Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Νυμφομανία, η παθολογία του σεξουαλικού εθισμού


Η ψυχική και συναισθηματική διαταραχή και οι κίνδυνοι που ενέχει.

Ο όρος «νυμφομανία» αφορά μόνο τον γυναικείο πληθυσμό και αναφέρεται στην παθολογική κατάσταση της υπερσεξουαλικής δραστηριότητας.

Ο αντίστοιχος όρος για τον ανδρικό πληθυσμό είναι η «σατυριίαση» ή ο «δονζουανισμός». Στις μέρες μας κανένας από τους παραπάνω όρους δεν χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα η οποία εντάσσει την εν λόγω σεξουαλική παθολογία στην διαταραχή του σεξουαλικού εθισμού.

Μιλώντας για παθολογία, είναι δύσκολο να υπάρξει η διάγνωση του σεξουαλικού εθισμού μιας -σε αντίθεση με τις άλλες εξαρτήσεις όπως τα ναρκωτικά, ο τζόγος, το αλκοόλ κλπ.- η σεξουαλικότητα αποτελεί βασικό βιολογικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων και φυσικά δεν μπορεί -ούτε είναι θεμιτό- να διακοπεί. Επίσης, η διάγνωση δυσχαιρένεται ακόμη περισσότερο από το ερώτημα του πότε θεωρείται τελικά υπερβολική η σεξουαλική δραστηριότητα ώστε να κάνουμε λόγο για εθισμό;

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο εθισμός αυτός είναι υπαρκτός όταν όλη η συμπεριφορά του ατόμου κινείται γύρω από την αναζήτηση σεξουαλικού παρτενέρ και σωματικής επαφής. Μάλιστα, θεωρείται ότι η συγκίνηση που προκαλεί αυτή η καθημερινή αναζήτηση είναι η «ψυχοτρόπα» εξάρτηση της σεξουαλικότητας (σε αντιστοιχία με την αλλοίωση της αντίληψης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ κλπ.). Μέσω αυτού του «φτιαξίματος» αυξάνεται η ανδρεναλίνη και το άτομο μπορεί και λαμβάνει την ικανοποίηση που ζητά, κρατώντας έτσι τα προβλήματα και τις δυσκολίες σε απόσταση. Όπως συμβαίνει όμως με όλες τις εξαρτήσεις, η ικανοποίηση όσο περνά ο καιρός μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ατόμου με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να μην μπορεί να νιώσει καμία ευχαρίστηση ή να αντλήσει οποιαδήποτε ικανοποίηση πλην αυτής που προσφέρει το εξαρτητικό αντικείμενο. Στην προκειμένη το σεξ.

Το αποτέλεσμα είναι η δυστυχία του ατόμου μιας και το σεξ ξεφεύγει από τον έλεγχό του και παύει να γίνεται επιλογή αφού είναι αναγκαίο προκειμένου να μπορέσει να αισθανθεί λίγη ευχαρίστηση. Άμεση συνέπεια είναι η ολοένα αυξανόμενη σεξουαλική εμμονή με το πέρασμα του χρόνου.

Ο σεξουαλικός εθισμός ενέχει αρκετούς κινδύνους, κάποιοι από τους οποίους ιδιαιτέρως σοβαρούς. Έτσι ο παθών / η παθούσα:

• απειλείται η σωματική του υγεία με αφροδίσια και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσημάτα εξαιτίας των πολλών κι ευκαιριακών εραστών
• δυσκολεύεται η σύναψη συντροφικής σχέσης με αποτέλεσμα την μοναξιά
• απειλείται η επαγγελματική σταδιοδρομία καθώς και η κοινωνική εικόνα λόγω της μη αποδεκτής υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς
• αποκλεισμός από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον πάλι λόγω της μη αποδεκτής συμπεριφοράς
• η πορνεία είναι σύνηθης στις σεξουαλικά εθισμένες γυναίκες (όπως συμβαίνει και στις γυναίκες – χρήστες ναρκωτικών αλλά για άλλους λόγους)
• το εθισμένο άτομο συνήθως κρύβει την ανάγκη του με αποτέλεσμα να ζει μυστική ζωή, γεγονός που επίσης συχνά οδηγεί στην απομόνωση

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η παθολογική αυτή κατάσταση είναι σοβαρή, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων στο άτομο που χρήζει βοηθείας. Η ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματικές. Ιδιαίτερη μνεία χρήζει η Γνωσιακή ψυχοθεραπεία κατά την οποία ο θεραπευτικός στόχος έγκειται στην αλλαγή των πεποιθήσεων του ατόμου σχετικά με το σεξ, ώστε να σταματήσει να αποτελεί ευκαιριακό ξέσπασμα και να γίνει συνειδητή επιλογή που θα του προσφέρει απόλαυση, ευτυχία αλλά και τη χρήση του ως εκδήλωση αγάπης στους συντροφικούς δεσμούς. Όπως είναι λογικό, τούτη η αποκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο μέσω της επαφής του ατόμου με τις εσωτερικές του δυσκολίες και τα απτά του προβλήματα, ούτως ώστε να μπορεί να τα διαχειρισθεί και όχι να τα αγνοεί μέσω της υπέρμετρης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Πριν κλείσουμε, είναι σημαντικό να ξεκαθαρισθεί ότι η λεγόμενη «νυμφομανία» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την επιτομή της αισθησιακής και σεξουαλικής γυναίκας, που οι άνδρες θέλουν να φαντάζονται και οι κατά φαντασίαν παθούσες να υπερηφανεύονται. Οι πραγματικές παθούσες βρίσκονται όπως είδαμε σε μια δυσχερή θέση και προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους χρειάζονται αφενός την υποστήριξη του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος, αφετέρου την συλλογική στήριξη μιας κοινωνίας που κατανοεί και δεν περιθωριοποιεί ή στην προκειμένη ωραιοποιεί.


Πηγή: http://www.k-mag.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στύλος από σκαλωσιά τη χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι


Μια παραλίγο τραγική στιγμή «αιχμαλώτισε» κάμερα ασφαλείας στο Λονδίνο.

Δύο γυναίκες περπατούσαν σε γειτονιά του Λονδίνου όταν ξαφνικά ένας στύλος από μια στημένη σκαλωσιά τις χτύπησε στο κεφάλι.

«Οι δύο γυναίκες ήταν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου από εκεί που είναι η σκαλωσιά», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας ακόμα είπε «Η μία γυναίκα είχε το μισό της πρόσωπο μέσα στο αίμα και ούρλιαζε».

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 72 είναι ακόμα στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

“Κολλημένα” με την τηλεόραση τα κορίτσια


Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα δεκάδες γκάτζετ που κυκλοφορούν και απευθύνονται στα παιδιά, εκείνα συνεχίζουν να μένουν «κολλημένα» στηντηλεόραση.

Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι τα κορίτσια «κολλάνε» περισσότερες ώρες, σε σχέση με τα αγόρια, μπροστά σε κάποια οθόνη. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το μέγιστο των δύο ωρών τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, που εδώ και χρόνια αποτελεί τη σύσταση των ειδικών, στην εποχή μας πολύ εύκολα καταστρατηγείται από τα παιδιά, ιδίως από τα κορίτσια.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, με επικεφαλής τον Στέφεν Χιούτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "BMC Public Health", μελέτησαν 2.620 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 16 ετών από δημοτικά και γυμνάσια.

Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν πόσες ώρες μέσα στην ημέρα χρησιμοποιούν τις διάφορες συσκευές (τηλεόραση, φορητός υπολογιστής, ταμπλέτα, κονσόλα παιγνιδιών, iPod κ.α.), πριν το σχολείο, στη διάρκεια του σχολείου και μετά από αυτό.

Σχεδόν δύο στα τρία παιδιά (ποσοστό 63%) ξεπερνούν τη σύσταση να μην βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη για πάνω από δύο ώρες. Οι παραβάσεις του δίωρου διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία: αφορούν το 45% των παιδιών οκτώ ετών και το 80% των παιδιών 14 έως 15 ετών, πράγμα που δείχνει ότι, όσο μεγαλώνει ένα παιδί, τόσο περισσότερο «κολλάει» στις οθόνες των διαφόρων συσκευών.

Η πιο δημοφιλής οθόνη είναι της τηλεόρασης (90% των παιδιών) και ακολουθούν από απόσταση, αλλά πολύ κοντά μεταξύ τους, ο φορητός υπολογιστής (59%), ο υπολογιστής-ταμπλέτα (58%) και το κινητό τηλέφωνο (57%).

Τα αγόρια είναι πιο πιθανό από ό,τι τα κορίτσια να υπερβούν το όριο του δίωρου, όταν παίζουν βιντεοπαιγνίδια, αλλά τα κορίτσια είναι πιθανότερο σε σχέση με τα αγόρια να περνούν πάνω από δύο ώρες μπροστά από κάποια οθόνη, ασχολούμενες με τα κοινωνικά δίκτυα ή βλέποντας ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Στην ηλικία των 15 ετών, ένα κορίτσι είναι 15 φορές πιο πιθανό να ξεπερνά το συνιστώμενο δίωρο παρακολούθησης σε μια οθόνη, σε σχέση με ένα κορίτσι οκτώ ετών, και επτά φορές πιο πιθανό σε σχέση με ένα 15χρονο αγόρι.

Όπως είπε ο Στέφεν Χιούτον, μετά την ευρεία εξάπλωση των φορητών συσκευών τα τελευταία χρόνια, είναι μάλλον μη ρεαλιστικό να επιμένει κανείς στη σύσταση για δίωρη παρακολούθηση μέσα στην ημέρα. Έτσι, οι σχετικές οδηγίες θα έπρεπε μάλλον να αναθεωρηθούν, καθώς υιοθετήθηκαν σε μια παλαιότερη εποχή, όταν δεν υπήρχαν ούτε ταμπλέτες, ούτε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Συνήθως ως ορόσημο θεωρείται η σύσταση από το 2001 της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ότι τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε οθόνες, ενώ αυτά άνω των δύο ετών να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες. Οι συστάσεις αυτές είχαν λάβει κυρίως υπόψη την χρήση τηλεοράσεων και κονσολών για βιντεοπαιγνίδια, αλλά όχι άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η παρατεταμένη χρήση οθονών σχετίζεται με διάφορα σωματικά και ψυχικά προβλήματα, όπως με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους στους εφήβους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι ψαρεύουν πιράνχας στη Βραζιλία


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο στο οποίο φαίνεται μία γυναίκα από την Βραζιλία, να ψαρεύει πιράνχας. Η γυναίκα στέκεται πάνω σε μία ξύλινη σανίδα, κρατά ένα κομμάτι κρέας για δόλωμα και στη συνέχεια το τραβά απότομα από το νερό και μαζεύει τα πιράνχας που «τσίμπησαν».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του ζήτησε διαζύγιο όταν έσπασε η προέκταση του μορίου του


Διαβάστε κάποιες απίθανες αιτίες διαζυγίου.

Τα ζευγάρια χωρίζουν για διάφορους λόγους. Οι σύντροφοι συχνά απομακρύνονται ή απλά δεν αγαπούν ο ένας τον άλλον… όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ένα διαζύγιο έρχεται όταν η σύζυγος αποφασίζει να υιοθετήσει… 550 γάτες.

Μπορεί η αιτία του χωρισμού να είναι μία ταινία. Μία γυναίκα χώρισε το σύζυγό της όταν ανακάλυψε ότι δεν του άρεσε η ταινία «Frozen». «Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι κάνει αυτή την ταινία σπουδαία, τότε κάτι δεν πάει καλά σε εσένα ως άνθρωπο», έγραφε η αίτηση διαζυγίου.

Κάποιες φορές χάνεται η μαγεία, όμως ένας άντρας στο Ντουμπάι το παράκανε. Χώρισε τη γυναίκα του επειδή την είχε κυριεύσει ένα τζίνι. Νωρίτερα, είχε αρνηθεί να κοιμηθεί μαζί του και η οικογένειά της του είπε ότι «την είχε κυριεύσει ένα τζίνι».

Μία γυναίκα χώρισε το σύζυγό της όταν έσπασε η προέκταση του μορίου του. Ένας Ρώσος κατάλαβε ότι η σύζυγός του δεν ήταν ευχαριστημένη στο κρεβάτι κι έβαλε προσθετικό στο μόριό του. Κατά τη διάρκεια μίας άγριας πράξης έσπασε, αυτός υποσχέθηκε ότι θα βάλει καινούργιο, αλλά η σύζυγος δήλωσε ότι είχε βαρεθεί τις αποτυχίες του.

Ένας Ινδός χώρισε τη σύζυγό του εξ αιτίας της άσβεστης και ακατάσχετης επιθυμίας της για σεξ.

Ενώ μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία έκανε αίτηση διαζυγίου όταν ανακάλυψε ότι ο άντρας της είχε δώσει το παρατσούκλι «Γκουαντάναμο» στο κινητό του. Ο σύζυγος ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να προστατέψει την ιδιωτική τους ζωή, δεν ήθελε ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι καλεί η γυναίκα του.

Μία Κινέζα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της την απατά, επειδή το μαρτύρησε ο παπαγάλος.

Ένας άντρας χώρισε με τη γυναίκα του όταν αυτή υιοθέτησε 550 γάτες. Ήταν αδύνατο να κοιμηθεί στο κρεβάτι του που ήταν μονίμως καλυμμένο από γάτες και να φάει το φαγητό του στο τραπέζι.

Μία Γερμανίδα χώρισε τον άντρα της γιατί καθάριζε συνέχεια. Τον ανεχόταν για 15 χρόνια, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν αυτός έριξε ένα τοίχο του σπιτιού από το πολύ τρίψιμο.

Ένας άντρας ζήτησε διαζύγιο όταν ανακάλυψε ότι η γυναίκα του φίλησε ένα άλογο και της άρεσε…

Ένα ζευγάρι Ιταλών χώρισε το 2011 όταν ο 99χρονος άντρας ανακάλυψε ερωτικές επιστολές ανάμεσα στην 96χρονη σύζυγό του και τον πρώην εραστή της… από τη δεκαετία του ’40.


Διαβάστε περισσότερα...

Χλιαρή η αγορά ακινήτων


Υπερπροσφορά και χαμηλή ζήτηση.

Υποτονικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην αγορά κατοικίας εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών συνθηκών επικρατούν στη χώρα και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως τονίζεται σε μελέτη της Infobank Hellastat ΑΕ (IBHS).

Σύμφωνα με τη μελέτη, το αντικείμενο δραστηριότητας των εταιρειών παροχής υπηρεσιών αξιοποίησης ακινήτων (real estate), τόσο στον τομέα των επαγγελματικών όσο και οικιστικών ακινήτων, την τελευταία εξαετία έχει περιοριστεί σημαντικά.

Η ύφεση μεταφράζεται σε υπερπροσφορά και ιδιαίτερα χαμηλή ζήτηση, ιδίως στον τομέα της κατοικίας, ενώ οι αγοραπωλησίες είναι πλέον ελάχιστες.

Αναλυτικά, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα μετά το 2005 δεικνύει συνεχή κάμψη, φτάνοντας το 2013 στις 16.384 άδειες (-27,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Έτσι, στα τέλη του 2013 ο αριθμός των αδειών υπολειπόταν του 2005 κατά 83%.

Η κρίση της αγοράς κατοικίας μεταφράζεται σε σημαντική υποχώρηση των τιμών, καθώς σύμφωνα με το ΕΛΙΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής), από την αρχή της ύφεσης έως και το 2013 η μεσοσταθμική μείωση έφτασε το 30%-35%.

Αρνητικά έχει επιδράσει η δυσχερής πλέον χορήγηση στεγαστικών δανείων, καθώς και η συνεχής αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, τονίζεται στην μελέτη.

Στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων εξακολουθούν οι πιέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτηρίων συμβολαίων και μείωση των ενοικίων, κυρίως σε εμπορικά ακίνητα χαμηλότερης κατηγορίας, αποθηκευτικούς χώρους και μη ανταγωνιστικά κτίρια γραφείων, γεγονός που αυξάνει τις αποδόσεις.

Οι ανωτέρω συνθήκες προκαλούν στις εταιρείες του κλάδου σημαντικές ζημιές από αναπροσαρμογή επενδύσεων σε εύλογη αξία, αν και το 2013 περιορίστηκαν αρκετά.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο Κάτση, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «Η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών θα ομαλοποιήσει τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και θα τονώσει τον όγκο των συναλλαγών, εφόσον όμως συνοδευτεί από πολιτική σταθερότητα στο άμεσο μέλλον. Ήδη, από τα τέλη του 2013 διαπιστώνεται σταδιακή επιβράδυνση της υποχώρησης των τιμών στις κατοικίες, τάση που θα επικρατήσει και το επόμενο έτος, ενώ σταθεροποίηση θα επέλθει από το 2016. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για ουσιαστική ανάκαμψη αποτελεί και η σταθεροποίηση και ορθολογικοποίηση του φορολογικού πλαισίου».

Στη μελέτη της IBHS αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 600 επιχειρήσεων. Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα, ο κύκλος εργασιών το 2013 διαμορφώθηκε στα 533,26 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 2,3% από το 2012.

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 8,72 εκατ. ευρώ (ζημιές 4,34 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση) ενώ οι προ φόρων ζημιές υποχώρησαν στα 204 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο ΚΠΤΦΑ διαμορφώθηκε σε 45,2% ενώ το περιθώριο ΚΠΦ βελτιώθηκε σε -3,6%. Η κεφαλαιακή μόχλευση βελτιώθηκε ελαφρώς σε 0,35 προς 1, παραμένοντας χαμηλή.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέταξε καυτό νερό στους -31 βαθμούς


Αυτός ο άντρας στο Κεμπέκ του Καναδά, ανέβηκε στη στέγη του χιονισμένου σπιτιού και πέταξε καυτό νερό στον αέρα με την θερμοκρασία στους -31.

Δείτε τι συνέβη στη συνέχεια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο γενιές μπροστά στην κάλπη


Παππούδες και εγγόνια μπροστά στην κάλπη. Συνταξιούχοι και νέοι απέναντι σε μία κρίσιμη αναμέτρηση. Πόσο αγεφύρωτο είναι τελικά το χάσμα των γενεών, όταν έρχεται η στιγμή που κλείνει το παραβάν;

Θα κλειδώσουν τα εγγόνια τους παππούδες τους στο σπίτι την Κυριακή των εκλογών, όπως τους προέτρεψε από την Τρίπολη ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος; Πού συναντιούνται οι παλιότεροι, «οι δίχρωμοι», όπως τους λένε τα εγγόνια, με τους νεόκοπους ψηφοφόρους της νέας χιλιετίας; Αναζητήσαμε απαντήσεις σε δύο οικογένειες. Και από ό,τι φαίνεται, οι παππούδες γλιτώνουν –προς το παρόν τουλάχιστον- το… κλείδωμα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αληθινή ιστορία: Η δύσκολη εμπειρία της υπερέμεσης κύησης


Ήμουν έγκυος μόλις πέντε εβδομάδων όταν ξεκίνησαν οι ναυτίες και οι εμετοί.

Το πήρα ως σημάδι επιτυχίας αφού πριν λίγους μήνες ήμουν επίσης έγκυος και δυστυχώς απέβαλα. Σκέφτηκα ότι οι ναυτίες είναι από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι.



Λάθος μου!

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine, το 90% των γυναικών βιώνουν τις πρωινές ναυτίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό βέβαια είναι μύθος γιατί μια έγκυος γυναίκα μπορεί να έχει ναυτίες και να κάνει εμετούς όχι μόνο το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το απόγευμα και γενικά αυτό μπορεί να κρατήσει και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο το πρώτο τρίμηνο. Βέβαια ναι μεν ταλαιπωρείται η έγκυος αλλά δεν είναι απειλητικό για τη ζωή της ίδιας ή του μωρού.

Αλλά πραγματικά αισθανόμουν απίστευτα χάλια μόλις πεντέμισι εβδομάδων έγκυος και κάθε μυρωδιά με έκανε να θέλω να κάνω εμετό, ακόμα κι όταν έπινα απλά νερό. Όταν μάλιστα άρχισαν να γκρινιάζω στους τριγύρω μου με κοίταζαν με λοξό μάτι!

"Ω, Λάουρα, όλες οι γυναίκες έχουν πρωινές ναυτίες! Μην γίνεσαι δραματική!», μου έλεγαν.

Ακόμα και στον πρώην σύζυγό μου όταν παραπονιόμουν και του έλεγα ότι δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι, η αντιμετώπισή του ήταν ίδια με όλους τους άλλους!

Ο μοναδικός που με πήρε στα σοβαρά ήταν ο γιατρός μου και καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ο Δρ Lawrence VanHorn. Ανέβασε την δόση μου του Zofran, ένα φάρμακο κατά της ναυτίας στην εγκυμοσύνη και στην υψηλότερη δόση, δεν έκανε τίποτα. Αντί μάλιστα να γίνουν τα πράγματα καλύτερα, υποτροπίασαν, αφυδατώθηκα και άρχισα να τα βλέπω όλα διπλά. Τελικά η διπλή όραση ήταν ενδεικτικό της εγκεφαλοπάθειας του Wernicke - κάτι που δεν μου είχαν αποκαλύψει ακόμα. Έτσι, μετά από έναν μεγάλο εμετό, όταν επισκέφτηκα τον γιατρό για πέμπτη φορά στις επτά εβδομάδες κύησης, ο γιατρός είπε αρκετά και μου το αποκάλυψε.

Γύρισα και κοίταξα τον σύζυγό μου. Είχε σκυμμένο το κεφάλι και δεν είπε τίποτα. Για τις επόμενες τρεις βδομάδες δεν ανταλλάξαμε κουβέντα.

Είχα υπερέμεση κύηση, μια σοβαρή μορφή ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί μάλιστα αυτές οι ναυτίες να είναι τόσο σοβαρές ώστε μια έγκυος να αφυδατωθεί, να χάσει βάρος, ακόμα και να χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο και να ακολουθήσει θεραπεία με ενδοφλέβια υγρά υπό ειδική φροντίδα.

Είχα κάθε ένα από αυτά τα σημάδια και εξαιτίας των φαρμάκων έχασα περίπου το 12% του σωματικού μου βάρους σε λιγότερο από ένα μήνα. Το σώμα μου ήταν σαν ένα γλειφιτζούρι . Από την 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου μέχρι και τη 16η ήμουν στο νοσοκομείο συνεχώς!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ηλεκτροκαρδιογράφημα που έκανα στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Είχα ταχυκαρδίες σε συνδυασμό με σοβαρές διατροφικές ανισορροπίες και αφυδάτωση. Στη συνέχεια, άρχισα να έχω δυνατούς πόνους στο στήθος και οι γιατροί είχαν υποψίες για θρόμβο αίματος. Ευτυχώς δεν ήταν αυτό αλλά μια φλεγμονή του οισοφάγου εξαιτίας των πολλών εμετών!

Το μόνο που ευχόμουν πάντα ήταν να έχω μια καλή και εύκολη εγκυμοσύνη. Αντ 'αυτού, ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Όσο νοσηλευόμουν στο νοσοκομείο, άκουγα πολλές γυναίκες να ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του τοκετού και ζήλευα! Ήθελα εγώ να ήμουν στη θέση τους. Έκλαιγα κάθε μέρα και μερικές φορές ευχόμουν να μην είχα μείνει έγκυος, παρά τη σοβαρή κατάθλιψη που πέρασα όταν έχασα το πρώτο μου μωρό. Το μόνο που με βοηθούσα για να χαλαρώσω ήταν η μουσική και μερικές φορές μόλις μια μπουκιά από καρπούζι, κάθε μία ώρα περίπου. Έγινα φίλη με το νοσηλευτικό προσωπικό του ορόφου όπου νοσηλευόμουν και παρά τη φρικτή εξωτερική μου εμφάνιση χαιρόμουν και απολάμβανα τη συντροφιά των φίλων και της οικογένειάς μου, όταν με επισκέπτονταν.

Το χειρότερο απ’ όλα ήταν το άγχος που είχα για το μωρό μου παρά το γεγονός ότι οι γιατροί μου είχαν ξεκαθαρίσει πως εγώ ήμουν εκείνη που υπέφερα και πώς το μωρό μου ήταν προστατευμένο. Κάθε μέρα οι νοσοκόμες έρχονταν και άκουγαν την καρδούλα του κοριτσιού μου. Ο χτύπος της καρδιάς της μου έδινε κουράγιο και μου θύμιζε πώς υπάρχει σημαντικός λόγος για την οδύνη μου. Ότι στο τέλος θα έχω ένα όμορφο μωράκι στην αγκαλιά μου!

Ο σύζυγός μου ερχόταν κάθε βράδυ να με επισκεφτεί και με βοηθούσε να κάνω μπάνιο. Μαζί περάσαμε και μια σοβαρή κατάθλιψη μέχρι τα γενέθλια μου. Έκλεινα τα 34 και το «γιόρτασα» στο νοσοκομείο. Γύρισα και του είπα: «Ξέρω ότι γενικά είναι πολύ δύσκολα και για τους 2 μας αλλά έχουμε ένα μωρό. Μαζί το κάναμε. Ας προσπαθήσουμε να διαγράψουμε το τελευταίο τρίμηνο και να επιλέξουμε μαζί ένα όνομα για το μωρό μας.»

Έκλαψα. Το μόνο που ήθελα ήταν ένα υγιές μωρό.

Στις 16 εβδομάδες, όταν έφυγα από το νοσοκομείο, η κατάστασή μου υποτροπίασε. Τελικά, στις 20 εβδομάδες σταθεροποιήθηκε αλλά δεν είχα πάρει αρκετό βάρος. Τις καλές μέρες έτρωγα λίγο τυρί, μήλο και μακαρόνια. Ουσιαστικά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου έτρωγα λιγότερο από κάθε άλλη φορά! Κάθε μήνα πήγαινα στο νοσοκομείο για εξετάσεις και ύστερα πύκνωσαν και οι επισκέψεις στον οδοντίατρο. Στο τέλος της εγκυμοσύνης μου, είχα χάσει σχεδόν όλα τα δόντια μου!

Το κοριτσάκι μου γεννήθηκε 2.700! Είναι γερή, δυνατή και με έντονο ταπεραμέντο! Τα καταφέραμε και οι δυο μας!

Θέλω να σας πω ότι μετά από αυτό είχα μείνει και πάλι έγκυος και υπέφερα ξανά από το σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα και το μωρό μου δεν τα κατάφερε τελικά.

Πλέον το έχω αποδεχτεί. Εύχομαι όμως να υπήρχε μια θεραπεία για την υπερέμεση ή έστω κάποιος να μπορούσε να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό…

Εάν αισθάνεστε παρόμοια συμπτώματα, μη νομίζετε ότι είστε υπερβολική και μη διστάσετε να επισκεφτείτε κατευθείαν τον γιατρό σας. Μπορεί μεν η υπερέμεση κύηση να μην είναι απειλητική για τη ζωή αλλά είναι σημαντικό να έχετε υποστήριξη και να μην το περάσετε όλο αυτό μόνη σας.»


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα tablet πάνω... στο δέρμα μας


«Έξυπνο» βραχιόλι μετατρέπει το χέρι σε οθόνη αφης.

Μια νέα συσκευή που φοριέται σαν βραχιόλι, μετατρέπει το χέρι μας σε οθόνη αφής. Όπως χαρακτηριστικά λέει η εταιρεία πίσω από το Cicret Bracelet, το νέο gadget «είναι σαν ένα tablet… αλλά στο δέρμα μας».

Η νέα «έξυπνη» συσκευή επιτρέπει στους χρήστες που το φορούν, να διαβάζουν τα emails τους, να παίζουν παιχνίδια, να απαντούν σε κλήσεις και πολλά ακόμη. Όλα αυτά από το χέρι τους!

Το Cicret Bracelet εξοπλίζεται με ένα μικροσκοπικό προτζέκτορα καθώς και μια σειρά αισθητήρων προκειμένου να ανιχνεύονται οι κινήσεις του χρήστη πάνω στην οθόνη που προβάλλεται στο δέρμα.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή Guillaume Pommier του Circret, η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο με κόστος που δεν θα υπερβαίνει τα 400 δολάρια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγευτικές εικόνες από ένα παγωμένο ηλιοβασίλεμα


Μια σπάνια ματιά στη φυσική ομορφιά της λίμνης Βαϊκάλης.

Λίγοι θα αποτολμούσαν ένα ταξίδι στην παγωμένη Σιβηρία. Όσοι όμως το κάνουν, αποζημιώνονται με εικόνες απίστευτης ομορφιάς και τοπία που δύσκολα συναντά κανείς στη ζωή του.

Για όσους δεν αντέχουν το κρύο, όμως λατρεύουν να ανακαλύπτουν τα παιχνίδια της Φύσης –έστω και μέσα από φωτογραφίες τρίτων- δείτε παρακάτω τις εικόνες που απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό ένας ατρόμητος φωτογράφος στην παγωμένη λίμνη της Βαϊκάλης.

Οι φωτογραφίες του Andrey Grachev από τη Μόσχα παρέχουν μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει κανείς το μεγαλείο τη Φύσης… στην παγωμένη εκδοχή του, την ώρα που δύει ο ήλιος.

Ο ίδιος με τη βοήθεια ντόπιων οδηγών κατάφερε να φτάσει στα παγωμένα σπήλια στο νησί Olkhon, όπου αντίκρισε εκατοντάδες σταλακτίτες και τεράστιους ογκόλιθους πάγου, που δημιουργούσαν ένα εντελώς απόκοσμο, αλλά καθόλα συγκλονιστικό σκηνικό.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας τις συναρπαστικές φωτογραφίες του Andrey, τις οποίες δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Daily Mail.
















Διαβάστε περισσότερα...

Λύθηκε το μυστήριο της... ζέβρας


Το φυσικό air-condition!

Επιστήμονες πιστεύουν, ότι έλυσαν το μυστήριο της… ζέβρας, του πώς δηλαδή το ζώο αυτό απέκτησε τις ασπρόμαυρες ρίγες του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο μοτίβο διατηρεί τα ζώα δροσερά κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διαφορά με την οποία απορροφάται και εκπέμπεται η θερμότητα από τα σκούρα και λευκά τμήματα, δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς στο ζώο, κάτι σαν… φυσικό air-condition!

Τη θεωρία αυτή ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι συνέκριναν τις λωρίδες που έχουν οι ζέβρες σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες και τις συνθήκες διαβίωσής τους εκεί, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, της βλάστησης και της παρουσίας λιονταριών και μυγών που δαγκώνουν.

Η ανάλυση αποκάλυψε μια καθαρή σύνδεση ανάμεσα στη θερμοκρασία και το μοτίβο της γούνας των ζώων, με τις ζέβρες που ζούσαν στις πιο θερμές περιοχές να έχουν τα πιο… ριγέ σώματα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Open Science, οι ζέβρες που ζούσαν σε περιοχές με τροπικό κλίμα είχαν ακόμη τις πιο σκούρες λωρίδες και, κατά συνέπεια, τις καλύτερες συνθήκες «κλιματισμού», αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Παλαιότερα είχε υποστηριχθεί, ότι οι λωρίδες εξυπηρετούσαν μια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία, που δεν ήταν άλλη από τη δημιουργία μιας οπτικής ψευδαίσθησης η οποία ζαλίζει τα πεινασμένα λιοντάρια.

Ωστόσο, η ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται πως αν ίσχυε αυτό, τότε θα έπρεπε να έχουν βρει περισσότερα λιοντάρια στις περιοχές που οι ζέβρες διαπιστώθηκε ότι είχαν τις λιγότερες ρίγες.

Επιπλέον, παρατήρησαν ότι τα λιοντάρια ήταν πολύ καλά στο να πιάνουν ζέβρες, επομένως αν οι λωρίδες λειτουργούσαν ως αμυντικός μηχανισμός, μάλλον δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικές.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει το κέντρο της Γλυφάδας


Ποια έργα θα γίνουν.

Το συνολικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από κοινοτικά κονδύλια εξασφάλισε ο Δήμος Γλυφάδας.

Το έργο που θα γίνει αφορά στην ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Γλυφάδας, σε συνδυασμό με συμπληρωματική εφαρμογή δράσεων συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης.

«Είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά για την αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια έξυπνη, βιώσιμη και πράσινη πόλη», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου

Ειδικότερα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα έργα:

Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας: Ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας. Το έργο περιλαμβάνει βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού Μεταξά και των κάθετων παρόδων, κατασκευή ποδηλατόδρομου, δενδροφύτευση, κατασκευή διαβάσεων πεζών, δημιουργία παρτεριών, κατασκευή σκιάστρων, ανάπτυξη φωτισμού, και άλλες παρεμβάσεις.

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Ο Δήμος Γλυφάδας θα προμηθευθεί τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη.

Συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων: Προβλέπεται ο διαχωρισμός των αποβλήτων τροφών και τροφίμων ξεχωριστά από τα απόβλητα κήπου που παράγονται σε κάθε σπίτι από τους ίδιους τους κατοίκους. Η συλλογή θα γίνεται από τους ειδικά τοποθετημένους κάδους στο πεζοδρόμιο.

Δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Η βιώσιμη αστική κινητικότητα συνδέεται και με την παροχή δυνατοτήτων δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με την ενίσχυση των δυνατοτήτων χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν ένα κοινόχρηστο σημείο φόρτισης, στα οποία οι χρήστες ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους και ένα σημείο φόρτισης για χρήση του Δήμου Γλυφάδας (φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού απορριμματοφόρου).



Διαβάστε περισσότερα...

Για τους λάτρεις του σκι... εικονικής πραγματικότητας


Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για σλάλομ από άλλο πλανήτη!

Τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για αθλοπαιδιές στο χιόνι είναι πλέον… πραγματικότητα.

Λέγονται RideOn και μπορούν να φορεθούν στο σκι ή στο σνόουμπορντ για να προσφέρουν την εμπειρία σλάλομ… άλλων διαστάσεων!

Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους με το… κλείσιμο ενός ματιού, stream live βίντεο σκι και να κατεβαίνουν τις βουνοπλαγιές κυνηγώντας τους αγαπημένους τους αθλητές του σκι με τη βοήθεια του εικονικού σλάλομ, πατώντας απλά ένα κουμπί.



Το ιδιαίτερο αυτό gadget/αξεσουάρ δημιούργησε η start up εταιρεία RideOn, όπως αναφέρει η MailOnline. Δεν απαιτείται καμία εξωτερική συσκευή, εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο ή ενεργοποίηση φωνής. Οι χρήστες απλά κοιτούν τις εικόνες που εμφανίζονται μπροστά τους και τις ενεργοποιούν με τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο τα χέρια τους είναι πάντα ελεύθερα και κυρίως… ζεστά μέσα στα γαντάκια τους!



Η εταιρεία έχει φτιάξει ήδη ένα πρωτότυπο και μέσω εκστρατείας crowdfunding στο indiegogo.com ελπίζει να προχωρήσει την παραγωγή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook περιορίζει τις διαφημίσεις στο News Feed


Δεν θα επιτρέπει την εμφάνιση στοιχείων που μπορεί να εξαπατήσουν το χρήστη.

Το Facebook ετοιμάζει μια καινούργια αλλαγή στο News Feed που εμφανίζεται στην αρχική μας σελίδα, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τον περιορισμό των διαφημίσεων και των ιστοριών που μπορούν να προσφέρουν λάθος πληροφορίες ή να περιέχουν στοιχεία που μπορούν να εξαπατήσουν το χρήστη.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έρχεται μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση του Facebook ότι θα δείξει λιγότερο ενδιαφέρον στα ποστ του News Feed τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα ως «δόλωμα» για τον απλό χρήστη.

Η εταιρεία μέσα από την ανακοίνωση της περιέγραψε το πως θα επιτευχθεί τα παραπάνω χαρακτηριστικό: «Το νέο χαρακτηριστικό δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ειδήσεις της αρχικής μας σελίδας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να σατιρίσουν πρόσωπα και καταστάσεις».


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Με μαύρη μαγεία βίασαν και ήπιαν το αίμα 11χρονης


Ζευγάρι καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τις σεξουαλικές τελετές.

Ποινή φυλάκισης 34 χρόνων επιβλήθηκε σε ένα ζευγάρι Βρετανών που κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν μαύρη μαγεία προκειμένου να πείσουν ένα 11χρονο κορίτσι να λάβει μέρος σε σεξουαλικές τελετές, κατά τη διάρκεια των οποίων της έπιναν το αίμα!

Η 50χρονη σήμερα γυναίκα κατηγόρησε το ζευγάρι (ηλικίας 64 και 65 ετών) πως όταν ήταν 11 ετών και για έναν ολόκληρο χρόνο, εκείνοι την αποπλάνησαν, την παρέσυραν σπίτι τους και με την απειλή μαύρης μαγείας, την εξανάγκασαν σε βιασμό, ενώ της προκαλούσαν τραύματα με μαχαίρι για να της πίνουν το αίμα.

Η γυναίκα λέει πως είχε απωθήσει τα γεγονότα, τα οποία όμως ανασύρθηκαν στη μνήμη της όταν ξεκίνησε ψυχοθεραπεία επειδή έπασχε από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες λοιπόν, η 64χρονη σήμερα Carolee Hickman και ο 65χρονος σύζυγος της Albert, παρέσυραν το 11χρονο τότε κορίτσι στο σπίτι τους κοντά στο Κάρντιφ. Αφού απείλησαν το κορίτσι ότι με μια κατάρα θα σκότωναν τη μητέρα της που τότε έπασχε από καρκίνο, η Hickman την ακινητοποίησε και ο άνδρας της βίασε το κορίτσι κατ' επανάληψη. Μάλιστα, με ένα μαχαίρι με διακοσμημένη λαβή, η γυναίκα της τραυμάτισε τα χέρια και της έπινε το αίμα της.

Η 11χρονη είχε προσπαθήσει τότε να καταγγείλει την επίθεση αλλά η αστυνομία απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για τις πανελλαδικές από 10 έως 25 Φεβρουαρίου


Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου καλούνται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β) καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Β Ομάδα έτους 2015 να καταθέσουν σχετική αίτηση-δήλωση.

Τα υποδείγματα που υπάρχουν στη σχετική εγκύκλιο είναι 4 για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Η αίτηση-δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Όπως σημειώσαμε η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης αρχίζει την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου και λήγει την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου. Τονίζεται ότι για κανέναν λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση-δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.

Επειδή η προθεσμία είναι αποκλειστική και οι συνέπειες για τους υποψηφίους από την μη εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης είναι καθοριστικές, αφού μπορεί να έχουν άμεση και καθοριστική επίπτωση στη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, αναλυτικά και με ενιαίο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι όροι ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερομένων.

Για τα ΕΠΑΛ ομάδας Α υπάρχει ξεχωριστό υπόδειγμα αίτησης-δήλωσης που αφορά αποκλειστικά στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Α ομάδα), για τα οποία αποστέλλεται διαφορετική εγκύκλιος μόνο προς τα ΕΠΑΛ και στην οποία υπάρχει και το σχετικό υπόδειγμα.

Τι θα δηλώσουν οι μαθητές:

Μαθητής ημερησίου ή εσπερινού ΓΕΛ ή ΣΜΕΑΕ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Α) Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Β) Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο, παρ 2).

Γ) Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι των εσπερινών ΓΕΛ).

Ε) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

Προσοχή: Η δήλωση για το Δ), Ε), ΣΤ) δεν είναι δεσμευτική

Απόφοιτοι Λυκείου ή απόφοιτοι μαθητές ξένου ή μειονοτικού σχολείου συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ή εσπερινών ΓΕΛ

- Υποβάλλεται από τους αποφοίτους Λυκείου (Ενιαίου, Γενικού, Πολυκλαδικού, Τεχνικού) ή Β κύκλου ΤΕΕ ή κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερησίου ΓΕΛ για να αποκτήσουν βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

- Από τους αποφοίτους Ενιαίου ή Γενικού Εσπερινού Λυκείου ή παλαιού τύπου εσπερινού Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του εσπερινού ΓΕΛ για να αποκτήσουν βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

- Από μαθητές ή αποφοίτους ξένου σχολείου στην Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερησίου ΓΕΛ.

- Από μαθητές ή αποφοίτους μειονοτικού σχολείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερησίου ΓΕΛ.

Με την αίτηση δήλωση οι πιο πάνω υποψήφιοι δηλώνουν:

Α) Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο, παρ.1).

Β) Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο , παρ 2).

Γ) Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ).

Ε) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

Ζ) Αν θα εξεταστούν στα μαθήματα της Γ΄ ημερήσιου ή Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ, καθώς και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Η δήλωση για το Δ), Ε), ΣΤ) δεν είναι δεσμευτική.

Μαθητής ημερησίου ή εσπερινού ΕΠΑΛ Β για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις

Α) Το μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Β) Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Γ) Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ).

Ε) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

Ζ) Ότι θα εξεταστούν στα μαθήματα της Β΄ ομάδας ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ και την ειδικότητα στα 2 μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Η δήλωση για το Δ), Ε), ΣΤ) δεν είναι δεσμευτική.

Απόφοιτοι κατόχου απολυτήριου ΕΠΑΛ συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ή εσπερινών ΕΠΑΛ Β

Υποβάλλεται από κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ (Α ή Β Ομάδα) προηγουμένων ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερησίων ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) για εισαγωγή στις σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να αποκτήσουν βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

Α) Το μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Β) Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Γ) Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ).

Ε) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

Ζ) Ότι θα εξεταστούν στα μαθήματα της Β΄ ομάδας ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ και την ειδικότητα στα 2 μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Η δήλωση για το Δ), Ε), ΣΤ) δεν είναι δεσμευτική.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμίστηκε η μετατροπή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε φυσικό αέριο


Οι όροι και οι προϋποθέσεις καθορίστηκαν με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών.

Oι όροι και οι προϋποθέσεις μετατροπής αυτοκινήτων με πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύση το πετρέλαιο και κυρίως σε βαρέα οχήματα φορτηγά και λεωφορεία.

«Με τη ρύθμιση αυτήν εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και τη χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Πωλούσε ψευδώς προγνωστικά αγώνων μέσω Facebook


Η ζημία των χρηστών του διαδικτύου εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου κατηγορούνται μια 48χρονη και ένας 20χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκαν περισσότερες από 40 καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παράλληλα με τις στοχευμένες δράσεις της Υπηρεσίας και την πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων για τον εντοπισμό ιστοσελίδων και χρηστών του διαδικτύου, που προβαίνουν σε αθέμιτη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί, εντοπίστηκε προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες του εν λόγω δικτύου, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι διέθετε και προσέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, που θα αποδιδόταν με προπληρωμένες κάρτες, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ, λόγω δήθεν επαφών που είχε με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ότι το συγκεκριμένο προφίλ διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού, ανήκε σε 48χρονη ημεδαπή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 48χρονης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής του εν λόγω προφίλ ήταν ο 20χρονος γιος της 48χρονης, ενώ επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ η ζημία των χρηστών του διαδικτύου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.



Διαβάστε περισσότερα...

Απατεώνας Κέρκυρας και… πάσης Ελλάδος


Χειροπέδες σε 29χρονο που είχε εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες σε όλη τη χώρα.

Διαδοχικές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων, εξιχνιάστηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής, μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 29χρονου και όπως προέκυψε, εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές οχημάτων ή ανταλλακτικών, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Ο 29χρονος δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς εντόπιζε τους υποψήφιους αγοραστές που είχαν αναρτήσει σχετικές αγγελίες και στη συνέχεια, εμφανιζόμενος ως πωλητής, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθε για την φερεγγυότητα του και αποσπούσε χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Η συνήθης πρακτική του περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 60 έως 550 ευρώ, μέσω ταχυδρομικών επιταγών και ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή ακόμη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η δράση του μέχρι στιγμής, εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρονικά προσδιορίζεται από τις 10.04.2014 έως και τις 20.01.2015. Αναλυτικότερα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος εξαπάτησε:

• 25χρονο ημεδαπό στην Νέα Μάκρη Αττικής, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ,
• 31χρονο ημεδαπό στην Σαλαμίνα, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ,
• 31χρονο ημεδαπό στην Κέρκυρα, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ,
• 51χρονο ημεδαπό στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατά την τελευταία διετία, για ανάλογες υποθέσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Λάρισα, η Αττική, η Κόρινθος, η Αχαΐα, το Αιτωλικό, η Έδεσσα, η Κρήτη και η Εύβοια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες προσωπικότητες, αθεράπευτοι φαρσέρ!


Όταν οι διάσημοι και ισχυροί τα δίνουν όλα σε όρους χιούμορ.

Δεν είναι μόνο ότι πλούσιος είμαι ό,τι θέλω κάνω, είναι ότι συχνά πρέπει να καταφεύγω στις φάρσες για να ελαφρύνει έτσι το καθημερινό άγχος του να κυβερνώ πολιτείες και να εξουσιάζω λαούς!

Δεν λέμε βέβαια ότι οι πετυχημένοι του κόσμου έτσι περνούν την ώρα τους, καθώς αν ξόδευαν την επινοητικότητα και τον χρόνο τους σε φάρσες τότε τίποτα από όσα έχουν πετύχει δεν θα ήταν δυνατό χωρίς προσήλωση και σκληρή δουλειά.

Λέμε αντιθέτως ότι μια στο τόσο δεν είναι κακό να ξεδίνεις και να ρίχνεις λίγο γέλιο, έστω κι αν είναι σε βάρος των άλλων, καθώς μια καλή φάρσα εκτιμάται εξίσου και από το θύμα.

Κι αν πολλοί ήταν γνωστοί καλαμπουρτζήδες, αθεράπευτους φαρσέρ που να έκαναν τέτοιες εξαλλοσύνες ώστε να μπορούν να φιγουράρουν στη λίστα μας δεν μετράμε και πάρα πολλούς.

Για να τους δούμε λοιπόν…

Ο Κλίντον, οι βοηθοί του, ο Μπους και ο Λευκός Οίκος γης μαδιάμ



Όταν ο Τζορτζ Μπους διαδέχτηκε τον Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ δεν πίστευε στα μάτια του με την κατάσταση που παρέλαβε: ήταν λες και είχε γίνει πάρτι ξαναμμένων εφήβων στον Λευκό Οίκο ή σαν να πέρασε τυφώνας από το εσωτερικό του! Το προσωπικό του απερχόμενου προέδρου, πάντα με τις ευλογίες του ίδιου, είχε σπάσει επίτηδες πολλά πράγματα που όφειλε να κολλήσει κατόπιν το επιτελείο του Μπους, αν και δεν σταμάτησε εκεί: κόλλησαν όλα τα συρτάρια του Οβάλ Γραφείου και αφαίρεσαν από όλα τα πληκτρολόγια των γραφείων της προεδρίας το πλήκτρο «W», ώστε να αποδειχθεί άθλος για το νέο επιτελείο να στείλουν email εκ μέρους του νέου προέδρου George W. Bush! Οι φάρσες στη διαδοχή του Οβάλ Γραφείου είναι κάτι σαν ιεροτελεστικό πλέον, αν και κανείς δεν έφτασε τόσο μακριά όσο η διακυβέρνηση Κλίντον. Το επιτελείο του μέχρι και τα μηνύματα των τηλεφωνητών του Λευκού Οίκου άλλαξε, κάνοντας τα μηχανήματα να λένε πια κάτι «γαλλικά», αν και δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ τα νέα -και υπέροχα φανταζόμαστε- μηνύματα. Κερασάκι στην τούρτα οι πίνακες με τον Τζορτζ Μπος που κρέμασαν απ’ άκρη σ’ άκρη του Λευκού Οίκου, πίνακες που τον παρουσίαζαν βέβαια σαν χιμπαντζή. Δεν ξέρουμε ποια από τις δύο ήταν καλύτερη κυβέρνηση, ξέρουμε όμως στα σίγουρα ποιος ήξερε να περνά καλύτερα…

Το μεγάλο παιδί Λίντον Τζόνσον



Ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον ήταν γνωστός για το πείσμα του, την άμεμπτη ηθική του, τη σκληρή του δουλειά αλλά και το γεγονός ότι συνήθιζε να δείχνει τα απόκρυφά του όποτε του έκανε κέφι! Πώς είπατε; Ναι, καλά διαβάζετε, ο Λίντον Τζόνσον συνήθιζε να κάνει όλη την ώρα φάρσες που περιλάμβαναν απαραιτήτως το μόριό του, ενώ εξίσου συχνό ήταν να βάζει το ανδρικό του μέλος επί τω έργω σε δημόσια θέα. Το να ουρείς βέβαια πάνω σε άλλους δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για φάρσα, όταν όμως είσαι ο ηγέτης των ΗΠΑ κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Στα μέλη της προσωπικής του ασφαλείας συνήθιζε μάλιστα να το κάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση: τους έπαιρνε παράμερα για να τον κρύψουν και καλά από δημόσια θέα την ώρα που θα έκανε την ανάγκη του και σύντομα ο υδάτινος πίδακας στρεφόταν καταπάνω τους. Όταν μάλιστα κάνας άπειρος πράκτορας διαμαρτυρόταν για το θέμα, ο Λίντον του αντιγύριζε χοντροκομμένα: «είναι προνόμιό μου, γιε μου»! Πέρα από την ιδιαίτερη αγάπη με την οποία περιέβαλλε τον ανδρισμό του όμως, ο Τζόνσον διασκέδαζε τρελά να σκύβει πάνω από ανθρώπους και να γελά, να φτύνει, να ρεύεται και να βρίζει στο αυτί τους. Αν και η πλέον αγαπημένη κίνησή του ήταν να σέρνει μαζί τους ανθρώπους στο WC και να τους αναγκάζει να συνεχίζουν τη συζήτησή τους την ώρα που εκείνος «ξαλάφρωνε»…

Το αμφίβιο του Λίντον Τζόνσον



Μη διαμαρτύρεστε για τη διπλή εμφάνιση στη λίστα μας του αμερικανού προέδρου, ο τύπος το άξιζε και με το παραπάνω. Τέτοιο γέλιο στο Οβάλ Γραφείο δεν πρέπει να έχει ξαναπέσει! Το λέγανε «Amphicar» και ήταν ένα γερμανικό αμφίβιο όχημα, σχεδιασμένο τόσο για δρόμο όσο και για νερό. Παρά το γεγονός ότι η ιδέα δεν απογειώθηκε ποτέ, το αμφίβιο «ψάρεψε» μια σειρά από μεγάλα ονόματα και κανένα δεν ήταν μεγαλύτερο φυσικά από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Στα χέρια του πλακατζή πολιτικού όμως μόνο σε όχημα για φάρσες θα μετατρεπόταν! Ο Λίντον το λάτρευε το Amphicar του και μιας και κανείς δεν ήξερε την εποχή εκείνη τι στο καλό ήταν ένα αμφίβιο όχημα, ο πρόεδρος δεν έχανε ευκαιρία να επιδεικνύει τις ικανότητές του στους ανυποψίαστους επιβάτες. Το οδηγούσε λοιπόν κατευθείαν στη λίμνη ουρλιάζοντας ότι δεν έπιαναν τα φρένα! Ακόμα και υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι του είχαν γευτεί τη συγκεκριμένη πλάκα…

Ο αξιαγάπητος δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον



Ο πάντα σκανδαλιάρης σερ Μπράνσον διψάει για πλάκα και με το αχτύπητο παραδάκι που έχει στην τσέπη του μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω σε όρους φάρσας. Όταν κοιτούσε λοιπόν από το παράθυρό του περιμένοντας να δει την τεράστια ρόδα-σήμα κατατεθέν του λονδρέζικου ουρανού London Eye, απογοητευόταν που η κατασκευάστρια εταιρία δεν την είχε τοποθετήσει ακόμα στη θέση της. Κι έτσι ύψωσε ένα ζέπελιν στο σημείο (είναι δισεκατομμυριούχος, θυμάστε;) για να χλευάσει την εταιρία που ήταν επιφορτισμένη με την ανέγερση της κατασκευής! Το κείμενο δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για το ποιος δεν μπορούσε να σηκώσει τι…

Οι δύο Στιβ της Apple



Όταν οι ευτυχείς τεχνολογικές περιστάσεις έφεραν κοντά τους Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόσνιακ πολλές δεκαετίες πρωτύτερα, οι δυο τους τα βρήκαν αμέσως, έχοντας κοινά την αγάπη τους για την πληροφορική και το πάθος τους για φάρσες! Ο Τζομπς είχε ήδη σκαρώσει την τελευταία του φάρσα, ένα πόστερ που καλούσε τους μαθητές να φέρουν το κατοικίδιό τους στο σχολείο (εκατοντάδες παιδιά γέμισαν το σχολείο με γατιά και σκυλιά), ενώ ήταν διαβόητος για το γεγονός ότι άλλαζε συνέχεια τις κλειδαριές των ποδηλάτων των συμμαθητών του. Ως έφηβοι πια, οι Στιβ και Στιβ λίγο έλειψε να χάσουν τη χρονιά της αποφοίτησής τους όταν ζωγράφισαν ένα υψωμένο μεσαίο δάχτυλο σε ένα σεντόνι και το κρέμασαν κατόπιν στην αίθουσα της τελετής αποφοίτησης! Το αχτύπητο δίδυμο έκανε πολλά τρελά, αν και κανένα δεν ξεπέρασε τη φερόμενη -λένε οι κακές γλώσσες- φάρσα τους με το iPhone: η κυκλοφορία δηλαδή καινούριου iPhone κάθε χρόνο αν και για να το αποκτήσεις στις ΗΠΑ είσαι υποχρεωμένος να κάνεις διετές συμβόλαιο!

Ο Γουάλντο Πιρς και η χελώνα



Ο εκκεντρικός αμερικανός ζωγράφος συνήθιζε να σπάει πλάκα με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και πλέον έχει περάσει στα κιτάπια της Ιστορίας όχι μόνο για τον χρωστήρα του, αλλά και το απαράμιλλο χιούμορ του. Ο Πιρς έμενε πολύ καιρό σε ξενοδοχείο και είχε γίνει φίλος με τη θυρωρό. Για να την ευχαριστήσει λοιπόν για την εξυπηρετικότητά της, της πήρε δώρο ένα χελωνάκι, το οποίο λάτρεψε η γυναίκα από την πρώτη στιγμή. Και τότε άρχισε η μεγάλη πλάκα. Γιατί βλέπετε ο Γουάλντο άλλαζε συχνά τη χελώνα με κάποια που της έμοιαζε μεν, μόνο που ήταν κάθε φορά σημαντικά μεγαλύτερη. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που το μικρό χελωνάκι έφτασε σε μέγεθος πεπονιού! Όταν η θυρωρός άρχισε να κομπάζει σε όλη την πόλη για τις ικανότητές της στο να μεγαλώνει σωστά χελώνες, ο Γουάλντο έβαλε σε πράξη τη δεύτερη φάση του σχεδίου του, τη σμίκρυνση της χελώνας. Αντικαθιστούσε πια τη χελώνα με άλλες μικρότερου μεγέθους, κάτι που τρέλανε κυριολεκτικά τη γυναίκα! Στο τέλος της είπε την ξεκαρδιστική αλήθεια και ως παρηγοριά της χάρισε και τις 40 χελώνες-συνεργούς της φάρσας του…

Οι Adam Corolla, Jimmy Kimmel και Johnny Knoxville συνεργάζονται στη φάρσα της δεκαετίας



Εδώ θα μιλήσουμε για φάρσα που πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί! Το θύμα ήταν ένας άσημος ηθοποιός, κάποιος Perry Caravello, στον οποίο εμπιστεύτηκε ο θεότρελος τηλεοπτικός παρουσιαστής Jimmy Kimmel ότι μόλις τον είχαν επιλέξει για πρωταγωνιστή μιας χολιγουντιανής ταινίας («Windy City Heat»). Ξετρελαμένος από τα καλά νέα, ο Caravello ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε ένα σωρό κακουχίες, πάντα για τις ανάγκες της ταινίας, πληρώνοντας μάλιστα από την τσέπη του πολλές αμοιβές. Τίποτα δεν ψύλλιαζε τον ηθοποιό ότι του την είχαν στημένη, ούτε τα χρήματα που έδινε για λογαριασμό της παραγωγής(!) ούτε και τα απίστευτα βασανιστήρια που περνούσε, πάντα για το καλό των γυρισμάτων: τον πετούσαν σε κάδους απορριμμάτων και τον ξυλοφόρτωναν, την ίδια ώρα που τον ανάγκαζαν να γεύεται περίεργα μείγματα που του έφερναν ανείπωτες διάρροιες. Ο Johnny Knoxville (του «Jackass») κατάφερε να τον πείσει μέχρι και τα γεννητικά του όργανα να βάλει σε φάκα, υποσχόμενος φήμη και λεφτά στον άσημο ηθοποιό (10 εκατομμύρια δολάρια του υποσχέθηκαν!), αν και πλέον η φάρσα είχε ξεφύγει κατά πολύ. Όχι μόνο δεν έγινε βαθύπλουτος και διάσημος ο Caravello, αλλά τα τζιμάνια δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον ενημερώσουν για τη φάρσα παρά έπειτα από δύο χρόνια! Ο ηθοποιός μήνυσε τους πρώην φίλους του για την ταινία που έκαναν εις βάρος του, αλλά και για τον κουτσουρεμένο του ανδρισμό φυσικά…

Μπραντ Πιτ, ο φαρσέρ του Χόλιγουντ



Ο ξανθός σταρ είναι γνωστός για τις φάρσες που σκαρώνει όλη την ώρα σε συναδέλφους του και κινηματογραφικά συνεργεία, μην αφήνοντας κανέναν στην ησυχία του. Οι στόχοι του πολλοί, αν και ο αγαπημένος του παραμένει ο καλός του φίλος Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο Κλούνεϊ είναι γνωστός ως ένας από τους πιο απλούς σταρ του Χόλιγουντ, γλυκομίλητος και έξω καρδιά τύπος που έχει τη συνήθεια να γνωρίζει προσωπικά και να κάνει παρέα με όλα τα μέλη των συνεργείων που συνεργάζεται. Κι εδώ μπαίνει ο Μπραντ Πιτ. Ξέροντας ότι ο Κλούνεϊ θα έκανε τα πάντα για να γίνει φίλος με το συνεργείο του «Oceans 11», ο Πιτ έστειλε στα μέλη της παραγωγής ένα γράμμα «από τον Τζορτζ» πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, με το οποίο τους ενημέρωνε όχι μόνο να μην τον ενοχλούν καθ’ όλη τη διάρκεια του γυρίσματος, αλλά να μην τον κοιτούν καν στα μάτια. Προσπαθώντας λοιπόν ο Κλούνεϊ να πιάσει ψιλή κουβέντα με το συνεργείο, ανακάλυψε ότι όχι μόνο εκείνοι τον απέφευγαν αλλά ούτε στα μάτια δεν τον κοιτούσαν! Στο τέλος ανακάλυψε βέβαια τι έγινε όταν του έδειξε κάποιος την επιστολή, αν και δεν θύμωσε καθόλου γιατί ήξερε ότι ο Πιτ έπαιρνε εκδίκηση για όσα του είχε κάνει. Κι αυτό γιατί…

Τζορτζ Κλούνεϊ, ο απόλυτος βασιλιάς της χολιγουντιανής φάρσας



Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Κι αυτό γιατί ο Τζορτζ παραμένει το μεγάλο όνομα στις χολιγουντιανές πλάκες, κάτι που κάνει εδώ και χρόνια. Ως εκδίκηση λοιπόν για την προηγούμενη φάρσα, ο Κλούνεϊ έριξε λάδι στη φωτιά που θέλει τον Πιτ όχι και πολύ προικισμένο εκεί κάτω κολλώντας αυτοκόλλητο στο αμάξι του που έλεγε «Μικρό Πέος Εντός». Ο Πιτ δεν το είδε παρά 4 μέρες αργότερα, θεωρώντας φυσικότατα ότι ο κόσμος που γελούσε σε βάρος του και τον χαιρετούσε περιπαικτικά το έκανε επειδή απλώς τον αναγνώριζε! Αργότερα ήρθε άλλο αυτοκόλλητο, αυτή τη φορά γράφοντας «Είμαι ομοφυλόφιλος και ψηφίζω». Αν και η καλύτερη φάρσα που σκάρωσε στον κολλητό του ήταν αυτή που πήρε βδομάδες για να ολοκληρωθεί: ο Κλούνεϊ μάζευε προσεκτικά τα περιττώματα της πολυαγαπημένης γάτας του Πιτ από την άμμο της για να τον κάνει να πιστέψει ότι το ζώο ήταν δυσκοίλιο! Κι όταν εκείνος δεν ήξερε πια τι να κάνει, ο Κλούνεϊ στρογγυλοκάθισε πάνω από την άμμο και του άφησε ένα ογκώδες ανθρώπινο περίττωμα! Να το ξαναπούμε αυτό: ένας από τους ωραιότερους άντρες του κόσμου και αστέρας πρώτου μεγέθους μάζευε προσεκτικά για βδομάδες περιττώματα γάτας και στο τέλος έφτασε να κατεβάσει τα παντελόνια του έξω από το σπίτι του Πιτ για να του αφήσει ένα δύσοσμο δώρο. Πραγματικά απίστευτο όπως κι αν το δεις…



Διαβάστε περισσότερα...