Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αλλάζει το κέντρο της Γλυφάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια έργα θα γίνουν.

Το συνολικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από κοινοτικά κονδύλια εξασφάλισε ο Δήμος Γλυφάδας.

Το έργο που θα γίνει αφορά στην ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Γλυφάδας, σε συνδυασμό με συμπληρωματική εφαρμογή δράσεων συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης.

«Είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά για την αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια έξυπνη, βιώσιμη και πράσινη πόλη», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου

Ειδικότερα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα έργα:

Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Γλυφάδας: Ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας. Το έργο περιλαμβάνει βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού Μεταξά και των κάθετων παρόδων, κατασκευή ποδηλατόδρομου, δενδροφύτευση, κατασκευή διαβάσεων πεζών, δημιουργία παρτεριών, κατασκευή σκιάστρων, ανάπτυξη φωτισμού, και άλλες παρεμβάσεις.

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Ο Δήμος Γλυφάδας θα προμηθευθεί τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη.

Συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων: Προβλέπεται ο διαχωρισμός των αποβλήτων τροφών και τροφίμων ξεχωριστά από τα απόβλητα κήπου που παράγονται σε κάθε σπίτι από τους ίδιους τους κατοίκους. Η συλλογή θα γίνεται από τους ειδικά τοποθετημένους κάδους στο πεζοδρόμιο.

Δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Η βιώσιμη αστική κινητικότητα συνδέεται και με την παροχή δυνατοτήτων δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με την ενίσχυση των δυνατοτήτων χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν ένα κοινόχρηστο σημείο φόρτισης, στα οποία οι χρήστες ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους και ένα σημείο φόρτισης για χρήση του Δήμου Γλυφάδας (φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού απορριμματοφόρου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.