Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στο δρόμο και οι ανάπηροι! Τα καροτσάκια της οργής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.Όταν τα μέτρα και η κρίση βγάζουν στο δρόμο ακόμη και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες… Συγκέντρωση Ατόμων με Αναπηρία σήμερα στην Ομόνοια.

Πανελλαδική συγκέντρωση Ατόμων με Αναπηρίες και Χρονίως Πασχόντων σήμερα το πρωί στην Ομόνοια, εναντίον της ανεργίας, της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και της «κοινωνικής ευθανασίας».

«Οι ελληνίδες και έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους, που θα συγκεντρωθούν το πρωί στην Ομόνοια.

Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία.
«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους.

Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.