Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Δυσκοιλιότητα & Διακοπές: Tips για να την αντιμετωπίσετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχετε πακετάρει στην βαλίτσα το αντηλιακό, τις σαγιονάρες και το αγαπημένο σας μαγιό, αλλά αυτό που θα θέλατε να πάρετε μαζί σας – περισσότερο απ’ όλα – είναι το ιδιωτικό σας μπάνιο. Μήπως επειδή όταν βρίσκεστε διακοπές, έρχεστε αντιμέτωποι με την δυσκοιλιότητα;

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας όταν αλλάζουν περιβάλλον. Η διακοπή της καθημερινής ρουτίνας, το ταξίδι, το άγχος ή μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φούσκωμα και τυμπανισμό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στις διακοπές και το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε είναι για το τι ώρα να κατευθυνθείτε προς την παραλία.

Ακολουθήστε σωστή διατροφή
Οι διακοπές ναι μεν είναι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σας, αλλά προσπαθήστε να ακολουθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο την κανονική σας διατροφή. Φροντίστε να καταναλώνετε σε αφθονία φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αν ανησυχείτε ότι δεν θα βρείτε τα συγκεκριμένα προϊόντα στον προορισμό σας, τότε πάρτε τα από το σπίτι.

Η μαργαρίτα δεν είναι νερό
Τα κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών, αλλά το αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τη διαδικασία της πέψης. Εκτός κι αν πέρα από τα κοκτέιλ φροντίζετε να πίνετε και άφθονο νερό. Είναι κανόνας να πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνετε. Μένοντας ενυδατωμένοι, βοηθάτε το γαστρεντερικό σας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα.

Το έντερο θέλει δράση
Η άσκηση, όπως θα έχετε διαπιστώσει, βοηθάει. Φροντίστε λοιπόν παρόλο που βρίσκεστε σε διακοπές να μην κάθεστε όλη μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε για τρέξιμο, αλλά μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε με την κολύμβηση, τη γιόγκα στην παραλία ή πηγαίνοντας μια βόλτα με το ποδήλατο.

Βρείτε τον χρόνο να κάνετε
…κάτι που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Μπορεί αυτό να είναι μια κούπα καφέ ή μια κούπα με ζεστό νερό και λεμόνι .

Εισπνεύστε, εκπνεύστε και επαναλάβετε
Είτε αγχώνεστε να είστε στην ώρα σας και να μην χάσετε το πλοίο, είτε σας απασχολούν οικογενειακά θέματα, όλα αυτά μπορεί να παγώσουν το πεπτικό σας σύστημα . Φροντίστε λοιπόν να είστε ήρεμοι. Επωφεληθείτε από τις αίθουσες γιόγκα που υπάρχουν σε μερικά ξενοδοχεία ή ακόμα καλύτερα βγείτε στην ύπαιθρο και επιδοθείτε σε ασκήσεις γιόγκα. Ένα ζεστό ή ένα μασάζ, μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.