Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Βανδάλισαν χριστιανικούς τάφους σε μοναστήρι της Ιερουσαλήμ


Το λατινικό Πατριαρχείο ζητά τη δίωξη των δραστών.

Άγνωστοι βανδάλισαν δεκάδες τάφους σε νεκροταφείο χριστιανικού μοναστηριού στη δυτική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα το λατινικό πατριαρχείο ζητώντας από τις ισραηλινές αρχές να ασκήσει δίωξη κατά των δραστών.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο μοναστήρι του Μπέιτ Τζαμάλ και τοποθετούνται στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος των καθολικών εκκλησιών των Αγίων Τόπων Ουάντι Αμπουνασάρ διευκρίνισε ότι σταυροί τάφων καταστράφηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν αντιχριστιανικά συνθήματα στους τάφους, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις βανδαλισμού χριστιανικών τόπων, που είχαν αποδοθεί σε εξτρεμιστές εβραίους.

«Ζητούμε από τις ισραηλινές αρχές να αντιμετωπίσουν με τη μεγίστη σοβαρότητα αυτού του είδους τις ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του λατινικού πατριαρχείου που ζητεί από την αστυνομία και τις αρχές του Ισραήλ να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη τους δράστες.

Εδώ και χρόνια, ακτιβιστές της ισραηλινής άκρας δεξιάς ή έποικοι πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, αράβων Ισραηλινών, χριστιανικών και μουσουλμανικών χώρων λατρείας ή ακόμη και του ισραηλινού στρατού με το σύνθημα «το Τίμημα».

Ισραηλινός βουλευτής του κόμματος Μερέτζ της αντιπολίτευσης, ο Εσάουι Φρεζ, έχει καταγγείλει «την ατιμωρησία των συμμοριών του "Τιμήματος’’» και το γεγονός ότι δεν έχουν κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ενθαρρύνει τα μέλη τους να συνεχίζουν τις ενέργειες αυτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια στη Βραζιλία για τις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια των ΜΜΜ


Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Βραζιλίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης χθες για να διαλύσουν μια ομάδα βίαιων διαδηλωτών στο περιθώριο της κινητοποίησης εναντίον της αύξησης των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς στη μεγαλύτερη πόλη της λατινοαμερικάνικης χώρας, το Σάου Πάουλο.

Εικόνες που μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ απεικονίζουν ολιγομελείς ομάδες μασκοφορεμένων νεαρών που πετούν πέτρες και συγκρούονται με αστυνομικούς στο κέντρο της μεγαλούπολης, εν μέσω φλεγόμενων σωρών σκουπιδιών. Ορισμένοι από αυτούς έσπασαν παράθυρα λεωφορείων και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Πολλοί κάτοικοι του Σάου Πάουλου εξοργίστηκαν από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, καθώς ο πληθωρισμός στη Βραζιλία ήδη έχει ξεπεράσει το 10%.Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι έχασαν τη δουλειά τους από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Νοέμβριο του 2015, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ολίσθησε βαθύτερα στη χειρότερη ύφεση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη τα τελευταία 25 χρόνια και πλέον.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της μεγαλούπολης, αμαυρώθηκε πολύ γρήγορα από επεισόδια καθώς μασκοφορεμένοι νεαροί άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις, διαδηλώσεις και επεισόδια μετά από τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις


Νορβηγία: Μαθήματα στους μετανάστες μετά τις επιθέσεις στις γυναίκες


Σεξουαλική παρενόχληση ή απλή φιλική προσέγγιση; Για να αντιμετωπίσει τη βία σε βάρος των γυναικών, η Νορβηγία προσφέρει "μαθήματα" στους αιτούντες άσυλο ώστε να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα σε μια χώρα, τα ήθη της οποίας μπορεί να τους φαίνονται πολύ φιλελεύθερα.

Η συζήτηση για την ενσωμάτων των προσφύγων έχει ανάψει στη Γερμανία, μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών ότι δέχτηκαν επιθέσεις τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, από άνδρες που κατά τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν "Άραβες" ή "Βορειοαφρικανοί".

Η Νορβηγία ελπίζει ότι με τα μαθήματα αυτά θα διευκολύνει την ενσωμάτωση των ανδρών που προέρχονται από πατριαρχικές κοινωνίες σε μια Ευρώπη όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν ελεύθερα, πίνουν και διασκεδάζουν.

"Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αιτούντες άσυλο να αποφύγουν τα στραβοπατήματα, ανακαλύπτοντας τη νορβηγική κουλτούρα", εξήγησε η Λίντα Χάγκεν, υπεύθυνη της Hero, της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται το 40% των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων στη Νορβηγία. "Θα πρέπει να δεχτούν συμπεριφορές που με βάση ορισμένους παραδοσιακούς ή θρησκευτικούς κανόνες μπορεί να τους φαίνονται λιγότερο ή περισσότερο ανήθικες", πρόσθεσε.

Μετά το "κύμα βιασμών", κατά κύριο λόγο με δράστες αλλοδαπούς, στο Στάβανγκερ την περίοδο 2009-11, η Hero ξεκίνησε τα μαθήματα για να πληροφορεί τους νεοαφιχθέντες σχετικά με τις πολιτισμικές διαφορές όσον αφορά τη θέση της γυναίκας. Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα "εισαγωγής στη Νορβηγία" που εφαρμόζουν οι αρχές της χώρας και παρουσιάζουν το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης με συγκεκριμένα παραδείγματα.

"Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με έναν 18χρονο που δηλώνει έκπληκτος από το ενδιαφέρον που του δείχνουν οι Νορβηγίδες. Συμπεραίνει λοιπόν ότι θέλουν να κοιμηθούν μαζί του. Ο υπεύθυνος του μαθήματος τότε, τον ρωτάει: ποια είναι αυτά τα κορίτσια; πού τα συνάντησες; πώς ξέρεις ότι ενδιαφέρονται για σεξ; Και του εξηγεί ότι όλα τα κορίτσια δεν είναι ίδια στη Νορβηγία", είπε η Χάγκεν.

Για να αποφευχθεί ο στιγματισμός των προσφύγων, τον ρόλο του "βιαστή" στα σενάρια αυτά μπορεί να τον έχουν και Νορβηγοί. "Ανακατεύουμε λίγο τους ρόλους γιατί βιαστές υπάρχουν σε όλες τις εθνικές ομάδες", εξήγησε η Χάγκεν.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι φωνές εκείνων που θεωρούν μάταιη την προσπάθεια για ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών μέσω μαθημάτων. "Το πρόγραμμα αυτό έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα βραχυπρόθεσμα σε συμπεριφορές που έρχονται από αλλού και καταπιέζουν τη γυναίκα", υποστήριξε η Χέγκε Στόρχαουγκ, υπεύθυνη της Υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας ομάδας που διάκειται εχθρικά απέναντι στη μετανάστευση. "Για να στραγγαλίσουμε αυτές τις συμπεριφορές, θα πρέπει αρχικά να περιοριστεί η μετανάστευση και κατόπιν να επικεντρωθούμε στους νεοαφιχθέντες και στους (μετανάστες) δεύτερης γενιάς ώστε να αφομοιώσουν τις θεμελιώδεις αξίες μας, όπως είναι η ισότητα των φύλων", είπε.

"Η ελευθερία των γυναικών υποχωρεί ήδη στην Ευρώπη", υποστήριξε η Στόρχαουγκ, λέγοντας ότι διακρίνει, ιδίως στους μουσουλμάνους πρόσφυγες, μια αντίληψη για τη γυναίκα ιδιαίτερα υποτιμητική, που δίνει έμφαση στο σεξ.

Η προσπάθειες ευαισθητοποίησης των μεταναστών δεν θεωρούνται πανάκεια όμως ούτε και από αυτούς που τις προωθούν. "Δεν πιστεύω ότι ένα μάθημα, από μόνο του, μπορεί να προλάβει πράγματα που εξαρτώνται γενικά από το κοινωνικό πλαίσιο. Για να αποφύγουμε τις (σεξουαλικές) επιθέσεις από τους άνδρες, θα πρέπει να τους παρέχουμε καλές συνθήκες διαβίωσης, δηλαδή δουλειά και στέγη και να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια", υποστήριξε ο ψυχολόγος Περ Ίσνταλ.

Ο Ίσνταλ, σε συνεργασία με το ίδρυμα Εναλλακτική Στη Βία (ATV) οργάνωσε ένα πρόγραμμα "ομάδων διαλόγου" που προσανατολιζόταν στην πρόληψη της βίας --και της σεξουαλικής-- το 2013 και το 2014.

-------------------

Λιγότερα τα θύματα σεξουαλικής βίας στην Αυστρία έναντι της Γερμανίας

Αυστριακή ΥΠΕΞ: Οι γυναίκες δεν πρόκειται να δεχθούν περιορισμούς, θα πρέπει να συνεχίσουν να βιώνουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Στην Αυστρία δεν υπήρξε, όπως συνέβη στη Γερμανία, «σώρευση» σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, κάθε επίθεση ανεξάρτητα από το είδος της πρέπει να καταγγέλλεται, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «από εμένα σίγουρα δεν θα ακούσετε τέτοιες συστάσεις», η υπουργός Εσωτερικών -του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος- απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς τις «προληπτικές συμβουλές» του αστυνομικού διευθυντή της Βιέννης Γκέρχαντ Πριούστλ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «γενικά οι γυναίκες που βρίσκονται έξω τα βράδια πρέπει να συνοδεύονται».

Σύμφωνα με την Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, «οι γυναίκες δεν πρόκειται να δεχθούν περιορισμούς» και «θα πρέπει να συνεχίσουν να βιώνουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους, χωρίς ‘’ναι μεν, αλλά’’».

Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Οικογένειας και Νεολαίας Ζοφί Καρμάζιν, επίσης του Λαϊκού Κόμματος, σε αποψινή τοποθέτησή της, χωρίς να θέλει «να σχολιάσει τα περιστατικά στις λεπτομέρειές τους», δήλωσε πεπεισμένη ότι δεν θα πρέπει κανείς να επεξεργάζεται κανόνες συμπεριφοράς για τις γυναίκες, αλλά κατά το μέγιστον για τους άνδρες.

Να ανακαλέσει την τοποθέτησή του, ζήτησε απόψε από τον αστυνομικό διευθυντή της Βιέννης, το κόμμα των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως συστάσεις προς γυναίκες τον 21ο αιώνα να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν το δημόσιο χώρο, σημαίνουν περιορισμό της ελευθερίας τους και αντί αυτού απαιτείται μια συζήτηση ως προς τη βία εναντίον γυναικών.

Σε αποψινή ανακοίνωση της η αυστριακή οργάνωση «SOS – Συνάνθρωπος» επισημαίνει πως όποιος καθιστά συνυπεύθυνα, είτε άμεσα είτε μόνον έμμεσα, τα θύματα σεξουαλικής βίας, μειώνει τη σημασία του εγκλήματος και προωθεί την σεξουαλική βία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Αλεξάντερ Πόλακ, για τις επιθέσεις είναι πάντα υπεύθυνοι οι δράστες και ποτέ τα θύματα.

Σημερινά δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο αναφέρουν ότι, έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία -που στο μεταξύ οδήγησαν απόψε στην απομάκρυνση του αστυνομικού διευθυντή της- έγιναν γνωστά ανάλογα περιστατικά στην Αυστρία και συγκεκριμένα τρεις γυναίκες στην πόλη Σάλτσμπουργκ κατέθεσαν μηνύσεις για εναντίον τους επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ μήνυση για ανάλογο περιστατικό κατατέθηκε και στην Βιέννη.

-------------------

Αυστηρό μήνυμα της Μέρκελ: Κάποιοι μετανάστες έχασαν το δικαίωμα φιλοξενίας


Κάποιοι από τους δράστες έχασαν το δικαίωμα φιλοξενίας στην Γερμανία, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις επιθέσεις εναντίον γυναικών και αστυνομικών το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας.

Η κυρία Μέρκελ, μιλώντας σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Μάιντς, εξέφρασε την κατανόησή της για όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις για κάθε αλλαγή νομοθεσίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εξετάσουμε «πότε χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία μας».

«Μέχρι τώρα αυτό συνέβαινε όταν επρόκειτο για ποινές άνω των δύο ή τριών ετών, αλλά αν αποδειχτεί ότι σε περιπτώσεις όπως στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις δεν φτάνουμε σε τόσο μεγάλες ποινές, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί μήπως χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία ήδη νωρίτερα, είπε η κυρία Μέρκελ, για να καταλήξει: «Ναι, χάνει το δικαίωμα στην φιλοξενία».

Η Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση και θα πρέπει κανείς να εξετάσει πώς θα την αντιμετωπίσει με σύνεση. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει την γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών.

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυρία Μέρκελ ζήτησε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προειδοποίησε ότι η κατάργηση της Σένγκεν θα αποτελούσε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω, για αυτό και, όπως είπε, πρέπει να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-------------------

Μαθήματα σεβασμού των γυναικών στους πρόσφυγες

Αφορμή οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στη Γερμανία.

To Βέλγιο αναμένεται να γενικεύσει τα μαθήματα που θα παραδίδει στους αιτούντες άσυλο με τα οποία θα τους εξηγεί πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό στις γυναίκες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης της χώρας, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γερμανία.

«Θα αντιγράψουμε το νορβηγικό μοντέλο και θα εισαγάγουμε μαθήματα εντός των επόμενων εβδομάδων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας» δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο Τέο Φράνκεν διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους μαθήματα παραδίδονται ήδη σε πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

«Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο από το θέμα του σεβασμού των γυναικών. Πρόκειται καταρχάς για κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, ευρωπαϊκές αξίες, τη συμπεριφορά που αναμένουμε από κάποιον…» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Φράνκεν, Ντάτριεν Γιάνσεν, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα Le Soir.

H πρωτοβουλία του Φράνκεν, στελέχους του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA, μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στην υπουργό Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Ευκαιριών στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, την σοσιαλίστρια Ιζαμπέλ Σιμονί.

«Το να προτείνεται ένα τέτοιο μέτρο στο Βέλγιο, είναι σα να γίνεται ένας παραλληλισμός μεταξύ των ενδείξεων που υπάρχουν στο πλαίσιο μιας έρευνας των γερμανικών αρχών και των προσώπων που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα. Πρόκειται για μια ακατάλληλη χρονική συγκυρία που κρύβει έναν ρατσισμό το λιγότερο συγκεκαλυμμένο» τόνισε η υπουργός σε ένα δελτίο Τύπου.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει «μαθήματα» στους αιτούντες άσυλο ώστε να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα σε μια χώρα, τα ήθη της οποίας μπορεί να τους φαίνονται πολύ φιλελεύθερα.

-------------------

Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων στην Κολονία

Πάνω από 1.700 αστυνομικοί περιφρουρούν τις συγκεντρώσεις.

Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κολονία, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και αστυνομικών τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πόλη.

Η μία διαδήλωση διοργανώνεται από το ισλαμοφοβικό κίνημα «Pegida» με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, με το σύνθημα «η Pegida προστατεύει».

Η «αντι-διαδήλωση» διοργανώνεται από τις ομάδες «Η Κολονία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».

Περίπου 1.700 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση περιφρούρησης των δύο συγκεντρώσεων.

-------------------

Υπέρ της απέλασης των προσφύγων που καταδικάζονται τάχθηκε η Μέρκελ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά στις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

"Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα", αυτό "θα πρέπει να έχει συνέπειες (...) αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή", είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, που συνεδρίασε σήμερα στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

"Είναι σημαντικό εκεί όπου δεν επαρκεί ο νόμος, να τροποποιηθεί", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ η οποία θεωρεί ότι αυτό είναι "προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας των προσφύγων".

Με βάση τη γερμανική νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

-------------------

Συγκρούσεις στην Κολωνία μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών


Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στην Κολωνία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν μια συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών στη Γερμανία.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και καπνογόνα από μια ομάδα διαδηλωτών και πήραν την απόφαση να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να επιστρέψουν στην πλατεία, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, απ' όπου είχαν ξεκινήσει την πορεία τους. Όταν εκείνοι συνέχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια μπίρας και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.

Την διαδήλωση αυτή είχε οργανώσει το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΕ για τα χημικά στο ΠΑΜΕ


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χρήση χημικών και τα επεισόδια με συνταξιούχους του ΠΑΜΕ διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές δεν είχαν εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων για χρήση χημικών και η απώθηση των διαδηλωτών στον φραγμό να γίνει μόνο με τις ασπίδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλη η κωμικοτραγική παραφιλολογία γύρω από τον μονό όρχι του Χίτλερ


Ο περιφημότερος γεννητικός αδένας της Ιστορίας και τα ιδιαίτερα χρονικά του.

Τα Αγγλάκια τραγουδούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα περιπαικτικό τραγουδάκι για τον Αδόλφο που είχε να κάνει με μια ανατομική έλλειψη του σώματός του.

Ο θρύλος για τον μονό όρχι του Χίτλερ εξυφαινόταν με μαεστρία για χρόνια και οι φήμες για την ιδιαίτερη ανατομία του ηγέτη του Γ’ Ράιχ έδιναν και έπαιρναν, αν και όπως μάθαμε πρόσφατα από ιατρικό έγγραφο του 1923, η κρυψορχία του ήταν πραγματικότητα και όχι άλλη μια απόπειρα να καταστεί περίγελος.

Τα παιδιά της Βρετανίας δικαιώθηκαν λοιπόν για το «ένα μπαλάκι του Χίτλερ» που αναφωνούσαν εν χορώ, αν και πλέον η επιβεβαίωση του γεγονότος έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου (για παρόμοιο ιατρικό πρόβλημα τουλάχιστον) θύελλα αποκαλύψεων που αποζητά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ποιοι γνώριζαν και τι για την ιατρική κατάσταση του μονόρχεως Χίτλερ; Επηρέαζε και πώς την εν γένει παράλογη συμπεριφορά του η «κρυπτορχιδία δεξιάς πλευράς» του; Γιατροί, ψυχαναλυτές και πλήθος ερευνητών μελετούσαν για χρόνια τη συσχέτιση της χιτλερικής προσωπικότητας και της κρυψορχίας του προσπαθώντας να βρουν μια περιεκτική εξήγηση γιατί αιματοκύλησε την Ευρώπη.

Σπανίως ανδρικός γεννητικός αδένας έχει γνωρίσει τέτοια απήχηση στην επιστημονική κοινότητα αλλά και τη λαϊκή φαντασία, του αξίζει λοιπόν να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Και τώρα που το μυστήριο έχει λυθεί, στο φως των νέων ευρημάτων, θα ήταν ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε την πλούσια ιστορία του χαμένου χιτλερικού όρχεως, που παρά το κωμικοτραγικό της κατάστασης, ομοιάζει σε όλα της με πολιτικό θρίλερ κολοσσιαίου μεγέθους!


Το βρετανικό εμβατήριο



Μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι βρετανοί φαντάροι τραγουδούσαν ένα σκωπτικό εμβατήριο για τον ναζιστή ηγέτη που σύντομα έγινε δημοφιλέστατο λαϊκό τραγούδι και μπήκε στα στόματα ακόμα και των σχολιαρόπαιδων:

«Ο Χίτλερ έχει μόνο ένα μπαλάκι / Ο Γκέρινγκ έχει δύο, αλλά μικρά / Ο Χίμλερ έχει κάτι παρόμοιο / Αλλά ο κακομοίρης ο Γκέμπελς δεν έχει καθόλου μπαλάκια»! Ολόκληρο το εμβατήριο στα αγγλικά είχε ως εξής: «Hitler, he only has one ball / Goering, he has two but small / Himmler has something simmler / But poor old Goebbels has no balls at all / Hitler has only got one ball / The other is in the Albert Hall / His mother, the dirty bugger / Cut it off when he was small».

Το τραγουδάκι γνώρισε πολλές παραλλαγές και τα Βρετανόπουλα τραγουδούσαν πλάι στο «ένα μπαλάκι» και το «ένα αριστερό μπαλάκι» αλλά και το «ένα κεφτεδάκι». Η μελωδία προϋπήρχε βέβαια και οι στίχοι πατούσαν πάνω σε ένα εμβατήριο που είχε γράψει το 1914 ο Frederick Joseph Ricketts. Η ορχηστρική εκδοχή του ακούγεται μάλιστα στο αξέχαστο φιλμ «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι» (1957), καθώς ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιν θυμόταν το «Ο Χίτλερ έχει μόνο ένα μπαλάκι» από τα μικράτα του. Ήθελε μάλιστα οι στρατιώτες να το τραγουδάνε με τους πονηρούς στίχους στην ταινία, αν και του το έκοψε τελικά η παραγωγή γιατί ήταν προσβλητικοί…

Πρώιμες ιστορίες από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο



Ο θρύλος του μονού όρχεως του Χίτλερ έλκει την καταγωγή του από τον Μεγάλο Πόλεμο, όταν ο νεαρός Αδόλφος υπηρετούσε στον γερμανικό στρατό. Τότε φάνταζε βέβαια μύθος, αν και η πρώτη αναφορά για το γεγονός κυκλοφόρησε το 1971, όταν ο διοικητής της διμοιρίας του Χίτλερ ισχυρίστηκε ότι σε σχετική ιατρική εξέταση είχε φανεί πως ο κατοπινός ναζιστής είχε μόνο έναν όρχι.

Επόμενος σταθμός το 2008, όταν μια νέα είδηση έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο. Ήταν στη δεκαετία του 1960 όταν ένας πρώην στρατιωτικός γιατρός ονόματι Johan Jambor εξομολογήθηκε σε πολωνό ιερωμένο τη μεγάλη αλήθεια: αυτός είχε σώσει τη ζωή του Χίτλερ στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου του 1916!

Κατά τη διάρκεια της αιματοβαμμένης Μάχης του Σομ, ο Jambor και ο νοσοκόμος του έψαχναν για τραυματίες μέσα στους σωρούς των πτωμάτων, όταν και συνάντησαν τον Χίτλερ βαριά τραυματισμένο, με τα πόδια και τα γεννητικά του όργανα βουτηγμένα στο αίμα. Οι κραυγές του Αδόλφου αναμειγνύονταν με τους λυγμούς του για τη χείριστη κατάσταση του σώματός του και, όπως διηγήθηκε ο Jambor, όταν τον πλησίασε, ο Χίτλερ τον ρώτησε: «Θα μπορώ να κάνω παιδιά;». Όπως είπε ο γιατρός, το βαρύ τραύμα του Χίτλερ στα γεννητικά όργανα του είχαν αφήσει μόνο έναν όρχι, κάτι που έδωσε ζωή και στη δημοφιλέστερη μέχρι πρόσφατα θεωρία για το πώς έχασε ο Αδόλφος τον μισό του ανδρισμό…

Η μαρτυρία του Hanfstaengl



Ο Ernst Hanfstaengl ήταν απόφοιτος του Χάρβαρντ πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ναζιστικού κόμματος στα ξένα Μέσα. Λόγω των νέων του καθηκόντων, πέρασε πολύ χρόνο στο πλευρό του Αδόλφου μεταξύ 1922-1937, πριν χάσει την εύνοια του δικτάτορα και περιπέσει σε αχρηστία. Ο Hanfstaengl είχε βέβαια αρκετό χιούμορ και σε μια τέτοια επίδειξη, ανακάλεσε μια ιστορία από τα παλιά.

Είμαστε στο Μόναχο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, όταν ο Χίτλερ με την παλιοπαρέα του από τον στρατό έπαιρναν το μπάνιο τους. Αυτοί παρατήρησαν τα «αφύσικα υποανάπτυκτα», όπως διηγήθηκε ο Hanfstaengl, γεννητικά του όργανα και ο Χίτλερ έσπευσε λέει να ξεπλύνει την ντροπή με τις επιθετικές και βίαιες πολιτικές του. Στο ίδιο θέμα (και τη θρυλούμενη ανικανότητά του) απέδιδε ο Hanfstaengl τις σαδομαζοχιστικές τάσεις του Αδόλφου, λέγοντας: «Από την εποχή που τον ήξερα, δεν πιστεύω ότι είχε ποτέ φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις με οποιαδήποτε γυναίκα». Πλήθος μαρτυριών στενών του συνεργατών έκαναν πάντως διαχρονικά λόγο για την απροθυμία του Φύρερ να γδύνεται μπροστά σε άλλους…

Η σοβιετική αυτοψία



Μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ το 1945, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι ο παράφρονας ήταν ζωντανός. Για να λύσουν το μυστήριο, οι Βρετανοί ξαπέστειλαν στο Βερολίνο τον περίφημο ιστορικό Hugh Trevor-Roper, ο οποίος πέρασε από συνεντεύξεις υψηλόβαθμους ναζιστές αξιωματούχους αλλά και απλούς φαντάρους που γνώριζαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα γύρω από τον χαμό του. Ο ιστορικός δημοσίευσε τα αποτελέσματα της επιτόπιας έρευνάς του σε βιβλίο και κατέληξε ότι ο Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει, αν και αυτό δεν έκανε τις φήμες να κοπάσουν.

Λάδι στη φωτιά της συνωμοσιολογίας έριξε το Κρεμλίνο το 1968, όταν παραδέχτηκε ότι είχε πάρει στην κατοχή του τα πτώματα του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν πέντε μέρες μετά τον θάνατό τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει αυτοψία στις δύο σορούς και από τα υπολείμματα μιας κάψουλας στα δύο στόματα συμπέραναν οι σοβιετικοί ιατροδικαστές ότι το ζευγάρι είχε πάρει δηλητήριο.

Μιας και τα πτώματα ήταν απανθρακωμένα, οι ειδικοί έπρεπε να βασιστούν στα δόντια για να ταυτοποιήσουν τις σορούς, αν και η οριστική επιβεβαίωση ήρθε από ένα άλλο εύρημα: τον μονό όρχι του Χίτλερ! Σύμφωνα με τους Σοβιετικούς, ο ένας εκ των δύο όρχεων του Χίτλερ δεν βρέθηκε πουθενά στο σώμα του…

Οι προσωπικοί γιατροί του Αδόλφου αρνήθηκαν την κατηγορία



Ο βασικός γιατρός του Χίτλερ πάντως, Theodor Morell, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε εξετάσει τους γεννητικούς του αδένες πολυάριθμες φορές, δεν αποδεχόταν τη φημολογία περί κρυψορχίας και είχε δηλώσει ευθαρσώς στην Αμερικανική Επιτροπή: «Τα σεξουαλικά όργανα δεν έδειξαν κανένα σημάδι ανωμαλίας ή παθολογίας και τα δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά ήταν φυσιολογικώς ανεπτυγμένα».

Ο τελευταίος γιατρός που εξέτασε τον Χίτλερ στο επίμαχο σημείο ήταν ο Erwin Giesing, ο οποίος προέβη στην εν λόγω εξέταση μετά τη βομβιστική επίθεση που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή. Και ο Giesing αρνήθηκε επίσης τη φήμη για τον μονόρχι Αδόλφο, αν και δεν έμεινε εκεί: προσπαθώντας να βγάλει πλαστή την αυτοψία των Σοβιετικών, ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα είχε στα χέρια της λάθος πτώμα προσπαθώντας να αποδείξει, μέσω των δικών του ακτινογραφιών από το κεφάλι του Χίτλερ, ότι τα οδοντιατρικά δεδομένα δεν ήταν ακριβή. Αν και θα ήταν ένας πιονέρος αμερικανός ειδικός στη Σήμανση που σύντομα θα τον διέψευδε…

Τα δόντια του Χίτλερ και η από σπόντα απόδειξη για τον έναν όρχι



Ο δρ. Reidar Sognnaes, ως διαπρεπής καθηγητής Ανατομίας και Βιολογίας, είπε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για τα οδοντιατρικά μητρώα του Χίτλερ. Ο καθηγητής μελετούσε την ανάκριση του προσωπικού οδοντιάτρου του ηγέτη του Γ’ Ράιχ, Hugo Blaschke, ο οποίος περιέγραφε την οδοντοστοιχία του Αδόλφοι από μνήμης, μιας και οι ακτινογραφίες του εγκεφάλου του είχαν χαθεί σε μια συντριβή αεροσκάφους.

Απτόητος ο Sognnaes, συνέχισε την έρευνά του, η οποία τον έφερε μέχρι τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, όπου βρήκε τελικά τον φάκελο του Theodor Morell. Στο σχετικό σημείωμα αναφερόταν βέβαια ότι ο φάκελος περιείχε «Πέντε Ακτινογραφίες της Κεφαλής του Χίτλερ», αν και το ακτινολογικό υλικό έλειπε. Ο καθηγητής χτύπησε βέβαια φλέβα χρυσού όταν παρατήρησε έναν ροζ φάκελο παραδίπλα στα αρχεία του Morell που περιείχαν πέντε πλάκες ακτινογραφίας από το 1944.

Αφού ερεύνησε επί χρόνια τις ακτινογραφίες και τις αντιπαρέβαλλε με ό,τι φωτογραφία του Αδόλφου μπόρεσε να βρει, κατέληξε ότι η σορός ήταν πράγματι του Χίτλερ, παρουσιάζοντας τα ευρήματά του το 1972. Η μαρτυρία του Giesing τέθηκε έτσι εν αμφιβόλω, καθώς τα δόντια του Χίτλερ ήταν ίδια τόσο στις ακτινογραφίες όσο και την ιατροδικαστική έκθεση των Σοβιετικών. Και βέβαια αφού η αυτοψία των Ρώσων ήταν πραγματική, εξίσου πραγματικό θα ήταν και το εύρημα μέσα στο όσχεο. Αν και περισσότερες και καλύτερες αποδείξεις έμελλε να έρθουν…

Τα αρχεία της φυλακής Landsberg



Μετά το αποτυχημένο «Πραξικόπημα της Μπιραρίας» του Χίτλερ να ρίξει την κυβέρνηση της Βαυαρίας το 1923, ο Αδόλφος κλείστηκε στα μπουντρούμια του Landsberg, όπου και άρχισε να γράφει το βιβλίο που θα κυκλοφορούσε τελικά με τον τίτλο «Ο Αγών Μου».

Το 2010 αναδύθηκαν μια σειρά από ιστορικά ντοκουμέντα από την εν λόγω φυλακή, στα οποία περιλαμβάνονταν και 300 κάρτες από επισκέπτες του Αδόλφου. Αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν τα ιατρικά αρχεία του Χίτλερ: ο δρ. Josef Brinsteiner τον εξέτασε το 1923 και έγραψε στην έκθεσή του: «Αδόλφος Χίτλερ, καλλιτέχνης και προσφάτως συγγραφέας», ο οποίος κατά τα άλλα «είναι υγιής και δυνατός», υποφέρει όμως από «κρυψορχιδία δεξιάς πλευράς». Ο καθηγητής Peter Fleischmann του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης εξέτασε κατόπιν τα έγγραφα και συμφώνησε για τον κρυψορχιδία του Φύρερ, την πάθηση δηλαδή όπου ο όρχις δεν κατεβαίνει μέσα στον θύλακο του όσχεος.



Ο Χίτλερ δεν έχασε λοιπόν τον όρχι του στον Α’ Παγκόσμιο, όπως ήθελε ο Johan Jambor, καθώς ήταν η γενετική διαταραχή που του τον είχε στερήσει εξαρχής. Ο Jambor είδε ενδεχομένως την κατάσταση του μονόρχεως Χίτλερ και την παρερμήνευσε για τραύμα, έτσι μέσα στα αίματα που ήταν ο μελλοντικός Φύρερ.

Κι έτσι ένα μυστήριο που κρατά περισσότερο από μισό αιώνα βρήκε επιτέλους τη λύση του, τακτοποιώντας τις εκκρεμότητες του διασημότερου γεννητικού αδένα όλων των εποχών. Φαίνεται πως τελικά κάτι ήξεραν τα Αγγλάκια…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Drift στα Μέγαρα για μία ακόμη χρονιά


Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Κρατικό ΚΤΕΟ στη Νέα Πέραμο.

Μετά την επιτυχία της περυσινής εκδήλωσης, το σωματείο Start Line ξεκινά και φέτος το αγωνιστικό της πρόγραμμα με τον αγώνα Drift μονών και διπλών περασμάτων που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στο Κρατικό ΚΤΕΟ Μεγάρων στη Νέα Πέραμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει σχεδιάσει μια νέα διαδρομή προκειμένου να προσφέρει το απόλυτο θέαμα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Λήξη Εγγραφών: Τετάρτη 20/01, ώρα 20:00

Ελεύθερα Περάσματα: Κυριακή 24/01, ώρα 10.00- 11.00

Έναρξη Αγώνα: Κυριακή 24/01, ώρα 11:30

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλ. 210 9812341 και 6977 660 565.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Θεσσαλονίκη στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς


Άρθρο της εφημερίδας "New York Times" κατάρτισε μια λίστα με τα 52 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2016 βάζοντας στην πρώτη θέση, στο νούμερο 1, την πόλη του Μεξικού.

Προηγήθηκε ‘brainstorming’ όπου μια μεγάλη ομάδα συνεργατών δημοσιογράφων κατέθεσε τις απόψεις της για τους-κατά τη γνώμη τους- συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της νέας χρονιάς.

Ο ανήσυχος ταξιδιώτης και δεινός ταξιδευτής καλείται να επιλέξει, τώρα, μέσα από έναν μακρύ κατάλογο τόπων και πόλεων που συνδυάζονται με την κατάλληλη εικόνα GIF.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Τάιμς που 'αναγορεύει' τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.

Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο, γράφει η εφημερίδα. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας που πολέμησε κατά της αυτοκρατορίας των Ίνκας


Η άγνωστη ιστορία του «Πέτρου του Κρητικού» που βρέθηκε στο πλευρό των Ισπανών κατακτητών.

Είναι αλήθεια πως σε κάποιους σπουδαίους πολεμιστές, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, η ιστορία δεν έχει σταθεί και τόσο γενναιόδωρη. Αρκετούς τους αγνόησε. Πολλοί ξεχάστηκαν, άλλοι λησμονήθηκαν. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία υπάρχει και ο «Pedro de Candia»!

Ο Πέτρος ο Κρητικός, ο ατρόμητος πυροβολητής που σαν μισθοφόρος βρέθηκε στο πλευρό των Ισπανών κατακτητών οι οποίοι καθοδηγούμενοι από το αστείρευτο πάθος τους για χρήμα και δόξα έφτασαν στο μακρινό Περού με στόχο να καταλύσουν την αυτοκρατορία των Ίνκας και να οικειοποιηθούν τον τεράστιο πλούτο!


Προσωπογραφία του Πέτρου του Κρητικού δια χειρός Φώτη Κόντογλου

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εκστρατεία διαδραμάτισε ο Πέτρος από την Κρήτη ο οποίος με το απαράμιλλο πάθος του αλλά και το τραγικό τέλος του έγραψε το όνομά του δίπλα σε εκείνα των ανθρώπων που με την δράση τους συνέβαλαν στη κατάλυση της αυτοκρατορίας των Ίνκας!

Ποιος ήταν ο «Pedro de Candia»

Ο Πέδρο ντε Σιέζα ντε Λεόν έγραψε για εκείνον στο ισπανικό χρονικό της κατάκτησης του Περού. Εκεί υπάρχει η αναφορά στον «Petrus quidam, Creta insula ortus», δηλαδή «κάποιος Πέτρος, καταγόμενος από την νήσο Κρήτη», ο οποίος στην ισπανική ιστοριογραφία είναι γνωστός και με το προσωνύμιο «el Griego», δηλαδή «ο Γραικός». Κυρίως, είναι γνωστός ως «Pedro de Candia», δηλαδή «Πέτρος Κρητικός».

Είναι πιθανόν -ωστόσο δύσκολο να εξακριβωθεί- ο όρος «de Candia» εδώ να σημαίνει και «Ηρακλειώτης», καθώς είναι γνωστό ότι το όνομα «Candia» χρησιμοποιήθηκε κατά την ενετοκρατία τόσο για την Κρήτη, ως νησί, όσο και για την πόλη του Ηρακλείου.



Σύμφωνα με τον ιστορικό Ιωάννη Δανδουλάκη, η ακριβής χρονολογία της γέννησης του Πέτρου παραμένει άγνωστη, παρότι οι Ισπανοί την τοποθετούν γύρω στο 1484. Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι σε μικρή σχετικά ηλικία έφυγε από τον τόπο καταγωγής του και ταξίδεψε στην Ιταλία και την Ισπανία. Στην Ιταλία εκπαιδεύτηκε και υπηρέτησε ως condotierro, δηλαδή αξιωματικός επικεφαλής μισθοφορικών σωμάτων που δρούσαν στην υπηρεσία των πόλεων-κρατών της Ιταλικής χερσονήσου. Από εκεί βρέθηκε στον Παναμά, όπου γνωρίστηκε με τους Φρανσίσκο Πιζάρρο και Ντιέγκο ντε Αλμάγκρο και μαθαίνοντας τα σχέδιά τους για εκστρατεία προς το νότο αποφάσισε να τους ακολουθήσει.


«Ο Πιζάρρο πηγαίνοντας προς το Περού», ανάγλυφη σκηνή από την ζωφόρο του θόλου του Αμερικανικού Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, έργο του Constantino Brumidi

Έτσι ο Πέτρος Κρητικός συμμετείχε ως επικεφαλής του πυροβολικού στην τρίτη εκστρατεία των Ισπανών στο Περού…
Ο Πέτρος, οι «Διάσημοι 13» και η κατάλυση της αυτοκρατορίας των Ίνκας

Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες των δυο Ισπανών κατακτητών και του μισθοφορικού στρατού τους να καταλύσουν την αυτοκρατορία των Ίνκας και ενώ ήδη βρισκόμαστε στο 1527, ξεκινά η τρίτη και… φαρμακερή εκστρατεία.

Ο Φρανσίσκο Πιζάρο

Μετά την δεύτερη αποτυχία ο ντε Αλμάγκρο αποφασίζει να επιστρέψει στον Παναμά για να ανεφοδιαστεί. Ο Πιζάρο, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω και έτσι μαζί με 12 ακόμα συντρόφους του, ανάμεσα στους οποίους και ο Πέτρος ο Κρητικός, (έμειναν στην ιστορία ως «οι διάσημοι δεκατρείς» (Los trece de la fama), περίμεναν στο ξερονησί Ιλα ντελ Γκάλο ανοιχτά του Εκουαδόρ για αρκετούς μήνες.

Ο Ντιέγκο ντε Αλμάγκρο

Την επόμενη χρονιά οι κατακτητές πατάνε το πόδι τους στην περιοχή του Τουμπέζ, στο σημερινό βορειοδυτικό Περού. Εκεί και με δεδομένο πως ήταν λίγοι για μια σοβαρή επιχείρηση εναντίον της πόλης δεν έδειξαν αμέσως τις κατακτητικές τους διαθέσεις. Ο Πιζάρο αποφάσισε να στείλει πρώτα τον Πέτρο τον Κρητικό ως ανιχνευτή και κατάσκοπο μέσα στην πόλη.

Ο Πέτρος, φορώντας σιδηρούν θώρακα και περικεφαλαία, του τύπου των ισπανών κονκισταδόρων και εφοδιασμένος με αρκεβούζιο (ένα τυφέκιο το οποίο εκείνη την εποχή ήταν το κορυφαίο όπλο), αποβιβάστηκε στην ακτή. Οι ιθαγενείς αμέσως τον περικύκλωσαν και τον οδήγησαν στον άρχοντα της πόλης τους, στον οποίο και υποκλίθηκε ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να του κηρύξει το χριστιανικό ευαγγέλιο! Εκείνος όμως δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον παρά μόνο για το αρκεβούζιο που κρατούσε ο Κρητικός.

Όταν του ζήτησαν να το χρησιμοποιήσει και εκείνος το έπραξε, ο κρότος του πυροβόλου όπλου έκανε όλους τους παριστάμενους ιθαγενείς να πέσουν έντρομοι στο έδαφος. Υπάρχει μάλιστα και ο θρύλος, ότι κάποια άγρια ζώα που παρευρίσκονταν εκεί, έπεσαν στα πόδια του Έλληνα ημερωμένα και φοβισμένα από τον δυνατό κρότο. Παράλληλα, ο ιθαγενής άρχοντας εντυπωσιασμένος του είπε ότι «κρατά στα χέρια του τον κεραυνό του ουρανού»!



Στη συνέχεια οι ιθαγενείς, ανυποψίαστοι για τις πραγματικές προθέσεις του, ξενάγησαν τον Πέτρο σε ολόκληρη την πόλη η οποία ήταν γεμάτη από άφθονο χρυσό και το ασήμι! Ο κύβος είχε ριφθεί. Ο Πιζάρο επέστρεψε στην Ισπανία, όπου το 1529 έλαβε επίσημη άδεια από τη βασίλισσα Καστίλλης και Αραγονίας Ισαβέλλα, για να προχωρήσει στην κατάκτηση του Περού στο όνομα του Ισπανικού στέμματος. Το 1531, οι Ισπανοί κονκισταδόροι ξεκίνησαν την τρίτη εκστρατεία τους η οποία και κατέληξε στην πτώση της αυτοκρατορίας των Ινκα.

Οι εσωτερικές διαμάχες και το άδοξο τέλος του Πέτρου



Μετά την κατάλυση της αυτοκρατορίας ο «Pedro de Candia» και ο Πιζάρο επέστρεψαν στην Ισπανία για να παραδώσουν τμήμα των λαφύρων στον βασιλιά ο οποίος τίμησε και τους δυο, δίνοντας στον Κρητικό τον τίτλο του διοικητή του πυροβολικού του στόλου και τον τίτλο του δεύτερου δημάρχου της πόλης του Κούζκο!

Κάπου εκεί, ωστόσο, ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για τον Κρητικό πολεμιστή. Το πάθος για ακόμα περισσότερα πλούτη και δόξα οδήγησε τους δυο ισπανούς κατακτητές σε έναν παράλογο και αιματηρό εμφύλιο.



Ο Πέτρος αρχικά πήρε το μέρος του φίλου του Φρανσίσκο Πιζάρο, στη συνέχεια ξεκίνησε μία δική του αποτυχημένη εκστρατεία προκειμένου να βρει ένα φημολογούμενο «χρυσό βασίλειο» και όταν άπραγος και κουρασμένος επέστρεψε πληροφορήθηκε πως ο Πιζάρο είχε δολοφονηθεί από τον ντε Αλμάγκρο με τον οποίο ο Πέτρος συμπορεύτηκε στη συνέχεια.

Σε μια κρίσιμη μάχη του εμφυλίου, ωστόσο, που δόθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1542, στην περιοχή των Τσούπας, το πυροβολικό του Πέτρου ήταν σε εντυπωσιακό βαθμό αναποτελεσματικό.



Ο ντε Αλμάγκρο θεώρησε πως ο Πέτρος, σαμποτάρισε την μάχη, ενσυνείδητα και προδοτικά δεν σημάδευε σωστά τον αντίπαλο στόχο και ξέσπασε πάνω του όλη την οργή του. Όρμησε επάνω του και αποκαλώντας τον «αναθεματισμένο Γραικό προδότη», τον σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.

Πριν χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, είχε προλάβει να παντρευτεί με την Λουθία Γκαρθία και είχε αποκτήσει έναν γιο που ίσως λεγόταν Μανώλης και ήταν και αυτός μεγαλόσωμος σαν τον πατέρα του. Απόκτησε επίσης και δυο κόρες την Μαρία και την Καταλίνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων ζητεί η ΚΕΔΕ


Πατούλης: Το ζήτημα των στερεών αποβλήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως.

Την παραχώρηση στους δήμους, της δυνατότητας χωροθέτησης χώρων και των «πράσινων σημείων» για να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβασή του στο συνέδριο με θέμα: «Νέες Τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και οι Προκλήσεις για την Ελλάδα».

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, ριζικά και αποτελεσματικά, με όρους όχι μόνο περιβαλλοντικούς και εθνικούς, αλλά και όρους ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι, είπε, ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό αλλά ως αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, το κεντρικό κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διασφάλιση πόρων για κατασκευή υποδομών, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δίνουν στους δήμους τη δυνατότητα να χωροθετούν τους χώρους και τα «πράσινα σημεία» στα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα βασίζεται στην οικονομική στήριξη των δήμων, στην αποδοχή μίας Αρχής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στη θεσμοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προτεινομένων, στην ανάδειξη και υποστήριξη καλών πρακτικών, στην άμεση χωροθέτηση δημοτικών σταθμών μεταφόρτωσης και την προώθηση της κομποστοποίησης, με την παράλληλη επιτάχυνση της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) κ.ά.

Παράλληλα, ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε ο κ. Πατούλης, την αναδιοργάνωση του κράτους και την εξεύρεση ενός αποτελεσματικού μοντέλου συνεργασίας μεταξύ των δήμων και της κεντρικής κυβέρνησης.

Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στη νέα εθνική προσπάθεια, υπογράμμισε σήμερα στο συνέδριο «Δήμοι και Επιχειρηματικότητα» ο Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ άσκησε δριμεία κριτική, σημειώνοντας ότι από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, η κεντρική κυβέρνηση ποτέ δεν είδε με καλό την Αυτοδιοίκηση, ποτέ δεν προώθησε ουσιαστικές πολιτικές, που θα διασφαλίσουν τη θεσμική, οικονομική και λειτουργική ανεξαρτησία του θεσμού. Αναφερόμενος στην εξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, προέταξε την ανάγκη για την προώθηση φορολογικών μεταρρυθμίσεων που θα επιφέρουν δημοσιονομική αποκέντρωση, που συνδέεται άμεσα με τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του δημοσιονομικού συστήματος αλλά και των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.

Ο Γιώργος Πατούλης κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ που είναι η μεταφορά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στους δήμους και η στήριξη των τοπικών πολεοδομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και τουριστικών υποδομών. Ακόμη η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και είσπραξης των ιδίων εσόδων των δήμων, καθώς και η μεταφορά του συνόλου ή του μεγαλύτερου μέρους των πόρων που εισέρχονται σε διάφορα ταμεία που έχουν δημιουργηθεί, όπως π.χ. το Πράσινο Ταμείο. Για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «θα πρέπει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να συμπεριληφθεί το άρθρο 102 και να ενταχθεί η έννοια του ″τοπικού φορολογικού εσόδου″».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τέσσερα «αγκάθια» στην καθιέρωση του πλαστικού χρήματος


Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η «εκθρόνιση» των μετρητών από το πλαστικό χρήμα μέσω της υποχρεωτικής σύνδεσης των ηλεκτρονικών δαπανών με το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων που σχεδιάζεται από πέρσι το φθινόπωρο αλλά βρίσκεται μέχρι στιγμής στα χαρτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι οι σχετικές διατάξεις θα περάσουν σε νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή ίσως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η επιτυχία, όμως, το μέτρου που είναι δυνατό να περιορίσει σημαντικά την φοροδιαφυγή θα κριθεί στο πόσο γρήγορα μπορούν να επιλυθούν και τα πραγματικά προβλήματα που εμποδίζουν την εφαρμογή του.

Το πιο βασικό από όλα είναι οι τεράστιες προμήθειες που συνεχίζουν να χρεώνουν (από 2% έως και 5% υπό προϋποθέσεις) οι εμπορικές τράπεζες στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα οι οποίες είναι μέχρι και 10 φορές υψηλότερες από ότι σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων, οι οποίοι μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος για τις πληρωμές χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό από το κέρδος τους.

Το ίδιο γεγονός αποτελεί αντικίνητρο για περίπου 410.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν - όσοι δεν έχουν - ένα ή και περισσότερα μηχάνημα αυτόματης υποδοχής καρτών αν κάνουν και διανομές κατ οίκον. Το ίδιο πρόβλημα επικαλούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κατηγορούνται για υψηλή φοροδιαφυγή.

Ένα δεύτερο πρόβλημα, παράγωγο του πρώτου, είναι ότι πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που θα κληθούν να υποστηρίζουν το μέτρο βρίσκονται στον Τειρεσία λόγω ληξιπρόθεσμών οφειλών. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι οι επαγγελματίες θα ανοίξουν ένα ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό μέσω του οποίου θα περνούν οι συναλλαγές με τους πελάτες τους. Το ερώτημα είναι αν ο λογαριασμός αυτός θα είναι ακατάσχετος και από το δημόσιο, αλλά και από τις τράπεζες ή το «ακατάσχετο» θα ισχύει μόνο για τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τρίτο πρόβλημα αφορά τον σχεδιασμό του νομοσχεδίου σχετικά με την υποχρεώσεις του φορολογούμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ένα αριθμό λογαριασμού και μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι ηλεκτρονικές δαπάνες ως το όριο που θα οριστεί ανάλογα με το όριο εισοδήματος ώστε ο φορολογούμενος να κατοχυρώσει το αφορολόγητό του.

Αν τελικά εφαρμοστεί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που φιλοδοξεί να λύσει. Με δεδομένο ότι τα εισοδήματα έχουν μειωθεί σημαντικά και οι πληρωμές σε περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα γίνονται με καθυστέρηση από 1 έως και 8 μήνες αν κάποιος έχει δύο πηγές εισοδήματος και δύο κάρτες μπορεί να βρεθεί να περιμένει να πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της «δηλωμένης» κάρτας για να κάνει δαπάνες που θα μετρήσουν για το αφορολόγητο.

Τέταρτο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί είναι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και επαφές με τις τράπεζες το συντομότερο δυνατό ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν αν είναι δυνατό πριν το τέλος του μήνα. Αν το μέτρο αργήσει ως συνήθως και ενεργοποιηθεί μετά το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, τότε θα κινδυνέψει με αποτυχία.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκηνές που σοκάρουν - Γιατρός σκότωσε με μια γροθιά ασθενή


Νεκρός από τη γροθιά ενός γιατρού έπεσε ασθενής σε νοσοκομείο της Ρωσίας. Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο γιατρός να μπαίνει σε ένα δωμάτιο όπου εξεταζόταν ένας ημίγυμνος άνδρας.

Αρχικά τον πιάνει από το χέρι και τον σπρώχνει μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο. Τότε ένα άλλο άτομο προσπαθεί να τον σταματήσει όμως ο γιατρός τον χτυπά με γροθιές και κλωτσιές. Στη συνεχεία στρέφεται προς το μέρος του ασθενή γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο.

Ο ασθενής αμέσως σωριάζεται στο έδαφος και ο γιατρός συνεχίζει να χτυπά τον άλλο άνδρα. Λίγα λεπτά αργότερα ενώ βλέπει πως ο ασθενής παραμένει αναίσθητος προσπαθεί να τον επαναφέρει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή του βιαίου περιστατικού ήταν το γεγονός ότι νωρίτερα το θύμα είχε χτυπήσει μια νοσηλεύτρια. Ο γιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Προσοχή σκληρές εικόνες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το φυτό δεν "πεθαίνει" ποτέ


Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό. Το “Ρόδο της Ιεριχούς” προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.





Ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες “Φυτό της Νεκρανάστασης” ή “Ρόδο της Παναγίας” (σ.σ. Λέγεται ότι την συνόδευε στο ταξίδι της στην Αίγυπτο και “άνοιγε” μόνο για χάρη της). Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν “πεθαίνει” ποτέ!



Το παράδοξο με αυτό είναι ότι μπορεί να επιβιώνει για χρόνια στην ξερή κατάσταση, μέχρι να ζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό στα χέρια σας (ακόμη και καυτό!). Πιο συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει δεν είναι οι κατάλληλες (δηλαδή υπάρχει ξηρασία στο φυσικό του περιβάλλον) μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του και γίνεται μια ξερή καφετιά μπάλα που αφήνεται στον άνεμο.



Μόλις βρεθεί σε υγρασία “μεταμορφώνεται” σε ένα καταπράσινο εντυπωσιακό φυτό που διατηρείται για αρκετό χρόνο και μπορεί ακόμη και να ανθίζει, ενώ ο κύκλος αυτός της ζωής του επαναλαμβάνεται για χρόνια…



Η διαδικασία… πρασινίσματος είναι απλή και εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το βρέξουμε ολόκληρο με λίγο νερό και να το τοποθετήσουμε σε ένα ρηχό σκεύος. Τα υπόλοιπα τα κάνει από μόνο του…



Μέσα σε λίγες ώρες γίνεται καταπράσινο ενώ στην τελική του μορφή θυμίζει ένα μεγάλο ανοιχτό “τριαντάφυλλο” πράσινου χρώματος! Μόλις το νερό τελειώσει το φυτό “μαζεύεται” ξανά και ξεραίνεται, φτάνοντας πάλι στην πρότερη μορφή του. Όποτε και αν του ρίξουμε νερό θα ξεκινήσει την ίδια διαδικασία από την αρχή.



Μαγικό ή θαυμαστό, όπως κι αν το χαρακτηρίσετε, το “Ρόδο της Ιεριχούς” εκπλήσσει με τις ιδιότητές του, αποτελώντας -αν μη τι άλλο- σύμβολο της αιωνιότητας, της μακροζωίας, του άφθαρτου και του αθάνατου της ψυχής!














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αδερφές που έκαναν πλαστική στη μύτη για να βγάζουν καλύτερες selfies!


Οι νεαρές κοπέλες που έπιασαν δουλειά για να την πολυπόθητη εγχείρηση.

Δυο αδερφές που αυτοχαρακτηρίζονται ως οι «καλύτερες φίλες» άλλαξαν την μύτη τους με εγχείρηση την ίδια μέρα από τον ίδιο πλαστικό χειρουργό για να φαίνονται πιο όμορφες στις... selfies και μάλλον γενικά στις φωτογραφίες. Η 21χρονη Karyse Coley και η 19χρονη Deanna Coley από το Μάντσεστερ ισχυρίζονται ότι δέχονταν πολλά πειράγματα στο σχολείο ως έφηβες γιατί είχαν μεγάλες μύτες.

Το αγαπημένο δίδυμο σύμφωνα με την βρετανική Mirror τραβούσε selfies τον εαυτό του αλλά δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι την κάμερα ώστε να μην ήταν η μύτη τους στο επίκεντρο όπως λένε! Έτσι λοιπόν παράλληλα με τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο τα κορίτσια έπιασαν δουλειά ημιαπασχόλησης και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 7.995 λίρες η καθεμιά για να οδηγηθούν στο... νυστέρι που θα τους δημιουργούσε την τέλεια εικόνα από κάθε οπτική γωνία. Η μία αδερφή, η Deanna σπουδάζει για οδοντοτεχνίτης στο Manchester Metropolitan University και ήθελε μια νέα μύτη από την ηλικία των 13 ετών. Η Karyse η οποία είναι φοιτήτρια χορού στο Πανεπιστήμιο του Bolton, ήθελε να κάνει χειρουργική επέμβαση στη μύτη από τα 16 και δήλωσε: «Πηγαίνεις στο Instagram και βλέπεις όλα αυτά τα τέλεια κορίτσια και σκέφτεσαι «Γιατί να μην μοιάζω με αυτά»

Οι δύο αδελφές, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Channel 4 στο Bodyshockers, δήλωσαν επίσης ότι οι φίλοι τους, τους είπαν πως δεν χρειαζόταν να κάνουν τη χειρουργική επέμβαση, αλλά συμφωνούν και οι δύο ότι πήραν τη σωστή απόφαση. Η μία εκ των αδερφών μάλιστα παρομοίασε τη μύτη της με το βουνό Έβερεστ ενώ όπως είπαν μπορεί να φαίνεται ανόητο αλλά η αλλαγή στη μύτη προσθέτει πολύ αυτοπεποίθηση και στις δυο τους. Ενώ η χειρουργική επέμβαση της Karsye πήρε λιγότερο από μία ώρα, η Deanna πέρασε τρεις ώρες στο χειρουργείο καθώς έσπασε τη μύτη της και την «ξαναέχτισε» για να έχει το επιθυμητό σχήμα.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από τα σύννεφα του Ψηλορείτη


Μία βόλτα μέσα και πάνω από τα σύννεφα στις κορφές του Ψηλορείτη. Το επιβλητικό βουνό αγκαλιάζεται από τα σύννεφα λίγο πριν δύσει ο ήλιος και μας προσφέρει μια μοναδική ατμοσφαιρική εναέρια βόλτα.

Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 80 μέτρα από το έδαφος για να καταγράψει το drone το μεγαλείο και την άγρια ομορφιά του.

Σε μια από τις βουνοκορφές αχνοφαίνεται το αστεροσκοπείο του Σκίνακα σε ένα τοπίο ασυνήθιστο για την εποχή αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν ακόμα στο βουνό του Δια να ντυθεί στα λευκά.

Απολαύστε την βόλτα σας στα σύννεφα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...