Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ηλεία: Αρνούνται στέγη για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, αναζητά, πάλι από την αρχή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, αφού η αρχική σκέψη για την στέγαση του σχολείο στις αίθουσες που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας «ναυάγησε».



Το σχολείο, από ιδρύσεώς του φιλοξενείται στις λυόμενες εγκαταστάσεις του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου. Κάτι που όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφενός γιατί ήδη οι 35 μαθητές των 5 τμημάτων στεγάζονται σε 4 αίθουσες (σ.σ στην μια από αυτές κυριολεκτικά στοιβάζονται, αφού έχει αποθηκευτεί και εξοπλισμός του σχολείου), τις οποίες «στερείται» το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και αφετέρου γιατί αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία και Ειδικών Επαγγελματικών Λυκειακών Τάξεων, στην Α΄ τάξη του οποίου θα φοιτήσουν οι πρώτοι απόφοιτοι του Γυμνασίου. Σε αντίθεση περίπτωση αυτά τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους. Αυτό που κάνουν δηλαδή οι απόφοιτοι του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, καθώς ακόμα δεν έχει ιδρυθεί ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, η δομή δηλαδή στην οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και κατάρτισή τους.

Η μεταστέγαση του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας στο δικό του χώρο, ελευθέρωσε αρκετές αίθουσες στον χώρο του υπάρχοντος κτιρίου – που στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο – και τις απογευματινές ώρες φιλοξενείται και το Δημόσιο ΙΕΚ. Αποτέλεσε έτσι τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση ενός σχολείου, οι μαθητές του οποίου έχουν δικαίωμα επιμόρφωσης αλλά και φοίτησης σ’ ένα στεγασμένο χώρο, ώστε να φύγουν από τα λυόμενα. Η λύση όμως αυτή, που είχε ανακουφίσει και τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και τους μαθητές και τους γονείς τους «ναυάγησε», με αποτέλεσμα, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να «τρέχουν» να βρουν λύση, ώστε τον Σεπτέμβρη, τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία και να μην περιμένουν, το δικό τους κουδούνι να χτυπήσει τον Οκτώβρη ή και, να μη χτυπήσει καθόλου, αν δεν έχει βρεθεί χώρος στέγασης του σχολείου. «Αν και το είχαμε συζητήσει και είχε συμφωνήσει ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Χριστοδουλόπουλος, ωστόσο, με ενημέρωσε πως υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι φοβούνται για την υποβάθμιση του σχολείου», σημείωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, που δεν έκρυψε την πικρία του γι’ αυτή την εξέλιξη, λέγοντας «Το θεωρώ ρατσιστικό, αντιπαιδαγωγικό, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό. Δεν το περίμενα. Οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού και έχουν δικαίωμα επιμόρφωσης».

Άλλες πληροφορίες του patrisnews.com, θέλουν, να υπάρχει αρνητική διάθεση στέγασης και σε άλλα κτίρια, του Δήμου Ήλιδας, που τώρα είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου είτε χρησιμοποιούνται ως έδρα κάποιων συλλόγων της περιοχής.

Ψάχνουν πάλι από την αρχή…

Έτσι, χθες το πρωί, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος και η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη, είχαν συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Πλατανιά, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό και είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, προκειμένου να εξετάσουν λύσεις και χώρους για την στέγασή του. Μάλιστα, επισκέφθηκαν και κάποιους χώρους που θα μπορούσαν – ίσως – να αξιοποιηθούν για τη στέγαση του σχολείου. Ωστόσο και αυτό θα ήταν μια προσωρινή λύση, αφού το σχολείο χρειάζεται έτοιμο χώρο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την δυνατότητα ανάπτυξης του σχολείου, καθώς χρόνο με τον χρόνο, αυξάνεται ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών. Και φυσικά, δεν τίθεται θέμα ανέγερσης νέου σχολείου. Κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν είχε αποφασιστεί και ξεκινούσε σήμερα το πρωί θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πόσο μάλλον, όταν δεν έχει πέσει στο τραπέζι τέτοιο θέμα. «Τα παιδιά, που από την αρχή της φοίτησής τους στεγάζονται σε λυόμενα, έχουν δικαίωμα να βρεθούν σ’ έναν αξιοπρεπή στεγασμένο χώρο», καταλήγει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Δημητρέλλος.


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.