Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Αγραφιώτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κανένα στοιχείο από τις τραπεζικές συναλλαγές της Αγραφιώτου


Σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος με θύμα την 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, καθώς ούτε ο έλεγχος των τραπεζικών συναλλαγών της έδωσε κάποιο αξιοποιήσιμο ίχνος.

Η άρση απορρήτου των τραπεζικών συναλλαγών, κατά πληροφορίες, δεν έδειξε σημαντικές μεταβολές στις καταθέσεις της άτυχης συνταξιούχου, αναφέρει δημοσίευμα της "Espresso".

Πάντως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν διάφορα πρόσωπα από το περιβάλλον της σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν με ποιους είχε πιο στενές επαφές και, κυρίως, αν υπήρχαν διαφορές που τη χώριζαν με κάποια από αυτά.

Στο παζλ που προσπαθούν να συνθέσουν, για να έχουν πλήρη εικόνα της φρικτής δολοφονίας στο υπόγειο του τρόμου στο Μαρούσι, έχουν τοποθετήσει ψηλά το ενδεχόμενο της ύπαρξης ενός μανιακού, ο οποίος είχε στήσει καρτέρι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, περιμένοντας να εμφανιστεί κάποιο υποψήφιο θύμα. Σε αυτή την περίπτωση η άτυχη Αγραφιώτου θα βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιμένουν τώρα και το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς θεωρούν δεδομένο πως η γυναίκα πάλεψε με τον δολοφόνο της, πριν τελικά ο ίδιος καταφέρει να την ακινητοποιήσει και να τη σκοτώσει στο έρημο υπόγειο του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, ελπίζουν ότι οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. θα βρουν δείγμα του γενετικού υλικού του δράστη, που μπορεί να έχει απομείνει στα νύχια του θύματος, παρόλο που πολλά στοιχεία έχουν χαθεί εξαιτίας της ιδιαίτερα προχωρημένης αποσύνθεσης της σορού.

--------------

Ελεύθερος ο δολοφόνος και βιαστής της Αγραφιώτου

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης».

Ο «αόρατος» δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ολοκληρώθηκαν χθες και οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων και στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου, και πάλι με αρνητικά αποτελέσματα. Τα δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και DNA που έχουν εντοπιστεί, είναι «ορφανά», ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στον δολοφόνο. Είναι πολύ παράξενο για τους αστυνομικούς σε έναν θεωρητικά «παρθένο» χώρο εγκλήματος να μην εντοπίζονται ούτε καν άλλα αποτυπώματα παπουτσιών εκτός από αυτά του θύματος.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μία 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετήσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χώρου, με τις αιματηρές ενδείξεις έως την σορό της άτυχης γυναίκας, όπως τα αποτύπωσαν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της χαρτογράφησης να κάνουν ένα… πάζλ με την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον αναζητούν το κίνητρο του δράστη. Ερευνούν επίσης μία τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα, ευρισκόμενη σε αρτοποιείο, μιλώντας εμφανώς έντονα στον συνομιλητή της, όπως και την ύπαρξη ενός ακόμη ατόμου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης», αναζητώντας πιθανό προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο, κάτι που προς το παρόν δεν έχει αναδειχθεί.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας που είχε ενημερώσει την… τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου της τότε αγνοουμένης στο 2ο υπόγειο γκαράζ, είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου σε βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με την σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία της γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα.

--------------

«Ορφανά» αποτυπώματα και DNA στην υπόθεση Αγραφιώτου


Ο «Αόρατος» δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτου, από μεθοδικότητα,από τύχη ή άτυχη εξερεύνηση δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας. Ολοκληρώθηκαν χθες οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων και των στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου και πάλι με αρνητικά αποτελέσματα. Τα δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και DNA που έχουν εντοπιστεί είναι «ορφανά» ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στο δολοφόνο. Είναι πολύ παράξενο για τους αστυνομικούς σε ένα θεωρητικά «παρθένο» χώρο εγκλήματος να μην εντοπίζονται ούτε καν άλλα αποτυπώματα παπουτσιών εκτός από αυτά του θύματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μια 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετήσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χώρου, με τις αιματηρές ενδείξεις έως τη σορό της άτυχης γυναίκας όπως τα αποτύπωσαν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της χαρτογράφησης να κάνουν ένα παζλ με την αναπαράσταση του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό , φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον αναζητούν το κίνητρο του δράστη.

Ερευνούν επίσης μια τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα, ευρισκόμενη σε αρτοποιείο μιλώντας εμφανώς έντονα στον συνομιλητή της, όπως και την ύπαρξη ενός ακόμη ατόμου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης» αναζητώντας πιθανό προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρίας υπηρεσιών ασφάλειας που είχε ενημερώσει την τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου τής τότε αγνοουμένης στο 2ο υπόγειο γκαράζ είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου εις βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με τη σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.