Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κινεζικά στα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικοσιένα κινέζοι εθελοντές θα διδάσκουν τη γλώσσα από τη νέα χρονιά.

Διευρύνεται από το νέο σχολικό έτος 2014-2015 το πρόγραμμα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του Ινστιτούτου «Κομφούκιος».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο του Ινστιτούτου κ. Yang Xiuquin συζητήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την κ. Yang Xiuquin στον προγραμματισμό του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» είναι η διάθεση 21 εθελοντών εκπαιδευτικών από την Κίνα οι οποίοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο και θα στελεχώσουν Τμήματα εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας σε 9 Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση σε δυο διδακτικές ώρες. Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Δερμεντζόπουλος διαβεβαίωσε την κινεζική πλευρά ότι σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας υπάρχει πλήρης στήριξη και αρωγή. «Θεωρούμε ότι η εισαγωγή της κινεζικής γλώσσας εκτός σχολικού ωραρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών και συμβάλλει στην μόρφωση των παιδιών, ενισχύοντας το θεσμό των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Παιδείας.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών για την εκμάθηση της Κινεζικής γλώσσας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα για την εκμάθηση των κινεζικών και ευχαριστούμε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Κομφούκιος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.