κρατική διαφήμιση ώστε να σταματήσει η ροή μαύρου χρήματος σε «ιστοσελίδες οι οποίες στήθηκαν σε μια νύχτα».

«Το Μητρώο φέρνει διαφάνεια σε τρία επίπεδα» συμπλήρωσε κλείνοντας ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις και στην κρατική διαφήμιση, «το οποίο είναι και το πιο σημαντικό» τόνισε. «Φέτος όλες οι Περιφέρειες καθώς και ο ΕΟΤ κατέθεσαν έγκαιρα τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής τους» τόνισε ο κ. Κρέτσος «και ήδη έχουμε συγκεντρώσει ποσά και δαπάνες αναλογούντες στα προηγούμενα τρία έτη» συμπληρώνοντας ότι όσοι φορείς δεν καταθέσουν πρόγραμμα, δεν θα λάβουν χρήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διετής αποκλεισμός σε Σαράποβα


Βαριά ποινή στην τενίστρια για την υπόθεση ντόπινγκ.

Με διετή αποκλεισμό από τα κορτ τιμωρήθηκε η Μαρία Σαράποβα για την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ, την οποία είχε αποκαλύψει η ίδια τον περασμένο Μάρτιο. Αφότου εξετάστηκε λεπτομερώς το «θέμα», σήμερα η διεθνής ομοσπονδία τένις ανακοίνωσε την «καμπάνα» στην Ρωσσίδα.

Διετής αποκλεισμός σε Σαράποβα

Η τιμωρία έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2016, κάτι που σημαίνει πως η 29χρονη αθλήτρια έχει δικαίωμα να επιστρέψει στη δράση από τον Γενάρη του 2018, όταν και θα είναι στα 31 της. Εξέλιξη που αυτόματα θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο θα παραμείνει στον κόσμο του τένις ή θα πάρει την απόφαση να αποσυρθεί άδοξα από την ενεργό δράση.

Η Σαράποβα ανακοίνωσε γρήγορα-γρήγορα πως θα προσφύγει στο CAS, με στόχο να μειώσει την ποινή, την οποία την χαρακτήρισε άδικη! Υπενθυμίζεται πως η Μάσα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία Meldonium (η οποία μέχρι το τέλος του 2015 δεν ήταν στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες), μετά τον αγώνα της με τη Σερένα Γουίλαιμς για τα προημιτελικά του Australian Open.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο φέρνει ο Σταθάκης


Μειώνεται το απαιτούμενο ελάχιστο κεφαλαίο για ένταξη στο νόμο.

Στις 100.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ, ορίζεται το ελάχιστο κεφάλαιο επενδυτικού σχήματος για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αντίστοιχα, το ελάχιστο κεφάλαιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), ορίζονται στα 75.000 ευρώ, από 100.000 ευρώ.

Με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις, υποχρεώνονται όσοι υποβάλουν επενδυτικά σχέδια να διασφαλίζουν τις συνθήκες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στους χώρους της επένδυσης, ενώ διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο απαιτείται μία κερδοφόρα χρήση κατά την επταετία πριν από τη διαχειριστική χρήση της αίτησης υπαγωγής.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο γίνεται μια τομή, κάνουμε μια τομή και ενισχύεται η μικρομεσαία, η πρωτογενής παραγωγή και η καινοτομία, και χαρακτήρισε «ανισομερείς» τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους.

«Οι προηγούμενοι νόμοι ήταν 32 δισ. ευρώ για την περίοδο 1998 έως το 2014, και δύο κλάδοι -ενέργεια και ξενοδοχεία- είχαν το 76% του προϋπολογισμού. Μόλις 120 επιχειρήσεις έλαβαν τεράστια χρηματοδότηση και επιπροσθέτως από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους κληρονομούνται 6.000 επενδυτικά σχέδια. Αυτό δείχνει ανισομέρεια αν μη τι άλλο», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η διαδικασία που εισάγει ο νόμος για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων των παλαιότερων αναπτυξιακών χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και διαφάνεια.

«Εντός 3 έως 5 μηνών θα γίνει το ξεκαθάρισμα των παλαιών αναπτυξιακών νόμων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και κατέληξε:

«Η επταετία αποπληρωμής για κάθε επενδυτικό σχέδιο εδράζεται σε υπαρκτούς πόρους εγγυημένους, δεν κινδυνεύει με κοκκίνισμα το δάνειο, δεν υπάρχουν πια εγγυητικές, και για τις παλαιότερες επενδύσεις οι εγγυητικές επιστολές επιστρέφονται μετά την ολοκλήρωση του 50% της επένδυσης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε η 26χρονη Βουλγάρα για τη δολοφονία του ναυτικού


Πήρε πίσω όσα είπε στην προανακριτική της απολογία.

Στροφή 180 μοιρών φέρεται να έκανε ενώπιον του ανακριτή η 26χρονη Βουλγάρα η οποία θεωρείται πρόσωπο κλειδί στη υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού που βρέθηκε νεκρός , τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Αν και ενώπιον των αστυνομικών η γυναίκα φέρεται να παραδέχτηκε πως ήταν παρούσα στο διαμέρισμα την ημέρα του φόνου και βρισκόταν στο μπαλκόνι μαζί με τον 12χρονο γιο του θύματος απολογούμενη στον 11ο τακτικό ανακριτή τα πήρε όλα πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες , η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε πως δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο του εγκλήματος συμπληρώνοντας πως δεν έχει συναντήσει ούτε μια φορά το παιδί. Μάλιστα , φέρεται να ζήτησε να εξεταστεί το παιδί από ψυχολόγο για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της.

Στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού για τις αποκαλύψεις που έκανε στην προανακριτική της απολογία όπου περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οργανώθηκε η δολοφονία του άτυχου ναυτικού λέγοντας μάλιστα πως η πρώην σύζυγος του της είχε εκμυστηρευτεί ότι το θύμα κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί τους, φέρεται να απάντησε πως «δεν είπε ποτέ αυτά που γράφτηκαν στην προανακριτική της κατάθεση και ότι ήταν πολύ κουρασμένη κατά την ώρα που έδινε την επίμαχη κατάθεση στη ΓΑΔΑ».

---------------

Η αποκαλυπτική απολογία της 26χρονης Βουλγάρας για τη δολοφονία του ναυτικού

«Η πρώην γυναίκα του μου είπε πως κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί τους».

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν στη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού που βρέθηκε νεκρός , τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα φέρεται να έδωσε στην προανακριτική της απολογία η 26χρονη Ρουμάνα η οποία αυτή την ώρα δίνει εξηγήσεις ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία θεωρείται πρόσωπο κλειδί στη υπόθεση , σύμφωνα με πληροφορίες , ισχυρίστηκε πως γνώρισε την 49χρονη μέσω μιας κοινής τους φίλης στα τέλη του 2014 και ότι την λυπήθηκε, γιατί όπως της εκμυστηρεύτηκε ο ναυτικός, πρώην σύζυγο της, κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί τους.

«Κατάλαβα ότι η 49χρονη ομοεθνής μου ήταν πολύ νευριασμένη με τον άνδρα της και όταν τη ρώτησα τι συνέβη μου είπε ότι ο άνδρας της είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί. Μάλιστα μου είχε πει ότι αυτός έδινε φάρμακα στο παιδί για να κοιμάται και για να μπορεί να του κάνει κακό. Όπως μου είπε η 49χρονη είχε πάει το παιδί σε γιατρό και της είχε πει ότι όντως το είχε πειράξει» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και συμπλήρωσε πως η 49χρονη της είχε πει πως θέλει να τον σκοτώσει αλλά δεν την πίστεψε γιατί νόμιζε πως όλα αυτά τα έλεγε πάνω στα νεύρα της. Όλα άλλαξαν όταν την ρώτησε αν ξέρει κάποιον που να θέλει να τη βοηθήσει για να κάνει κακό στον άνδρα της. «Πίστεψα ότι ήθελε να τον τρομάξει, όχι να τον σκοτώσει» υποστήριξε η 26χρονη η οποία τελικά την βοήθησε.

Ενώπιον των αστυνομικών η 26χρονη φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώρισε στην 49χρονη έναν Ρουμάνο φίλο της για να την βοηθήσει. Όπως είπε κατάλαβε ότι ο Ρουμάνος και κάποιοι άλλοι φίλοι του θα βοηθούσαν την 49χρονη να σκοτώσει τον ναυτικό. Μάλιστα, κατέθεσε ότι είχαν συμφωνήσει να δώσει στο Ρουμάνο και τους συνεργούς του 14.000 ευρώ. Δυο μέρες μετά η 49χρονη τηλεφώνησε στη νεαρή Βουλγάρα και στον Ρουμάνο φίλο της και τους είπε να πάνε στο σπίτι της.

«Η 49χρονη άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της και του έλεγε ότι το παιδί δεν ήταν καλά και ότι είχε πυρετό. Αυτό ήταν ψέμα, το έκανε για να τον κάνει να ανεβεί στο σπίτι. Τελικά την πίστεψε και ήρθε. Εγώ είχα πάει στο σπίτι της γιατί εκείνη μου το είχε ζητήσει. Μου είχε πει ότι ήθελε να κρατάω στο μπαλκόνι το παιδί για να μην βλέπει όσα θα γίνονταν. Μου είχε πει ότι γι' αυτό θα μου έδινε 3.000 ευρώ, όμως δεν μου τα έδωσε ποτέ ούτε εγώ τα ζήτησα».

Όταν ο συνταξιούχος ναυτικός πέρασε το κατώφλι του σπιτιού άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου. Όπως περιέγραψε η κατηγορούμενη:

«Κάποια στιγμή ανέβηκε ο άνδρας της στο σπίτι και άκουσα από μέσα να τον χτυπάνε. Ήταν πια αργά για να φύγω, νόμιζα ότι θα τον τρόμαζαν λίγο. Αφού τον χτύπησαν μετά είχε ησυχία. Μπήκα στο σπίτι μετά από λίγη ώρα και ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν ξέρω να σας πω ποιος τον χτύπησε, δεν ήμουν μέσα. Μόλις με είδε η 49χρονη μου είπε να πάω μαζί της στο δωμάτιο και εκεί μου έδειξε έναν άνδρα που του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια με κάτι σαν ταινία και στο κεφάλι του είχαν βάλει ένα πανί. Ο άνδρας αυτός φαινόταν να ανασαίνει και η 49χρονη τον κλωτσούσε και το έλεγε: «τα ίδια χάπια που έδινες στο παιδί μου, αυτά θα δώσω και σε σένα τώρα που έπεσες στα χέρια μου».

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι έμαθε πως ο άτυχος ναυτικός είναι νεκρός μετά από λίγες ημέρες. «Δυο-τρεις μέρες μετά συναντήθηκα με την 49χρονη και το παιδί της. Τότε μου είπε ότι ο άνδρας της έχει πεθάνει. Μου ανέφερε ότι του έδωσε κάποια χάπια για να ηρεμήσει, να μην κουνιέται και να κοιμηθεί. Μου είπε επίσης ότι ήθελε να βρει κάποιον να της πουλήσει έναν καταψύκτη. Δεν κατάλαβα τι τον ήθελε τον καταψύκτη και γι' αυτό της έδωσα το τηλέφωνο ενός φίλου μου Βούλγαρου που κάνει μετακομίσεις. Σε αυτόν έδωσε γύρω στα 400 ευρώ, όμως, όπως μου είπε αυτός, όταν έβαλε τον καταψύκτη μέσα στο σπίτι η 49χρονη μαζί με έναν άλλον Βούλγαρο που δεν τον ξέρω του είπε ότι θα του έδινε άλλα 3.000 ευρώ για να βάλουν στον καταψύκτη τον νεκρό άνδρα της».

---------------


Το «συμβόλαιο θανάτου» για τον ναυτικό που βρέθηκε στον καταψύκτη στην Καλλιθέα

Πώς η πρώην σύζυγος έστησε τη δολοφονία του.

Το «συμβόλαιο θανάτου» του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη κόστισε 21.000 ευρώ για την 49χρονη πρώην σύζυγό του. Έκλεισε τη «συμφωνία» με έναν από τους τρεις δολοφόνους, τον 29χρονο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς από τη Ρουμανία, αντί 15.000 ευρώ. Η 26χρονη συμπατριώτισσά της, «μεσάζοντας» στην εύρεση των εκτελεστών, πήρε 3.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πήρε και ο 32χρονος Βούλγαρος, που την βοήθησε να μεταφέρει τον καταψύκτη και να τοποθετήσουν το πτώμα στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, να βάλει στο χέρι τις 250.000 ευρώ των κοινών τους τραπεζικών λογαριασμών και να τελειώσει τις προστριβές μαζί του. Ο άτυχος άνδρας μάλιστα είχε υποκύψει στην απαίτησή της, παρότι είχε την επιμέλεια του 14χρονου γιου τους, να επιτρέψει τη διαμονή του παιδιού στο σπίτι της την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών του 2015.

Η γυναίκα-«αράχνη» αναζητούσε δολοφόνους. Εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της σε 26χρονη συμπατριώτισσα της και εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο βασικός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του.

Η Αλεξάντροβα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα την δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχο ναυτικού να τον πάρει μαζί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Αρχές Ιανουαρίου, ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επήλθε πριν ή μετά την τοποθέτησή του στον καταψύκτη.

Το κοιμισμένο ή νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου, και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.

Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων.

Η απαξία της ανθρώπινης ζωής που αφαίρεσαν, ήταν χαρακτηριστική στην συμπεριφορά της 26χρονης Βουλγάρας, η οποία στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν μηδαμινό και θα αφεθεί ελεύθερη, ζητούσε αλοιφή για επαλείψει το πρόσφατο… τατουάζ που είχε κάνει στο χέρι της.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης προκειμένου να συλληφθεί η 49χρονη, η ταυτοποίηση παρουσίας της οποίας την τοποθετεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας, και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας.

Αναζητήσεις έχουν εκδοθεί και για τον 29χρονο Ρουμάνο δολοφόνο, τα τελευταία ίχνη του οποίου είχαν εντοπιστεί στην Μάλτα…



Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος-θάνατος το ψάρι λαγοκέφαλος


Προειδοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές στην Κρήτη.

Στην επικινδυνότητα του ψαριού λαγοκέφαλος εφιστώντας την προσοχή σε όλους, ότι δεν πρέπει να καταναλωθεί αφού πρόκειται για είδος εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο, αναφέρεται η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Κίνδυνος-θάνατος το ψάρι λαγοκέφαλος

«Μετά από δημοσίευμα σε ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης στην οποία αναφέρεται ότι ο Λαγοκέφαλος, μπορεί να καταναλωθεί εάν κάποιος γνωρίζει πώς να το καθαρίσει, καθώς και πληροφορίες ότι έχουν γίνει απόπειρες κατανάλωσης του συγκεκριμένου είδους, εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών, των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων σχετικά με το ψάρι Lagocephalus sceleratus (λαγοκέφαλος) το οποίο έχει εξαπλωθεί και 'εγκατασταθεί' στην Κρήτη», τονίζει η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, προσθέτει, ότι πρόκειται για είδος εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει, η οποία βρίσκεται και στη σάρκα του ψαριού και δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα» .

Στην ανακοίνωση ακόμη επισημαίνονται τα παρακάτω: «Η τοξικότητα του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ηλικία, μέγεθος, αναπαραγωγική περίοδος κ.α. Η τοξικότητα του αυξάνεται την περίοδο αναπαραγωγής του, κυρίως τους θερινούς μήνες. Σε πολλές χώρες παρατηρούνται κάθε χρόνο δηλητηριάσεις από την κατανάλωσή του, με συσχετιζόμενα ποσοστά θνησιμότητας. Τελευταίο γνωστό κρούσμα ήταν 2 άτομα στην Κύπρο.

Το είδος αυτό έχει χαρακτηριστικό σχήμα σαν τορπίλη, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματος, στη ράχη είναι γκριζωπό με έντονα σκούρα στίγματα, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δυνατά δόντια σαν ράμφος.

Δεν είναι επιθετικό ή επικίνδυνο με άλλο τρόπο, εκτός αν καταναλωθεί.

Η εμπορία του απαγορεύεται (Καν. 853/2004).

Λόγω της πρόσφατης διάνοιξης της νέας διώρυγας του Σουέζ, πιθανόν νέα είδη να εμφανιστούν για πρώτη φορά. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι αλιείς σε περίπτωση σύλληψης στα εργαλεία τους, αλιευμάτων τα οποία δεν αναγνωρίζουν, να κρατούν το δείγμα (συντηρημένο ή κατεψυγμένο) και να το προσκομίζουν στα τμήματα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου) ή να επικοινωνούν με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) .

Σε περίπτωση σύλληψης του είδους λαγοκέφαλος ή άλλων «ασυνήθιστων» ψαριών και θαλασσινών ειδών, καθώς και για πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή με το ΕΛΚΕΘΕ, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων & Εσωτερικών Υδάτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Κάσου


Ο δήμος που δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο.

«Ο Δήμος Κάσου είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο και σίγουρα για το βιβλίο Γκίνες. Ο Δήμος Κάσου είναι ο μόνος σε όλον το πλανήτη που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο. Όλα τα κάνουν μόνοι τους Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου... Ακόμα και η Ληξίαρχος είναι... εθελόντρια!

Την κατάσταση μου περιέγραψαν, με τα όσα προβλήματα και θέματα καλούνται να διαχειριστούν τελείως μόνοι τους, τόσο η Δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου – Τσανάκα, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Ιωάννου, παρουσία του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και άλλων Αυτοδιοικητικών παραγόντων που ήταν παρόντες σε μια πολύ σημαντική σύσκεψη που είχα στο Γραφείο της Δημάρχου.

Η απίστευτη αυτή κατάσταση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων των τελευταίων ετών.

Όπως επίσης, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος, με ανταποδοτικό μισθό, για το σύστημα ύδρευσης του νησιού, που τελικά το συνδράμουν και το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο εμπειρογνώμονες από την Γαλλική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι η απόλυτη πραγματικότητα».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από την Κάσο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, η οποία διήρκησε μία ώρα και προηγήθηκε των εκδηλώσεων και στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλίμων Ζαννετίδης, ο Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης και μέλη της Αντιπολίτευσης του Δήμου, προέκυψαν και άλλα σημαντικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Δίνω απόλυτο δίκιο στην Δήμαρχο, η οποία είναι εξοργισμένη από τη συμπεριφορά του Επιτρόπου, ο οποίος κόβει ως προκρούστης τις περισσότερες δαπάνες του Δήμου, παρεμβαίνοντας όχι στη νομιμότητα, αλλά στη σκοπιμότητα μιας δαπάνης, παρότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Μου περιεγράφησαν καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν ένα κράτος εν κράτει, με αποτέλεσμα ένα νησί να μην διοικείται από την Δημοτική του Αρχή, αλλά από έναν παράγοντα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατοικοεδρεύει στη Ρόδο.

Ο συγκεκριμένος Επίτροπος για παράδειγμα, όπως επίσημα μου καταγγέλθηκε, δεν έχει εγκρίνει ούτε τις μίνιμουμ δαπάνες για τον περσινό εορτασμό του Ολοκαυτώματος.

Φαντάζομαι, ότι δεν θα εγκρίνει ούτε και τις φετινές. Και αν είναι ο ίδιος, δεν ξέρω τί θα κάνει του χρόνου, όπου πιθανότατα θα πάει για τον εορτασμό στην Κάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Δήμαρχος μπροστά σε όλους, μου είπε ότι η Κάσος είναι ένα νησί που έχει ένα συμπαθητικό αποθεματικό. Έχει χρήματα. Αλλά, δεν μπορεί να ξοδέψει τίποτα για το καλό του νησιού, ακόμα και για υποδομές, επειδή τα πάντα κολλάνε στον Επίτροπο.

Θυμάμαι τι είχε τραβήξει και ο Δήμαρχος Καρπάθου, μέχρι να πάρει την έγκριση να αγοράσει ένα απορριμματοφόρο, που του ήταν η υπέρτατη αναγκαιότητα.

Και ξέρετε τί άλλο μου είπε ο Δήμαρχος Καρπάθου; Ότι τόσο η Κάρπαθος όσο και η Κάσος φορτώθηκαν αύξηση του ΦΠΑ, έχουν θέματα στον τομέα Υγείας και στον τομέα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αλλά αυτά, παρά το ζόρι που τραβάνε, τα βάζουν σε δεύτερη ταχύτητα σε σχέση με το μείζον πρόβλημα της παντελούς υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών των δύο νησιών και της κακής συνεργασίας τους με τον Επίτροπο.

Θα επισκεφθώ τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και τον αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση Υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα, όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, διότι αυτή η κυβέρνηση οφείλει, αν μη τι άλλο, να δώσει προσοχή στα αντίμετρα που ζητούν και οι Κασιώτες και οι Καρπαθιώτες».

Τέλος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ τέθηκε και το θέμα της επανασυνένωσης Καρπάθου και Κάσου σε ένα Επαρχείο, το οποίο – όπως του είπαν – ο αρμόδιος Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής το έχει αποδεχθεί πολύ θετικά, ζητώντας από τον Υφυπουργό να βοηθήσει για την επίσπευση της τελικής απόφασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...