Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Έτσι στήθηκε η φάμπρικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το απόστημα μπορεί να έσπασε πριν από λίγο καιρό στη Ζάκυνθο με τους τυφλούς που... έβλεπαν, αλλά για πολλά χρόνια ορισμένοι σιγοψιθύριζαν, ενώ οι αρμόδιες αρχές χτύπαγαν το καμπανάκι, καθώς το κράτος έχανε εκατομμύρια ευρώ.

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται πολλά χρόνια πίσω, καθώς όπως φαίνεται ήταν μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση προς όφελος ορισμένων. Ρόλο-κλειδί στην ιστορία διαδραματίζει ο γιατρός που υπέγραφε τα σχετικά πιστοποιητικά και ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση του, σύμφωνα με το Εθνος.

Σημειώνεται ότι για να δοθεί το σχετικό επίδομα απαιτούνταν η χορήγηση πιστοποιητικού, συμπληρωμένου από οφθαλμίατρο κρατικού νοσοκομείου, Διευθυντή ή Επιμελητή Α'.

Το επίδομα χορηγούνταν από τον τότε νομάρχη Δ. Γάσπαρο παρά τις συνεχείς αρνητικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία ζητούσε επανέλεγχο όλων των αιτήσεων.

Ολα δείχνουν ότι η υπόθεση γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στο 1988, ενώ πλέον από τους 616 που έχουν κληθεί να παραστούν αυτοπροσώπως στην Πάτρα, μόνο οι 318 εξετάστηκαν.

Από αυτούς που προσήλθαν μόλις οι 100 φαίνεται ότι δικαιούνταν το επίδομα τυφλότητας. Στο τμήμα Πρόνοιας του νησιού από το 2001 άρχισαν να διαπιστώνουν με έκπληξη ότι αυξανόταν εντυπωσιακά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.