Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Θετικοί απέναντι στην αυτοαπασχόληση οι Έλληνες



Ανασφάλεια τους προκαλεί το οικονομικό περιβάλλον, αναφέρει έρευνα της GfK Hellas.

Το 72% των Ελλήνων αντιμετωπίζει θετικά την αυτοαπασχόληση αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίων και αισθάνεται ανασφάλεια εξαιτίας της ρευστότητας του οικονομικού περιβάλλοντος, τόνισαν οι κ.κ. Βασίλης Φυσεντζίδης και Σπύρος Τρύφωνας, διευθυντικά στελέχη της GfK Hellas, παρουσιάζοντας σχετική έρευνα της εταιρείας.

Ανέφεραν επίσης, ότι θα πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο ο ρόλος του συνεταιρίζεσθαι, γιατί όπως τόνισαν το μοντέλο της ατομικής επιχείρησης δεν πέτυχε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Labor & Insurance που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, η έλλειψη επιχειρηματικού σχεδίου δεν θεωρείται σοβαρό εμπόδιο από τους Έλληνες που θα επιθυμούσαν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση.

Αναφερόμενη στα προβλήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας η Camille Egloff Ghicas, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Boston Consulting Group (BCG) στην Αθήνα τόνισε, ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα δυσκολεύονται να επιτύχουν ακόμη και προσωρινές λύσεις στα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθούν οι σπουδές με την αγορά εργασίας. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, ότι οι μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν μόνο 4% των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των σπουδαστών που μπορούν να δεχθούν οι σχολές εμποροπλοιάρχων είναι λιγότερες από τη ζήτηση που υπάρχει στον τομέα της Ναυτιλίας.

Τη σημασία του τουριστικού κλάδου στην ενίσχυση της απασχόλησης, αμφισβήτησε εν συνεχεία ο Δρ Duncan Campbell εκπρόσωπος του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), επισημαίνοντας ότι το τουριστικό προϊόν καλύπτει μόνο το 11% της παγκόσμιας απασχόλησης.

Ο κ. Campbell πρόσθεσε, ότι υπάρχει ανάγκη να στραφεί η ζήτηση εργασίας σε τομείς που εμφανίζουν δυναμική και κυρίως στην παραγωγική βιομηχανία.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εργασίας τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ενώ θα δοθεί περισσότερο βάρος στην πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων ανέφερε η 'Αννα Δελαπόρτα υπεύθυνη κοινοτικών κονδυλίων στο υπουργείο Εργασίας, που συμμετείχε σε πάνελ του συνεδρίου.

Στο ίδιο πάνελ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας υποστήριξε ότι από τις αρχές του 2010, ο Οργανισμός άλλαξε μορφή και ότι τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που εφαρμόστηκαν συγκράτησαν την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Εφαρμόσθηκαν 71 προγράμματα με περισσότερους από 1 εκατ. ωφελούμενους είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι η παγκόσμια ύφεση έχει αθροιστικά τις συνέπειες δύο παγκοσμίων πολέμων.



Διαβάστε περισσότερα...

Χανιώτης αυτοτραυματίστηκε στα γεννητικά του όργανα



Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας άντρας, 31 ετών ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο στα γεννητικά του όργανα και την κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία..

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 περίπου το μεσημέρι στο σπίτι του 31χρονου στην οδό Σφακιανάκη. Ο 31χρονος αφού αυτοτραυματίστηκε βγήκε από το σπίτι του αιμόφυρτος ζητώντας για βοήθεια.

Γείτονές του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε αμέσως και μετέφερε με ακατάσχετη αιμορραγία τον παραλίγο αυτόχειρα στο νοσοκομείο.

Εκεί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος όπου και νοσηλεύεται.

Οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος και πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του 31χρονο από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρώην τοξικομανή, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το αντικείμενο το οποίο ο 31χρονος έστρεψε κατά του εαυτού του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο... δώρο για τους άπορους



Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει δωροεπιταγές.

Μέχρι και σήμερα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όσοι ενδιαφέρονται για τις δωροεπιταγές που δίνει ο δήμος ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο δήμος στέκεται στο πλευρό των άπορων οικογενειών μέσω των επιταγών για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου.

Συγκεκριμένα μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω υπηρεσίες:

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (ισόγειο δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών, 2313 313151)

Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (2ος όροφος δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, 2310 671100, εσωτ. 123)

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων (ισόγειο δημοτικού καταστήματος Πεύκων, 2313 502226)

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου (ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Αγ. Παύλου, 2313 300206)



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκέψεις για ελαφρύτερο φόρο ακινήτων για τα νοικοκυριά


Ποιες οι τελικές κινήσεις της κυβέρνησης.
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων εξετάσθηκε σε σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και οι κ.κ. Α.Βεσυρόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σ. Παπαθανασίου από τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέτασαν τις παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων και ειδικά τον φόρο που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα έχει 7 έως 9 κλιμάκια και θα εφαρμοσθεί είτε από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, είτε με αφορολόγητο 50.000-100.000 ευρώ. Στόχος της Διακομματικής Επιτροπής είναι να υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά.

Για τα νομικά πρόσωπα ο νέος φόρος επιδιώκεται να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου θα γίνεται διάκριση ανάλογα τη χρήση του ακινήτου (βιομηχανίες, φωτοβολταϊκά πάρκα, εμπορικά ακίνητα, κ.α..) και οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν από 3 σε 10.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές τιμές θα επιδιωχθεί η εναρμόνιση τους με τις εμπορικές εντός του 2013 κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν καθηλωμένες, ενώ θα επεκταθούν και σε περιοχές που σήμερα δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού. Ο ενιαίος φόρος θα εφαρμοσθεί και στα αγροτεμάχια, όχι ωστόσο καθολικά καθώς θα υπάρξουν εξαιρέσεις και απαλλαγές.


Διαβάστε περισσότερα...

Έχουν θεμελιώσει δικαίωμα; Δεν κινδυνεύουν!


Όσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/2012, δεν κινδυνεύουν από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον Antenna.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπολογιστής που θα "φορεθεί"


Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που... φοριέται στο κεφάλι του χρήστη και λειτουργεί με κινήσεις του αλλά και φωνητικές εντολές παροσιάστηκε επίσημα από μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, με την κυκλοφορία του στην αγορά να προγραμματίζεται για τις αρχές Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το HC1, το πνευματικό τέκνο της Motorola, το οποίο μοιάζει με υβρίδιο κράνους πιλότου μαχητικού αεροσκάφους και διαστημικού εξοπλισμού από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι λειτουργεί χωρίς να απαιτούνται τα δάχτυλα του χρήστη και εκτελεί όλες τις συμβατικές εφαρμογές, από ανάγνωση, αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλοήγηση στο διαδίκτυο μέχρι τηλεδιάσκεψη και μαγνητοσκόπηση ήχου και εικόνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγέθυνση πέους κατέληξε σε ευνουχισμό



Η κομπογιαννίτικη μέθοδος στοίχισε ακριβά σε 50χρονο Ταϊλανδό
.
Ένας 50χρονος που είχε την εμμονή να αποκτήσει μεγαλύτερο πέος, τελικά έχασε και εκείνο που είχε! Ο άνδρας από την Ταϊλάνδη έκανε επί πέντε χρόνια ενέσεις με ελαιόλαδο, προκειμένου να μεγεθύνει το μόριό του. Πριν από λίγες εβδομάδες ένιωσε ενοχλήσεις και πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν εκτεταμένη μόλυνση και κακοήθεις όγκους.

Οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά όργανα του 50χρονου.

Οι ενέσεις με ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, η σιλικόνη είναι μία προσφιλής μέθοδος στην οποία καταφεύγουν αρκετοί Ταϊλανδοί, προκειμένου να ενισχύσουν τον ανδρισμό τους. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς καταλήγουν σε νοσοκομεία με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές μολύνσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Δήμοι και Περιφέρειες δε δίνουν στοιχεία για τους υπαλλήλους τους


Με ψηφίσματα αρνούνται να συναινέσουν στην αποστολή εγγράφων.
Αρκετοί δήμοι της Αττικής αποφάσισαν, ύστερα από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, να μη δοθούν στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα. Χθες, αποφάσεις λήφθηκαν κατά τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κορυδαλλού και Ν. Ιωνίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκαν αντίστοιχα ψηφίσματα από τους δήμους Αχαρνών, Ν. Σμύρνης, Μαρκοπούλου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη των ΔΣ εξέφρασαν τη βούλησή τους να μη γίνει καμία απόλυση και να μη συναινέσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Επίσης, ο δήμαρχος Διονύσου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει καταλόγους με ονόματα εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρνήθηκαν να επιδοκιμάσουν ψηφίσματα που ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αποστείλει έως την ερχόμενη Δευτέρα διαπιστωτικές πράξεις με στοιχεία εργαζομένων.

Το ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, σε ομόφωνο ψήφισμά του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους, ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να αποστείλουν διαπιστωτικές πράξεις με ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα έχουν μεταξύ άλλων εγκρίνει οι δήμοι Δράμας, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων, Αγρινίου, Λαμιέων, Βόλου, Ναυπλιέων, Τρίπολης, Χανίων και Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς τάχθηκε υπέρ των «ειλικρινών» μετατάξεων υπαλλήλων, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά ότι αυτό που συμβαίνει ξεπερνά τη δικαιοδοσία του.

Σε ό,τι αφορά τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αρνείται να συμπράξει καθ΄οιονδήποτε τρόπο στα οριζόμενα από το Μεσοπρόθεσμο.

Αποφάσεις μπλοκαρίσματος κάθε διαδικασίας, από την οποία θα προέκυπταν στοιχεία για αποστολή στα αρμόδια υπουργεία, εξέδωσε η ΠΕΔ Ιωνίων Νήσων. Τα μέλη της ΠΕΔ Δ. Ελλάδας δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι την παραίτησή τους. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφάσισε ότι κανένας δήμαρχος δεν θα διευκολύνει τη διαδικασία της απόλυσης.

Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση εξέδωσε και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ η ΠΕΔ Κρήτης συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.
Προσφυγή με την οποία θα ζητηθεί να κηρυχθούν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο τομέα θα καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την άσκηση της προσφυγής, στο πλαίσιο και της απόφασης που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.


Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση η 19η Νοέμβρη


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει δράσεις με στόχο την ενημέρωση.
Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει, για ακόμα μία χρονιά, ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο αυτό.

Την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου 2012, την αφιερώνει σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το επίσημο site www.hamogelo.gr καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του Χαμόγελου θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.

Το YouSmile, η νέα διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης του οργανισμού μας, θα αποτελέσει το βασικό «εργαλείο» στην προσπάθεια να ενημερώσουμε άμεσα τα παιδιά και τους εφήβους για την κακοποίηση, τα δικαιώματα τους καθώς και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή τους φίλους τους.

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, το YouSmileTv θα αφιερώσει μία τηλεοπτική διαδικτυακή εκπομπή στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, με πρωταγωνιστές -όπως πάντα- τα ίδια τα παιδιά!

Συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε την εκπομπή τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6μμ στο http://www.yousmile.gr/webtv.

Σήμερα που η χώρα μας διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών, τα παιδιά μας - τα πιο ευαίσθητα, ελπιδοφόρα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας- μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται ένα παιδί που έχει βιώσει, στην πιο καθοριστική περίοδο της ζωής του, την πιο άγρια και βάναυση πλευρά της.

Ωστόσο, υπάρχει λύση για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης κάθε μορφής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω:

- της Εθνικής Γραμμής SOS 1056
http://www.hamogelo.gr/7-1/754/Ethnikh-thlefonikh-grammh-gia-ta-poidia-SOS-1056

- του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά
http://www.hamogelo.gr/7-1/769/Ethniko-kentro-gia-ta-exafanismena-koi-ypo-ekmetalleysh-poidia

- των 11 σπιτιών για τη φιλοξενία παιδιών θυμάτων
http://www.hamogelo.gr/7-1/771/Ta-spitia-mas

- των Κέντρων Κοινωνικής & Ψυχολογικής Στήριξης
http://www.hamogelo.gr/7-1/767/Koinonikh-koi-psyxologikh-sthrixh-poidion

- του Τμήματος Ενημέρωσης Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Γονέων
http://www.hamogelo.gr/7-1/770/Enhmerosh-poidion--goneon-koi-ekpoideytikon

και πληθώρας άλλων δράσεων, έχει καταφέρει να επιστρέψει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα που οι επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, και δυστυχώς οι υφιστάμενες δομές πρόνοιας δεν επαρκούν, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, το έργο μας δυναμικά, με ακόμα περισσότερη ένταση. Σε αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε δίπλα μας!

Ευχή μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, ώστε κανένα παιδί να μην υποστεί ξανά οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τουρισμό



Προωθούνται τουριστικά πακέτα συνοδευόμενα από παροχές φροντίδας.

Τα νοσοκομεία της χώρας μπορεί να μην... ενδείκνυνται για παροχές υγείας, ωστόσο θα φανούν χρήσιμα στον... τουρισμό! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.

Από τι στιγμή που οι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στα τουριστικά θέρετρα της χώρας, οι γραφειοκράτες του υπουργείου αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες των νοσοκομείων.

Όχι για τους ασθενείς, για αυτούς θα παραμείνουν κλειστές, αλλά για τους τουρίστες. Η επιχείρηση «Διακοπές στο ΕΣΥ» είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει περίοπτη θέση στο σχεδιασμό.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν ποικιλοτρόπως τους πανέμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας και της Κρήτης ειδικότερα και προωθούν τουριστικά πακέτο συνοδευόμενα από παροχές φροντίδας.

Έτσι λοιπόν, μία οικογένεια που ένα μέλος της αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας θα μπορεί να συνδυάσει τις διακοπές της παράλληλα με τη νοσηλεία του αρρώστου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα τον τουρισμό υγείας ώστε να εξοικονομήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ και να προσελκύσει ξένους τουρίστες. Μάλιστα ετοιμάζεται και σχετικός νόμος που θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και θα προβλέπει όλες τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του σχεδίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Με 6,7 εκατ. ενισχύει το υπ. Εσωτερικών τους δήμους



Για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

Με το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων και υπηρεσιών.

Επίσης, με άλλη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) ποσό 3.500.000 ευρώ στους δήμους του νομού Δωδεκανήσου από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων.


Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς διδύμων για δεύτερη φορά



Οι πιθανότητες να μείνει πάλι έγκυος σε δύο έμβρυα ήταν 1 στις 170.000.

Διπλά τα είδε για δεύτερη φορά η 25χρονη Emma Power όταν πήγε για τον καθιερωμένο υπέρηχο στο γυναικολόγο της!

Η μητέρα δύο δίδυμων αγοριών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν έγκυος σε δίδυμα για δεύτερη φορά, καθώς οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ήταν μόλις 1 στις 170.000.

«Ούτε ο σύζυγός μου με πίστεψε όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του ανακοινώσω τα νέα. Έτσι πήρα τη φωτογραφία του υπερηχογραφήματος και πήγα να τον βρω στη δουλειά του» είπε η νεαρή μητέρα.



Το ζευγάρι από το York έχει ήδη δύο αγόρια έξι ετών, τον Kyle και τον Connor. Στην οικογένειά τους προστέθηκαν τώρα οι νεογέννητες Ruby και Jessica.

The pair, from Tang Hall, York, are already parents to six-year-olds Kyle and Connor - and had to get ready to make some space for Ruby and Jessica.



Είναι το «τρίτο σετ» διδύμων που γεννιούνται από την πλευρά της Emma, όπως είπε η ίδια στη Daily Mirror.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η Emma συνέλαβε τα δίδυμα και τις δύο φορές φυσιολογικά και δεν έκανε κάποια θεραπεία γονιμότητας.



Οι ευτυχείς γονείς τώρα θα πρέπει να περιμένουν λίγο καιρό να μεγαλώσουν τα κορίτσια για να δουν αν είναι πανομοιότυπα ή όχι, αναφέρει η εφημερίδα. Πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα δίδυμα μπορεί να διαφέρουν γενετικά. Παρότι τα πανομοιότυπα μοιράζονται το ίδιο DNA, ερευνητές ανακάλυψαν στοιχεία που τους κάνουν να πιστεύουν ότι έχουν μικρές γενετικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο, οι οποίες ευθύνονται για αλλαγές ανάμεσά τους μεγαλώνοντας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος στην υποχρεωτική συνταγογράφηση


Καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να αναγράφουν το σκεύασμα που θεωρούν απαραίτητο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν ν αναγράφουν στις συνταγές το φαρμακευτικό σκεύασμα που θεωρούν απαραίτητο για τον ασθενή.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστική ουσίας και καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν την συνταγογράφηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εκτιμούν ότι είναι κατάλληλο για τον ασθενή αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.

Ο ΙΣΑ αναφέρει επίσης:

«Η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και αναλογιζόμενος την τεράστια ευθύνη που φέρει για την προστασία της καλεί τα μέλη του να συνταγογραφούν ως εξής:

Εφόσον στις συνταγές απαλειφθεί το πεδίο «προτεινόμενη θεραπεία» ν αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που θωρούν αναγκαίο για τον ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία στο πεδίο « οδηγία». Προσθέτοντας ότι: «ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής»

Ο ΙΣΑ πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για την συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας .

Όταν ο γιατρός συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία, χωρίς να μπορεί να επιλέγει ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή του, τότε η Δημόσια Υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας, ότι τασσόμεθα υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αποφάσεων που ελλοχεύουν τον κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας, αλλά και της θνητότητας των πολιτών μας

Οι γιατροί δεν είναι λογιστές ούτε πειραματιστές, είναι θεραπευτές. Και έχουν ευθύνη της θεραπευτικής αγωγής που επιλέγουν εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή τους.

Ο εξορθολογισμός στη φαρμακευτική δαπάνη, μπορεί να συμβεί μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τον περαιτέρω ηλεκτρονικό έλεγχο , τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις θετικές λίστες.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξορθολογισμό η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αποτελεί ένα «ύποπτο »μέτρο που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα χωρίς να εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».


Διαβάστε περισσότερα...

Καρα-ψυχάρα ο "τυπάρας"


Έδωσε χρήματα για καλό σκοπό.

Τον «άνθρωπο» Γιώργο Καραγκούνη είχαν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τις προηγούμενες μέρες οι άνθρωποι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας, πόσο μάλλον για το Θεραπευτήριο που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, ο «Κάρα» έκανε δωρεά 10.000 ευρώ, προσφέροντας στους ανθρώπους, στη Διοίκηση και τους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Συγκεκριμένα, το ποσό που δώρισε ο Γιώργος Καραγκούνης στο Θεραπευτήριο προέρχεται από το πριμ που του αναλογούσε ως παίκτη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μπράβο Γιώργο...

Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνει τα τέλη ο Δήμος Αθηναίων


Σε μειώσεις των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, προχωρά ο Δήμος της Αθήνας. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προβλέπεται μείωση 50% των τελών σε άπορες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Για τα νέα ζευγάρια που θα κατοικούν στο δήμο Αθηναίων αποφασίσθηκε μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για δυο χρόνια. Από τα τέλη απαλλάσσονται πλήρως οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, όσοι καταστηματάρχες υπέστησαν καταστροφές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη έως τον Μάιο του 2013. Σε ότι αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τραπεζοκαθισμάτων, αποφασίσθηκαν μειώσεις που κυμαίνονται από 8% έως 58% ανάλογα με την περιοχή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες αυξήσεις από τη ΔΕΗ;


Προτάσεις για αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το 2013, δέχεται η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις που προτείνονται, αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 20% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή, θα κινηθεί στο 10%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταργήσει τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις κατηγορίες, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες των καταναλωτών, μέχρι τον Ιούνιο του 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκα κοντά στην κατάθλιψη


Ο Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας Ρενέ Άντλερ αποκάλυψε ότι βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάθλιψη και φοβήθηκε ότι θα έχει την κατάληξη του συμπατριώτη του, Ρόμπερτ Ένκε.

Πρόκειται για τον αυτόχειρα τερματοφύλακα του Ανόβερου, που αυτοκτόνησε τον Νοέμβριο του 2009. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Stern», ο 27χρονος γκολκίπερ του Αμβούργου υπενθύμισε τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου του. «Θα μπορούσα να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μετά την εγχείρηση στο γόνατο, τον Ιούλιο του 2011, ο Άντλερ δεν έχασε μόνο την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, από τον 19χρονο Μπερντ Λένο.


Διαβάστε περισσότερα...

Η ορμόνη του πιστού συζύγου


Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ωκυτοκίνη αποτρέπει το εξωσυζυγικό σεξ.

Η ωκυτοκίνη είναι γνωστή σήμερα ως "μητρικό φίλτρο" και "ορμόνη της αγάπης" και έχει ιδιαίτερα έντονη δράση στους κοινωνικούς δεσμούς καθώς για πρώτη φορά παράγεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τον θηλασμό.

Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι όταν δύο άνθρωποι ολοκληρώνουν την ερωτική πράξη, τα σώματα τους πλημμυρίζουν από ωκυτοκίνη. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα επίπεδα της και όταν βρίσκονται σε εν γένει φυσική επαφή, αγκαλιά, χορό κ.α.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόνης έδειξε ότι τα επίπεδα ορμόνης ωκυτοκίνης καθορίζουν αν ένας άνδρας είναι επιρρεπής στην απιστία ή όχι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To νέο μπότοξ που σβήνει τις ουλές


Θεωρείται ως το νέο μπότοξ και υπόσχεται να καταπολεμήσει ακόμη και τους μαύρους κύκλους ή να "σβήσει" τις ουλές. Είναι το διοξείδιο του άνθρακα που εφαρμόζεται ενέσιμα ακριβώς όπως το μπότοξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει την ιδιότητα να πείθει το σώμα ότι του λείπει οξυγόνο.

Έτσι ο οργανισμός οδηγείται σε διαδικασία απελευθέρωσης περισσότερου οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει του χρόνου, όπου αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Εκτός αυτού όμως, το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί αύξηση του κολλαγόνου στα κύτταρα του δέρματος, το οποίο έχει αναζωογονητική δράση, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο σφριγηλό.

Όσο για τις βελόνες που χρησιμοποιούνται για την έγχυση του διοξειδίου του άνθρακα, στην περιοχή στόχευσης, είναι εξαιρετικά λεπτές, ακριβώς επειδή από μέσα τους περνάει μόνο αέριο. Έτσι, δεν προκαλούν τραυματισμό στο σημείο εισόδου.

Αξίζει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες προκειμένου να αποκλειστούν πιθανές παρενέργειες της έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλαν από το μάτι του σκουλήκι


Ένα ζωντανό σκουλήκι αφαίρεσε γιατρός από το μάτι ηλικιωμένου! Η απίστευτη ιατρική αυτή επέμβαση έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με ασθενή έναν 63χρονο από το Μεσολόγγι.

Τον ηλικιωμένο άντρα μετέφεραν στο νοσοκομείο συγγενικά του πρόσωπα οι οποίοι ήταν αρκετά τρομοκρατημένα με αυτό που έβλεπαν.

Η γιατρός που τον ανέλαβε επιβεβαίωσε στους συγγενείς πως πρόκειται για ζωντανό σκουλήκι! Έτσι, ξεκίνησε η διαδικασία της μικροεπέμβασης η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Άγνωστο είναι πάντως πως βρέθηκε το σκουλήκι στο μάτι…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές σε εφάπαξ, ενοίκια και αποζημιώσεις


Οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών οι αλλαγές που θα ενσωματώνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος.

Όσοι προσδοκούν εφάπαξ, ακόμα και μετά από μακρά αναμονή, κινδυνεύουν από απόλυση ή έχουν μικροεισοδήματα από ενοίκια μάλλον θα βρεθούν προ νέων δυσάρεστων εκπλήξεων. Εκτός κι αν οι αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται λειάνουν κάποιες από τις προωθούμενες διατάξεις.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς για εφάπαξ, αποζημιώσεις απόλυσης και εισοδήματα από ενοίκια καθιερώνονται κλίμακες αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστές από 10% έως και 45%.

Το παράδοξο είναι ότι εφάπαξ και εισοδήματα από ενοίκια έχουν την ίδια ακριβώς φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ αν οι αλλαγές συνδυαστούν με τις προωθούμενες «βελτιώσεις» στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, ένας μισθωτός θα έχει μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση από έναν εισοδηματία, που απλώς εισπράττει ενοίκια.

Συγκεκριμένα:

Εφάπαξ: Η προτεινόμενη κλίμακα επιβάλλει φόρο από το πρώτο ευρώ και μέχρι το όριο των 12.000 ευρώ με συντελεστή 10%. Στο κλιμάκιο των επόμενων 48.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 30% και για εφάπαξ άνω των 60.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής 45%.
Με τον τρόπο αυτό, φορολογούμενος ο οποίος θα λάβει εφάπαξ 15.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.900 ευρώ, ενώ στα 20.000 ευρώ ο φόρος ανεβαίνει στα 3.600 ευρώ. Σήμερα τα εφάπαξ είναι αφορολόγητα, καθώς την τελευταία φορά που επιχείρησε το 2010 η κυβέρνηση να περάσει φορολόγηση των εφάπαξ η σχετική διάταξη αποσύρθηκε κακήν κακώς.

Ενοίκια: Προωθείται αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με την ίδια ακριβώς κλίμακα με αυτήν των εφάπαξ. Σήμερα τα εισοδήματα από ενοίκια προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ. Αν περάσει η προτεινόμενη κλίμακα για τα ενοίκια, μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι εισπράττουν χαμηλά ποσά από ενοίκια και δεν έχουν άλλα εισοδήματα, καθώς χάνουν το ισχύον αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι εισπράττουν πολύ υψηλά ενοίκια.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος ο οποίος εισπράττει σήμερα ετήσια ενοίκια 100.000 ευρώ χωρίς άλλα εισοδήματα, φορολογείται με βάση την κλίμακα και οφείλει φόρο εισοδήματος 32.420 ευρώ και συμπληρωματικό φόρο 3.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 35.420 ευρώ.

Με τις αλλαγές, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πληρώνει φόρο 33.600 ευρώ ή 1.820 ευρώ λιγότερα.

Αντίθετα, φορολογούμενος με αποκλειστικό εισόδημα από ενοίκια ύψους 5.000 ευρώ σήμερα δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ φόρο, αλλά με τις αλλαγές θα οφείλει 500 ευρώ.

Αποζημιώσεις: Μετά το «κούρεμα» των αποζημιώσεων, γεννάται ένα ζήτημα: ποιος δικαιούται αποζημίωση απόλυσης πάνω από 50.000 ευρώ. Όσοι «τυχεροί» πάντως θα κληθούν να πληρώσουν παραπάνω φόρο.

Μέχρι σήμερα οι αποζημιώσεις απόλυσης έχουν αφορολόγητο όριο 60.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβάλλονται συντελεστές φόρου από 10% έως και 30%. Οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν τον φόρο από το επίπεδο των 50.000 ευρώ. Στο κλιμάκιο αποζημίωσης από 50.000 έως 62.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 10%, από 62.001 έως 110.000 ευρώ ο φόρος αυξάνεται σε 30% και στη συνέχεια το υπερβάλλον ποσό θα φορολογείται με 45%.

Έτσι ένας εργαζόμενος που θα χάσει τη δουλειά του και δικαιούται αποζημίωση 60.000 ευρώ σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, ενώ μετά τις αλλαγές θα πρέπει να «εισφέρει» στα έσοδα του Δημοσίου 1.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με καθυστέρηση οι συντάξεις


Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.

Με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί η καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αρχής πληρωμών και θα εντοπιστούν εγκαίρως οι συνολικές αποδοχές των συνταξιούχων από κάθε πηγή, ώστε να επιβληθούν και οι νέες μειώσεις που κυμαίνονται από 5 έως και 20% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί κατά πάσα πιθανότητα για την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου που καταβάλλονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου, τότε θα ισχύσει για συντάξεις Φεβρουαρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Πιο σύντομα οι συντάξεις;


Συντάξιμες αποδοχές έξι μηνών (αντί τριών που ισχύει σήμερα) θα λαμβάνουν από το 2013 όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, ώστε να καλύπτουν τα βασικά έξοδα διαβίωσης, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.


Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη -σχετικά με την καθυστέρηση απονομής συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση σύντμησης του χρόνου απονομής των συντάξεων, ενώ και στο επόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιλαμβάνονται ανάλογες ρυθμίσεις.
Στην ερώτησή του, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι στις παραμέτρους που οδηγούσαν στο παρελθόν στην καθυστέρηση απονομής των συντάξεων, προστέθηκαν οι μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα πλέον ο χρόνος για την απονομή κύριας σύνταξης να φθάνει –κατά μέσο όρο- τους 10 μήνες, τους 15 μήνες για την επικουρική, ενώ για τη διαδοχική χρειάζονται από δυόμισι έως τέσσερα χρόνια.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μεταξύ άλλων να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτικές ενισχύσεις από το κράτος και πρόσληψη προσωπικού ειδικά στα τμήματα των συντάξεων και ανακεφαλαίωσης των εσόδων, όπως και παρεμβάσεις στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).
Ο υφυπουργός επισήμανε ότι μόνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούσαν για συνταξιοδότηση, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ήταν περίπου 157.000 (35.300 για κύρια σύνταξη και 71.700 για επικουρική). Επίσης έκανε γνωστό ότι από αυτούς που αιτήθηκαν κύριας σύνταξης μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί η προσωρινή σε 37.124 δικαιούχους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει το σύστημα για το επίδομα θέρμανσης


Ενεργοποιείται σε περίπου μία ώρα, το σύστημα της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων για την έναρξη της διαδικασίας που αφορά στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Μέσω Ιντερνετ, στο site www.gsis.gr εισέρχεστε με κωδικούς Taxis Net ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητά το σύστημα από το εκκαθαριστικό σας, ένα λογαριασμό της ΔΕΗ κι ένα λογαριασμό τραπέζης, ώστε να κατατεθεί το επίδομα.

Τα πρώτα χρήματα "τρέχουμε" να τα δώσουμε μέσα σε 10-15 μέρες, είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, που διευκρίνισε ότι όσες φορές κι αν αγοράσει κανείς πετρέλαιο, μία μόνο φορά θα κάνει την ηλεκτρονική αίτηση, διότι τα τιμολόγια θα κατατίθενται αυτόματα από τον πρατηριούχο.

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της μεταβολής μισθών ή ανεργίας μέσα στο 2012, κι ενώ το σύστημα ζητά το εκκαθαριστικό του 2011, ο κ. Θεοχάρης ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι είναι τόσοι πολλοί οι άνεργοι που δεν υπάρχουν χρήματα, ώστε να καταστούν όλοι δικαιούχοι για επίδομα.
"Εχω θέσει το θέμα και το βλέπουμε", είπε ο κ. Θεοχάρης.

Όσοι δεν μπορούν να κάνουν την διαδικασία ηλεκτρονικά - και είναι, βεβαίως πολλοί -

μπορούν να το κάνουν στις τράπεζες, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δείτε το βίντεο από το Mega.







Διαβάστε περισσότερα...

88.368 "πράσινες" αιτήσεις


Σε 88.368 ανέρχονται οι αιτήσεις στις τράπεζες για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον». 

Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μάκης Παπαγεωργίου, το ενδιαφέρον των πολιτών έχει αυξηθεί σημαντικά και, από τον Οκτώβριο και μετά, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 2.000 την εβδομάδα.
Έως σήμερα, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 88.368, από τις οποίες πάνω από το 50% έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 από αυτές, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. 
Επιπλέον, αναμένεται η υπαγωγή ακόμη 4.000 αιτήσεων.
Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα, το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από το 50% ολική εκταμίευση.
Στοιχεία για την πορεία του προγράμματος, είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, επισημαίνοντας ότι συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απορρίπτουν αιτήσεις, αν και πληρούν τις προϋποθέσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει η πληρωμή των συντάξεων


Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.

Με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί η καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αρχής πληρωμών και θα εντοπιστούν εγκαίρως οι συνολικές αποδοχές των συνταξιούχων από κάθε πηγή, ώστε να επιβληθούν και οι νέες μειώσεις που κυμαίνονται από 5 έως και 20% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί κατά πάσα πιθανότητα για την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου που καταβάλλονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου, τότε θα ισχύσει για συντάξεις Φεβρουαρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Δίνει διευκρινίσεις το ΙΚΑ


Δεν απαιτείται καμία εκ των προτέρων ενέργεια των ασφαλισμένων (π.χ. κατάθεση αίτησης) όσον αφορά στο θέμα της κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, διευκρινίζει το ΙΚΑ.

Όπως επισημαίνει το ΙΚΑ, το στοιχείο της κατοχύρωσης ελέγχεται από τις υπηρεσίες συντάξεων κατά το χρόνο που εξετάζεται το αίτημα συνταξιοδότησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι για τις νέες διατάξεις περί συνταξιοδότησης που προβλέπει ο ν. 4093/2012 θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Επίσης, σημειώνει, δεν απαιτείται να γίνει εντός του 2012 η κατάθεση αίτησης για αναγνώριση πλασματικών χρόνων προκειμένου να κατοχυρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του έτους αυτού ή προγενέστερου έτους.

Για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, η προβλεπόμενη σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί οποτεδήποτε πριν την αίτηση για συνταξιοδότηση ή και ταυτόχρονα με αυτήν, αναφέρει το ΙΚΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως


Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
Η απάντηση του κ. Ζερβού είναι αποκαλυπτική καθώς γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Ο κ. Ζερβός σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Λύση στη μεταφορά μαθητών


Με τα ποσά των 14,5 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες και των 3,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς των μαθητών, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει λύση στο μείζον ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μπέικον εχθρός των αγγείων



Τι διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Calgary στον Καναδά.

Τα λιπαρά δρουν επιβαρυντικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και μακροπρόθεσμα σχετίζονται με την εναπόθεση λίπους στις αρτηρίες και την πρόκληση αρτηριοσκλήρυνσης. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Calgary στον Καναδά ωστόσο θέλησαν να διαπιστώσουν την άμεση επίδραση ενός και μόνο λιπαρού γεύματος στα αγγεία μας.

Η ομάδα του ερευνητή Dr Todd Anderson ζήτησε από μια ομάδα υγιών, μη καπνιστών φοιτητών να ξεκινήσουν την ημέρα τους είτε χωρίς πρωινό, είτε έχοντας φάει δυο σάντουιτς με μπέικον του εμπορίου χάρη στα οποία προσέλαβαν 900 θερμίδες συνολικά, καθώς και 50 γρ. λίπους.

Ο δείκτης βάσει του οποίου οι ερευνητές εκτίμησαν την επίδραση του πρωινού γεύματος ήταν η μέτρηση της ταχύτητας μικροκυκλοφορίας του αίματος στο μπράτσο των συμμετεχόντων - οι υψηλές τιμές της οποίας σημαίνουν ότι τα μικρά αγγεία του μπράτσου διαστέλλονται ικανοποιητικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δυο ώρες μετά το λιπαρό πρωινό ο εν λόγω δείκτης είχε μειωθεί κατά 15% έως 20%.

Αν και η επίδραση ενός μεμονωμένου γεύματος δεν επαρκεί για τη εξαγωγή συμπερασμάτων εντούτοις η έρευνα δείχνει ότι ένα λιπαρό γεύμα μπορεί να είναι πολύ πιο βλαβερό – και πολύ πιο γρήγορα – από όσο πιστεύουμε.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μύθος ή αλήθεια πώς σπάει το πέος;


Ένα από τα μεγαλύτερα αντρικά μυστήρια στο μικροσκόπιο...Πρόκειται για μείζον θέμα που απασχολεί τους άντρες από τα μικράτα τους. Φήμες, ιστορίες, θρύλοι και αστικοί μύθοι το συνοδεύουν, συσκοτίζοντας ακόμα περισσότερο το τοπίο.

Στ' αλήθεια όμως, μπορεί να σπάσει το πέος;

Το αντρικό μόριο μπορεί να σπάσει, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο που σπάει ένα κόκαλο. Κι αυτό γιατί το πέος δεν περιέχει κόκαλα, παρά μόνο συνδέσμους και ιστούς, οι οποίοι βοηθούν στη στύση.

Αν λοιπόν λυγίσει βίαια και δυνατά ένα πέος σε στύση, θα... ακούσουμε έναν ήχο «σπασίματος», ο οποίος και θα συνοδεύεται από ανείπωτο πόνο. Στη συνέχεια πρηξίματα και μελανιές θα κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμα και όταν το πέος δεν είναι πλέον σε στύση...



Το πρήξιμο και ο πόνος θα υποχωρήσουν σταδιακά σε διάστημα λίγων ημερών, μπορεί ωστόσο να παραμείνει ένα πρόβλημα: ο ουλώδης ιστός που θα δημιουργηθεί μετά το «κάταγμα» ενδέχεται να προκαλέσει καμπύλωση του πέους ή ακόμα και κλίση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι ήπιοι τραυματισμοί δεν προκαλούν συνήθως δυσλειτουργίες, αλλά τα σοβαρά περιστατικά μπορούν να επιφέρουν στυτικές ανωμαλίες, αποτρέποντας μια φυσιολογική συνουσία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η υγιεινή διατροφή της γυναίκας



Τι πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό διαιτολόγιο.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της υγείας. Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, θα πρέπει να απολαμβάνουν μια ποικιλία τροφών, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, υγιεινά λιπαρά οξέα, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Οι ειδικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά σε όλα τα στάδια της ζωής των γυναικών, είναι μεταβαλλόμενες και εξατομικευμένες.

Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, παρέχουν ενέργεια για την πολυάσχολη ζωή των γυναικών, βοηθούν στην πρόληψη και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης διαφόρων παθήσεων.

Μια υγιεινή καθημερινή διατροφή για τη γυναίκα, περιλαμβάνει:

- Τουλάχιστον τρεις μικρομερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως ολικής αλέσεως ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, καφέ ρύζι ή βρώμη.

- Τρία μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή χωρίς λιπαρά), όπως χαμηλών λιπαρών ή χωρίς λιπαρά γάλα, γιαούρτι ή τυρί.

- Περίπου 5 - 6 μικρομερίδες απαραίτητης πρωτεΐνης για τον οργανισμό, όπως πρωτεΐνη άπαχου κρέατος κοτόπουλο και γαλοπούλα, μέτρια λιπαρού όπως τα ψάρια και τέλος συμπληρωματική πρωτεΐνη φυτικής προελεύσεως (όπως τα φασόλια, οι φακές και τα μπιζέλια, ρεβίθια) σε συνδυασμό με αμυλώδη τρόφιμα (π.χ ρύζι).

- Δύο φλιτζάνια φρούτα όπως μήλα, μούρα, πορτοκάλια, μπανάνες και αχλάδια.

- Δύο με τρία φλιτζάνια λαχανικά, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ντομάτα, κολοκύθα, πιπεριές, κρεμμύδια, μπρόκολα, μανιτάρια και καρότα.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πηγές μικροβίων τα κινητά γιατρών



Έρευνα για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αυστραλίας.

Τα κινητά τηλέφωνα των γιατρών αποτελούν εστίες μόλυνσης στα νοσοκομεία σύμφωνα με μελέτη που διεξάγουν αυτό τον καιρό ερευνητές στην πολιτεία της Τασμανίας.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας από το πανεπιστήμιο της Τασμανίας Φουγκ Γιτσάο, ολοένα και περισσότεροι γιατροί κάνουν χρήση κινητών στα νοσοκομεία.

«Τα κινητά είναι εστίες μόλυνσης και συχνά οι γιατροί δεν καθαρίζουν τα κινητά τους, ούτε πλένουν τα χέρια τους με αποτέλεσμα οι ιοί να μεταδίδονται και σε ασθενείς» λέει ο Γιτσάο.

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, περίπου 200.000 μολύνσεις μεταδίδονται ετησίως σε ασθενείς και η έρευνα θα επιδιώξει να δει τον ρόλο που παίζουν τα κινητά στο φαινόμενο αυτό.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα συμπτώματα του «μίνι-εγκεφαλικού»


Έρευνα αποκαλύπτει την ελλιπή γνώση για τη σοβαρότητα του επεισοδίου.
Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο επειδή αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα σημάδια ενός παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, γνωστό και ως « μίνι-εγκεφαλικό», σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας επιδημιολογικής μελέτης σε 2.000 άτομα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι:

- Πάνω από τα δύο τρίτα (68%) όσων ρωτήθηκαν δεν αναγνώριζαν τα συμπτώματα ενός «μίνι-εγκεφαλικού», με πάνω από το ένα τέταρτο (26%) να πιστεύουν ότι επρόκειτο για συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

- Σχεδόν εννέα στους δέκα (87%) θα ανησυχούσαν αν εμφάνιζαν συμπτώματα «μίνι-εγκεφαλικού», ωστόσο, σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) δεν θα σπεύδανε να πάνε στο νοσοκομείο.

- Πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων (68%) δεν είχαν ακούσει ποτέ για το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο και δύο στους πέντε (40%) αγνοούσαν ότι ένα «μίνι-εγκεφαλικό» αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για ένα επερχόμενο σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα συμπτώματα ενός «μίνι-εγκεφαλικού» μπορεί να περιλαμβάνουν αδυναμία και ελαφρά κατάπτωση του προσώπου, προβλήματα στην εκφορά του λόγου και αίσθηση «τσιμπήματος» από βελόνες και ακίδες στη μία πλευρά του σώματος. Συχνά, όμως, αυτά τα συμπτώματα διαρκούν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε δείξει ότι ένα στα δέκα άτομα που περνάνε «μίνι-εγκεφαλικό» θα υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο εντός μίας εβδομάδας, εκτός και αν λάβει προληπτικά μέτρα αμέσως μετά τα αρχικά ανησυχητικά συμπτώματα.

Όπως λέει ο Peter Rothwell, καθηγητής κλινικής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο αποτελεί έκτακτο περιστατικό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με επείγουσα ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, η τελευταία μελέτη δείχνει ότι τα συμπτώματα του "μίνι-εγκεφαλικού" εξακολουθούν να παραγνωρίζονται. Αυτό πρέπει να αλλάξει.»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή νευρολογίας Jon Barrick, «όποιος παρουσιάζει τα ύποπτα συμπτώματα, ανεξάρτητα από το αν αυτά εξαφανιστούν εντός λίγων λεπτών, θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο αμέσως. Κι αυτό διότι το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο προκαλείται από μια προσωρινή διακοπή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο».

Τα ύποπτα συμπτώματα

- Αδυναμία προσώπου: Το άτομο παρουσιάζει εμφανή εικόνα πτώσης του προσώπου, συνήθως στη μία πλευρά.

- Αδυναμία βραχίονα: Το άτομο δεν είναι σε θέση να σηκώσει και τα δύο του χέρια πάνω από το κεφάλι του.

- Προβλήματα λόγου: Το άτομο ψευδίζει όταν προσπαθεί να μιλήσει.

Εάν υπάρχει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα αυτά, πρέπει να ζητηθεί αμέσως ιατρική βοήθεια.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σύστημα διάγνωσης του αυτισμού


Λειτουργεί αναλύοντας τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των βρεφών.
Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα ανέπτυξε ένα υπολογιστικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει δείκτες αυτιστικής συμπεριφοράς σε βρέφη έως 18 μηνών από το βάδισμα, τις κινήσεις του κεφαλιού και του σώματος, καθώς και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Το εργαλείο ανάλυσης βίντεο αναπτύχθηκε από τον Jordan Hashemi και είναι σχεδιασμένο να αξιολογεί τέσσερα θεμελιώδη πρότυπα συμπεριφοράς: την οπτική παρακολούθηση, την απόσπαση της προσοχής, την εκδήλωση ενδιαφέροντος ή έλλειψη αυτού και διαταραχές στην κινητική συμπεριφορά.

Η ανάλυση γίνεται βάζοντας τα βρέφη να εκτελέσουν έναν αριθμό απλών ασκήσεων ή πράξεων, όπως αυτές ορίζονται από τους ειδικούς.

Οι πράξεις αυτές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κινήσεων τους, τις αντιδράσεις τους στη θέα ή τον ήχο ενός αντικειμένου, την επίκληση και την απόσπαση της προσοχής τους καθώς και τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια. Ανάλογα με τις αντιδράσεις τους, το σύστημα είναι ικανό να κρίνει αν πάσχουν από αυτισμό ή όχι.

Για παράδειγμα, η καθυστερημένη αντίδραση στο κούνημα μιας κουδουνίστρας μπροστά στο πρόσωπο τους, ή η παρατεταμένη προσοχή σε ένα αντικείμενο παρά τις όποιες προσπάθειες απόσπασης, συνήθως αποτελούν κάποια από τα πρώιμα σημάδια κινδύνου.

Σε μια από τις πρώτες μελέτες συμμετείχαν 15 βρέφη ηλικίας από πέντε έως 18 μηνών. Κάθε ένα από αυτά αξιολογήθηκε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, από έναν ειδικό ψυχολόγο, από έναν παιδοψυχίατρο, από δυο φοιτητές ψυχολογίας και από το νέο σύστημα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το σύστημα ξεπέρασε σε αποτελεσματικότητα τον παιδοψυχίατρο και τους δυο φοιτητές και έδινε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων την ίδια εκτίμηση με τον ειδικό εμπειρογνώμονα.

Το λογισμικό ουσιαστικά έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει την δουλειά ενός ειδικού γιατρού, προσφέροντας έγκαιρη και ουσιαστική διάγνωση.

Στον αυτισμό, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των βρεφών στη μετέπειτα ζωή τους, όμως οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στους ειδικούς γιατρούς, κάτι που συνήθως οδηγεί σε καθυστερημένη διάγνωση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς κόβεται ο λόξιγκας



Οι 8 αποδεδειγμένοι τρόποι να απαλλαγείτε από την ενοχλητική του παρουσία.

Μόνο ένα πράγμα είναι πιο ενοχλητικό από τον λόξιγκα: να ακούς τον λόξιγκα του άλλου!

Για το καλό όλων λοιπόν, να τα 8 μέτρα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τον κόψετε στο άψε-σβήσε.

Η επιστήμη λέει ότι το τρικ είναι να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα υπερδιεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο ή παρεμβαίνοντας με την αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

Και για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται φυσικά να στεκόμαστε στο ένα πόδι και να τρίβουμε το στομάχι με το χέρι!



Φάτε μέλι

Καταπιείτε μια κουταλιά της σούπας μέλι (ή ζάχαρη, αν δεν έχετε) για να καλμάρετε το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αν η γλυκιά υπερφόρτωση δεν λύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε την ξινή: φάτε λίγο λεμόνι.

Πιέστε με τα δάχτυλα τα αυτιά σας

Πατήστε με τα δάχτυλα το μαλακό μέρος πίσω από τα αυτιά. Η πίεση στο σημείο αυτό αναγκάζει το διάφραγμα να χαλαρώσει και να σταματήσει ο λόξιγκας. Δοκιμάστε το για 30 δευτερόλεπτα.

Κρατήστε την αναπνοή σας

Κρατήστε τη όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναγκάσετε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αν το παρακάνετε ωστόσο και νιώσετε ζάλη, σταματήστε επιτόπου.



Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας

Βγάζοντας έξω τη γλώσσα όσο πιο πολύ μπορείτε, ανοίγετε τον λάρυγγα και διευκολύνετε την αναπνοή. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να σταματήσουν οι σπασμοί του διαφράγματος, που προκαλούν τον λόξιγκα.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η διαδικασία της κατάποσης μπορεί να κόψει τον λόξιγκα.



Αναπνεύστε μέσα σε σακούλα

Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλό ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Και βέβαια οι βαθύτερες αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.

Γαργαλίστε τον ουρανίσκο σας

Όχι με το δάχτυλο, με μια μπατονέτα. Ο ερεθισμός του ουρανίσκου έχει βρεθεί ότι σταματά τον λόξιγκα.

Κάντε ένα κρύο μπάνιο

Αν όλα τα παραπάνω δεν δουλέψουν, έρχεται το σοκ του κρύου μπάνιου. Σοκ κυριολεκτικό για τον οργανισμό, θα προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στον ρυθμό της αναπνοής και ο λόξιγκας θα γίνει παρελθόν.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόση ποσότητα καφεΐνης μπορεί να αποβεί θανατηφόρα


Τι δείχνουν τα αποτελέσματα νέας έρευνας.
To περιοδικό Popular Science αφιέρωσε μια εκτενή μελέτη για να απαντήσει στο ερώτημα «τελικά πόση καφεΐνη μπορεί να μας σκοτώσει»;

Εν συντομία: κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται περίπου 6 γαλόνια καφέ, δηλαδή 26,5 λίτρα καφέ για να αποβούν μοιραία!

Όμως, όπως αναφέρεται στη μελέτη, το νούμερο αυτό δεν είναι και τόσο ενδεικτικό καθώς τα ανεκτά όρια κάθε οργανισμού στην καφεΐνη ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πολλαπλοί παράγοντες όπως θέματα υγείας, νοσήματα, διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ κλπ παίζουν ρόλο.

Η επιθεώρηση Journal of Caffeine Research αναφέρει ότι 10 γραμμάρια καφεΐνης μπορούν να αποδειχτούν θανάσιμη δόση.

Η ασφαλής ποσότητα καφέ που μπορεί να καταναλώσει ο μέσος ενήλικος είναι 2 έως 4 κούπες ημερησίως, δηλαδή περίπου 200-300 mg (μιλιγραμμάρια).

Από τα 500 mg και πάνω όμως, η κατανάλωση της ουσίας μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως αϋπνία, ταχυπαλμία, τρέμουλο. Οι θάνατοι που αναφέρονται από τοξική δηλητηρίαση από καφεΐνη δεν είναι τόσο συχνή(δυο περιστατικά το χρόνο), όμως, και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κατάχρηση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ποιότητα ζωής καρκινοπαθών εξαρτάται από το είδος καρκίνου


Τι δείχνουν οι έρευνες για τη ψυχική και σωματική τους υγεία.
Η ποιότητα ζωής επιζώντων από τον καρκίνο μπορεί να ποικίλλει ευρέως βάσει του είδους του καρκίνου, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί που επιβιώνουν από τη συγκεκριμένη νόσο έχουν χαμηλότερη από τη φυσιολογική ποιότητα ζωής, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές εστίασαν σε περισσότερους από 1.800 ενήλικες επιζώντες από τον καρκίνο και περισσότερους από 24.000 ενήλικες χωρίς ιστορικό καρκίνου και ανακάλυψαν ότι οι επιζώντες από μελάνωμα, καρκίνο μαστού και προστάτη είχαν ποιότητα ζωής συνδεόμενη με την ψυχική και σωματική υγεία παρόμοια με αυτούς που δεν εμφάνισαν ποτέ καρκίνο.

Επιζήσαντες από καρκίνο τραχήλου, αίματος και παχέος εντέρου, καθώς και καρκίνων με χαμηλότερο του 25% ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία (ήπατος, πνεύμονα και παγκρέατος), ωστόσο, είχαν χειρότερη ποιότητα ζωής σχετιζόμενη με τη σωματική υγεία.

Οι επιζώντες από καρκίνο τραχήλου και καρκίνους με χαμηλό ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία, επίσης είχαν χειρότερη ποιότητα ζωής σχετιζόμενη με τη σωματική και την ψυχική υγεία.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποσοστό 25% των επιζησάντων από καρκίνο είχαν χαμηλότερη από το φυσιολογικό ποιότητα ζωής σχετιζόμενης με τη σωματική υγεία και 10% είχαν χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με την ψυχική υγεία.

Συνολικά περίπου 3,3 εκατ. Αμερικανοί επιζώντες από καρκίνο έχουν κάτω του μέσου όρου ποιότητα ζωής σχετική με τη σωματική υγεία και σχεδόν 1,4 εκατ. κάτω του μέσου όρου όσον αφορά την ποιότητα ζωής σχετιζόμενη με την ψυχική υγεία, υπολογίζουν οι ερευνητές.

Η ερευνήτρια Kathryn Weaver, του Wake Forest Baptist Medical Center στο Winston-Salem, δήλωσε ότι είναι πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός επιζησάντων από καρκίνο που εμφανίζουν φτωχή ψυχική ή σωματική υγεία, χρόνια μετά τον καρκίνο. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention».


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ρόδι κατά των υπερβακτηριδίων



Ειδικοί δημιούργησαν λοσιόν που αντιμετωπίζει διάφορες λοιμώξεις.

Το ρόδι είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες C, A και E, σίδηρο, κάλιο και επίσης περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες.

Πρόσφατα, επιστήμονες ανακάλυψαν πως κρύβει και το μυστικό για την καταπολέμηση υπερβακτηριδίων, όπως το ΜRSΑ, τα οποία αντιμετωπίζονται εξαιρετικά δύσκολα(χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθυκιλλίνη).

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον δημιούργησαν μια λοσιόν από τη φλούδα του ροδιού, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις χάρη στις δραστικές χημικές ουσίες του φρούτου.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα φυσικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για την αντιμετώπιση των υπερβακτηρίων.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ντέκλαν Νότον αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός της φλούδας του ροδιού με βιταμίνη C και μεταλλικά άλατα έχει αποτέλεσμα μια πολύ ισχυρή επίδραση κατά την οποία τα ανθεκτικά υπερβακτήρια είτε εξουδετερώνονται είτε αδρανούν.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ωστόσο ότι θα περάσει αρκετός καιρός προτού η «θαυματουργή» λοσιόν διατεθεί στην αγορά, καθώς παρά τα τρία χρόνια διαρκούς μελέτης ακόμη βρίσκονται στο στάδιο εργαστηριακών δοκιμών της ενάντια στο υπερβακτήριο ΜRSΑ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο φορο-σοκ για τα ακίνητα


Αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, για τα εισοδήματα από ακίνητα, επιβάλλεται σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα ενοίκια που εισπράττει μέσα σε ένα χρόνο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα προστίθενται πλέον στα υπόλοιπα εισοδήματά του (εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις κ.λπ.) και δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά αυτοτελώς και από το πρώτο ευρώ. Η φορολόγηση των ενοικίων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γίνει κλιμακωτά με τρεις συντελεστές 10%, 30% και 45% χωρίς να ισχύει κανένα αφορολόγητο όριο.

Οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

-Φόρο 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ενοίκια.

-Φόρο 30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ενοίκια, δηλαδή για το τμήμα από τις 12.001 έως τις 60.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος.

-Φόρο 45% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 60.000 ευρώ.

Η κλιμακωτή φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτούν οι φορολογούμενοι από εκμίσθωση ακινήτων θα ευνοήσει κυρίως μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι οποίοι εισπράττουν ταυτόχρονα και ενοίκια τα οποία δεν υπερβαίνουν ετησίως τις 12.000 ευρώ, καθώς τα εισοδήματα αυτά θα φορολογούνται πλέον μόνο με 10%, ενώ σήμερα προστίθενται στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα της φορολογικής κλίμακας, όπου οι συντελεστές φόρου κυμαίνονται από 18% έως και 25%. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους. Επίσης ωφελημένοι θα είναι θα είναι και όσοι ιδιοκτήτες εισπράττουν σήμερα πολύ υψηλά ποσά ενοικίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοσοκομεία χωρίς κρεβάτια


Καθημερινά κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 30 ασθενείς εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Σε καθημερινή βάση και μόνο στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και βρίσκουν μόνο οι μισοί και από τους υπόλοιπους περίπου το 45% κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ποσοστό που θα ήταν 23% εάν έβρισκαν τελικά θέση.

Στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπλέον στο τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις νοσηλευτών και αν αυτοί οι άνθρωποι φύγουν, θα κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας!

Πρόκειται για μια άσχημη κατάσταση, η οποία έχει επισημανθεί τουλάχιστον μία δεκαετία που είναι γνωστό ότι οι κλίνες σε λειτουργία δεν επαρκούν για τις ανάγκες των συμπολιτών μας και καθημερινά σχεδόν υπάρχει λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ ασθενών που περιμένουν να βρεθεί διαθέσιμη κενή κλίνη ΜΕΘ για να νοσηλευθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσο νωρίτερα κοπεί το κάπνισμα τόσο το καλύτερο


Αποφεύγουν τον πρόωρο θάνατο γυναίκες που σταματούν να καπνίζουν έως τα 30.
Γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα μέχρι την ηλικία των 30 ετών σχεδόν αποφεύγουν τελείως τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1 εκατ. γυναίκες στη Βρετανία.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Lancet», έδειξαν ότι όσες κάπνιζαν σε όλη τους τη ζωή πέθαναν μια δεκαετία νωρίτερα από αυτές που δεν άρχισαν ποτέ το κάπνισμα.

Ωστόσο, όσες σταμάτησαν μέχρι την ηλικία των 30 ετών κατά μέσον όρο έχασαν ένα μήνα ζωής και αν σταμάτησαν μέχρι την ηλικία των 40 πέθαναν ένα χρόνο νεότερες. Ειδικοί δήλωσαν ότι αυτό δεν δίνει άλλοθι στους νέους να καπνίζουν.

Η έρευνα παρακολούθησε την πρώτη γενιά γυναικών που άρχισαν το κάπνισμα τις δεκαετίες ‘50 και ‘60. Καθώς άρχισαν το κάπνισμα οι γυναίκες σε μεγάλη κλίμακα αργότερα από τους άντρες, η επίπτωση μιας ζωής με τσιγάρο μόλις τώρα αναλύθηκε για τις γυναίκες.

Ο καθηγητής Sir Richard Peto, από το Oxford University, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι αν οι γυναίκες καπνίζουν σαν τους άντρες πεθαίνουν σαν τους άντρες. Όπως δήλωσε, περισσότερες από τις μισές γυναίκες που καπνίζουν και συνεχίζουν θα σκοτωθούν από τον καπνό. Πρόσθεσε ότι η διακοπή έχει αποτέλεσμα. Το κάπνισμα σκοτώνει και όσο νωρίτερα διακόψει κάποιος τόσο το καλύτερο.

Ο Peto πρόσθεσε ότι ο κύριος παράγοντας κινδύνου ήταν ο χρόνος καπνίσματος παρά η ποσότητα. Δήλωσε ότι αν κάποια καπνίζει 10 τσιγάρα την ημέρα για 40 χρόνια είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να καπνίζει 20 τσιγάρα για 20 χρόνια. Ακόμα και αν κάποια καπνίζει λίγα τσιγάρα την ημέρα έχει διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνει στη μέση ηλικία. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να μετρηθεί ο κίνδυνος του «κοινωνικού καπνίσματος» ορισμένες φορές την εβδομάδα.

Στοιχεία 1,2 εκατ. γυναικών έδειξαν ότι ακόμα και όσες κάπνιζαν λιγότερο από 10 τσιγάρα την ημέρα ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νωρίτερα. Ο Sir Richard δήλωσε ότι είναι η ίδια εικόνα που παρατηρείται και στους άντρες.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η παχυσαρκία στην εφηβεία συνδέεται με τη νεφρική ανεπάρκεια



Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τα υπέρβαρα παιδιά.

Υπέρβαροι και παχύσαρκοι έφηβοι μπορεί ενδεχομένως να έχουν αυξημένες πιθανότητες μελλοντικής νεφρικής νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι έφηβοι με επιπλέον βάρος στην ηλικία των 17 ετών είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια ως ενήλικες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα παχύσαρκα παιδιά συχνά γίνονται παχύσαρκοι ενήλικες, που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για χρόνιες νόσους όπως ο διαβήτης, οδηγώντας σε μελλοντικό κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.

Οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 1,2 εκατ. 17χρονους οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξέταση σχετικά με τη φόρμα τους, μεταξύ 1967 και 1997, ενώ μετρήθηκε και ο ΔΜΣ.

Από τους συμμετέχοντες, 874 άνθρωποι- 2,87 περιστατικά ανά 100.000 ανθρώπινα έτη- εμφάνισαν χρόνια νεφρική νόσο. Ωστόσο όσοι ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ως έφηβοι είχαν υψηλότερα ποσοστά, 3 και 6,89 ανά 100.000 ανθρώπινα έτη.

Ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά όταν οι ερευνητές εστίασαν στη χρόνια νεφρική νόσο με αιτία τον διαβήτη. Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι έφηβοι είχαν ποσοστά εμφάνισης 6.98 και 13.4 ανά 100.000 ανθρώπινα έτη αντίστοιχα.

Συνολικά, οι υπέρβαροι 17χρονοι είχαν εξαπλάσιο κίνδυνο και οι παχύσαρκοι υψηλότερο κίνδυνο κατά 19 φορές, να εμφανίσουν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια λόγω διαβήτη.

Σε σχόλιό της η Dr. Kirsten L. Johansen του San Francisco Veterans Affairs Medical Center, σημείωσε ότι είναι πιθανό οι παχύσαρκοι να εμφανίζουν υπέρταση- γνωστός παράγοντας κινδύνου για νεφρική νόσο. Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι μπορεί να θελήσουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους ώστε να αποφύγουν τη νεφρική νόσο αλλά είναι δύσκολο.

Ωστόσο η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής νωρίτερα μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα καλές συνήθειες.

Η Johansen εξήγησε ότι η σχέση παχυσαρκίας με τη νεφρική ανεπάρκεια είναι θετική αλλά και αρνητική είδηση. Η θετική είναι ότι η παχυσαρκία αποτελεί πιθανό τροποποιήσιμο παράγοντα κινδύνου και ο έλεγχος του βάρους, της υπέρτασης και της αδράνειας που συχνά συνοδεύουν τα επιπλέον κιλά θα μπορούσε να εμποδίσει ή να επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων περιστατικών χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία.

Ο Dr. David Katz, του Yale University, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι η έρευνα συσχέτισε το βάρος με τη νεφρική ανεπάρκεια αλλά δεν απέδειξε ότι την προκάλεσε. Παρόλα αυτά έδειξε τον κίνδυνο των περιττών κιλών ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Archives of Internal Medicine».


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...