Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δήμοι και Περιφέρειες δε δίνουν στοιχεία για τους υπαλλήλους τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ψηφίσματα αρνούνται να συναινέσουν στην αποστολή εγγράφων.
Αρκετοί δήμοι της Αττικής αποφάσισαν, ύστερα από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, να μη δοθούν στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα. Χθες, αποφάσεις λήφθηκαν κατά τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κορυδαλλού και Ν. Ιωνίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκαν αντίστοιχα ψηφίσματα από τους δήμους Αχαρνών, Ν. Σμύρνης, Μαρκοπούλου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη των ΔΣ εξέφρασαν τη βούλησή τους να μη γίνει καμία απόλυση και να μη συναινέσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Επίσης, ο δήμαρχος Διονύσου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει καταλόγους με ονόματα εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρνήθηκαν να επιδοκιμάσουν ψηφίσματα που ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αποστείλει έως την ερχόμενη Δευτέρα διαπιστωτικές πράξεις με στοιχεία εργαζομένων.

Το ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, σε ομόφωνο ψήφισμά του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στείλει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους, ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να αποστείλουν διαπιστωτικές πράξεις με ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα έχουν μεταξύ άλλων εγκρίνει οι δήμοι Δράμας, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων, Αγρινίου, Λαμιέων, Βόλου, Ναυπλιέων, Τρίπολης, Χανίων και Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς τάχθηκε υπέρ των «ειλικρινών» μετατάξεων υπαλλήλων, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά ότι αυτό που συμβαίνει ξεπερνά τη δικαιοδοσία του.

Σε ό,τι αφορά τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αρνείται να συμπράξει καθ΄οιονδήποτε τρόπο στα οριζόμενα από το Μεσοπρόθεσμο.

Αποφάσεις μπλοκαρίσματος κάθε διαδικασίας, από την οποία θα προέκυπταν στοιχεία για αποστολή στα αρμόδια υπουργεία, εξέδωσε η ΠΕΔ Ιωνίων Νήσων. Τα μέλη της ΠΕΔ Δ. Ελλάδας δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι την παραίτησή τους. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφάσισε ότι κανένας δήμαρχος δεν θα διευκολύνει τη διαδικασία της απόλυσης.

Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση εξέδωσε και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ η ΠΕΔ Κρήτης συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.
Προσφυγή με την οποία θα ζητηθεί να κηρυχθούν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο τομέα θα καταθέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την άσκηση της προσφυγής, στο πλαίσιο και της απόφασης που ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.