Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Τριπλός πράκτορας» καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών


Γερμανός πράκτορας συνεργαζόταν ταυτοχρόνως με CIA και Ρωσία.

Ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη οκτώ ετών για «εσχάτη προδοσία» επειδή συνεργαζόταν ταυτοχρόνως με τη CIA και τη Ρωσία, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 32χρονος Μάρκους Ράιχελ κρίθηκε επίσης ένοχος για «παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών» και για «διαφθορά» από το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, το οποίο του επέβαλε ωστόσο μικρότερη ποινή από την κάθειρξη δέκα ετών που είχε ζητήσει η εισαγγελία.

«Στην BND (τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) με θεωρούσαν ανίκανο. Στην CIA ήταν αλλιώς: εκεί, μπορούσα να αποδείξω την αξία μου», είχε πει στα μέσα Νοεμβρίου ο ίδιος κατά την έναρξη της δίκης του.

«Θα ήταν ψέμα να πω ότι αυτό δεν μου άρεσε», είχε προσθέσει.

Ο 32χρονος ο οποίος είχε προσληφθεί στην BND τον Δεκέμβριο του 2007 και ο καθαρός μισθός του από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ανερχόταν σε 1.200 ευρώ, κατηγορείτο ότι έδωσε ανάμεσα στον Μάιο του 2008 και τα μέσα του 2014 περισσότερα από 200 έγγραφα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, κατηγορείται ότι πήρε από την CIA τουλάχιστον 95.000 ευρώ, τα οποία του δόθηκαν σε μετρητά στην Αυστρία.

Τα έγγραφα που παρέδωσε στην CIA περιελάμβαναν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της BND και στοιχεία μελών του προσωπικού της.

Ο πρώην πράκτορας κατηγορείτο επίσης ότι είχε παραδώσει το 2014 τρία έγγραφα στη ρωσική πρεσβεία στο Μόναχο για μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Η σύλληψή του στις 2 Ιουλίου του 2014 είχε προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, η οποία συγκλονιζόταν ήδη από τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Λίγο αργότερα το Βερολίνο είχε απελάσει τον επικεφαλής της CIA στη Γερμανία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζήστε την καθημερινότητα της φυλής Mailulu στην Παπούα Νέα Γουινέα


Θα ψαρεύετε με κανό και θα μαζεύετε καρύδες - Δείτε φωτογραφίες.

Όσοι αναζητούν μια αφορμή για να εγκαταλείψουν για λίγο την καθημερινότητά τους και να κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό, να ζήσουν με μια φυλή στην Παπούα Νέα Γουινέα, για παράδειγμα, έχουν τώρα την ευκαιρία να το κάνουν.

Η φυλή Mailulu στην Παπούα Νέα Γουινέα αναζητά δέκα εθελοντές για να ζήσουν στο παραδεισένιο νησί, να βοηθούν μαζεύοντας καρύδες, να ψαρεύουν με κανό, να φτιάχνουν τουαλέτες compost και να κατασκευάζουν σπίτια από μπαμπού.

Οι δέκα τυχεροί θα ταξιδέψουν στην εξωτική Gonubalabala όπου ο ηλεκτρισμός παρέχεται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια και το πόσιμο νερό από την ανακύκλωση του βρόχινου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, η φυλή αναζητά δασκάλους, μάγειρες, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, αγρότες και μουσικούς και κοινοποιεί το αίτημά της σε συνεργασία με την Tribewanted.

Οι εθελοντές θα έχουν χρόνο να εξερευνήσουν τροπικά νησιά της περιοχής, να χαλαρώνουν σε αιώρες και να κολυμπούν σε κοραλλιογενείς υφάλους.

Η φυλή αναζητά εθελοντές για την περίοδο της ξηρασίας, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017.

«Τόσο πολλοί άνθρωποι στη Δύση περνούν όλη τους την ημέρα με το κεφάλι σκυμμένο, πάνω από γραφεία και ηλεκτρονικές οθόνες, διερωτώμενοι αν υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή. Υπάρχουν- και τώρα προσφέρουμε μια ευκαιρία να το δουν και να το ζήσουν», δηλώνει ο συνιδρυτής της Tribewanted, Filippo Bozotti, «η Gonubalabala είναι ένα πανέμορφο μέρος και οι Mailulu ευγενέστατοι, δυνατοί και σοφοί».

Για όσους σπεύδουν να ετοιμάσουν βαλίτσες, ας λάβουν υπόψη πως θα πρέπει να πληρώσουν για την εμπειρία αυτή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σύρος «Τομ Χανκς» που ζει εδώ κι ένα χρόνο σε τουρκικό αεροδρόμιο


Η ιστορία του θυμίζει το σενάριο της ταινίας «The terminal».

Σε τουρκικό αεροδρόμιο «εγκλωβίστηκε» ένας Σύρος πρόσφυγας με αποτέλεσμα να ζει εδώ και ένα χρόνο στο «χώρο προβληματικών επιβατών».

Ο 28χρονος Fadi Mansour, φοιτητής νομικής από τη Χομς της Συρίας, «κρατείται» σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς κρεβάτι και χωρίς φυσικό φως και είναι διαρκώς αντιμέτωπος με την απειλή να σταλεί πίσω στη Συρία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail είπε στους συγγενείς του πως σκέφτεται να ζητήσει ο ίδιος να επιστρέψει στην πατρίδα του καθώς «τουλάχιστον εκεί θα πεθάνει μια κι έξω αντί να πεθαίνει λίγο- λίγο κάθε μέρα».



Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει την κράτησή του και τις συνθήκες διαβίωσής του «σκληρή, απάνθρωπη και υποτιμητική συμπεριφορά, που παραβιάζει το εθνικό και το διεθνές δίκαιο».

Ο Mansour ζει στο «χώρο προβληματικών επιβατών» του αεροδρομίου Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τις 15 Μαρτίου πέρσι και η ιστορία του, αν και με διαφορετικά χαρακτηριστικά, θυμίζει το σενάριο της ταινίας «The Terminal» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο JFK καθώς η ξέσπασε στη χώρα του εμφύλιος και το διαβατήριό του δεν ίσχυε πια.

Όπως δήλωσε στο μπλογκ LRB, χθες ήταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του ακόμα 31 «κρατούμενοι».

Ο Mansour εγκατέλειψε τη Συρία τον Αύγουστο του 2012 προκειμένου να αποφύγει το στρατό και πήγε στο Λίβανο.

Μετά την απαγωγή από συμμορία, η οποία τον κρατούσε ζητώντας λύτρα, το 2014 έφυγε για την Τουρκία. Από εκεί επιχείρησε να πάει στη Μαλαισία αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος με την αιτιολογία πως δεν ήταν νόμιμα τα χαρτιά του.

Έτσι επέστρεψε στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2015, όπου παρέμεινε για οκτώ μήνες. Ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από άλλον κρατούμενο ζήτησε να πάει στο Λίβανο αλλά στις 20 Νοεμβρίου η είσοδός τους τη χώρα δεν επετράπη κι έτσι επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.



Οι δικηγόροι του καλούν την Τουρκία να τον αφήσει να βγει από το «χώρο προβληματικών επιβατών» αλλά οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν την κράτηση ως μέσο πίεσης προς τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, ώστε να επιστρέφουν «εθελοντικά» στις πατρίδες τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιλυσσικοί εμβολιασμοί σε ποιμενικούς σκύλους


Η δράση εφαρμόστηκε από ιδιώτη κτηνίατρο σε 18 ζώα.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, αναγνωρίζοντας την προσφορά των κτηνοτρόφων αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, προχώρησε σε δωρεάν αντιλυσσικούς εμβολιασμούς, καθώς και σε ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάκι), 18 ποιμενικών σκύλων στην περιοχή των Μετεώρων και των Χασίων -Αντιχασίων.

Η δράση εφαρμόστηκε από ιδιώτη κτηνίατρο σε ενήλικους ποιμενικούς σκύλους, καθώς και σε άνω των τριών μηνών κουτάβια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα κουτάβια βαφτίστηκε από τον ιδιοκτήτη του «Ασπροπάρης».

Σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία και την κ. Ρούλα Τρίγκου, συντονίστρια Ενημέρωσης Δράσεων Διατήρησης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πουλί Ασπροπάρης είναι στενά συνδεμένος με την κτηνοτροφία. Οι Ασπροπάρηδες και τα σκυλιά έχουν, ωστόσο, κοινό σημείο έναν κοινό εχθρό: τα δηλητηριασμένα δολώματα. Μόνο κατά τη διετία 2014-2015, οι ελληνικές ομάδες ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων εντόπισαν 35 δηλητηριασμένα τσοπανόσκυλα και αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του πραγματικού αριθμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κούκλα του σεξ που μοιάζει με 12χρονο κοριτσάκι προκαλεί αντιδράσεις


Καταγγέλλουν την κινεζική εταιρεία ότι αποδέχεται την παιδεραστία.

Πολλά σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα νέο «παιχνίδι του σεξ» που λανσάρει μια κινεζική εταιρεία. Πρόκειται για μια μικροσκοπική κούκλα-ρομπότ που θυμίζει 12χρονο κορίτσι και αποστέλλεται μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, που όπως λένε οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου μοιάζει με φέρετρο.

Η κούκλα του σεξ παραδίδεται τυλιγμένη σαν μούμια στο κουτί της, ενώ φοράει ένα μαύρο φόρεμα σαν να πενθεί. Ζυγίζοντας περίπου 25 κιλά και έχοντας ύψος μόλις 70 εκατοστά, η κούκλα δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία Shengyi και πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά με κόστος περίπου 1.000 ευρώ. Η κούκλα-ρομπότ είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα στα μαλλιά, στο δέρμα και τα μάτια και έτσι οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μέσω διαδικτύου αυτή που θέλουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, οι μικροσκοπικές κούκλες προορίζονται για το ανδρικό κοινό, το οποίο μπορεί να τις λάβει στα ξύλινα κουτιά τους σε μόλις 5 εργάσιμες ημέρες.



Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, υπάρχουν 10 διαφορετικοί τύποι ανάλογα με τα γούστα των αγοραστών, καθώς η κούκλα κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη όσον αφορά τους σωματότυπους.

«Με μεταλλικό σκελετό, ανταγωνιστικές τιμές και αξιόπιστη ποιότητα», διαφημίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία, ενώ διαβεβαιώνει τους μελλοντικούς πελάτες ότι δεν περιέχει τυχόν επικίνδυνα υλικά για την υγεία των αγοραστών.

Όπως τονίζει η Mirror, οι συγκεκριμένες κούκλες είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της αυξανόμενης τάσης των έως και αποκρουστικών παιχνιδιών του σεξ που έχουν κατακλύσει την αγορά. Ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη κούκλα που μοιάζει με κοριτσάκι, αλλά και για άλλες παρόμοιες, οι οποίες σύμφωνα με πολλούς χρήστες του διαδικτύου παραπέμπουν σε παιδεραστία.

Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματική η υποχρεωτική ασφάλιση των ασκούμενων δικηγόρων


Την κατάργηση του σχετικού νόμου ζητούν οι νέοι δικηγόροι – Τι αναφέρει η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική την υποχρεωτική ασφάλιση των ασκούμενων δικηγόρων που προβλέπει ο νόμος 3996/2011.

Αναλυτικότερα, με βάση το άρθρο 48 του νόμου 3996/2011 ζητήθηκε στο τέλος της δικηγορικής άσκησης του δικηγόρου, LLM Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Ορφέα Φίλου, να καταβάλει αναδρομικές «εισφορές άσκησης» στον τομέα υγείας δικηγόρων Αθηνών για το διάστημα κατά το οποίο ήταν ασκούμενος δικηγόρος. Δηλαδή, κλήθηκε να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές πριν εγγραφεί στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο δικηγόρος προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι η διάταξη του νόμου 3996/2011 είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξομοιώνει τους ασκούμενους δικηγόρους με τους δικηγόρους εγγεγραμμένους στους δικηγορικούς συλλόγους.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι η επίμαχη νομοθετική πρόβλεψη προσκρούει τόσο στο άρθρο 4 του Συντάγματος, που καθιερώνει τον κανόνα της ισότητας μεταξύ των πολιτών, όσο και στο άρθρο 22 του Συντάγματος που προβλέπει ότι το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων.

Ο κ. Φίλος δήλωσε σχετικά ότι η εν λόγω δικαστική απόφαση που έκρινε αντισυνταγματική την επίδικη νομοθετική ρύθμιση του ν. 3996/2011, «προστατεύει το σύνολο των ασκούμενων δικηγόρων και ότι πρέπει να καταργηθεί «η προδήλως άδικη και -πλέον- αντισυνταγματική διάταξη περί υποχρέωσης των ασκούμενων-μαθητευομένων δικηγόρων σε αυτασφάλιση για τον κλάδο υγείας και πρόνοιας».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ) Αλέξανδρος Μαντζούτσος, με αφορμή την εν λόγω δικαστική απόφαση δήλωσε:

«Μετά και την επίμαχη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση των ασκουμένων δικηγόρων, η ΕΑΝΔΑ θα επανέλθει εκ νέου στο θέμα, ζητώντας -για πολλοστή φορά- την κατάργηση της σχετικής διάταξης. Είναι νομικά και λογικά αδιανόητο να καθιερώνεται υποχρεωτική ασφάλιση χωρίς προηγούμενη κατοχύρωση δικαιώματος ελάχιστης αμοιβής, συνδεόμενης με την καταβολή εισφορών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξυγιανθεί η Βιομηχανία Ζάχαρης


«Η επιχείρηση πρέπει να μειώσει το κοστολόγιό της, πρέπει να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα».

«O στόχος μας είναι δεδομένος, να συνεχίσει η τευτλοπαραγωγή στην Ελλάδα στα επιθυμητά επίπεδα και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να είναι μια εταιρεία η οποία θα έχει εξυγιανθεί και θα μπορεί να ανταποκριθεί στην προοπτική αυτή». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σήμερα το πρωί σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή σχετικά με την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών και τη λήψη μέτρων επιβίωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ο υπουργός στην απάντησή του σημείωσε: «Η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση, όπου τα εργοστάσια ζάχαρης πρακτικά ήταν κλειστά. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να λειτουργήσουν και εμείς δώσαμε και δίνουμε μια μάχη, προκειμένου να αποκατασταθεί η εξυγίανση και η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλιστούν μεσοπρόθεσμα η συνέχιση της παραγωγής τεύτλων στην Ελλάδα... Και μάλιστα το πρόβλημα της Βιομηχανίας Ζάχαρης, αποτελούσε ένα κατ' εξοχήν παράδειγμα πολιτικών διαμεσολαβήσεων και ανορθολογικής λειτουργίας για πολλές δεκαετίες, δημιούργησε μια βαθιά υπερχρεωμένη επιχείρηση και διογκώθηκε περαιτέρω με την πώληση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο ιδιοκτήτης, ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ είναι διαφορετικός από το μοναδικό πιστωτή που είναι η Τράπεζα Πειραιώς».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι το σχέδιο, το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχει σε συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τη Βιομηχανία Ζάχαρης προβλέπει ότι η εταιρεία χρωστάει 150 εκατομμύρια, «τα οποία προφανώς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει» και κατ’ επέκταση το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει ότι από την πώληση ορισμένων στοιχείων της εταιρείας θα ανακτηθούν 50 εκατ. ευρώ (τα εργοστάσια στη Σερβία και ορισμένα άλλα αδρανή περιουσιακά στοιχεία). Από το χρέος θα διαγραφούν 50 εκατομμύρια και 50 εκατομμύρια θα αποτελέσουν δεκαετή δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς προς τη Ζάχαρη.

«Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό το σχέδιο, χρειάζεται κι ένα δεύτερο στοιχείο, ένα σχέδιο βιωσιμότητας της ίδιας της επιχείρησης, η οποία πρέπει να μειώσει το κοστολόγιό της, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει μεσοπρόθεσμα», συμπλήρωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε στην πώληση των εργοστασίων της Σερβίας που λέγεται ότι γίνεται σε χαμηλό τίμημα ή αποδυναμώνει την εταιρεία.

«Είναι πρωτοφανές στον κόσμο να υπάρχει μητρική εταιρεία η οποία να χρεοκοπεί και να κλείνει και να σώζεται η θυγατρική. Αναγνωρίζουμε ότι δεν βγάζει κέρδη, δεν μπαίνει μέσα, είναι μία επιχείρηση, αλλά είναι μέρος της αναδιάρθρωσης προκειμένου να σωθεί η μητρική και να σωθεί και η εγχώρια παραγωγή τεύτλων. Άρα, είναι ένα κόστος το οποίο πρέπει να το πληρώσουμε προκειμένου να επιβιώσει η εταιρεία», είπε ο υπουργός και για το ύψος του τιμήματος προσέθεσε: «Η τιμή θα καθοριστεί. Υπάρχουν προσφορές, φυσικά, αυτή τη στιγμή, αλλά η τιμή, φυσικά, θα καθοριστεί από διαγωνισμό τον οποίο θα χειριστούν από κοινού η Βιομηχανία Ζάχαρης και η Τράπεζα».

Πληρωμή τευλοπαραγωγών

Για την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών ο υπουργός υπενθύμισε ότι συναντήθηκε την Τρίτη με τους εκπροσώπους τους και σημείωσε: «Η εκτίμησή μας είναι ότι, εφόσον είναι στη διαδικασία έγκρισης το σχέδιο, και διαφαίνεται ότι είναι, και στη διαδικασία γραπτής πλέον επιβεβαίωσης ότι δεν αποτελεί κάποιας μορφής κρατικής επιδότησης που μπορεί να αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του σχεδίου, σε τρεις μέρες περίπου μετά την απόφαση θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για την περσινή παραγωγή, μιας και η αναχρηματοδότηση της εταιρείας σύμφωνα με το σχέδιο φθάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό εκατομμυρίων που υπερκαλύπτει την άμεση πληρωμή των τευτλοπαραγωγών για το προηγούμενο έτος. Για τον λόγο αυτό ενθαρρύναμε τους τευτλοπαραγωγούς να συνεχίσουν να φυτεύουν και να φθάσουμε έναν στόχο».

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα παράγει 150.000 τόνους ετησίως με βάση τις ποσοστώσεις. Η εγχώρια κατανάλωση είναι 300.000 τόνοι.

Τέλος υπογράμμισε:

«Για να μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η ελάχιστη εγχώρια παραγωγή πρέπει να είναι πάνω από 100.000. Επιδιώκουμε να κινηθούμε τουλάχιστον στα άμεσα επόμενα χρόνια σε μία τέτοια κλίμακα εγχώριας παραγωγής τεύτλων. Είναι απόλυτα κρίσιμο αυτό.

Μέχρι το 2017 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -η οποία επιμένω έχει πάρα πολύ υψηλό κοστολόγιο σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διατηρεί το προνόμιο να εισάγει ζάχαρη απ' άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προκαθορισμένες τιμές που θεωρούνται πολύ ευνοϊκές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να αποκτά εμπορικό κέρδος απ' αυτές τις συναλλαγές. Αυτό όμως, καταργείται το 2017.

Συνεπώς, αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η εταιρεία, απαλλαγμένη πλέον από την υπερχρέωση και με ανοιχτές δυνατότητες, να προχωρήσει σε μία συντεταγμένη και βιώσιμη συνθήκη και να έχει ένα σχέδιο με το οποίο θα μπορούμε να δούμε τη στήριξη και την ανάπτυξη της Βιομηχανίας Ζάχαρης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με το φορολογικό και τη νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης


Τι προτείνει η ελληνική πλευρά για να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ΔΝΤ.

Τη νέα πρόταση για το φορολογικό που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, μελετούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Η καινούργια αντιπρόταση κατατέθηκε μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε χτες το βράδυ σχετικά με το όριο του αφορολόγητου.

Το ΔΝΤ επιμένει στη φορολόγηση των πολύ χαμηλών εισοδημάτων είτε με μείωση του αφορολόγητου της φορολογικής κλίμακας, είτε με μείωση του αφορολόγητου της έκτακτης εισφοράς, όπως μετέδωσε το Mega.

Η πρόταση των δανειστών μεταφράζεται ως εξής: Για κάποιον με εισόδημα 9.550 ευρώ που σήμερα θα πλήρωνε μηδενικό φόρο, σύμφωνα με την ελληνική πρόταση θα καλείται να πληρώσει 49 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών θα πρέπει να καταβάλει 501 ευρώ.

Έτσι για να ξεπεράσει η ελληνική πλευρά αυτόν τον σκόπελο από το ΔΝΤ, έχει χαμηλώσει πολύ τον πήχη των επιβαρύνσεων, κατεβάζοντάς τον στα 20.000 ευρώ. Σε αυτά τα εισοδήματα θα εφαρμόζεται συντελεστής 30%.

Για παράδειγμα, κάποιος με εισόδημα 25.000 ευρώ, που σήμερα επιβαρύνεται με 3.800 ευρώ, θα κληθεί να καταβάλει 4.300 ευρώ με βάση την ελληνική πρόταση, ενώ με βάση τους δανειστές θα πλήρωνε 3.900 ευρώ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Να κατεβάσουμε κάτω από το 1% το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής


Δημιουργείται Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων.

Κοντά στο ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κατέβει κάτω από το 1% το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Στο μεταξύ εισάγεται το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, που θα παρακολουθεί τις χρεώσεις που υπάρχουν από τις διάφορες τράπεζες.

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σήμερα το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το κόστος χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Όπως είπε ο υπουργός, σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόλις οκτώ συναλλαγές με κάρτα ανά κάτοικο. «Άρα, αυτό σημαίνει ότι η χρήση είναι επιθυμητή. Η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους επιδιώκει να επεκταθεί η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και ταυτόχρονα παρακολουθεί πολύ στενά όλο το σύστημα των χρεώσεων».

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός για τη σχέση ανάμεσα στον προμηθευτή και στον καταναλωτή, έχει ενσωματώσει το υπουργείο την οδηγία για πλήρη απαγόρευση ο προμηθευτής να χρεώσει οτιδήποτε για χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής στον καταναλωτή.

Για τη σχέση του προμηθευτή με την τράπεζα. Εκεί το υπουργείο έχει ενσωματώσει όλες τις συναφείς ευρωπαϊκές οδηγίες. «Εκεί οι τιμές επιβάλλονται και πρέπει να τηρούν κάποιους ελάχιστους κανόνες απ' αυτούς που υπάρχουν και για τις διατραπεζικές ανταλλαγές, όταν υπάρχουν δύο τράπεζες, αλλά και τη σχέση αυτή σε ποσοστά 0,2% ή 0,3%», όπως εξήγησε ο υπουργός.

Για τη σχέση ανάμεσα στις τράπεζες και την κάρτα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «εκεί οι χρεώσεις είναι λίγο μεγάλες, διότι όλες οι κάρτες που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα είναι κάρτες του εξωτερικού. Υπάρχει ένα κόστος, λοιπόν, το οποίο επιβαρύνει επιπρόσθετα αυτές τις συναλλαγές» και σημείωσε:

«Τούτων δοθέντων, εμείς έχουμε φέρει όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα προκειμένου το νομοθετικό πλαίσιο να είναι επαρκές. Δεύτερον, εισάγουμε το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, που θα παρακολουθεί τις χρεώσεις που υπάρχουν από τις διάφορες τράπεζες. Υπενθυμίζω ότι οι χρεώσεις διέπονται από τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε μία παρακολούθηση των χρεώσεων με το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο».

Σε ό,τι αφορά στις χρεώσεις, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το σύστημα ξεκίνησε με πολύ υψηλές χρεώσεις, όμως σιγά-σιγά οι χρεώσεις έχουν μειωθεί και έχουν μειωθεί υπό το βάρος δύο μειωτικών τάσεων. «Η μία τάση είναι ότι προφανώς οι χρεώσεις που γίνονται διαφοροποιούνται κατά όγκο συναλλαγών. Για παράδειγμα, οι χρεώσεις σ' αυτού του τύπου τις κάρτες κατά μέσο όρο σήμερα στα σούπερ-μάρκετ είναι 0,46%. Είναι πολύ ικανοποιητική τιμή. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πάνω από 1% και σε πολλές περιπτώσεις μικρών καταστημάτων υπάρχουν χρεώσεις που ξεπερνούν το 1,5% με 2%. Ο μέσος όρος αυτήν τη στιγμή, με βάση τα στοιχεία που συλλέγουμε συστηματικά από την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι 1,2% που θεωρείται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τάση μείωσης. Εμείς επιδιώκουμε να κατέβει κάτω από το 1%».

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες θετικές πρωτοβουλίες και για τη χρέωση και για το κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση των POS. Οι εγκαταστάσεις αυτές ξεκίνησαν μ' ένα σχετικά υψηλό κόστος, όπως είπε, που έφτανε από εκατό έως πεντακόσια ευρώ. Τώρα, με βάση τις πληροφορίες από τις διάφορες τράπεζες το κόστος εγκατάστασης είναι περίπου εκατό με εκατόν πενήντα ευρώ.

«Από τη δική μας σκοπιά θα ενθαρρύνουμε τη χρήση αυτών των μέτρων. Θα παρέμβουμε -αν χρειάζεται- να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα και θα παρακολουθούμε το θέμα, ούτως ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα και εμείς και οι καταναλωτές για το πώς πηγαίνει η πορεία των χρεώσεων αυτών», κατέληξε ο υπουργός.

Για τους επιχειρηματίες που έχουν οφειλές είναι πιο δύσκολο να πάρουν POS από τις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Επιμελητήριο, όπως ανέφερε ο υπουργός και μάλιστα σημείωσε ότι η μία στις δύο απορρίψεις γίνεται διότι δεν θεωρούν οι τράπεζες ότι υπάρχει από την πλευρά του χρήστη-προμηθευτή ασφάλεια στον λόγο των σχέσεων που έχει με την τράπεζα, ενώ μία στις δύο περιπτώσεις -σύμφωνα με τα στοιχεία- είναι αναίτια η απόρριψη (δεν υπάρχει δηλαδή πολύ συγκεκριμένη δικαιολογία).

«Τουλάχιστον έτσι απαντούν στο ερωτηματολόγιο οι επιχειρήσεις. Το 55% όσων έλαβαν αρνητική απάντηση δηλώνουν ότι δεν έλαβαν καμία ισχυρή δικαιολογία για την απόρριψη αυτή. Συνεπώς, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το κοιτάξουμε πιο στενά -τις περιπτώσεις που απορρίπτεται αυτό το αίτημα- και να δούμε έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση προκειμένου να επεκταθεί η χρήση αυτού του μέσου», είπε ο κ. Σταθάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοντονής: Στο ΕΣΚΑΝ όλες οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο του ντόπινγκ


Το σχετικό νομοσχέδιο ενεκρίθη από την αρμόδια επιτροπή.

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής του τοποθέτησης στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Τελικά η Επιτροπή (Μορφωτικών Υποθέσεων) ενέκρινε κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ' άρθρον το σχέδιο νόμου «για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ», το οποίο εισάγεται το απόγευμα στην Ολομέλεια.

Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής είπε ότι με το σχέδιο νόμου ενισχύεται το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) στο οποίο περιέρχονται όλες οι αρμοδιότητες και επανέλαβε ότι αυξήθηκε η χρηματοδότησή του από τις 50.000 στις 200.000 ευρώ, ενώ δόθηκε φέτος και έκτακτη επιχορήγηση.

Εξήγγειλε επίσης την ενεργοποίηση, «μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Απαντώντας στους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε της ειδικής προστασίας που θα έχουν τα μέλη της διοίκησης του ΕΣΚΑΝ, αφού αναλαμβάνουν στο εξής τη διαχείριση των αποτελεσμάτων και την επιβολή των κυρώσεων για τις παραβάσεις ντόπινγκ και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται κακόβουλη τοποθέτηση, μπορεί να ελεγχθεί διοικητικά και ποινικά με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην επέκταση του ελέγχου από την Πολιτεία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), και στο άνοιγμα των θέσεων εργασίας στην Ομοσπονδία για προπονητές αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ.

Όσον αφορά τα θέματα προσωπικού των ομοσπονδιών, είπε ότι επανεξετασθούν περιπτώσεις απολύσεων και θα νομοθετηθεί η κινητικότητα, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι δικαστικές διαμάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με το νομοσχέδιο γίνονται πολύ σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, είπε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των φορέων, ο εκπρόσωπος του και προσέθεσε ότι το Συμβούλιο στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Αντιρρήσεις με συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τον έλεγχο της ΕΠΟ από την Πολιτεία εξέφρασε ο δικηγόρος της ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) Βασίλειος Σεβαστής, ζήτησε να εξαιρεθούν από την υποχρέωση κατάρτισης συμβάσεων εργαζομένων αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, ομοσπονδίες που έχουν ίδια έσοδα από ένα ποσοστό και επάνω, ενώ υποστήριξε, ότι διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα στην διοργάνωση του μαραθωνίου δρόμου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Πέτρος Συναδινός, εξέφρασε την ικανοποίηση της Ομοσπονδίας για την εξαίρεση των αθλητικών τόξων από την κατηγορία των «όπλων», με την οποία, όπως είπε, λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους αθλητές επί 23 χρόνια, και τόνισε ότι ουδέποτε εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο άθλημα, φαινόμενο ντόπινγκ, βίας και ατυχήματος.

Το ζήτημα της παραχώρησης άδειας από την εργασία σε αθλητές που βρίσκονται στην οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης, έθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, και ζήτησε -όπως έκαναν και άλλοι εκπρόσωποι φορέων- να υπάρξει ρύθμιση για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των φροντιστών, που είναι, όπως υποστήριξε, απαραίτητοι για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Την αντίθεσή του με την θέσπιση του «ακαταδίωκτου» για τη διοίκηση της ΕΣΚΑΝ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης που σημείωσε ότι η Επιτροπή υπήρξε από τις πρώτες που έκανε συμφωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA), πολύ πριν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία.

Να απαιτούνται μόνο τα βασικά δικαιολογητικά από τους αθλητές με αναπηρία, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωάννης Στούφης και τόνισε ότι οι αθλητές αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να διευκολύνονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση της πώλησης ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ


Η υπόθεση εκτιμάται ότι ζημίωσε το δημόσιο περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ.

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή καλούνται να δώσουν στα μέσα Απριλίου οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, η οποία εκτιμάται ότι ζημίωσε το δημόσιο περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, που χειρίζεται την υπόθεση, απέστειλε κλήσεις σε απολογία στους κατηγορούμενους, Έλληνες και αλλοδαπούς εμπειρογνώμονες στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απιστίας. Ήδη, οι πρώτοι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή σε περίπου ένα μήνα προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η έρευνα ανέδειξε περιπτώσεις υποτίμησης της αξίας πώλησης των ακινήτων, με αποτέλεσμα να εισπραχθεί μικρότερο τίμημα αλλά και διαδικασίες όπου δεν εκτιμήθηκε σωστά η αξία γης. Σε άλλες περιπτώσεις , που καταγράφονται στο εισαγγελικό πόρισμα, δεν υπήρξε ακριβής εκτίμηση για τη μελλοντική υπεραξία των ακινήτων ενώ εκτιμάται ότι υπήρξε και υπέρογκος καθορισμός των ετήσιων μισθωμάτων καθώς και επαχθείς όροι μίσθωσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, «είχαν τις ειδικές γνώσεις και την ικανότητα να εισηγηθούν την τροποποίηση των όρων της συναλλαγής, εν τούτοις ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής, ενώ αποδείχθηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημία του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ που αποφάσισαν τις επίμαχες πωλήσεις δεν διώκονται για απιστία, καθώς ο καταστατικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ το απαγορεύει, όταν έχει προηγηθεί η έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και ο έλεγχος νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προϋποθέσεις που ίσχυαν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι σε βάρος των μελών της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, με βάση τις διατάξεις περί υπεξαίρεσης, για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην μη απόδοση τόκων από το ΤΑΙΠΕΔ προς το Δημόσιο από την κατάθεση του τιμήματος στους λογαριασμούς του Ταμείου έως την απόδοση στο Δημόσιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Απέρριψε αιτήσεις διοικητών νοσοκομείων που ζητούσαν να επανέλθουν στις θέσεις τους


Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπ. Υγείας.
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις ενός διοικητή και δύο αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της Αθήνας με τις οποίες ζητούσαν να επανέλθουν στις θέσεις τους μετά την πρόωρη λήξη της θητείας τους.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Αριστείδης Ζούμπος και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Τζάνειο Πειραιά Γεώργιος Γρηγοριάδης οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας για την απομάκρυνση τους από τις θέσεις τους επικαλούμενοι «ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους» καθώς και «βαρύτατο πλήγμα στην φήμη τους».

Το Γ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 45 – 47/2016 αποφάσεις τους αναφέρει πως οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημα τους και την συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τον οποίο επικαλούνται. Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις καθώς έκριναν ότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι «προδήλως βάσιμοι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέματα προσωπικού ΟΤΑ ρυθμίζει εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών


Ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας για το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων.

Ρυθμίσεις του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης που αφορούν στο προσωπικό των ΟΤΑ, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας για το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για την αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης, για τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ανακύκλωσης απορριμμάτων, καθώς και για τη μετάταξη προσωπικού σε παραμεθόριους ΟΤΑ.

Ειδικότερα, η αναστολή προσλήψεων υπαλλήλων υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) στους ΟΤΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 που έχει επιβληθεί από το 2012, παύει να ισχύει για προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, δημοτικών κοιμητηρίων και οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Η διάταξη κρίθηκε σκόπιμη καθώς το «πάγωμα» των προσλήψεων έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο εξαιτίας της έλλειψης υπαλλήλων.

Πλέον, το προσωπικό που θα καλύπτει κενές θέσεις σε αυτές τις υπηρεσίες προσλαμβάνεται χωρίς να απαιτείται απόφαση κατανομής του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το ίδιο ισχύει και για διορισμό σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ή κατόπιν αντικατάστασης αναπλήρωσης διοριστέου, που δεν αποδέχτηκε τον διορισμό ή έχει κώλυμα διορισμού.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν όσοι διορισμοί επιτυχόντων παλαιότερων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η αύξηση του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης που εργάζονται σε δήμους, συνδέσμους, δημοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και δημοτικά ιδρύματα θα φτάνει μέχρι το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης της οικείας ειδικότητας και εκπαιδευτικής βαθμίδας, με αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους.

Για τη μετατροπή του ωραρίου απαιτείται σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου, ο οποίος θα πρέπει να αναφέρει τον συνολικό αριθμό εβδομαδιαίων ωρών που επιθυμεί να απασχολείται. Την τελική έγκριση ή μη θα δίνει το δημοτικό/διοικητικό συμβούλιο του οικείου φορέα ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του ΟΤΑ. Η έγκριση μπορεί να είναι ολική ή μερική, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στο συμβούλιο να καθορίσει αύξηση ωραρίου, αλλά για λιγότερες ώρες σε σχέση με το αίτημα του υπαλλήλου.

Σε περίπτωση που στον οικείο ΟΤΑ απασχολείται προσωπικό ορισμένου χρόνου των αντίστοιχων ειδικοτήτων, η αύξηση του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ΙΔΑΧ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη λήξη των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού που καλύπτει ισόποσες ώρες εργασίας.

Η αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού ΙΔΑΧ θα λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση έγκρισης πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατά το επόμενο έτος από τα αρμόδια όργανα. Η μετατροπή του ωραρίου του εργαζομένου μέχρι το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης δεν συνδέεται με σύσταση αντίστοιχων οργανικών ή προσωποπαγών θέσεων, ωστόσο η εγκύκλιος κρίνει σκόπιμο κατά την πρώτη τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ να συσταθούν θέσεις αντίστοιχες με τις μεταβολές που θα έχουν πραγματοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, είναι ύψους 150 ευρώ μηνιαίως και χορηγείται στους μόνιμους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου των δήμων, των περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών που απασχολούνται στους ΧΥΤΑ, στην ανακύκλωση, στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, στους σταθμούς μεταφόρτωσης και στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

Το επίδομα θα καταβάλλεται και για όσο διάστημα ο υπάλληλος θα είναι σε άδεια και σε αναρρωτική άδεια έως έξι ημέρες το χρόνο.

Η εγκύκλιος ωστόσο επισημαίνει τη δέσμευση της χώρας για ευθυγράμμιση του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάργησή του.

Τέλος, για τη μετάταξη υπαλλήλου δήμου που υπηρετεί σε παραμεθόριο περιοχή προς άλλη υπηρεσία παραμεθόριας περιοχής, η σχετική διάταξη του παράλληλου προγράμματος προβλέπει ότι πλέον, εκτός των άλλων, θα απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεφτίλα. Πέταξαν έξω από το ΔΣ Κορινθίων τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Δε φτάνει που στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου δε δόθηκε στον πρόεδρο των ΑΜΕΑ η δυνατότητα να καταγγείλει τα προβλήματα της πόλης για τα άτομα με αναπηρίες αλλά και για να σιγουρεύουν ότι δε θα ακουστεί τίποτα τον πέταξαν έξω από τη συνεδρίαση. Λίγο πριν ο πρόεδρος είχε καταγγείλει δημοτικό σύμβουλο γαϊδούρι που εκ συστήματος παρκάρει σε θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ!

Δείτε το βίντεο της βίαιης εξόδου του:



Λίγο πριν η κόντρα του προέδρου με το Γιώργο Φαρμάκη που μιλούσε για ευαισθησία του Δήμου για τα ΑμεΑ:




Πηγή: http://ekorinthos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρό παζάρι κυβέρνησης - δανειστών για το αφορολόγητο όριο


Σκληρό παζάρι για το αφορολόγητο όριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Το αφορολόγητο όριο είναι σήμερα 9.550 ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με την ελληνική πρόταση υπάρχει μικρή μείωση στα 9.330 ευρώ ενώ οι δανειστές, με πρωταγωνιστή το ΔΝΤ, προτείνουν πολύ μεγάλη μείωση στα 7.000 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star, με συγκεκριμένα παραδείγματα για τη φορολογική επίπτωση στα εισοδήματα των Ελλήνων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει ο 70χρονος που ζητά ευθανασία λόγω χρεών


Συγκλονίζει ο 70χρονος από την Εκκάρα Δομοκού, που κατέθεσε την Τετάρτη αίτημα ευθανασίας στο δημαρχείο, εξαιτίας χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσει.

«Η ζωή είναι αφόρητη. Δεν μπορώ να ζήσω. Και προκειμένου να δεχθώ τον εξευτελισμό και την ταλαιπωρία και τους πόνους, λόγω των προβλημάτων υγείας, καλύτερα είναι να μου κάνουν μια ενεσούλα, να τελειώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 70χρονος, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καυγατζής καθαριστής της Ν.Υόρκης απειλεί έναν οδηγό με τον... Τραμπ


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει έναν υπάλληλο καθαριότητας να τσακώνεται με έναν διερχόμενο οδηγό σε δρόμο της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας έχει κλείσει τη διέλευση των αυτοκινήτων προκειμένου να μαζέψει τα σκουπίδια και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου αντέδρασε ζητώντας του να ανοίξει τον δρόμο. Ο υπάλληλος καθαριότητας φανερά εκνευρισμένος φώναζε «Που είναι ο Τραμπ; Που είναι ο Τραμπ όταν ον χρειάζεσαι».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σοφοκλής Ξυνής για κακουργηματική πλαστογραφία


Για κακουργηματική πλαστογραφία που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο δημόσιο παραπέμπονται να δικαστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλής, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή.

Το συμβούλιο εφετών υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Μ. Γκανέ, που αποκάλυψε πρώτη η Realnews , με το υπ¨αριθμ 430/16 βούλευμά του παραπέμπει τους τρεις κατηγορούμενους στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η κατηγορία όπως αποδόθηκε από την αρχή στους Σοφοκλή, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή, αφορούσε όχι μόνο σε περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής που φαίνεται να διαπιστώθηκαν σε εταιρείες του ομίλου, αλλά και είσπραξης επιδοτήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα που εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι μέσω πλαστών βεβαιώσεων ασφαλιστικών ενημεροτήτων, από υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Αφορμή για την ερευνά που ξεκίνησε στα εκπαιδευτήρια Ξυνή τον Απρίλιο του 2010 από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, ήταν πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ).

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, προσκομίζοντας πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, κατάφερναν να εισπράττουν χρήματα από το Δημόσιο και ποσά που αφορούσαν σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η έρευνα μάλιστα έδειξε πως ο Όμιλος Ξυνή είχε εισπράξει σημαντικά ποσά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα «e-εκπαιδευτείτε», «e-γονείς» και «e-μηχανικοί».

Βάσει του πορίσματος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που διαβιβάστηκε τότε στην εισαγγελέα Π. Παπανδρέου, οι επικεφαλής του ομίλου , είχαν εκδώσει πλαστές βεβαιώσεις για τρεις συνεχόμενες χρονιές: το 2007, το 2008 και το 2009.

Οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις προέρχονται κατά βάση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ομόνοιας, ενώ μία εξ’ αυτών προήλθε από το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, η συνολική οφειλή του ομίλου προς το ΙΚΑ ανερχόταν έως τον Αύγουστο του 2010 στις 692 χιλιάδες ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Nεκρός σε τροχαίο ο σχεδιαστής των Pokemon


Τραγικό θάνατο βρήκε ο σχεδιαστής των "Pokemon", όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Πρόκειται για τον Έρικ Μεντάλλε, τον σχεδιαστή του γνωστού κινούμενου σχεδίου "Pokemon".



To δυστύχημα συνέβη την περασμένη Κυριακή, στο Σιάτλ, ενώ στο αυτοκίνητο του 42χρονου επέβαινε και η μικρότερη κόρη του.

Η ανήλικη διασώθηκε από μια 36χρονη αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος, που έσπευσε να απεγκλωβίσει την μικρή από το όχημα.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στο ψωμί που τρώμε


Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ) για μείωση αλατιού στο ψωμί, υπέγραψε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Το κείμενο του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχάλης Μούσιος, αφορά τη μείωση του αλατιού σε όλα τα είδη ψωμιού που πωλούνται από αρτοποιεία-μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην ξεπερνάει το 1,2%.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ψωμί είναι αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής, η οποία είναι γνωστό ότι αποτελεί μοντέλο διατροφής που συνάδει με την υγεία και τη μακροζωία. Το ψωμί μπορεί ταυτόχρονα όμως να αποτελέσει και κρυφή πηγή αλατιού στη διατροφή του Έλληνα. Πολλοί αρτοποιοί έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες μείωσης αλατιού σε ένα ή περισσότερα είδη ψωμιού. Όμως η μείωση της προσθήκης αλατιού για την παρασκευή όλων των ειδών ψωμιού από όλους τους φούρνους μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και χωρίς διακρίσεις στην προσπάθεια μείωσης της πρόσληψης αλατιού στο γενικό πληθυσμό.

Η μείωση αλατιού στο ψωμί είναι εύκολα επιτεύξιμη, δεν επιφέρει αλλαγές στην υπόλοιπη συνταγή και, σε όποιες χώρες του κόσμου έχει επιτευχθεί, η μείωση αυτή είναι αποδεκτή από τον καταναλωτή. Αν και το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά εθελοντικές δράσεις από τους αρτοποιούς, ο ΕΦΕΤ θεωρεί ότι οι αρτοποιοί είναι ευαισθητοποιημένοι και θα συμβάλουν με κάθε δυνατό μέσο σε αυτή την προσπάθεια, προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Τα αρτοποιεία που θα δεσμεύονται σε αυτή τη δράση, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους το λογότυπο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ «Λιγότερο Αλάτι – Καλύτερη Υγεία» προκειμένου να ενημερωθεί ο καταναλωτής ότι συστρατεύονται στην εκστρατεία μείωσης αλατιού. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα πρέπει να αποστείλει στην ΟΑΕ υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του με τα στοιχεία της επιχείρησής του και η επιχείρηση θα λάβει το λογότυπο από την ΟΑΕ. Τα στοιχεία όσων επιχειρήσεων συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα αναρτώνται σε σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της ΟΑΕ για την προβολή τους στη δράση αυτή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Κολωνάκι


Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κίνηση των οχημάτων.

Λόγω εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στις 20 Μαρτίου, από τις 06:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων σε δρόμους του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, στις εξής οδούς:

  • Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής.
  • Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.
  • Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.
  • Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Δημοκρίτου.


Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο Παντελίδη: "Η Φρόσω βγήκε από την πλευρά του οδηγού"


Ο κ. Ζωγόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και τόνισε ότι η μία κοπέλα, η Φρόσω, βγήκε από την αριστερή πλευρά του τζιπ, δηλαδή από τη θέση του οδηγού.

"Οι κοπέλες πρέπει να πουν ποιος οδηγούσε" σημείωσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H αρχαιότερη ελιά του κόσμου


Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου βρίσκεται στο χωριό Βούβες του Δήμου Κολυμπαρίου, στα Χανιά. Έχει περίμετρο κορμού 12,5 μέτρα, διάμετρο 3,64 μέτρα και το εμβαδόν της είναι 11,45 τμ . Χρονολογείται ότι είναι περίπου 2.500- 5.000 ετών. Η σημασία της επισημάνθηκε το 1922 από το νομαρχιακό σύμβουλο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη και η ελιά ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης με αρ. απ.105497/6459/1986 (656/ΤΒ/1986).





Η ελιά βρίσκεται στην αυλή της οικίας Καραπατάκη και είναι ένα μνημείο που επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η ηλικία του δέντρου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος ραδιενεργών ισοτόπων, αφού λόγω της μεγάλης ηλικίας του δέντρου δεν υπάρχει καρδιόξυλο. Μπορεί όμως να προσδιοριστεί από την περίμετρο του κορμού. Δεν υπάρχει κανένα άλλο καταγεγραμμένο δέντρο με τέτοια περίμετρο οπότε μπορεί η ελιά αυτή να ανακηρυχθεί ως η αρχαιότερη του πλανήτη μας.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΙΚ: Με ποιες αντικειμενικές θα υπολογιστεί το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιόχρηση ακινήτων


Με εγκύκλιο του Υπ.Οικονομικών δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις ως προς τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση γης και ακινήτων νομικών προσώπων, μετά και την τροποποίηση των αντικειμενικών αξιών.

Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων από την ιδιοχρησιμοποίηση γης και ακινήτων για το φορολογικό έτος 2015 λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές ισχύουν, κατά τον χρόνο λήξης του φορολογικού έτους των προσώπων αυτών (για παράδειγμα, 31 Δεκεμβρίου ή 30 Ιουνίου ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία λήγει το φορολογικό τους έτος με βάση τα όσα έχουν διευκρινισθεί με την ΠΟΛ.1223/2015 εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα φορολογηθούν αναδρομικά τα εισοδήματα του 2015 δήλωσε ο Αλεξιάδης


«Δεν θα υπάρξει το 2016 διάταξη η οποία να προβλέπει την αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015», δήλωσε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις βουλευτών, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στο οποίο έχει ενσωματωθεί η διάταξη για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης, είπε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να λάβει ανάλογα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στο μέλλον.

«Ο αγώνας σε θέματα διαπλοκής είναι ενοποιημένος και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή», ανέφερε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη «με την οποία θα μπορούν να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις για την καταβολή του φόρου σε όσες περισσότερες μηνιαίες είναι δυνατόν», προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το θέμα του αφορολόγητου ορίου και της φορολογικής κλίμακας. Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της συλλογής των αποδείξεων, είπε ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις και όταν θα θεσμοθετηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, δεν θα χρειάζονται αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα γίνονται με αυτό τον τρόπο.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή κατά πλειοψηφία και με ευρεία πολιτική συναίνεση. Υπέρ τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρυφοί θάλαμοι «βρέθηκαν» στον τάφο του Τουταγχαμών


Είναι 90% πιθανόν να υπάρχουν δύο κρυμμένοι θάλαμοι πίσω από τους τοίχους του τάφου του φαραώ Τουταγχαμών στο Λούξορ της Αιγύπτου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων κάνοντας λόγο για προκαταρκτικά αποτελέσματα ανάλυσης που έγινε με σύγχρονα ραντάρ.

Κρυφοί θάλαμοι «βρέθηκαν» στον τάφο του Τουταγχαμών

Αυτή η σχεδόν βεβαιότητα ενισχύει την άποψη του βρετανού αρχαιολόγου και αιγυπτιολόγου Νίκολας Ριβς, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ίσως πρόκειται για τον ηλικίας 3.300 και πλέον ετών τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης .

Ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-Νταμάτι κλίνει μάλλον προς την εκδοχή ο τάφος να ανήκει σε άλλη σύζυγο του φαραώ Ακενατών, πατέρα του Τουταγχαμών.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης με ραντάρ που διεξήχθη από τον ιάπωνα ειδικό Χιροκάτσου Βατανάμπε αποκαλύπτουν ότι "είναι 90% πιθανόν να υπάρχουν δύο θάλαμοι κρυμμένοι πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο. "Υπάρχουν κενοί χώροι" πίσω από δύο τοίχους "αλλά όχι εντελώς κενοί, περιέχουν οργανικά και μεταλλικά υλικά".

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πιο προωθημένες έρευνες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαρτίου μέσα στον τάφο που βρίσκεται στην κοιλάδα των Βασιλέων, στην όχθη του Νείλου, απέναντι από το Λούξορ.

Σε αντίθεση με τις νεκροπόλεις άλλων φαραώ οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους λεηλατήθηκαν, αυτή του Τουταγχαμών, που ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 1922 από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ, βρέθηκε ασύλητη, με περισσότερα από 5.000 άθικτα αντικείμενα ηλικίας 3.300 ετών, μεγάλο μέρος των οποίων είναι φτιαγμένα από ατόφιο χρυσάφι.

Ο Ακενατών ήταν ο πατέρας του Τουταγχαμών. Η καλλονή Νεφερτίτη ήταν η κύρια σύζυγός του, αλλά δεν ήταν η μητέρα του Τουταγχαμών. Αυτή άσκησε μεγάλη επιρροή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του συζύγου της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέει ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 5χρονο


Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης που εξέτασε τον 5χρονο από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφο της μητέρας του, έκανε λόγο για πρωτοφανή κακοποίηση παιδιού.

"Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε την εξέλιξη της υγείας του" σημείωσε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...