Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τόνωση και ενέργεια χαρίζουν οι φράουλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Όλοι γνωρίζουν για τη σημαντική θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών. Περιέχουν ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, με αποτέλεσμα να σας προσφέρουν την ευεξία και την ενέργεια που έχετε ανάγκη.

Η ομάδα των φρούτων έχει υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα, σάκχαρα, λιπαρά, τα οποία είναι πάντα ακόρεστα και μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ένα πολύ γευστικό και γλυκό φρούτο που θα δείτε αυτή την εποχή σε όλα τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι οι φράουλες. Η φράουλα παράγεται σε Αμερική, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες, γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να καλλιεργηθεί σε κάθε τύπο εδάφους και σε ποικιλία κλιμάτων.

Είναι πολύ εύκολο να τις καλλιεργήσετε κι εσείς οι ίδιοι στο δικό σας κήπο. Μπορείτε να τη γευτείτε μέσα σε πίτες και γλυκά, σε λικέρ, σε φρέσκες μαρμελάδες, ή ακόμη και σε μια απλή καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα.

Αυτό το ζουμερό κόκκινο φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη C. Στη σύσταση της φράουλας υπάρχει και η φισετίνη.

Αυτή η ουσία ανήκει στα φλαβονοειδή και έχει βρεθεί σε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, όπως στα σταφύλια, τα κρεμμύδια, το αγγούρι κ.ά. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, προσφέρει τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και θωρακίζει τον οργανισμό.

Ακόμη περιέχει φυσικές χρωστικές, τις ανθοκυανίνες, οι οποίες πέρα από το λαμπερό κόκκινο χρώμα που της προσδίδουν, έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακόμη, εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, μπορεί να ρυθμίσει σε ένα ποσοστό τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης στον ορό του αίματος, με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανική πρόταση για άτομα που έχουν ανεβασμένη γλυκόζη αίματος και λιπιδαιμικούς δείκτες.

Μπορεί, επίσης, να προστατεύσει από διάφορους τύπους καρκίνου και παθήσεις του πεπτικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Βοηθά τη χλωρίδα του εντέρου να ανανεώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα οι τοξίνες να μην παραμένουν στην περιοχή για μεγάλο διάστημα.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.