Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μεγάλο φαγοπότι στον ΟΚΑΝΑ


Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι σπατάλες φορέων και οργανισμών του υπουργείου Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση την περίπτωση του ΟΚΑΝΑ, όπου στήθηκε το μεγάλο πάρτι και το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, σύμφωνα με το Παρόν.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται το πόρισμα Ρακιντζή, από τα 33 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό, μόνο οι 300.00 ευρώ "πήγαιναν" για τη μεθαδόνη που έχουν ανάγκη οι τοξικομανείς για να γλιτώσουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, για τηλέφωνα έδιναν 420.000 ευρώ, για ταξίδια 380.000 ευρώ και για φύλαξη 3,5 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες. Και, φυσικά, όλες οι προμήθειες όπως αναφέρει το Παρόν, γίνονταν με απευθείας ανάθεση.

Παράλογες σπατάλες έγιναν και στους μισθούς των υπαλλήλων, που αυξήθηκαν από 60 έως 182% από το 2003 έως το 2009.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έξωση" στον Ερυθρό Σταυρό


Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη μετά και την οριστική απόφαση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να προχωρήσει στην ενοικίαση του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός στην Ξάνθη.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μήνες πρόθεση του Ε.Ε.Σ. ήταν να νοικιάσει σε ιδιώτη το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το τοπικό παράρτημά του στην Ξάνθη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κεντρική διοίκηση του Ε.Ε.Σ. Εντονότατη ήταν τότε η αντίδραση του τοπικού παραρτήματος, αντίδραση ωστόσο που όπως φαίνεται παρακάμφθηκε από τη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. η οποία προχώρησε και στη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης πρόσκλησης ενδιαφέροντος την Τετάρτη στο τοπικό Τύπο της Ξάνθης.

Πλέον η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης ώστε να φιλοξενηθεί εκεί το τοπικό παράρτημα το έργο του οποίου είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυμένη



Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυμένη εργαζόμενη σε εταιρεία εμπορίας ειδών και έκρινε μη νόμιμη την καταγγελία της σύμβασής της. Η εργαζόμενη, σύμφωνα με την απόφαση υπ΄αριθμόν 904/12 του Αρείου Πάγου, είχε υπηρετήσει στην ίδια επιχείρηση επί 16 χρόνια, έγινε προϊσταμένη τμήματος πωλήσεων και σε αποδοχή των υπηρεσιών της, της είχε δοθεί εγγράφως διάκριση από την επιχείρηση και πριμ παραγωγικότητας.

Όπως ισχυριζόταν η επιχείρηση, την τελευταία τριετία πριν την απόλυση είχαν δημιουργηθεί προβλήματα επειδή εκείνη εργαζόταν κυρίως πρωινές ώρες και άλλαζε τις βάρδιες με διευθυντικά σημειώματα, κάτι που έκαναν και άλλοι προϊστάμενοι, χωρίς να προκύψουν λειτουργικά προβλήματα και παράπονα.

Τελικά, ο Άρειος Πάγος συμφωνώντας με την απόφαση του Εφετείου, έκρινε την απόλυση καταχρηστική και άκυρη απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας. Επιπλέον, δέχθηκε ότι η εταιρεία προσέφυγε στο έσχατο μέσο του διευθυντικού της δικαιώματος, χωρίς να λάβει υπόψη την ευδόκιμη υπηρεσία της εργαζόμενης, την ηλικία των 53 ετών στην οποία βρισκόταν και ότι απέμειναν επτά έτη για τη συνταξιοδότησή της. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση την αρχή της αναλογικότητας θα μπορούσε η εταιρεία, εφόσον έκρινε ότι υπάρχουν παραπτώματα, να τα αντιμετωπίσει με ηπιότερα μέσα όπως επίπληξη, πρόστιμο κλπ.



Διαβάστε περισσότερα...

Γεννήθηκε χωρίς άκρα, ζει μια πλήρη ζωή



Ο Αυστραλός που παραδίδει μαθήματα θέλησης στους αρτιμελείς.

O Nick Vujicic από την Αυστραλία, γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, μα με την μεγαλύτερη καρδιά και αποφασιστικότητα στον πλανήτη και κατάφερε να κερδίσει μια αξιοπρεπέστατη ζωή.

Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και κάνουν μια ήρεμη ζωή, δίνοντας μαθήματα σε όλους εμάς!

Έχει εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ και ταξιδεύει στον κόσμο, δίνοντας έμπνευση και κουράγιο στους ανθρώπους...

Aς μην παραπονιόμαστε λοιπόν με την παραμικρή αναποδιά που μας συμβαίνει... Αυτός ο άνθρωπος μπορεί στα μάτια μας να φαίνετε μικρός στην πραγματικότητα όμως είναι ένας γίγαντας με όλα αυτά που έχει καταφέρει... χωρίς χέρια... χωρίς πόδια... μόνο με τη δύναμη της ψυχής του!

 


Πηγή: http://www.radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευεργετικές οι ιδιότητες του σταφυλιού



Δεν το αποκαλούν τυχαία το «ευτυχές δημιούργημα της φύσης».

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προιόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού.

Tο σταφύλι, ξεχωριστό στοιχείο στην εκκλησιαστική μας παράδοση, όπως φαίνεται, έχει αρκετά παλιά ιστορία. Oι αρχαιότερες αναφορές βρίσκονται στα Oμηρικά 'Eπη. O Όμηρος εκθειάζει τις αρετές του, αλλά συγχρόνως στηλιτεύει και την κατάχρησή του. Στα συμπόσια των ηρώων δεσπόζει η κατανάλωση σταφυλιού τόσο στην Oδύσσεια όσο και στην Iλιάδα. Σε ιερογλυφικές επιγραφές γίνονται αναφορές στην άμπελο, ενώ διάφορες ζωγραφιές σε τοίχους αναπαριστούν ανθρώπους να καλλιεργούν αμπέλια και να μαζεύουν σταφύλια. Οι εικόνες και οι γραφές αυτές χρονολογούνται στο 2500 π.Χ.

Χαρακτηριστικές ποικιλίες

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες ταξινομούνται σε 3 μεγάλες ομάδες: τις λευκές, τις ερυθρές και τις ροδόχρωμες. Για τα επιτραπέζια σταφύλια θα πρέπει οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος και ζωηρό χρώμα, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί τους να είναι φρέσκο. Διατηρούνται στο ψυγείο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η κύρια ποικιλία της ελληνικής σταφίδας είναι η Σουλτανίνα και η Κορινθιακή Σταφίδα.

Τα κρασιά μπορούν να ταξινομηθούν σε ξηρά, γλυκά ή ημίγλυκα. Η γλυκύτητα των κρασιών μπορεί να μετρηθεί κατά τη διαδικασία της συγκομιδής, αν και στην πράξη καθορίζεται από το ποσό της ζάχαρης που παραμένει στο κρασί μετά τη ζύμωση. Έτσι, το ξηρό κρασί δεν περιέχει υπόλοιπο ζάχαρης. Τα κρασιά ταξινομούνται ακόμα με το έτος της συγκομιδής σταφυλιών (τρύγος).

Συνήθως παράγονται από σταφύλια της συγκομιδής ενός έτους και χρονολογούνται με βάση το έτος αυτό. Υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες κρασιών, όπως είναι ο αφρώδης οίνος, ο οποίος περιέχει και το διοξείδιο του άνθρακα (ανθρακικό) που παράγεται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Κλασικό παράδειγμα είναι η γαλλική σαμπάνια.

Διατροφική αξία του σταφυλιού

Το σταφύλι αποκαλείται 'ευτυχές δημιούργημα της φύσης'. Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών αποδίδουν 80kcal. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

Επίσης, περιέχουν:

Φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη Ρ, τα οποία εκτός από καρδειοπροστατευτική δράση, χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων.
Κουερσιτίνη: προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και από καρκίνο.

Ευεργετικές δράσεις – ιδιότητες του σταφυλιού

Tο σταφύλι ενισχύει επίσης τα επίπεδα οιστρογόνων, μάχεται τα μικρόβια, αυξάνει την απορρόφηση ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών, την καλύτερη γεύση και όσφρηση, πέψη, σεξουαλική ικανότητα, πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης, αναστολή υπερτροφίας του προστάτη. Eπίσης πιο συγκεκριμμένα έχει:

-Αντιφλεγμονώδης δράση: αναστέλλουν την απελευθέρωση της ισταμίνης και της προσταγλανδίνης, οι οποίες είναι υπέυθυνες για τη φλεγμονή.
-Αντιαλλεργική δράση: οι πάσχοντες από αλλεργία αναφέρουν σημαντική ανακούφιση με τη χρησιμοποίηση του εκχυλίσματος σταφυλιού.
-Αντιελκωτική δράση:Τα βιοφλαβονοειδή βοηθούν στην επούλωση των ελκών μειώνοντας την έκκριση ισταμίνης.
-Προστατευτική δράση: 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων έχει προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της καρδιακής νόσου. Τα βιοφλαβονοειδή προστατεύουν το κυτταρικό DNA από την οξειδωτική καταστροφή.
-Βελτιωτική δράση: άτομα που λαμβάνουν βιοφλαβονοειδή συχνά αναφέρουν βελτιωμένη πνευματική διαύγεια.

Συμπερασματικά, η φύση μερίμνησε για το σταφύλι να αποτελεί ένα συνδυασμό ιδιοτήτων γεύσης και υγείας.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιόγκα στο νερό



Μια πρωτοποριακή προσέγγιση για ευεξία.

Επωφελήσου από τις ιαματικές ιδιότητες του νερού και την αναζωογονητική επίδραση της γιόγκα μέσα από το ακόλουθο πρόγραμμα.

Στη διάρκεια των διακοπών -αλλά και αργότερα- μη χάσεις την ευκαιρία να γυμναστείς στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Η aqua yoga χρησιμοποιεί το υδάτινο περιβάλλον σε μια πρωτοποριακή προσέγγιση για καλή υγεία αλλά και απόλυτη ισορροπία σε σώμα και νου.

Τι προσφέρει: Το πρόγραμμα που ακολουθεί, προσφέρει στάσεις τεντώματος και ισορροπίας που συσφίγγουν τους μυς, αυξάνουν την ελαστικότητα και ηρεμούν το νου. Η aqua yoga συνδυάζει αργά τεντώματα με τη χρήση αναπνοών και χαλάρωσης, ενώ το νερό ασκεί αντίσταση στους μυς ώστε να τονώνονται.

Το σώμα χάνει τη βαρύτητά του στο νερό, έτσι τεντώματα τα οποία στο έδαφος θα ήταν σχεδόν ανέφικτα για κάποιους, επιτυγχάνονται χωρίς κόπο. Οι κινήσεις των χεριών και των ποδιών γίνονται πιο μαλακές στο νερό και έτσι περιορίζονται η καταπόνηση και η πιθανότητα τραυματισμού.

Γιατί να την προτιμήσεις

-Λόγω της αντίστασης του νερού καίγονται περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο.

-Μειώνεται η καταπόνηση στις αρθρώσεις, τα κόκαλα και το μυϊκό ιστό.

-Καταπληκτικός τρόπος για τους υπερηλίκους να παραμείνουν γυμνασμένοι, χωρίς να υπόκεινται σε τραυματισμούς που οφείλονται στη σκληρότητα του εδάφους.

-Λόγω της ηρεμιστικής επίδρασης που έχει το νερό στο σώμα.

Είναι, επίσης, θεραπευτική για: μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους, προβλήματα μέσης ή στάσης του σώματος, δυσκαμψία λόγω παχυσαρκίας, καρδιακές και κυκλοφορικές δυσλειτουργίες, αναπνευστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, στρες, αϋπνία και οίδημα λόγω εγκυμοσύνης.

Άσκηση 1: Στάση τεντώματος του ποδιού μπροστά

Στάσου στην όρθια στάση με το νερό στο ύψος του στήθους και με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Προσήλωσε το βλέμμα σε ένα σταθερό σημείο.

Λύγισε το δεξί γόνατο φέρνοντας το μηρό κοντά στην κοιλιά. Τέντωσε το δεξί πόδι μπροστά και πάνω όσο μπορείς. Λύγισε το γόνατο και τέντωσε ξανά μπροστά. Επανάλαβε δέκα φορές με το κάθε πόδι. Ανάπνευσε κανονικά σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής.

Άσκηση 2: Στάση τεντώματος του ποδιού στο πλάι

Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, στάσου στην όρθια στάση με το νερό στο ύψος του στήθους. Στηρίξου στο αριστερό πόδι και άνοιξε το δεξί πόδι στο πλάι και όσο πάνω μπορείς, μέχρι εκεί που δεν χάνεις την ισορροπία σου.

Το δεξί χέρι κινείται και αυτό αντίστοιχα πάνω από το δεξί πόδι. Κάντο μέχρι δέκα φορές με το δεξί και δέκα με το αριστερό πόδι. Ανάπνευσε ρυθμικά σε όλη τη διάρκεια.

Άσκηση 3: Στάση στροφής του κορμού

Μπες μέσα στο νερό μέχρι το λαιμό και άνοιξε τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και τέντωσε τα χέρια στο πλάι με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. Στρίψε το πάνω μέρος του σώματος αριστερά και το κάτω μέρος του σώματος δεξιά.

Τα χέρια κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του κάτω μέρος του σώματος. Κατόπιν, στρίψε το πάνω μέρος του σώματος δεξιά και το κάτω μέρος αριστερά. Κάνε δέκα επαναλήψεις και ανάπνευσε ρυθμικά.

Άσκηση 4: Στάση ισορροπίας

Για την άσκηση αυτή χρειάζεσαι πολύ σταθερό υπέδαφος, κατά προτίμηση πισίνας. Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και το νερό στο ύψος του στήθους. Άνοιξε τους ώμους και φέρε τα χέρια προς τα πίσω, με τις παλάμες να κοιτάζουν μπροστά.

Ταυτόχρονα, εισπνέοντας, φέρε το δεξί πόδι μπροστά και πάνω μέχρι εκεί που διατηρείς την ισορροπία σου. Εκπνέοντας, στρέψε τις παλάμες προς τα κάτω, κίνησε τα χέρια και τον κορμό μπροστά και φέρε το δεξί πόδι κάτω και πίσω. Επανάλαβε αυτές τις δύο κινήσεις πέντε έως δέκα φορές με το δεξί πόδι. Κάνε το ίδιο με το αριστερό.

Ταιριάζει σε σένα; Η aqua yoga ταιριάζει σχεδόν σε όλους: Νέους και ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες, υγιείς και αρρώστους, γυμνασμένους και αγύμναστους, κολυμβητές και μη.

Το νερό λειτουργεί σαν μαξιλάρι, επιτρέποντας ακόμα και σε αυτούς που πάσχουν από χρόνιους πόνους από ατύχημα ή αρρώστια να συμμετάσχουν πλήρως. Οι ασκήσεις της aqua yoga μπορούν να γίνουν σε πισίνα ή σε θάλασσα όπου υπάρχει σταθερό αμμώδες υπέδαφος.


Πηγή: http://www.womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπερχρεωμένη Αχαϊα


Κατά κύματα συρρέουν στα Ειρηνοδικεία της Αχαΐας απελπισμένοι δανειολήπτες που επιδιώκουν να κάνουν χρήση του «νόμου Κατσέλη» και να «κουρέψουν» τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Νομικοί κύκλοι της Πάτρας έλεγαν σήμερα το μεσημέρι στο thebest.gr ότι ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία της περιοχής έχει ξεπεράσει τις 2.500 αν και στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της χώρας ανεβάζουν τον αριθμό αυτό σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προσδιορισμός των συζητήσεων γίνεται ακόμα και για το 2014 καθώς έχουν «φρακάρει» τα Ειρηνοδικεία παρ’ ότι οι Τράπεζες προχωρούν πλέον σε εξωδικαστικούς και σε ορισμένες περιπτώσεις συμφέροντες διακανονισμούς.


Διαβάστε περισσότερα...

Θα βγάζουν στο σφυρί τις περιουσίες όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα



- Με νόμο θα επισπεύσουν και τις διαδικασίες για τις δίκες όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα
- Αν δεν επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν παράνομα θα πωλούν την περιουσία τους
- Οι διώξεις και οι δίκες δεν θα αφορούν μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και κρατικούς λειτουργούς
- Ποιοι είναι οι πρώτοι στην λίστα των διώξεων


Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επέτρεψε τη γρήγορη έρευνα και δίωξη σε βάρος του τ. υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου και όσων εμπλέκονταν στην υπόθεση αυτή, θα ξεκινήσει το ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, των χρυσοκάνθαρων στελεχών του Δημοσίου με τις υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις, των συνταξιούχων και αναπήρων-μαϊμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” , η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την αυστηρότητα στον συγκεκριμένο τομέα με ανακρίσεις και δίκες-εξπρές σε όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα θα προωθήσει διαδικασίες για αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχειών, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έλθει στη Βουλή ένα νέο νομοθέτημα, που θα ανοίγει τον δρόμο σε ταχύτατες διαδικασίες διερεύνησης και καταλογισμού ποινικών ευθυνών, ώστε το πολύ μέσα σε 9 μήνες έως 1 χρόνο να έχουν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλοι οι επίορκοι.

Παράλληλα θα δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους στην εξαπάτηση των ασφαλιστικών ταμείων να επιστρέψουν όσα παράνομα εισέπραξαν, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες διώξεις και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

Η εισαγγελική έρευνα-μαμούθ που έχει ξεκινήσει σε πανελλαδικό επίπεδο πρόκειται να εξοπλιστεί με σημαντικές δικονομικές ρυθμίσεις. Ετσι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει για όλα τα κακουργήματα επίορκων υπαλλήλων
που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, τις πρόσφατες διατάξεις του ν. 4022/11, που προέβλεψε ανακρίσεις και δίκες-εξπρές για τα κυβερνητικά στελέχη (για όσα αδικήματα δεν υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών) και τους κρατικούς αξιωματούχους. Πρόκειται για το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο «τρέχει» η ανάκριση και προφυλακίστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ενώ με το ίδιο σύστημα διεξάγονται με ταχείς ρυθμίσεις γύρω στις 20 ακόμη σημαντικές δικαστικές έρευνες.

Όπως γράφει το δημοσίευμα του “Έθνους”, το μεγάλο «ατού» του νομοθετικού αυτού πλαισίου, που θα επεκταθεί τώρα και για τους επίορκους υπαλλήλους είναι ότι επιτρέπει την άσκηση δίωξης και εισαγωγή της υπόθεσης κατευθείαν σε ανάκριση που διενεργείται από ανακριτή-πρόεδρο Πρωτοδικών αποκλειστικής απασχόλησης, μέσα σε 4 το πολύ μήνες. Αν χρειαστεί προκαταρκτική εξέταση, αυτή δεν ξεπερνά τους 2 μήνες και μπορεί να δοθεί 2μηνη παράταση μόνο για σοβαρούς λόγους που σχετίζονται με την ανάκριση.

Στο στάδιο της ανάκρισης είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν κάθε είδους συνδρομή η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος και κάθε άλλος κρατικός φορέας ή Αρχή, ενώ ο ανακριτής και ο εισαγγελέας μπορούν να κάμψουν με αιτιολογημένη διάταξή τους οποιοδήποτε απόρρητο, τραπεζικό, φορολογικό, χρηματιστηριακό, «παγώνοντας» κάθε κίνηση λογαριασμού, δεσμεύοντας τα ύποπτα περιουσιακά στοιχεία κλπ.

Η δίκη των εμπλεκομένων προσδιορίζεται εντός 2μήνου και δεν μπορεί να αναβληθεί. Επιτρέπεται μόνο να διακοπεί και, σε περίπτωση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, τότε αναβάλλεται το πολύ για 2 μήνες σε δικάσιμο όπου προεδρεύει ο ίδιος δικαστής.

Οι κακουργηματικές υποθέσεις θα ερευνώνται κατά απόλυτη προτεραιότητα και, σε περίπτωση που είναι πολύπλοκες, θα παρέχεται η δυνατότητα να οριστεί και άλλος ανακριτής και να παρασχεθεί βοήθεια από δικαστικούς υπαλλήλους, πραγματογνώμονες κ.λπ.

Γρήγορες θα είναι και οι διαδικασίες για τη δέσμευση και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, αφού τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς ακινήτων κ.λπ.

Με την επέκταση του ν. 4022/1 η δικαιοσύνη θα πρέπει να «εξοπλιστεί» σε ανακριτικό επίπεδο, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει με το νέο σύστημα-εξπρές μερικές χιλιάδες υποθέσεις πανελλαδικά.

Oι πρώτοι στη λίστα των διώξεων

Οι νέες διαδικασίες-εξπρές θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση στις υποθέσεις των κρατικών υπαλλήλων που εντόπισε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης να έχουν υπέρογκες καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα κλπ.), που είτε δεν είχαν δηλώσει, είτε δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Στις υποθέσεις αυτές εντάσσονται η δικαστική υπάλληλος που πρόσφατα απολύθηκε έχοντας καταθέσεις 8 εκατ. ευρώ, καθώς και άλλοι 12 κρατικοί υπάλληλοι με καταθέσεις 25 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στους οποίους υπάλληλοι Πολεοδομιών (με καταθέσεις 600.000 και 1,5 εκατ. ευρώ και αρκετά ακίνητα), τελωνειακός και εφοριακός με καταθέσεις γύρω στο 1 εκατ. ευρώ κλπ.

Η ίδια διαδικασία επιφυλάσσεται και για τις συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα-μαϊμού. Ηδη εντοπίστηκε η περίπτωση ενός που εισέπραξε τα τελευταία 23 χρόνια πάνω από 120.000 ευρώ αναπηρική σύνταξη, ενώ παράλληλα εργαζόταν και στον τραπεζικό χώρο!

Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα οδηγήσουν στο εδώλιο και όσους εισπράττουν συντάξεις πεθαμένων, όσους παίρνουν επιδόματα τυφλότητας ενώ έχουν δίπλωμα οδήγησης ή είναι κυνηγοί, με παράλληλη δίωξη των ιατρών, μελών επιτροπών και άλλων υπαλλήλων που τους συνέδραμαν να εκδώσουν συντάξεις-μαϊμού.

Φόβοι και επιφυλάξεις εκφράζονται από δικαστικούς κύκλους για το κατά πόσον θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πράξη η διαδικασία-εξπρές, λόγω του τεράστιου όγκου εκκρεμών υποθέσεων, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστούν επιπλέον δικαστικοί λειτουργοί ή ότι κάποιες άλλες υποθέσεις θα μπουν σε δεύτερη μοίρα και στην πράξη θα εφαρμοστεί ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης «δύο ταχυτήτων».

Κατά τη θέσπιση του ν. 4022 οι εισαγγελείς είχαν διατυπώσει επιφυλάξεις για την απευθείας ανάκριση (που αποτελεί ρήγμα στο ισχύον νομικό καθεστώς), για τις ταχύτατες προθεσμίες (που ενδεχομένως δεν επαρκούν για σοβαρές, πολύπλοκες έρευνες), για τις απαγορεύσεις αναβολών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ν. 3849/10, ενώ προέβλεψε τον Μάιο του 2010 την κατ' απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και εισαγωγή στο ακροατήριο των εγκλημάτων διαφθοράς που διαπράττουν υπάλληλοι, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γι' αυτό χρειάστηκε ενάμιση χρόνο μετά να ψηφιστεί και ο ν. 4022 για δίκες-εξπρές για πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, που εφαρμόζεται αρκετά ικανοποιητικά.

Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει και τώρα, αφού οι δικαστές δεν περισσεύουν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει θεσπιστεί επιτέλους ένας αυστηρός πειθαρχικός κώδικας για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην πράξη δεν μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί, γιατί δεν έχουν συγκροτηθεί τα νέα πειθαρχικά συμβούλια!

Σε αυτά θα έχουν την πλειοψηφία δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και όχι εκπρόσωποι οργάνων των υπαλλήλων, που επιδεικνύουν συνήθως πνεύμα μεγάλης «αλληλεγγύης». Σημειώνεται ότι το νέο πειθαρχικό (ν. 4057/12) προέβλεψε επίσης ταχύτατες διαδικασίες (εκδίκαση εντός 6μήνου), επέκταση του χρόνου παραγραφής, δυνατότητα να συνεχίζεται το πειθαρχικό ανεξάρτητα από την ποινική διαδικασία, ώστε να μη γλιτώνουν οι παραβάτες με αναβολές.

Ομως πολλές από τις εξαγγελίες και ρυθμίσεις για διαδικασίες-εξπρές μπορεί να αποδειχθούν στην πράξη κενές περιεχομένου εάν δεν υπάρχει ένας σταθερός μηχανισμός που να παρακολουθεί την πρόοδο καθεμιάς υπόθεσης ξεχωριστά.


Διαβάστε περισσότερα...

Στον Ελαιώνα τα ΚΤΕΛ



Στην περιοχή του Ελαιώνα θα μεταφερθεί ο σταθμός των ΚΤΕΛ...

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.


Διαβάστε περισσότερα...

Σούπερ εμβόλιο



Ένα «σούπερ αντίσωμα» ενάντια στη γρίπη ανακάλυψαν επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς στη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας. Η νέα ανακάλυψη προσφέρει ελπίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα καλύπτει τον ανθρώπινο οργανισμό ενάντια σε όλους τους τύπους γρίπης.

Η καινούργια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science Express υπόσχεται το τέλος των εποχικών εμβολιασμών αλλά και την κάλυψη ομάδων «υψηλού κινδύνου» για μόλυνση κατά τη διάρκεια επιδημιών, όπως είναι το νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες από το Σκριπς εντόπισαν τρία ανθρώπινα αντισώματα τα οποία προστατεύουν από τον τύπο Β της γρίπης και ένα τέταρτο αντίσωμα, το CR9114, το οποίο προστατεύει παράλληλα και από τον πιο κοινό και πιο επικίνδυνο τύπο Α του ιού της γρίπης.

Όπως ανέφερε ο δομικός βιολόγος, καθηγητής Ιαν Γουίλσον που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας «προκειμένου να καταφέρουμε να αναπτύξουμε ένα καθολικό εμβόλιο για τη γρίπη χρειάζεται να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προστασία ενάντια τόσο στον τύπο Α όσο και στον τύπο Β του ιού. Ανακαλύψαμε αντισώματα που εξουδετερώνουν και τους δύο τύπους».

Με εξελιγμένες μεθόδους σάρωσης οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα αντισώματα CR8033, CR8071 προσδένονταν στην «κεφαλή» της αιμοσυγκολλητίνης, μιας πρωτεΐνης η οποία βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια του ιού της γρίπης προλαμβάνοντάς τον από το να εξέλθει από ήδη μολυσμένα κύτταρα ώστε να μολύνει και άλλα υγιή κύτταρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι στήθηκε η φάμπρικα



Το απόστημα μπορεί να έσπασε πριν από λίγο καιρό στη Ζάκυνθο με τους τυφλούς που... έβλεπαν, αλλά για πολλά χρόνια ορισμένοι σιγοψιθύριζαν, ενώ οι αρμόδιες αρχές χτύπαγαν το καμπανάκι, καθώς το κράτος έχανε εκατομμύρια ευρώ.

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται πολλά χρόνια πίσω, καθώς όπως φαίνεται ήταν μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση προς όφελος ορισμένων. Ρόλο-κλειδί στην ιστορία διαδραματίζει ο γιατρός που υπέγραφε τα σχετικά πιστοποιητικά και ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση του, σύμφωνα με το Εθνος.

Σημειώνεται ότι για να δοθεί το σχετικό επίδομα απαιτούνταν η χορήγηση πιστοποιητικού, συμπληρωμένου από οφθαλμίατρο κρατικού νοσοκομείου, Διευθυντή ή Επιμελητή Α'.

Το επίδομα χορηγούνταν από τον τότε νομάρχη Δ. Γάσπαρο παρά τις συνεχείς αρνητικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία ζητούσε επανέλεγχο όλων των αιτήσεων.

Ολα δείχνουν ότι η υπόθεση γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στο 1988, ενώ πλέον από τους 616 που έχουν κληθεί να παραστούν αυτοπροσώπως στην Πάτρα, μόνο οι 318 εξετάστηκαν.

Από αυτούς που προσήλθαν μόλις οι 100 φαίνεται ότι δικαιούνταν το επίδομα τυφλότητας. Στο τμήμα Πρόνοιας του νησιού από το 2001 άρχισαν να διαπιστώνουν με έκπληξη ότι αυξανόταν εντυπωσιακά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα "χάσουν" συντάξεις


Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι στους οποίους θα κοπεί η δεύτερη μισή σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις πάνω από 1600 ευρώ και όλοι όσοι στόχευαν να βγουν σε πρόωρη έστω και μειωμένη σύνταξη (κυρίως εργαζόμενοι ΔΕΚΟ, μητέρες ανηλίκων) είναι οι μεγάλοι χαμένοι του πακέτου των μέτρων του Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα δεν θίγουν το 80% των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη έως 700 ευρώ το μήνα. Παρόλα αυτά, τα μέτρα θα πονέσουν καθώς έχει αποφασιστεί να κοπούν μαχαίρι τα επιδόματα που δίνονταν για πολιτικούς και εκλογικούς λόγους σε 200.000 ομογενείς που είχαν εγκατασταθεί κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ακόμη και το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους εφόσον εισπράττουν ενοίκια ή έχουν άλλα εισοδήματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Η ολυμπιονίκης με τη "χρυσή" καρδιά


Σε δημοπρασία ανακοίνωσε ότι βγάζει το μετάλλιό της η χάλκινη ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Σοφία Νοτσέτι Λεπάτσκα, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αποθεραπεία της 5χρονης φίλης και γειτόνισσάς της, στην πατρίδα της στην Πολωνία, της Ζούζια.

Η ολυμπιονίκης με τη "χρυσή" καρδιά, λίγο μετά τη σπουδαία της επιτυχία (κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία RSX) δήλωσε ότι θα υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει λίγους μήνες πριν στη μικρή της φίλη, ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Η μικρή Ζούζια πάσχει από κυστική ίνωση.

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:




Διαβάστε περισσότερα...

Πετάλι για καλό σκοπό


Τριακόσια χιλιόμετρα ...πετάλι -μέσα σε διάστημα 24 ωρών- έκαναν τρεις ποδηλάτες, ξεκινώντας από την Κόνιτσα της Ηπείρου και φτάνοντας έως τις κορυφές του Ολύμπου, με μοναδικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τους Θωμά Χατζηγεωργίου, 26 ετών, Αλέξανδρο Νικολόπουλο, 29 ετών, και Νίκο Πλουμή 41 ετών, οι οποίοι προπονήθηκαν σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια για να πετύχουν το συγκεκριμένο σκοπό.

Οι τρεις ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου από την πόλη τους, την Κόνιτσα και αφού διένυσαν περίπου 300 δύσκολα ποδηλατικά χιλιόμετρα έφτασαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το 24ωρο στην κορυφή του Ολύμπου.

Πριν ξεκινήσουν το εγχείρημα τους, μέσω των προσωπικών τους σελίδων στο facebook οι τρεις ποδηλάτες κάλεσαν φίλους και αγνώστους να «διαθέσετε το κόστος ενός καφέ για να ενισχύσουμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 901 11 176 176 συμμετέχετε με ένα μικρό ποσό σε ένα μεγάλο έργο. Με κάθε κλήση προσφέρετε μέσω του ΟΤΕ τρία ευρώ στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό».



Διαβάστε περισσότερα...

Ποια ειδικά μισθολόγια θα σωθούν



Στην τελική ευθεία έχει μπει η οριστικοποίηση του πακέτου περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η οποία δεν θα κριθεί μόνο στο πεδίο των αριθμών, όσο στο στίγμα της πολιτικής.

Η κρίσιμη αυτή καμπή βρίσκει τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ενστόλους, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, διπλωμάτες κ.α) στην κόψη του ξυραφιού, καθώς το πιθανότερο είναι πως τελικά θα διασωθούν μόνο οι μάχιμοι των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τηλεοπτική εκπομπή η ζωή των σιαμαίων διδύμων



Θα παρουσιάζει την καθημερινότητά τους και πώς διαχειρίζονται τις ζωές τους.

Μια νέα τηλεοπτική εκπομπή, η οποία θα προβάλλεται στις ΗΠΑ, θα ακολουθεί τις ζωές της Άμπι και της Μπρίτανι Χένσελ από τη Μινεσότα, δύο σιαμαίων αδερφών. Τα κορίτσια, ηλικίας 22 ετών, μοιράζονται στην ουσία ένα σώμα, όπου η Άμπι ελέγχει την δεξιά και η Μπρίτανι την αριστερή μεριά του σώματός τους.

Ένα τηλεοπτικό σποτ που προβλήθηκε πρόσφατα, δείχνει τις σιαμαίες αδερφές να χορεύουν, να κάνουν ποδήλατο, να οδηγούν αυτοκίνητο και να ψωνίζουν.

Οι νεαρές κοπέλες έχουν ένα κορμό με δύο χέρια και δύο πόδια, αλλά η καθεμία έχει τη δική της σπονδυλική στήλη, καρδιά και στομάχι. Μοιράζονται άλλα όργανα, όπως την ουροδόχο κύστη.

Το κανάλι δήλωσε ότι η εκπομπή θα παρουσιάζει την καθημερινή ζωή των κοριτσιών και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις ζωές τους σαν σιαμαίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Που "χτυπούν" εφορία και ΣΔΟΕ


Έως το τέλος του χρόνου, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί 2 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνουν 325 μεγάλοι φορολογούμενοι και η είσπραξη του 50% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν. Επίσης, υπάρχει οδηγία για ελέγχους σε περισσότερα από 1.300 άτομα με μεγάλη περιουσία ενώ έως το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 10.000 έλεγχοι για την ορθή απόδοση του ΦΠΑ και η είσπραξη του 20% φόρων και προστίμων που θα βεβαιωθούν.




Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και 500.000 ανέλεγκτες υποθέσεις της εφορίας. Την ίδια ώρα, οι εφοριακοί κάνουν λόγο για «τραγική έλλειψη προσωπικού» στις ΔΟΥ. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «θα έπρεπε το ΣΔΟΕ να έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει πρόστιμα και να προχωράει η διαδικασία είσπραξής τους, ώστε να μην έχουμε το απαράδεκτο γεγονός να έχουμε μεγάλο ποσοστό βεβαίωσης προστίμων αλλά χαμηλό ποσοστό εισπραξιμότητας».



Διαβάστε περισσότερα...

Καταβολή φόρου εισοδήματος σε περισσότερες από 3 δόσεις



Ενημερωθείτε για τις δόσεις, το ύψος και την αποπληρωμής τους.

Απλή και άμεση θα είναι η διαδικασία ενημέρωσης για την καταβολή του φόρους εισοδήματος σε περισσότερες από 3 δόσεις. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» (http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-polites.html) οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία που αυτές πρέπει να αποπληρωθούν.

Όσοι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα TAXISΝΕΤ θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δόσεις στα τραπεζικά υποκαταστήματα απλά προσκομίζοντας το ΑΦΜ και τον κωδικό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα.

Υπενθυμίζεται ότι :

-Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την 1η δόση τον Ιούνιο και είχαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο θα πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό του φόρου.

-Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την 1η δόση στις 31 Ιουλίου μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν από Σεπτέμβριο το υπόλοιπο της οφειλής επιμερισμένο σε 5 δόσεις.

-Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν ήδη την 1η δόση που κανονικά λήγει τον Αύγουστο θα μπορούν να μην πληρώσουν τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν από τον Οκτώβριο.

-Οι φορολογούμενοι που έπρεπε να πληρώσουν την 1η δόση τους έως τις 31 Αυγούστου θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν το σύνολο του ποσού σε 7 δόσεις έως τον Φεβρουάριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Βαθιά το «μαχαίρι» στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ



Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές μειώσεις.

Επιχείρηση με τον κωδικό «μισθολόγιο ΔΕΚΟ» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση που περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές αμοιβών που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και στο 50% με κατάργηση ειδικών επιδομάτων και έκτακτων αμοιβών για υπερωρίες και αποζημιώσεις καθώς και καθολική εφαρμογή του πλαφόν των 2.000 ευρώ στις συνολικές αποδοχές εργαζομένων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο , η χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του εναίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και μάλιστα αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2011, θα επιφέρει κατά μέσο όρο απώλειες 400 ευρώ το μήνα σε 68.000 εργαζομένους αφού ο στόχος είναι από τις περικοπές να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ για το νέο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στο οικονομικό επιτελείο λένε ότι δεκάδες ΔΕΚΟ από τις συνολικά 72 δεν εφάρμοσαν το νόμο για μειώσεις αποδοχών κατά 35% από τον περασμένο Νοέμβριο όπως προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών είτε τον εφάρμοσαν κατά ένα σκέλος προχωρώντας σε μειώσεις 25% για το 2011 και αφήνοντας το υπόλοιπο ποσοστό του 10% ανεκτέλεστο. Η εντολή που έχει δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατόπιν σχετικής οδηγίας του πρωθυπουργού είναι να ελεγχθεί εξονυχιστικά η κάθε ΔΕΚΟ για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα καταργηθούν όλες οι πάσης φύσεως αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα και μπόνους που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τα στελέχη των ΔΕΚΟ και θα παραμείνουν μόνο εκείνα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο τομέα και που είναι οικογενειακό υπό προϋποθέσεις και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Η πυραμίδα των αποδοχών θα εναρμονιστεί πλήρως με την αντίστοιχη του ενιαίου μισθολογίου με οροφή τα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός ψαρέματος για καλό σκοπό!



Τα ψάρια θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Ένας ξεχωριστός διαγωνισμός ψαρέματος, που εκτός από ψυχαγωγία θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βοηθήσουν φιλανθρωπικά ιδρύματα και άπορες οικογένειες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου, στη Γρίτσα Λιτοχώρου, στο νομό Πιερίας.

Ερασιτέχνες ψαράδες θα εφοδιαστούν με εργαλεία ψαρέματος (καθετή, συρτή και τσαπαρί) και θα ανοιχτούν, από τις 5:30 τα ξημερώματα ως τις 11 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή Βαρικό Λιτοχώρου για να γεμίσουν τα δίχτυα τους με μουρμούρες, σπάρους, γόπες, λυθρίνια, σαυρίδια, κυνηγούς κ.ά.

Μια ποσότητα των αλιευμένων ψαριών θα διατεθεί για την προετοιμασία του γεύματος του διαγωνισμού, ενώ τα υπόλοιπα ψάρια θα δοθούν για την κάλυψη αναγκών ιδρυμάτων και άπορων οικογενειών.

Τη δραστηριότητα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατικών Ν.Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», μετά από σχετική έγκριση από την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.


Διαβάστε περισσότερα...

Πού θα κάνετε δωρεάν γυμναστική



Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτά σε περιόδους κρίσης.

Μπορεί η θερμοκρασία να είναι στα ύψη όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστείτε αντί να πάτε στο κλασικό γυμναστήριο.

Μπορείτε για παράδειγμα να πάτε σε ένα πάρκο και να προπονηθείτε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουν επενδυθεί χρήματα για να δημιουργηθούν ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους γυμναστήρια. Κι αυτό βοηθά διότι σε εποχές οικονομικής στενότητας η δωρεάν γυμναστική κάνει πολύ κόσμο να θέλει να την δοκιμάσει.

Το πρώτο βήμα έγινε στον Πειραιά με την ιδέα όμως να προέρχεται από το εξωτερικό.

Πού θα τα βρείτε

Η λίστα με τα υπαίθρια γυμναστήρια διαρκώς διευρύνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα:

• Στην πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι

• Ρέντη: Πλατεία Νάξου

• Χαϊδάρι: στο Αθλητικό κέντρο του δήμου, επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 3ης Σεπτεμβρίου

• Χαλκηδόνα: Πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως

• Γαλάτσι: Άλσος Βεΐκου

• Φιλοθέη: Πάρκο Παυλάκη

• Αγ. Παρασκευή: Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, Γραβιάς και Σπάρτης

• Αγ. Παρασκευή: Στη συμβολή των οδών Πεντέλης και Πάρου

• Αγ. Παρασκευή: Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου,

• Μελίσσια: Δημοτικό κολυμβητήριο Δήμου Μελισσίων

• Εκάλη: Πλατεία Κένεντι

• Γλυφάδα: Επί της οδού Άλσους


Διαβάστε περισσότερα...

Τακτοποιήστε το γραφείο σας



Πώς θα αποφύγετε το… χαρτομάνι.

Είναι πολύ εύκολο το γραφείο σας να μετατραπεί σε ένα απέραντο… χαρτομάνι. Διάσπαρτα βιβλία, πεταμένες σημειώσεις, λογαριασμοί που έχετε εξοφλήσει, στοιβαγμένα πάνω στον προσωπικό χώρο εργασίας σας. Πώς λοιπόν θα τα συμμαζέψετε; Ιδού, οι τρόποι για να απαλλαγείτε οριστικά από τα πράγματα που σας πιάνουν χώρο.

Πάρτε μία μικρή κινητή συρταριέρα. Σε κάθε συρτάρι της θα τοποθετήσετε και συγκεκριμένα πράγματα. Και για να θυμάστε τι έχετε και πού το έχετε προμηθευτείτε ετικέτες και σημειώστε τι έχετε σε κάθε ένα συρτάρι. Έτσι, θα ξέρετε που θα βρείτε το κάθε τι και όσο για τα χαρτιά που δεν θέλετε μπορείτε κάλλιστα να τα πάτε σε κάδο ανακύκλωσης.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα συρτάρια που έχει το γραφείο σας. Με τις ειδικές ετικέτες μπορείτε να γράψετε ακριβώς τι περιέχει το κάθε συρτάρι και θα απαλλαγείτε έτσι και από την περιττή σκόνη που υπάρχει πάνω στο γραφείο σας.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ο γύρος του κόσμου» σε... δέκα μέρες



Καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στις 27 Αυγούστου αρχίζει το τελευταίο 10ήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα παιδιά θα τα αφήσουν όλα πίσω τους και θα ξεκινήσουν για νέες καλοκαιρινές διαδρομές και εξερευνήσεις.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 χρονών και προϋποθέτει μόνο καλή διάθεση και χαμόγελο.

Παιχνίδια, δράση, δημιουργία και έκφραση είναι όλα όσα αναζητά κανείς για το καλοκαίρι.

«Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"»
27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου 2012

Έχεις φανταστεί ποτέ πώς είναι η ζωή στην έρημο; Έχεις ταξιδέψει σε ωκεανούς; Μήπως έχεις κάνει σαφάρι στη ζούγκλα;

Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη στον κόσμο μας -άλλωστε είναι τόσο μεγάλος- που, αν μπορούσαμε να τον δούμε από ψηλά, θα μας φαινόταν σαν ένα τεράστιο αιωρούμενο τόπι. Σ’ αυτόν τον πλανήτη-τόπι ζούμε όλοι εμείς, άνθρωποι, ζώα, φυτά, ο καθένας με τις δικές του συνήθειες και κάτω από τις δικές του συνθήκες.Τι θα έλεγες, λοιπόν, να κάνεις το γύρο αυτού του κόσμου και να ανακαλύψεις ανθρώπους διαφορετικούς και μοναδικούς σαν εσένα;

Ένας ολόκληρος κόσμος σε περιμένει! Δε χρειάζεται να κουραστείς, δε χρειάζεται να μετακινηθείς, αρκεί... στον «Ελληνικό Κόσμο» να βρεθείς κι όλων των ανθρώπων τις ιστορίες να αφουγκραστείς!

Για επιπλέον πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 212 254 0650.
Το κόστος συμμετοχής είναι 360 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Γέφυρα ζωής» στην Κοζάνη



Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «γέφυρα ζωής» τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ στο γραφείο του συλλόγου, στην οδό Πλακοπίτη 11, απέναντι από την εργατική εστία στην Κοζάνη.

Λόγω αποκλεισμού από την αιμοδοσία όσων έμειναν έστω και μία ημέρα στις περιοχές της χώρας που υπήρξαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο σύλλογος «Γέφυρα Ζωής», όπως και όλοι οι σύλλογοι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνουν έκτατες αιμοδοσίες, προκειμένου να καλυφτεί το κενό που δημιουργείται.

Επίσης ο σύλλογος «γέφυρα ζωής» κάνει γνωστό ότι, υπάρχει δυνατότητα όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα, να το κάνει καθημερινά αλλά και Σαββατοκύριακα


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς αντιμετωπίζουμε τα τσιμπήματα



Μειώστε την ενόχληση δίχως τη χρήση φαρμακευτικού προϊόντος.

Κάτι σε τσίμπησε. Ο πόνος και το τσούξιμο δεν περνά με τίποτα και ο ερεθισμός επεκτείνεται γύρω από το σημείο; Διάβασε τι να κάνεις για να ανακουφιστείς αν δεν έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου κάποιο προϊόν για τσιμπήματα ή δεν βρίσκεις φαρμακείο...

Αρχικά δες τι είδους τσίμπημα έχεις:

-Μέλισσα ή σφίγγα: Αν για παράδειγμα σε τσίμπησε μέλισσα ή σφίγγα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις το κεντρί.

Για να τα καταφέρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βελόνα αποστειρωμένη ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών αφού πρώτα όμως το αποστειρώσεις καλά με οινόπνευμα ή φωτιά.

-Μύγα ή κουνούπι: Αν πάλι πρόκειται για κάποιο κουνούπι ή μύγα τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού το μόνο που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η έντονη φαγούρα και ίσως κάποια φουσκάλα ή σπυράκι.

-Σκορπίος ή φίδι: Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα δεν είναι αστεία. Σε πρώτη φάση δέσε σφιχτά το σημείο του τσιμπήματος και κατευθύνσου στο κοντινότερο νοσοκομείο.

-Τσούχτρα: Αν είχες την ατυχία να σε άγγιξε τσούχτρα στο παρελθόν τότε θα ξέρεις πως εκτός από τον πόνο δημιουργείται έντονο κοκκίνισμα, ίσως και πρήξιμο στην περιοχή.

Το πιο αποτελεσματικό για ανακούφιση είναι μια κορτιζονούχα αλοιφή ή αμμωνία, υπάρχουν όμως κι άλλα φυσικά γιατροσόφια που αν τα χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά μπορούν να βοηθήσουν.

Πώς να μειώσεις το τσούξιμο, τον πόνο και τη φαγούρα;

Σίγουρα πιο αποτελεσματικό θα είναι κάποιο φαρμακευτικό προϊόν αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μειώσεις την ενόχληση από τα τσιμπήματα.

-Μηλόξιδο για το τσούξιμο: Το μηλίξιδο είναι «βάλσαμο» για τσιμπήματα σφήκας ή και μέδουσας απαλύνοντας το τσούξιμο καθώς το οξύ που περιέχει μετατρέπει ορισμένες τοξίνες όπως το δηλητήριο του κεντριού σε λιγότερο τοξικές.

Με ένα κομμάτι βαμβάκι άλειψε το σημείο όπου σε τσίμπησε σφήκα και θα ανακουφιστείς. Οι πλύσεις με μηλόξιδο μετά από επαφή με τσούχτρα αποτελούν επίσης αποτελεσματικό γιατρικό για τη φαγούρα και τον ερεθισμό.

-Αλατόνερο ή οδοντόκρεμα για τη φαγούρα: Και το ξύδι έχει αποτέλεσμα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και λίγη ποσότητα αλατόνερου ή και οδοντόκρεμας που θα ελαττώσουν τη φαγούρα.

-Ασπιρίνη για τις φουσκάλες: Ένα δισκίο ασπιρίνης διαλυμένο σε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό μπορεί να βοηθήσει να εξαφανιστούν οι ενοχλητικές φουσκάλες που παρουσιάζονται μετά από τσιμπήματα εντόμων.

Άφησε το μείγμα για δύο λεπτά πάνω στη φουσκάλα και μετά ξέπλυνε με δροσερό νερό. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μετά από τέσσερις ώρες.

-Κομπρέσα χαμομηλιού ή τσαγιού για να απαλύνεις τον πόνο: Το χαμομήλι έχει αντισηπτικές αλλά και καταπραϋντικές ιδιότητες, γι΄αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε καλλυντικά.

Για να φτιάξεις κομπρέσα χαμομηλιού άσε 1-2 κουταλιές χαμομήλι να μουλιάσει σε ½ κούπα βραστό νερό (για 10').

Στη συνέχεια, πολτοποίησε το χαμομήλι και βάλε το πάνω σε γάζα που θα τοποθετήσεις στο σημείο του τσιμπήματος. Επίσης, αν προτιμάς, μπορείς να βάλεις ένα φακελάκι κρύο τσάι σαν κομπρέσα, μαζί με λίγο μέλι που επίσης έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Οι παραπάνω ουσίες μπορούν να προσφέρουν σχετική ανακούφιση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα φαρμακευτικά προϊόντα. Οπότε σε περίπτωση που κρίνουμε ότι ένα τσίμπημα είναι σοβαρό οφείλουμε να συμβουλευτούμε γιατρό.


Πηγή: http://www.womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ομογένεια της Αυστραλίας στο πλευρό της Ελλάδας



Προσφορά αγάπης από τους ομογενείς.

Η ομογένεια της Αυστραλίας προσοπαθεί με κάθε τρόπο να συνδράμει τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού έγινε έρανος που απέφερε 320.000 δολάρια, τα οποία στη συνέχεια στάλθηκαν στην Εκκλησία της Ελλάδας για να αξιοποιηθούν για τα συσσίτια που προσφέρει η εκκλησία.

Βοήθεια πολλών χιλιάδων δολαρίων στέλνουν και οι Κρήτες της Αυστραλίας στην Κρήτη ενώ στο Ντάργουϊν έγινε έρανος για τους άπορους της Καλύμνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό από τον Γιάννη Πλούταρχο



Θα συγκεντρώσει χρήματα για καρκινοπαθή μητέρα.

Την ευαίσθητη πλευρά του αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, έμαθε για το δράμα μιας γυναίκας και χωρίς δεύτερες σκέψεις αποφάσισε να την βοηθήσει.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και δίνει άνιση μάχη για τη ζωή της, αφού πάσχει από την επάρατη νόσο. Επιπλέον, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Προκειμένου να την βοηθήσει, ο Γιάννης Πλούταρχος θα δώσει μία μεγάλη συναυλία, τα έσοδα από την οποία θα δοθούν στη νεαρή γυναίκα ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη νόσο αλλά και να θρέψει τα παιδιά της.

Η συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 24 /8 στο Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη, στις 21.00 και ο ίδιος ο τραγουδιστής κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να σπεύσουν για να συμβάλουν σε αυτόν τον ιερό σκοπό.


Πηγή: http://www.radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...