Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταφύγιο νύχτας για τους αστέγους σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Περίπου 1.500 είναι αυτοί που δεν έχουν στέγη, σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη.

Τη λειτουργία καταφυγίου νύχτας για τους αστέγους , στις παρυφές του κέντρου της Αθήνας, σχεδιάζει ο δήμος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης , σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου σε 451 άστεγους πολίτες της πρωτεύουσας, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί τα χρόνια της κρίσης και οι άστεγοι στην Αθήνα έχουν φθάσει στους 1200-1500.

«Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να μετακινηθούν στις δομές φιλοξενίας που διαθέτουμε, διότι θεωρούν ότι χάνουν το πόστο τους που αρκετοί χρησιμοποιούν και ως σημείο για επαιτεία» και γι αυτό είπε σχεδιάζεται η δημιουργία καταφυγίου νύχτας για τους άστεγους.

--------------

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η μεταφορά απορριμμάτων από την Ηλεία στην Αιτωλοακαρνανία

Συνολικά αναμένεται να μεταφερθούν 4.500 τόνοι σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, ύστερα από επικοινωνία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και επανεκκινηθεί η συμφωνία που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες, για την μεταφορά 4.500 τόνων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, 3.000 τόνων από το δήμο Πύργου και 1.500 τόνων από την Αρχαία Ολυμπία, μετά τη σύμφωνη γνώμη που είχε δοθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, «η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη, πλέον, ιδίως λόγω της έναρξης του καλοκαιριού, με την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και της τουριστικής περιόδου, καθώς στους δρόμους της Ηλείας βρίσκονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων , τα οποία παραμένουν εκεί για μήνες και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία».

--------------


Σε λειτουργία τη Δευτέρα η μονάδα για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στην ‘Τριανταφυλλιά’


«Φως στο τούνελ» για τέσσερις δήμους της Ηλείας από την ερχόμενη εβδομάδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, καθώς από την Δευτέρα 6 Ιουνίου θα λειτουργεί κανονικά η προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην περιοχή του ΧΥΤΥ Νομού Ηλείας στη θέση ‘Τριανταφυλλιά’.

Αύριο το πρωί θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου, τα μηχανήματα εγκαθίστανται από χθες, εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνει και η δοκιμαστική λειτουργία και όπως όλα δείχνουν το έργο θα δώσει μία πρώτη ‘ανάσα’ στον ομολογουμένως μακρύ δρόμο ακόμη για την οριστική λύση.

Δοκιμαστική λειτουργία το Σαββατοκύριακο

Η μεταφορά των μηχανημάτων που απαιτούνται για τη λειτουργία της προσωρινής μονάδας, άρχισαν να μεταφέρονται από προχθές το απόγευμα στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’, δίπλα από το ΧΥΤΥ, και χθες το πρωί είχε ξεκινήσει η τοποθέτησή τους, προκειμένου να είναι εφικτή η δοκιμαστική λειτουργία πριν αρχίσουν να καταφθάνουν στην περιοχή τα πρώτα φορτία με απορρίμματα.

Στην προσωρινή λύση έχουν ενταχθεί οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας και η μονάδα πρέπει να είναι πλήρης πριν ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της.

Αύριο Παρασκευή θα υπογραφεί η σύμβαση για τη λειτουργία του έργου ανάμεσα στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία’ και θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ικανοποίηση

Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν το χώρο και είδαν από κοντά την τοποθέτηση των μηχανημάτων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Πύργου κ. Βασίλης Σεϊντής και όπως διαπίστωσαν οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

«Επιτέλους είμαστε έτοιμοι. Γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις και από τη Δευτέρα θα λειτουργούμε κανονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίκος.

Σύσκεψη για τα διαδικαστικά

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαυρίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες και με τους αντιδημάρχους των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού και μαζί και με τον αντιδήμαρχο Πύργου θα έχουν στις 9 το πρωί της Δευτέρας μία συνάντηση για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες μεταφοράς των απορριμμάτων.

Στη συζήτηση που είχε ο κ. Μαυρίκος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενημερώθηκε ότι στη μονάδα θα εργάζεται μία βάρδια για να καλύπτει 200 τόνους απορριμμάτων. Κάτι που προκάλεσε προβληματισμό για το αν θα επαρκεί να καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων δήμων. «Οι 200 τόνοι απορριμμάτων καλύπτουν τους τέσσερις δήμους, ωστόσο έχουμε ένα προβληματισμό εάν θα μας καλύψει το 8ωρο της βάρδιας. Βέβαια πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η βάρδια δεν θα εργάζεται μόνο 8 ώρες εφόσον θα υπάρχουν σκουπίδια και θα μένει περισσότερο. Εμείς θα συζητήσουμε τη Δευτέρα και με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή μεταφοράς και επεξεργασίας των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκος.

Η πρόσβαση

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων θα ασχοληθούν με το θέμα της πρόσβασης στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ , καθώς από την περιοχή των ‘Κονιδεΐκων’ δεν είναι εφικτή η πρόσβαση και από την εθνική οδό επίσης υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία θα εξεταστούν για να προχωρήσουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» για να ξεκινήσει η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης.


--------------
 

Υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Η υποβολή στο δήμο Αθηναίων θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου.

Προτάσεις για τη συνολική διαχείριση των εμπορικών και πολιτιστικών χώρων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για 5 χρόνια θα δέχεται έως τις 4 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων.

Έχοντας ολοκληρώσει την ανοιχτή διαβούλευση για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, ο δήμος Αθηναίων κοινοποιεί τα αποτελέσματα αυτής και απευθύνεται προς την κοινωνία των πολιτών με σκοπό, αυτή τη φορά, την αξιοποίηση των πορισμάτων της.

Στόχος του δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η δημιουργία ενός νέου συλλογικού και παραγωγικού πυρήνα με αυτόνομη και βιώσιμη διαχείριση με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινότητας των κατοίκων της Κυψέλης που θα καταστήσει την Αγορά ελκυστική σε έναν ευρύτερο πληθυσμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών ευνοώντας την πολιτιστική και οικονομική ενεργοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ζητά από φορείς και νομικά πρόσωπα με σκοπό αμιγώς κοινωφελή να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τη συνολική διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης οι οποίες να εξειδικεύουν τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.cityofathens.gr/node/28435


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.patrisnews.com και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.