Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Είμαι η μεγαλύτερη νυμφομανής της Βρετανίας»


Ταξίδεψε στο Magaluf με στόχο... 25 οργασμούς τη μέρα.

Είναι εθισμένη στο σεξ και το ομολογεί. Ένα νεαρό μοντέλο τονίζει ότι «είμαι η μεγαλύτερη νυμφομανής της Βρετανίας», γι’ αυτό και τα σεξουαλικά όργια που γίνονται στα νυχτερινά μαγαζιά του Magaluf της Μαγιόρκα, ήταν το κίνητρο για να ταξιδέψει μέχρι εκεί, αφότου διάβασε ένα άρθρο για τα όσα κάνουν εκεί οι Βρετανοί τουρίστες.

Η 19χρονη Σερίζ Ντάβει δηλώνει χωρίς αναστολές και ότι είναι bisexual και η μεγαλύτερη νυμφομανής της Βρετανίας. «Αγαπώ το σεξ. Το σκέφτομαι συνέχεια», παραδέχεται και αποκαλύπτει ότι σκοπός της ήταν να έχει 25 οργασμούς την ημέρα, στο Magaluf.

Εκεί ταξίδεψε με την 20χρονη σύντροφό της, Μπεθ Τζίλιαν από το Κεντ. Για να μη δημιουργηθούν απορίες όμως εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έχουν ελεύθερη σχέση και έτσι τις δυο πρώτες ημέρες έκανε σεξ με δυο άντρες. «Οι σεξουαλικές μου ανάγκες είναι δύσκολο να καλυφθούν. Αυτοί οι δυο ήταν καλοί εραστές, αλλά θέλω κι άλλο σεξ. Αν δεν κάνω όσο χρειάζομαι, έχω χάλια διάθεση», αναφέρει στη Daily Star.






Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών παγκοσμίως


Πρωτοβουλία ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κανόνες για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την άρση του τραπεζικού απορρήτου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Οι νέοι κανόνες για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών αποτελούν την τελευταία κίνηση από την πλευρά των κυβερνήσεων, στο πλαίσιο μίας συντονισμένης επίθεσής τους κατά της φοροδιαφυγής μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και μία σειρά φορολογικών σκανδάλων, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας την αναφορά του ΟΟΣΑ ότι από το 2009 έως σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν εισπράξει περισσότερα από 37 δισ. ευρώ έσοδα από κρυφούς εξωχώριους λογαριασμούς. «Η σημερινή πρωτοβουλία μάς φέρνει πιο κοντά σε έναν κόσμο, όπου δεν θα υπάρχει μέρος για να κρυφθούν οι φορολογικές απάτες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι «τεράστια» ποσά αφορολόγητων χρημάτων διατηρούνταν στο εξωτερικό, αλλά περισσότεροι από μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν ήδη αξιοποιήσει προγράμματα εθελοντικών δηλώσεων, τα οποία προσφέρουν μειωμένα πρόστιμα στους φορολογούμενους που παραδέχονται ότι είχαν κρυφούς λογαριασμούς. Τα 37 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν από τα προγράμματα αυτά -που πρόσφεραν μία σειρά από χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας- δείχνουν ότι τα μέτρα κατά του τραπεζικού απορρήτου έχουν ήδη μία σημαντική επίπτωση, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Από το 2009, οι φορολογικές Αρχές είχαν τη δυνατότητα να ζητούν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που υπήρχαν υποψίες. Η κίνηση για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών -που θα αρχίσει το 2017- θα διευκολύνει τις Αρχές να ανιχνεύουν φορολογικές απάτες. Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε περισσότερες από 200 σελίδες με λεπτομέρειες για το πώς οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες, οι οποίες θα παρουσιασθούν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των υπουργών Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου (G 20) στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο κ. Γκουρία.

Πάνω από 65 χώρες έχουν ήδη δεσμευθεί δημόσια να εφαρμόσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και σημαντικά εξωχώρια χρηματοπιστωτικά κέντρα, όπως η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη και οι βρετανικές κτήσεις και εξωχώριες περιοχές. Ορισμένα κέντρα, όπως το Χονγκ Κονγκ, δεν έχουν δεσμευθεί ακόμη, ενώ το Ντουμπάι και ο Παναμάς έχουν στείλει το μήνυμα ότι θα αντισταθούν στην πρωτοβουλία αυτή για τη διαφάνεια.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώθηκαν κατά 5,5% τα «λουκέτα» το 2013


Πέρυσι σημειώθηκαν 392 πτωχεύσεις, σύμφωνα με μελέτη της ICAP.

Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 392 πτωχεύσεις το 2013, έναντι 415 πτωχεύσεων το 2012, παρουσιάζοντας μείωση 5,5%, σύμφωνα με μελέτη της ICAP Group.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, όπου το τελευταίο έτος η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,9%, μόνον ένα μικρό ποσοστό των εταιρικών «λουκέτων» πραγματοποιήθηκε μέσω των επίσημων διαδικασιών του πτωχευτικού κώδικα, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Πανευρωπαϊκή Μελέτη, η οποία εκπονήθηκε με τη συμμετοχή της ICAP Group.

Πτωχεύσεις Εταιρειών στη Δυτική Ευρώπη (2012/13)

Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που πτώχευσαν στη Δυτική Ευρώπη το 2013, ανήλθε σε 192.340 επιχειρήσεις, έναντι 190.161 επιχειρήσεων το 2012 (αύξηση 1,1% ή 2.179 επιχειρήσεις).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 17 χώρες που εξετάστηκαν, στις εννέα χώρες σημειώθηκε μείωση των πτωχεύσεων, με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα να προέρχονται από την Ιρλανδία (-19%) και το Βέλγιο (-11%), ενώ οι υπόλοιπες οκτώ χώρες είχαν αύξηση, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Νορβηγία (+20), την Ιταλία (+16%) και την Ισπανία (+15%).

Λιγότερες αριθμητικά ήταν οι πτωχεύσεις που σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ περισσότερες πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 392 πτωχεύσεις το 2013, έναντι 415 πτωχεύσεων το 2012, ήτοι μείωση 5,5%. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, όπου το προηγούμενο έτος, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,9%, μόνον ένα μικρό ποσοστό των εταιρικών «λουκέτων», πραγματοποιήθηκε μέσω των επίσημων διαδικασιών του πτωχευτικού κώδικα.

Κύρια αιτία της αυξημένης τάσης των πτωχεύσεων αποτελεί η επιδείνωση του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, οι παράγοντες που επηρέασαν τον αριθμό των πτωχεύσεων ήταν η ανεργία, ο ιδιωτικός δανεισμός, ο περιορισμός των χρηματοδοτήσεων, αλλά και δομικές αιτίες, όπως για παράδειγμα η έλλειψη ιδίων κεφαλαίων, η αυτοαπασχόληση, η μείωση του Εθνικού Εγχώριου Προϊόντος, οι οποίοι στο σύνολό τους δεν εμπνέουν μακρόπνοη σταθερότητα.

Ποσοστό συμμετοχής Τομέων Δραστηριότητας στις Πτωχεύσεις

Συγκριτικά με το 2012 η εικόνα της συμμετοχής των τομέων οικονομικής δραστηριότητας στο σύνολο των πτωχεύσεων έχει αλλάξει σημαντικά. Ο τομέας των Υπηρεσιών αναδεικνύεται και πάλι πρωταγωνιστής με συμμετοχή 36% στο σύνολο των πτωχεύσεων της Δ. Ευρώπης το 2013, αν και μειωμένος έναντι της περσινής χρονιάς. Ο τομέας του Εμπορίου, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις catering, αύξησε σημαντικά τη συμμετοχή του, με 1 στις 3 επιχειρήσεις να δηλώνουν πτώχευση το 2013, κυρίως ως αποτέλεσμα της χαμηλής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών στις υπό κρίση χώρες.

Παράλληλα, και ο τομέας της Βιομηχανίας σημείωσε αύξηση κατά 1% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οριακή μείωση παρουσίασε ο τομέας των Κατασκευών.

Οικονομική Κατάσταση και Ρευστότητα των Επιχειρήσεων

Εξετάζοντας τους πιο πρόσφατους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2012 σε δείγμα 3,3 εκατ. επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην EU-15 (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ελβετίας) διαπιστώνεται ότι η συμμετοχή των εταιρειών που εμφανίζουν χαμηλό περιθώριο ΕΒΙΤ (έως 5%) αυξήθηκε από 24,3% το 2011 σε 29% το 2012, ενώ αρνητικό περιθώριο παρουσίασε περίπου το 28% των επιχειρήσεων το 2012. Μία στις επτά εταιρείες (15%) εμφανίζουν περιθώριο κέρδους ΕΒΙΤ έως 25% το 2012, ενώ οι επιχειρήσεις που δηλώνουν περιθώριο κέρδους ΕΒΙΤ πάνω από 25% (14%) παρουσίασαν οριακή μείωση κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα το 2012 έναντι του 2011.

Ο τομέας του Εμπορίου που περιλαμβάνει Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο, αλλά και τον Κλάδο Εστίασης, συγκεντρώνει το 31,6% των επιχειρήσεων με αρνητικό ΕΒΙΤ ή με πολύ χαμηλό περιθώριο, έως 5%. Μόνο το 4% των επιχειρήσεων του τομέα, δηλώνει περιθώριο κέρδους ΕΒΙΤ μεγαλύτερο από 25%. Συγκριτικά, στον κλάδο των Κατασκευών το 10,2% των επιχειρήσεων εμφανίζει περιθώριο κέρδους ΕΒΙΤ μεγαλύτερο από 25%.

Συνολικά, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων δείχνουν ότι πέντε χρόνια από την έναρξη της κρίσης στην Ευρώπη, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν οικονομική δυσχέρεια και να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Αρκετές επιχειρήσεις έχοντας χάσει τη διεθνή τους ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίζουν μειωμένη κερδοφορία, ενώ τα αυξημένα κόστη (πχ ενέργειας και πρώτων υλών) συμπιέζουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το 2012, μόνο το 45% των επιχειρήσεων βελτίωσαν την κερδοφορία τους.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από τους πρώτους ισολογισμούς του 2013 είναι ενθαρρυντικά, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους ΕΒΙΤ.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πορείας των ευρωπαϊκών και αντίστοιχα των ελληνικών επιχειρήσεων, ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ICAP, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τα στοιχεία για την οριακή αύξηση των πτωχεύσεων στη Δυτική Ευρώπη αντανακλούν ως ένα βαθμό τη στασιμότητα των οικονομιών στην αναφερόμενη περιοχή. Πολλές χώρες ταλανίζονται ακόμη από τις συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης τα τελευταία 5 έτη, με αποτέλεσμα να κινούνται σε αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παραταύτα, η πρόσφατη έξοδος της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στις αγορές, μετά από πολλά χρόνια, μέσω διάθεσης κρατικών τους ομολόγων, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την έξοδο από την κρίση. Στη κατεύθυνση αυτήν, οι οικονομίες των χωρών του Νότου της Ευρώπης, διαφαίνεται να φτάνουν στο τέλος της κρίσης με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ως αποτέλεσμα των διαθρωτικών αλλαγών, να γίνονται πλέον ορατά. Όσον αφορά στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά αποτελέσματα του εταιρικού τομέα, βάσει των ισολογισμών που είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ICAP Group, προκύπτει μία αισθητή μείωση των ζημιών, την τελευταία διετία. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές ζημίες περιορίστηκαν κατά 34% το 2012/11, ενώ και το 2013 (με βάση δείγμα σχεδόν 7.300 διαθέσιμων ισολογισμών) προκύπτει περαιτέρω μείωση των ζημιών κατά 52%.

Όσον αφορά τον καταγεγραμμένο στην έκθεση αριθμό πτωχεύσεων στην Ελλάδα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα χαμηλός σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Για την ορθή λοιπόν εκτίμηση της επικρατούσας κατάστασης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν κινείται δικαστικά έναντι των οφειλετών τους λόγω των μακροχρόνιων διαδικασιών και λοιπών δυσχερειών που ενέχει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειώσουμε τον μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που λόγω προβλημάτων ρευστότητας διακόπτουν οριστικά τις εργασίες τους χωρίς να κηρυχθούν σε πτώχευση και συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνονται στις καταγεγραμμένες ως πτωχευμένες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, τα μεγέθη των πτωχεύσεων στον τόπο μας, δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό πλήθος αυτών. Υπό το πρίσμα αυτών των συνθηκών, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχείρησης ήταν και παραμένουν η αναζήτηση νέων αγορών, η συγκράτηση του κόστους λειτουργίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και η αξιοποίηση εργαλείων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών τους με σκοπό την ακριβέστερη μέτρηση του πιστωτικού κινδύνου που αναλαμβάνουν».


Διαβάστε περισσότερα...

Τα οχήματά της αντικαθιστά η ΕΥΔΑΠ


Θα αποκτήσει νέα, σύγχρονα, χαμηλής εκπομπής ρύπων.

Την αντικατάσταση των οχημάτων της, με νέα, σύγχρονα, χαμηλής εκπομπής ρύπων και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΥΔΑΠ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα νέα οχήματα, με αυξημένα πρότυπα ασφαλείας, θα συμβάλουν στην αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των πελατών της ΕΥΔΑΠ, με ταυτόχρονη μείωση του ανθρακικού και του ενεργειακού αποτυπώματός της.

Τα από εικοσαετίας εταιρικά οχήματα θα αντικατασταθούν σταδιακά από τα νέα, που θα κληθούν να καλύψουν περιπτώσεις αντικατάστασης βλαβών, ελέγχου δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, μεταφοράς προσωπικού στα εργοτάξια και γενικά τις ανάγκες τεχνικών ενεργειών και μεταφορών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν θέσεις σε 1.500 ανέργους στο Ηρώδειο


Στη γενική πρόβα του Οθέλλου του Βέρντι.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, δίνει τη δυνατότητα σε 1500 ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, τη γενική δοκιμή της όπερας του Βέρντι Οθέλλος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 21.00.

Η ιστορία του Οθέλλου είναι γεμάτη έντονες αντιθέσεις και βίαια συναισθήματα.

Είναι το έπος του δυνατού μαύρου στρατιώτη, που χάρη στις ξεχωριστές ικανότητες και στη γενναιότητά του έγινε στρατηγός μιας υπερδύναμης, της Γαληνοτάτης. Ο Οθέλλος θα βιώσει την ανασφάλεια της καταγωγής και των «πιστεύω» του, με αποτέλεσμα να χειραγωγηθεί εύκολα από δόλιους αντίπαλους όπως ο Ιάγος και να οδηγηθεί στην κόλαση της καταστροφής.

H δράση εκτυλίσσεται στην Κύπρο όπου ο μαύρος κυβερνήτης του νησιού και ηρωικός πολεμιστής Οθέλλος, ωθείται από τον ραδιούργο Ιάγο να στραγγαλίσει την αθώα γυναίκα του, τη Δυσδαιμόνα, πιστεύοντας πως τον απατά. Όταν η συνομωσία του Ιάγου αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος αυτοκτονεί. Η αριστουργηματική όπερα του Βέρντι, θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, στις 27, 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 36.62.100) τις εξής ημέρες και ώρες:

Τρίτη 22 Ιουλίου:14.00 - 21.00
Τετάρτη 23 Ιουλίου: 09.00 - 21.00
Πέμπτη 24 Ιουλίου: 09.00 - 13.00



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παράταση για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων


Μέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, καθώς κάποια από αυτά είχαν καθυστερήσει να πάρουν άδεια. Η παράταση προβλέπεται να ισχύσει μόνο για τους ιδιωτικούς φορείς που υπέβαλαν αίτηση έως και την 15η Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει νέα αναδρομική παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, με τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του υπουργείου Παιδείας, η νέα παράταση που δόθηκε, καθώς η σχετική ημερομηνία έληγε στις 15 Ιουλίου, θεωρείται αναγκαία ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων, χωρίς να κλονισθεί η εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία, κάτι που θα είχε δυσμενείς συνέπειες για τους ίδιους τους μαθητές.

Η παράταση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για τους ιδιωτικούς φορείς που υπέβαλαν αίτηση αδειοδότησης εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί, δηλαδή την 15η Ιουλίου 2014.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κρίνει σε ανακοίνωση της ότι «αρκετά ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο παράνομα και εκμεταλλευόμενα την ανοχή της πολιτείας, έχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ


Πιθανή η επιστροφή του πρώην πιλότου στο σπίτι του.
Πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ όπως παλιά… Όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει καταφέρει να σημειώσει κάποια πρόοδο μετά τον τραυματισμό του και σίγουρα είναι θετικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Κουνώντας τα βλέφαρα επικοινωνεί ο Σουμάχερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 που νοσηλεύεται από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, έχει καταφέρει να αναπτύξει μια μορφή επικοινωνίας με την οικογένειά του κουνώντας τα βλέφαρά του.

Μάλιστα η πρόοδός του κρίνεται τόσο ικανοποιητική, που είναι πιθανό να του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στο μήνα, αν κι εκεί θα είναι απαραίτητο να έχει ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια.

Οι γιατροί στην κλινική της Ελβετίας, όπου βρίσκεται, υπολογίζουν πως σύντομα ο 45χρονος «Σούμι» θα είναι σε θέση να είναι σε όρθια στάση χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο που θα ελέγχει ο ίδιος μέσα από το στόμα του.

Παράλληλα, κροατικά μέσα αναφέρουν πως δύο γιατροί έχουν αναπτύξει μια τεχνική με μικροτσίπ που επιτρέπει στον ασθενή να ανακτήσει μέρος της κίνησης και της ομιλίας του κι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στον Μίκαελ Σουμάχερ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασθενείς θα μπορούν να καλλιεργούν κάνναβη


Με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου.

Γερμανικό δικαστήριο συμφώνησε σήμερα να επιτρέψει σε πρόσωπα που πάσχουν από χρόνιες νόσους να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι τους για θεραπευτικούς λόγους.

Το δικαστήριο στην Κολονία της δυτικής Γερμανίας ανέτρεψε την απαγόρευση της καλλιέργειας του ναρκωτικού έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν από πέντε ασθενείς οι οποίοι νοσούν σοβαρά. Κανένας από τους πέντε δεν έχει τα μέσα για να αγοράσει το ναρκωτικό αυτό, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης.

Ενώ η καλλιέργεια της κάνναβης παραμένει απαγορευμένη, μπορεί να επιτρέπεται ως "προσωρινή λύση" υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Φλαϊσφρέσερ.

Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι το να μην υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες διαθέσιμες για τον ασθενή και η κάνναβη στα φαρμακεία να είναι απαγορευτικά ακριβή γι' αυτόν, δήλωσε ο δικαστής.

Το διοικητικό δικαστήριο της Κολονίας εξέτασε τις προσφυγές κατά περίπτωση. Ενώ οι τρεις από τις πέντε κρίθηκε πως εκπληρούν τις προϋποθέσεις, οι δύο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Στη μία από τις απορριφθείσες προσφυγές, το δικαστήριο έκρινε πως ο ασθενής δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ουδείς τρίτος θα έχει πρόσβαση στα καλλιεργούμενα φυτά και στη δεύτερη πως ο ασθενής δεν έχει εξαντλήσει τις υφιστάμενες επιλογές θεραπειών.

Η νομοθεσία εξελίσσεται σε πολλές δυτικές χώρες όσον αφορά τη θεραπευτική χρήση της μαριχουάνας, η οποία ανακουφίζει κυρίως τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, γλαύκωμα, AIDS, ηπατίτιδα C ή τη νόσο του Πάρκινσον.



Διαβάστε περισσότερα...

Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριες αίθουσες


Με ενδιαφέρουσες ταινίες συνεχίζεται το 4ο Athens Open Air Film Festival.

Ελληνικά φιλμ και ταινίες - σταθμοί του αμερικανικού κινηματογράφου θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας, στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival. Όλα αυτά με φόντο προαύλια μουσείων, πάρκα και ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους που θα μετατραπούν και πάλι σε υπαίθριες αίθουσες προβολής.

Μία από τις εμβληματικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά, υποψήφιο για 3 βραβεία Όσκαρ και με καθηλωτικές ερμηνείες, το «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» (Suddenly Last Summer, 1959) ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη, σήμερα, Τρίτη, στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ένας από τους δημοφιλέστερους αμερικάνους θεατρικούς συγγραφείς, ο Τένεσι Γουίλιαμς, συναντά την παραγωγική ιδιοφυΐα του Σαμ Σπίγκελ. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο oσκαρούχος Τζόζεφ Μάνκιεβιτς και ο Γκορ Βιντάλ γράφει το σενάριο, ενώ μπροστά από την κάμερα οι Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ μαγνητίζουν το συνεργείο και τα πλήθη.

Το «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως μία συνάντηση γιγάντων, που θίγει τα θέματα της ομοφυλοφιλίας, του κανιβαλισμού και της αιμομιξίας κάτω από το καμουφλάζ του οικογενειακού δράματος. Σε αυτό, η εκατομμυριούχος Βάιολετ Βέναμπλ, που θρηνεί για το θάνατο του μοναχογιού της, Σεμπάστιαν, προσπαθεί να δωροδοκήσει το νευροχειρούργο Δρ. Κιούκροβιτς, προκειμένου να κάνει λοβοτομή στην ανιψιά της, Κάθριν. Στόχος της είναι να διατηρήσει μυστικές όλες τις πληροφορίες γύρω από τον ατυχή θάνατο του Σεμπάστιαν, στον οποίο η Κάθριν ήταν μοναδική μάρτυρας. Μυστηριώδες και αινιγματικό, το φιλμ διατηρεί αναλλοίωτη τη θρυλική του γοητεία, προκαλώντας τους θεατές με τις συγκαλυμμένες του προθέσεις. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Ακολουθούν την Τετάρτη, 23 Ιουλίου τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000) στο «Σινε-Παρί», στην Πλάκα. Μέσα από τη ξένοιαστη και επεισοδιακή πλοκή ο σκηνοθέτης φλερτάρει με τη γοητεία της καλοκαιρινής, αθηναϊκής νύχτας μπολιάζοντάς τη με χιούμορ και τις εξαίσιες μελωδίες του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) είναι ευτυχής με την καθημερινή του ρουτίνα: το καφενείο και τους ιδιόρρυθμους φίλους του. Μια μέρα θα γνωρίσει τυχαία τη Σοφία (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους) και θα περάσουν μαζί όλο το βράδυ συζητώντας και περπατώντας στην πόλη. Μετά από αυτή τη γνωριμία, η ζωή του αλλάζει και αντιλαμβάνεται πως η Σοφία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Συνεχίζοντας στις 24 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνουν «Οι Μαχητές» του Γουόλτερ Χιλ (The Warriors, 1977) στο 'Αλσος Πετραλώνων. Η ολονύκτια Οδύσσεια μιας συμμορίας, η οποία κατηγορείται άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τώρα αναζητά απεγνωσμένα τον δρόμο πίσω στην ασφαλή περιοχή της, αποτελεί τη βάση για αυτό το συναρπαστικό νυχτερινό ταξίδι στην άκρη της μεγαλούπολης. Απομακρύνοντας τη δράση του όσο πιο μακριά μπορεί από το ρεαλιστικό, ο Γουόλτερ Χιλ χτίζει έναν εξεζητημένο κινηματογραφικό κόσμο όπου η βία αναπαρίσταται με μια αλάθητη χορογραφική τελειότητα, η πόλη μεταμορφώνεται σε μια μοντέρνα ζούγκλα γεμάτη σύγχρονες φυλές και οι σκηνές εναλλάσσονται με τη λογική των κόμικ.

Οι προβολές του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται με την ταινία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz, 1979) που θα παιχτεί στο Σινέ - Ελληνίς Cinemax, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Προσωπικό όσο κανένα άλλο έργο του, το μηδενιστικό, φαντασμαγορικό, αλλόκοτα ευχάριστο κι ιδιαίτερα σαρκαστικό ως προς τα ήθη της σόουμπιζ «All That Jazz», εξακολουθεί εδώ και 35 χρόνια να γιορτάζει με το ίδιο πάθος την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μπομπ Φος προς… τα εγκόσμια πάθη του. Η υπόθεση αφορά στην ιστορία του καταξιωμένου χορογράφου και σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον ( τον υποδύεται ο Ρόι Σάιντερ), που αρνείται πεισματικά να δει πως ζει μία εξουθενωτική καθημερινότητα, η οποία ορίζεται από τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το επόμενο μιούζικαλ, το μοντάζ της τελευταίας του ταινίας και φυσικά τα μεγάλα πάθη του: τις γυναίκες, το τσιγάρο, το ποτό και τις αμφεταμίνες.

Όλες οι προβολές του Athens Open Air Film Festival ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτών στα ΙΕΚ


Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ν. 4186/2013 (Α’ 193)».

Με βάση τη μοριοδότηση που ανακοινώθηκε παρατηρούνται διαφορές συγκριτικά με την υπ’ απόφαση υπ’ αριθμόν 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ. Ορισμένες εξ αυτών παρουσιάζονται ακολούθως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

Απόφαση 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ
6617/27-6-2014/ ΥΠΑΙΘ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
19
18
Δίπλωμα ΙΕΚ & Πτυχία Β/θμιας (Τ.Ε. & Δ.Ε.)
(Υπολογίζεται όπου προβλέπεται από το προσοντολόγιο
στο πρόγραμμα
σπουδών και όταν δεν υπάρχει σχετικό πτυχίο. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν συνυπολογίζεται στη μοριοδότηση του υποψηφίου)

3
6
Μεταπτυχιακό σχετικό
6
5
Διδακτορικό σχετικό
8
7
ΔΙΔΑΚTΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο
10
12
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε άλλα προγράμματα Μη Τυπικής
Εκπαίδευσης-

5
9
Απόφαση 11869/16-10-2013/ΥΠΑΙΘ
6617/27-6-2014/ ΥΠΑΙΘ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική με το αντικείμενο
6
10
Επιμόρφωση στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων

3
7
Εκτός διδακτικού αντικειμένου, επιμόρφωση στην Επαγγελματική
Κατάρτιση ή τη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων

1
3
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
7
30
Σύμφωνα με τα νέα υπουργική απόφαση η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για την επιλογή τους στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και στις δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου και θα υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης ανά Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Εμπειροτέχνες), τα κριτήρια και τη μοριοδότησή τους, σύμφωνα με τον πίνακα κριτηρίων και μοριοδότησης.

1. Στα δικαιολογητικά επιμόρφωσης που υποβάλλονται από τον υποψήφιο θα πρέπει να προσδιορίζεται με σαφήνεια ο επιμορφωτικός φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός), το αντικείμενο της επιμόρφωσης, το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της επιμόρφωσης και η διάρκειά της, αποκλειστικά σε ώρες.

Σε αντίθετη περίπτωση η επιμόρφωση δεν μοριοδοτείται. Ώρες που δεν αναφέρονται σε σχετική βεβαίωση μπορούν να αποδειχθούν με την προσκόμιση του προγράμματος της επιμόρφωσης. Επιμόρφωση προερχόμενη από εκπαιδευτικές ενότητες ή εξαμηνιαία μαθήματα τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Ε.Α.Π., πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, διδασκαλεία) και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για εξομοίωση, εξειδίκευση, απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου δεν λαμβάνεται υπόψη. Δεν γίνεται αποδεκτή η επιβεβαίωση ωρών επιμόρφωσης με υπεύθυνες δηλώσεις του υποψηφίου, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων.

2. Βάσει του αξιολογικού πίνακα κατάταξης και των αναγκών σε διδακτικές ώρες, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα προβεί σε επιλογή και κατανομή των εκπαιδευτών ανά ειδικότητα και ανά ΙΕΚ/ΣΕΚ.

3. Οι τελικοί πίνακες επιλογής, θα επικυρωθούν από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., και θα αποσταλούν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο θα συνάψει τις σχετικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ωρομίσθιας διδασκαλίας.

4. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι 20 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι 10 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Αυτές οι διδακτικές ώρες μπορεί, με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., να αυξάνονται στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει με τεκμηριωμένη εισήγηση της διεύθυνσης του ΙΕΚ δυσκολία εξεύρεσης εκπαιδευτή ενηλίκων.

5. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Δείτε τη σχετική υπουργική απόφαση με ένα κλικ εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Βουνά» σκουπιδιών στον Πύργο


Αφόρητη η δυσοσμία στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον δήμο του Πύργου, με τα σκουπίδια να έχουν κατακλύσει ολόκληρες περιοχές και τους κάδους να συνεχίζουν να «φουσκώνουν» επικίνδυνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκτός από το κέντρο του Πύργου παρουσιάζεται και στις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου, όπου εκεί, τα σκουπίδια, έχουν ξεχασθεί εδώ και πάρα πολλές ημέρες, αμάζευτα στους δρόμους ενώ ετεροδημότες που έχουν έλθει για ολιγοήμερες διακοπές, αναγκάζονται να φύγουν κακήν κακώς από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι και ετεροδημότες των περιοχών Σπιάντζα, Αγία Παρασκευή, Λέτρινα, Σαρακίνα, Κυανή Ακτή, και Καβούρι, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, καθώς οι όγκοι των σκουπιδιών, έχουν αποκλείσει οικόπεδα και δρόμους ενώ η αφόρητη δυσοσμία που αναδύεται ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες και το βράδυ, από τους σωρούς των απορριμμάτων, δεν επιτρέπει στους κατοίκους να απολαύσουν τις διακοπές τους και τα μπάνια τους στη θάλασσα.

Στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, αποφασίσθηκε να ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από την Πολιτεία προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να συνεχίσει τη μεταφορά σε ΧΥΤΑ εκτός Νομού Ηλείας και από την άλλη να διεκδικήσει την εγκατάσταση του δεματοποιητή σε χώρο της Τριανταφυλλιάς, λύνοντας έτσι το αιώνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έως ότου λειτουργήσει το εργοστάσιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα καταγγελία καρδιοπαθούς για φακελάκι


Γιατρός ζήτησε 2.000 ευρώ για επέμβαση.

Στην καταγγελία ότι χειρουργός δημόσιου νοσοκομείου τού ζήτησε φακελάκι 2.000 ευρώ για επέμβαση ανευρύσματος αορτής προχώρησε ασθενής, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του καρδιοπαθούς ο οποίος δεν έδωσε το φακελάκι σε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το χειρουργείο.

Ο κύριος Χρήστος επισκέφθηκε χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας για να εξετασθεί. Όταν ο γιατρός του ζήτησε φακελάκι, εκείνος αρνήθηκε να το δώσει και γιατρός του έκλεισε ραντεβού σε... πέντε μήνες, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Mega. H κατάσταση της υγείας του όμως είναι σε οριακό σημείο.

Όπως είπε, ζει με μια σύνταξη του ΟΓΑ, 360 ευρώ και πρόσφατα αναγκάστηκε να δώσει άλλο φακελάκι για επέμβαση καταρράκτη. Στον οφθαλμίατρο, όπως κατήγγειλε, δεν έδωσε μόνο εκείνος χρήματα αλλά και έξι ακόμα άτομα που θα χειρουργούνταν άμεσα.

Η νέα καταγγελία έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του ασθενούς που αρνήθηκε να δώσει φακελάκι 1.500 ευρώ στον διευθυντή της πρώτης καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού και περίμενε 18 ημέρες μέχρι να χειρουργηθεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίχρονο αγόρι κατάπιε σφαίρα


Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν ένα αγοράκι από τα Χανιά που κατάπιε μια σφαίρα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το τρίχρονο αγοράκι πήρε χθες εξιτήριο από την Παιδοχειρουργική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς μέσω κοπράνων κατάφερε να αποβάλλει από τον οργανισμό του το σφαιρίδιο φλομπερ, όπως αναφέρει το creteplus.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση ναι, αλλά όχι εις βάρος των συνεπών


Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα κόκκινα δάνεια.

Διάχυτη είναι η ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο, σχετικά με τη ρύθμιση, που συζητείται, για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η όποια διευθέτηση γίνει, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εις βάρος των συνεπών επιχειρηματιών-δανειοληπτών.

Η χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΣΕΒ προς τον υπουργό Οικονομικών, ότι από τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν πρέπει να πληγεί ο ανταγωνισμός, αντικατοπτρίζει αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό.

Δείτε γιατί :

Έστω ότι υπάρχουν δύο επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο και είναι απόλυτα ανταγωνιστικές μεταξύ τους.

Η επιχείρηση Α είναι απόλυτα συνεπής και αποπληρώνει τακτικά τα δάνειά της, χωρίς καμία καθυστέρηση,
Η επιχείρηση Β έχει δανεισμό σε καθυστέρηση, μη εξυπηρετούμενο δηλαδή.

Σε περίπτωση, που προχωρήσει ρύθμιση, η οποία θα περιλαμβάνει κούρεμα δανείων για τη Β, τότε η τράπεζα θα επωμιστεί ένα κόστος. Το κόστος αυτό θα το μετακυλήσει μοιραία στην Α. Με ποιο τρόπο ;

Με το να διατηρεί η τράπεζα σταθερά υψηλά τα επιτόκια των δανείων της Α. Δηλαδή, δεν θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος δανεισμού της συνεπούς επιχείρησης, είτε επειδή το αιτείται αυτή, είτε επειδή η τράπεζα θέλει να την επιβραβεύσει.

Μοιραία, λοιπόν, η Β αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Α, αφού θα έχει ελαφρυνθεί σημαντικά από τα δάνειά της. Πολύ απλά, η ασυνεπής Β θα βρεθεί ξαφνικά με χαμηλότερο δανειακό βάρος από τη συνεπή Α ! Αυτό θα της επιτρέψει και να διαπραγματεύεται καλύτερα τις πρώτες της ύλες και - κατά συνέπεια - να πουλά με χαμηλότερες τιμές.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η λύση, που θα περιλαμβάνει κούρεμα των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων, θα οδηγήσει σε πλήρη νόθευση του ανταγωνισμού στην αγορά. Όχι μόνο για αυτό το λόγο, αλλά και για έναν επιπλέον:

Διότι και οι δύο επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζονται από τις τράπεζες στο μέλλον επί ίσοις όροις, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή τους. Κι αυτό, γιατί η συνέχιση της παροχής ρευστότητας και στην ασυνεπή Β είναι μονόδρομος, διότι αλλιώς δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί και οι ντουλάπες των τραπεζών θα γεμίσουν με έναν ακόμα σκελετό. Άρα, στο τέλος της ημέρας, η Β αποκτά χρηματοδότηση με πολύ καλύτερους όρους από την Α, η οποία επέλεξε όλα αυτά τα χρόνια να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της.

Δηλαδή, η Α κινδυνεύει να αρχίσει να έχει προβλήματα, προς χάριν της τακτοποίησης των θεμάτων της Β.

Όλα αυτά οφείλουν να τα υπολογίσουν και να τα μετρήσουν πλήρως κυβέρνηση, τρόικα και τράπεζες, στην όποια λύση καταλήξουν. Διότι το ζητούμενο είναι η λύση αυτή να μη μετατρέψει απόλυτα υγιείς επιχειρήσεις σε προβληματικές, προς όφελος μπαταχτσήδων.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώθηκε Ελβετός αναρριχητής στην Κάλυμνο


Έπεσε από ύψος 20 μέτρων.

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Κακιά Σκάλα Καλύμνου, 44χρονος αναρριχητής, υπήκοος Ελβετίας, όταν έπεσε από ύψος 20 περίπου μέτρων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρές οδηγίες Βορίδη στους διοικητές των νοσοκομείων


Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σύμβαση ανταποδοτικότητας, στην αξιολόγηση των εργαζομένων και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Ο κ. Βορίδης, αναφερόμενος στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την πίεση που παρουσιάζει η ανάγκη του δημοσιονομικού εξορθολογισμού και την πίεση που εμφανίζει σε πολλά σημεία η ανάγκη εκτέλεσης σφιχτών προϋπολογισμών και τόνισε: «Πρέπει να αρχίσουμε να καταρτίζουμε ουσιαστικούς προϋπολογισμούς από το να εκτελούμε τους παρόντες. Όταν λέω ουσιαστικούς προϋπολογισμούς εννοώ τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται από μία πραγματική δουλειά αξιολόγησης των δαπανών και συσχετισμού των κοστολογικών στοιχείων με αυτό το οποίο πραγματικά είναι η παρεχόμενη υπηρεσία προς τους πολίτες».

Όσον αφορά στη σύμβαση αποδοτικότητας, που «θα συναφθεί μεταξύ των διοικήσεων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών», ανέφερε πως «είναι ένας μηχανισμός με τον οποίον οι διοικητές, οι υποδιοικητές, οι ειδικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων αποδέχονται την αξιολόγησή τους από τις υγειονομικές περιφέρειες» και τόνισε: «Από τη στιγμή που ζητάμε και επιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση προσωπικού, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από μία διαδικασία αξιολογήσεως η οποία μάλιστα θα έχει συμβατικά χαρακτηριστικά με την έννοια ότι αποδεχόμαστε και συνέπειες εξαιτίας μίας δυσμενούς αξιολογήσεως».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι η αξιολόγηση αποτελεί νομική υποχρέωση και πρέπει να γίνει, όμως, «προτιμώ να την πιστέψετε και να το μεταφέρετε αυτό και στους εργαζόμενους».

«Ακούω περί αγωνίας των εργαζομένων, περί απολύσεων, περί αντιδράσεως λόγω απολύσεων. Πού υπάρχει αυτό στον νόμο; Κάνετε ένα κόπο και διαβάστε τον νόμο για την αξιολόγηση και πείτε μου σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Το δεύτερο που ακούω είναι ότι με βάση την αξιολόγηση θα εκπληρωθούν οι στόχοι της διαθεσιμότητας και μετά της απολύσεως. Ποιοι είναι οι ποσοτικοί στόχοι που έχει η χώρα; Απάντηση: δεν έχει πια ποσοτικούς στόχους η χώρα. Οι στόχοι των προγραμμάτων κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εξόδου εκπληρώνονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήρθε και ολοκληρώνεται σε εφαρμογή το 2014. Ποιοι είναι οι ποσοτικοί στόχοι για το 2015; Απάντηση: δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι. Εξαγγείλαμε με την πολιτική ηγεσία, προ 20 ημερών, προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Με συγχωρείτε, είμαστε τρελοί; Δηλαδή από τη μία μεριά θα ξεκινούμε προσλήψεις και από την άλλη μεριά θα κάνουμε απολύσεις;».

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι η υποχρέωση της διοίκησης είναι να εφαρμόσει τον νόμο. «Οι εργαζόμενοι έχουν το συνδικάτο τους, έχουν το σωματείο τους, έχουν τους ανθρώπους που θα μιλήσουν από τη σκοπιά του εργαζομένου. Η σκοπιά της διοικήσεως είναι η σκοπιά του δημοσίου συμφέροντος. Η διοίκηση εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε και κάλεσε τους διοικητές να μην μπερδεύουν τον ρόλο τους. «Εμείς εκπροσωπούμε την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος αισθάνεται ότι δυσκολεύεται και δεν μπορεί, τον ακούμε με πολύ αγάπη και προσοχή, τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει, αλλά ταυτόχρονα μας λέει με συγχωρείτε, εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό για πρακτικούς ή άλλους λόγους, να αφήσω κάποιον άλλον που έχει όρεξη να το κάνει», κατέληξε ο υπουργός.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ύψος ενός υποψήφιου αστυνομικού έφτασε στο... ΣτΕ


Μια περίεργη περίπτωση, αυξομείωσης του ύψους υποψηφίου που επρόκειτο να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛΑΣ απασχόλησε την δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το 2009, ο υποψήφιος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για να υποβάλλει τα δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων. Εκεί μετρήθηκε το ανάστημα του και βρέθηκε ότι ήταν οριακό, 1,70μ. Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στις εισαγωγικές εξετάσεις, πλέον των άλλων προσόντων, είναι να έχει ανάστημα 1,70μ, χωρίς παπούτσια.

Ο υποψήφιος υποβλήθηκε επιτυχώς στις υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, ενώ ακολούθησαν οι αθλητικές δοκιμασίες ενώπιον ειδικής επιτροπής. Η επιτροπή αυτή μέτρησε το ύψος του και το βρήκε 1,694μ, δηλαδή κάτω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ σε δύο νέες μετρήσεις την ίδια μέρα, το ύψος του ήταν το ίδιο (1,694μ.). Κατόπιν αυτών κρίθηκε μη ικανός και αποκλείσθηκε από τις γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή του στις Αστυνομικές Σχολές.

Ο υποψήφιος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν παράνομος ο αποκλεισμός του, ενώ προσκόμισε βεβαίωση αναστημομέτρησης, η οποία έγινε με μέριμνα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, σύμφωνα με την οποία το ύψος του βρέθηκε να είναι 1,73μ. Επίσης, προσκόμισε στο δικαστήριο και άλλη, δεύτερη, μέτρηση, αυτή τη φορά δημοσίου νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία το ύψος του βρέθηκε 1,71μ.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι παράνομα αποκλείστηκε ο υποψήφιος, γιατί «η ελάχιστη οριακή διαφορά των 6 χιλιοστών που διαπιστώθηκε από την αρμόδια αθλητική επιτροπή (1,694μ.) οφείλεται προφανώς στο ότι το ανάστημα του ανθρώπινου σώματος υφίσταται παροδική μείωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται» και από την μέτρησή του που έκανε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, όπου βρέθηκε να έχει ανάστημα 1,73μ.

Όμως, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 2568/2014 απόφασή του, έκρινε μη ορθή την εφετειακή απόφαση, γιατί «προέβη ανεπιτρέπτως σε κατ’ ιδίαν ουσιαστική εκτίμηση περί του ότι ο υποψήφιος διαθέτει πράγματι την απαιτούμενη κατά νόμο ιδιότητα, δηλαδή, το ελάχιστο ανάστημα».

Παράλληλα, το ΣτΕ τονίζει ότι από τις διάφορες αναστημομετρήσεις που έγιναν στον υποψήφιο καταγράφονται διαφορετικά αναστήματα. Αυτό δημιουργεί μια αντιφατικότητα από την οποία γεννώνται εύλογες αμφιβολίες για τον αν μπορεί ο υποψήφιος να μπει ή όχι στην επίμαχη Σχολή.

Κατόπιν αυτών οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την έφεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά ανέπεμψαν την υπόθεση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να μετρηθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της επιστήμης, εκ νέου το ανάστημα του υποψηφίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολες ώρες για την Μαρινέλλα


Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων εισήχθη η Μαρινέλλα, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την περιπέτειά της αποτέλεσε ένα χρόνιο πρόβλημα στο χέρι της για το οποίο, μάλιστα, επρόκειτο να κάνει χειρουργείο τον Σεπτέμβριο.

Η κατάσταση της, όμως, επιδεινώθηκε με συνέπεια οι θεράποντες γιατροί να κρίνουν πως η Μαρινέλλα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Έτσι αναβλήθηκε η συναυλία της Τετάρτης 23 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου με τον Κώστα Χατζή.



Η δημοφιλής τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της και αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες μέρες. Την Παρασκευή 25 Ιουλίου θα βρίσκεται μαζί με τον Κώστα Χατζή στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης, για να μαγέψει τους θαυμαστές της όπως κάνει εδώ και 50 χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο γιατρός με το φακελάκι


Ευθύνες στον ίδιο τον ασθενή και στην οικογένεια του, για την καθυστέρηση των 18 ημερών, επέρριψε, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο γιατρός που ζητούσε φακελάκι προκειμένου να χειρουργήσει τον καρδιοπαθή που τελικά έχασε την ζωή του.

Στην απολογία του ο γιατρός, υποστήριξε ότι από την αρχή της εισαγωγής του ασθενούς στο νοσοκομείο, του εξήγησε ότι για ιατρικούς λόγους θα έπρεπε να αναβληθεί για λίγες ημέρες το χειρουργείο.

Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, ο γιατρός απαντώντας για τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, είπε ότι η αδελφή του ασθενούς τον επισκέφθηκε στο ιατρείο του και του τα έδωσε από μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός θα περάσει την Τετάρτη, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Facebook: Νέα λειτουργία αποθήκευσης από το News Feed


Ακόμα μία λειτουργία έρχεται στη mobile έκδοση του Facebook για συσκευές Android και iOS, χάριν στην οποία θα μπορούμε να αποθηκεύουμε οτιδήποτε μας ενδιαφέρει από αυτά που εμφανίζονται στο News Feed μας (posts φίλων, status updates, links για μουσική, videos κ.ά.) έτσι ώστε να τα παρακολουθήσουμε αργότερα.

Αυτά που επιλέγουμε θα αποθηκεύονται και θα χωρίζονται σε κατηγορίες για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ θα μας δίνεται η δυνατότητα να τα μοιραστούμε ή να δημιουργήσουμε αρχείο. Σημειώνεται ότι η νέα λειτουργία θα λανσαριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μοντέλο-γίγαντας που βγάζει χρήματα "λιώνοντας" τους άντρες


Με αναλογίες... θηρίου, το μοντέλο Άμαζον Αμάντα αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα σωματικά του προσόντα για να κερδίσει χρήματα.







Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δεν πρόκειται φυσικά για ένα συνηθισμένο μοντέλο... Η Αμάντα έχει ύψος 1.92 και ζυγίζει σχεδόν 170 κιλά.



Την προσλαμβάνουν οι άντρες που προτιμούν τις πολύ πληθωρικές γυναίκες για να κάθεται επάνω τους, να παλεύουν μαζί της, να τους καταπλακώνει και να τους "λιώνει".



Η ίδια διευκρινίζει ότι δεν προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες στους πελάτες της.







Η 38χρονη της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Αμάντα Σούλε, κατοικεί στο Λας Βέγκας και αποκάλυψε πως μία φορά της ζητήθηκε από έναν ετοιμοθάνατο πελάτη να τον λιώσει κυριολεκτικά, κάτι που αρνήθηκε.



Η Αμάντα έχει ως πρότυπο τις μυθικές πολεμίστριες, Αμαζόνες και στο twitter έχει πάνω από 6.000 followers.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αερόστατο εκρήγνυται στον αέρα


Βίντεο από τις διαδοχικές εκρήξεις αερόστατου στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το αερόστατο που πετούσε χαμηλά, μπλέχτηκε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθούν δύο εκρήξεις.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε, άρχισε να φωνάζει, όταν είδε ότι το αερόστατο είχε εισέλθει σε επικίνδυνη ζώνη. Στη θέα του αερόστατου να παίρνει φωτιά, κάλεσαν βοήθεια.

Το αερόστατο έχασε απότομα ύψος και προσγειώθηκε στην αυλή ενός σπιτιού.

Οι αστυνομικοί και τα πληρώματα των ασθενοφόρων που έσπευσαν, απόρησαν πως και οι πέντε επιβαίνοντες κατάφεραν να επιζήσουν.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όροι για την άσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου


Ποιες προϋποθέσεις θέτει το υπουργείο Υγείας.

Φρένο στους κάθε λογής επιτήδειους που προσπαθούν να σφετεριστούν το επάγγελμα του διαιτολόγου- διατροφολόγου και ορισμένες φορές το πετυχαίνουν με κίνδυνο τη δημόσια υγεία, βάζει το πολυαναμενόμενο προεδρικό διάταγμα για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος διαιτολόγου- διατροφολόγου.

Το διάταγμα υπογράφηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου, από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη και με αυτό προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης του επαγγέλματος για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του ιδιωτικού απορρήτου.

«Η υπογραφή του προεδρικού διατάγματος καλύπτει ένα νομοθετικό κενό πολλών χρόνων και πλέον, βάζει υγιείς βάσεις και ανοίγει νέες προοπτικές για το επάγγελμα του διαιτολόγου και τη θωράκιση της υγείας των συμπολιτών μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακό "προξενιό" μέσω DNA


Στον έρωτα, η λογική φεύγει από το παράθυρο και τον πρώτο λόγο έχει η "χημεία" ή μήπως το DNA;

Μία νέα ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί από ομάδα Αμερικανών ερευνητών, ισχυρίζεται ότι μπορεί να βρει τον τέλειο σύντροφο για κάθε άνθρωπο, βάσει το γονιδιώματός του...

Το singleout.com, όπως ονομάζεται η ιστοσελίδα, στέλνει σε κάθε νέο χρήστη που εγγράφεται ένα οικιακό τεστ DNA ζητώντας να βάλει ένα δείγμα από το σάλιο του μέσα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα και να το επιστρέψει στη εταιρεία. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας εξετάζουν το δείγμα στο εργαστήριο και αναζητούν δυο σημαντικούς γενετικούς δείκτες.

Αρχικά οι ερευνητές εξετάζουν τον ελεγκτή πρόσληψης σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου, που παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι άνθρωποι τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Ταυτόχρονα, η στοσελίδα αναφέρει ότι ελέγχει και το δείκτη που σχετίζεται με τα γονίδια που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ανθρώπου.

Τα αποτελέσματα

Περίπου μία εβδομάδα μετά την αποστολή του δείγματος DNA στην ιστοσελίδα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων εμφανίζονται στο προφίλ του χρήστη και μετά μπορεί να ξεκινήσει να αναζητά τον τέλειο σύντροφο!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έστησαν κομπίνα με στοιχήματα μέσω Facebook


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 χρηστών που διαχειρίζονταν προφίλ στο Facebook και υπόσχονταν προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν ή ήταν και εκτός του Δελτίου Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι με στόχο τον εντοπισμό ιστοσελίδων, αλλά και χρηστών του Διαδικτύου, που προβαίνουν σε παράνομη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό.

Από την Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης και Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού που διεξάγεται μέσω Διαδικτύου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα στο Facebook, όπου εντοπίστηκαν χρήστες να προβαίνουν σε παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο.

Τα συγκεκριμένα άτομα, έχοντας δημιουργήσει πέντε διαφορετικά προφίλ στο Facebook, με ονόματα - τίτλους που παρέπεμπαν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες, διαφήμιζαν ή προσέγγιζαν και προσέλκυαν άλλους χρήστες, υποσχόμενοι ότι διαθέτουν και προσφέρουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι είτε συμπεριλαμβάνονταν στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε ήταν εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Μάλιστα για να γίνονται πιο πειστικοί ισχυρίζονταν ότι, για τους αγώνες που έδιναν τα προγνωστικά, διέθεταν έγκυρες πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού ανά την υφήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράνομη προγνωστική στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η εξειδικευμένη ομάδα των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσει ψηφιακά τα συγκεκριμένα προφίλ στο διαδίκτυο.

Όπως προέκυψε, η διαχείριση των προφίλ γινόταν τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τέσσερις από τους διαχειριστές είχαν ως κατοικία τα Σκόπια και την Κύπρο, ενώ ο πέμπτος, ένας 27χρονος Αλβανός διέμενε στα Χανιά της Κρήτης.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στα Χανιά και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 27χρονου Αλβανού, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από την επιτόπια αυτοψία ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των πέντε χρηστών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για τους λοιπούς τέσσερις δράστες, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...