Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ: Οπαδοί της Μίλγουολ χτύπησαν ανάπηρο και τον πέταξαν από το καροτσάκι!


Οι οπαδοί της Μίλγουολ που δεν έχουν και την καλύτερη φήμη, έκαναν ντου προς το μέρος των φίλων της Μπέρνλι και τους ξυλοκόπησαν, ενώ χτύπησαν και πέταξαν ανάπηρο από το καροτσάκι του!

Σκηνές… άπειρου κάλους, έλαβαν χώρα στο Γουέμπλεϊ και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα Μπέρνλι-Μίλγουολ (πλέι οφ για την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ).

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Μίλγουολ, οι οποίοι είναι κατά γενική ομολογία από τους χειρότερους χούλιγκαν στα αγγλικά γήπεδα, έκαναν ντου στους φίλους της Μπέρνλι και τους ξυλοκόπησαν, αφού δεν μπόρεσαν να δεχθούν την ήττα της ομάδας του! Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το χειρότερο που συνέβη στις κερκίδες!



Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αγγλικά Μέσα και δημοσιογράφοι που ήταν στο γήπεδο, οι οπαδοί της Μίλγουολ έφθασαν στο σημείο να χτυπήσουν ακόμη και άνθρωπο που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι και να τον πετάξουν κάτω από αυτό!


inner








Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών


Καταφύγιο νύχτας για τους αστέγους σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Περίπου 1.500 είναι αυτοί που δεν έχουν στέγη, σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη.

Τη λειτουργία καταφυγίου νύχτας για τους αστέγους , στις παρυφές του κέντρου της Αθήνας, σχεδιάζει ο δήμος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης , σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου σε 451 άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί τα χρόνια της κρίσης και οι άστεγοι στην Αθήνα έχουν φθάσει στους 1200-1500.

«Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να μετακινηθούν στις δομές φιλοξενίας που διαθέτουμε, διότι θεωρούν ότι χάνουν το πόστο τους που αρκετοί χρησιμοποιούν και ως σημείο για επαιτεία» και γι αυτό είπε σχεδιάζεται η δημιουργία καταφυγίου νύχτας για τους άστεγους.

--------------

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η μεταφορά απορριμμάτων από την Ηλεία στην Αιτωλοακαρνανία

Συνολικά αναμένεται να μεταφερθούν 4.500 τόνοι σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, ύστερα από επικοινωνία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και επανεκκινηθεί η συμφωνία που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες, για την μεταφορά 4.500 τόνων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, 3.000 τόνων από το δήμο Πύργου και 1.500 τόνων από την Αρχαία Ολυμπία, μετά τη σύμφωνη γνώμη που είχε δοθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, «η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη, πλέον, ιδίως λόγω της έναρξης του καλοκαιριού, με την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και της τουριστικής περιόδου, καθώς στους δρόμους της Ηλείας βρίσκονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων , τα οποία παραμένουν εκεί για μήνες και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία».

--------------


Σε λειτουργία τη Δευτέρα η μονάδα για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στην ‘Τριανταφυλλιά’


«Φως στο τούνελ» για τέσσερις δήμους της Ηλείας από την ερχόμενη εβδομάδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, καθώς από την Δευτέρα 6 Ιουνίου θα λειτουργεί κανονικά η προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην περιοχή του ΧΥΤΥ Νομού Ηλείας στη θέση ‘Τριανταφυλλιά’.

Αύριο το πρωί θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου, τα μηχανήματα εγκαθίστανται από χθες, εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνει και η δοκιμαστική λειτουργία και όπως όλα δείχνουν το έργο θα δώσει μία πρώτη ‘ανάσα’ στον ομολογουμένως μακρύ δρόμο ακόμη για την οριστική λύση.

Δοκιμαστική λειτουργία το Σαββατοκύριακο

Η μεταφορά των μηχανημάτων που απαιτούνται για τη λειτουργία της προσωρινής μονάδας, άρχισαν να μεταφέρονται από προχθές το απόγευμα στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’, δίπλα από το ΧΥΤΥ, και χθες το πρωί είχε ξεκινήσει η τοποθέτησή τους, προκειμένου να είναι εφικτή η δοκιμαστική λειτουργία πριν αρχίσουν να καταφθάνουν στην περιοχή τα πρώτα φορτία με απορρίμματα.

Στην προσωρινή λύση έχουν ενταχθεί οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας και η μονάδα πρέπει να είναι πλήρης πριν ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της.

Αύριο Παρασκευή θα υπογραφεί η σύμβαση για τη λειτουργία του έργου ανάμεσα στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία’ και θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ικανοποίηση

Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν το χώρο και είδαν από κοντά την τοποθέτηση των μηχανημάτων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Πύργου κ. Βασίλης Σεϊντής και όπως διαπίστωσαν οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

«Επιτέλους είμαστε έτοιμοι. Γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις και από τη Δευτέρα θα λειτουργούμε κανονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίκος.

Σύσκεψη για τα διαδικαστικά

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαυρίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες και με τους αντιδημάρχους των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού και μαζί και με τον αντιδήμαρχο Πύργου θα έχουν στις 9 το πρωί της Δευτέρας μία συνάντηση για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες μεταφοράς των απορριμμάτων.

Στη συζήτηση που είχε ο κ. Μαυρίκος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενημερώθηκε ότι στη μονάδα θα εργάζεται μία βάρδια για να καλύπτει 200 τόνους απορριμμάτων. Κάτι που προκάλεσε προβληματισμό για το αν θα επαρκεί να καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων δήμων. «Οι 200 τόνοι απορριμμάτων καλύπτουν τους τέσσερις δήμους, ωστόσο έχουμε ένα προβληματισμό εάν θα μας καλύψει το 8ωρο της βάρδιας. Βέβαια πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η βάρδια δεν θα εργάζεται μόνο 8 ώρες εφόσον θα υπάρχουν σκουπίδια και θα μένει περισσότερο. Εμείς θα συζητήσουμε τη Δευτέρα και με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή μεταφοράς και επεξεργασίας των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκος.

Η πρόσβαση

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων θα ασχοληθούν με το θέμα της πρόσβασης στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ , καθώς από την περιοχή των ‘Κονιδεΐκων’ δεν είναι εφικτή η πρόσβαση και από την εθνική οδό επίσης υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία θα εξεταστούν για να προχωρήσουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» για να ξεκινήσει η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης.


--------------
 

Υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Η υποβολή στο δήμο Αθηναίων θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου.

Προτάσεις για τη συνολική διαχείριση των εμπορικών και πολιτιστικών χώρων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για 5 χρόνια θα δέχεται έως τις 4 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων.

Έχοντας ολοκληρώσει την ανοιχτή διαβούλευση για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, ο δήμος Αθηναίων κοινοποιεί τα αποτελέσματα αυτής και απευθύνεται προς την κοινωνία των πολιτών με σκοπό, αυτή τη φορά, την αξιοποίηση των πορισμάτων της.

Στόχος του δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η δημιουργία ενός νέου συλλογικού και παραγωγικού πυρήνα με αυτόνομη και βιώσιμη διαχείριση με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινότητας των κατοίκων της Κυψέλης που θα καταστήσει την Αγορά ελκυστική σε έναν ευρύτερο πληθυσμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών ευνοώντας την πολιτιστική και οικονομική ενεργοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ζητά από φορείς και νομικά πρόσωπα με σκοπό αμιγώς κοινωφελή να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τη συνολική διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης οι οποίες να εξειδικεύουν τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.cityofathens.gr/node/28435


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός για μοσχάρι με οζώδη δερματίτιδα στο Κιλκίς


Συστάσεις στους κτηνοτρόφους.

Επί ποδός βρίσκεται η κτηνοτροφική κοινότητα του Κιλκίς λόγω της εμφάνισης κρούσματος οζώδους δερματίτιδας σε μοσχάρι της περιοχής.

«Είμαστε μεν καλυμμένοι στο 99,99%, αφού έχουμε προβεί στους απαραίτητους εμβολιασμούς, αλλά εφιστώ την προσοχή και συστήνω στους κτηνοτρόφους πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων βιοασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί κάθε δυνατότητα μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας, που βρίσκεται σε έξαρση» υπογραμμίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Γιάννης Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση σχετικά με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας βοοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο κ. Αναστασιάδης απαντά ότι εντοπίστηκε σε μονάδα του χωριού Βαπτιστής Κιλκίς και ήδη θανατώθηκαν οι 25 παχυνόμενοι μόσχοι. «Ναι μεν τα ζώα στη συγκεκριμένη μονάδα είχαν εμβολιαστεί, αλλά επειδή η διαδικασία έγινε στις 19/5 και το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 26/5, εκτιμώ ότι κάποια είχαν προσβληθεί με τη συγκεκριμένη λοίμωξη πριν τον εμβολιασμό τους» λέει.

Πάντως, απευθύνει μήνυμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής, που αριθμεί συνολικά 21.000 βοειδή, να μην βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού όπως λέει «η υπηρεσία κινήθηκε έγκαιρα και εμβολιάστηκαν όλα τα ζώα, έχοντας ξεκινήσει τη διαδικασία τον Νοέμβριο του 2015». Εξάλλου, ήδη ξεκίνησε και ο εμβολιασμός 1.800 μικρών μοσχαριών, που γεννήθηκαν από εμβολιασμένα ζώα. Σημειώνεται ότι τα μοσχαράκια μπορούν να εμβολιάζονται από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους και μετά.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει ότι η Διεύθυνση έχει στη διάθεσή της 11.000 εμβόλια, αριθμό ικανό για την έναρξη των επαναληπτικών δόσεων τον Σεπτέμβριο». «Ζήτησα από την περιφέρεια άλλα 2.000 εμβόλια για παν ενδεχόμενο, αλλά εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς είμαστε καλυμμένοι» σημειώνει ωστόσο, υπάρχει μικρή ανησυχία για αδέσποτα βοοειδή.

Προκειμένου να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή ο κ. Αναστασιάδης εφιστά την προσοχή στους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συστήνει τα εξής:

Να υπάρχει τάφρος στην είσοδο-έξοδο των εκμεταλλεύσεων, πάντα γεμάτη με απολυμαντικό υγρό.
Να γίνεται τακτικός καθαρισμός και απολύμανση των εκμεταλλεύσεων.
Να γίνεται απεντόμωση και μυοκτονία στις εκμεταλλεύσεις
Να περιορίζεται, στα εντελώς απαραίτητα, η είσοδος οχημάτων και άλλων μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις και στους βοσκοτόπους και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε οχήματα που έρχονται σε επαφή και με άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Να απολυμαίνονται τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται των εγκαταστάσεων.
Να περιορίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονται στις εκμεταλλεύσεις και έρχονται σε επαφή με τα ζώα. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται σε όσους έρχονται σε επαφή και με άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τα υποδήματα των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται της εκμετάλλευσης.
Να τίθενται σε περιορισμό τα νεοεισαχθέντα ζώα.
Να γίνεται έλεγχος της προέλευσης των ζωοτροφών, των μηχανημάτων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις και τους βοσκοτόπους.
Να απομακρύνονται οι εστίες ρύπανσης και τα λιμνάζοντα νερά που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων.
Να εξοντώνονται τα εξωπαράσιτα και να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά στα ζώα.

Ειδικότερα δε για τις μετακινήσεις των βοοειδών (επιτρέπονται μόνο εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς) και για τις μετακινήσεις των υπόλοιπων ζώων εκτός ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τη Διεύθυνση, πρέπει να εφαρμόζονται τα εξής:

Πριν γίνει η φόρτωση των ζώων το όχημα μεταφοράς πρέπει να έχει απολυμανθεί και απεντομωθεί και η παραπάνω διαδικασία θα αποδεικνύεται με τη συμπλήρωση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, η οποία είναι διαθέσιμη στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Τα ζώα που πρόκειται να μετακινηθούν προς σφαγή θα έχουν υποβληθεί σε εντομοαπωθητική αγωγή, η οποία θα καταγράφεται από τον ιδιώτη κτηνίατρ στο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής και θα επιδεικνύεται κατά την έκδοση του Πιστοποιητικού Μετακίνησης των ζώων.
Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την πρόθεσή τους να μετακινήσουν ζώα, τηλεφωνώντας στα: 2341353352-353-350 (Τμήμα Κτηνιατρικής) και 2343031378 (Κτηνιατρικό Κέντρο Αξιούπολης).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του "δράκου" του Αμαρουσίου


Η πρώην σύντροφος του "δράκου" του Αμαρουσίου μιλάει για τον χωρισμό τους


Η πρώην σύντροφος του 30χρονου "δράκου" του Αμαρουσίου μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη σχέση τους.

Η πρώην σύντροφος του 30χρονου αποκάλυψε ότι της έδωσε 1000 ευρώ τα Χριστούγεννα για να κάνει γιορτές με την οικογένειά της στην Ρουμανία.

"Μου έλεγε ότι με αγαπάει και πως θέλει να με βοηθήσει" σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι όταν του ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος έκλαιγε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



---------------------

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων του «δράκου» του Αμαρουσίου

«Με την παλάμη του μου έκλεισε το στόμα ενώ με το άλλο χέρι συνέχισε να με αγγίζει στα γεννητικά μου όργανα».

Πράξεις «μείωσης του γυναικείου φύλου» χαρακτηρίζει τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών, ο 30χρονος επίδοξος βιαστής του Αμαρουσίου, ο οποίος «δείχνει» ως υπεύθυνη για τα δεινά του μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία με το όνομα «Τζωρτζέτα».

Στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» περιλαμβάνονται οι περιγραφές των θυμάτων για τα όσα έζησαν, το απολογητικό υπόμνημα του δράστη που δηλώνει «δεν είμαι βιαστής», και οι αναφορές για τις συνολικά έξι σεξουαλικές επιθέσεις στο Μαρούσι. «Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα», κατέθεσε μία από τις γυναίκες που –όπως λέει- σώθηκε παλεύοντας με τον 30χρονο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2016, βρίσκεται πλέον απομονωμένος στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

«Είχα μία ήσυχη ζωή, εργαζόμουν σκληρά, ήμουν πιστός στα οικογενειακά ιδεώδη μέχρι του σημείου που ενεπλάκην ερωτικά με τη Ρουμάνα Τζωρτζέτα (ιερόδουλη) την οποία σφόδρα ερωτεύτηκα. Είχα, όμως, τη μεγάλη ψευδαίσθηση ότι και η ίδια με όσα της προσέφερα θα με είχε ερωτευτεί, αυτό όμως ουδέποτε συνέβη και αφού με εκμεταλλεύτηκε, κατάληξη της συγκεκριμένης ερωτικής μου περιπέτειας επήλθε ο χωρισμός περί τα τέλη του Μαρτίου 2016. Δεν είμαι βιαστής», κατέθεσε ο 30χρονος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δράστη κ. Δημήτρης Ράπτης αναφέρει ότι «ο εντολέας μου κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού. Θεωρώ όμως ότι δεν πρόκειται για το συγκεκριμένο αδίκημα διότι ο πελάτης μου δεν είχε σκοπό τον βιασμό. Από τις γυναίκες-θύματα ζητήσαμε συγνώμη. Πρόκειται για ένα άτομο μη φυσιολογικό και για το λόγο αυτό διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Προέρχεται από μία εξαιρετική οικογένεια. Θέλω να τονίζω επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Αστυνομία διατηρεί μία εμμονική στάση στο θέμα αυτό».

Διαφορετική εικόνα για τον 30χρονο προκύπτει από τις τρεις καταθέσεις θυμάτων του που περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- στη δικογραφία:

«Προσπαθούσε να μου βάλει ταινία στο στόμα»

25 Μαΐου 2016: Την 5.45 ξεκίνησα από το σπίτι μου για να μεταβώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ στην οδό Αγράφων. Καθώς περπατούσα άκουσα βήματα από πίσω μου και κατάλαβα ότι κάποιος έτρεχε προς το μέρος μου. Θέλησα να κάνω στην άκρη για να περάσει αλλά πριν προλάβω να κάνω οτιδήποτε κάποιος προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα με ταινία και δίχως να θυμάμαι πως βρέθηκα πεσμένη στο έδαφος. Ενώ βρισκόμουν κάτω ήρθε από πάνω μου προσπαθώντας εκ νέου να μου κλείσει το στόμα με ταινία. Αντέδρασα φωνάζοντας και κλωτσώντας τον, ενώ ταυτόχρονα με τα χέρια μου τον έσπρωχνα στο πρόσωπο και πιθανόν με τα νύχια μου του προκάλεσα αμυχές στο πρόσωπο. Τότε αυτός έβγαλε την ταινία από το στόμα μου και απομακρύνθηκε τρέχοντας στην οδό Αγράφων.

«Έβαλε το χέρι του στα πόδια μου»

23 Μαΐου 2016: Στις 9.00 το πρωί αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο στην οδό Πάρνηθος και κατευθύνθηκα προς τη δουλειά μου. Με προσπέρασε ένας άνδρας, ο οποίος σταμάτησε έξω από πολυκατοικία παριστάνοντας ότι ήθελε να εισέλθει σε αυτήν. Αφού τον προσπέρασα κινήθηκε γρήγορα από πίσω μου και έβαλε το χέρι του ανάμεσα από τα πόδια μου θωπεύοντάς με προσπαθώντας ταυτόχρονα να με ρίξει κάτω. Εγώ τον έβρισα και τον χτύπησα στο πρόσωπο. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτός άλλαξε κατεύθυνση και ξαναγύρισε στην πολυκατοικία ατάραχος, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε να με κοιτάει επίμονα.

«Δεν έπαιρνα ανάσα»

11 Μαΐου 2016: Στις 7.05 περπατούσα στην υπόγεια διάβαση μεταξύ Καποδιστρίου και Βασιλέως Γεωργίου. Αντίθετα της πορείας μου περπατούσε προς το μέρος μου ένας άνδρας ψηλός, εύσωμος με μυωπικά γυαλιά με χακί μπουφάν. Ξαφνικά, αισθάνθηκα έντονη πίεση από πίσω μου και είδα το ανωτέρω άτομο να με έχει αγκαλιάσει πολύ σφιχτά και με το ένα του χέρι να με ακουμπάει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Προσπάθησα να αντισταθώ να φύγω αλλά με έριξε κάτω, ήρθε από πάνω μου και με την παλάμη του μου έκλεισε το στόμα ενώ με το άλλο χέρι συνέχισε να με αγγίζει στα γεννητικά μου όργανα και στο στήθος μου. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και στην προσπάθειά μου να ξεφύγω χτύπησα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Κατάφερα να τσιρίξω και να φωνάξω βοήθεια και έτσι ο δράστης έφυγε.

---------------------

Καταθέσεις σοκ από τα θύματα του "δράκου": Πάλεψα για να ξεφύγω. Δεν μπορούσα να ανασάνω


Πράξεις "μείωσης του γυναικείου φύλου" χαρακτηρίζει τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών ο 30χρονος "δράκος" του Αμαρουσίου, ο οποίος «δείχνει» ως υπεύθυνη για τα δεινά του μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία με το όνομα «Τζωρτζέτα».

Στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» περιλαμβάνονται οι περιγραφές των θυμάτων για τα όσα έζησαν, το απολογητικό υπόμνημα του δράστη που δηλώνει «δεν είμαι βιαστής», και οι αναφορές για τις συνολικά έξι σεξουαλικές επιθέσεις στο Μαρούσι. «Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα», κατέθεσε μία από τις γυναίκες που –όπως λέει– σώθηκε παλεύοντας με τον 30χρονο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2016, βρίσκεται πλέον απομονωμένος στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, δεν μιλάει σε κανέναν και η ψυχολογική του κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

«Είχα μία ήσυχη ζωή, εργαζόμουν σκληρά, ήμουν πιστός στα οικογενειακά ιδεώδη μέχρι του σημείου που ενεπλάκην ερωτικά με τη Ρουμάνα Τζωρτζέτα (ιερόδουλη) την οποία σφόδρα ερωτεύτηκα. Είχα, όμως, τη μεγάλη ψευδαίσθηση ότι και η ίδια με όσα της προσέφερα θα με είχε ερωτευτεί, αυτό όμως ουδέποτε συνέβη και αφού με εκμεταλλεύτηκε, ως κατάληξη της συγκεκριμένης ερωτικής μου περιπέτειας επήλθε ο χωρισμός περί τα τέλη του Μαρτίου 2016. Δεν είμαι βιαστής. Διέρχομαι μία φάση στη ζωή μου που τελώ σε σύγχυση χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, λόγω του σοβαρού ψυχωτικού επεισοδίου που έχω υποστεί από τη βαριά συναισθηματική απογοήτευσή μου, μετά τον χωρισμό μου με τη Ρουμάνα, με την οποία διατηρούσα ερωτική σχέση επί δυόμισι χρόνια περίπου. Οι επιθέσεις μου δεν έγιναν με σκοπό τον βιασμό αλλά ήταν πράξεις μείωσης του γυναικείου φύλου, λόγω της συναισθηματικής μου απόρριψης. Οι πράξεις έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ και συνεπεία ψυχωτικού επεισοδίου», κατέθεσε ο 30χρονος.

Ο διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής ιδιωτικού νοσοκομείου Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, είχε επισκεφτεί τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ και διαπίστωσε ότι: «Κατά την εξέτασή του ήταν αγχωμένος και αποδιοργανωμένος. Η διήγηση για τις πράξεις του ήταν λεπτομερής χωρίς όμως να φτάνει ποτέ στο κυρίως θέμα. Δεν δίνει σαφή εξήγηση για τις πράξεις του, ενώ η αφήγηση δεν έχει συναισθηματικά στοιχεία (είναι επίπεδη)».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του δράστη, Δημήτρης Ράπτης, αναφέρει ότι «ο εντολέας μου κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού. Θεωρώ όμως ότι δεν πρόκειται για το συγκεκριμένο αδίκημα, διότι ο πελάτης μου δεν είχε σκοπό τον βιασμό. Από τις γυναίκες-θύματα ζητήσαμε συγγνώμη. Πρόκειται για ένα άτομο μη φυσιολογικό και για τον λόγο αυτό διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Προέρχεται από μία εξαιρετική οικογένεια. Θέλω να τονίσω επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου και δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η Αστυνομία διατηρεί μία εμμονική στάση στο θέμα αυτό».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Αγραφιώτου


Κανένα στοιχείο από τις τραπεζικές συναλλαγές της Αγραφιώτου


Σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος με θύμα την 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, καθώς ούτε ο έλεγχος των τραπεζικών συναλλαγών της έδωσε κάποιο αξιοποιήσιμο ίχνος.

Η άρση απορρήτου των τραπεζικών συναλλαγών, κατά πληροφορίες, δεν έδειξε σημαντικές μεταβολές στις καταθέσεις της άτυχης συνταξιούχου, αναφέρει δημοσίευμα της "Espresso".

Πάντως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν διάφορα πρόσωπα από το περιβάλλον της σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν με ποιους είχε πιο στενές επαφές και, κυρίως, αν υπήρχαν διαφορές που τη χώριζαν με κάποια από αυτά.

Στο παζλ που προσπαθούν να συνθέσουν, για να έχουν πλήρη εικόνα της φρικτής δολοφονίας στο υπόγειο του τρόμου στο Μαρούσι, έχουν τοποθετήσει ψηλά το ενδεχόμενο της ύπαρξης ενός μανιακού, ο οποίος είχε στήσει καρτέρι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, περιμένοντας να εμφανιστεί κάποιο υποψήφιο θύμα. Σε αυτή την περίπτωση η άτυχη Αγραφιώτου θα βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιμένουν τώρα και το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς θεωρούν δεδομένο πως η γυναίκα πάλεψε με τον δολοφόνο της, πριν τελικά ο ίδιος καταφέρει να την ακινητοποιήσει και να τη σκοτώσει στο έρημο υπόγειο του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, ελπίζουν ότι οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. θα βρουν δείγμα του γενετικού υλικού του δράστη, που μπορεί να έχει απομείνει στα νύχια του θύματος, παρόλο που πολλά στοιχεία έχουν χαθεί εξαιτίας της ιδιαίτερα προχωρημένης αποσύνθεσης της σορού.

--------------

Ελεύθερος ο δολοφόνος και βιαστής της Αγραφιώτου

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης».

Ο «αόρατος» δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ολοκληρώθηκαν χθες και οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων και στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου, και πάλι με αρνητικά αποτελέσματα. Τα δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και DNA που έχουν εντοπιστεί, είναι «ορφανά», ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στον δολοφόνο. Είναι πολύ παράξενο για τους αστυνομικούς σε έναν θεωρητικά «παρθένο» χώρο εγκλήματος να μην εντοπίζονται ούτε καν άλλα αποτυπώματα παπουτσιών εκτός από αυτά του θύματος.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μία 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετήσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χώρου, με τις αιματηρές ενδείξεις έως την σορό της άτυχης γυναίκας, όπως τα αποτύπωσαν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της χαρτογράφησης να κάνουν ένα… πάζλ με την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον αναζητούν το κίνητρο του δράστη. Ερευνούν επίσης μία τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα, ευρισκόμενη σε αρτοποιείο, μιλώντας εμφανώς έντονα στον συνομιλητή της, όπως και την ύπαρξη ενός ακόμη ατόμου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης», αναζητώντας πιθανό προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο, κάτι που προς το παρόν δεν έχει αναδειχθεί.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας που είχε ενημερώσει την… τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου της τότε αγνοουμένης στο 2ο υπόγειο γκαράζ, είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου σε βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με την σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία της γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα.

--------------

«Ορφανά» αποτυπώματα και DNA στην υπόθεση Αγραφιώτου


Ο «Αόρατος» δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτου, από μεθοδικότητα,από τύχη ή άτυχη εξερεύνηση δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας. Ολοκληρώθηκαν χθες οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων και των στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου και πάλι με αρνητικά αποτελέσματα. Τα δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και DNA που έχουν εντοπιστεί είναι «ορφανά» ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στο δολοφόνο. Είναι πολύ παράξενο για τους αστυνομικούς σε ένα θεωρητικά «παρθένο» χώρο εγκλήματος να μην εντοπίζονται ούτε καν άλλα αποτυπώματα παπουτσιών εκτός από αυτά του θύματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μια 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετήσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χώρου, με τις αιματηρές ενδείξεις έως τη σορό της άτυχης γυναίκας όπως τα αποτύπωσαν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της χαρτογράφησης να κάνουν ένα παζλ με την αναπαράσταση του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό , φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον αναζητούν το κίνητρο του δράστη.

Ερευνούν επίσης μια τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα, ευρισκόμενη σε αρτοποιείο μιλώντας εμφανώς έντονα στον συνομιλητή της, όπως και την ύπαρξη ενός ακόμη ατόμου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης» αναζητώντας πιθανό προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρίας υπηρεσιών ασφάλειας που είχε ενημερώσει την τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου τής τότε αγνοουμένης στο 2ο υπόγειο γκαράζ είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου εις βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με τη σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποσύρονται παιχνίδια από την αγορά


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας.

Στην προληπτική ανάκληση ορισμένων παιχνιδιών από την αγορά αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας. Αναλυτικά:

- Η εταιρεία Housemarket A.E. που αντιπροσωπεύει τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής απόσυρσης και ανάκλησης της παιδικής κάπας νυχτερίδας με την επωνυμία LATTJO, για παιδιά άνω των έξι ετών. Υπήρξαν αναφορές εκτός Ελλάδος σύμφωνα με τις οποίες το αυτοκόλλητο VELCRO δεν ξεκούμπωσε εύκολα κατά την αφαίρεσή της κάπας. Έχουν διατεθεί 408 τεμάχια. Οι καταναλωτές που το αγόρασαν καλούνται να το επιστρέψουν για να αποζημιωθούν, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς.

-Το παιχνίδι «σφυρίχτρα χείλη» της εταιρίας «Ζέβρα - Αμανατίδης ΑΕ» με διακριτικό τίτλο Tiger Hellas αποσύρεται από την αγορά και ανακαλείται από τους καταναλωτές (341 και 163 τεμάχια αντίστοιχα) καθώς σε μερικά μοντέλα του παιχνιδιού βρέθηκε ότι η μονάδα ήχου αν χτυπηθεί ή τραβηχτεί μπορεί να αποσπασθεί από αυτό και αν χρησιμοποιηθεί από μόνη της, σε περίπτωση κατάποσής της, ενέχει κίνδυνο πνιγμού.

-Από την ίδια εταιρία ανακαλούνται τα παιχνίδια «Twist and Lock animal καμηλοπάρδαλη» και «Twist and Lock blocks» καθώς μπορεί να αποκολληθούν ορισμένα εξαρτήματα δημιουργώντας κίνδυνο πνιγμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα 6μηνης έμμισθης επαγγελματικής προϋπηρεσίας και κατάρτισης σε 100 νέους


«Airport Praxis 2» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιθυμώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην απασχόληση και στην καταπολέμηση της ανεργίας, προσφέρει σε 100 νέους και νέες, από 19 έως 29 ετών, εργασία στο αεροδρόμιο για περίοδο έως 6 μηνών, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν, να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους.

Η αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης έχει ήδη «ταξιδέψει» συμβουλευτικά σε πλήθος αεροδρομίων στο εξωτερικό. Στρέφοντας το βλέμμα στους νέους της Ελλάδας, ο ΔΑΑ, με την πρωτοβουλία «Airport Praxis 2», προσφέρει 100 θέσεις έμμισθης επαγγελματικής προϋπηρεσίας και κατάρτισης σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας αεροδρομίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη μετάδοση γνώσης, εμπειρίας και εξειδίκευσης σε νέους στη χώρα μας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου «Airport Praxis 1» του 2014, στο οποίο συμμετείχαν 70 νέοι και νέες.

Το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας αεροδρομίου αποτελεί πρότυπο μεταξύ κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των αερομεταφορών, ενώ ο ΔΑΑ έχει γνωρίσει διεθνή καταξίωση με πλήθος βραβείων και διακρίσεων για την αρτιότητα του επιχειρησιακού και διοικητικού μοντέλου του.

Σε αυτό το πλαίσιο, με αιτήσεις που πρέπει να υποβληθούν έως τις 30/6/2016 μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου:

http://www.aia.gr/el/company-and-business/the-company/careers/Job-Openings

ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσκαλεί:

  • νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, να εργασθούν στον επιχειρησιακό/τεχνικό τομέα, και
  • νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που επιθυμούν είτε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία είτε να υλοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους και να εργασθούν σε διάφορους τομείς της εταιρείας αεροδρομίου.

Στη διεύθυνση http://www.aia.gr/el/company-and-business/the-company/careers/Job-Openings, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος και για το πρόγραμμα «Airport Praxis 2» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο φως νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου


Δικογραφία σε βάρος 32χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος ενός 32χρονου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο, προς διαμοιρασμό, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, τα οποία αντιστοιχούσαν στην οικία του 32χρονου Έλληνα.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας διεξήγαγαν χθες έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα που αυτός κατείχε και διαχειριζόταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 32χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB Flash Drive και συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου smartphone.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στον Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα δικαστήρια η Ελλάδα κατά της Τσεχίας για το γιαούρτι


Η Τσεχία αποφάσισε να παράγει «ελληνικό γιαούρτι».

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι» προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ηλία Παναγιώταρου.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η αναφορά σε «ελληνικό γιαούρτι» υποδηλώνει προέλευση και αυτό αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή. «Πρέπει να δούμε τις νομικές πτυχές του θέματος. Θα το παρακολουθήσουμε και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νότια Αφρική για τη φέτα, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έχει κλείσει από το 2014 και καταλόγισε αμέλεια στην κυβέρνηση Σαμαρά, προσθέτοντας ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ.

Σχολιάζοντας την επικείμενη συμφωνία της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΤΤΙΡ), ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει, επανειλημμένα, το ζήτημα της προστασίας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» (ΠΟΠ) που αφορά και την ελληνική φέτα και τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ενημερώσει αναλυτικά τους βουλευτές στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ στάσεων εργασίας στα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς


Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη βδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι' αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».

Επίσης, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν «πως με τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση, μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας, για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημίγυμνες γυναίκες διαδήλωσαν κατά των βιασμών στη Βραζιλία


Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της Βραζιλίας, όπου 5.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν απαιτώντας να σταματήσουν οι σεξουαλικές επιθέσεις. Αφορμή, η πρόσφατη σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε 16χρονη, η οποία βιάστηκε από 33 άνδρες.

Ειδικότερα οι δρόμοι στο Ρίο και το Σάο Πάολο γέμισαν με ημίγυμνες γυναίκες και πανό που έγραφαν «Αιμορραγούμε όλες», «Δεν φταίνε τα θύματα».

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα μια μέρα μετά την ψήφιση μέτρων της Γερουσίας για την αύξηση των ποινών για ομαδικό βιασμό και την ποινικοποίηση ηχογραφήσεων βιασμού.

Πάντως, οι περισσότερες γυναίκες στη Βραζιλία θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά πράγματα για να τις προστατέψει.

Δείτε τις φωτο εδώ:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Γιορτή για όλους την Κυριακή στον Εθνικό Κήπο

Εξερεύνηση, ξενάγηση, τρέξιμο, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκπλήξεις, ακροβατικά, yoga και ομαδικά παιχνίδια.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στον Εθνικό Κήπο, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και μαζί διοργανώνεται γιορτή για το πράσινο της Αθήνας. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με το WWF Ελλάς και θέτει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση που διοργανώνει, μαζί με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Ποδηλ-Αττική Κοινότητα, το British Council, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ομάδα Street Workout Athens, τη yoga sto alsos, το Circus Dayz, το Playroom, την ethelon, την MONUMENTA και την ομάδα Πυγολαμπίδες.

Το πράσινο στολίδι της πόλης, ο Εθνικός Κήπος, θα φιλοξενήσει παιδιά και ενήλικες για δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα: Εξερεύνηση και ξενάγηση στον Κήπο, τρέξιμο, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκπλήξεις, ακροβατικά, yoga, ομαδικά παιχνίδια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνει ότι «ο δήμος της Αθήνας, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, όπως η «Ανθεκτική Αθήνα» (100 Resilient Cities), το σχέδιο δράσης για την Κλιματική Αλλαγή (C40), το σχέδιο για την αντιμετώπιση καυσώνων, η απογραφή εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου, η ενίσχυση του πρασίνου σε πλατείες, λόφους και άλση, οι νέες δενδροφυτεύσεις, η κατασκευή πράσινων δωμάτων σε σχολεία και η μεταφύτευση, στην πόλη, αιωνόβιων ελαιόδεντρων».

Παιδιά και ενήλικες προσκαλούνται να συμμετάσχουν σε μία σειρά από δράσεις με «πράσινο χαρακτήρα»: Μάθημα Yoga και τρέξιμο μέσα στον Κήπο για όσους αγαπάνε την άσκηση σε ανοιχτό χώρο, ομαδικά παιχνίδια από τα παλιά για όλη την οικογένεια, παιχνίδια εξερεύνησης στον Εθνικό Kήπο, ακροβατικά, ανάγνωση παραμυθιών, ξεναγήσεις πέριξ και μέσα στον Κήπο αλλά και δύο μουσικές εκπλήξεις από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών! Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία ξεχωριστή συναυλία στο πράσινο από τα Σκληρά Καρύδια. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

«Σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων καλούμε τους κατοίκους της Αττικής σε μια μεγάλη γιορτή για το πράσινο στις 5 Ιουνίου. Θέλουμε αυτή η εκδήλωση να είναι η αρχή της επανασύνδεσής μας με τους χώρους πρασίνου. Να νοιαστούμε περισσότερο, να περνάμε περισσότερο χρόνο εκεί, να τους φροντίζουμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε τη βελτίωσή τους. Το πράσινο στις πόλεις δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου δημιουργήσαμε την εφαρμογή WWF GreenSpaces, με την οποία οι πολίτες μπορούν να πάρουν το πράσινο στα χέρια τους», δήλωσε ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του WWF Ελλάς για το πράσινο των πόλεών μας, «Το πράσινο στα χέρια μας». Βασικό εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια είναι η δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces. Στο πλαίσιο της καμπάνιας όμως, το WWF απηύθυνε και κάλεσμα σε δημοτικές αρχές, σχολεία και ομάδες πολιτών ανά την Ελλάδα να αναλάβουν «πράσινες δράσεις» στις 5 Ιουνίου, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να αποτελέσει μια μέρα γιορτής για το πράσινο σε όλη τη χώρα. Εκτός από την Αθήνα, εορταστικές δράσεις στο πράσινο θα αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Λάρισας, Σερρών, Τρικάλων, Κέρκυρας, Τρίπολης, Βέροιας και Θερμαϊκού.

Μεγάλος δωρητής του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου δήμου Αθηναίων: 210 3722154

Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr

Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη επικοινωνίας προγράμματος WWF-Καλύτερη Ζωή, τηλ: 210 33 14 893, v.barboka@wwf.gr

------------------


Ξεκινά στις 10 Ιουνίου το φεστιβάλ Αθηνών

Δείτε το επίσημο τρέιλερ.

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινά σε λίγες ημέρες με την Αΐντα του Τζιουζέππε Βέρντι που θα παρουσιάσει στις 10 Ιουνίου στο Ηρώδειο, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η όπερα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ιταλού, Ενρίκο Καστιλιόνε, φημισμένου για την κινηματογραφική ματιά και το ρεαλισμό των θεαμάτων του.

Λίγες ημέρες μετά, η Πειραιώς 260 θα φιλοξενήσει μια μεγάλη μουσική γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Mπάντα της Φλώρινας, η Ματούλα Ζαμάνη και ο Dj Palov, ενώ ακολουθούν πολλές κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τις οποίες το κοινό μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά στο αναβαθμισμένο site www.greekfestival.gr.

Το φετινό σποτ της διοργάνωσης φτιάχτηκε με πολύ κέφι από τον Μιχάλη Κωνσταντάντο (σκηνοθεσία) και τον Γιώργο Καραγιώργο (Graphic animation) ενώ επενδύθηκε μουσικά από τον Μιχάλη Δέλτα (τίτλος κομματιού «Viewmaster») ο οποίος θα πραγματοποίησει μία live συναυλία στον Κήπο της Πειραιώς 260 στις 2 Ιουλίου.

H προπώληση έχει ήδη αρχίσει και το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα εισιτήριά του, είτε ηλεκτρονικά (μέσω του site ) είτε τηλεφωνικά (210 3272000) είτε στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39).




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στο καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών στην ΕΥΔΑΠ


Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να παρατείνει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ τη συμμετοχή των καταναλωτών στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών που είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα προβλέπει:

- Δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ,

- Ελάχιστη δόση στο ποσό των 20 ευρώ,

- Καθορισμό αριθμού δόσεων κατά περίπτωση,

- Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων για τους δικαιούχους του Έκτακτου Ειδικού (Κοινωνικού) Τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

- Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

- Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών,

- Απαλλαγή από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις,

- Λειτουργία Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτημάτων Διακανονισμού Οφειλών για την εξέταση ειδικών περιπτώσεων αποπληρωμής οφειλών.

Όπως ανακοινώθηκε στις παραπάνω περιπτώσεις ευνοϊκής ρύθμισης δύνανται να ενταχθούν και οφειλέτες των οποίων οι οφειλές βρίσκονται ήδη σε ισχύοντα διακανονισμό που έχει δημιουργηθεί πριν την 1ηΦεβρουαρίου, όπως επίσης και αυτοί των οποίων οι διακανονισμοί έχουν με τα σημερινά δεδομένα ακυρωθεί.

Διακοπές νερού θα υπάρξουν στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής τριών δόσεων μετά τη ρύθμιση, ενώ σε περίπτωση τετράμηνης καθυστέρησης θα ακυρώνεται ο υφιστάμενος διακανονισμός ευνοϊκής ρύθμισης και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα, που αρχικώς είχαν αφαιρεθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: 10ήμερες και όχι 5νθήμερες οι διακοπές σε νησιά του Αιγαίου - Πρόσκληση στους ξενοδόχους


Δεκαήμερες και όχι πενθήμερες θα είναι οι διακοπές που θα μπορούν να απολαύσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Δεκαήμερες και όχι πενθήμερες, θα είναι οι διακοπές που θα μπορούν να απολαύσουν όσοι εργαζόμενοι και άνεργοι, ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να επιλέξουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, για να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προνομίου. Η απόφαση ήδη δημοσιεύτηκε και η επιπλέον παροχή είναι σε ισχύ».


«Σύμφωνα με την απόφαση η διάρκεια της διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω προσαυξάνεται κατά πέντε (5) διανυκτερεύσεις. Έτσι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016» σύμφωνα με ανακοίνωση.


Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τέλος για τους δικαιούχους - ωφελούμενους που επιλέγουν για τη διαμονή τους τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική και το ποσό επιδότησης προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.


-----------------

Πρόσκληση συμμετοχής ξενοδόχων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 8 Ιουνίου.

Η διοικήτρια του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕΔ) καλεί τους ενδιαφερόµενους παρόχους τουριστικών καταλυµάτων των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάµου, Λέρου και Κω, οι οποίοι επιθυµούν να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα «Επιδότηση διακοπών εργαζοµένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών µε επιταγή κοινωνικού τουρισµού έτους 2015-2016», που ήδη υλοποιείται, βάσει της υπ' αριθµ. 6/2015 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής σε αυτό.

Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει την Τετάρτη, 8 Ιουνίου και γίνεται από πιστοποιηµένους χρήστες, αποκλειστικά µέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕ∆. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προθεσµία υποβολής αιτήσεων θα παραµείνει ανοικτή καθ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράµµατος κοινωνικού τουρισµού έτους 2015-2016 (ηµεροµηνία λήξης 30.11.2016).

Με το συµπληρωµατικό πρόγραµµα αυξάνονται, τόσο τα ποσά επιδότησης των δικαιούχων που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους καταλύµατα των συγκεκριμένων νησιών, όσο και η διάρκεια των επιδοτούµενων διανυκτερεύσεων, οι οποίες, πλέον, µπορούν να είναι έως 10, ενώ καταργούνται τα ποσά ιδιωτικής συµµετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράµµατος, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δραματική έκκληση της μητέρας της Μυρτούς για οικονομική βοήθεια


Ήταν το καλοκαίρι του 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ έζησε τον εφιάλτη της κακοποίησης από έναν αλλοδαπό σε παραλία της Πάρου, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.

Η νεαρή κοπέλα συνεχίζει τις θεραπείες της στο εξωτερικό με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της. Η Μυρτώ έχει συνέχεια στο πλευρό της, την μητέρα της, η οποία απευθύνεται στο σωματείο συνταξιούχων του ΟΤΕ, όπου και εργαζόταν, για να συνδράμουν οικονομικά στη θεραπεία της κόρης της.

Το cyclades24.gr δημοσιεύει την επιστολή που στέλνει στους πρώην συναδέλφους της με τίτλο «Βοηθήστε τη Μυρτώ».

Δείτε αναλυτικά:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε ο παιδεραστής του Περιστερίου - Τι δηλώνουν τα θύματα και οι συγγενείς τους


"Θα ήμουν ικανοποιημένη αν άκουγα την λέξη ισόβια"


"Θα ήμουν ικανοποιημένη αν άκουγα την λέξη ισόβια στο δικαστήριο" σημείωσε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του παιδόφιλου με το βαν.

"Αυτό που κάναμε εμείς έπιασε τόπο" δήλωσε η μητέρα που βοήθησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει τον δράστη.

"Το δικό μου παιδί γλίτωσε και ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καν καταλάβει ότι έχει κάνει κακό" τόνισε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Δείτε το βίντεο από το STAR:



------------------

"Είναι βιαστής και κάθαρμα" λέει οργισμένος ο πατέρας του θύματος για τον παιδόφιλο


Ξέσπασε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων του παιδόφιλου με το βαν.

"Έφαγε αρκετά χρόνια το κάθαρμα. Προσπαθούν να τον περάσουν μέσα στο δικαστήριο σαν ομοφυλόφιλο. Αλλά δεν είναι έτσι. Είναι βιαστής και βιάζει παιδάκια" σημείωσε οργισμένος ο πατέρας που βοήθησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εκγλήματος να βρει τον δράστη.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



------------------

Κάθειρξη 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ στον παιδεραστή του Περιστερίου

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου.

Σε κάθειρξη 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 41χρονος Φίλιππος Λεβεντός ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο την ώρα που επιβίβαζε 13χρόνο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του για να το αποπλανήσει.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρόνης, τον βιασμό ενός 15χρόνου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρόνου. Επιπλέον, ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ζήτησε την επιβολή στον κατηγορούμενο και χρηματικής ποινής συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για την κατοχή πορνογραφικού υλικού και τη προσέλκυση ανηλίκου μέσω Διαδικτύου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, από την πλευρά του, δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το Δικαστήριο των κατώτατων ποινών.

Χθες, ο εισαγγελέας της έδρας σε μια πρόταση καταπέλτη ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «Έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις, δεν μπορεί να αποβάλει την έξη ,έχω τη βεβαιότητα ότι είχε απόλυτη γνώση της ανηλικότητα των παθόντων και απόλυτη πρόθεση συναναστροφής ερωτικής με ανήλικους».

Ο 41χρονος, , ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο την ώρα που επιβίβαζε 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του με σκοπό να το αποπλανήσει, αρνήθηκε ότι παγίδευε ανήλικα παιδιά για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως δεν γνώριζε την ηλικία των θυμάτων του τα οποία όπως είπε « συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέληση τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας στην πρόταση εισηγήθηκε την μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού στη Ναύπακτο, που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, σε παρά φύσει ασέλγεια με ανήλικο, πρόταση που, τελικά, δεν υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο.

------------------

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο με το βαν


Στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" μίλησε ένα από τα θύματα του παιδόφιλου με το βαν.

Να σημειώσουμε ότι οι δικαστές του επέβαλλαν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

"Μου μιλούσε στο chat room και μου ζητούσε συνέχεια να πάμε για καφέ. Ήμουν τότε 12 ετών. Μιλούσαμε για ένα μήνα και μου είχε αποκαλύψει ότι ταξίδευε στην Ταϊλάνδη για να συνευρεθεί με ανήλικα παιδιά" σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Η γειτονιά του ήξερε για την κατάσταση και κανείς δεν μιλούσε. Ακόμη και στο σπίτι του πήγαιναν παιδιά" συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τη σύντροφό του και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook


Ένας 45χρονος άνδρας από το Τέξας μαχαίρωσε τη σύντροφό του και ανέβασε τις φωτογραφίες της αιμόφυρτης γυναίκας στο Facebook.

Σκότωσε τη σύντροφό του και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, στη μία φωτογραφία φαίνεται η νεκρή γυναίκα και στην άλλη ένα ανδρικό πρόσωπο γεμάτο με αίματα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η αδερφή της άτυχης γυναίκας είδε τις φωτογραφίες στο Facebook και κάλεσε την αστυνομία.

Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον 45χρονο αφού βρήκαν τη σύντροφό του νεκρή μέσα στο διαμέρισμα του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...