Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο διαδραστικός χάρτης του μίσους στο twitter: Σε ποιες περιοχές των ΗΠΑ ανεβαίνουν τα πιο ρατσιστικά σχόλια


Ένα μοναδικό διαδραστικό χάρτη βασισμένο στο twitter, δημιούργησε μία ομάδα φοιτητών από την Καλιφόρνια. Ψάχνοντας προσβλητικά tweets, εντόπισε τις πολιτείες εκείνες που αναφέρονται υποτιμητικά στους ομοφυλόφιλους, τους αλλοδαπούς και τα ΑΜΕΑ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι πιο προσβλητικοί χρήστες στις ΗΠΑ βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά.

Tον χάρτη δημιούργησαν φοιτητές Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Χάμπολτ χρησιμοποιώντας περισσότερα από 150,000 tweets που ανέβηκαν από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2013 και εντοπίζοντας τις πολιτείες από τις οποίες αυτά προέρχονται.

Παράλληλα χώρισαν τις προσβολές σε 3 είδη: ρατσιστικά σχόλια, ομοφοβικά σχόλια και σχόλια που θίγουν τα ΑΜΕΑ, ωστόσο ξεχώρισαν σε ποιες περιπτώσεις το tweet αναφερόταν αρνητικά σε αυτές τις ομάδες.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση του χάρτη, τα περισσότερα tweets μίσους έρχονται από τις μικρότερες πόλεις και τις αγροτικές περιοχές. Για παράδειγμα τα μεγαλύτερα τμήματα στα οποία σημειώνονται ομοφοβικά tweets είναι η Οκλαχόμα και το Τέξας, ενώ τα ρατσιστικά tweets μαζεύονται κυρίως δυτικά της Ιντιάνα και στην Βόρεια Ντακότα.

Παράλληλα παρατηρείται ότι τα ομοφοβικά tweets είναι πολύ περισσότερα από τα ρατσιστικά και προέρχονται κυρίως από τις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τον διαδραστικό χάρτη εδώ.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να μην κλείσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν τα 399 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης καιΓιώργος Λαμπρούληςκατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, με την οποία επισημαίνουν:

«Η λειτουργία των ΚΔΑΠ συμβάλλει έως ένα βαθμό στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και στηρίζει έστω και περιορισμένα την εργατική - λαϊκή οικογένεια, την οικογένεια του παιδιού με αναπηρία. Δεδομένου ότι στα εν λόγω κέντρα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, αναπτύσσοντας διάφορες εξωσχολικές δράσεις υπό την εποπτεία παιδαγωγών, και άλλων ειδικών, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν χωρίς σταθερά ωράρια και σε ένα ανασφαλές αντεργατικό περιβάλλον.

Στα ΚΔΑΠ φιλοξενούνται πανελλαδικά περίπου 9.500 παιδιά, παράλληλα εκατοντάδες είναι και τα παιδιά με αναπηρία που απασχολούνται δημιουργικά στα ειδικά ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ενώ ουσιαστικά σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε δημόσιες μονάδες ειδικής αγωγής.

Σήμερα μεγάλο κίνδυνο να κλείσουν αντιμετωπίζουν τα 399 ΚΔΑΠ που λειτουργούν στους περισσότερους δήμους της χώρας, εξαιτίας των περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, φέτος μειώθηκε η επιδότηση από 2.800 ευρώ ανά παιδί, στα 1.400 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα παιδιά που εξυπηρετούν κάποια κέντρα αλλά και να έχει υποβαθμιστεί το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν. Αβέβαιο όμως προδιαγράφεται το μέλλον τους και για την επόμενη περίοδο 2013 - 2014 λόγω και των γενικότερων περικοπών αλλά και της σχεδιαζόμενης κατάργησής τους και της ανάθεσης του έργου τους στους λεγόμενους κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Αυτή η προοπτική σημαίνει απόλυση των σημερινών εργαζομένων, ενώ όσοι απ' αυτούς ενταχθούν στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς ως "συνεταιρισμένοι επιχειρηματίες" θα δουλεύουν με ακόμα δυσμενέστερους όρους τουλάχιστον όσον αφορά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στην ουσία, πρόκειται για πορεία εμπορευματοποίησης αυτών των υπηρεσιών με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις οικογένειες των παιδιών που τις χρησιμοποιούν, όσο και στους εργαζόμενους. Η παράταση του σημερινού καθεστώτος μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη αποτελεί φάση προετοιμασίας της παραπάνω εξέλιξης.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ή η παραπέρα υποβάθμισή τους θα στερήσει στα χιλιάδες παιδιά φτωχών οικογενειών τις υπηρεσίες τους, αφήνοντάς τα στο σπίτι, και θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους γονείς που βρίσκουν στα ΚΔΑΠ μια έστω και περιορισμένη στήριξη των παιδιών τους ακόμα και με ασφαλή φύλαξη, που για γονείς που δουλεύουν με βάρδιες, ελαστικά ωράρια, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πολύ περισσότερο όταν σ' αυτά τα κέντρα τα παιδιά καλλιεργούν μία σειρά ενδιαφέροντα και επιδεξιότητες που οι γονείς τους δεν μπορούν με άλλο τρόπο, λόγω και των επιπτώσεων από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, να τους τα καλύψουν.

Αυτό το κλίμα της ανασφάλειας βιώνουν για χρόνια και ακόμη περισσότερο σήμερα οι 1.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα αυτά περιμένοντας κάθε φορά την ανανέωση των συμβάσεών τους, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την υποβάθμιση των ΚΔΑΠ, ενώ κατά καιρούς μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η ολόπλευρη υγιής ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, που η μια πλευρά της είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους με ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και όχι αποσπασματικές, κατακερματισμένες και περιορισμένες υπηρεσίες μέσα από προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης και με εργαζόμενους στην ανασφάλεια.

Η αποσπασματικότητα και η υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών και η λειτουργία τους στα πλαίσια επιδοτούμενων προγραμμάτων, που σήμερα υπάρχουν, αύριο συρρικνώνονται ή σταματάνε, είναι χαρακτηριστικό μίας πολιτικής που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες ως "κόστος" που εμποδίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου και μεταθέτει την ικανοποίησή τους σε μεγάλο βαθμό στην ατομική ευθύνη των λαϊκών οικογενειών. Πρόκειται για στρατηγική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών που προωθείται απ' όλες τις κυβερνήσεις όλων των κρατών - μελών της ΕΕ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους υπουργούς:
  • Να χρηματοδοτηθούν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό επαρκώς ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών.
  • Να μπορούν να εγγράφονται όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εισφορές των γονιών τους, αλλά ούτε και οι δημότες να επιβαρύνονται μέσω κάποιου φόρου ανταποδοτικότητας.
  • Να ενταχθούν στο Δημόσιο όλα τα ΚΔΑΠ, και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς να γίνει καμία απόλυση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους 1.000 εργαζόμενους των ΚΔΑΠ και να εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η τακτική τους μισθοδοσία.
  • Να μην κλείσει κανένα Κέντρο, να ιδρυθούν και νέα και να λειτουργήσουν στα πλαίσια ενός δημόσιου συστήματος με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών και αυτών με αναπηρία.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοζάνη: Συνοδοί για κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ


Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του κατασκηνωτικού προγράμματος 2013, αναζητεί συνοδούς κατασκηνώσεως για παιδιά ΑΜΕΑ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013. Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα του Συλλόγου: 24630-22611 και 2463-500809, καθημερινά πρωί από τις 09:00-14:00 και απόγευμα από τις 17:00-20:00.


Πηγή: http://www.ert.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου για την προστασία των βαριά αναπήρων από τις απολύσεις


Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και εισηγητής του Τομέα Υγείας του Πασοκ, κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης με θέμα: «Διακριτά μέτρα για την προστασία των βαριά ανάπηρων από τις απολύσεις».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
  • Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους από το μέτρο των απολύσεων.

Κύριοι Υπουργοί,

Ενόψει της νέας νομοθετικής ρύθμισης που σχεδιάζεται από κοινού με τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με το μέτρο των απολύσεων, τίθεται το ζήτημα της προστασίας της ευπαθούς ομάδας των αναπήρων και μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία,

  • Από το 2001 πολύ πριν εκδηλωθεί η παρούσα εντεινόμενη οικονομική κρίση η ΕΣΥΕ διαπίστωνε ότι το 84% των ατόμων με αναπηρία της χώρας βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.
  • Η διάρκεια της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη για τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μέλη οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.
  • Η διάρκεια της ανεργίας αυξάνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ενώ είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι τα άτομα με αναπηρία είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται σε θέσεις εργασίας.
  • Το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και στις εύρωστες οικονομικά περιόδους, οι πολιτικές και τα μέτρα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών στην εργασίας ήταν από ελλιπείς, αδύναμες έως και ανύπαρκτες.

Επειδή σε συνθήκες μεγάλης κρίσης που η ανεργία καλπάζει, η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει με διακριτά μέτρα ευπαθείς ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία και μέλη οικογενειών που έχουν στη φροντίδα του άτομα με βαριά αναπηρία, στο πλαίσιο κατοχύρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όπως αυτά έχουν αποφασιστεί με ευρωπαϊκές οδηγίες, με Διεθνείς Συμβάσεις και Κανόνες του ΟΗΕ που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή και με το Εθνικό μας Σύνταγμα, ερωτάσθε:
  • Πώς αξιολογείτε την πρόταση να προστατέψετε (εκτός φυσικά από την κατηγορία των επιόρκων) με διακριτά μέτρα εργαζόμενους με βαριά αναπηρία από ένα ποσοστό και άνω ή και μέλη οικογενείας που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία;

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία


Η Φροντίδα Ζωής ως συμβεβλημένος πάροχος του ΙΚΑ για το Πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» έχει τη δυνατότητα να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας (ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική παρακολούθηση, φροντίδα νοικοκυριού κ.α.) σε Άτομα με Αναπηρία, που λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε ασφαλιστικό ταμείο.

Πάρτε τώρα στο τηλέφωνο 2610222612 ή μπείτε στο frontidazois.gr/help_at_home2.php για να ενημερωθείτε για τον τρόπο υπαγωγής στο Πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Tρόφιμα σε άπορες οικογένειες στην Ήλιδα


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ήλιδας συμμετέχει στο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και καλεί όσους όσοι είναι δικαιούχοι να προσέλθουν στα γραφεία της προκειμένου να υποβάλλουν τα διακαιολογητικά τους και να συμπληρώσουν την απαραίτητη αίτηση.

Ενημέρωση με έντυπο υλικό και αιτήσεις για το πρόγραμμα δίνεται στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ρ. Φεραίου & Αγ. Τρύφωνος, 2ος Όροφος, στα προγράμματα «Βπήθεια στο Σπίτι και στους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ήλιδας.

Η υποβολή δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήλιδας, Ρ. Φεραίου & Αγ. Τρύφωνος, 2ος Όροφος μέχρι 31/05/2013.

Κριτήρια Επιλεξιμότητας

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.

2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 €.

IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.

V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους του ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θηβαίων


Αιτήσεις από 1η μέχρι 31 Μαΐου 2013.

Ο Δήμος Θηβαίων και φέτος πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τίτλο : «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους του Δήμου Θηβαίων έτους 2013» το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑ&Τ) και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από 1η έως 31 Μαΐου στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θηβαίων, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Π.Ε. Βοιωτίας στη Θήβα (πρώην Νομαρχία, τέλος της οδού Μακαρίου). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262352118 κα Παναγιώτα Μπαρώνη και κο Ιωάννη Σουλιώτη 2262350603.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους απόρους όπως καθορίζονται με την υπ’ αρ. 279/23460/ ΚΥΑ (ΦΕΚ414/τ.β’/22-02-2013) διαμορφώνονται βάσει των ακόλουθων οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων:

Άπορο άτομο με ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200,00 €.

Άπορη οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα ως εξής:

Ι. Για οικογένεια 2 μελών μέχρι και 10.700,00 € ΙΙ. Οικογένεια 3 μελών μέχρι και 11.520,00 € ΙΙΙ. Οικογένεια 4 μελών μέχρι και 14.400,00 € ΙV. Οικογένεια 5 μελών μέχρι 17.280,00 € V. Για κάθε προστατευόμενο μέλος πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880,00 €.

3. Σε άπορα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600,00 €. Το ίδιο ποσό προσαύξησης ισχύει και για άπορη οικογένεια με ένα ή και περισσότερα μέλη με αναπηρία (67% και άνω).

Ως άποροι θεωρούνται:

Α. Τα άτομα και οι οικογένειες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια επιλεξιμότητας

Β. Παιδιά και ενήλικες που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και λοιπά ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (φιλοξενία ή κλειστή φροντίδα)

Γ. Οι σιτιζόμενοι σε οργανωμένα συσσίτια απόρων (συσσίτια δήμων, ενοριών κλπ)

Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 αφορά τους κατοίκους του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση σε ειδικό έντυπο με θεώρηση γνησίου υπογραφής

Ταυτότητα

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Εκκαθαριστικό Σημείωμα του 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

«Χρυσός» ο Ηλιάδης


Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Masters, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Τιουμέν της Ρωσίας, κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, στην τρίτη σημαντικότερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς από τον Κιρίλ Ντενίσοφ.

Ο Ρώσος τζουντόκα, πρωταθλητής Ευρώπης πριν από λίγο καιρό στην Ουγγαρία, είχε κόψει το... δρόμο του Ηλία Ηλιάδη προς τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κάτι που σήμερα δεν προσπάθησε να επαναλάβει αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον τελικό επικαλούμενος τραυματισμό.

Έτσι ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των -90 κιλών και όλα αυτά σχεδόν ένα μήνα μετά τον άδοξο αποκλεισμό του από τον α` γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα με τους 700 πόντους που κέρδισε σήμερα, θα πάρει το δρόμο της ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη, αφού πριν από τη διοργάνωση της Ρωσίας, βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Στα ημιτελικά, ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε με Ippon τον Κουβανό «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Άσλεϊ Γκοντζάλες, ενώ είχαν προηγηθεί και δύο νίκες στο δ` προκριματικό γκρουπ επί των Αλεξάντρ Γιουρέτσκα και Βαλεντίν Γκρεκόφ.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα


Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, προσφέρει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 27-31 Μαΐου.

Οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα διενεργούν δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 90% των περιστατικών μελανώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν αν διαγνωστούν έγκαιρα, γι αυτό συμβουλεύουν τους πολίτες να παρατηρούν πιθανές αλλοιώσεις στο δέρμα τους και να απευθύνονται στο γιατρό όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο.

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, και ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Περίπου 130.000 περιστατικά μελανώματος εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από μελάνωμα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άν είστε συνταξιούχος, σας αφορά


Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ .

Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΟΓΑ (www.oga.gr) και του ΝΑΤ (www.nat.gr).

Η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει, ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ενώ επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι λάμβαναν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους μέσω της παραδοσιακής οδού, δηλαδή της ταχυδρομικής αλληλογραφίας από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης που ανήκαν.

Φέτος είναι η τελευταία φορά που εφαρμόζεται η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ήλιος» θα αποστέλλεται στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα ποσά των συντάξεων που έχουν καταβληθεί, θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι με την αλλαγή αυτή θα κλείσει οριστικά μια μεγάλη πηγή διαρροής εσόδων, από φοροδιαφυγή λόγω ανακριβών ή μη δηλωθεισών συντάξεων η οποία υπολογίζεται στα 85 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.



Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλω να ζήσω»


Έντονη συγκίνηση αλλά και κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό έχει προκαλέσει η επιστολή ενός δεκαεπτάχρονου ομοφυλόφιλου αγοριού προς την εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα, με την οποία ζητά «να μπορέσει να ζήσει και να μην αναγκασθεί να αυτοκτονήσει».

Η επιστολή είναι ενυπόγραφη και δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο της ιταλικής κεντροαριστερής εφημερίδας.

«Το να πεθαίνει κανείς για να εναντιωθεί στην εξέλιξη της κοινωνίας, είναι ένδειξη ότι υπερεκτιμά τις δυνάμεις του και δεν διαθέτει ανοικτό μυαλό», γράφει ο Ντάβιντε. Η αναφορά είναι στην πρόσφατη αυτοκτονία του Γάλλου συγγραφέα Ντομινίκ Βενέρ στην Παναγία των Παρισίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων που ενέκρινε η χώρα του.

«Το γράμμα μου αυτό, όμως, μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική στην αυτοκτονία», προσθέτει ο Ντάβιντε, και εξηγεί:

«Ζητώ να εισακουσθώ, μιλώ σε μια κοινωνία σαν την ιταλική που δεν με δέχεται επειδή γεννήθηκα ομοφυλόφιλος».

«Η αναγνώριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σημαίνει μόνο ότι επιτρέπεται σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται να καλλιεργήσουν τον έρωτά τους. Δεν είμαστε δαίμονες, δεν μας άγγιξε ο δαίμονας όταν ήμασταν στην κούνια. Ζητάμε μόνον να μπορούμε να υπάρχουμε. Να εγκριθεί άμεσα ένας νόμος κατά της ομοφοβίας», καταλήγει ο Ιταλός έφηβος.

Στην επιστολή του απάντησε, μεταξύ άλλων, και η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, τονίζοντας ότι «μια κοινωνία που δεν ξέρει να προστατέψει όλα της τα παιδιά δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να χαρακτηρισθεί πολιτισμένη».

«Ελπίζω το ιταλικό κοινοβούλιο να εγκρίνει, το γρηγορότερο δυνατό, έναν αποτελεσματικό νόμο κατά της ομοφοβίας, ώστε να μην υπάρξει καμία άλλη αυτοκτονία νέου που δεν άντεξε τους χλευασμούς κάποιων συνομήλικών του, λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας», υπογραμμίζει η επικεφαλής της ιταλικής Βουλής και καλεί τον Ντάβιντε να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να μπορέσει να τον γνωρίσει.

Μετά την επιστολή του Ντάβιντε Τανκρέντι, τέλος, έλαβαν θέση επί του όλου θέματος και στελέχη της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς. Ο πρώην υπουργός πολιτισμού Σάντρο Μπόντι και ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης της Βενετίας, Τζανκάρλο Γκαλάν, ζητούν «να τεθεί τέρμα στην υποκρισία και να αναγνωρισθούν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ατόμων και ζευγαριών, διότι πρόκειται για υπόθεση που ξεπερνά ιδεολογικούς και πολιτικούς φραγμούς».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεκδικώντας ζωτικό χώρο για τις σύγχρονες τέχνες στο κυπριακό σχολείο


Το δύσκολο “παιχνίδι” της προσωπικής απελευθέρωσης είναι διαρκές και επίμονο. Η διαρκής και επίμονη σχέση με την τέχνη από τις πρώϊμες εκπαιδεύσιμες ηλικίες με όρους πλήρους περιβαλλοντικής αποδοχής αν μη τι άλλο το καθιστά και παιχνίδι δημιουργικό (κοινωνικό) ισορροπώντας προληπτικά τις όποιες ενοχικές (μοναχικές) διαδρομές του. Υπό αυτή την λελογισμένα συντηρητική έννοια, οι καταγεγραμμένες εντός του κυπριακού σχολικού περιβάλλοντος απόπειρες στιγματισμού μορφών τέχνης στις οποίες χρεώνεται... απόκλιση από το φερόμενο ως “παραδοσιακό” πλαίσιο – η κλίμακα στιγματισμού ξεκινάει από την έμμεση υποτίμηση και φτάνει έως την μετωπική προσβολή – αποτελούν όνειδος που επιβάλλεται τάχιστα να τερματιστεί. Πόσο μάλλον όταν το κυπριακό σχολείο διεκδικεί τα τελευταία χρόνια (βλ. εκπαιδευτική μεταρρύθμιση) να εμβαθύνει με όρους συνέπειας και συνέχειας την δημοκρατική του συνείδηση και ρόλο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζώντας με τον κ. ΣΕΛ μιά καλή και δημιουργική ζωή


Το ενημερωτικό φυλλάδιο που υπό τον τίτλο “ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΕΛ μια καλή και δημιουργική ζωή” έχει “κυκλοφορήσει” τον Απρίλιο του 2013 η Ομάδα Λύκου του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου (ΑΣΚ), αποτελεί ένα θαυμάσιο εγχειρίδιο – απαραίτητο για μια πλήρη, χειραφετημένη σχέση με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ) και τα όποια “μυστικά” του.

Τα θαυμάσια κείμενα, υπερβαίνουν δίχως στο ελάχιστο να παραγνωρίζουν την βιωματική αντίληψη, σκιαγραφώντας με σαφήνεια τα στοιχεία αυτογνωσίας και χειραφέτησης που καθιστούν την σχέση με τον κ. ΣΕΛ ισότιμη και απελευθερωμένη. Η απελευθερωτική οπτική φέρει την υπογραφή της κυρίας Φούλας Μαρκίδου, μέλους της Ομάδας Λύκου, διαπνέει τα κείμενα του εγχειριδίου από την πρώτη ως την τελευταία λέξη τους. Την επιστημονική επιβεβαιωτική ματιά (την επιβεβαίωση της ακρίβειας του περιεχομένου) έχουν αναλάβει οι δρ. Μαριλένα Σόλωνος Χαραλάμπους (ρευματολόγος) και Θάλεια Αβραάμ Κουτσιούπη (κλινική διαιτολόγος), οι οποίες πιστώνονται το δικό τους μερίδιο στο εξαίρετο τελικό αποτέλεσμα. Αναγκαία τα “συγχαρητήρια” και για τον κ. Αντρέα Παντελή (μέλος της Ομάδας Λύκου), η δουλειά του οποίου στον σχεδιασμό του εγχειριδίου (διαμόρφωση σελίδων, επιλογή φωτογραφιών και εικονογράφησης) χαρακτηρίζεται από θαυμαστη δημιουργικότητα, ταλέντο και επαγγελματισμό.

Δημιουργικοί και “προχωρημένοι” άνθρωποι προσφέρουν δημιουργικά και “προχωρημένα” εργαλεία κοινωνικής χειραφέτησης. Το ενημερωτικό φυλλάδιο “ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΕΛ μια καλή και δημιουργική ζωή”, ως εργαλείο χειραφέτησης που απευθύνεται στους ανθρώπους με ΣΕΛ και όχι μόνο, διεκδικεί δικαιωματικά με την μεγαλύτερη δυνατή αναγνωσιμότητα. Προτείνεται με ιδιαίτερη έμφαση στους αναγνώστες της ιστοσελίδας, καλούνται να το αναζητήσουν επικοινωνώντας με την Κυπριακή Ομάδα Λύκου (LUPUS) ηλεκτρονικά στο www.lupuscyprus.com, είτε με τον ΑΣΚ στα τηλέφωνα 22428285 (Λευκωσία), 25344432 (Λεμεσό) και 24361085 (Λάρνακα).



Πηγή: http://www.cybc.com.cy
Διαβάστε περισσότερα...

Νικήστε τα συμπτώματα της ζέστης


Συμβουλές για να μη γίνει επικίνδυνος ο ήλιος.

Διαβάστε ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ζέστης που έρχεται δριμύτερη και αυτό το καλοκαίρι...

- Αν έχετε την δυνατότητα περιορίστε τις εξόδους σας ειδικά το μεσημέρι που ο ήλιος καίει περισσότερο. Προγραμματίστε τις δουλειές που θέλουνε τρέξιμο για νωρίς το πρωί ή για το απόγευμα. Το ίδιο κάνετε και για το γυμναστήριο ή την άσκηση ενώ φροντίστε ταυτόχρονα να πίνετε πολλά υγρά.

- Αν είσαστε ήδη έξω και αισθανθείτε περίεργα προσπαθήστε να βρείτε ένα κλιματιζόμενο χώρο όπως ένα εμπορικό κέντρο ή κάποιο κατάστημα και παραμείνετε εκεί μέχρι να δροσιστείτε αρκετά.

- Αν έχετε aircondition αφήστε το ανοιχτό σε μια σταθερή θερμοκρασία.

- Φοράτε αέρινα, ελαφριά και σε ανοιχτούς τόνους χρωμάτων ρούχα.

- Το καλό αντηλιακό, με υψηλό δείκτη προστασίας είναι υποχρεωτικό για την επιδερμίδα σας.

- Το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα και συμπληρώνουν το καθημερινό σας στυλ.

- Να κουβαλάτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας έτσι ώστε να το έχετε εύκαιρο σε περίπτωση που αισθανθείτε ότι το χρειάζεστε άμεσα.

- Καλό θα ήταν να πίνετε πολλά υγρά γενικότερα, τα οποία να μην περιέχουν αλκοόλ, καφεΐνη ή πολύ ζάχαρη.

- Οι ανεμιστήρες είναι χρήσιμοι και βολικοί αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί δεν εμποδίζουν την θερμοπληξία.

- Ένα δροσερό ντους είναι σίγουρο πως θα ρίξει την θερμοκρασία και θα σας αναζωογονήσει!

- Όσο μπορείτε φροντίστε να αναπαύεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε σκιερά μέρη.

- Αποφύγετε να μένετε σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους.


Πηγή: http://www.myself.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάζοντας την ετικέτα στις κονσέρβες κρέατος


Αποφεύγουμε όσες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και κορεσμένο λίπος.

Η ανάγκη για τη συντήρηση των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα οδήγησε στην ανάπτυξη μεθόδων επεξεργασίας, όπως η κονσερβοποίηση. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα τρόφιμα θερμαίνονται σε κλειστά δοχεία, με στόχο την καταστροφή βλαβερών μικροοργανισμών.

Τρόφιμα όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια και κρέας υπόκεινται σε κονσερβοποίηση και πολλές φορές βρίσκονται στις προτιμήσεις των καταναλωτών λόγω και του χαμηλότερου κόστους από τα φρέσκα τρόφιμα.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις κονσέρβες κρέατος, όπου ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου. Προκειμένου λοιπόν να ενημερωθούμε για τις πιθανές εξελίξεις στην υπόθεση της ανίχνευσης κρέατος αλόγου στις κονσέρβες, μπορούμε να ανατρέχουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, efet.gr, όπου αναφέρονται με λεπτομέρεια τα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά.

Πέραν όμως του σκανδάλου, οι καταναλωτές οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με τις κονσέρβες και τα συσκευασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευασίες περιέχουν τη διατροφική ετικέτα του προϊόντος.

Η διατροφική ετικέτα συνήθως περιλαμβάνει την ποσότητα της ενέργειας, της πρωτεΐνης, των υδατανθράκων, των λιπαρών, του νατρίου καθώς επίσης και των ποσοστών επί των ημερήσιων συνιστώμενων προσλήψεων που πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας (Guideline Daily Amount, GDA). Οι ποσότητες συνήθως αναφέρονται σε 100 γραμμάρια προϊόντος ή εναλλακτικά σε μία τυπική μερίδα του.

Σχετικά με τις κονσέρβες προϊόντων κρέατος θα πρέπει πάντα να προτιμούμε προϊόντα που περιέχουν τη διατροφική ετικέτα και που αναφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και τη θερμοκρασία αποθήκευσης, αλλά και την προέλευση του κρέατος.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δίνουμε στην περιεκτικότητα των προϊόντων σε νάτριο (αλάτι) και κορεσμένο λίπος, καθώς τις περισσότερες φορές η περιεκτικότητά τους σε αυτά τα συστατικά είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. Άλλωστε, είναι γνωστή πλέον στους καταναλωτές η συσχέτιση του κορεσμένου λίπους και του νατρίου με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε με τα νιτρικά και τα νιτρώδη άλατα που περιέχονται στις κονσέρβες κρέατος, για την αποφυγή του κινδύνου αλλαντίασης και συνήθως αυτά αναφέρονται ως τα γνωστά σε όλους μας συντηρητικά Ε. Συγκεκριμένα, αναφέρονται με τους κωδικούς Ε249, Ε250, Ε251, Ε252.

Συνεπώς, είναι συνετό να τα αποφεύγουμε ή να προτιμούμε τις κονσέρβες που περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερους από τους παραπάνω κωδικούς. Μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση τέτοιου είδους συντηρητικών αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (π.χ. έντερο, πάγκρεας).

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για ψώνια, φροντίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των κονσέρβων κρέατος και να παραμένετε ενημερωμένοι!


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογές που χαρίζουν έναν καλύτερο ύπνο



Η τεχνολογία στο πλευρό όσων υποφέρουν από αϋπνία.

Είναι γεγονός πως οι ηλεκτρονικές συσκευές, από την τηλεόραση μέχρι τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, παρασύρουν τους χρήστες, κάνοντας τους να μένουν ξύπνιοι περισσότερες ώρες από όσες θα ήθελαν.

Άλλωστε, όλοι έχουμε χάσει ώρες ύπνου, στέλνοντας γραπτά μηνύματα, ελέγχοντας το Facebook ή παίζοντας κάποιο παιχνίδι.

Ωστόσο, οι εφαρμογές που ακολουθούν μπορεί να αντιστρέψουν το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργούν οι συσκευές, χαρίζοντας μας ένα καλύτερο ύπνο!

Sleep Time



Το Sleep Time είναι ένα ξυπνητήρι που αναλύει τις φάσεις του ύπνου και επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για να σας ξυπνήσει.

Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες της συσκευής σας ώστε να εντοπίσει τις κινήσεις, ενώ ένας εξελιγμένος αλγόριθμος καθορίζει τη φάση του ύπνου σας, ενεργοποιώντας το ξυπνητήρι την κατάλληλη στιγμή.

Deep Sleep With Andrew Johnson



Η ζωή μας πλέον κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Όλοι μας κάποια στιγμή θα πρέπει αν τους επιβραδύνουμε, να χαλαρώσουμε και ηρεμήσουμε, όμως μετά από μία δύσκολη ημέρα στη δουλειά ή μετά από ένα ταξίδι, κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται από δύσκολο έως αδύνατο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο πιεσμένοι που είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να διαγράψουν τα άγχη της ημέρας και να πέσουν σε ένα βαθύ, ξεκούραστο ύπνο. Το Deep Sleep With Andrew Johnson είναι μία εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να κάνετε έναν καλό νυχτερινό ύπνο, που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία σας.

Pure Sleep



Η εταιρία AmbiScience σας μεταφέρει σε ένα ηχητικό ταξίδι χρησιμοποιώντας μία ποικιλία από αποτελεσματικά προγράμματα που έχουν σαν στόχο να προσαρμόσουν το μυαλό σας σε πιο επιθυμητές καταστάσεις, χρησιμοποιώντας ηχητικές συχνότητες για την κάθε κατάσταση.

Μόλις επιλέξετε μία συγκεκριμένη συχνότητα, όπως η συχνότητα του ύπνου, αυτή η κατάσταση θα επιτευχθεί πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Αυτό συμβαίνει με μία ανάμειξη των ήχων που αποστέλλονται στο κάθε αυτί. Η διαφορά μεταξύ των δύο τόνων, που δημιουργεί ο εγκέφαλος, ονομάζεται binaural entrainment (αμφιωτική παράσυρση).

Επίσης, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανταποκρίνονται σε αυτή, περιλαμβάνεται και η isochronic entrainment, μία διαφορετική μορφή παράσυρσης, που χρησιμοποιεί ένα ενιαίο παλμό σε κάθε αυτί.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους υδατάνθρακες


Οι βασικές κατηγορίες και τα τρόφιμα στα οποία βρίσκονται.

Πολλές φορές οι διαιτολόγοι παρασύρονται από την ορολογία φτάνοντας σε ένα σημείο να μιλάνε για καλούς υδατάνθρακες, απλά σάκχαρα, γρήγορα απορροφήσιμους υδατάνθρακες, άμυλο και ο κόσμος τελικά να μην μπορεί να καταλάβει σε τι ακριβώς αναφέρονται. Κάποιες γενικές έννοιες λοιπόν, όσον αφορά το θέμα των υδατανθράκων, καλό είναι να αναφερθούν.

Οι υδατάνθρακες λοιπόν, αποτελούν την οικονομικότερη πηγή ενέργειας του οργανισμού. Στις δυτικού τύπου δίαιτες οι υδατάνθρακές καλύπτουν περίπου το 40% της συνολικής ημερήσιας ενέργειας, ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες καλύπτουν το 75% της ενέργειας. Το επιθυμητό είναι 50-55%, στη Δύση τουλάχιστον.

Λειτουργίες:

Αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του ανθρώπινου οργανισμού.

Παίρνουν μέρος σε διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις, όπου μπορούν να επηρεάσουν τον κορεσμό, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων αλλά και την φυσιολογική λειτουργία το εντέρου.

Αποτελούν δομικό συστατικό των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών

Η κυριότερη συνεισφορά των υδατανθράκων έχει να κάνει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, την πρόληψη του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της δυσκοιλιότητας, του καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και γενικά στη φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ωφέλιμοι. Για αυτόν τον λόγο θα γίνει μία αναφορά σε κάποιες ορολογίες ώστε να είναι σε θέση ο καταναλωτής να διακρίνει τον τύπο των υδατανθράκων που πρέπει να επιλέγει και αυτόν που πρέπει να αποφεύγει

Κατηγορίες υδατανθράκων

Σάκχαρα

Ό όρος σάκχαρα ουσιαστικά αναφέρεται στους μόνο – και δισακχαρίτες. Οι δύο βασικοί μονοσακχαρίτες είναι η γλυκόζη και η φρουκτόζη. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη βρίσκονται στο μέλι, τα φρέσκα και ξερά φρούτα, τη ζάχαρη, τα γλυκά.

Γενικά τα σάκχαρα χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά αλλά και για τη συντήρηση διαφόρων γλυκών όπως οι μαρμελάδες και οι ζελέδες. Είναι από τους υδατάνθρακας που πρέπει όλοι να αποφεύγουμε και κυρίως οι διαβητικοί.

Οι βασικοί δισακχαρίτες είναι η σακχαρόζη (ζάχαρη) και η λακτόζη. Η σακχαρόζη είναι η γνωστή μας ζάχαρη. Η λακτόζη από την άλλη είναι το κύριο σάκχαρο του γάλακτος. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες αλλά είναι και ο υδατάνθρακας, στον οποίο οφείλεται η γνωστή σε όλους «δυσανεξία στην λακτόζη».

Άμυλο

Το άμυλο είναι ο κύριος υδατάνθρακας στις περισσότερες δίαιτες. Βρίσκεται στα δημητριακά (μακαρόνια, ρύζι, ψωμί κα), την πατάτα, τα όσπρια και τα αμυλούχα λαχανικά όπως ο αρακάς και το καλαμπόκι. Αποτελείται από την αμυλόζη και την αμυλοπηκτίνη.

Μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες

Οι μη – αμυλούχοι πολυσακχαρίτες (NSP), αποτελούν το βασικό συστατικό της φυτικής ίνας. Βρίσκονται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών . Αρχικά είχαν οριστεί ως το μέρος του κυτταρικού τοιχώματος των φυτών, το οποίο αντιστεκόταν στην επίδραση των πεπτικών ενζύμων του λεπτού εντέρου.

Οι μη – αμυλούχοι πολυσακχαρίτες διακρίνονται στην κυτταρίνη αλλά και στους μη – κυτταρινούχους πολυσακχαρίτες όπως οι πηκτίνες, οι γλυκάνες, οι γόμες κα.

Μπορούν επίσης να διακριθούν στις διαλυτές φυτικές ίνες και στις μη-διαλυτές. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επηρεάζουν την πέψη και την απορρόφηση ουσιών στο λεπτό έντερο, μειώνοντας την απότομη μετα-γευματική αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης και των λιπών.

Δέχονται επίδραση επίσης από τα βακτηρίδια του παχέος εντέρου, επηρεάζοντας τον γενικότερο μεταβολισμό. Διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να βρεθούν κυρίως στα φρούτα, τα λαχανικά, το κριθάρι, τα ξερά φασόλια και την βρώμη.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι πιο ανθεκτικές στην επίδραση των βακτηριδίων με αποτέλεσμα να δεσμεύουν νερό στο παχύ έντερο αυξάνοντας τον όγκο των κοπράνων. Βρίσκονται στις περισσότερες μη – επεξεργασμένες τροφές όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, το αναποφλοίωτο ρύζι, το πίτουρο του σταριού και στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών.

Απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες

Σύνθετοι θεωρούνται οι υδατάνθρακες που απορροφούνται πιο αργά συγκριτικά από τους απλούς. Στην αρχή θεωρούταν ότι είχε να κάνει μόνο με τον αριθμό των μορίων, αλλά στην πορεία είδανε ότι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Ουσιαστικά το άμυλο θεωρείται σύνθετος υδατάνθρακας ενώ η γλυκόζη απλός.

Ενδογενή ή εγγενή σάκχαρα και εξωγενή σάκχαρα

Τα ενδογενή σάκχαρα είναι όσα υπάρχουν φυσικά μέσα στην κυτταρική δομή των τροφίμων, όπως βρίσκονται για παράδειγμα στα φρούτα και τα λαχανικά. Τα εξωγενή σάκχαρα είναι εκείνα που είναι ελεύθερα στα τρόφιμα ή προστίθενται σε αυτά.

Τα εξωγενή διαχωρίζονται περαιτέρω σε σάκχαρα γάλακτος (λακτόζη) και στα μη γαλακτικά εξωγενή σάκχαρα. Η λακτόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, το οποίο δεν βρίσκεται μέσα στο κυτταρικό τοίχωμα, αλλά έχει σημαντικές θρεπτικές ιδιότητες.

Οπότε ο όρος μη γαλακτικά εξωγενή σάκχαρα, συμπεριλαμβάνει τα σάκχαρα τα οποία δεν είναι ούτε ενδογενή αλλά ούτε βρίσκονται στο γάλα και των οποίων η κατανάλωση πρέπει να περιοριστεί. Τα συγκεκριμένα σάκχαρα περιλαμβάνουν τα σάκχαρα που βρίσκονται στους χυμούς φρούτων, στο μέλι αλλά και τα πρόσθετα σάκχαρα.

Απορροφήσιμοι και μη απορροφήσιμοι

Επειδή υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις όσον αφορά τον όρο μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες, προτάθηκαν οι εξής κατηγορίες:

Οι υδατάνθρακες οι οποίοι διασπώνται και απορροφώνται από το λεπτό έντερο και μπαίνουν στην κυκλοφορία, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις (ανήκουν απλά σάκχαρα, ολιγοσακχαρίτες, άμυλο).

Οι υδατάνθρακες οι οποίοι φτάνουν στο παχύ έντερο και αποτελούν υπόστρωμα της εκεί μικροχλωρίδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία των ΚΤΕΛ με τα αεροδρόμια ζητούν οι επαγγελματίες στην Κρήτη


Προτείνουν τη σύνδεση των αεροδρομίων με την πόλη του Ρεθύμνου.

Έγγραφο με το οποίο ζητείται η δρομολόγηση λεωφορείων ΚΤΕΛ από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα, απέστειλε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης στις διοικήσεις των δυο ΚΤΕΛ της Κρήτης, καθώς και στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και τους δυο βουλευτές του νομού.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, λόγω της δημοσιονομικής-οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων, συνεχώς αυξάνονται και στην περιφέρεια, όπου ο τουρισμός αποτελεί το «μάννα εξ ουρανού» για την επιβίωση, κυρίως των νησιώτικων περιοχών, όπως το Ρέθυμνο.

Στο έγγραφο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρεται ότι ενώ οι φορείς και οι επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, «έχοντας συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία του τουρισμού για τον τόπο τους», καταβάλλουν προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών, ενώ «την ίδια στιγμή, εξαιτίας του γεγονότος ότι το Ρέθυμνο δεν διαθέτει αεροδρόμιο, παρατηρείται, από χρόνια, το φαινόμενο η χρήση μισθωμένου οχήματος δημόσιας μεταφοράς επιβατών (ΤΑΞΙ) να αποτελεί τον αποκλειστικό τρόπο μεταφοράς τουριστών από τα αεροδρόμια Χανίων ή Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα».

«Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια ο ναύλος του ΤΑΞΙ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων προς το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη επιβαίνοντες σε αεροσκάφη αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ή Charters, να είναι μεγαλύτερος από το κόστος μεταφοράς τους από σκανδιναβική χώρα», επισημαίνει το Επιμελητήριο Ρεθύμνου και ζητάει από τους αρμόδιους «το αυτονόητο», δηλαδή «την παράλληλη ύπαρξη και μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως ισχύει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου».

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, μέσω του Επιμελητηρίου τους, ζητούν να γίνουν ενέργειες, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ανά τρίωρο τους επιβάτες από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα.

Επισημαίνεται, επίσης, πως αν επιτευχθεί η δρομολόγηση των λεωφορείων, αυτή, θα είναι χρήσιμη και αναγκαία όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και τους φοιτητές και κατοίκους του Ρεθύμνου, οι οποίοι σήμερα, εκτός του γεγονότος ότι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το ΙΧ αυτοκίνητό τους για τη μετάβασή τους στα αεροδρόμια αυτά, είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν υπέρογκα τέλη στάθμευσης σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στα αεροδρόμια και -όπως αναφέρουν τα μέλη του Επιμελητηρίου- «οι Ρεθεμνιώτες αποτελούν τους καλύτερους πελάτες τους».



Διαβάστε περισσότερα...

Αγνοούνται δύο ψαράδες στο Πλαταμώνα


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο εντοπισμού, από ξηράς και αέρος, των δύο ψαράδων που αγνοούνται στην περιοχή του Πλαταμώνα.

Οι δύο άνδρες, 65 και 54 χρόνων μπήκαν χθες το απόγευμα στις 19:00 στο φουσκωτό τους στην περιοχή του Πλαταμώνα. Γύρω στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα κι αφού δεν είχαν επιστρέψει, αναστατωμένη η σύζυγος του ενός κάλεσε τις αρχές για να αναφέρει το συμβάν.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες κι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο εντοπισμού από ξηράς και αέρος.

Τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού από την Κατερίνη, τον Αγιόκαμπο, το Στόμιο και τα Μουδανιά της Χαλκιδικής «οργώνουν» τη θαλάσσια περιοχή.

Στις έρευνες συμμετέχουν παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, ενώ έρευνες από αέρος κάνει και το ελικόπτερο του λιμενικού “Augusta Bell”.

Από ξηράς συμμετέχουν δυνάμεις του τμήματος δίωξης λαθρομεταναστών λεπτοκαρυάς και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις.

Χθες το απόγευμα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 4-5 και τοπικά 6 μποφώρ.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες είναι άκαρπες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδεχόμενη εφαρμογή του διοικητικού μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε γιατρούς των ΚΕΠΑ για επιστημονική κρίση & εκτίμηση βαθμού αναπηρίας σε ασφαλισμένους.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)

E-mail: seyp.eopyy.att@gmail.com

Κάνιγγος 19, Αθήνα

Τηλ.: 210-3845732, Fax: 210-3834869

Αθήνα 21-05-2013

Αρ. Πρωτ. 11

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κο Ελ. Παπαγεωργόπουλο

Θέμα: Ενδεχόμενη εφαρμογή του διοικητικού μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε γιατρούς των ΚΕΠΑ για επιστημονική κρίση & εκτίμηση βαθμού αναπηρίας σε ασφαλισμένους.

Κε Πρόεδρε

Περιήλθε σε γνώση μας το 1635/14-5-2013 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο απευθυνόμενο αρχικά προς την Διοίκηση του ΙΚΑ, συστήνει να εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις των Ν.3528/2007, Ν.4057/2011 και Ν.4093/2012, ώστε 3 γιατροί μέλη επιτροπής αναπηρίας που συνεδρίασε κατά το παρελθόν και καθόρισε το κατά την επιστημονική τους κρίση ποσοστό αναπηρίας σε κριθέντα τότε ασφαλισμένο, να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία μετά από μήνυση εναντίον τους από τον ασφαλισμένο και εν συνεχεία άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα για «ψευδή βεβαίωση από κοινού».

Οι γιατροί αξιολογούν το ποσοστό αναπηρίας βάσει των κανόνων της ιατρικής επιστήμης και των πινάκων εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας, είναι δε γνωστό ότι ιδίως σε οριακές περιπτώσεις αυτό απαιτεί εμπειρία και ικανές γνώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι προιόν συγκερασμού αξιολόγησης διαφόρων καταστάσεων, γεγονότων και κρίσεων των μελών των επιτροπών και ως τέτοιο συνιστά τελικά επιστημονική κρίση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με τέτοια ευκολία να ασκείται μετά από μήνυση ποινική δίωξη για «ψευδή βεβαίωση από κοινού».

Παρακαλούμε προς χάριν της περαιτέρω εύρυθμης λειτουργίας των ΚΕΠΑ, αλλά και εν γένει όλου του συστήματος υγείας των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μην υιοθετήσετε συστάσεις για θέση σε αργία ιατρών μελών επιτροπών αναπηρίας, με την προυπόθεση και μόνο άσκησης ποινικής δίωξης για επιστημονική κρίση που ενδεχομένως δεν είναι αρεστή στον μηνυτή, δεδομένου ότι είναι γνωστό σε όλους το ιδίως πρόσφατο φαινόμενο να ασκούνται διώξεις με μεγάλη ευκολία σχεδόν σε όλους, αντί οι εισαγγελείς να υποβάλουν εαυτούς σε λεπτομερέστερη βάσανο περί ύπαρξης σημαντικών αρχικών ενδείξεων ενοχής ή μη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Ά Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Αθαν. Αποστολόπουλος Παν. Ψυχάρης Ιωάν. Χρονόπουλος


Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΕΣΥ θα μείνουν οι μισοί γιατροί


Σε μια πενταετία θα έχει αποχωρήσει το 40% με 60% των γιατρών από τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, καθώς αυτή τη στιγμή το 69% των γιατρών του ΕΣΥ κατέχει ήδη βαθμό διευθυντή και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το πεπαλαιωμένο ΕΣΥ, τον κακό καταμερισμό των ιατρικών ειδικοτήτων στις περιοχές της χώρας και την έλλειψη ιατρικού χάρτη που θα καταδεικνύει πόσους και ποιας ειδικότητας γιατρούς χρειάζεται η κάθε περιοχή, κρούει ο νεοεκλεγείς επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), επίκουρος καθηγητής Στέφανος Φούσας.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν κίνητρα εξόδου των μεγάλων σε ηλικία γιατρών που, αν μη τι άλλο, δεν μπορούν πια να εφημερεύσουν, ώστε να μπουν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί, αλλά αφού πρώτα έχουμε κάνει απολογισμό στα νοσοκομεία και έχουμε δημιουργήσει κλινικές αριστείας…», προτείνει ο έμπειρος καρδιολόγος, ο οποίος κατέχει τη θέση του συντονιστή διευθυντή αλλά και του προϊσταμένου της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ο κ. Φούσας τονίζει ότι υπάρχουν άριστοι Ελληνες γιατροί και μάλιστα οι Ελληνες καρδιολόγοι θεωρούνται από τους κορυφαίους παγκοσμίως (τέταρτοι σε όλο τον κόσμο).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι που αισθάνεστε κούραση!


Σε όλους τυχαίνει σε κάποια περίοδο της ζωής τους να αισθάνεται κούραση, κόπωση και εξάντληση χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν το λόγο που έχουν την αίσθηση αυτή. Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε αιτίες που προκαλούν κόπωση και πολύ συχνά δεν τις λαμβάνουμε υπόψη. Πάμε να τις γνωρίσουμε:

1. Δεν κοιμάστε αρκετά

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά έχει μεγάλη σημασία και μπορεί επηρεάσει αρνητικά τη συγκέντρωση και την υγεία σας. Οι ενήλικες θα πρέπει κοιμόμαστε επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Αν η κούρασή σας οφείλεται στην έλλειψη ύπνου, βάλτε σε προτεραιότητα την διατήρηση ενός κανονικού προγράμματος. Απομακρύντε laptopo, κινητά και τηλεοράσεις από το υπνοδωμάτιο και ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού αν έχετε κάποια διαταραχή ύπνου.

2. Δεν τρώτε σωστά!

Το να καταναλώνετε τα λάθος τρόφιμα είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες έλλειψης ύπνου.Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να διατηρήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Ξεκινήστε πάντα τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα. Επίσης, να τρώτε σνακ ανάμεσα στα γεύματα για να παίρνετε ενέργεια.

3. Αναιμία

Η αναιμία είναι μία από τις κύριες αιτίες της κόπωσης στις γυναίκες. Η εμμηνορροϊκή απώλεια αίματος μπορεί να προκαλέσει έλλειψη σιδήρου, θέτοντας τες σε κίνδυνο. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι απαραίτητα επειδή μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανά σας. Για να αντιμετωπίσετε την αναιμία που προκαλείται από ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να πάρετε συμπληρώματα σιδήρου και να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως το άπαχο κρέας, το συκώτι, τα οστρακοειδή, τα φασόλια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

4. Καταθλιπτική διάθεση

Έχει πολλές σωματικές επιπτώσεις. Η κόπωση, ο πονοκεφάλος και η απώλεια της όρεξης είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και “πεσμένοι” για πολύ καιρό επισκεφθείτε έναν ειδικό.

5. Η καφεΐνη

Μπορεί να σας διατηρεί συγκεντρωμένους και σε εγρήγορση, όταν καταναλώνεται όμως σε μέτριες δόσεις. Η καφεΐνη έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και της νευρικότητας. Προσπαθήστε τα διακόψετε σταδιακά τον καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά καθώς και τυχόν φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη.


Πηγή: http://boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μην το σχεδιάσετε, ψεκάστε το...


Καινοτόμο σπρέι φτιάχνει τα ρούχα σε χρόνο μηδέν.

Συνήθως για να δημιουργηθεί ένα ρούχο αρχικά θα πρέπει να βαφτεί το ύφασμα, να κοπεί το πατρόν, να ραφτεί και να σιδερωθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν και αρκετές πρόβες μέχρι να ταιριάξει απόλυτα σε αυτόν που θα το φορέσει.

Επειδή όμως μάλλον για τον ισπανό σχεδιαστή μόδας Manel Torres ο χρόνος είναι χρήμα, σκέφτηκε να δημιουργήσει το πρώτο σπρέι ένδυσης στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο υλικό το οποίο ψεκάζεται απευθείας στο σώμα και μετά από λίγο δημιουργείται το ρούχο, το οποίο μπορεί να πλυθεί και να ξαναφορεθεί.

Για να πετύχει τον στόχο του ο Manel ζήτησε τη βοήθεια των επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου και μετά από χρόνια έρευνας και δοκιμών δημιουργήθηκε το σπρέι που μετατρέπεται σε ένα δεύτερο δέρμα μόλις έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα και φοριέται στη συνέχεια σαν ένα κανονικό ρούχο.

Το σπρέι περιέχει πολυμερή τα οποία δεσμεύουν τις ίνες και σχηματίζουν ένα υλικό αβλαβές που μπορεί να φορεθεί. Η υφή του ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των ινών που χρησιμοποιούνται (μαλλί, ακρυλικό, λινό, κ.λπ.), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το χρώμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα χέρια της «εφορίας» 33 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί


Νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών.

Τη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Λογιστική Τυποποίηση και Έλεγχο θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα προβλέπει αφενός την κατάρτιση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών αφετέρου τον τρόπο που αυτό θα εμπλουτισθεί με τα στοιχεία που θα χορηγούν οι τράπεζες.

Το Μητρώο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση -η οποία θα περιγράφεται αναλυτικά στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο- θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή στοιχείων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία θα καταχωρούνται τα τραπεζικά δεδομένα προσώπων που ελέγχονται για έκνομες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, και χωρίς να απαιτείται δικαστική συνδρομή, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες μέσω της πλατφόρμας να κοινοποιούν σε καθορισμένο διάστημα (εκτιμάται εντός δύο εργάσιμων ημερών) τα στοιχεία καταθετών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Η υποχρέωση κοινοποίησης στοιχείων θα αφορά σε όλες τις νομικές οντότητες. Έτσι, οι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο υπάλληλοι (πιστοποιημένοι λήπτες πληροφοριών) θα αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς φορολογουμένων (εταιρειών, οργανισμών, ιδρυμάτων, επιτηδευματιών, μισθωτών και συνταξιούχων) που ελέγχονται ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό, διακίνηση ναρκωτικών, κ.α..

Σε δεύτερη φάση στο Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα περιέλθουν όλα τα στοιχεία των εν Ελλάδι καταθετών, δηλαδή στοιχεία συνολικά 33 εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν μάλιστα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να διαθέτει έως το τέλος του χρόνου όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις κινήσεις καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Ειδικότερα, διάταξη που θα εμπεριέχεται στον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, ο οποίος θα κατατεθεί τον Ιούνιο στη Βουλή στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα προβλέπει την υποχρέωση των τραπεζών μία φορά τον χρόνο να γνωστοποιούν στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τα πιστωτικά ιδρύματα θα χορηγούν στοιχεία για μερίδες σε αμοιβαία κεφάλαια και επενδύσεις σε ομόλογα.



Διαβάστε περισσότερα...

Δυσβάσταχτο το «καλάθι της ελληνίδας νοικοκυράς»


Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και 25% μείωσης του ΑΕΠ, το «καλάθι της νοικοκυράς» στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι το ίδιο ακριβό με το γερμανικό. Τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΟΣΑ, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, στη Γερμανία, όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο, το αντίστοιχο κόστος είναι μόλις 110 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ, στην Αυστρία 114 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 132 ευρώ.

Στον αντίποδα, το ίδιο «καλάθι» κοστίζει 76 ευρώ στην Τουρκία, 92 ευρώ στην Σλοβενία, και 93 ευρώ στην Πορτογαλία.

Η εξήγηση; Κλειστά επαγγέλματα και ανταγωνισμός, στην πραγματικότητα δεν «άνοιξαν» ποτέ, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπου έγιναν προσπάθειες (π.χ. βρεφικό γάλα), τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και κάτι παραπάνω από εμφανή.

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί φωνάζουν για το αυξημένο κόστος και οι καταναλωτικές οργανώσεις για τα «παιχνίδια» των πολυεθνικών στο ράφι. Γι’ αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του καθεστώτος των προσφορών και των εκπτώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε αγρότης στον Πύργο


Αυτοκτόνησε 62χρονος αγρότης στον Πύργο με κυνηγετικό όπλο στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews, ο 62χρονος αγρότης αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο, πιθανότατα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Τον 62χρονο αυτόχειρα βρήκε ο γαμπρός του μέσα σε λίμνη αίματος λίγο πριν από τις 9 και ειδοποίησε την ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους προέβη στην αυτοκτονία ο 62χρονος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» των εφοριακών


Έλεγχο σε βάθος 10ετίας για τις περιουσίες των εφοριακών αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ όποιος δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει θα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Την περιουσία που απέκτησαν τα τελευταία 10 χρόνια όλοι όσοι εργάζονται στις εφορίες, στα τελωνεία, στο ΣΔΟΕ, στα ελεγκτικά κέντρα, ακόμη και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, ανέλαβαν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του ίδιου του υπουργείου κατ' εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ουσιαστικά, για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφασίζει να περάσει από κόσκινο τα «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του και μάλιστα κατ' επείγουσες και συγκεκριμένες διαδικασίες.

Καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, απόκτηση μετοχών και άλλα αγαθά που έχει αποκτήσει ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα βρεθούν στο μάτι του ελέγχου. Οποιος δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, τότε θα αντιμετωπίζει ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Θεοχάρη, «ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων θα ανατρέχει στην τελευταία δεκαετία από τον χρόνο που επιλαμβάνεται ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής, εκτός αν ο υπάλληλος για μέρος του παραπάνω χρονικού διαστήματος έχει ήδη ελεγχθεί από οποιαδήποτε Αρχή, οπότε ελέγχεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνουν και παίρνουν τα ψέματα στο Facebook


Πολλοί χρήστες επινοούν πράγματα για να φαίνονται πιο ενδιαφέροντες.

«Ψεύτης» αποδεικνύεται ο ένας στους οκτώ χρήστες των μέσων μαζικής δικτύωσης σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία μεταξύ 2.000 χρηστών ιστοσελίδων μαζικής δικτύωσης.

Οι περισσότεροι από αυτούς, ποσοστό περίπου 12%, βρίσκουν την αληθινή τους ζωή πολύ βαρετή με αποτέλεσμα να επινοούν πολλά από αυτά που αναρτούν στο Facebook και στο Twitter για να φαίνονται πιο ενδιαφέροντες και να προσελκύουν «φίλους».

Επίσης, σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (το 39%) ισχυρίζονται ότι η ανειλικρίνειά τους οφείλεται στις πιέσεις που δέχονται από φίλους και συναδέλφους να περνάνε καλά ή να μην φαίνονται ανιαροί όταν ποστάρουν.

Κλασικά παραδείγματα ψεύτικων αναρτήσεων είναι να ισχυρίζονται ότι εργάζονται σκληρά πάνω σε ένα «σημαντικό project» ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται καθ’ οδόν για το σπίτι τους, ή να παριστάνουν ότι διευρύνουν το πνεύμα τους πηγαίνοντας σε γκαλερί ή μουσεία που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ για το ωράριο των φαρμακείων


Το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αυτό αποφάνθηκε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του (1973-1976/2013) και απέρριψε τις αιτήσεις (προσφυγές) των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς και Κορινθίας.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η εισαγωγή από το άρθρο 15 του Ν. 4052/2012 (όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 55 του Ν. 4075/2012) του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων δεν επιβάλλεται περιορισμός στην επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών, αλλά αντίθετα παρέχεται μεγαλύτερη ελευθερία κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Εξάλλου, υπογραμμίζουν οι δικαστές, το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων - τα οποία «μολονότι αποτελούν επιχειρήσεις, εν τούτοις παρέχουν υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας» - θεσπίζεται «γενικώς κατά τρόπο αντικειμενικό, αποβλέπει δε στην εξυπηρέτηση σκοπού Δημοσίου συμφέροντος». Δημοσίου συμφέροντος, το οποίο συνίσταται στην εναρμονισμένη με «την εξαγγελλόμενη στο άρθρο 21 του Συντάγματος μέριμνα του Κράτους για την υγεία των πολιτών και την ευχερέστερη πρόσβαση του πληθυσμού στα φαρμακεία προκειμένου να εφοδιάζεται κατά τρόπο ασφαλή με τα αναγκαία φάρμακα (δηλαδή με προϊόντα που εξυπηρετούν αγαθό υψίστης σημασίας όπως είναι η υγεία)».

Το επίμαχο ωράριο, αναφέρουν οι δικαστικές αποφάσεις, είναι «προαιρετικό κατ' ουδένα τρόπο θίγει είτε το υφιστάμενο νόμιμο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, είτε το σύστημα των εφημεριών, ήτοι τις υποχρεωτικές διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις των φαρμακείων».

Αντίθετα μάλιστα, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια του ωραρίου των εφημεριών, αριθμού φαρμακείων μεγαλύτερο από τον υποχρεωτικό καθοριζόμενο».

Ούτε όμως το διευρυμένο ωράριο αντίκειται στα άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος (ισότητα και αρχή αναλογικότητας), τονίζεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, όπως υποστήριζαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Με άλλα λόγια οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τον ισχυρισμό των φαρμακοποιών ότι με τη θέσπιση του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων διαφοροποιούνται τα καταστήματα που διαθέτουν όμοιες κατηγορίες αγαθών και ευνοούνται τα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με μεγάλο αριθμό φαρμακοποιών, κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε ότι το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων δεν είναι αντίθετο στα άρθρα 101 και 103 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν θεσπίζεται περιορισμός στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των φαρμακοποιών που θα επιλέξουν να μην ενταχθούν στο διευρυμένο ωράριο.

Ακόμη, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό των Συλλόγων ότι παραβιάζεται η επίμαχη Συνθήκη, αφού τα φαρμακεία τα οποία θα ενταχθούν στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, με συνέπεια να νοθεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι το διευρυμένο ωράριο δεν προσκρούει στην Ευρωπαϊκή οδηγία 2003/88/ΕΚ που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίζες για να έρθουν επενδύσεις


Βίζες στην τιμή των 250.000 ευρώ «πουλάει» το κράτος με στόχο να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα Ρώσοι, Κινέζοι, Άραβες και όποιοι «τρίτοι» επιθυμούν να εξασφαλίσουν βίζα πενταετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης και κατ΄ επέκταση, μέσω της Συνθήκης του Σένγκεν, πρόσβαση στην Ευρωζώνη.

Με την αγορά ή τη χρονομίσθωση ενός ακινήτου με αξία απάνω από 250.000 ευρώ «οι πόρτες ανοίγουν». Ο νόμος έχει ψηφιστεί και όλοι βρίσκονται σε φάση αναμονής για την εφαρμογή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ήδη η πρώτη συμφωνία μεγάλης ελληνικής εταιρείας real estate με κινεζικό γραφείο πρακτόρευσης έχει κλειστεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν, θα επιλέξουν και αφού αγοράσουν, θα εξασφαλίζουν τη βίζα και τα συνακόλουθα.

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Πεκίνο άνοιξε δρόμους και προς αυτήν την κατεύθυνση. Έντονο ενδιαφέρον αναμένεται και από τη Ρωσία. Περιοχές με ζήτηση; Χαλκιδική, Πελοπόννησος και νησιά του Αιγαίου για εξοχικές κατοικίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστής την έσπρωξε στο γκρεμό


Νεαρή φοιτήτρια στην Κέρκυρα τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε επίθεση, από άγνωστο άνδρα που δεν μιλούσε ελληνικά, ο οποίος την έσπρωξε σε γκρεμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο αλλοδαπός, επιτέθηκε στην φοιτήτρια για να την ληστέψει και στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα, την έσπρωξε σε γκρεμό, περίπου επτά μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της κοπέλας, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το μεσημέρι συνελήφθη από την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης και ανακρίνεται, ενώ αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινο μετάλλιο ο Μάμαλος


Το πέμπτο της μετάλλιο πανηγύρισε η εθνική μας ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Αλέξιν της Ρωσίας.




Πρωταγωνιστής της νέας επιτυχίας ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Παύλος Μάμαλος, ο οποίος στην δεύτερη προσπάθεια σήκωσε 203 κιλά και θα βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στη διοργάνωση των «δυνατών».

Ο Μάμαλος, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό με αποτέλεσμα να μην ρισκάρει πιθανή υποτροπή, είχε συνολικά δύο έγκυρες προσπάθειες στα 195 και τα 203 κιλά, ενώ απέτυχε να σηκώσει τα 211 κιλά.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε ο 36χρονος από το Ρέθυμνο


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 36χρονου Σπύρου Τσουράκη αγννοούμενου από την Τετάρτη 22/5/2013 στην περιοχή Επισκοπής Ρεθύμνου.

Ο 36χρονος βρέθηκε σήμερα το πρωί από τους συγγενείς του, σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καλά στην υγεία του.


Πήγε ο ίδιος στο νοσοκομείο γιατί του πονούσαν τα πόδια. Περισσότερα για το που διέμενε και τι έκανε όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά το σημαντικό είναι πως ο 36χρονος βρέθηκε σώος και αβλαβής και επέστρεψε στην "αγκαλιά" των οικείων του.

"Η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους εθελοντές και τους κατοίκους της Επισκοπής που βοήθησαν στην έρευνα, την αστυνομία και την ΕΜΑΚ Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον διοικητή του Α.Τ. Επισκοπής κ. Μανούσο Γιανναδάκη.

Επίσης την Λέσχη 4Χ4 Χανίων που από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά στην οικογένεια και βοήθησε σημαντικά στην έρευνα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πνίγηκε 63χρονη στην Κρήτη


Μία 63χρονη τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι κατά τη διάρκεια του μπάνιου της.

Επικράτησε πανικός και, αν και στο σημείο έσπευσαν άλλοι λουόμενοι, ναυαγοσώστης και το προσωπικό του διπλανού ξενοδοχείου ήταν ήδη αργά.

Η σορός της άτυχης τουρίστριας που έκανε διακοπές στην Κρήτη με τον άνδρα της, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο αν και κλήθηκε το ΕΚΑΒ ώστε να γίνει η απαραίτητη νεκροψία- νεκροτομή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...