Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ζητούν ποσοστό επί του τζίρου αντί για ενοίκιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τις τιμές των ενοικίων να πέφτουν κατακόρυφα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις.


Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις καταστημάτων που μισθώθηκαν χωρίς την υποχρέωση καταβολής ενοικίου από την πλευρά του καταστηματάρχη, αλλά με συμφωνία των δύο πλευρών για καταβολή ενός μέρους του τζίρου στον ιδιοκτήτη. 


Εν ολίγοις, τα έσοδα επιμερίζονται μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ενοικιάσεις χώρων στα εμπορικά κέντρα. Κατά κανόνα, οι σχετικές συμφωνίες προβλέπουν την καταβολή ενός ποσοστού της τάξεως του 5%-10% από τα μηνιαία έσοδα του καταστήματος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σε περιοχές με χαμηλή ζήτηση, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας (παράπλευρες οδοί), πολλοί ιδιοκτήτες παραχωρούν το ακίνητό τους χωρίς ενοίκιο και χωρίς ποσοστό επί του τζίρου, αρκεί ο καταστηματάρχης να συντηρεί το ακίνητο, να επισκευάζει τυχόν φθορές και φυσικά να αποπληρώνει όλα τα έξοδα, δηλαδή κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δημοτικά τέλη και φυσικά τους φόρους, δηλαδή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και από το επόμενο έτος τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για μια ακραία επιλογή, που όμως καταδεικνύει το μέγεθος της κρίσης στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.