Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ξενύχτησαν για ένα βιβλίο


Ανοιχτό όλη τη νύχτα του Σαββάτου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σήμερα, έμεινε το Bazaar Βιβλίου, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος στην είσοδο της ΔΕΘ, απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, πέρασαν από το Bazaar στη διάρκεια της νύχτας, ξεναγήθηκαν σε αυτό, παρακολούθησαν μουσικά και χορευτικά χάπενινγκ και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με συγγραφείς και εκδότες.

Το Bazaar θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Συμμετέχουν σ΄αυτό 150 εκδοτικοί οίκοι με εκατοντάδες χιλιάδες τίτλους βιβλίων, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να βρουν βιβλία από 1, 2 και 3 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στον «αέρα» η διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών


Πολλά ΚΕΔΔΥ δεν μπορούν να αξιολογήσουν εντός 45 ημερών τους μαθητές.

Πεντακόσιοι δύο μαθητές αναμένουν να αξιολογηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν κάποιας εκπαιδευτικής παρέμβασης ή φοίτησης σε ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο, 400 στην Κέρκυρα και χιλιάδες άλλοι ανά την Ελλάδα. Τα προβλήματα υποστελέχωσης των ΚΕΔΔΥ ανά την Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο η επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου προς τον περιφερειακό διευθυντή της Κρήτης.

Αν και ο νόμος ορίζει ότι τα ΚΕΔΔΥ υποχρεούνται να γνωματεύουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης φαίνεται ότι η παραπάνω προθεσμία φαντάζει ουτοπική. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους στη δικαιοδοσία του ΚΕΔΔΥ ανήκουν 13.563 μαθητές και για να μπορέσει το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου να ανταπεξέλθει στα κοινωνικά αιτήματα για αξιολογήσεις και υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού του Νομού Ρεθύμνου και να εναρμονιστεί με την αναγκαιότητα ένας παρ.22 άρθρου 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α) υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας δύο διαγνωστικών ομάδων. Η μία διαγνωστική ομάδα που υπάρχει λειτουργεί περιοδικά καθώς στελεχώνεται με αναπληρωτή ψυχολόγο με ένας γνωστές δυσλειτουργίες (για παράδειγμα η τοποθέτησή του αναμένεται ακόμη).

Σήμερα το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου προβαίνει σε εκπαιδευτικές αξιολογήσεις και το κλείσιμο των διαγνώσεων μένει σε εκκρεμότητα. Ένας η έλλειψη παιδοψυχιάτρου σε όλο τον νομό, δημιουργεί επιπρόσθετο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος ένας οικογένειες που χρειάζεται να μεταβούν σε Χανιά και Ηράκλειο για να λάβουν Ιατροπαιδαγωγική γνωμάτευση. Για ένας παραπάνω λόγους το ΔΣ του Συλλόγου ένας ζητά άμεσα την στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου με το παρακάτω προσωπικό :

• με 2 Ψυχολόγους (σήμερα δεν υπάρχει κανένας)
• με 1 Κοινωνικό Λειτουργό (σήμερα υπάρχει μόνον ένας)
• με 1 Παιδοψυχίατρο (δεν υπάρχει ούτε σε άλλον επίσημο φορέα του νομού)
Δεν είναι όμως μόνο το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου που αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας εντείνοντας την αγωνία των μαθητών. Όπως αναφέρει ο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου. Πιο αναλυτικά οι ελλείψεις είναι οι ακόλουθες:

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας με ελλείψεις σε 1 ψυχολόγο και 4 εκπαιδευτικούς, υπολειτουργεί, ενώ η λίστα των μαθητών σε αναμονή για αξιολόγηση, έχει φτάσει τους 400.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λευκάδας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και κανέναν εκπαιδευτικό ή Κοινωνικό Λειτουργό άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κεφαλληνίας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και έναν εκπαιδευτικό, άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ζακύνθου μέχρι πρότινος είχε μόνο μια γραμματέα, μέχρι που στάλθηκε και ένας εκπαιδευτικός. Λείπουν ψυχολόγος και κοινωνικό λειτουργός άρα δεν μπορεί να γνωματεύσει παιδιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Σύλλογος Γυναικών Κω: Γυναίκες ξεσηκωθείτε.Η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν έχει τελειωμό!!!


Γυναίκες ξεσηκωθείτε

Η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν έχει τελειωμό!!!

Οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών «ξαναχτύπησαν» με τις δηλώσεις τους για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το παραπέρα πετσόκομμα των ήδη κατακρεουργημένων παροχών υγείας και συντάξεων.

Οι γυναίκες ιδιαίτερα έχουν «νιώσει» στο πετσί τους την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Οι όποιες θετικές διακρίσεις που είχαμε κατακτήσει δεν ήταν προνόμιο αλλά μια κοινωνική κατάκτηση των αγώνων του εργατικού και γυναικείου κινήματος, λόγω του αναπαραγωγικού ρόλου των γυναικών, των πολλαπλών υποχρεώσεών μας και την προσφορά στην κοινωνία.

Μετά την κατάργηση και αυτών των ευνοϊκών ρυθμίσεων μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο η Κοινωνική Ασφάλιση, η δήθεν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που αποκλίνουν από τις γενικές διατάξεις. Δηλαδή οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά ακόμη κι αυτές που ήδη έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όπως 5.500 ένσημα με ανήλικο παιδί ή ΑμΕΑ), όσες και όσοι εργάζονταν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, η 25ετία στο Δημόσιο. Αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικα, της αστικής τάξης εάν περάσουν θα οδηγήσουν είτε σε δραματική μείωση των συντάξεων είτε στην αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης που για τις γυναίκες σημαίνει αύξηση έως και 12 χρόνια.

Φτάνει πια!

Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε εμείς, να καταδικαζόμαστε να δουλεύουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας για να σωθούν τα κέρδη, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Καλούμε τις εργαζόμενες να αντιδράσουν, να μην περιμένουν άλλο. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ και να αγωνιστούν για να εμποδίσουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας στην απεργία στις 6 Νοέμβρη θα είναι μια γερή απάντηση.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Να δώσουμε τη μάχη της απεργίας, τη μάχη της ζωής με ψηλά το κεφάλι.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5.30 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Διαβάστε περισσότερα...

Η SCA Hygiene Products δίπλα σε όσους στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία


Και το 2013 συνεχίζει να παρέχει προϊοντική στήριξη, που αγγίζει τις 118.000€, σε ΜΚΟ και οργανισμούς

H SCA Hygiene Products πραγματοποιεί δωρεάν διάθεση προϊόντων των γνωστών brands της ΤΕΝΑ, Libero, Zewa, Delica και Libresse, σε ΜΚΟ και οργανισμούς, συνολικής αξίας 118.000€, το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και της φιλοσοφίας της Care of Life. Μια φιλοσοφία που τη βοηθάει να μετατρέψει τις ανάγκες της κοινωνίας σε δράσεις με πραγματικό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, η εταιρεία δώρισε προϊόντα αξίας 15.000€, στο πλαίσιο ειδικών εκδηλώσεων, όπου συμμετείχαν και επώνυμοι, γνωστοί για την κοινωνική τους ευαισθησία. Με αυτές τις ενέργειες χάρισε χαμόγελα σε περίπου 500 παιδιά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας, αλλά και στους εργαζόμενους των οργανισμών Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ΕΛΕΠΑΠ και Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι στην ομάδα της SCA Hygiene Products αναγνωρίζουν ένα σημαντικό αρωγό στο έργο τους.

Οι δράσεις αυτές ήταν συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε το α’ εξάμηνο του 2013. Η προϊοντική στήριξη της εταιρείας αφορούσε ενδεικτικά τους ακόλουθους αναγνωρισμένους για το έργο τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οργανισμούς και λοιπούς φορείς: Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Βρεφονηπιακός Σταθμός “Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη”, “Παιδί και Οικογένεια”, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Περάματος, Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης, Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση “Το Πέταγμα”, Γαλήνη των ΑΜΕΑ, φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης ΑΜΚΕ “ΠΥΞΙΔΑ”, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ), Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανάπτυξης Συνεργασίας & Πολιτισμού ΜΚΟ, Iερός Ναός Αγ. Νικολάου Μαρκόπουλου, Μέριμνα αναπήρων “Η Γαλήνη”, γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών και Εθελοντές του Κόσμου.

Όπως σημειώνει ο Country Manager της SCA Hygiene Products κ. Ιωάννης Κοττεάκος «Η εταιρεία μας με πάγια και δεδομένη την κοινωνική της ευαισθησία, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για να διευκολύνουμε και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων. Ειδικότερα, είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να στηρίζουμε, με προϊοντικές δωρεές ΜΚΟ και οργανισμούς που προσφέρουν ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που υλοποιούμε εδώ και χρόνια και δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη».

Περισσότερες πληροφορίες για την SCA

Η SCA αποτελεί ηγέτιδα διεθνή εταιρία προϊόντων προσωπικής υγιεινής και δασικών προϊόντων. Ο Όμιλος αναπτύσσει και παράγει προϊόντα προσωπικής φροντίδας, χαρτικά για προσωπική και οικιακή χρήση και δασικά προϊόντα με απόλυτα βιώσιμες μεθόδους. Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 100 χώρες με πολλές ισχυρές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων τις παγκοσμίως γνωστές μάρκες TENA και Tork, καθώς και των εμπορικών σημάτων, Lotus, Libresse, Tempo και Libero. Ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης δασικών εκτάσεων στην Ευρώπη, η SCA δίνει μεγάλη έμφαση στην αειφόρο διαχείριση των δασών. Ο Όμιλος διαθέτει περίπου 36,000 υπαλλήλους και οι πωλήσεις το 2012 ανήλθαν σε 85 δισ. κορώνες (€9,8 δισ.). Η SCA ιδρύθηκε το 1929, έχει την έδρα του στη Στοκχόλμη, Σουηδία, και είναι εισηγμένη στο NASDAQ OMX Stockholm. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sca.com.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιο μέρος οι οδηγοί δεν σέβονται τα ΑΜΕΑ;


Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει ένα θέμα με το πρόβλημα παρκινγκ που υπάρχει και μάλιστα σε καθημερινή βάση σε περιοχή κοντά στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ο τότε αναγνώστης είχε καταγγείλει οδηγό ο οποίος σε καθημερινή βάση άφηνε το όχημά του σε θέση που περνάνε τα ΑΜΕΑ.

Όπως όμως φαίνεται το πρόβλημα είναι πολύ συχνό κάτι που καταγγέλει και ο αναγνώστης του zougla.gr, Ζαφείρης Ρ. Ο ίδιος μας έγραψε:

«Στο ίδιο σημείο ΔΑΒΑΚΗ ΠΙΝΔΟΥ και Ι. ΜΗΤΣΑ στο ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε συνεχόμενες σχεδόν ημερομηνίες και να φανταστείτε ότι από το σημείο διερχόμαστε μια φόρα την ημέρα μονό. Φανταστείτε τι τραβάνε τα ΑΜΕΑ

ΥΓ: Στις εικόνες φαίνονται-πλην ενός- οι πινακίδες κυκλοφορίας (σ.σ. τις οποίες δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε) και στα αρχεία αναγράφεται ο χρόνος λήψης (ΕΕΕΕΜΜΗΗ-ΩΩΛΛΔΔ) όπως αποτυπώνεται από τη συσκευή λήψης (κινητό τηλέφωνο με, εκσυγχρονισμένο με το δίκτυο, ρολόι-σε περίπτωση που ήθελαν χρησιμοποιηθούν από τις Αρχές».



Κι εδώ ο ιδιοκτήτης του ανοιχτού αυτοκινήτου έχει κλείσει στο 100% το πεζοδρόμιο!!!



Δείτε παρκάρισμα... Ο οδηγός ούτε καν νοιάζεται για το αν κλείνει τη διάβαση για τα ΑΜΕΑ...



Και άλλος οδηγός στο ίδιο σημείο....




Οι μοτοσικλέτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το σημείο...


Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική προστασία


Εκδήλωση πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ και η Τοπική Επιτροπή Νίκαιας-Ρέντη με ομιλητή τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και θέμα την Οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική προστασία

Θεσμοθετείται η κοινωνική σύμπραξη

Ο Υφυπουργός στην διάρκεια της εισήγησής του τόνισε ότι: «Η χώρα μας, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, διατηρεί και ενισχύει το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας.

Ο Τομέας Πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εργασίας στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η παρατεταμένη κρίση και ταλανίζουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Προτεραιότητά μας η άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας και η διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης» για όλους τους πολίτες, σε συνδυασμό με τις πολιτικές ανάσχεσης της ανεργίας, κοινωνικής προστασίας, στήριξης της αδύναμης οικογένειας και όλων των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Οι υλοποιούμενες αλλά και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις εντάσσονται σ’ένα πολυδιάστατο πλέγμα πολιτικών, οι οποίες στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική επανένταξη για να μην αποτελούν αποσπασματικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις παροχών».

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πολιτικές, προγράμματα και δράσεις.

«Πρώτα από όλα στο νέο σύστημα οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί και την επαναχορήγηση των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων με εισοδηματικά κριτήρια. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 765 εκατ. Έχουν ήδη καταβληθεί σε πάνω από 500.000 οικογένειες . Αξιολογούμε την πρώτη εφαρμογή και ενισχύουμε τη διαφάνεια. Γι’ αυτό προχωρούμε στη θεσμοθέτηση της προϋπόθεσης τα παιδιά ηλικιών της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να μην εγκαταλείπουν το σχολείο.

Δεύτερον: η ένταξη στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς παιδιών από αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Το 2011 επιδοτήθηκε η ένταξη 48.360 παιδιών και το 2012 57.500. Φέτος με τις προσπάθειες που καταβάλαμε σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία εντάχθηκαν πάνω από 71000 παιδιά.

Τρίτον: Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων γνωστά ως ΚΗΦΗ και τα Κέντρα Διημέρευσης Παιδιών ΑμεΑ.

Διασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ.

Τέταρτο: Για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Με τον νόμο 4093 του 2012 θεσμοθετήθηκε η έννοια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» και προβλέπεται η πιλοτική εφαρμογή του το 2014 σε δύο περιοχές της χώρας με προϋπολογισμό 20 εκατ. ενώ η καθολική εφαρμογή του προβλέπεται από 01/01/2015.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρέχοντας στους δικαιούχους ενίσχυση εισοδήματος συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής επανένταξης.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί συμπληρωματικά με εφαρμοζόμενες πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι δικαιούχοι του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» εκτός από την οικονομική παροχή, θα μπορούν παραδείγματος χάριν να είναι δικαιούχοι ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης με βιβλιάριο ανασφάλιστου ενώ οι ηλικιωμένοι και ΑμεΑ θα μπορούν να εντάσσονται στους ωφελούμενους προγραμμάτων όπως π.χ. του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πέμπτον: Το πρόγραμμα του Βοήθεια στο σπίτι που προανέφερα συνεχίζεται και μάλιστα αναβαθμίζεται με την κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για στήριξη 80.000 περίπου αδύναμων, ανασφάλιστων, ΑμΕΑ και ηλικιωμένων.

Έκτον: Αλλάζουμε τον τρόπο έκδοσης βιβλιαρίων ανασφάλιστων, οικονομικά αδύνατων πολιτών για να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Απλοποιούμε τη διαδικασία με διαφάνεια και κανόνες.

Ο τομέας της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Προστασίας την ευθύνη των οποίων έχω, προωθεί και άλλες σημαντικότατες δράσεις που δεν ανέφερα, όπως η δημιουργία Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε Περιφέρεια προκειμένου να αποτελέσουν τους δημόσιους πυλώνες της κοινωνικής φροντίδας.

Έβδομο: Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη σε ρύθμιση - ανάσα των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε 100.000 δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Με βάση την ρύθμιση αυτή οι Τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου. Έτσι θα επιτυγ¬χάνεται μια σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη δόση και

Όγδοο: Επεξεργαστήκαμε το διετές σχέδιο για την απασχόληση με πρώτη δράση την απασχόληση 50.000 ανέργων στη «Κοινωφελή Εργασία» ενώ θα ακολουθήσουν νέα Τοπικά Προγράμματα Απασχόλησης και το Πρόγραμμα Εγγύηση για την Νεολαία».

Ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του Δημοσίου, των ΟΤΑ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Το Υπουργείο ενισχύει με την ένταξη σε προγράμματα και δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική φροντίδα, τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που είναι πιστοποιημένες και ενταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας.

Ενισχύουμε οργανώσεις εθνικής εμβέλειας αλλά και τοπικής δράσης, άσχετα αν αυτές οι οργανώσεις δεν αναφέρουν ότι χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εργασίας, παράγουν σημαντικό έργο αλλά υπάρχει και έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους.

Δεν συνεργάζονται, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, για ενιαίο σχεδιασμό και συντονισμένη δράση στον ίδιο κοινωνικό χώρο. Γι’ αυτό προχωρούμε και θεσμοθετούμε την Κοινωνική Σύμπραξη που θα δημιουργηθεί σε κάθε Δήμο ή σε συστάδα όμορων Δήμων όταν αυτοί είναι μικροί και θα κάνει πράξη την οριζόντια συνεργασία του Δημοσίου, των ΟΤΑ και της Κοινωνίας των Πολιτών που θα προωθήσει την Κοινωνική Ένταξη και το πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας.

Η Κοινωνική Σύμπραξη θα λειτουργεί βάση πρωτοκόλλου που θα υπογράφουν όλοι οι φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, θα υποστηρίζεται διοικητικά και επιστημονικά από το Δήμο αλλά και εθελοντές, προκειμένου να υλοποιήσει τον εννιαίο σχεδιασμό για την Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη».

Για την συνεργασία στην Κυβέρνηση τόνισε: «Η συμμετοχή στην κυβέρνηση και η στήριξή της από το ΠΑΣΟΚ αφορά την Εθνική και Κοινωνική ανάγκη να βγούμε από την κρίση.

Αυτό δεν σημαίνει άμβλυνση των πολιτικών και ιδεολογικών αντιθέσεων.

Συνεργαζόμαστε σε κυβερνητικό επίπεδο με τους παραδοσιακούς μας αντιπάλους γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για κομματικές σκοπιμότητες στην πλάτη των πολιτών που βιώνουν τα δύσκολα.

Για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης το κάθε κόμμα έχει την πολιτική του και την φιλοσοφία του.

Εμείς θα στηρίζουμε Δημοκρατικούς συνδυασμούς, Δημάρχους και Περιφερειάρχες που μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες για να παίξει η αυτοδιοίκηση το ρόλο της στη στήριξη της κοινωνίας και των πολιτών.

Η Κεντροαριστερά, η ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρέπει και μπορεί να μπει μπροστά.

Ναι στη δυναμική ανασύσταση της, με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και όλων όσων νιώθουν την ανάγκη όχι μόνο να βάλουμε πλάτη για τη χώρα και την δοκιμαζόμενη κοινωνία αλλά και για να ξαναβρούμε την προοπτική και την ελπίδα.

Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη πρόκληση για την Κεντροαριστερά.

Να εκφράσουμε τον προοδευτικό λόγο απέναντι στις συντηρητικές αντιλήψεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη.

Αν η Ευρώπη δεν κατανοήσει ότι η οικονομική ανάκαμψη και η κοινωνική πρόοδος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος δεν θα υπάρξει αύριο για το Ευρωπαϊκό και Κοινωνικό μοντέλο».

Και κατέληξε αναφερόμενος στην έξοδο από την κρίση.

«Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου για την έξοδο από την κρίση.

Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Χρειάζεται το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που θα δώσει την προοπτική. Να ξέρει ο κάθε πολίτης τα επόμενα βήματα. Χρειάζεται περισσότερη συλλογικότητα και εντατικοποίηση της δουλειάς από όλους. Χρειάζονται αποφάσεις από την Ευρώπη και είναι ευκαιρία η Ελληνική Προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να πιάσουν τόπο. Αν η προσπάθεια δεν ολοκληρωθεί προφανώς και θα πάνε όλα χαμένα. Γι’ αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη στήριξη της ανάπτυξης με απασχόληση και στην ανακούφιση της κοινωνίας.

Να δώσουμε ευκαιρίες εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους για την μόρφωση των οποίων η κάθε οικογένεια και η Ελλάδα έχει επενδύσει πολλά και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο και την κοινωνία».



Πηγή: http://www.crete2day.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρόκληση για την Ελλάδα η στήριξη των ΑμεΑ


Το Γραφείο Τύπου ενημερώνει σχετικά με την πολιτική παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σε διημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης με την εξής ανακοίνωση:

Έπειτα από πρόσκληση του Ευρω-Μεσογειακού Συμφώνου για τις Μείζονες Καταστροφές (European and Mediterranean Major Hazards Agreement) ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε και πραγματοποίησε εισήγηση σε διημερίδα με θέμα «Συμπερίληψη προσώπων με αναπηρία στη μέριμνα για την προστασία από καταστροφές» («Including people with disabilities in disaster preparedness and response») που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, στις 22 και 23 Οκτωβρίου.


Στο πλαίσιο της διημερίδας, στην οποία συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, ειδικοί στην πολιτική προστασία και εκπρόσωποι συλλόγων ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη στήριξη ειδικά των ΑμεΑ σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και παρουσιάστηκε πόρισμα με σχετικές γνωμοδοτήσεις και προτάσεις.

Στην ομιλία του ο Π. Κουρουμπλής απαρίθμησε τις ιδιαίτερες προκλήσεις που παρουσιάζει για την Ελλάδα η στήριξη των ΑμεΑ σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης και σχεδιασμού αποκλειστικά για τα ΑμεΑ όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές και τους σεισμούς, που είναι συχνά φαινόμενα στη χώρα μας, ενώ έκανε λόγο και για τα επιπρόσθετα εμπόδια που εγείρουν αφενός η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Αθήνα, αφετέρου το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο και η ταυτόχρονη υστέρηση σε συγκοινωνιακές υποδομές, που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των συνεργείων διάσωσης σε απόμακρες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές. Αναφέρθηκε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των αναγκαίων πρωτοβουλιών και δράσεων και τόνισε τη δραματική επιδείνωση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, επεσήμανε ότι πράγματι είναι χρήσιμες οι όποιες διαπιστώσεις διεθνών οργανισμών σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά αν δεν αποκτούν περιεχόμενο εφαρμογής δεν προσφέρουν τίποτε ιδιαίτερο στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες μεταξύ των οποίων και στα πρόσωπα με αναπηρία. Υπογράμμισε παράλληλα πως για να μη μένουν διακηρύξεις κενού γράμματος, το Συμβούλιο της Ευρώπης σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών πρέπει να θέσει δημόσια το ζήτημα για το ποιες χώρες έχουν εντάξει στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά και εάν επίσης έχουν άρει τους φραγμούς όσον αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ΑμεΑ στα κέντρα σχεδιασμού αυτών των πολιτικών.

Απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους εκπροσώπους του ΟΗΕ και της UNESCO χαιρέτισε την προώθηση του Πρωτοκόλλου για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, ζητώντας από το γραμματέα του ΟΗΕ να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφέροντας συγκεκριμένα ποιες χώρες έχουν εγκρίνει και ενσωματώσει στη νομοθεσία τους το εν λόγω Πρωτόκολλο, ποιες δεν το έχουν εγκρίνει και ποιες ήδη το υλοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο πρόσθεσε αφενός μεν θα ασκηθεί ουσιαστική δημόσια πίεση που θα επιδράσει θετικά στη ζωή των αναπήρων, αφετέρου δε οι οργανισμοί αυτοί θα αποκτήσουν μεγαλύτερη καταξίωση στη συνείδηση του κόσμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της διημερίδας για την πρόσκληση που του απηύθυναν και αφού τους συνεχάρη για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των διεργασιών της, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης ορθώς επεξεργάζεται τον σχεδιασμό ειδικής μέριμνας για τα ΑμεΑ για περιπτώσεις καταστροφών που προκαλούνται από έκτακτα και απρόβλεπτα φαινόμενα. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να μας προβληματίσει όλους ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα, από κανέναν ευρωπαϊκό ή διεθνή οργανισμό, για την προστασία τους από την απόλυτα προβλέψιμη, συστηματική και διαρκή καταστροφή που συντελείται στη χώρα μου από την εφαρμοζόμενη πολιτική ακραίας λιτότητας. Εξαιτίας της, χιλιάδες ΑμεΑ έχουν απολέσει τις δουλειές τους, τα επιδόματά τους, υφίστανται εκ νέου διακρίσεις και οδηγούνται στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Αν αυτή η πολιτική συνεχιστεί, που το απεύχομαι, τότε σύντομα τα ΑμεΑ σε όλη την Ευρώπη θα πληγούν από την ίδια μαζική καταστροφή. Αν η Ευρώπη δεν απεγκλωβιστεί από τον χρηματοπιστωτικό καταναγκασμό, τότε θα αποδειχθεί ότι μπορεί κάλλιστα να προστατεύσει τα ΑμεΑ από απρόβλεπτες καταστροφές, όχι όμως και από την προβλέψιμη καταστροφή που προκαλεί η πολιτική της ακραίας λιτότητας και της κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων που η ίδια εφαρμόζει. Αν συμβεί αυτό, σε δυο χρόνια από τώρα η διημερίδα για την οποία όλοι εργαστήκαμε θα φαντάζει σαν κακόγουστο αστείο. Σας καλώ να μην το επιτρέψουμε. Ευχαριστώ πολύ».


Διαβάστε περισσότερα...

Eσείς δεν φοβάστε για τα παιδιά σας;


Ο Μάνος Αντώναρος ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών και για το αυτονόητο της ασφάλειας τους, που έχει χαθεί στον λαβυρινθο του politically correct.

Βασικά το μισώ το «Politically correct»… που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: το «πρέπον», το «ορθόν». Καθωσπρέπει για να συνεννοηθούμε καλύτερα.

Και έτσι γεμίσαμε με πολιτικούς που φορούν γραβάτες και σκούρα κοστούμια. Δημοσιογράφους με μανικετοκουμπα, πουτάνες που το τηλε-παίζουν κυρίες κ.λ.π.

Ολοι τους φορούν τη στολή του politically correct και κόβουν καμαρωτοί-καμαρωτοί βόλτες στην κοινωνία.

Σκατά στα μούτρα τους και στα ολόλευκα πουκάμισά τους.

Για να μην το γενικεύσουμε και χάσουμε το νόημα (που μας ενδιαφέρει εν προικειμένω) ξαφνικά τα ΜΜΕ (και βασικά η τηλεόραση) μας παρουσίασε τους Ρομά. Όχι δεν είναι φυσικά καινούργια λέξη και έτσι τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται όμως εμείς πάντα τους ονομάζαμε τσιγγάνους…ή άντε-άντε αθίγγανους… Μην ξεχνάμε τον Παλαμά (ο Δεκάλογος του Γύφτου), μην ξεχνάμε τον Ρασούλη (η εκδίκηση της γυφτιάς) ή η αγάπη του Τσιτσάνη (κι όχι μόνο) για την τσιγγάνα…. Δεν έτρεχε τίποτα λοιπόν.

Το ίδιο συνέβαινε και με τους ανάπηρους… που ήταν και τίτλος τιμής π.χ. «Ανάπηρος πολέμου»… μέχρι που φτασαμε να τους περιγράφουμε «άνθρωποι με ειδικές ανάγκες» ή με αρχικά ΑΜΕΑ. Το «σακάτης» ήταν υποτιμητικό, όχι το αναπηρος… το «στραβός» ήταν υποτιμητικό κι όχι το «τυφλός».

Φορέσαμε λοιπόν τα καλά μας, κρυφτήκαμε πίσω από τις λέξεις… και φτυσαμε στα μούτρα κάθε «ενδιαφερόμενου» τον άκρατο ρατσισμό μας.

Εμείς ρατσιστές;

Απαπαπαπαπα!

Αφού τους λέμε Ρομά…

Ναι, αλλά εννοούμε σκατόγυφτους.

Συμφωνοι, αλλά αφού δεν το λέμε, δεν πειράζει.

Η δημοσιογραφία, η ενημέρωση, ή ερευνα βρέθηκαν αλυσοδεμένες με τις χειροπέδες του politically correct.

Οσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν την φρίκη της αρπαγής ενός παιδιού. Ϊσως να΄ναι χειρότερος εφιάλτης και από τον θάνατο. Αντί η έρευνα να χωθεί στο πραγματικό πρόβλημα, χάνεται στον λαβυρινθο για το ποια λέξη θα διαλέξουμε.

Αντί να το ψάξουμε το θέμα, το περιγράφουμε.

Αντί να το λύσουμε, κάνουμε το παν για να μην στραπατσαριστεί το περιτύλιγμα.

Αντί να το κοιτάξουμε κατάματα, κοιτάμε το είδωλό μας στον καθρέφτη αν η γραβάτα ή το κολιέ είναι σωστά βαλμένα.

Τα’χουμε μετατρέψει όλα σε είδηση.

Και αυτό είναι φρικτό, αφού η είδηση είναι καταδικασμένη να βρεθεί δεύτερη είδηση, τρίτη είδηση, τέταρτη είδηση μέχρι να χαθεί εντελώς.

Ένα ξανθό κοριτσάκι με πράσινα μάτια αναμεσα στους μελαψούς τσιγγάνους ήταν η αφορμή για να γαργαλήσουμε το θέμα της αρπαγής των παιδιών.

Καλώς έχει… ποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση.

Όμως αναρωτιέμαι αν δεν ήταν ξανθό, θα είχε ενδιαφερθεί ποτέ κανείς;

Η φύση προβλέπει ένα παιδί κάθε 9 μήνες (εκτός βέβεια αν πρόκειται για δίδυμα ή τρίδυμα κ.λ.π.) Τα Ληξιαρχεία έχουν άλλη γνώμη! Ακόμα και 14 παιδιά σε 12 μήνες.

Όχι δεν είναι η πραγματική ζωή στην τηλεόραση.

Εκεί είναι η ζωή που βγαίνει από meetings.

Παρακολούθησα έντρομος στην «Ανατροπή» να κουβεντιάζουν για το θέμα οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι… πολιτικοί… και δημοσιογράφοι… και αφού το ξεπέταξαν συμφώνησαν:

«Ας περάσουμε τώρα στο κυρίως θέμα μας: Τη σχέση μας με την τρόϊκα.»

Ναι έντρομος το παρακολούθησα.

Εχω πάψει πιά ντρέπομαι (γι' αυτούς)…

Μόνο φοβάμαι…

Όχι για μένα… αλλά για τα παιδιά μας.

Oχι δεν είμαι politically correct, ούτε ποτέ ήμουν και δεν με ενδιαφέρει να γίνω.

Επαναλαμβάνω:

Mόνο φοβάμαι.

Εσείς;

Διαβάστε περισσότερα...

Φτηνές - τακτικές αστικές συγκοινωνίες


Παρέμβαση για φτηνές και τακτικές αστικές συγκοινωνίες, έκαναν πριν μέρες (23/10) σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ, στην Ομόνοια, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ καιΛαϊκές Επιτροπές της Α' Αθήνας - Γαλατσίου. Η συγκεκριμένη δράση ανέδειξε ένα από τα πολλά οξυμένα και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα λαϊκά στρώματα, ένας ακόμα λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά να πάρουν μέρος στην προετοιμασία και στην επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη.



Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ανακοινώσεις μέσα και έξω από τους σταθμούς του Μετρό στην Ομόνοια, καλώντας το λαό οργανωμένα να διεκδικήσει μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% για όλους, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και ΑΜΕΑ. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Οργανισμού Σταθερής Συγκοινωνίας (ΣΤΑΣΥ) στην οδό Αθηνάς 67. 



Πηγή: http://www2.rizospastis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Στους δημότες μια νέα παιδική χαρά


Μία νέα παιδική χαρά στο Πεδίον του Άρεως (Πάρκο Ανθοκομικής), στην 1η Δημοτική Κοινότητα παραδόθηκε σήμερα, προς χρήση στους δημότες, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής της.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται στο χώρο του πάρκου της Ανθοκομικής ή Πεδίον Άρεως το οποίο αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο αναψυχής, αλλά και πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των παιχνιδιών και της γενικότερης διαμόρφωσης, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη μελέτη και την κατασκευή των παιδικών χαρών του Δήμου».

Το πάρκο διαμορφώνεται με την εφαρμογή κύριων αξόνων κίνησης των πεζών –ένας εκ των οποίων διέρχεται διαμέσου της παιδικής χαράς- και με δευτερεύουσες διαδρομές, μικρού πλάτους. Με στόχο τη διατήρηση του σχεδιασμού του πάρκου και τη διαφύλαξη του υφιστάμενου πρασίνου, στη νέα παιδική χαρά παρέμεινε ο κεντρικός άξονας διέλευσης πεζών, ενώ δημιουργήθηκαν δύο ημικύκλια.

Στο ένα ημικύκλιο και σε τμήμα του που επιστρώθηκε με ελαστικό δάπεδο, έχει τοποθετηθεί ένα σύνθετο παιχνίδι δύο επιπέδων -το πρώτο επίπεδο είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει προσαρτημένη τσουλήθρα- που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από δύο έως οκτώ ετών και έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης έως 30 παιδιών.

Στο άλλο ημικύκλιο και σε τμήμα του που επιστρώθηκε με ελαστικό δάπεδο, τοποθετήθηκε δεύτερο σύνθετο παιχνίδι με δύο πύργους και τσουλήθρα, για παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών (έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης έως δέκα παιδιών). Τοποθετήθηκαν επίσης μια τετραπλή κούνια νηπίων-παίδων και μια ξύλινη τραμπάλα.

Επιπλέον στα δύο ημικύκλια, που στο υπόλοιπο τμήμα τους έχουν επιστρωθεί με κυβόλιθο, υπάρχουν επιδαπέδια παιχνίδια (σκάκι, κ.ά.). Η υπάρχουσα βρύση αντικαταστάθηκε με νέα, ενώ τα δύο ξύλινα στεγασμένα καθιστικά διατηρήθηκαν, συντηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στον νέο σχεδιασμό του χώρου.

Επίσης, ενισχύθηκε ο φωτισμός της παιδικής χαράς με την τοποθέτηση δύο φωτοβολταϊκών φωτιστικών, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός (παγκάκια και κάδοι ανακύκλωσης).



Πηγή: http://www.agelioforos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θήλασαν δημόσια και στην Ξάνθη


Στον ταυτόχρονο πανελλαδικό δημόσιο θηλασμό στον οποίο μετείχαν 39 συνολικά πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ξάνθη. Περισσότερες από 20 μητέρες θήλασαν δημόσια τα βρέφη τους στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη νέων μητέρων να μην θεωρούν ταμπού τον μητρικό θηλασμό, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία από την Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Οι διοργανωτές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, προσέφεραν δωράκια στα μικρά παιδιά, τα οποία χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μέχρι το μεσημέρι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, γίνεται πανελλαδικά σε 39 πόλεις της Ελλάδας, έχει καθιερωθεί από το ‘96, από την κα Ελένη Μουστάκα στη Θεσσαλονίκη που είχε τη φαεινή ιδέα να διαδώσουμε την τέχνη του μητρικού θηλασμού. 1-7 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Η ομάδα μας είναι εθελοντική δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, στόχος είναι η προώθηση, η στήριξη και η ενημέρωση του μητρικού θηλασμού, να στηρίξουμε τις μαμάδες, τις θηλάζουσες για να συνεχίσουν, και τις μητέρες που δεν έχουν καταφέρει να θηλάσουν» αναφέρει η κα Μαρίνα Λαπαντώνη, διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια, «υπάρχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει δύο χρόνια μητρικού θηλασμού, έξι μήνες αποκλειστικού θηλασμού ενώ σταδιακά μπαίνουν οι στέρεες τροφές. Είναι πολλά τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού τόσο όσο αφορά τις ασθένειες όσο και το δέσιμο μητέρας- βρέφους».








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χατζηδάκης για τις Κυριακές


«Σήμερα οι πόλεις μας άλλαξαν εικόνα. Οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Κάναμε λοιπόν πολύ καλά που δεν ακούσαμε αυτούς που φοβούνταν το καινούργιο» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή της πρώτης εκπτωτικής περιόδου.

«Τώρα η σκυτάλη περνάει στους Αντιπεριφερειάρχες. Θα αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές, πέραν των νομοθετημένων, μπορούν να ανοίγουν μόνο τα μικρά καταστήματα. Ελπίζω ότι εκτός απ’ αυτούς που αντιδρούν, θα ακούσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, θα δουν το συμφέρον του τουρισμού μας, θα δουν το συμφέρον των νέων παιδιών που αναζητούν δουλειά.

Ακολουθούμε αυτό που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέμα: Διόρθωση-Ορθή διατύπωση Υπουργικής Απόφασης για τις 43 παθήσεις με επ' αόριστον διάρκεια αναπηρίας για τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο


Θέμα: Διόρθωση-Ορθή διατύπωση Υπουργικής Απόφασης για τις 43 παθήσεις με επ' αόριστον διάρκεια αναπηρίας για τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο

ΚΟΙΝ 

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, Υπόψη Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
2. ΕΟΘΑ, Υπόψη Προέδρου 
3. ΕΣΑμεΑ, Υπόψη Προέδρου 
4. ΠΕΣΠΑ, 
Υπόψη Προέδρου 

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ, διαβάσαμε τα δημοσιεύματα σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για τις 43 παθήσεις με επ' αόριστον διάρκεια αναπηρίας. Ήταν ένα πάγιο αίτημά μας που όμως ο πίνακας που δόθηκε μέσω της Υ.Α. είναι εσφαλμένος ως προς τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο (δηλαδή Δρεπανοκυτταρική Αναιμία και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία). 

Συγκεκριμένα, ο πίνακας που δόθηκε αναφέρει μόνο την Δρεπανοκυτταρική Αναιμία και όχι και την Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία, την οποία φέρει και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπασχόντων μας στην Ελλάδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος, αφού στον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (σελ. 23319, παρ. 1.2, σημείο 3) αναφέρεται για τη Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία ότι «Οι ασθενείς έχουν την ίδια κλινική κατάταξη και ποσοστό αναπηρίας όπως η ομόζυγος δρεπανοκυτταρική αναιμία». 

Επίσης, προς μεγάλη μας έκπληξη, στην ίδια Υ.Α. αναφέρεται στη Δρεπανοκυτταρική Αναιμία ως «επίπεδο βαρύτητας/παρατηρήσεις» ο χαρακτηρισμός «>2 εισαγωγές σε νοσοκομείο / έτος, Νέκρωση κεφαλής μηριαίου». Δηλαδή, για να καθοριστεί η διάρκεια αναπηρίας ενός πάσχοντα επ’ αόριστον θα πρέπει να έχει πάνω από 2 εισαγωγές σε νοσοκομείο ανά έτος και να έχει νέκρωση κεφαλής μηριαίου, η οποία είναι μία από τις πολλές διαφορετικές σοβαρές επιπλοκές της νόσου (υπάρχουν και πλέον σοβαρές επιπλοκές δυνητικά θανατηφόρες, π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση, ΑΕΕ, οξύ θωρακικό σύνδρομο, κλπ). 

Κε Υπουργέ, όπως αναφέρατε και στη δήλωσή σας, «Με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα, δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συμπολίτες μας. Πρόκειται για την υποχρέωση που είχαν χιλιάδες ασθενείς να υποβληθούν σε επίπονες διαδικασίες επαναξιολόγησης από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, παρότι έπασχαν από βαριές και πρόδηλα μη αναστρέψιμες αναπηρίες.», ο λόγος που υπογράψατε τη συγκεκριμένη Υ.Α. ήταν η διακοπή της ταλαιπωρίας των πασχόντων. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως από τη στιγμή που οι πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία) έχουν αξιολογηθεί έστω και μια φορά από ΚΕΠΑ και πληρούν τις προϋποθέσεις του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (σελ. 23319, παρ. 1.2), όσες φορές και να εξεταστούν, ανεξαρτήτως εισαγωγών σε νοσοκομείο ή ύπαρξης νέκρωσης κεφαλής μηριαίου ή άλλων επιπλοκών, θα λάβουν το ποσοστό 67% κατ’ ελάχιστον, δεδομένου ότι πρόκειται για μια κληρονομική, χρόνια, μη αναστρέψιμη-ανίατη και επιδεινούμενη πάθηση. 

Παρακαλούμε πολύ, όπως αποκαταστήσετε την παραπάνω αδικία (θεωρούμε εκ παραδρομής ή τυπογραφικού λάθους), προσθέτοντας στην Υ.Α. και τη Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία και αφαιρώντας τα σχόλια από τη στήλη «επίπεδο βαρύτητας/παρατηρήσεις». Ευχαριστούμε πολύ. Με εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος Νικητόπουλος Δ.

Η Γεν. Γραμματέας Στάμου Γ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει το επάγγελμα του οδοντίατρου


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τρεις αποφάσεις της νομιμοποιεί το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο να εξαιρεί το επάγγελμα του οδοντίατρου από το άνοιγμα των επαγγελμάτων που προβλέπει ο νόμος 3919/2011 και παράλληλα να διατηρούνται σε ισχύ οι περιορισμοί που ισχύουν για την άσκησή του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν, κατ΄ αρχάς, ότι ο νόμος 3919/2011 παρέχει μεν τη δυνατότητα στην Πολιτεία να προβεί στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ορισμένο επάγγελμα μπορεί να εξαιρεθεί από τους γενικούς κανόνες απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οπωσδήποτε πρέπει να εξαιρεθεί αυτό από το πεδίο εφαρμογής του νόμου.

Εξάλλου, τονίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ (αποφάσεις 3747-3749), η υποχρέωση να διατηρηθούν περιορισμοί στην άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος που προβλεπόταν από το προϊσχύσαν του νόμου 3919/2011 νομοθετικό καθεστώς, δεν απορρέει από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, το Διεθνές Σύμφωνο Οικονομικών, Κοινωνικών και Μορφωτικών Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου, σε σχέση με εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής.

Κατόπιν αυτών, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας από την άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να προτείνουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί εξαιρέσεως του επαγγέλματος του οδοντιάτρου από τις διατάξεις του νόμου 3919/2011».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το έσκασε» ασθενής ψυχιατρικής κλινικής


Πριν από περίπου μία ώρα, 40χρονος ασθενής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, «το έσκασε» από το νοσοκομείο και αναζητείται. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6, όταν ο άντρας, προαυλίστηκε, όπως συνηθίζεται για περίπου 20 λεπτά, αλλά δεν επέστρεψε στον θάλαμό του.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης έχει ήδη ενημερωθεί, οπότε και περιπολικά της αστυνομίας τον αναζητούν, ενώ έχουν ακόμη ενημερωθεί και τα ραδιοταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για έναν άνδρα ψηλό, ξανθό με ίσα μαλλιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter θα κρυπτογραφεί τα μηνύματα


Ως απάντηση στις διαρκείς αποκαλύψεις σχετικά με τις online παρακολουθήσεις και της υποκλοπές δεδομένων χρηστών από αρκετά sites, το Twitter ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για την προστασία των χρηστών του.

Παρότι είναι μία από τις online υπηρεσίες με τη μικρότερη έκθεση στο σκάνδαλο των υποκλοπών της NSA, προτίθεται να κρυπτογραφήσει το σύνολο των προσωπικών μηνυμάτων (Direct Messages –DM), που ανταλλάσσουν οι χρήστες του.

Εκτός από την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων, οι υπεύθυνοι του γνωστού social network ετοιμάζουν και μια σειρά άλλων μέτρων και λειτουργιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των δεδομένων τους.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάρισε «τη μοναδική της προίκα» στα συσσίτια της «Αποστολής»


Με το παράσημο της Αγίας Φιλοθέης τίμησε ο αρχιεπίσκοπος τη Μ. Κυθρεώτου από την Κύπρο.

Με το παράσημο της Αγίας Φιλοθέης τίμησε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την κυρία Μαρούλα Κυθρεώτου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας προς τον κυπριακό λαό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στα συσσίτια της Εκκλησίας.



Η κυρία Κυθρεώτου είχε χαρίσει κατά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τα συσσίτια της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «τη μοναδική της προίκα» όπως είχε πει τότε στον ιερέα του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Λευκωσία. Έξι ασημένια κουταλάκια που της είχαν χαρίσει η μητέρα της που προηγουμένως είχε η γιαγιά της. Ήταν η μοναδική περιουσία η κυρία Κυθρεώτου που ερχόταν από τα Κατεχόμενα και τα πρόσφερε για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος τίμησε την κυρία Κυθρεώτου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Λατσιά της Λευκωσίας υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπό της τιμάται με το παράσημο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών όλος ο κυπριακός λαός για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες


Στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών με Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Σε στενό συντονισμό για την εφαρμογή του Χάρτη Πορείας για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες βρίσκονται το υπουργείο Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Οι εν λόγω οργανισμοί συνεργάζονται κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την κατάρτιση ειδικής ατζέντας. Στις εξεταζόμενες πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται τα εξής:

-Ολοκλήρωση της εφαρμογής του έμμεσου μητρώου τραπεζικών λογαριασμών για τη διευκόλυνση των ελέγχων για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

-Η καθιέρωση «τριμερούς συνεδρίασης», με τη συμμετοχή της οικονομικής εισαγγελικής αρχής, του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας. Η οικονομική εισαγγελική αρχή θα έχει την ευθύνη να αποτρέπει τυχόν αλληλεπικαλύψεις εντολής και να εξασφαλίζει καλύτερη ιεράρχηση των ερευνών τόσο εντός όσο και μεταξύ των οργάνων έρευνας.

-Η διερεύνηση αυξημένης δυνατότητας ενεχυρίασης περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύθηκαν λόγω ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος για την πληρωμή δημόσιου χρέους.

-Ενίσχυση της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύθηκαν λόγω ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δικαιώματα των εργαζομένων της Κυριακής


Τι προβλέπει έγγραφο που απέστειλε εκτάκτως το υπουργείο Εργασίας.

Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την εργασία την ημέρα της Κυριακής προβλέπει στην ουσία το έγγραφο που απέστειλε εκτάκτως το Υπουργείο εργασίας το οποίο και ορίζει τα ακόλουθα για την νομιμότητα της έκτακτης εργασίας:

1. Θα πρέπει να ενεργήσουν χειρόγραφα ή με αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. (δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση στην “Εργάνη”) και

2. Εφόσον απασχολήσουν το προσωπικό τους έως 5 ώρες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης και οφείλουν μόνο να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια όσων εργαστούν με προσαύξηση 75%, σύμφωνα με το Β.Δ 748/1966.

Ημέρα «ανάπαυσης»
Προς ενημέρωση των εργαζομένων παραθέτουμε τα όσα ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την εργασία τις Κυριακές σύμφωνα με την οποία όσοι απασχοληθούν πάνω από 5 ώρες δικαιούνται μια ημέρα «ανάπαυσης». Προσοχή δεν πρόκειται για πλήρη ημερολογιακή ημέρα καθώς ξεκινά από την ώρα λήξης της ημερήσιας εργασίας. Δηλαδή εάν ένας εργαζόμενος εργαστεί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα το «ρεπό» του θα λήξει την επόμενη μέρα στις 5.00 το απόγευμα.

Ακολουθεί το σχετικό χωρίο της νομοθεσίας:

Οι εργαζόμενοι ,εφόσον απασχοληθούν περισσότερο από πέντε (5) ώρες την Κυριακή ,λαμβάνουν εικοσιτετράωρη (αναπληρωματική) εβδομαδιαία ανάπαυση μια άλλη ημέρα μέσα στην εβδομάδα, που προσδιορίζεται από τον εργοδότη , ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τη χορηγήσει οπωσδήποτε. Όμως ,η αναπληρωματική εικοσιτετράωρη εβδομαδιαία ανάπαυση αρχίζει από την ώρα λήξεως της ημερήσιας εργασίας του μισθωτού και ,άρα, δεν περιλαμβάνει μια πλήρη ημερολογιακή ημέρα.

Αμοιβή
Προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την προσαύξηση που δικαιούνται αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το νόμο ορίζονται τα ακόλουθα:

Ο εργαζόμενος που θα απασχοληθεί νόμιμα την Κυριακή ή άλλη ημέρα αργίας δικαιούται να λάβει τις τακτικές ημερήσιες αποδοχές του προσαυξημένες κατά 75%. Αυτό σημαίνει ότι ο αμειβόμενος με μισθό θα λάβει επιπλέον 75% προσαύξηση στο 1/25 του μισθού του, ενώ ο αμειβόμενος με ημερομίσθιο θα λάβει ένα ακόμη ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%. Αν η απασχόληση του μισθωτού την Κυριακή ή άλλη ημέρα αργίας δεν είναι νόμιμη, αυτός δικαιούται αποζημίωση ίση με ποσοστό 250% των τακτικών ημερήσιων αποδοχών του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θήλασαν τα μωρά τους δημόσια στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 4ου πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμόυ σε 39 πόλεις της Ελλάδας.
Δεκάδες μητέρες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η δράση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του 4ου πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμόυ σε 39 πόλεις της Ελλάδας. Διοργανώθηκε από το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού.



Στόχος της δράσης; Η Ελλάδα, να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 14 αδικίες στον Φόρο Ακινήτων


Δεκατέσσερις «γκρίζες ζώνες» του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που κρύβουν παγίδες υπερφορολόγησης και προκαλούν αδικίες σε βάρος μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών ακινήτων, αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ». Το νέο επαχθές φορολογικό καθεστώς που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση για τα ακίνητα εγκυμονεί τον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσης των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, καθώς τα φορτώνει με δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και καθιστά ασύμφορη πλέον την κατοχή τους!

Οι παγίδες αυτές βρίσκονται στο «τραπέζι» των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους βουλευτές της Ν.Δ. προκειμένου να εξομαλυνθούν και να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των επιβαρύνσεων.

Αν το σχέδιο νόμου δεν αλλάξει εκ βάθρων ώστε να γίνει δικαιότερο και να εξαλειφθούν οι παραλογισμοί και οι ακρότητες των ρυθμίσεών του, τότε πάρα πολλοί φορολογούμενοι ιδιοκτήτες με πενιχρά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία θα υπερφορολογηθούν άδικα και δεν θα καταφέρουν να εξοφλήσουν τα ποσά του ΕΝ.Φ.Α. που θα τους καταλογίσει το υπουργείο Οικονομικών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο η περαιτέρω μείωση της αξίας των ακινήτων των περισσοτέρων πολιτών αλλά και η μη επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ από την επιβολή του νέου φόρου. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί πλέον να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί το νέο δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.

Οι αδικίες και οι στρεβλώσεις που προκαλούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τον ΕΝ.Φ.Α. είναι αναλυτικά οι εξής:

1. Αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων για εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες

Φορολογούμενοι με μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, κάτω των 200.000 ευρώ, αποτελούμενη από διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και αγροτεμάχια θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, εφόσον εφαρμοστούν ως έχουν οι νέες ρυθμίσεις για τον Ενιαίο Φόρο.

2. Σημαντική μείωση επιβαρύνσεων για πλούσιους που κατέχουν πολυτελείς βίλες

Η επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014 συνεπάγεται αυτόματα την κατάργηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ ή «χαρατσιού») αλλά και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), ο οποίος επιβαρύνει σήμερα όσους κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

3. Υπολογισμός επί των εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών

Οι βασικοί συντελεστές υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οικόπεδα δεν προσδιορίζονται με βάση τις πραγματικές τιμές των ακινήτων αλλά με βάση τις αντικειμενικές αξίες τους, που είναι υψηλότερες από τις πραγματικές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

4. Φορολόγηση «κενών», ξενοίκιαστων, μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων που δεν αποδίδουν εισόδημα Όλα τα κτίσματα είτε χρησιμοποιούνται είτε είναι κενά είτε ηλεκτροδοτούνται είτε όχι φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο. Δεν προβλέπεται δηλαδή καμία μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για κτίσματα κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης που έχουν ξενοικιαστεί, είναι «κενά» και δεν ηλεκτροδοτούνται.

5. Αναντιστοιχία μεταξύ Συντελεστών Αξιοποίησης Οικοπέδων και συντελεστών δόμησης

6. Υπερφορολόγηση πολλών οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίων πόλεων

Σε πολλές περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων και δεν έχουν οικοδομηθεί, οι φόροι που προκύπτουν είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που θα προέκυπταν αν τα ίδια οικόπεδα είχαν οικοδομηθεί!

7. Επιβολή του φόρου και στα «γιαπιά»

Τα κτίσματα των οποίων η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά παραμένουν ημιτελή, δηλαδή τα «γιαπιά», θα φορολογούνται, είτε έχουν είτε δεν έχουν εργοταξιακό ρεύμα!

8. Φορολόγηση ακόμη και κατεστραμμένων ή εγκαταλελειμμένων κτισμάτων

9. Επιβολή βαρύτατου φόρου σε αγροτεμάχια εντός ορίων οικισμών

Τα αγροτεμάχια που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών θα φορολογούνται ως οικόπεδα με πολύ υψηλούς συντελεστές φόρου.

10. Φορολόγηση αγροτεμαχίων που δεν αξιοποιούνται ή έχουν καταπατηθεί

11. Πενταπλασιασμός του φόρου αγροτεμαχίων σε κάθε περίπτωση ύπαρξης εξοχικής κατοικίας οποιασδήποτε επιφάνειας.

12. Φορολόγηση ακινήτων υποθηκευμένων, επιδίκων, διατηρητέων και απαλλοτριωτέων χωρίς καμία διάκριση.

13. Φορολόγηση αποθηκευτικών χώρων που έχουν ποσοστά επί του οικοπέδου ως χώρων κύριας χρήσης.

14. Ακόμη και πάμφτωχοι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν κάθε χρόνο τουλάχιστον το 50% του νέου φόρου!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για τη λαθροϋλοτομία


Τρόποι αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα αναζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει τη Δευτέρα στα Ιωάννινα η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη.

Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιείται με αφορμή σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Έχουν κληθεί να παραστούν ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι των ορεινών δήμων, οι στρατιωτικές, πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές των δύο Περιφερειών, υπηρεσιακοί παράγοντες των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένες και επικίνδυνες συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται τα δάση μας» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεσιμότητα ΑΕΙ: Συζήτηση για τις αιτήσεις αναστολής στο ΣτΕ


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις αναστολής των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Κατά τη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι δημόσια, θα παραστούν και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Εισηγητής των υποθέσεων αυτών είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλατοδρομία για τη Unicef


Μια ξεχωριστή ποδηλατοδρομία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας διοργάνωσαν τον αγώνα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της Unicef.

Δείτε το βίντεο από τον Αντέννα




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός ήταν ο Γιάννης Καλαμίτσης


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Γιάννης Καλαμίτσης,μετά από την πολύμηνη νοσηλεία του στο "Σισμανόγλειο". Ο Γιάννης Καλαμίτσης, που τα τελευταία χρόνια έλεγε την "καλημέρα" του από τη συχνότητα του Real fm έχασε τη μάχη με τη νεφρική ανεπάρκεια που εδώ και πολλούς μήνες είχε επηρεάσει γενικότερα την υγεία του.

Αυτός ήταν ο ΓΙάννης Καλαμίτσης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δηλώνει φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.



Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο Πρωινές χειρηλασίες με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Από την περασμένη χρονια, για λόγους υγείας,αποφάσισε να λέει την πρώτη καλημέρα τσ Σαββατοκύριακα διατηρώντας πάντα στις εκπομπές του στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).




Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).






Ο Πρωθυπουργός για τον Γιάννη Καλαμίτση

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Καλαμίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.
Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τον Γιάννη Καλαμίτση

"Αντίο" στον Γιάννη Καλαμίτση που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή είπε μέσω Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.

"Πικρός αποχαιρετισμός στον Γιάννη Καλαμίτση,τον φίλο που γνώρισα το 1983 στη Μεσημβρινή και στάθηκε δίπλα μου στον Real FM και τη Realnews" έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.



Ο Χρήστος Μπάρλας για τον Γιάννη Καλαμίτση
«Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος», είπε ο διευθυντής του Real Fm, Χρήστος Μπάρλας για την απώλεια του Γιάννη Καλαμίτση.
«Ήταν η πρωινή φωνή του Real Fm, έδινε το ρυθμό στην ημέρα. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που  κατάφεραν και έκαναν αυτό το ραδιόφωνο πρώτο», σημείωσε ο κ. Μπάρλας.
«Υπήρξε και θα παραμείνει μία ζωντανή ραδιοφωνική ιστορία, ένας άνθρωπος που τίμησε το ραδιόφωνο και αγάπησε τον Real Fm. Πέρα από ραδιοφωνικός παραγωγός, από καλός κειμενογράφος και καλός θεατρικός συγγραφέας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο τραγούδι», τόνισε ο διευθυντής του Real Fm.

Ακούστε το ηχητικό:
 

Ο Βασίλης Καπερνάρος για τον Γιάννη Καλαμίτση "Αντίο φίλε Γιάννη,ταλαντούχε,έντιμε,αγωνιστή Γιάννη" έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.


Ο Τέρενς Κουίκ για τον Γιάννη Καλαμίτση "Γιάννη Καλαμίτση καλό ταξίδι.Ήμουνα άλλος ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί σου και μάλιστα τα πρώτα χρόνια του ΑΝΤ1.Σε ευχαριστώ" έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίρνουν ακόμα 15 μισθούς


Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και μετά από αιματηρές περικοπές που υπέστησαν στις αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζουν να «μοιράζουν» λεφτά στους εργαζόμενους οι διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα-φωτιά των οικονομικών επιθεωρητών τα οποία φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής», στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου.

Παίρνουν ακόμα και τώρα 15 μισθούς τον χρόνο

Παρά το γεγονός ότι από το 2010 έχουν ψηφιστεί τρεις νόμοι που επιβάλλουν την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προβλέποντας μειώσεις που ξεπερνούν το 40% των αποδοχών στους υπαλλήλους, οι διοικήσεις των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ έκαναν «παιχνίδια» με το βαθμολόγιο, συνέχιζαν να αποδίδουν υψηλά επιδόματα στους εργαζόμενους, παρείχαν απλόχερα το δικαίωμα των υπερωριών και ανακάλυπταν νέα τμήματα και διευθύνσεις προκειμένου να τοποθετήσουν «ημετέρους» σε θέσεις προϊσταμένων για να καλύψουν τις απώλειες των εισοδημάτων με το επίδομα θέσης ευθύνης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι διοικήσεις πιέζουν με την αξιοποίηση των παραδοσιακών «πολιτικών» μέσων προκειμένου να εξαιρεθούν οι οργανισμοί από τη μείωση του μισθολογικού κόστους που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο με την αιτιολογία ότι δεν ανήκουν στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι αποφάσεις που έχουν λάβει για τη διατήρηση των μισθολογικών προνομίων στους εργαζόμενους των οργανισμών στηρίζονται σε γνωμοδοτήσεις γνωστών νομικών που επιβεβαιώνουν πως δεν ανήκουν στην κατηγορία των φορέων που πρέπει να επιβληθεί το Ενιαίο Μισθολόγιο.

ΟΒΙ: Yπέρβαση στο μισθολόγιο έως 3.245 ευρώ

Οι μειώσεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα δεν φαίνεται να επηρέασαν καθόλου τη μισθολογική εξέλιξη των 90 εργαζομένων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αφού όπως αποκαλύπτει η έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών από το 2009 μέχρι το 2012 οι μισθοί και τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία αυξήθηκαν κατά 4,49% (4,7 εκ. ευρώ το 2009 τα οποία έφτασαν τα 4,9 εκ. ευρώ το 2012). Ο ΟΒΙ εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και ασχολείται με τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την καταχώριση συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας, την παρακολούθηση, καταγραφή και ταξινόμηση ευρεσιτεχνιών.

Την ίδια στιγμή που στον στενό δημόσιο τομέα έχουν καταργηθεί ακόμα και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, στη μισθοδοσία του ΟΒΙ προβλέπονται: Οικογενειακό επίδομα σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού, δώρα εορτών και αδείας, αλλά και επίδομα διαχειριστικών λαθών για τους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών αλλά και... πρόσθετη αμοιβή αποτελεσματικότητας που ισοδυναμεί με έναν ακόμα μισθό δηλαδή συνολικά οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 15 μισθούς!

Μεταλλουργική Ηπείρου: Σε μια νύχτα έκαναν τους μισούς διευθυντές

Στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ιωαννίνων, θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ανακαλύφθηκε ένα ακόμα «κόλπο» για να μην επιβληθούν δραματικές μειώσεις στους εργαζόμενους.

Η Διοίκηση αρχικά εφάρμοσε τις μειώσεις των αποδοχών έτσι όπως προβλέπονται από το νόμο για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Όπως διαπίστωσαν οι οικονομικοί επιθεωρητές μετά από διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην επιχείρηση, 29 από τους 67 εργαζόμενους δηλαδή σχεδόν οι μισοί, κατέλαβαν θέσεις ευθύνης εκ των οποίων οι 11 μέσα σε μία ημέρα μετά από εισήγηση επιτροπής που συστήθηκε για αυτόν τον λόγο.

Στόχος ήταν η απολαβή των υψηλών επιδομάτων ευθύνης (400 ευρώ για διευθυντή και βοηθό διευθυντή ενώ 900 για γενικό διευθυντή), αλλά εργαζόμενοι της εταιρείας με καταγγελία που απέστειλαν στις αρχές του χρόνου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή αναφέρουν ότι προήχθησαν σε θέσεις προϊσταμένων υπάλληλοι που δεν κατείχαν ούτε απολυτήριο λυκείου.

Οι επιθεωρητές που πραγματοποίησαν τον έλεγχο μετά από παρέμβαση του Λ. Ρακιντζή σημειώνουν ότι πρέπει να μειωθούν οι θέσεις ευθύνης και ουσιαστικά να «καθαιρεθούν» αρχικά οι 11 προϊστάμενοι που ορίστηκαν εν μια νυκτί τροποποιώντας το οργανόγραμμα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.

Eφαρμογή

Η πλήρης προσαρμογή των ΔΕΚΟ στο βαθμολόγιο και το Μισθολόγιο του Δημοσίου περιγράφεται στον νόμο 4093 του 2012 όπου στις υποχρεώσεις των διοικήσεων των ΔΕΚΟ περιγραφόταν η περικοπή του 33% της υπερβάλλουσας αμοιβής που καταβαλλόταν από την 1η Νοεμβρίου του 2012 και το υπόλοιπο ποσό να περικοπεί σε δύο δόσεις το 2013 και το 2014.

Η πλήρης εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στα ΝΠΙΔ ξεκινά από την 1-1-2013, με αποτέλεσμα να καταργούνται όλα τα επιδόματα και να διατηρούνται μόνο τέσσερα (τέκνων, θέσης ευθύνης, παραμεθορίου και ανθυγιεινής εργασίας), ενώ οι υπάλληλοι θα έπρεπε να καταταχθούν στα βαθμολογικά κλιμάκια του Μισθολογίου. Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος του ΟΒΙ, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άγαμος, που έχει 26 χρόνια προϋπηρεσία, λαμβάνει 2.006,33 ευρώ.

Με την εφαρμογή του Μισθολογίου θα υποστεί μείωση 707 ευρώ καθώς ο νέος μεικτός μισθός θα αγγίζει τα 1.300 ευρώ. Η μείωση αγγίζει το 35% (χωρίς να υπολογιστεί η σημαντική περικοπή των αποδοχών από τα επιδόματα), οπότε αναμένεται να υποστεί αρχική μείωση 25% (περικοπή 500 ευρώ) και το 2014 να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Μισθολογίου (περικοπή 200 ευρώ).



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...