Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγει σήμερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών.

Δύο νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισε για σήμερα και αύριο η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την επιτροπή «δεν παρεμποδίζουμε και δεν υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία», υπονοώντας ότι δεν πρόκειται να απαγορεύσουν την είσοδο σε καθηγητές και φοιτητές, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, λοιπόν, μπαίνει σήμερα σε τροχιά κανονικής λειτουργίας, ύστερα από «λουκέτο» 14 εβδομάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ ενημέρωσε ότι η απεργία έχει λήξει, προειδοποιώντας την απεργιακή επιτροπή, «ότι όσοι δεν προσέρχονται στην υπηρεσία τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης τόνισε ότι η προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα. Όπως επισήμανε, η εισήγησή του προς τη σύγκλητο και η απόφασή της την περασμένη εβδομάδα ήταν σήμερα 16 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα «με τρόπο ομαλό» και συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει τον διάλογο.

Η απεργιακή επιτροπή καταγράφει τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν από σήμερα οι φοιτητές ως εξής:

- Οι φοιτητές καλούνται να ξεκινήσουν μαθήματα σε χώρους στους οποίους δεν τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας (λόγω της κατάργησης του κλάδου φυλάκων-νυχτοφυλάκων και της διαθεσιμότητας μεγάλου αριθμού του προσωπικού συντήρησης π.χ. ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί). Οι χώροι δεν φυλάσσονται ούτε συντηρούνται επαρκώς με ό,τι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί αυτό

- Στις Γραμματείες Τμημάτων, που εξυπηρετούν το σύνολο των φοιτητών τους και όλες τις λειτουργίες των Τμημάτων, ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%. Εκτός του ότι ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών όπως εγγραφών, έκδοσης βαθμολογιών, πιστοποιητικών κ.λ.π.,

- Τα σπουδαστήρια και οι βιβλιοθήκες, με λιγότερο από το μισό προσωπικό τους αδυνατούν να λειτουργήσουν τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια, όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των φοιτητών αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη ΔΕΠ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.