Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ενδιαφέρον των ιταλικών σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ιταλικής εταιρείας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ferrovie dello Stato δήλωσε πως εξετάζεται ο φάκελος, αλλά «αλλά διαδικασία είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο».

Το Reuters σημειώνει ότι η Ιταλία σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, με στόχο να μειώσει τα επίπεδα του δημόσιου χρέους, χωρίς να είναι σαφές αν η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει εντός του 2016 ή του 2017.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας είχε «παγώσει» την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μαζί με άλλες ιδιωτικοποιήσεις, όταν ανήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε εκ νέου σε εφαρμογή μετά τη συμφωνία με τους δανειστές της χώρας το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ως διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει οριστεί η Δευτέρα 21 Μαρτίου, ενώ οι υποψήφιοι «μνηστήρες» θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 26 Απριλίου.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος αν και στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR, υπενθυμίζει το Reuters.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.