Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.09.12

Μεγαλειώδης ήταν η κινητοποίηση των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Στη μαζική συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ ήρθε κόσμος από όλη την Ελλάδα, για να διαδηλώσει για την προστασία της αναπηρίας από τα βάρβαρα μέτρα της οικονομικής κρίσης, που έχουν οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην εξαθλίωση.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Στη συνέχεια και μετά την επιμονή των παρευρισκομένων η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα. Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα θα παλέψει ενάντια στη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων, των μισθών, των ελάχιστων φοροαπαλλαγών, ενάντια στην καταβαράθρωση του προνοιακού συστήματος, των σχολείων και της υποχρηματοδότησης του συστήματος δημόσιας υγείας κλπ. Ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα.

Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνεχίζεται μέχρι τέλους! Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα συναινέσουν στην κοινωνική τους ευθανασία!

Η ΕΣΑμεΑ τέλος τονίζει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον «υπερβάλλοντα ζήλο» της αστυνομίας, ούτε τα εμπόδια που προέβαλλε: οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δώρο ζωής από βρέφος 8 μηνών


Μόλις 8 μηνών ήταν το κοριτσάκι, που μέσα από το θάνατό του χάρισε ζωή, χθες Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012. Το άτυχο βρέφος κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι γονείς του, μέσα στο βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, κατόπιν παρότρυνσης των ιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Οι ιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μετά τη διαπίστωση του θανάτου του βρέφους, επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης από τόσο μικρό ηλικιακά δότη. Ο ΕΟΜ, σε συνεργασία με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, αναζητώντας ταυτόχρονα κατάλληλους μικρούς λήπτες σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε τη διαδικασία της δωρεάς.

Η μεγαλόψυχη απόφαση των γονιών του βρέφους για τη δωρεά οργάνων αποδείχθηκε σωτήρια για ένα άλλο κοριτσάκι, ηλικίας 17 μηνών, στο Μιλάνο της Ιταλίας, το οποίο χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα καρδιάς, για να μπορέσει να επιβιώσει.

Η «γέφυρα ζωής» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία συντονίστηκε με επιτυχία από τον ΕΟΜ σε συνεργασία με τους ιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την ομάδα των χειρουργών που προσήλθε με ιδιωτική πτήση από το Μιλάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τόσο μικρό ηλικιακά δότη.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Η νευρική ανορεξία και ο θάνατος"


Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται –ιδίως στις νέες γυναίκες- κρούσματα νευρογενούς ανορεξίας –μια νόσος που μπορεί να οδηγήσει την ασθενή, ακόμα και στο θάνατο…

«Οι κοπέλες αυτές συνήθως είναι από 15-25 χρόνων και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το σώμα τους. Συνήθως ασχολούνται με τον χορό, τη γυμναστική ή το μόντελιγκ», δήλωσε στο metrogreece.gr ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

Και συνέχισε λέγοντας «η λέξη ανορεξία είναι αποπροσανατολιστική, καθώς η αρρώστια αυτή δεν έχει σχέση με την όρεξη, το πρόβλημα της όρεξης παρουσιάζεται πολύ αργότερα, όταν η αρρώστια έχει φθάσει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα. Η νόσος αυτή έχει άμεση σχέση με την λανθασμένη εικόνα την οποία έχει κάποιος για τον εαυτό του. Το πρόβλημα της εικόνας είναι το πρωταρχικό, καθώς τα κορίτσια βλέπουν τον εαυτό τους παχύ ακόμα και όταν είναι σκελετοί και κανείς δεν μπορεί να τις πείσει για το αντίθετο».

Ο κ. Σούρας αναφέρθηκε και στο πώς οι γονείς μπορούν να καταλάβουν ότι το παιδί τους πάσχει από νευρική ανορεξία «το καταλαβαίνουν όταν βλέπουν το παιδί τους να αδυνατίζει και να μη θέλει να σταματήσει να χάνει βάρος. Τότε θα πρέπει να το πάρουν και να το πάνε αρχικά σε κάποιο παθολόγο και εκείνος θα τους παραπέμψει σε ψυχίατρο».

Οι επιπτώσεις για την υγεία είναι τραγικές όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας «η νευρογενής ανορεξία θίγει όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Βλάπτει την αδαμαντίνη των δοντιών, δημιουργεί πρόβλημα στο στομάχι, λεπταίνει τις τρίχες, δημιουργεί ξηρότητα στο δέρμα, προκαλεί υποθερμία, βραδυκαρδία, υπόταση. Επίσης τα δάκτυλα των χεριών γεμίζουν κάλους εξαιτίας των εμετών. Στο τέλος το άτομο το οποίο νοσεί πέφτει σε κόμμα και πεθαίνει».

Τέλος, ο κ. Σούρας τόνισε «το ποσοστό θνησιμότητας για τις κοπέλες που έχουν νευρογενής ανορεξία φτάνει το 20%, αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο επικίνδυνη νόσος είναι».


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση απειλεί τα παιδιά



Η κρίση απειλεί άμεσα τα δικαιώματα του παιδιού και ταυτόχρονα αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική οικογένεια και τη συνοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ.

Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων ,με θέμα την ''Προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα στην περίοδο της κρίσης''.

''Η κρίση επιτείνει τον αξιακό αποπροσανατολισμό των παιδιών και κυρίως των εφήβων, που έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική δυσανεξία της οικογένειάς τους'', τόνισε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα θέματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Επισήμανε παράλληλα ότι ''η οικονομική αβεβαιότητα της οικογένειάς τους, αναγκάζει πολλά παιδιά να προσφύγουν σε εξαρτήσεις, όπως είναι το αλκοόλ, οι ουσίες, αλλά κυρίως το διαδίκτυο, όπου μπορούν να εκφράσουν την επιθετικότητά τους''.

''Επίσης, αναπτύσσουν τη βιαιότητά τους, εντός του σχολείου ή εκτός αυτού και αναζητούν συνεχώς έναν εχθρό, αυτόν που μπορεί να είναι δίπλα τους. Σε αυτό, προσθέτει, συμβάλουν δυστυχώς και τα ΜΜΕ προβάλλοντας τα αρνητικά στοιχεία της κοινωνίας'' πρόσθεσε ο Γιώργος Μόσχος.

Ψυχολόγοι τόνισαν στην εκδήλωση την αύξηση του άγχους που παρατηρούν στα παιδιά, την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, ενώ εκπρόσωπος σχολείου έκανε γνωστό ότι μαθητές απαγόρευσαν σε αλλοεθνείς την είσοδο στο σχολείο τους.

Στην εισήγησή του, ο Γιώργος Μόσχος επισήμανε ότι ''τα παιδιά έρχονται διαρκώς αντιμέτωπα με πολλαπλασιαζόμενα κοινωνικά προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η διαρκώς αυξανόμενη παιδική φτώχεια, που υπολογίζεται από τη Eurostat ότι στην Ελλάδα απειλεί πάνω από το 28% του συνολικού παιδικού πληθυσμού, η διογκούμενη ανεργία των γονέων, η οικονομική ανέχεια που πλήττει όλο και περισσότερες οικογένειες, η εξαπλωνόμενη βία που αγγίζει τα παιδιά τόσο με τις μορφές που τα ίδια βιώνουν στην οικογένεια, στο περιβάλλον των συνομηλίκων τους και στο διαδίκτυο όσο και μέσω της προβολής περιστατικών από τα μέσα ενημέρωσης, η διάδοση της χρήσης ουσιών, ο περιορισμός των διεξόδων ψυχαγωγίας και του αισθήματος ασφάλειας στους δημόσιους χώρους, κ.α''.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για τα αυθαίρετα



Σύγχυση προκαλεί στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ με την οποία αναζητούνται ανείσπρακτες εισφορές που έχουν βεβαιωθεί, ασχέτως του αν τα αυθαίρετα εντάχθηκαν ή όχι στη συνέχεια στο νόμο για την τακτοποίησή τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στα οποία έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου 2011 και έχουν καταλογιστεί ασφαλιστικές εισφορές δεν μπορούν να εξαιρεθούν από την καταβολή των βεβαιωθέντων ποσών.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τους περίπου 60.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση τακτοποίησης χωρίς να έχουν δημόσια έγγραφα -όπως είναι οι αεροφωτογραφίες- που να πιστοποιούν το χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι στη σύνταξη στα 67



Ένα από τα μέτρα που θα περάσουν στη Βουλή.

Την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 έτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο των σκληρών μέτρων που αναμένεται να υιοθετηθεί προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 εκατ. δις. ευρώ.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια θα επηρεάσει όχι μόνο το γενικό όριο εξόδου που είναι το 65ο έτος, και πάει στο 67ο, αλλά και όλα τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας, με βάση τα οποία συνταξιοδοτείται η πλειονότητα των ασφαλισμένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι επιπτώσεις και ποιοι τελικά θα «πληρώσουν» τη σύνταξη στα 67 θα εξαρτηθούν από τη μεταβατικότητα που θα αποφασίσει να δώσει η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να μην τσακίσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν πάνω από 25 χρόνια εργασίας και αφετέρου να πετύχει τα έσοδά της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ που ενέταξε στο πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη.

Από τη στιγμή που τα 65 γίνουν 67 το 2013, θα επέλθει αναπόδραστα η αύξηση κατά 2 έτη και στα χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (δηλαδή τα 58 θα γίνουν 60, τα 59 θα πάνε στα 61 κ.ο.κ.).

Εφόσον υιοθετηθεί το μέτρο, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι.

Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία με τον Μπιλ Γκέιτς η Μπαρτσελόνα για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας



Με στόχο την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας.

Όσοι υποστηρίζουν πως η Μπαρτσελόνα είναι «Μes que un club» (κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος) είναι βέβαιο πως δικαιώνονται από τέτοιες ενέργειες.

Οι Καταλανοί επέδειξαν για άλλη μια φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με τον Μπιλ Γκέιτς για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ραμόν Ποντ βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συναντηθούν με τον ιδρυτή της Microsoft και, παρεμπιπτόντως, επί σειρά ετών πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δημιουργηθεί ένας άξονας κοινής δράσης μεταξύ του συλλόγου και των ιδρυμάτων του Γκέιτς για την αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» ενεργοποιούνται για έναν σκοπό ευρύτερου ενδιαφέροντος, αφού από το 2006 έχουν υπογράψει συμφωνία με τη UNICEF για διαφήμιση του διεθνούς οργανισμού πάνω στη φανέλα της ομάδας και χορηγία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βρισκόμαστε σε απόγνωση»


Αναγνώστης του enikos.gr αναφέρει σε ηλεκτρονική επιστολή ότι εδώ και 4 μήνες δεν του έχει καταβληθεί η αναπηρική σύνταξή από το κράτος:

«Παίρνω αναπηρική σύνταξη, έχω 80% αναπηρία, ήταν να περάσω τρίτη φορά επιτροπή, κάναμε τα χαρτιά από τα Μάιο μήνα, έχω να πληρωθώ τέσσερεις μήνες, δεν έχω άλλους πόρους, παίρνω συνεχώς τηλέφωνα στο ΙΚΑ Αθηνών αλλά δεν απαντάει κανείς, όπως πληροφορήθηκα το ίδιο πρόβλημα έχουν ακόμη 6.000 άτομα και δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά. Σας παρακαλώ να ερευνήσετε το θέμα γιατί βρισκόμαστε σε απόγνωση».



Διαβάστε περισσότερα...

ΑμεΑ: Αγώνας μέχρι τέλους



Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ αναφέρεται στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με την συμμετοχή μελών της και των οικογενειών τους, την οποία χαρακτηρίζει «συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής». Επίσης υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και επισημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επέδειξαν οι αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μεγαλειώδης ήταν η κινητοποίηση των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Στη μαζική συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ ήρθε κόσμος από όλη την Ελλάδα, για να διαδηλώσει για την προστασία της αναπηρίας από τα βάρβαρα μέτρα της οικονομικής κρίσης, που έχουν οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην εξαθλίωση.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Στη συνέχεια και μετά την επιμονή των παρευρισκομένων η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα. Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα θα παλέψει ενάντια στη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων, των μισθών, των ελάχιστων φοροαπαλλαγών, ενάντια στην καταβαράθρωση του προνοιακού συστήματος, των σχολείων και της υποχρηματοδότησης του συστήματος δημόσιας υγείας κλπ. Ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα".




Διαβάστε περισσότερα...

Επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων



Συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την αντιμετώπιση των απολυμένων ανέργων στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, εμπορίας-διακίνησης και συντήρησης αυτοκινήτων και κατασκευών δομικών υλικών ετοιμάζουν σε συνεργασία η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι καταρτιζόμενοι θα επιδοτούνται με 5 ευρώ (μικτά) ανά ώρα κατάρτισης.



Διαβάστε περισσότερα...

Κόβονται τα δώρα στους δημοσίους υπαλλήλους



Ένα από τα μέτρα που θα περάσουν στη Βουλή.

Την κατάργηση των ήδη περικομμένων δώρων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προβλέπει το νέο πακέτων μέτρων της κυβέρνησης.

Το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ως δώρα εορτών και επίδομα αδείας θα μηδενιστεί.

Μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ ως επίδομα αδείας.

Με την υλοποίηση του, ένας υπάλληλος με μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ θα χάσει 1.000 ευρώ τον χρόνο και το ίδιο ποσό θα χάσει και ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.550 ευρώ τον μήνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει ο Αμπιντάλ



Δεν το βάζει εύκολα κάτω ο Γάλλος.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές απλά θα είχαν εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αν είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αμυντικός όμως κάθε άλλο παρά πτοείται και ετοιμάζεται για το δεύτερο come-back του στα γήπεδα μέσα στο Νοέμβριο!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τσάβι Ερνάντεζ, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από την απόδοση του συμπαίκτη του στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα:

«Ο Ερίκ συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και υπολογίζεται πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί μέσα στο Νοέμβριο» ενημέρωσε ο Ισπανός μέσος για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του 33χρονου Γάλλου:

«Είναι εντυπωσιακός, ένα παράδειγμα για όλους μας, ένας φοβερός επαγγελματίας. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων και δείχνει πόσο χαρούμενος είναι που ανήκει ακόμα στην ομάδα».

Ο Αμπιντάλ είχε υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση όγκου από το συκώτι του στις 17 Μαρτίου 2011. Επανήλθε στα γήπεδα σε χρόνο-ρεκόρ και μάλιστα έπαιξε για 90 λεπτά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της 28ης Μαΐου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν και ο Κάρλες Πουγιόλ του παραχώρησε το αρχηγικό δικαίωμα να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο.

Στις 15 Μαρτίου 2012 ανακοινώθηκε πως έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, όπως και έγινε τελικά στις 10 Απριλίου.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξε προσθετικά μέλη από... παλιοσίδερα!



Φωτογραφίες του Sun Jifa που άρχισε καινούρια ζωή.

Ο αγρότης Sun Jifa από την Κίνα έχασε τα χέρια του, από τους αγκώνες και κάτω, την ώρα που ψάρευε με δυναμίτη πριν από 32 χρόνια. Δεν είχε όμως την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τεχνητά άκρα κι έτσι πέρασε δύο χρόνια καθοδηγώντας τα δύο ανίψια του να του φτιάξουν εκείνα προσθετικά μέλη. Χρησιμοποίησαν παλιοσίδερα, πλαστικό και καουτσούκ.

Στα χρόνια που πέρασαν ο Sun και τα ανίψια του έφτιαξαν πάνω από 300 προσθετικά μέλη για ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη, χρεώνοντας περίπου 370 ευρώ για το καθένα.

Δείτε τις φωτογραφίες




























Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία Ψαραντώνη στο Ηράκλειο



Τρόφιμα αντί εισιτηρίου.

Ο Κρητικός καλλιτέχνης Ψαραντώνης υπόσχεται μια μοναδική μουσική βραδιά σε όσους θα βρεθούν αύριο, στις 8 το βράδυ στο μικρό θέατρο στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι (πίσω από το δημαρχείο Μαλεβιζίου).

Ο καλλιτέχνης θα δώσει συναυλία υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου και το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Μαλεβιζίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Π.Α. Μαλεβιζίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν παιδικός εμβολιασμός στο Ίλιον



Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου από 9:00-14:00
.
Ο δήμος Ιλίου αποδέχτηκε την πρόταση των Γιατρών του Κόσμου και θα προχωρήσει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου σε εμβολιασμό παιδιών στην Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών που θα βρίσκεται στο Δημαρχείο.

Εκτός από τον εμβολιασμό θα παρέχεται δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικός και οδοντιατρικός έλεγχος, παρακολούθηση, δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας, εμβολιαστική κάλυψη και χορήγηση ατομικών βεβαιώσεων υγείας για το σχολείο.

Ο δήμος θα κάνει τον εμβολιασμό συνδυαστικά με την Εκστρατεία Δωρεάν Παιδικού Εμβολιασμού που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία ξεκινά την 1η Οκτώβρη.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθεροποιητικούς θεσμικούς παράγοντες της κοινωνίας, που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή, έμπρακτα. Όλοι μαζί, πράγματι, μπορούμε να βοηθήσουμε και είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Κρίνοντας από την ανταπόκριση του κόσμου, καταλαβαίνει κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια σήμερα και τη δυσκολία πρόσβασης που αντιμετωπίζει, σε υπηρεσίες υγείας, είτε για οικονομικούς, είτε για κοινωνικούς λόγους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, κάτι περισσότερο από διάθεση για προσφορά, στο πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει όλοι να καλλιεργήσουμε, ως ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού. Γιατί η μεγαλύτερη κρίση που μπορεί να βιώσει μια χώρα, δεν είναι οικονομική, αλλά αξιακή» είπε ο δήμαρχος Ηλίας Ζενέτος.


Διαβάστε περισσότερα...

Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία


Κενό στις εφημερίες και προβλήματα στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων προξενείται από τη συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των γιατρών, κυρίως ειδικευόμενων, στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ η διοίκηση κάλεσε σε απολογία γιατρούς που κάνουν επισχέσεις αμφισβητώντας τη νομική βάση των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) διοργανώνει κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων με γνωμοδοτήσεις νομικών που υπερασπίζονται τη νομιμότητα των επισχέσεων

Σημειώνεται ότι δεΝ χάνεται ο μισθός των γιατρών για τις ημέρες που απέχουν των καθηκόντων τους. Επίσης, οι ειδικευόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση εργασίας κατά την επίσχεση ενώ οι ειδικευμένοι υποχρεούνται να μπαίνουν στα προγράμματα εφημέρευσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ



Καταγγελία για μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ κατά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος των νεφροπαθών, Γιώργος Καστρινάκης.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega.







Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι αλλαγές στο φορολογικό


Δείτε όλες τις κάρτες με τις αλλαγές στο νέο φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:






Διαβάστε περισσότερα...

Γραπτές εξετάσεις για δημόσιους


Εντατικό φροντιστήριο θα χρειαστούν οι περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω των γραπτών εξετάσεων, οι οποίες θα διενεργηθούν μέχρι την προσεχή άνοιξη, θα επιδιώξουν την παραμονή τους στις θέσεις που κατέχουν σήμερα στον κρατικό μηχανισμό.

Σε περίπτωση αποτυχίας τους, τότε θα "τιμωρηθούν" με μετακίνησή τους από τις υπηρεσίες που απασχολούνται τώρα σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.

Στα υπουργεία θα παραμείνουν μόνο όσοι "αριστεύσουν" ή πάρουν "λίαν καλώς", αφού στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή ειδίκευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πορεία των ατόμων με αναπηρία σήμερα στην Αθήνα

Ακολουθούν σχετικά άρθρα.

Στους δρόμους τα άτομα με αναπηρία




Συγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια.
Πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο διοργανώνει στις 10:00 στην Ομόνοια η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Με σύνθημα «Να θωρακίσουμε την αναπηρία από την κοινωνική ευθανασία, την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό εδώ και τώρα!» τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους θα στείλουν το μήνυμα ότι «τα άτομα με αναπηρία και τα προβλήματα τους δεν προσφέρονται για δημαγωγική, κοινωνική και πολιτική διαπόμπευση. Οι ελληνίδες και έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία».

«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης αντί αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα, όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου, ευνοϊκών στεγαστικών δανείων κ.λπ. Η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες. Η δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις ανεπαρκείς πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία. Αυτό το ζοφερό σκηνικό σε συνδυασμό με τη διαρκή λήψη επαχθών δημοσιονομικών μέτρων οδηγεί σε κοινωνική ευθανασία την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Τα χρονικά περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής των ατόμων με αναπηρία είναι πλέον περιορισμένα. Η κοινωνική ευθανασία αυτών και των οικογενειών τους δεν αποτελεί πλέον σενάριο ούτε σχήμα λόγου», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ σε ανακοίνωσή της.

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τη λήψη ενός συγκεκριμένο σχεδίου δράσης για:

-Να προστατευτούν τα αναπηρικά επιδόματα: προνοιακό - διατροφικό-εξωϊδρυματικό επίδομα, επίδομα απολύτου αναπηρίας κ.λπ.
-Να προστατευτούν τα ΑμεΑ και γονείς/σύζυγοι/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία από σκληρά και άδικα μέτρα που οδηγούν σε μείωση των εισοδημάτων τους. Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
-Να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη του την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αναπηρία στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.
-Να προβλεφθεί η εξαίρεσή μας από οποιοδήποτε μέτρο «εργασιακής εφεδρείας». Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τις απολύσεις (π.χ. ομαδικές) στον ιδιωτικό τομέα. Να συμπεριληφθούν διακριτά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ΑμεΑ σε όλες τις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.
-Να διασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να καταρτιστεί νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμακευτικών, θεραπευτικών μέσων, μεθόδων, προθέσεων και τεχνικών μέσων υγείας.
-Να διασφαλιστεί η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε άπορο πολίτη με αναπηρία
-Να σχεδιαστεί η οργάνωση και λειτουργία του ΚΕΠΑ σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικότητας, επιστημονικότητας και διαφάνειας. Το ΚΕΠΑ πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας, να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια τους και να οδηγήσει στην αποφυλάκιση των 60.000 ατόμων με αναπηρία που βασανίζονται στις λίστες αναμονής του.
-Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας που κινδυνεύει να αφανιστεί από τον κοινωνικό χάρτη της χώρας και να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας.
-Να οργανωθεί άμεσα Δημόσιο Δίκτυο Κέντρων Αποκατάστασης με κέντρο αναφοράς το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης υπό την προϋπόθεση ότι το ΕΚΑ (πρώην ΕΙΑΑ) θα αποσυνδεθεί από το ΚΑΤ.
-Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.
-Να εκσυγχρονιστούν οι Μονάδες Χρονίων Παθήσεων (π.χ. Διαβητολογικά Κέντρα, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, Κέντρα Αιμορροφιλικών κ.λπ.) και να εξαιρεθούν από το μέτρο συγχωνεύσεων - καταργήσεων Μονάδων του ΕΣΥ.
-Να διασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση όλων των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.
-Να προστατευτούν προνοιακές δομές όπως: «Βοήθεια στο Σπίτι» , «ΚΗΦΗ» , «ΚΔΑΠ ΑμεΑ» μέσω της χρηματοδότησής τους από εθνικούς πόρους.
-Να θεσπιστεί ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας για την ένταξη και παραμονή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στην εργασία. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο διορισμός όλων των επιτυχόντων των προηγούμενων (γενικών και ειδικών) προκηρύξεων του Ν.2643/1998.
-Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς η εκπαίδευση των ΑμεΑ σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους. Να προβλεφθεί σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών ΑμεΑ και φοιτητών που έχουν γονείς/αδέλφια ΑμεΑ.
-Να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται οι πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών και βαρήκοων πολιτών της χώρας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και να διευρυνθεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας ώστε να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των κωφών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

----------------------

Συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία στην Ομόνοια




Θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Συγκεντρώνονται αυτή την ώρα τα άτομα με αναπηρία στην Ομόνοια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επιδόματα που, όπως λένε, τους κόβονται και για ότι κλείνουν τα σχολεία στα οποία φοιτούν.

«Με τι να ζήσουμε;», αναφέρουν σε κεντρικό πανό τους και ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Σταδίου και η Αιόλου στο ύψος από Πανεπιστημίου. Στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια επικρατεί ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

----------------------


Πορεία ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα





Κινούνται προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας τα άτομα με αναπηρία. Αυτή τη στιγμή κινούνται επί της οδού Σταδίου, η οποία εδώ και μισή ώρα είναι κλειστή, και κατευθύνονται προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Τα άτομα με αναπηρία διαμαρτύρονται για τις περικοπές, όπως λένε στα επιδόματά τους και για τα σχολεία που κλείνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν φθάσει στην Αθήνα και πολίτες από την επαρχία για τη συγκέντρωση.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr


----------------------

Στη Βουλή τα άτομα με αναπηρία



Κλειστό όλο το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στους δρόμους βγήκαν τα άτομα με αναπηρία. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο ύψος των λουλουδάδικων επί της Βασιλίσσης Σοφίας και διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στα επιδόματά τους. «Πώς να ζήσουμε;», λένε προς πάσα κατεύθυνση.

Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις κλούβες της Αστυνομίας που έχουν κλείσει το δρόμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Χτυπούσαν τους ανάπηρους οι αστυνομικοί



Πέρασαν τον φραγμό των ΜΑΤ παρά τις σπρωξιές.


 


Άτομα με αναπηρία σπρώχνονταν και δέχονταν χτυπήματα από τους αστυνομικούς βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Τα άτομα με αναπηρία, που συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασιλίσσης Σοφίας και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους σπρώχνουν αδιάκοπα. Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, δεν υπέκυψαν και πέρασαν το φραγμό που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

















Διαβάστε περισσότερα...

Χειρόφρενο στα σχολικά λεωφορεία



Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς συνεχίζεται η άρνηση των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές. Το αδιέξοδο παραμένει παρότι η Περιφέρεια Αττικής στην οποία το κράτος χρωστά συνολικά 19 εκατ. ευρώ, ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμη 3 εκ. ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από όλους. Δεν μπορεί, μαθητές, γονείς, Περιφέρεια και υπουργείο να είναι όμηροι της όποιας αυθαίρετης ερμηνείας δίνει ο κάθε Διευθυντής και υπηρεσιακός παράγοντας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το υπουργείο πρέπει να δώσει τα χρήματα που οφείλει και να εφαρμοστεί ο νόμος. Διαφορετικά ας καταργήσουν το νόμο λόγω αδυναμίας πληρωμής».



Διαβάστε περισσότερα...

Κτίριο για άστεγους



Κτίριο που ανήκει στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, γίνεται δωρεά στο δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί δομή υπνωτηρίου αστέγων...

Για το θέμα θα δώσουν συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Γούλα την ερχόμενη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγούδησαν για τα παιδιά


Συγκίνηση σκόρπισε στο Ηρώδειο όταν Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, υπό την καθοδήγηση του Στέφανου Κορκολή ερμήνευσαν ένα τραγούδι τίτλος του οποίου ήταν Μαζί για το Παιδί.

Μάλιστα το τραγούδι αυτό ήταν η έκπληξη της βραδιάς καθώς το έγραψε ο Στέφανος Κορκολής για αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση.

Το βίντεο το έστειλε αναγνώστης του enikos.gr



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν καυσόξυλα στους πολίτες


Το Δασαρχείο Πολυγύρου θα δέχεται από τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αιτήσεις πολιτών που επιθυμούν να τους δοθούν δωρεάν καυσόξυλα...

Κάθε οικογένεια της περιοχής θα μπορεί, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση, να λαμβάνει από το Δασαρχείο, δωρεάν, 2,5 χωρικά (περίπου 1,5 τόνο) ξύλα, τα οποία όμως θα πρέπει να φροντίσει να κόψει από το σημείο που θα της υποδείξει το Δασαρχείο.

Το δασαρχείο μάλιστα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει και ελέγχους, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα ξύλα δεν θα διατεθούν από όσους τα πάρουν σε τρίτους, έναντι αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι η τιμή των καυσόξυλων κυμαίνεται μεταξύ 80 και 120 ευρώ ο τόνος.

Τηλέφωνο Δασαρχείου Πολυγύρου: 23710- 22250



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν δωρεάν μετακίνηση μαθητών



''Τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων και τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στα σχολεία τους. Χιλιάδες παιδιά μετακινούνται με ευθύνη των γονιών τους, με αποτέλεσμα να χάνονται μεροκάματα και να αδειάζουν οι τσέπες τους στα ταξί'', αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων της νομαρχίας Πειραιά.

Η Ομοσπονδία καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Καραϊσκάκη, ώστε ''να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους, η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών, καθ’ όλη την ημέρα, με τα ΜΜΜ, να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων και να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς''.



Διαβάστε περισσότερα...