Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε λίγες ώρες πριν κάνει σεξ με δύο γυναίκες!


Στο παρά πέντε έφυγε από τη ζωή ο 86χρονος.

Ο 86χρονος Johnny Orris άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη εβδομάδα, μόλις λίγες ώρες πριν απολαύσει το βραβείο του για τη νίκη του στο διαγωνισμό «Get My Grandpa Laid» του Howard Stern- δηλαδή σεξ με δύο γυναίκες από το Moonlight Bunny Ranch στη Νεβάδα.



Όπως γράφει η Huffington Post, ο ηλικιωμένος άνδρας (κάτω δεξιά στη φωτογραφία) πνίγηκε με ένα κομμάτι από την μπριζόλα που έτρωγε, για να πάρει δυνάμεις ενόψει της συνάντησής του με το «βραβείο» του.

«Είναι η πιο θλιβερή μέρα στην ιστορία του Bunny Ranch», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Dennis Hof.

Ο εγγονός του Orris, Ed, είπε πως ο παππούς του ανυπομονούσε για τη μεγάλη βραδιά.

«Ήταν σε έκσταση», είπε, «ήταν έτσι από τότε που συμμετείχαμε στο σόου του Stern».



Διαβάστε περισσότερα...

Από νιόπαντρη έγινε χήρα σε λίγες ώρες


Ο γαμπρός σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν πήγε να βοηθήσει μια γυναίκα.

Συγκλονίζει η ιστορία ενός άντρα από τις ΗΠΑ ο οποίος λίγες ώρες μετά το γάμο του, έχασε τη ζωή του αφού επιχείρησε να βοηθήσει μια οδηγό η οποία είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό της.

Η υπόθεση του 49χρονου William Riley Knight είχε προκαλέσει συγκίνηση στις ΗΠΑ με τα ΜΜΕ να τον αποκαλούν «Καλό Σαμαρείτη».

Ο άντρας πήγανε με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο που θα διέμεναν, μετά την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής, το βράδυ του Σαββάτου.

Διέσχιζαν ένα δρόμο του Crown Point της Ιντιάνα, όταν είδαν μια γυναίκα το αυτοκίνητο της οποίας είχε πέσει σε ένα χαντάκι πλάι στο δρόμο.

«Επέστρεφε από τη γαμήλια δεξίωση όταν σταμάτησε προκειμένου να βοηθήσει αυτή τη γυναίκα η οποία περπατούσε στο κράσπεδο αφού το αυτοκίνητό της είχε γλιστρήσει εκτός του δρόμου, στο χιόνι», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού σερίφη.

Ο άντρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και άφησε τη σύζυγό να περιμένει μέσα ενώσω αυτός πήγε να βοηθήσει τη Linda Darlington. Καθώς όμως στεκόντουσαν στην άκρη του δρόμου, χτυπήθηκαν από ένα όχημα και κατόπιν από άλλα δύο τα οποία συγκρούστηκαν μεταξύ τους! Τα δύο θύματα, πέθαναν ακαριαία.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του William, Nikki Knight η οποία δήλωσε: «Έγινα από νιόπαντρη, χήρα σε λιγότερο από 48 ώρες».

Η αστυνομία δήλωσε ότι όλοι οι οδηγοί που ενεπλάκησαν στο τροχαίο παρέμειναν στο σημείο. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής δεν είχαν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν.

Ο άτυχος άντρας που παντρεύονταν για δεύτερη φορά, είχε 2 κόρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας για τις γιορτές


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, που αποσκοπούν στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας σε όλη την Επικράτεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται, στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των υπηρεσιών τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς, επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και, συγκεκριμένα, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα της διεύθυνσης τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν ανά ευρύτερη περιοχή ή Περιφέρεια.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της τροχαίας με ενίσχυση και από άλλες υπηρεσίες.

Επιπλέον, θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα, κλπ).

Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως, των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων, κλπ).

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

- Διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

- Συνεργασία και συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, εξαιτίας καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα (χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες, παγετοί, κλπ).

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνιστά στους πολίτες:

- Πριν ταξιδέψουν, να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

- Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

- Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

- Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

- Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

- Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

- Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

- Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ).

- Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

- Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς


Τους κορυφαίους αθλητές-αθλήτριες, προπονητές αλλά και ομάδες της χρονιάς βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στη λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του ΣΕΦ.



Κορυφαία ομάδα του 2013 αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά και από τη σπουδαία πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Εξάλλου, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος, ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως ο κορυφαίος προπονητής του 2013 επικρατώντας στην ψηφοφορία του τεχνικού της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και του προπονητή της Εθνικής πόλο Γυναικών και Νεανίδων, Γιώργου Μορφέση.

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" παρέλαβε ειδικό βραβείο καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ευρώπης και Διηπειρωτικό.

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης στη Βαρκελώνη, Σπύρος Γιαννιώτης, ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αφήνοντας... πίσω του τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον αθλητή του πινγκ πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κατέκτησε η αθλήτρια της Κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου ενώ υποψήφιες ήταν και η Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία) και η Μαρία Περβολαράκη (Πάλη).

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η βράβευση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη ο οποίος βραβεύτηκε με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Ο Χιώτης δεν μπόρεσε να βρεθεί στην εκδήλωση όμως έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω video: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλο τον κυπριακό λαό. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν στην Κύπρο κουρεύτηκαν τα χρήματα. Θέλω να ζητήσω την βοήθεια των πολιτικών να επιστραφούν τα χρήματα στους λογαριασμούς».


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καλάθια αγάπης» από το δήμο Τρικκαίων


Τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Καλάθια αγάπης», στα οποία θα μπορούν να τοποθετήσουν όλοι οι συμπολίτες, είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τοποθέτησε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Καλάθια» τοποθετήθηκαν στο Μύλο των Ξωτικών, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Ασκληπιού και στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, ενώ θα διανεμηθούν, επίσης, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και σε όλα τα Κ.Α.Π.Η.



Διαβάστε περισσότερα...

Σπουδαστές δημιουργούν με τα παιδιά του Αγίου Στυλιανού


Από σήμερα αρχίζουν οι εκδηλώσεις.

Χριστουγεννιάτικη είναι η ατμόσφαιρα στο Ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» του δήμου Θεσσαλονίκης, με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις στους χώρους του ιδρύματος.

Από το πρωί σήμερα γίνονται χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τους σπουδαστές Προσχολικής Αγωγής και από τους φοιτητές ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής με τη συμμετοχή των παιδιών. Ακόμη πραγματοποιείται παρασκευή γλυκισμάτων από τους ζαχαροπλάστες σπουδαστές με τη συμμετοχή των παιδιών.

Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στις 11.00, πραγματοποιείται θεατρική παράσταση με θέμα: «Ο Φον Κουραμπιέ και ο Κόμης Μελομακαρύδης», από τους «μαθητές εν δράσει» του Α΄ Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στον κεντρικό διάδρομο του Ιδρύματος.

Από τις 11.30 μέχρι τις 16.30 προσφέρονται είδη και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, θα γίνει χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα: «Έρχονται τα Χριστούγεννα» και θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το θαύμα της Άγιας νύχτας» καθώς και: «Γιορτινές Μελωδίες».


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο νομό Θεσσαλονίκης


Πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων στους δήμους.

Ένα καραβάκι στολισμένο με φωτάκια, Χωριά του Αη Βασίλη, παραμυθοχώρες, ξωτικά, χορευτικές, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις είναι ορισμένες -μόνο- πτυχές των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε ορισμένες εκδηλώσεις έντονο είναι το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης που εκφράζεται μέσω δράσεων για τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στις σελίδες του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στο νομό Θεσσαλονίκης, οι κυριότερες εορταστικές εκδηλώσεις των Δήμων είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Με τη φωταγώγηση του καραβιού, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην πλατεία Αριστοτέλους, άρχισε και επίσημα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Η πλατεία, ντυμένη χριστουγεννιάτικα, με ένα μεγάλο καρουζέλ και μικρότερα παιχνίδια, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να επισκεφθούν το σπίτι του Άϊ Βασίλη και να επιδοθούν σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ανηφορίζοντας από την πλατεία Αριστοτέλους, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην χώρα του παραμυθιού μπροστά από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», όπου στο σπιτάκι του παραμυθιού θα γίνονται διάφορες δράσεις με πρωταγωνιστή τις αφηγήσεις παραμυθιών.

Δεκάδες λαμπάκια φωταγωγούν το τμήμα από την οδό Τσιμισκή έως την Εγνατία, ενώ, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο άγαλμα του Βενιζέλου) την τιμητική του θα έχει το παγοδρόμιο και σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάλαντα από διάφορες χώρες αναμένεται να ακουστούν στην πλατεία Αριστοτέλους, κατόπιν καλέσματος που απηύθυνε ο Δήμος στις κοινότητες της πόλης.

Δήμος Παύλου Μελά

Θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και φιλαρμονικές στις γειτονιές θα αναλάβουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στο Δήμο Παύλου Μελά.

Οι εορταστικές δράσεις περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης, αλλά και χριστουγεννιάτικα bazaar για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων και προνοιακών δομών της πόλης.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου. Απλωμένες σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τις γειτονιές, στοχεύουν να συμβάλλουν στο εορταστικό κλίμα της εποχής και να τονώσουν την κίνηση της αγοράς, προσφέροντας παράλληλα μια εναλλακτική ψυχαγωγική διάσταση για τα παιδιά.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Στα γιορτινά ντύθηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που δίνουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις δύο δημοτικές ενότητες.

Έντεκα εκδηλώσεις, με μουσική, τραγούδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χορούς, μαγειρική, παντομίμες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, ζωγραφική, γιορτινούς μπουφέδες και χριστουγεννιάτικα εδέσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από τις 15 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

Το «Χωριό του Άϊ Βασίλη», μια εκδήλωση με δημιουργικές δράσεις, για παιδιά από 3 έως 12 ετών, ήταν μια ευκαιρία να μαζευτούν τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.) για να διατεθούν- από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου -σε άπορες οικογένειες και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Εκτός της παράστασης θεάτρου σκιών με χριστουγεννιάτικο θέμα και της κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τα παιδιά έγραψαν γράμματα στον Αη Βασίλη, τού τα παρέδωσαν προσωπικά και φωτογραφήθηκαν μαζί του στο σπιτάκι του Άϊ Βασίλη.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Ολοφώτιστος ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με το άναμμα των δένδρων και στις έξι δημοτικές ενότητες.

Η εκκίνηση δόθηκε στην Εξοχή και την Πυλαία, στη συνέχεια η εορταστική ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε στο Χορτιάτη και το Πανόραμα, ενώ το χριστουγεννιάτικο άναμμα των δένδρων ολοκληρώθηκε στις εκδηλώσεις του Φιλύρου και του Ασβεστοχωρίου.

Δήμος Καλαμαριάς

Η χριστουγεννιάτικη πλατεία με το καρουζέλ και το τρενάκι, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών και το ζαχαρόσπιτο στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου) περιμένει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιεί στις 14,15, 21 και 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, με θέμα «Δωρίζω το παιχνίδι μου- Δωρίζω ένα χαμόγελο. Μέσα απ΄ αυτή τη δράση, τα παιδιά θα μπορούν να προσφέρουν τα παιχνίδια »που δεν χρειάζονται πια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά να αποκτήσουν ένα νέο παιχνίδι.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο «Βυζάντιο» και τις εθελόντριες του Δήμου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί (στο θέατρο της οδού Χηλής, στις 7 το απόγευμα) χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό- σκηνοθέτη Αγγελική Σαπάτρα και διανομή παιχνιδιών στα παιδιά.

Από τις 7 ως και τις 15 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί second hand Bazzar ειδών ένδυσης και υπόδησης, με τη συνεργασία των εθελοντριών του Δήμου.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Ξεκινώντας από τις φωταγωγήσεις των χριστουγεννιάτικων δένδρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, συνεχίζουν ως το τέλος Δεκεμβρίου με μικρές γιορτές για όλα τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Το μαγικό κουμπί για να στολιστούν τα κλαδιά με λαμπερά φώτα και πυροτεχνήματα να γεμίσουν τον ουρανό θα το πατήσει ο Άγιος Βασίλης, ενώ ξωτικά και καλικάντζαροι θα στήσουν ένα χαρούμενο πάρτι με παιχνίδι, τραγούδια και χορό, ζογκλερικά κολπάκια και με το μεγαλύτερο μουσικό τρενάκι που έχει γίνει ποτέ!

Δήμος Ωραιοκάστρου

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αγγέλων Έλευσις», με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου να ζωντανεύει από τα φωτάκια που το στολίζουν και θα ανάψουν δίνοντας τον εορταστικό τόνο.

Θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα bazaar και μουσικές εκδηλώσεις είναι ορισμένες από τις υπόλοιπες εορταστικές δράσεις του Δήμου για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δήμος Λαγκαδά

Η «Αγγέλων Πόλις» (στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών) άναψε τα φώτα της στις 8 Δεκεμβρίου, υποδεχόμενη μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2014.

Γιγάντιες μασκότ, πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και απίθανες διαδραστικές παραστάσεις δίνουν έναν χαρούμενο τόνο στα φετινά Χριστούγεννα, ενώ μια απρόσμενη εξόρμηση των ξωτικών στην πόλη, θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετούς να αποκτήσουν το διαβατήριο της «Αγγέλων Πόλις» (στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά) και να απολαύσουν αξέχαστες ώρες στην χώρα της γιορτής και του ονείρου.

Δήμος Θέρμης

Για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, ο Δήμος Θέρμης στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και αγκαλιάζει κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στο Δήμο. «Ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος των εκδηλώσεων αλλά και η δημιουργία δεσμών συμμετοχής, συνδημιουργίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις εκδηλώσεις που γίνονται με την εθελοντική υποστήριξη των κατοίκων, συλλόγων και επαγγελματιών του δήμου πρωταγωνίστησε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Παραμάνα.

Δήμος Θερμαϊκού

Στο Δήμο Θερμαϊκού, το φως των Χριστουγέννων έκανε ήδη την εμφάνισή του, με τον ορισμό τριών χώρων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες της χειμερινής περιόδου και από έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Μια άλλη δράση, που συνεχίζεται για 11η χρονιά, είναι η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών δώρων για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από το «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δήμος Δέλτα

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην έδρα του Δήμου, τη Σίνδο, στις 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Δέλτα διοργανώνει την κεντρική του εκδήλωση για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μια γιορτή αφιερωμένη για τα παιδιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Παιδικά Όνειρα».

Ο ήμος, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, θα μοιράσει τρόφιμα (βασικά είδη όπως ελαιόλαδο, όσπρια κ.ά.) σε περίπου 300 οικογένειες. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από χορηγίες εταιρειών.



Διαβάστε περισσότερα...

Έως 15 Ιανουαρίου οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων


Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».

Επίσης, προστίθεται ότι «για την αξιολόγηση ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών -πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι εκθέσεις συντάσσονται τον Ιανουάριο κάθε έτους για τους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΥΕ, για τους οποίους συντάσσονται κάθε δύο χρόνια».


Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους δημοτικούς αστυνομικούς


Ζητούν την αναστολή και κατάργηση των αποφάσεων του Μητσοτάκη.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τέως δημοτικούς αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ- ΟΤΑ) και επτά τέως δημοτικοί αστυνομικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητική Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των τέως δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, τους εξωτερικούς φρουρούς και τις υπηρεσίες φύλαξης των φυλακών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στη συνταγματική αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ορθολογική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος), την αρχή της μονιμότητας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (άρθρο 103 του Συντάγματος), τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος), την ισότητα, την αξιοκρατία και αμεροληψία των πολιτών (άρθρο 4 Συντάγματος) και στο άρθρο 74 του Συντάγματος, που δεν επιτρέπει να δημοσιεύονται νομοθετικά μέτρα σε άσχετα νομοσχέδια. Ακόμη, προσκρούσουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση.


Διαβάστε περισσότερα...

"Μαύρη" τρύπα στον ΟΚΑΝΑ


Πολλές παρατυπίες διαπιστώθηκαν στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ μετά από έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA υπάρχει μια "μαύρη" τρύπα εκατομμυρίων, τα οποία πιθανόν να ξεπερνούν και τα 3,5 εκατ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης και σύμφωνα με τους ελέγχους δεν πήγαν ποτέ στα κέντρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατύπως είχε γίνει ένας εσωτερικός δανεισμός, με αποτέλεσμα τα χρήματα να έχουν διατεθεί αλλού, αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν που ακριβώς.

Την Τρίτη η υφυπουργός θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα και θα τα παραδώσει στη δικαιοσύνη όλα τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σε Αχαΐα και Ηλεία


Αύριο η διαδικασία δημοπράτησης.

Νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας πρόκειται να ανατεθούν, μετά από διαπραγμάτευση, σε ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων, κατά τη διάρκεια της 41ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου στις 14.00 στην Πάτρα, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, θα συζητηθούν η ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πύργου και ‘Ηλιδας Π.Ε. Ηλείας με ταξί, για τα οποία έχει προκύψει αδυναμία πραγματοποίησης από τους μεταφορείς καθώς και νέων δρομολογίων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Επίσης, η ανάθεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με λεωφορείο, μικρό λεωφορείο και ταξί, νέων δρομολογίων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-2014 μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Οι μεταφορείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και συγκεκριμένα: δελτίο ταυτότητας, άδεια κυκλοφορίας οχήματος, άδεια οδήγησης, αντίγραφο ασφαλιστικού συμβολαίου, πρόσφατο φύλλο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ και εξουσιοδότηση (σε περίπτωση εκπροσώπησης) κ.λπ.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μητέρες που πούλησαν τις κόρες τους


Η φρικτή αλήθεια πίσω από τη βιομηχανία σεξ της Καμπότζης.

Όταν η φτωχή οικογένειά της έπεσε θύμα τοκογλύφων, η Neoung από την Καμπότζη, η μητέρα, ζήτησε από τη μικρότερη κόρη της, τη 12χρονη Kieu να πιάσει δουλειά. Αλλά όχι οποιαδήποτε δουλειά. Πρώτα το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ο γιατρός που την εξέτασε της έδωσε «πιστοποιητικό παρθενίας». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου ένας άνδρας τη βίαζε επί δύο μέρες.

«Δεν ήξερα για τι δουλειά επρόκειτο», λέει στο CNN η 14χρονη σήμερα Kieu που σήμερα ζει σε καταφύγιο. Όπως αφηγείται, επέστρεψε στο σπίτι της «με ραγισμένη την καρδιά». Αλλά η δοκιμασία της δεν είχε ακόμα τελειώσει.

Μετά την πώληση της παρθενίας της, η μητέρα της τη μετέφερε σε έναν οίκο ανοχής, όπου, όπως λέει η 14χρονη, την κρατούσαν σαν φυλακισμένη. Έμεινε εκεί τρεις ημέρες όπου τη βίαζαν από τρεις έως έξι άνδρες κάθε μέρα. Όταν επέστρεψε σπίτι, η μητέρα της την έστειλε πάλι σε δύο άλλους οίκους ανοχής. Κι όταν έμαθε πως η μητέρα της σκόπευε να την πουλήσει και πάλι, αυτή τη φορά για έξι μήνες, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να γλιτώσει από την ίδια την οικογένειά της.

«Το να πουλήσω την κόρη μου μού ράγισε την καρδιά αλλά τι να πω;», λέει στο CNN η Neoung. Όπως άλλες μητέρες με τις οποίες μίλησε το συνεργείο του αμερικανικού δικτύου, και οι οποίες επίσης πούλησαν τις κόρες τους, αποδίδει στη φτώχεια την απόφασή της να πουλήσει την κόρη της, λέγοντας πως η οικονομική κρίση την οδήγησε στους traffickers που ζουν «πουλώντας» τα παιδιά στην Καμπότζη. «Ήταν λόγω του χρέους, γι’ αυτό την πούλησα», λέει, «δεν ξέρω τι να κάνω τώρα γιατί δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω».

Αυτή τη φρικτή όψη του σεξουαλικού εμπορίου παιδιών βρίσκει ακόμα δύσκολο να αποδεχθεί ο 59χρονος Αμερικανός Don Brewster, πρώην πάστορας, που μετακόμισε από την Καλιφόρνια στην Καμπότζη με τη σύζυγό του το 2009 ύστερα από μία τρομακτική αποστολή στη γειτονιά της Kieu, το Svay Pak. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να σε πουλά η ίδια σου η μάνα, να σε περιμένει στο αυτοκίνητο ενώ σε βιάζουν. Δεν είναι πως κάποιος την άρπαξε από τη μητέρα της, η ίδια η μάνα το επέτρεψε», τονίζει.

«Το Svay Pak είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το μέρος που έρχονται παιδόφιλοι για να βρουν μικρά κορίτσια», λέει ο Brewster. Η οργάνωση που ίδρυσε Agape International Missions (AIM) φροντίζει κορίτσια ακόμα και τεσσάρων ετών που διασώθηκαν από traffickers και βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης στα καταφύγιά της.

Τις τελευταίες δεκαετίες, όπως εξηγεί, το φτωχικό ψαροχώρι όπου η παρθενιά της κόρης θεωρείται συχνά πολύτιμο «αντικείμενο» για την οικογένεια, έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Όταν μετακομίσαμε εδώ το 2009 το 100% των παιδιών μεταξύ 8 και 12 ετών είχε περάσει από το trafficking. Η τοπική βιομηχανία σεξ εκμεταλλεύεται παιδιά είτε που τα πουλούν οι γονείς τους, όπως η Kieu, είτε που τα μεταφέρουν εκεί από την ύπαιθρο ή ακόμα κι από το Βιετνάμ. Δεν το πιστεύαμε μέχρι που είδαμε με τα μάτια μας τα φορτηγάκια με τα παιδιά να φτάνουν εδώ», περιγράφει.

Η χαλαρή νομοθεσία, η διαφθορά, η αυξανόμενη φτώχεια και οι διαλυμένοι κοινωνικοί θεσμοί έχουν χαρίσει στην Καμπότζη μια ανεπιθύμητη φήμη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, σημειώνει το CNN. Η UNICEF εκτιμά πως τα παιδιά αποτελούν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού των 40.000-100.000 ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία σεξ της χώρας.

Μια παρόμοια ιστορία φρίκης έχει να διηγηθεί η Sephak που έζησε τα ίδια με την Kieu σε ηλικία 13 ετών. Μετά το «πιστοποιητικό παρθενίας» παραδόθηκε σε έναν άνδρα σε ξενοδοχείο της Πνομ Πενχ. Την επέστρεψαν τρεις νύχτες μετά και η μητέρα της πληρώθηκε 800 δολάρια.

Την ίδια πορεία- νοσοκομείο, πιστοποιητικό, βιασμός- έκανε και η Toha που πουλήθηκε στα 14 της. Δύο εβδομάδες μετά, ο άνδρας που είχε αγοράσει την παρθενιά της άρχισε να τηλεφωνεί, ήθελε να την ξαναδεί. Η μητέρα της την πίεζε να πάει, οδηγώντας τη στην απελπισία. «Πήγα στο μπάνιο κι έκοψα τις φλέβες μου, ήθελα να τερματίσω τη ζωή μου», αφηγείται.

Όταν συνήλθε από την απόπειρα αυτοκτονίας, την έστειλαν σε οίκο ανοχής όπου έμεινε 20 μέρες. Όταν κατάφερε να βρει πρόσβαση σε τηλέφωνο, κάλεσε μια φίλη της και την παρακάλεσε να επικοινωνήσει με την οργάνωση του Brewster. Εκείνος με τη σειρά του οργάνωσε μια «επιδρομή» στον οίκο ανοχής, για να απελευθερώσει το κορίτσι, του οποίου τη φροντίδα ανέλαβε η οργάνωση.

Σήμερα η Toha έχει ακόμα επαφές με τη μητέρα της, τη βοηθά και οικονομικά, αλλά είναι ανεξάρτητη. Θέλει να γίνει κοινωνική λειτουργός για να βοηθά κορίτσια που έζησαν την ίδια κόλαση με εκείνη.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζητείται από τους καθηγητές να συντάξουν πρωτόκολλο παρεμπόδισης


Το πρωτόκολλο παρεμπόδισης θα αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές.

Πρωτόκολλο παρεμπόδισης ζητά να συντάξουν οι καθηγητές που θα παρεμποδιστούν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες παραδόσεις ο πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας κ. Φραγκούλης. Το πρωτόκολλο αυτό θα αποσταλεί αρχικά στη Γραμματεία του τμήματος και ακολούθως θα αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές.

Σχετικά με το πρωτόκολλο παρεμπόδισης ο καθηγητής κ. Βοργίας σε κείμενό του που αναρτήθηκε στο χώρο DEP του τμήματος θεωρεί παράλογη τη σύνταξη πρωτοκόλλου και αναφέρει ότι αν παρεμποδιστούν οι διδάσκοντες από φοιτητές τότε την ευθύνη τη φέρει η γενική συνέλευση των φοιτητών η οποία έχει ψηφίσει κατάληψη.

Στο πρωτόκολλο παρεμπόδισης θα πρέπει να αναφερθεί ως υπαίτια η Γενική Συνέλευση γεγονός που θεωρείται αδιανόητο από τον κ. Βοργιά για τα ακαδημαϊκά δεδομένα ενώ πλήττει και τη σχέση διδάσκοντα και διδασκομένων.

Επίσης, η υποχρέωση σύνταξης πρωτοκόλλων παρεμπόδισης σημαίνει έμμεσα αναφέρει ο κ. Βοργιάς ότι όποιος διδάσκων προσπαθήσει να κάνει μάθημα, παρεμποδιστεί και δεν μπορέσει να συντάξει το ζητούμενο «πρωτόκολλο παρεμπόδισης» διότι π.χ. κανένας φοιτητής δε θα δεχθεί να αναφέρει το όνομά του, καθίσταται αυτομάτως συνεργός της διαδικασίας παρεμπόδισης.

Στο τέλος του κειμένου του ο καθηγητής κ. Βοργίας επισημαίνει ότι «πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι οι θεσμικοί φορείς, σε όλα τα επίπεδα, έχουν εκλεγεί και έχουν τη νόμιμη διοικητική εξουσιοδότηση να φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων, των εργαστηρίων και όλων των διοικητικών διαδικασιών. Η μετακύλιση της ευθύνης σε κάθε διδάσκοντα, δημιουργώντας προσωπικές εντάσεις και ό,τι άλλο πιθανόν να προκύψει, δε συνάδει με την ακαδημαϊκότητα του χώρου και θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον ήδη βαριά τραυματισμένο χώρο.»

Ο κ. Εμμ. Φραγκούλης, Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και κοσμητεύων της ΣΘΕ έχει αναρτήσει το ακόλουθο γράμμα στο DEP του Τμήματός του το οποίο και έχει αναδημοσιευθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών (Facebook):

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Όπως με ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ αρμόδιος Αστυνόμος από την ΓΑΔΑ υπάρχει σε εξέλιξη κατόπιν εισαγγελικής εντολής διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους λόγους τους οποίους δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα και δεν έχει αρχίσει το χειμερινό εξάμηνο.

Όπως έχετε ενημερωθεί υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου για έναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα 16-12-13. Όπως αντιλαμβάνεσθε το όλο θέμα χρήζει μεγάλης προσοχής. Σας παρακαλώ λοιπόν όσοι έχουν παραδόσεις σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες να μεταβούν στους χώρους διδασκαλίας για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες παραδόσεις.

Εάν παρεμποδισθείτε από τον οποιονδήποτε να συντάξετε άμεσα σχετικό πρωτόκολλο παρεμπόδισης όπου θα αναφέρετε από ποιόν έγινε η παρεμπόδιση και να αποσταλεί επειγόντως στην Γραμματεία του τμήματος ενημερώνοντας συγχρόνως τους παρεμποδίζοντες ότι το πρωτόκολλο που θα συνταχθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος του Τμήματος

ANOIΧTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ - 17:30 15.12.13

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκφράζω τη μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι εξεδόθη εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς εξακρίβωση των λόγων που πιθανόν να παρεμποδιστούμε να προβούμε σε παραδόσεις μαθημάτων και ότι καλούμαστε να συντάσσουμε πρωτόκολλα παρεμπόδισης διεξαγωγής μαθήματος αναφέροντας τους υπαιτίους τέτοιων γεγονότων, τα οποία και θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος για αποστολή στον Εισαγγελέα.

Νομίζω ότι κάθε όριο λογικής έχει υπερβληθεί, διότι:

1. Εάν αύριο τεθεί από τους φοιτητές θέμα μη εισόδου στον εργασιακό χώρο και επομένως δεν υπάρξει δυνατότητα διεξαγωγής μαθημάτων, την ευθύνη θα τη φέρει η γενική συνέλευση, η οποία μέσω του συντονιστικού της ψήφισε να προβεί στην κατάληψη.

2. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσωπική διαμάχη και σύνταξη «πρωτοκόλλων παρεμπόδισης» είναι όχι μόνο αδιανόητη για τα ακαδημαϊκά δεδομένα, αλλά επίσης πληγώνει ανεπανόρθωτα τη σχέση διδάσκοντα-διδασκομένου.

3. Επίσης, η υποχρέωση σύνταξης πρωτοκόλλων παρεμπόδισης σημαίνει έμμεσα ότι όποιος διδάσκων προσπαθήσει να κάνει μάθημα, παρεμποδιστεί και δεν μπορέσει να συντάξει το ζητούμενο «πρωτόκολλο παρεμπόδισης» διότι π.χ. κανένας φοιτητής δε θα δεχθεί να αναφέρει το όνομά του, καθίσταται αυτομάτως συνεργός της διαδικασίας παρεμπόδισης.

Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι οι θεσμικοί φορείς, σε όλα τα επίπεδα, έχουν εκλεγεί και έχουν τη νόμιμη διοικητική εξουσιοδότηση να φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων, των εργαστηρίων και όλων των διοικητικών διαδικασιών. Η μετακύλιση της ευθύνης σε κάθε διδάσκοντα, δημιουργώντας προσωπικές εντάσεις και ό,τι άλλο πιθανόν να προκύψει, δε συνάδει με την ακαδημαϊκότητα του χώρου και θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον ήδη βαριά τραυματισμένο χώρο.

Εκφράζω την ανησυχία μου για την τροπή που έχει λάβει η κατάσταση, καθώς φαίνεται να οδηγεί σε μόνιμη κρίση με το ερώτημα της βιωσιμότητας του τμήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκεφάλισαν γυναίκα σε τελετουργικό μαύρης μαγείας


Συνελήφθησαν έξι άτομα για την ανθρωποθυσία.

Μια γυναίκα 50 ετών δολοφονήθηκε στην Ινδία, στο πλαίσιο ενός τελετουργικού μαύρης μαγείας που σημειώθηκε στο προάστιο Nalasopara της Μουμπάι.

Οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα ως ύποπτα για την ανθρωποθυσία, μία ημέρα αφότου η πρωτεύουσα του κρατιδίου Maharashtra πέρασε νόμο κατά των δεισιδαιμονιών, αναφέρει δημοσίευμα της International Business Times.

Το θύμα ήταν η 50χρονη Kalavati Gupta. Ο γιος της αναγνώρισε το αποκεφαλισμένο πτώμα της από φωτογραφίες, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Times of India η Kalavati επισκεπτόταν συχνά τον Sarvajeet Kahar, ο οποίος εργάζεται ως τεχνικός στο τμήμα μεταφορών της Air India, ενώ ασκούσε καθήκοντα «σοφού» (tantric) μαύρης μαγείας στο σπίτι του. Το θύμα πίστευε ότι θα τη βοηθούσε να βρει θεραπεία για τον 30χρονο παράλυτο γιο της.

Ο 33χρονος γείτονας του θύματος Ramdhani Yadav και ο αδερφός του Gulab, 28 ετών, πήγαιναν επίσης στον ίδιο σαμάνο, ο οποίος τους είχε «συμβουλέψει» να κάνουν μια ανθρωποθυσία αν θέλουν να έχουν υγεία, πλούτο και ευημερία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι αρχικά τους είχε προτείνει να θυσιάσουν κάποιο ζώο, όμως μετά επέμενε ότι το θύμα έπρεπε να είναι… άνθρωπος.

«Ο Kahar επέμενε ότι η θυσία ενός ανθρώπου ήταν ανώτερη. Τότε οι αδερφοί Yadav σκέφτηκαν να θυσιάσουν την Kalavati» είπε στους Times of India εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Πέρα από τα δύο αδέρφια, στην «τελετή» πήραν μέρος ακόμη, ο σαμάνος, ένας οδηγός, ο 42χρονος Shyamsunder Gupta, ο 22χρονος γιος του Pankaj και ένας ξάδερφός του, ο 48χρονος Satyanarayan.

Παρέσυραν την άτυχη γυναίκα σε μια ερημική τοποθεσία, λέγοντάς της ότι θα έκαναν μια τελετή προσευχής και τη σκότωσαν, κόβοντάς της το κεφάλι ενώ προσευχόταν.

Ο Kahar παραδέχτηκε την ενοχή του και αποκάλυψε ότι έχει κάνει ακόμη μία ανθρωποθυσία στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι και ο πατέρας του ασκούσε μαύρη μαγεία.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές για τους αναπληρωτές στις τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας


Μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να εργαστούν και σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Τροπολογίες που αφορούν μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων ανάμεσά τους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού «Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων – Άδεια παράστασης».

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι αναπληρωτής που προσλαμβάνεται μέσω ΕΣΠΑ μπορεί να απασχοληθεί και σε άλλο πρόγραμμα ενώ οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου μπορούν να αναβαθμιστούν σε πλήρους ωραρίου όχι μόνο στη γενική παιδεία αλλά και στο ίδιο πρόγραμμα ή άλλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ακολουθούν οι αλλαγές:

- Συγκεκριμένα οι αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους ή μειωμένου ωραρίου που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, είναι δυνατόν να διατεθούν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εντός της Επικράτειας για την κάλυψη αναγκών του ίδιου ή άλλων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

- Επίσης αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προσελήφθησαν ως μειωμένου ωραρίου και υπηρετούν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δύνανται να προσληφθούν ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για το ίδιο ή άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης εφόσον το έχουν δηλώσει στην αρχική τους αίτηση.

- Οι προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, γίνονται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου.

- Στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους ή μειωμένου ωραρίου στις οποίες ακολουθείται ποσόστωση κατά κλάδο και ειδικότητα, η κατανομή των δηλωθέντων κενών από το Υπουργείο στο πληροφοριακό σύστημα γίνεται κατά τρόπο τυχαίο ανά περιοχή πρόσληψης.

- Οι προσλήψεις στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, γίνονται οποιαδήποτε στιγμή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

- Υποψήφιοι αναπληρωτές ειδικής αγωγής οι οποίοι δε συμπεριλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες, δύνανται να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων.

- Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής εφόσον απασχολούνται 16 ώρες εβδομαδιαίως συμπληρώνουν το προβλεπόμενο από το νόμο διδακτικό ωράριο με διδακτικό υποστηρικτικό έργο στη σχολική μονάδα και κατά συνέπεια λογίζονται ως πλήρους ωραρίου. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης για τις δομές της ειδικής αγωγής.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ταχυδρομεία δεν θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας»


Νέες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσίαση του ψηφιακού ταχυδρομείου.

Ο υπουργός Μεταφορών αφού εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων των ΕΛΤΑ για την εξυγίανση της εταιρείας, σημείωσε πως τα «ΕΛΤΑ θα απογειωθούν».

«Τα ΕΛΤΑ βούλιαξαν κι αυτά μέσα στην ακινησία που μας διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα όμως αισθάνομαι ικανοποιημένος και υπερήφανος γιατί τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι έχουν κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τόνισε πως αυτό δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος Κωστής Μελαχρινός, παρουσιάζοντας τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό Ταχυδρομείο, σημείωσε ότι μέσω της τεχνολογικής παρέμβασης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον. «Έχει σημασία», τόνισε ο κ. Μελαχροινός, «ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους. Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, και τόνισε ότι η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά τα ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Στη νέα σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ, ο πολίτης συνδέεται με το εταιρικό site των ΕΛΤΑ κι έχοντας στο κινητό τηλέφωνο όλες τις πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.



Διαβάστε περισσότερα...

Λύνουν τη σιωπή τους


Ένα χρόνο μετά τον ομαδικό βιασμό που επέφερε το θάνατο μιας Ινδής φοιτήτριας, στην αχανή χώρα ανοίγουν στόματα.

Το αμείωτο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε συνδυασμό με την δημόσια κατακραυγή, αλλά και τα βήματα προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των γυναικών από πλευράς της αστυνομίας και της δικαιοσύνης οπλίζουν όλο και περισσότερες γυναίκες με το σθένος να μιλήσουν για την σεξουαλική κακοποίηση και τη βία, υποστηρίζουν οι ίδιοι οι ακτιβιστές, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Λύνουν τη σιωπή τους, βγαίνουν από την άρνηση. Αυτός ο ένας χρόνος έκανε την διαφορά", λέει η Ακίλα Σιβάδας του Κέντρου Έρευνας και Υπεράσπισης που εδρεύει στο Νέο Δελχί.

Η οργή ύστερα από αιώνες ταπείνωσης και εκμετάλλευσης σοβούσε και συσσωρευόταν, αλλά--όπως λέει η ίδια--το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε ο ομαδικός βιασμός στο Νέο Δελχί.

Οι γυναίκες στην Ινδία είναι θύματα σεξιστικών διακρίσεων από πριν ακόμη γεννηθούν: χιλιάδες θηλυκά βρέφη επιλέγονται για άμβλωση κάθε χρόνο σε μία χώρα που θεοποιεί το αρσενικό παιδί. Ως εκ τούτου, οι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών και τα στατιστικά στοιχεία του 2011 εμφανίζουν 940 γυναίκες για κάθε 1.000 άνδρες.

Από τη στιγμή που θα γεννηθούν, τα κορίτσια πέφτουν θύματα διακρίσεων σε κάθε στάδιο της ζωής τους, όπως προκύπτει άλλωστε από τα υψηλότερα ποσοστά υποσιτισμού, τα χαμηλότερα ποσοστά εγγραφής στο σχολείο, εργασίας και μισθολογικής κατάστασης.

Το 2012 καταγράφηκαν 244.270 κρούσματα εγκληματικών πράξεων εις βάρος γυναικών--περιλαμβανομένου του βιασμού, του φόνου για την προίκα, της απαγωγής και της σεξουαλικής κακοποίησης. Στο 98,2% και πλέον των περιπτώσεων, ο βιαστής ήταν γνωστός του θύματος, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.

Οι περισσότερες γυναίκες στην Ινδία άνω των 30 ετών μεγάλωσαν πιστεύοντας και αποδεχόμενες ότι η σεξουαλική επίθεση, η παρενόχληση και οι σεξιστικές διακρίσεις είναι δεδομένες και λίγα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει η κατάσταση, με εξαίρεση τις εξομολογήσεις σε φίλες ως αναζήτηση παρηγοριάς.

Ωστόσο, το συμβάν του περασμένου Δεκεμβρίου ενδεχομένως να άλλαξε την κατάσταση.

Η 23χρονη φοιτήτρια πέθανε ύστερα από τον άγριο ομαδικό βιασμό και την κακοποίησή της μέσα σε ένα λεωφορείο στην ινδική πρωτεύουσα στις 16 Δεκεμβρίου. Επί εβδομάδες ακολούθησαν μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η υπόθεση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των ινδικών όσο και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση έκανε αυστηρότερους τους νόμους κατά της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης με πολλά κρατίδια να προωθούν τη γρήγορη διεξαγωγή της δίκης για βιασμό. Η καλύτερη αστυνόμευση και η λήψη μέτρων ασφαλείας υπόσχονται να κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται ασφαλέστερες στις πόλεις.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε θάνατο τον Σεπτέμβριο αλλά άσκησαν έφεση.

Σε όλη την Ινδία συνεχίζονται οι βιασμοί, οι φόνοι για την προίκα, οι διακρίσεις στον επαγγελματικό χώρο και η σεξουαλική παρενόχληση, αλλά ο μεγάλος αριθμός των υποθέσεων αυτού του είδους που δημοσιοποιούνται δείχνει ότι το όριο της ανοχής φαίνεται να μειώθηκε.

Μία νεαρή απόφοιτη της Νομικής έγραψε σε μπλογκ τον Νοέμβριο πως προσπαθεί να αντιμετωπίσει την σεξουαλική επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχτηκε πριν από ένα χρόνο από έναν συνταξιούχο δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο γραφείο του οποίου έκανε την άσκησή της.

Τον ίδιο μήνα, μία 20άρα δημοσιογράφος κατήγγειλε τον βιασμό της από τον πανίσχυρο εκδότη εντύπου στο οποίο εργαζόταν που τύχαινε να είναι και φίλος του πατέρα της.

Τον Αύγουστο, μία έφηβη και η οικογένειά της κατέθεσαν αγωγή για σεξουαλική επίθεση εις βάρος ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς πνευματικού ηγέτη με πολλούς οπαδούς ανά τη χώρα. Τόσο ο εκδότης όσο και ο γκουρού έχουν προφυλακιστεί αναμένοντας το πόρισμα των εις βάρος τους ερευνών.

Ένα θύμα επίθεσης με οξύ, η Λαξμί, έφτασε την υπόθεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο, που καθοδήγησε την κυβέρνηση τον Ιούλιο να μετατρέψει αυτού του είδους τις επιθέσεις σε αδικήματα χωρίς δικαίωμα αναστολής και να αποζημιώνει τα θύματα.

Οι γυναίκες της φυλής στο Χιματσάλ Πραντές βγήκαν στους δρόμους τον Ιούλιο διαμαρτυρόμενες για έναν παλαιό νόμο που τους απαγορεύει να κληρονομήσουν την περιουσία των προγόνων τους.

Τον Σεπτέμβριο, 30 φοιτήτριες ενός γνωστού ινστιτούτου σχεδίου μόδας στην πόλη Μποπάλ κατέθεσαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του διευθυντή του.

"Οι άνδρες ζουν με τον φόβο αυτές τις μέρες ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον νόμο εναντίον τους. Είναι καλό που συμβαίνει αυτό. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να προκαλείς τον φόβο, δεν υπάρχει λογική", λέει η ακαδημαϊκός στο Νέο Δελχί, Τζιότι Ατουάλ.

Λιγότερο γνωστά, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικά, ήταν τα αναρίθμητα σεμινάρια, οι διαλέξεις, οι δημόσιες ομιλίες, οι θεατρικές παραστάσεις δρόμου και οι διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των γυναικών που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ινδίας στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Στο τραπέζι την ώρα του φαγητού, στα κυλικεία των πανεπιστημίων, στους δρόμους κι αλλού, οι γυναίκες και οι άνδρες συζητούν πλέον τέτοια θέματα, που πριν από μερικά χρόνια αποσιωπούνταν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα κεφάλι, δύο μουσούδες


Γουρουνάκι γεννήθηκε με δύο μύτες, δύο στόματα και τρία μάτια.

Ένα γουρουνάκι στην Κίνα γεννήθηκε με «δύο κεφάλια σε ένα». Έχει ένα κρανίο με δύο μουσούδες, καθώς έχει δύο μύτες, δύο στόματα και τρία μάτια!

Η μητέρα του έφερε στον κόσμο 10 μικρά. Το γουρουνάκι γεννήθηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail στην πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangxi της Κίνας, Nanchang.

«Τα υπόλοιπα γεννήθηκαν φυσιολογικά, εκτός από αυτό. Όταν πηγαίνει να θηλάσει μπερδεύεται και διστάζει μέχρι να αποφασίσει με ποιο στόμα θα ρουφήξει το γάλα. Μερικές φορές ενώ προσπαθεί να θηλάσει με το ένα του στόμα, το άλλο προσπαθεί να πιάσει μια άλλη θηλή… και τελικά κανένα δεν τα καταφέρνει» είπε ο αγρότης Du Gensheng.










Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σάκης Μπουλάς μιλά για την περιπέτεια της υγείας του


«Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής», δηλώνει ο ηθοποιός.

Στην εφημερίδα «Τα Νέα» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Σάκης Μπουλάς και για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τρόπο που χειρίστηκαν τα ΜΜΕ την ασθένειά του.

«Με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά έγινα έξαλλος αφού ήμουν με την κοπέλα μου στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούλιο, και με πήραν τηλέφωνο. Ένας γράφει ό,τι θέλει και μετά το αναπαράγουν όλοι. Να φανταστείτε πως έφτασε και εφημερίδα και το έκανε με άλλο τρόπο. Με πήραν για μια συνέντευξη, εγώ αρνήθηκα και έκαναν ένα κολάζ από παλιές μου συνεντεύξεις με τίτλο: Το θρίλερ με την υγεία του Μπουλά. Όπως καταλαβαίνετε, αναφέρονταν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την υγεία μου, τέτοια πράγματα» δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.



Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Μια χαρά είμαι. Πολεμάω πάρα πολύ, όχι μόνο με χημειοθεραπείες αλλά και άλλα πολλά. Υποτίθεται ότι θα κάνω κάποια λιγότερα πράγματα, έχουν πρόθεση να με προστατέψουν. Γουστάρω όμως που δουλεύω εδώ. Σε μια δύσκολη φάση που περνούσα πήρα ένα αισιόδοξο μήνυμα και μου έδινε τη δυνατότητα, αφού είχα την δύναμη να έλθω εδώ με φίλους, να κάνουμε πλάκα, να τραγουδήσουμε».

Ωστόσο, ο Σάκης Μπουλάς έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας: «Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη. Τα τελευταία χρόνια πέρασα προβλήματα υγείας γιατί αντιμετώπισα πολλά θέματα (συγγενικά κ.τ.λ.), είχα σχεδόν αποσυρθεί πεντέμισι χρόνια από τα μαγαζιά για να στηρίξω την πρώην γυναίκα μου, μετά έπαθα έμφραγμα, έκανα μπαϊπάς, απέτυχα σε κάτι εγχειρήματα με επιχειρήσεις που άνοιξα».

Σχετικά με τον τρόπο που προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά του μετά από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, είπε: «Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία. Νιώθω δυνατός, γυμνάζομαι και κάνω ρέικι τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βράδια. Παίρνω επίσης πολλά συμπληρώματα διατροφής και, όπως μου λέει ο γιατρός μου, τον έχω εκπλήξει ευχάριστα γιατί το δικό μου πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής».


Διαβάστε περισσότερα...

Στους... δρόμους οι συνταξιούχοι στο Ηράκλειο


Διαμαρτύρονται την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου.

Συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, πραγματοποιούν την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Ηρακλείου που διεκδικούν άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και αποκλειστικά δημόσια υγεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου αναφέρει:

«Οι αντεργατικές αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ε.Ε. μας έχουν τσακίσει. Οι μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία των παιδιών μας, μας έχουν εξαθλιώσει.

Έρχονται νέα μέτρα:

• Από την 1-01-2014 κόβεται το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, κάτω των 65 χρονών.

• Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.

• Σε 150.000 νέους συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δυο χρόνια.

• Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα.

• Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.

• Κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους.

• Επιβάλλουν στα νοσοκομεία για εισαγωγή 25 ευρώ.

• Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή.

• Διαλύουν το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών, νοσηλευτών, κλείσιμο των μονάδων. Συρρικνώνουν και κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας».


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος εφηύρε τον κώδικα μπράιγ


Η συμβολή του νεαρού Louis Braille αναγνωρίστηκε μετά το θάνατό του.

Ο κώδικας μπράιγ (Braille), το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, εφευρέθηκε το 19ο αιώνα από τον Louis Braille, ο οποίος ήταν τελείως τυφλός.

Ο Louis Braille τυφλώθηκε σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν μόλις 3 ετών, όταν μια μέρα ενώ έπαιζε στο μαγαζί του πατέρα του στην Coupvray της Γαλλίας, κατάφερε με κάποιο τρόπο να τραυματίσει το μάτι του.

Παρότι του προσφέρθηκε η καλύτερη ιατρική φροντίδα που υπήρχε εκείνην την εποχή, το μάτι του μολύνθηκε και η μόλυνση εξαπλώθηκε σύντομα και στο άλλο, με αποτέλεσμα να χάσει εντελώς την όρασή του.

Εκείνη την εποχή, όπως αναφέρει η Emily Upton στο todayifoundout.com, υπήρχε ένα σύστημα ανάγνωσης για τους τυφλούς, το οποίο βασιζόταν στην αναγνώριση ανάγλυφων γραμμάτων της αλφαβήτου με τα δάχτυλα. Η μέθοδος αυτή όμως ήταν εξαιρετικά αργή και δύσκολη καθώς ήταν αρκετά απαιτητικό να «διαβάσει» κανείς με την αφή τα περίπλοκα γράμματα της αλφαβήτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να δυσκολεύονται να μάθουν το ανάγλυφο σύστημα ανάγνωσης.

Το 1821 ο δάσκαλος του Braille, Dr. Alexandre Francois-Rene Pignier, προσκάλεσε τον Charles Barbier να μιλήσει σε μια τάξη νεαρών, τυφλών μαθητών στο Εθνικό Ινστιτούτο για Τυφλούς Νέους στο Παρίσι. Ο Barbier είχε αναπτύξει ένα «νυχτερινό σύστημα γραφής» για το στρατό, το οποίο χρησιμοποιούσε ανάγλυφες κουκίδες. Ο Ναπολέων είχε ζητήσει να φτιαχτεί ένα σύστημα επικοινωνίας που οι στρατιώτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ακόμη και στο σκοτάδι, χωρίς να κάνουν καθόλου θόρυβο καθ’ όλη τη διαδικασία.

Το σύστημα του Barbier κρίθηκε ως πολύ περίπλοκο για το στρατό και απορρίφθηκε.

Ωστόσο, πίστεψαν ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τους τυφλούς, και αυτό οδήγησε τον Dr. Pignier να καλέσει τον Barbier και να κάνει μια επίδειξη.

Το σύστημα που είχε αναπτύξει ο Barbier δεν ήταν αρκετά λειτουργικό, καθώς η γραφή και η ανάγνωση βασιζόταν σε μια περίπλοκη μέθοδο χρήση κουκίδων 6 × 6 για την αναπαράσταση γραμμάτων και ορισμένων φωνηέντων. Αν κάποιος δεν είχε πολύ μεγάλα δάχτυλα, δε μπορούσε να αισθανθεί όλες τις κουκίδες χωρίς να τα κουνήσει.

Αυτό όμως αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Braille, ο οποίος άρχισε να πειραματίζεται.

Πήρε ένα κομμάτι χαρτί, μια πλάκα και μια γραφίδα και άρχισε να κάνει τρύπες, προσπαθώντας να βρει κάτι που θα μπορούσε να είναι λειτουργικό.

Το 1825, σε ηλικία 16 ετών, είχε δημιουργήσει ένα σύστημα αρκετά πιο λειτουργικό και ανώτερο από το υπάρχον σύστημα ανάγλυφης ανάγνωσης και γραφής. Ο αρχικός του κώδικας αποτελούνταν από έξι κουκίδες σε δύο παράλληλες σειρές, με κάθε σειρά να αντιπροσωπεύει ένα γράμμα. Το σύστημα αυτό ήταν πιο απλό από του Barbier, ωστόσο ήταν τόσο ευέλικτο ώστε να επιτρέπει το σχηματισμό έως και 64 παραλλαγών, αρκετών για όλα τα γράμματα της αλφαβήτου και των σημείων στίξης.

Ακόμη, μπορούσε να προσαρμοστεί και σε άλλες γλώσσες, πέραν της γαλλικής.

Το πιο σημαντικό του στοιχείο όμως ήταν, ότι αντί να χρειάζεται να ψηλαφίσει κανείς για να εντοπίσει ένα ολόκληρο γράμμα, μπορούσε πιο εύκολα να νιώσει το συνδυασμό των κουκίδων, κάνοντας το διάβασμα για τους τυφλούς σημαντικά πιο εύκολο και πιο γρήγορο.

Ο Dr. Pignier εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά του Braille και ενθάρρυνε τους μαθητές του να χρησιμοποιήσουν το σύστημά του.

Όταν όμως ο Dr. Pignier εισήγαγε το μάθημα «Ιστορία της Γαλλίας» γραμμένο στη γλώσσα «μπράιγ» για τους μαθητές τους, απολύθηκε από τη θέση του διευθυντή του ινστιτούτου, επειδή επέμενε να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, αντί το καθορισμένο σύστημα ανάγλυφης ανάγνωσης.

Ο Braille έγινε ο ίδιος καθηγητής στο Ινστιτούτο και δίδαξε τον κώδικά του στους μαθητές του.

Το 1834, όταν ήταν περίπου 20 ετών, κλήθηκε να κάνει μια επίδειξη για τις χρήσεις του κώδικα μπράιγ στην Έκθεση Βιομηχανίας, που διεξαγόταν στο Παρίσι εκείνη τη χρονιά, κάτι που ενίσχυσε τη φήμη και τη δημοτικότητά του.

Ο Braille είχε ήδη εκδώσει τότε ένα βιβλίο για το πώς μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει τον κώδικα.

Παρόλ’ αυτά το Εθνικό Ινστιτούτο για Τυφλούς Νέους, στο οποίο εργαζόταν ο Braille, εξακολουθούσε να αρνείται να υιοθετήσει επίσημα τον κώδικα.

Αυτό έγινε το 1854, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Braille, οκτώ χρόνια αφότου ένα σχολείο στο Άμστερνταμ άρχισε να τον χρησιμοποιεί ως το κύριο σύστημα ανάγνωσης και γραφής και μετά από συνεχείς πιέσεις από τους μαθητές του ινστιτούτου που ζητούσαν επίμονα να γίνει η αλλαγή.

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, ο κώδικας μπράιγ είχε υιοθετηθεί από τα περισσότερα μέρη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ, που τον «υιοθέτησαν» το 1916.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα σκουπίδια μας αντιστοιχούν;


Κάθε Έλληνας «γεννά» σχεδόν 15 κιλά απόβλητα το χρόνο. Ειδικά στις γιορτές καθώς τα δώρα και τα ηλεκτρονικά έχουν την τιμητική τους, ο όγκος των αποβλήτων αυξάνεται θεαματικά.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν όλο και πιο σύντομο τον κύκλο ζωής των προϊόντων και γι αυτό το λόγο αναμένεται έως το 2017 ο ετήσιος παγκόσμιος όγκος αποβλήτων ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού να έχει φθάσει τα 65,4 εκατ. τόνους, αυξανόμενος κατά 33% σε σχέση με τα επίπεδα του 2012.

Οι σωροί των άχρηστων ή απλώς παρατημένων ψυγείων, τηλεοράσεων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οθονών, κινητών τηλεφώνων, καμερών, παιγνιδιών και κάθε είδους λοιπών συσκευών με μία μπαταρία ή ένα καλώδιο θα ζυγίζουν πλέον όσο 200 κτίρια «Εμπάιρ Στέιτ» ή 11 Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση - καμπανάκι από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών (UNU) και την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) του ΟΗΕ.

Αν όλα αυτά τα απόβλητα, σύμφωνα με την έκθεση, φορτώνονταν σε φορτηγά των 40 τόνων το ένα πίσω από το άλλο, η νοητή αλυσίδα τους θα τύλιγε τα τρία τέταρτα του Ισημερινού της Γης. Η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες ασφαλούς ανακύκλωσης και επαναχρήσης αυτών των προϊόντων, που επιβαρύνουν όλο και πιο πολύ το περιβάλλον.

Η έκθεση περιέχει τον πρώτο παγκόσμιο «Χάρτη Ηλεκτρονικών-Ηλεκτρολογικών Αποβλήτων» (στη διεύθυνση http://www.step-initiative.org/index.php/WorldMap.html), αναλύοντας στοιχεία από 184 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το 2012, εκτιμάται ότι παρήχθησαν παγκοσμίως σχεδόν 48,9 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι τέτοιων αποβλήτων ή, κατά μέσο, 19,6 κιλά ανά κάτοικο του πλανήτη.

Στη χώρα μας ειδικότερα, η έκθεση εκτιμά ότι πέρυσι παρήχθησαν 165.810 μετρικοί τόνοι ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων και η μέση παραγωγή αποβλήτων ανά κάτοικο της Ελλάδας ήταν 14,8 κιλά. Συγκριτικά, η έκθεση υπολογίζει ότι το 2012 διατέθηκαν συνολικά στην ελληνική αγορά 222.530 μετρικοί τόνοι νέου ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή 19,86 κιλά ανά Έλληνα. Συνεπώς, κάθε χρόνο, πετιέται στα άχρηστα μια ποσότητα εξοπλισμού που αντιστοιχεί περίπου στα τρία τέταρτα των νέων συσκευών που αγοράζουν οι καταναλωτές στη χώρα μας.

Που και πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, στη χώρα μας η ετήσια παραγωγή αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού εκτιμάται στους 140.000 - 180.000 τόνους ετησίως. Τα απόβλητα ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχουν προσδιοριστεί από την ελληνική νομοθεσία (με βάση το ΠΔ 117/2004) ως ρεύμα αποβλήτων προτεραιότητας, λόγω της επικινδυνότητάς τους, της ταχείας αύξησης του όγκου τους και των σημαντικών επιπτώσεων που προκαλεί η παραγωγή του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο περιβάλλον.

Η ευθύνη για την οργάνωση της χωριστής συλλογής και αξιοποίησης των ΑΗΗΕ επιβάλλεται στους παραγωγούς, δηλαδή σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαθέτει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά προϊόντα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τους, είτε αυτά προορίζονται για οικιακή, είτε για επαγγελματική χρήση. Υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στο σύστημα είναι δύο επαγγελματικές κατηγορίες, οι παραγωγοί και οι διακινητές (διανομείς) ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί δύο συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τα συστήματα αυτά είναι η εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. από το 2004 και, πιο πρόσφατα (2009) η Φωτοκύκλωση ΑΕ.

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. συνεργάζεται με τους δήμους της χώρας για την οργάνωση δημοτικών σημείων συλλογής, με «μάντρες» παλαιών μετάλλων όπου οργανώνονται σημεία συλλογής με την τοποθέτηση ειδικών εμπορευματοκιβωτίων (η κατηγορία αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή ΑΗΗΕ), με διακινητές και διανομείς ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες, με αυτόνομες επιχειρήσεις και με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για τις εργασίες συλλογής - μεταφοράς, αποθήκευσης και επεξεργασίας των ΑΗΗΕ, η εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. συνεργάζεται με αδειοδοτημένους ιδιώτες υπεργολάβους, οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή και τις άδειες που προβλέπονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία της χώρας. Η επεξεργασία των ΑΗΗΕ γίνεται σε εννέα αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας ΑΗΗΕ σε όλη τη χώρα, όπου γίνεται η πλήρης αποσυναρμολόγηση και η απορρύπανσή τους.

Η Φωτοκύκλωση ΑΕ εστιάζεται στην πανελλαδική οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων φωτιστικών ειδών και λαμπτήρων, καθώς και των μικρών συσκευών. Οι συμμετέχοντες στο σύστημα είναι εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φωτιστικών ειδών και εισαγωγείς λαμπτήρων. Η συλλογή των λαμπτήρων και των φωτιστικών γίνεται μέσω 2.700 σημείων και 300 ειδικών κάδων αντίστοιχα, που είναι τοποθετημένοι σε 51 νομούς της χώρας.

Δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα εργοστάσιο επεξεργασίας των λαμπτήρων. Έτσι, οι λαμπτήρες αποθηκεύονται προσωρινά, μέχρις ότου συγκεντρωθούν επαρκείς ποσότητες, οπότε και αποστέλλονται για επεξεργασία σε εξειδικευμένες μονάδες στο εξωτερικό. Τα φωτιστικά παραδίνονται σε δύο συμβεβλημένες εγχώριες μονάδες ανακύκλωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέφτει από φλεγόμενο κτίριο


Το περιστατικό συνέβη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός ο άντρας είχε παγιδευτεί σε φλεγόμενο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Τα πάντα είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Έτσι αποφάσισε να πέσει από το παράθυρο για να σωθεί.

Δείτε το βίντεο εστιάζοντας στον κόκκινο κύκλο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος με οδηγίες Θεοχάρη για υποθέσεις που παραγράφονται


Στο κυνήγι φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν και που κοντεύουν να παραγραφούν λόγω παρέλευσης δεκαετίας, επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ θα επιλεγούν οι ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου που θα ελεγχθούν έως το τέλος του έτους, με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες ο χρόνος παραγραφής λήγει και θα παραταθεί κατά δύο χρόνια προκειμένου να εξασφαλισθεί ο έλεγχός τους.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή των υποθέσεων και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι εντολές ελέγχου τέτοιων υποθέσεων, που έχουν εκδοθεί πριν την εγκύκλιο και δεν έχουν ξεκινήσει, θα ακυρωθούν.

Ειδικότερα η εγκύκλιος διευκρινίζει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ αφού αξιολογήσει τις υποθέσεις κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών, μεταβιβάσεων, εμπορικών ελέγχων κλπ καλείται να επιλέξει τις πλέον σοβαρές, όπως:

α) Υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων με προσωρινή αξία ακινήτου άνω των 80.000 ευρώ.

β) Υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων για τις οποίες χορηγήθηκε απαλλαγή Α' κατοικίας με κριτήριο το ύψος της αξίας του ακινήτου.

γ) Υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών- δωρεών- γονικών παροχών, στις οποίες περιλαμβάνονται κινητές αξίες, μετοχές, μερίδια, μερίδες και γενικά επιχειρήσεις (μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο), η αξία των οποίων δεν προσδιορίστηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1055/1.4.2003.

δ) Υποθέσεις φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας εφόσον στην υποβληθείσα δήλωση έχουν αναγραφεί ενυπόθηκα χρέη από δάνεια ή ο φορολογούμενος επικαλείται απαλλαγή.

ε) Υποθέσεις ενιαίου τέλους ακινήτων, εφόσον στην υποβληθείσα δήλωση περιλαμβάνονται ειδικά κτίσματα και δεν έχουν αναγραφεί στοιχεία οικοπέδου ή αγροτεμαχίου.

στ) Υποθέσεις ειδικού φόρου επί των ακινήτων του ν.3091/2002, ως προς τα δικαιολογητικά απαλλαγής.

- Επειδή το πλήθος των παραγραφόμενων υποθέσεων είναι πολύ μεγάλο και κατά συνέπεια καθίσταται ανέφικτο από τις υπηρεσίες να ελέγξουν όλες τις υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η κάθε Υπηρεσία, θα αναθέσει προς έλεγχο τρεις υποθέσεις σε κάθε ελεγκτή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι ανέργων ζει χωρίς ρεύμα


Χωρίς ρεύμα ζει ένα ζευγάρι ανέργων εδώ και 1,5 περίπου χρόνο στον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη, όπως καταγγέλθηκε στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Το ζευγάρι φέρεται να οφείλει 1.300 ευρώ περίπου προς τη ΔΕΗ, τα οποία αδυνατεί να καταβάλει, με το σύζυγο να διατηρεί κάρτα ανεργίας, τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, κατά δήλωσή του.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του οικισμού των αθίγγανων, υπολογίζεται ότι περίπου 100 με 150 οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Ζώντας χωρίς ρεύμα, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν είτε κεριά ή μπαταρίες.

Πλέον, οι κάτοικοι του οικισμού περιμένουν να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της επανασύνδεσης του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ίδιοι.


Διαβάστε περισσότερα...

Ασφυξία από τα τζάκια


Επέστρεψε ο εφιάλτης της αιθαλομίχλης στην Αττική και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, που θερμαίνονται με τζάκια μετά την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που λειτούργησαν το Σαββατοκύριακο ως «καπάκι» πάνω από τη χώρα ευνόησαν τη συσσώρευση ρύπων, με αποτέλεσμα οι τιμές να χτυπήσουν... κόκκινο. Στον σταθμό του Αμαρουσίου στην Αττική μετρήθηκε μέση τιμή για το 24ωρο του Σαββάτου 110 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν φυσιολογικές θεωρούνται οι τιμές κάτω από 50. Αντίστοιχα στη Λυκόβρυση μετρήθηκαν 97 μικρογραμμάρια, στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας 95 κ.λπ. Ήταν αρκετές οι περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου η συγκέντρωση μικροσωματιδίων κινήθηκε κοντά στα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.



Οι υψηλές τιμές σε συνδυασμό με την πρόγνωση της ΕΜΥ, που προειδοποιούσε πως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοούσαν τη συσσώρευση ρύπανσης, οδήγησαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση το Σάββατο, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών μέχρι σήμερα το πρωί. Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε χθες, καλώντας για άλλη μια φορά τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών κι ενημερώνοντας πως το Σάββατο καταγράφηκαν στην Αττική υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

120 «καλάθια αγάπης» στα Τρίκαλα


Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα, η προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να συγκεντρώσει τρόφιμα και ρούχα για τους άπορους συμπολίτες.

Έχουν στηθεί 120 συνολικά «καλάθια αγάπης» σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και στο κέντρο της πόλης.

Τα προϊόντα και τα ρούχα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο διαθέτει το μηχανισμό, σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

120 «καλάθια αγάπης» στα Τρίκαλα



Το πρωί της Δευτέρας, στήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο ένα μεγάλο καλάθι, παρουσία του δημάρχου Χρήστου Λάππα και του αρμοδίου αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Σταύρου Τραγάνη. Εκεί πολίτες και σύλλογοι (ήδη την αρχή έκανε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ο Ασκληπιός») μπορούν να εναποθέτουν καθημερινά τρόφιμα και ρούχα για τους έχοντες ανάγκη.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων έκανε λόγο για μια «πρωτοβουλία ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς τα απαραίτητα, τα φετινά Χριστούγεννα», ενώ ο αντιδήμαρχος Στ. Τραγάνης τόνισε «την ανάγκη να απλώσουμε όλοι το χέρι στον διπλανό μας και να δείξουμε πως δεν χάθηκε η ανθρωπιά στις μέρες μας».

Καλάθια αγάπης έχουν τοποθετηθεί στο Μύλο των Ξωτικών , στο Πνευματικό Κέντρο , στην Ασκληπιού και στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού . Θα διανεμηθούν, επίσης, καλάθια σε όλα τα σχολεία του Δήμου (Δημοτικά–Γυμνάσια–Λύκεια) και σε όλα τα Κ.Α.Π.Η..


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμος Χανίων φροντίζει τα αδέσποτα


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο δήμος Χανίων το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότερα από 180 αδέσποτα ζώα έχουν εξεταστεί από τους ιδιώτες κτηνιάτρους που έχουν συμβληθεί με το Δήμο για το σκοπό του προγράμματος, σε 174 ζώα τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση ενώ ο αριθμός των ζώων που έχουν εμβολιαστεί υπερβαίνει τα 140.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση, στείρωση και η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.

Οι πολίτες και οι φιλοζωικοί σύλλογοι που επιθυμούν να εντάξουν αδέσποτα ζώα στο πρόγραμμα, αρκεί να υποβάλουν στο Δήμο μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν το είδος, το φύλο και το χρώμα του ζώου και την περιοχή στην οποία βρέθηκε το αδέσποτο.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο, υποβάλλει επίσης στο Δήμο μια υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρει ότι επιθυμεί να υιοθετήσει το συγκεκριμένο ζώο, τον αριθμό του ηλεκτρονικού τσιπ που έχει τοποθετηθεί από τον κτηνίατρο στο ζώο, και ότι θα τηρεί, ως νέος ιδιοκτήτης, τους κανόνες ευζωίας σύμφωνα με τον Ν.4039/2012, και στη συνέχεια του παραδίδεται το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Ως κηδεμόνας απευθύνεται στον συμβεβλημένο κτηνίατρο, και τα στοιχεία του ζώου αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα: 28213 41643/41645 και στο email: d-oikanap@chania.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...