Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Παραθυράκι για επιπλέον απολύσεις άφησε ο Κ. Μητσοτάκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η διαδικασία αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης του Δημοσίου είναι μία διαρκής διαδικασία».

«Δεν μπορώ να ξέρω τι θα προκύψει από τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Η άσκηση του καθήκοντος ελέγχου δεν έχει ταβάνι» σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις 6.500 απολύσεις από το δημόσιο, αποφεύγοντας να δεσμευθεί ότι το νούμερο των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 είναι τελικό και δεν θα διευρυνθεί.

«Η διαδικασία αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης του Δημοσίου είναι μία διαρκής διαδικασία» σχολίασε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε και πάλι ότι δεν σημαίνει πως θα πάνε αυτομάτως στη διαθεσιμότητα όσοι υπάλληλοι δεν θα έχουν καλή αξιολόγηση και θα ανήκουν στο 15%. «Η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί. Σε κάθε ομάδα εργαζομένων κάποιοι αποδίδουν καλύτερα κάποιοι χειρότερα. Η συγκριτική αξιολόγηση είναι εργαλείο (...) δεν υπήρχε κουλτούρα αξιολόγησης στο δημόσιο. Θα αξιολογείται ο υπάλληλος βάσει συγκεκριμένων στόχων που θα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ υπαλλήλου – προϊσταμένου» παρατήρησε.

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε τα βέλη του προς το υπουργείο Εσωτερικών και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αρνούνται να απογράψουν τα Νομικά Πρόσωπα τα οποία βρίσκονται υπό την εποπτεία τους. «Πρέπει η απογραφή να γίνει σωστά και από όλους τους δήμους, ώστε να γίνει αξιολόγηση και να δούμε πως μπορούμε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία τους. Αυτή η άρνηση θα έχει συνέπειες και για τους δήμους που εποπτεύουν τα νομικά αυτά πρόσωπα. Δεν θα δεχθούμε άρνηση καταγραφής νομικών προσώπων από τους δήμους. Κανένας σύννομος δεν έχει να φοβηθεί από την καταγραφή και την αξιολόγηση. Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή».

Αναφερόμενος στις δεξαμενές από όπου θα αντληθούν οι 6.500 απομακρύνσεις από το Δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι θα προκύψουν από τους ελέγχους των πλαστών δικαιολογητικών και από τις απομακρύνσεις που θα δρομολογηθούν για ορισμένους από τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Σχολιάζοντας μάλιστα το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε βρεθεί προ εκπλήξεως με τον αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Παράλληλα επεσήμανε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και για τους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «είναι δύσκολο έως αδύνατο να εντοπίσουμε τον προϊστάμενο μίας υπηρεσίας σε βάθος χρόνου και να αποδώσουμε ποινικές ευθύνες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.