Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νότης Μαυρουδής με «50 χρόνια τραγούδια» στο Ηρώδειο

Μια μεγάλη συναυλία στις 23 Ιουνίου 2016.

Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.

Όπως περιγράφει ο ίδιος «Μια γενέθλια συναυλία περιέχει κυρίως μνήμη. Ιδιαίτερα ο εορτασμός πενήντα χρόνων φέρνει μπροστά μας ολόκληρο το οδοιπορικό μιας διαδρομής σε έδαφος όχι επίπεδο αλλά με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Και βέβαια η διαδρομή του τραγουδιού περιέχει γοητεία και εμπειρίες μοναδικές.


Η διαδρομή αυτή με έφερε μπροστά στον Μάνο και τον Μίκη για να τους σφίξω θερμά το χέρι. Γνώρισα ποιητές, λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους από τους οποίους πήρα απ’ τους χυμούς τους. Συνεργάστηκα με όσους ερμηνευτές του τραγουδιού ένιωθα πως και οι δικές μου νότες, τους ανήκουν.»


Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Νένα Βενετσάνου, η Μελίνα Κανά, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου υπό την διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.


Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Από τότε μέχρι και σήμερα, δημιούργησε τραγούδια αλλά και έργα που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Από την μελοποίηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη «Άσμα ηρωϊκό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» το 1968 μέχρι τον υπέροχο δίσκο του 1990 «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» αλλά και τόσα άλλα έργα και τραγούδια που αγαπήθηκαν και παραμένουν σημαντικές στιγμές του ελληνικού ρεπερτορίου. Το «Πρωινό τσιγάρο», «Φώναξέ με», «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Ο Παλιάτσος», «Κάθε μια νύχτα», «Η Ωραία Αδριάνα», «Αυτό το αγόρι», «Είναι αβάσταχτο να φεύγεις» είναι μόνο κάποια από τα πολύ αγαπημένα κομμάτια του δημιουργού.


Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του Νότη Μαυρουδή όλα αυτά τα χρόνια και με συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διδακτικό έργο που ξεκίνησε το 1969 από τη Δημοτική Μουσική Ακαδημία του Μιλάνου (Scuola Civica di Musica) και συνεχίστηκε ανελλιπώς από το 1975 στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα). Η πλούσια δισκογραφία του (30 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές.


Τραγουδούν:


Φωτεινή Βελεσιώτου


Νένα Βενετσάνου


Μελίνα Κανά


Αναστασία Μουτσάτσου


Γιώργος Νταλάρας


Μίλτος Πασχαλίδης


Μόρφω Τσαϊρέλη


Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου - διεύθυνση Αλεξάνδρα Μητσοπούλου


Συμμετέχουν:


Γιώργος Τοσικιάν, Κλασσική Κιθάρα


Μιρέλα Πάχου, Ακορντεόν


Ενορχηστρώσεις- διεύθυνση Ορχήστρας:


Γιάννης Παπαζαχαριάκης


Παίζουν οι μουσικοί:


Τάσος Μισυρλής - Τσέλο


Μίμης Ντούτσουλης - Κοντραμπάσο,


Γιώργος Κατσίκας Τύμπανα - Κρουστά


Νίκος Κατσίκης, Μπουζούκι - Μαντολίνο


Θύμιος Παπαδόπουλος - Πνευστά,


Γιάννης Παπαζαχαριάκης - Ακουστική Κιθάρα


Γιώργος Παναγιωτόπουλος - Βιολί


Παπαχριστούδης Γιώργος, Πιάνο - Πλήκτρα


Ντίνος Χατζηιορδάνου - Ακορντεόν


Μηχανικός Ήχου


Παναγιώτης Πετρονικολός


Ηχοληψία


Κώστας Βακάλογλου


Γιώργος Ρουπάκας


Σχεδιασμός Φωτισμού


Περικλής Μαθιέλλης


Οργάνωση Παραγωγής: Music Box Productions


Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35 ευρώ), ζώνη Α (30 ευρώ), Ζώνη Β (25 ευρώ), Ζώνη Γ (20 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10 ευρώ, 5 ευρώ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5 ευρώ).


-----------------

Για δύο μέρες στον Κήπο του Μεγάρου ο Κωστής Μαραβέγιας

Στις 24 και 25 Ιουνίου.

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ «Κατάστρωμα» ο Κωστής Μαραβέγιας θα υποδεχτεί το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016. Ήδη η πρώτη μέρα είναι sold out.

Οι δύο βραδιές θα γεμίσουν με τραγούδι και ενέργεια και θα διασκεδάσουν και τους πιο απαιτητικούς, όπως κάνει κάθε φορά ο γνωστός τραγουδοποιός!


Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 14 ευρώ

-----------------

Καλοκαίρι γεμάτο μουσικές στον Κήπο του Μεγάρου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής δίνει μουσικά ραντεβού με σειρές συναυλιών και καταξιωμένους καλλιτέχνες, για όμορφες βραδιές στην πόλη.

Έτσι και φέτος το καλοκαίρι θα γεμίσει ήχους και αγαπημένα τραγούδια στο πλούσιο πρόγραμμα του Κήπου.

Ioύνιος

Το φετινό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία , με γιορτινή διάθεση, από τον Κήπο.

Η Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) είναι πλέον ένας δημοφιλής καθιερωμένος θεσμός για τους φίλους του Κήπου που, στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Συμμετέχουν: Χριστίνα Μπαζίλη (τσέλο), Θανάσης Αποστολόπουλος (πιάνο), Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα», φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με τα τραγούδια του «Φάρου», του καινούργιου του δίσκου. Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό του Κήπου με τους έντονους ρυθμούς του και τα αισιόδοξα μηνύματα της μουσικής του, θα παρουσιάσει στο κοινό και παλιές επιτυχίες του.

Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ.

Ιούλιος

Ο Πάνος Μουζουράκης, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο -ένα μεγάλο πάρτι με πολλούς φίλους του επί σκηνής– επιστρέφει στο Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται «Δευτέρα παρουσία» θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία , επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Δύο φίλοι απ’ τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο. Σ’ αυτή τη μουσική παράσταση οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά.

Η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο στη σκηνή του Κήπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «...η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι» σ’ αυτή τη συναυλία που έχει τίτλο «Τα ήσυχα βράδια» (συμπαραγωγή με τη Minos EMI). Η μουσική του και η φωνή της, η αγάπη του ενός για τον άλλο, αλλά και το πάθος τους για την καλή μουσική μάς έχουν δώσει πολλά σημαντικά τραγούδια για την ιστορία της ελληνικής μουσικής: «Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Έρχεται κρύο» και πολλά ακόμα.

-----------------


Στη Μυτιλήνη η έκθεση με τις ανασκαφές από το απολιθωμένο δάσος

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, θα παρουσιάσει στη Μυτιλήνη την περιοδική έκθεση «Το Δάσος κάτω από το Δρόμο». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, και δέχτηκε ενθουσιώδη σχόλια από τους 35.000 επισκέπτες κατά τους τελευταίους πέντε μήνες. Σε αυτήν παρουσιάζονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τις απολιθωματοφόρες θέσεις που αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές στη διάρκεια κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Τμήμα του άξονα διασχίζει την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους από το Σίγρι έως την Άντισσα.


«Οι ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, λέει ο διευθυντής του μουσείου καθ. Νίκος Ζούρος, έχουν φέρει στο φως ευρήματα ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας, καθώς έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά τεκμήρια της σύνθεσης των απολιθωμένων δασών της Λέσβου και του Αιγαίου, καθώς και άγνωστες λεπτομέρειες της τοπογραφίας της περιοχής και του τρόπου δημιουργίας τους.


Θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, όπως πεύκα, βαλανιδιές, σεκόϊες, φοίνικες, κυπαρισσίδες και ηφαιστειακοί ορίζοντες, πλούσιοι σε μεγάλης ποικιλίας ειδών φύλλα, όπως δάφνες, κανέλλες, καρυδιές μαρτυρούν την ύπαρξη εκτεταμένων υποτροπικών δασών».


Παράλληλα, τα ευρήματα αποκαλύπτουν μοναδικές πληροφορίες για τη βιαιότητα των ηφαιστειακών εκρήξεων που τα κατέστρεψαν και μέσω της διαδικασίας της απολίθωσης οδήγησαν στη δημιουργία του απολιθωμένου Δάσους Λέσβου - ενός μνημείου μοναδικής σε παγκόσμια κλίμακα σπουδαιότητας, που ανακηρύχθηκε από την ελληνική Πολιτεία «διατηρητέο μνημείο της φύσης»


Μοναδική ανασκαφή


Η συγκεκριμένη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης, όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων.


Η έκθεση οργανώνεται σε 11 ενότητες που περιλαμβάνουν την εισαγωγή, το έργο, το απολιθωμένο δάσος και τα ευρήματα, οι απολιθωματοφόρες θέσεις και οι γεώτοποι, τα απολιθώματα, το αρχείο και η αποτύπωση, η διαδικασία της ανασκαφής, η διαδικασία της συντήρησης, η διαδικασία της μεταφοράς, η διατήρηση και οι υπαίθριες απολιθωματοφόρες θέσεις και Η διαδρομή στο χρόνο. Στόχος της είναι να αναδείξει, την πληθώρα των απολιθωμένων ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν, και να γνωρίσει στο κοινό τις διαδικασίες με τις οποίες αυτά ανασκάπτονται, αποτυπώνονται, καταγράφονται και συντηρούνται στο μουσείο, ή διατηρούνται επί τόπου στις θέσεις που βρέθηκαν. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση καθώς εστιάζει, τόσο στα ευρήματα, όσο και στην ανθρώπινη προσπάθεια για τη διάσωση των απολιθωμάτων.


Ενώ, δεκάδες μεγάλοι απολιθωμένοι κορμοί δένδρων, ιστάμενοι και κατακείμενοι, ριζικά συστήματα και κλαδιά δένδρων, φυλλοφόροι ορίζοντες με μεγάλη ποικιλία φύλλων, μεταφέρουν ζωντανή την εικόνα του πεδίου ανασκαφής στην έκθεση.


«Παράλληλα, η περιήγηση στις νέες ανασκαφικές θέσεις κατά μήκος του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, αποτελεί μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη της περιοχής καθώς, διασχίζοντας ένα σύγχρονο οδικό άξονα, ταυτόχρονα περιηγείται σε ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας» καταλήγει ο κ. Ζούρος


-----------------

Αναβιώνουν στις 10-12 Ιουνίου οι αγώνες της αρχαίας Νεμέας

Την έναρξή της θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Από τις 10-12 Ιουνίου θα διαρκέσει η 6η Νεμεάδα, που αποτελεί αναβίωση των αγώνων της αρχαίας Νεμέας και θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Στάδιο Νεμέας. Την έναρξή της θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η 6η Νεμεάδα, που οργανώνεται από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς επισήμων την προσεχή Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα στο Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η αφή της δάδας στο Βωμό του Διός, την οποία η Εκεχειρία κι η Νεμέα μεταφέρουν εν πομπή στο αρχαίο στάδιο.

Ακολούθως στο αρχαίο Στάδιο θα ανάψει ο βωμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Νεμέας και μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, θα γίνει η παρουσίαση του έργου «Ελλάδα! Το μιούζικαλ» από μαθητές του δημοτικού σχολείου «Olga Milosevic» της πόλης Smederevska Palanka, στη Σερβία.

Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30, θα γίνει η τελετή λήξης στο αρχαίο Στάδιο και η απονομή στεφάνων αγριοσέλινου στους νικητές.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στο αρχαίο Στάδιο, θα γίνει επίδειξη αρχαίου παγκρατίου, ενώ το μεσημέρι στο δημαρχείο, θα παρουσιαστούν δύο νέα βιβλία για τη Νεμέα και το απόγευμα στις 7.00 στο αρχαίο Στάδιο, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με θεατρική απόδοση του ποιήματος «Νεμεάδα» και μουσική για τους μύθους και την ιστορία της Νεμέας.

Η έκτη σύγχρονη Νεμεάδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS, την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι, ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων είναι απότοκος της σχεδόν τεσσαρακονταετούς ανασκαφικής προσπάθειας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, στο πανελλήνιο ιερό του Νεμείου Διός στη Νεμέα και του ενθουσιασμού και της προθυμίας των κατοίκων της Νεμέας, που αισθάνονται ότι μπορούν να συνεισφέρουν μια σημαντική υπηρεσία στο σημερινό κόσμο, λόγω της τύχης τους να έχουν ρίζες στη Νεμέα.

Επιπλέον, στο Σύλλογο που διοργανώνει τη Νεμεάδα, πιστεύουν ότι «υπάρχει πεδίο για τη συμμετοχή του μέσου ανθρώπου σε ένα τέτοιο διεθνές αθλητικό γεγονός, όπου όμως, ούτε θα καταγραφούν επιδόσεις, ούτε θα απονεμηθούν μετάλλια. Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν κατά φύλο και ηλικία και όσοι συμμετάσχουν, θα ανταμειφθούν από την καταπόνηση των γυμνών τους ποδιών πάνω στις ίδιες πέτρες και στο ίδιο χώμα που πάτησαν αρχαία πόδια, πριν από 2.300 χρόνια και πλέον».

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι, νωρίτερα, το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής, στο δημαρχείο Νεμέας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης Νεμέας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.