Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Έρχεται η εφαρμογή που θα επιτρέπει το... σεξ από απόσταση!


Δίνει τη δυνατότητα να αγγίζεις την σύντροφό σου μέσω έξυπνου κινητού - Δείτε το βίντεο.

Η εφαρμογή που σου επιτρέπει να... κάνεις σεξ και να αγγίξεις την σύντροφό σου από απόσταση, ονομάζεται «Fundawear» και έρχεται σύντομα, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα γνωστής μάρκας προφυλακτικών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο για να μην χάνεται η επαφή μεταξύ δυο συντρόφων που ζουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και θα συνδέεται ασύρματα με τα κατάλληλα εσώρουχα, δίνοντας την αίσθηση σε αυτόν ή αυτήν που τα φοράει να αισθάνεται το άγγιγμα του, ή της συντρόφου του...

Δείτε στο βίντεο την επίδειξη της λειτουργίας της εφαρμογής...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις στην τραγική υπόθεση του λούνα παρκ



Μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα άρθρα όλες οι εξελίξεις για την τραγική υπόθεση του λούνα πάρκ

----------------------------

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Λούνα Παρκ

Παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού ο διαχειριστής της εταιρείας που ανήκει το Λούνα Παρκ όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα, οπότε και συνελήφθη.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους συλληφθέντες για την τραγωδία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη απο αμέλεια, ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Παρόλο που η δίωξη ειναι σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.


Πηγή:  http://www.enikos.gr

----------------------------

«Απίστευτο και τραγικό γεγονός στο Ελληνικό»

Ως το «πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» χαρακτήρισε το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου σκοτώθηκε το 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η εννιάχρονη αδελφή του, ο συνήγορος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του παιδικού πάρκου.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν ο εντολέας του και άλλοι δύο υπάλληλοι του λούνα παρκ, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε ότι στον χώρο εφαρμόζονταν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τη λειτουργία του επίμαχου παιχνιδιού, όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ «κάτι που δεν συνέβαινε χθες».

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών θα μπορούσε να σηκωθεί με μία ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια, που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτήν τη δουλειά» υποστήριξε ο δικηγόρος. Τέλος, επισήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα και ήταν δεμένο όπως έπρεπε, «αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε οκτώ μέτρα στο αέρα».

Σε λίγη ώρα ο εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των τριών προσαχθέντων ενώπιόν του.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ελληνικού τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση- εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Έλεγχος για τη νομιμότητα λειτουργίας του λούνα- παρκ

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα - παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, όπου σημειώθηκε το χθεσινό τραγικό περιστατικό με το θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου και τον τραυματισμό μίας 9χρονης, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη διενέργεια ελέγχου διέταξε ο κ. Νομικός, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.



----------------------------

Δήμος Ελληνικού: Δεν δώσαμε άδεια για λούνα παρκ

Το λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδερφή του, λειτουργούσε χωρίς άδεια, σύμφωνα με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει :

«1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες του λούνα-παρκ

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή ,πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα-παρκ του Ελληνικού, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας διαχειριστής της επιχείρησης που παραδόθηκε το πρωί . Μέχρι τότε θα κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------------------

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου-Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ καθώς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, «δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος».

«Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της», ανέφερε ο πατέρας μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνώρισαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».





Αποκαλυπτικές είναι και οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν το τραγικό συμβάν. Ένας μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν κοίταξα εγώ την εν λόγω μπάλα, είδα ότι την είχε παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος και είδα ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι μικρής ηλικίας μέσα σε αυτή. Η μπάλα από τον ανεμοστρόβιλο σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα και λόγω του ότι δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ, έφτασε μέχρι και τα καλώδια της ΔΕΗ. Ενώ πίστευα ότι θα πέσουν από κει στο έδαφος, ήρθε ένα δεύτερο δυνατό ρεύμα αέρα και παρέσυρε εκ νέου τη φουσκωτή μπάλα με τα δύο παιδιά, πηγαίνοντάς την πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, ο οποίος είναι περίφραξη για ένα άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ και τελικώς η μπάλα έπεσε στο έδαφος».
























Στο παρακάτω έγγραφο βλέπετε το διπλότυπο είσπραξης του ενοικίου ύψους 1.450 ευρώ, που εισέπραττε ο Δήμος Ελληνικού για την έκταση που είχε παραχωρήσει στο λούνα παρκ. Το διπλότυπο έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2014.



Όπως βλέπετε και στο παρακάτω έγγραφο, τα συγκεκριμένα παιχνίδια του λούνα παρκ φέρονται να είχαν ελεγχθεί το 2012 από ιδιωτική εταιρεία σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Η πιστοποίηση των παιχνιδιών έληξε το Νοέμβριο του 2013.




Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Δεν υπήρχε πιστοποίηση για το παιχνίδι "παγίδα"

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά, δεν φέρει καμία πιστοποίηση.

Ο φορέας αναφερόμενος στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιστοποίηση των παιχνιδιών, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό-που έχει λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο- δεν αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε το συγκεκριμένο λούνα πάρκ στο Ελληνικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιθυμεί με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσει αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013.

Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει: Το συμβάν συνέβη σε:

Μία 8γωνη πισίνα Παραλληλόγραμμη πισίνα

Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου

Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη

Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου Παιχνίδι χρώματος μπλε

Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο Παιχνίδι στο Ελληνικό

Εκφράζουμε τη βαθιά και απεριόριστή μας λύπη για το τραγικό γεγονός και θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Φορέας TÜV HELLAS (TÜV NORD) δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παρακαλούμε δε να δημοσιευθούν οι σχετικές διευκρινήσεις που αποκαθιστούν την αλήθεια για τον Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο οποίος από το 1987 διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια".


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

"Σφραγίστηκε" το λούνα παρκ στο Ελληνικό

Πριν από λίγο, αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Ελληνικού τοιχοκόλλησε την έκθεση προσωρινής σφράγισης του υπαίθριου λούνα παρκ, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τον 13χρονο, που έχασε τη ζωή του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Για κακούργημα οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο Ελληνικό

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία, για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.


Πηγή: http://www.enikos.gr



----------------------------




Δήμος Ελληνικού: Γι' αυτό δεν έχουμε κάνει δηλώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το τραγικό περιστατικό στον παιδότοπο, την Κυριακή το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση:

«1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Το λούνα παρκ έπαιρνε ρεύμα από το δήμο

Αυτοψία στο λούνα παρκ πραγματοποίησαν το πρωί, Μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πέρα από τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου χώρου «έκλεβαν» ρεύμα από τον Δήμο Ελληνικού.

Παράλληλα, οι ελεγκτές δήλωσαν ότι «αν υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, θα το δούμε και αυτό», ενώ πρόσθεσαν ότι «ο νόμος ορίζει ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργεί μόνο κατόπιν άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος του ελέγχου οι αστυνομικοί σφράγισαν το Λούνα Παρκ.

Δείτε το βίντεο της Δημόσιας Τηλεόρασης





----------------------------


Ολόκληρη η κατάθεση του ειδικού φρουρού για το τραγικό δυστύχημα στον παιδότοπο

Αυτή είναι κατάθεση που στηρίχτηκε η ανακρίτρια για να μετατρέψει την κατηγορία των τεσσάρων εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό, απο πλημμέληματική σε κακουργηματική.

Πλέον, όλοι διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη σωματική βλάβη και έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή.




----------------------------

Διερεύνηση ευθυνών του Δήμου Ελληνικού για το τραγικό δυστύχημα

Τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία επισημαίνει ότι κατόπιν εντολής που έλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στον παιδότοπο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στον εν λόγω δήμο, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

- Απέστειλε έγγραφο με την ένδειξη του κατεπείγοντος προς τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας του λούνα-παρκ, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν. 3463/2006 - Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπου αναφέρεται πως «η εταιρία στην οποία εκμισθώθηκε η δημοτική έκταση δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα-παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο».

- Παράλληλα, ζητήθηκε από τον δήμο ο πλήρης φάκελος στον οποίο αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του παιδότοπου καθώς και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης για να διαπιστωθεί αν κατά την ημερομηνία που έλαβε χώρα το συμβάν το συμφωνητικό ήταν ακόμη εν ισχύ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί σκότωσαν με 70 σφαίρες μια αγελάδα


Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μήνυσαν τους αστυνομικούς.

Τη γαλλική αστυνομία μήνυσαν δύο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς την κατηγορούν για βαρβαρότητα εναντίον μιας αγελάδας που το είχε σκάσει από το φορτηγό που την μετέφερε στο σφαγείο και οι αστυνομικοί την σκότωσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.

«Αυτή η σφαγή μας προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Θέλουμε να γίνει λεπτομερής έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η βάρβαρη πράξη», εξήγησε ο Στεφάν Λαμάρ, ο πρόεδρος μιας ένωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων που κατέθεσε μήνυση στις εισαγγελικές αρχές του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ, από κοινού με την εθνική ένωση για τα δικαιώματα των ζώων (SNDA).

Στις 19 Μαρτίου μια αγελάδα και το μοσχαράκι της ξέφυγαν από το φορτηγό που μετέφερε τα ζώα σε ένα σφαγείο. Ο οδηγός ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και οι αστυνομικοί κατάφεραν πολύ γρήγορα να πιάσουν το μοσχαράκι. Όμως η μαμά του, πανικοβλημένη, άρχισε να τρέχει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τελικά μπήκε στην κοινότητα του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ.

Στην τρελή πορεία της η αγελάδα τραυμάτισε πολύ ελαφρά ένα κορίτσι, βούλιαξε το καπό ενός περιπολικού και επιτέθηκε σε έναν άνδρα που έκανε τον περίπατό του στις όχθες του ποταμού Μεύση.

Η αγελάδα διέσχισε κολυμπώντας το ποτάμι αλλά πολύ σύντομα βρέθηκε περικυκλωμένη από τους αστυνομικούς που την εκτέλεσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.

«Το ζώο ήταν τρομαγμένο και υπήρχαν άλλοι τρόποι για να το ακινητοποιήσουν αντί να την πυροβολήσουν. Ένας κτηνίατρος θα μπορούσε να την αναισθητοποιήσει με το ειδικό όπλο», εξήγησε ο Λαμάρ.

Σύμφωνα πάντως με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, οι σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί δεν ήταν διατρητικές και για αυτό χρειάστηκαν τόσες πολλές «προκειμένου να εξουδετερωθεί το ζώο που ήταν εκτός ελέγχου και συνιστούσε απειλή».



Διαβάστε περισσότερα...

Στον εισαγγελέα καταγγελίες για ρύπανση από υπονόμους σε Φιλοπάππου-Πετράλωνα


Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος βρίσκονται καταγγελίες για ρύπανση προερχόμενη από υπονόμους στις περιοχές Φιλοπάππου-Άνω Πετραλώνων.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα (Εφημερίδα «Ριζοσπάστης», 26-4-2014) με αφορμή το οποίο διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα του.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα καλυφθούν οι 2779 κενές θέσεις στις μετεγγραφές


Ο αριθμός των μετεγγραφών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού.

Δεν προβλέπεται διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων που προέκυψαν κατά μετεγγραφές των φοιτητών σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4186/2013. Το παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτών, και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα που εδρεύει στου Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή τμήματα.

Κατά τον κ. Αρβανιτόπουλο από τις διατιθέμενες θέσεις δόθηκαν:

- το 10% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2009-10

- το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2010-11

- το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2011-12

- το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2012-13

Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων , οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μεταφοράς θέσης, ανήλθε σε 8.438 και ο αριθμός των υποψηφίων που μεταφέρει τη θέση ανέρχεται σε 3.782.

Όπως είχε γράψει το newsbeast​.gr λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών για τις μετεγγραφές έμειναν κενές 2.779 θέσεις οι οποίες όμως δεν θα καλυφθούν από τους πρωτοετείς ή και δευτεροετείς που είχαν καταθέσει αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν.

Όσον αφορά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους φοιτητές ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται στο στάδιο τις επεξεργασίας και οι ενιστάμενοι θα ενημερωθούν για την έκβασή τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης


Οι αρμοδιότητες, πόροι και προσωπικό μεταφέρονται στις δύο Περιφέρειες.

Καταργούνται από 31.7.2014 τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αττικής» και «Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης», με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στο νομοσχέδιο για την «άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Οι αρμοδιότητες, οι πόροι λειτουργίας, οι απαιτήσεις, υποχρεώσεις, πάσης φύσεως έννομες σχέσεις, κινητή και ακίνητη περιουσία, ταμειακά υπόλοιπα, καθώς και το προσωπικό (μόνιμο, ΙΔΑΧ και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής) των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού (1.775.000 ευρώ περίπου) θα αναληφθεί από τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών στους οποίους θα μεταφερθεί. Με την τροπολογία λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο την 31.7.2014 η θητεία του Προέδρου και των μελών των οργάνων διοίκησης των δύο καταργούμενων φορέων. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία και ο καλύτερος συντονισμός.

Επίσης με άλλη διάταξη της τροπολογίας ορίζεται ότι τα διοικητικά πρόστιμα του υπό ψήφιση νόμου που επιβάλλονται από υπηρεσίες του Δημοσίου πλην ΟΤΑ, αποδίδονται κατά ποσοστό 10% σε ειδικό λογαριασμό του δήμου εντός της χωρικής ενότητας του οποίου διαπιστώνεται και βεβαιώνεται η παράβαση και κατά ποσοστό 90% στον κρατικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συνδρομή των υπηρεσιών των δήμων προς τις λοιπές ελεγκτικές αρχές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο την Πρωτομαγιά


Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Με 24ωρη απεργία αλλά και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά, την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτομαγιάς, δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Επίσης, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα αυριανά βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προϊόντα από τους παραγωγούς σε επιλεγμένες λαϊκές αγορές


Διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσαν ότι αύριο, Τετάρτη 30 Απριλίου, θα μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και θα τους ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου στη συρρίκνωση των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο στις 10:30 πμ θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές στις εξής λαϊκές:

ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον 'Άγιο Αντώνιο

ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου

ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας

ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)

ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Την Πέμπτη 1 Μαΐου δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος το ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία νομικής από την ΕΕ


Τροποποίηση του νόμου για την άσκηση του επαγγέλματος.

Ανατροπές φέρνει για τους δικηγόρους η τροποποίηση του άρθρου 15 του Ν.4194/2013 σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται η αναγνώριση-αντιστοιχία από το ΔΟΑΤΑΠ για την άσκηση του επαγγέλματος από τους πτυχιούχους νομικών σχολών κρατών της Ε.Ε ή κρατών της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό χώρο.

Η τροποποίηση πραγματοποιήθηκε με το Ν.4254/2014 καθώς αναφέρεται ότι:

Η περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4194/2013 (Α΄ 208) που ανέφερε ότι «Πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής μπορούν να πραγματοποιούν άσκηση στην Ελλάδα, εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου νομικής σχολής αναγνωρισμένου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος των ανωτέρω κρατών και το πτυχίο τους έχει αναγνωρισθεί από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και αναγνωρισμένο με το απονεμόμενο από τις νομικές σχολές των ημεδαπών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων νομικής σχολής» αντικαθίσταται ως εξής:

«β. είναι κάτοχοι πτυχίου νομικής σχολής των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των ανωτέρω υπό (α) κρατών».

Η τροποποίηση αυτή ευνοεί τους απόφοιτους κολεγίων που συνεργάζονται με νομικές σχολές χωρών της Ε.Ε. Πλέον δεν θα απαιτείται η διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ ή έγγραφή σε δικηγορικό σύλλογο χώρας της Ε.Ε για να καταφέρουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ελλάδα.

Πλέον ένας απόφοιτος Πανεπιστημίου της Ε.Ε θα μπορεί να καταθέτει αίτηση για την εγγραφή του ως ασκούμενος δικηγόρος στον Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου στην περιφέρεια του οποίου επιθυμεί να ασκηθεί, συνυποβάλλοντας και βεβαίωση έναρξης άσκησης από τον δικηγόρο στον οποίο ασκείται. Μετά τη 18μηνη άσκηση θα αποκτούν το δικαίωμα της συμμετοχής στο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων όπως ισχύει και για τους απόφοιτους των ελληνικών νομικών σχολών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός των υποψηφίων δικηγόρων είναι γραπτός και πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο τους μήνες Οκτώβριο και Απρίλιο. Ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύσσεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Στους υποψηφίους δίδονται πρακτικά θέματα με περισσότερα ερωτήματα στους κλάδους: α) Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας, β) Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, γ) Εμπορικού Δικαίου, δ) Δημοσίου Δικαίου, Διοικητικής Διαδικασίας και Διοικητικής Δικονομίας και ε) Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας. Κατά την εξέταση επιτρέπεται η χρήση κειμένων νομοθετημάτων, χωρίς σχολιασμό ή σημειώσεις.

Τα γραπτά των υποψήφιων όλης της χώρας βαθμολογούνται με κλίμακα από μηδέν έως δέκα από τρεις βαθμολογητές χωριστά. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος, ο οποίος έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον έξι. Δεν θεωρείται επιτυχών, όποιος έλαβε βαθμό τρία ή μικρότερο σε οποιοδήποτε μάθημα ή τέσσερα σε περισσότερα από ένα μαθήματα.

Όποιος αποτύχει στον διαγωνισμό υποχρεούται μέσα σε δύο μήνες από την έκδοση των αποτελεσμάτων να δηλώσει τη συνέχιση της άσκησής του, ώστε να έχει το δικαίωμα να μετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό. Διαφορετικά διαγράφεται από το μητρώο ασκουμένων.

Όποιος επιτυγχάνει στις πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να ζητήσει το διορισμό του ως δικηγόρος στο δικηγορικό σύλλογο του Πρωτοδικείου, που εκείνος επιθυμεί, με αίτησή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν επιτρέπεται να εγγραφεί σε περισσότερους από ένα δικηγορικούς συλλόγους. Ο δικηγόρος υποχρεούται να έχει έδρα και γραφείο στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου που είναι διορισμένος.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Οι εκλογές μετατοπίζουν χρονικά το σύστημα αξιολόγησης.

Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με εγκύκλιο. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης μετατοπίζεται χρονικά με όριο τις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και την 1η Σεπτεμβρίου για τους ΟΤΑ, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως τις 19 Μαΐου πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων. Δηλαδή, μέχρι τότε οι υπηρεσίες θα πρέπει να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).

Ως τις 18 Ιουλίου 2014 πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ότι αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες, κατ΄ εξαίρεση και «λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών» οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:

Η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2014 και οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως επισημαίνεται, η παράταση των προθεσμιών δίνεται, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης ενδεχόμενων ερμηνευτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, την επικείμενη διενέργεια των περιφερειακών, δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών.

Σημειώνεται δε ότι μετά το πέρας των ως άνω προθεσμιών, τα υπουργεία καλούνται να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.



Διαβάστε περισσότερα...

Νηπιαγωγός χτυπούσε και κλωτσούσε παιδιά στην Κίνα


Αδιάψευστος μάρτυρας το κύκλωμα ασφαλείας - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Σοκαριστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σε νηπιαγωγείο της Κίνας με την 27χρονη δασκάλα Liu να κλωτσά και να χτυπά τα παιδιά! Η γυναίκα συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Πεκίνο ενώ ειδική επιτροπή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θα διερευνήσει το ζήτημα.

Στα πλάνα η 27χρονη φαίνεται να συμπεριφέρεται άγρια σε νήπια που δεν συμμορφώνονται στις εντολές της. Όταν γονείς μικρών μαθητών κατέθεσαν στο σχολείο ιατρικά πιστοποιητικά και φωτογραφίες με τα τραύματα που έφεραν τα παιδιά τους, το σχολείο έδωσε στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας, εξηγεί η Daily Mail.

Βλέποντας το βίντεο η Liu φώναξε σοκαρισμένη «Δεν μπορώ να το πιστέψω πως το έκανα αυτό!», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ένας από τους γονείς είπε πως είδε μελανιές στο πόδι του γιου του μια μέρα που τον έκανε μπάνιο. «Από τον περασμένο Οκτώβριο έβλεπα μελανιές στα πόδια του παιδιού μου. Ξύπνησε πολλές φορές μέσα στη νύχτα φωνάζοντας "μη με χτυπάς"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα επιστρέψουν οι υπάλληλοι σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα


Τις προϋποθέσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την οποία θα επανατοποθετηθούν στο Δημόσιο όσοι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (Νόμος Ρέππα) και δικαιώθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιγράφει με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με το έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο γ.γ. του υπουργείου, Δημήτρης Στεφάνου, υπενθυμίζεται ότι οι επανατοποθετήσεις όσων δικαιώθηκαν θα πρέπει να γίνουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με τις ανάγκες του Δημοσίου, καθώς και με βάση τον περιορισμό της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο» ενώ προστίθεται ότι «σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για "επιστροφή μετ' εμποδίων" και "περιπλοκή της υπόθεσης επαναφοράς" δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».

Επίσης, στην εγκύκλιο, η οποία εστάλη προς όλα τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοράς των υπαλλήλων που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι η έκδοση απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται, δε, ότι τα αιτήματα για έκδοση απόφασης κατανομής θα πρέπει να υποβάλλονται από τον φορέα, πριν την έκδοση της απόφασης επαναφοράς, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, σημειώνεται ότι πρόκειται για σχετικά μικρό αριθμό υπαλλήλων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από όσους είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας έχουν, πλέον, συνταξιοδοτηθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση ίδρυση επιχειρήσεων με μία αίτηση ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο


Θέλει την ταχύτατη εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Η θέση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το νομοσχέδιο που αφορά στην απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, είναι ότι πρέπει να γίνεται με μία αίτηση και να εφαρμοστεί άμεσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Κωνσταντίνο Κόλλια.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου είχε κληθεί μαζί με εκπροσώπους άλλων φορέων, επισήμανε τη θετική σημασία που έχει η προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στην αντιμετώπιση ενός μείζονος προβλήματος της ελληνικής οικονομίας εδώ και δεκαετίες.

Αναφέρθηκε στη διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησης με μια απλή «Υπεύθυνη Δήλωση», λέγοντας ότι πρέπει να καθοριστεί κυρίως ο χρόνος εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούν πιστοποιημένοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς για την αξιοπιστία και ακεραιότητα των ελέγχων επί των διαδικασιών που θα εφαρμόσει στη συνεχεία η επιχείρηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπολόγισε ούτε το παιδί του!


Καταζητούμενος χρησιμοποίησε τον γιο του ως ασπίδα για να μη συλληφθεί.

Ο Κύπριος καταζητούμενος, εδώ και έξι μέρες, Ανδρέας Ονουφρίου, προτίμησε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πεντάχρονου παιδιού του, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη από την Αστυνομία. Τελικά, ο ίδιος δεν τη γλίτωσε και συνελήφθη από τους Κύπριους αστυνομικούς, αφότου άφησε τον γιο του να φύγει.

Ομάδα του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού εντόπισε τον Α. Ονουφρίου σε εξοχική κατοικία στο χωριό Λάγια της Λεμεσού, όπου κρυβόταν μαζί με το παιδί του.

Ο καταζητούμενος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς του Ουλαμού, βγήκε έξω από την κατοικία κρατώντας στην αγκαλιά του σαν ασπίδα το παιδί του και ένα στρατιωτικό ντουφέκι G-3. Στη δε προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη έριξε μια ριπή εναντίον των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αστυνομικοί έριξαν δύο ριπές στον αέρα και ο Ονουφρίου άφησε το παιδί του και τράπηκε σε φυγή. Δυο αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν μέσα σε θάμνους και τον συνέλαβαν.
Μέσα στην εξοχική κατοικία βρέθηκαν και άλλα όπλα.



Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά από το βράδυ τα δρομολόγια του τραμ


Τέλος στις εργασίες συντήρησης.

Κανονικά θα πραγματοποιούνται από σήμερα το βράδυ τα δρομολόγια του τραμ, μετά τις αλλαγές που έγιναν σε αυτά από χθες.

Ο λόγος ήταν οι εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο τμήμα «Άγιος Αλέξανδρος-Ασκληπιείο Βούλας», οι οποίες όμως ολοκληρώθηκαν. Εξαιτίας αυτών είχε τεθεί εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου («Άγιος Αλέξανδρος - Ασκληπιείο Βούλας») και οι συρμοί τερμάτιζαν τα δρομολόγιά τους στη στάση «Άγιος Αλέξανδρος».



Διαβάστε περισσότερα...

Τι απαντούν τα υπουργεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των παιδότοπων


Διαφωνία Μιχελάκη-Οικονόμου.

Απαντητικά έγγραφα με το καθεστώς λειτουργίας και την ασφάλεια στους παιδότοπους διαβίβασαν προ ημερών στη Βουλή τα υπουργεία, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Προηγουμένως είχε τεθεί ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου και έπειτα ήρθε η απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη, στις «απόψεις» των δύο να παρατηρείται μια… διαφωνία όσον αφορά στους κλειστούς και ανοιχτούς παιδότοπους.

Το ζήτημα αυτό, όχι μόνο για τους παιδότοπους, αλλά και για την τήρηση των προϋποθέσεων ασφάλειας στις παιδικές χαρές, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στη Βουλή από βουλευτές που επισημαίνουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών. Πιο πρόσφατη ερώτηση ήταν αυτή του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος επικαλούνταν την άποψη του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος σύμφωνα με την οποία το πλαίσιο λειτουργίας παιδότοπων στη χώρα μας περιέχει σημαντικές αοριστίες και επιτρέπει τη λειτουργία τους με όρους που δεν εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών.

Ο κ. Οικονόμου είχε επισημάνει ότι οι κανόνες ασφαλείας γίνονται ακόμη πιο ελαστικοί στους λεγόμενους ανοιχτούς παιδότοπους, δηλαδή τους πρόχειρα και πρόσκαιρα εγκατεστημένους χώρους, με φουσκωτά και άλλα παιχνίδια, και σημείωνε ότι ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος ζητούσε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει εκτενής διάλογος, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο λειτουργίας κοινά αποδεκτό για όλους και το οποίο θα θέτει τους αναγκαίους κανόνες και μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή. Ο βουλευτής έθετε, επίσης, ζήτημα για την ασφάλεια και στους παιδότοπους που αναπτύσσονται πλέον μέσα σε super market, σε πολυκαταστήματα ακόμη και μέσα σε εστιατόρια.

Στις 3 Απριλίου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημέρωνε τον βουλευτή ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των αμιγών και των μικτών παιδότοπων, ότι αυτό είναι ενιαίο και εξίσου αυστηρό για όλους τους παιδότοπους. Υπενθύμιζε, επίσης, ότι το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία παιδότοπων, είτε αυτοί λειτουργούν μόνο ως παιδότοποι, είτε στο πλαίσιο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ή εν γένει χώρων όπου ασκείται διαφορετική δραστηριότητα, διαμορφώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ανάπτυξης, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αριθμ. 36873/02-07-2007) «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας, των δικαιολογητικών, και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για τη χορήγηση και την ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας παιδοτόπων» (ΦΕΚ 1364/τ. Β΄/02-08-2007).

Με την ΚΥΑ αυτή, ανέφερε ο υπουργός, «τίθενται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις στη λειτουργία παιδοτόπων, ενώ δίνεται έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας των παιδιών». Ο κ. Μιχελάκης τονίζει ειδικότερα ότι «προβλέπονται πρότυπα ασφαλείας και συγκεκριμένες, αυστηρές, απαιτήσεις από κατασκευαστές, εισαγωγείς και αντιπροσώπους παιχνιδιών. Προβλέπεται, επίσης, υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις ασφαλείας σε μόνιμη βάση καθώς και επανελέγχους των παιχνιδοκατασκευών».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26 Μαρτίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς διαβίβαζε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο έκανε μνεία στην κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας, των δικαιολογητικών, και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για τη χορήγηση και την ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας παιδοτόπων» και ενημέρωνε ότι αρμόδια για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των παιδότοπων είναι η εκάστοτε αδειοδοτούσα αρχή, σύμφωνα με την ΚΥΑ.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως εμπλεκόμενος φορέας, έχει την αρμοδιότητα μόνον όσον αφορά στην αναγνώριση του ΕΛΟΤ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 11 της εν λόγω ΚΥΑ, ως αρμοδίου φορέα αξιολόγησης της συμμόρφωσης των παιδότοπων με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία απαιτήσεις ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Σκορδάς και ως προς τις δημοτικές/κοινοτικές υπαίθριες παιδικές χαρές, έλεγε ότι διέπονται από τις διατάξεις υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ 931/Β/18-5-2009).



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή


Προαιρετική λειτουργία στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ανοιχτά θα είναι όσα εμπορικά καταστήματα το επιθυμούν την Κυριακή 4 Μαΐου, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου που αρχίζει την Παρασκευή 2 Μαΐου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 του μήνα.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική παρέμβαση για τις «παγίδες» της παραλιακής


Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων αρχών.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αφορμή διαδικτυακή ανάρτηση σχετικά με την ύπαρξη ανοικτών φρεατίων κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου στα όρια των Δήμων Ελληνικού-Γλυφάδας, εκ των οποίων γεννάται κίνδυνος σωματικών βλαβών των χρηστών της οδού - με δεδομένο ήδη ένα περιστατικό σημαντικού τραυματισμού ποδηλάτη-, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς εξακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων και, ιδίως, τυχόν ευθύνη των αρμοδίων δημοτικών κ.λπ. αρχών.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.



Διαβάστε περισσότερα...

Όμηροι του ΦΑΠ παραμένουν 4.000 φορολογούμενοι του Ψυχικού


Αντιμέτωποι ακόμη και με νέες χρεώσεις.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για χιλιάδες φορολογούμενους του Ψυχικού η ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2012-2013 από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Για την νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012 και 2013 ελήφθησαν υπόψη οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων και οι συντελεστές αυξομείωσης, όπως είχαν αναπροσαρμοσθεί και ίσχυαν στις 31 Δεκεμβρίου 2008, και ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι ανέμεναν πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα τους βεβαιωνόταν πιστωτικό υπόλοιπο το οποίο θα συμψηφιζόταν εν συνεχεία με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το συμπληρωματικό φόρο ακινήτων του 2014.

Αντί αυτού όμως οι φορολογούμενοι ήλθαν αντιμέτωποι ακόμη και με νέες χρεώσεις, καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν αφαίρεσε το ποσό της νέας εκκαθάρισης (μικρότερο) από το ποσό της παλαιάς εκκαθάρισης (μεγαλύτερο) με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο για περίπου 4.000 φορολογουμένους το εάν δικαιούνται επιστροφή φόρου και πόση θα είναι αυτή. Μάλιστα, στις περιπτώσεις φορολογουμένων που είχαν πληρώσει μέρος του ΦΑΠ 2013 παρά το γεγονός ότι το ποσό που είχε καταβληθεί υπερκαλύπτει το φόρο μετά τη νέα εκκαθάριση οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα αφενός δεν διαγράφονται, αφετέρου σε αυτά προστίθεται και το προϊόν της νέας εκκαθάρισης.

Το πλέον ακατάληπτο είναι το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επικαλούμενη το δημόσιο λογιστικό δηλώνει πως δεν μπορεί αυτόματα να υπολογίσει την επιστροφή του φόρου ανά δικαιούχο στη βάση της νέας εκκαθάρισης και ότι η διαδικασία θα πρέπει να δρομολογηθεί χειροκίνητα μέσω της ΔΟΥ Ψυχικού.

Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο 4.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβουν στην οικία εφορία για την αναγνώριση του πιστωτικού υπολοίπου, αλλά και ενδεχομένως για τον συμψηφισμό με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κάποιοι από αυτούς αφενός δεν θα μπορούν να προχωρούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων, αφετέρου δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ματαιώνονται δρομολόγια του ΟΣΕ την Πρωτομαγιά


Οι σιδηροδρομικοί θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχει η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30/4/2014 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Πέμπτης 1/5/2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Σαουδική Αραβία: Στους 105 οι νεκροί από τον MERS


Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν λόγω του κοροναϊού MERS στη χώρα, την ίδια ώρα που μια ομάδα ειδικών εξετάζει τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να περιοριστεί η μετάδοση της ασθένειας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στο Ριάντ πέθαναν τρεις άνδρες ηλικίας 56, 61 και 79 ετών. Εντοπίστηκαν επίσης έξι νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν ασθενήσει από τον δυνητικά θανατηφόρο κοροναϊό MERS στους 345 από τον Σεπτέμβριο του 2012. Με τα τρία νέα θύματα σήμερα, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 105.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Άντελ Φάκιχ είπε ότι οι Δυτικοί εμπειρογνώμονες και οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συναντήθηκαν στο Ριάντ το τελευταίο διήμερο συζήτησαν "μια σειρά προληπτικών μέτρων για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού".

Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους, ιδίως στην Τζέντα, όπου πολλοί συρρέουν στα φαρμακεία για να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες και να προφυλαχθούν από τον ιό.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος, αλλά όχι τόσο μεταδοτικός όσο ο ιός SARS που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο. Όπως και ο SARS, ο MERS προκαλεί πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία.

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας έχει ζητήσει από πέντε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί του για να παραχθεί ένα εμβόλιο για τον MERS.



Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Συνταγματικό το "κούρεμα" των ομολόγων


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με νέες έξι αποφάσεις της, επαναλαμβάνει ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που έγινε για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» τον Μάρτιο του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις νέες αποφάσεις της (1506-1511/2014) απέρριψε τις αιτήσεις 223 ομολογιούχων, του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Τράπεζας της Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ με ανάλογες αποφάσεις της είχε απορρίψει και πάλι όλους τους ισχυρισμούς των περίπου επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, κ.λπ.).

Η Ολομέλεια με τις νέες αποφάσεις επαναλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, ότι ο νόμος 4050/2012 που προβλέπει τη διαδικασία «αντικατάστασης των τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού δημοσίου με νέους τίτλους», προβλέφθηκε για λογούς δημοσίου συμφέροντος και με την αντικατάσταση αυτή, μειώθηκε το δημόσιο χρέος.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει για τον "ιό" του Facebook


Τι αναφέρει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του «Facebook» μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».

Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία «Watch This!!!.vbs», το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ.

Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό «Facebook» του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα και έχουν εκτελέσει το επισυναπτόμενο αρχείο:

• να ανανεώσουν το πρόγραμμα αντιικής προστασίας (antivirus) που διαθέτουν και να εκτελέσουν μία πλήρη σάρωση του συστήματος (full scan),

• σε περίπτωση που η σάρωση δεν εντοπίσει/αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αντιικής προστασίας (antivirus),

• επίσης, σε κάθε περίπτωση να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού (antimalware),

• για πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού από τον υπολογιστή, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο) και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή,

• να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης (passwords) σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e-banking κ.λπ.).

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα για την προστασία τους από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:

• να είναι προσεκτικοί στην αποθήκευση και εκτέλεση επισυναπτόμενων αρχείων που έχουν ληφθεί ακόμα και από γνωστούς/φίλους, ενώ συνίσταται η σάρωση (scan) κάθε επισυναπτόμενου με το αντιικό πρόγραμμα (antivirus) πριν την εκτέλεσή του,

• να φροντίζουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή να βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις (updates),

• ομοίως, να φροντίζουν ότι το αντιικό σύστημα (antivirus) βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις (updates),

• να διατηρούν περιοδικά αντίγραφα των δεδομένων τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο),

• να εκτελούν περιοδικά πλήρη σάρωση του συστήματος (full scan) με εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού (antimalware).



Διαβάστε περισσότερα...