Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ζει 10 χρόνια μόνος του σε εγκαταλελειμμένο χωριό


Ο Liu Shengjia ζει μόνος του σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, στο Xuenshanshe, στη βορειοδυτική Κίνα μετά το θάνατο της μητέρας και του αδελφού του πριν από 10 χρόνια. Το Xuenshanshe φιλοξενούσε κάποτε περίπου 20 οικογένειες, αλλά σιγά-σιγά οι κατοίκοί του έφυγαν, αναζητώντας εργασία σε μεγάλες πόλεις.





Μέχρι το 2006 ο Liu φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, που πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο. Από τότε είναι ο μοναδικός κάτοικος του χωριού. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έφευγε γιατί θα φοβόταν τη μοναξιά, αλλά ο Liu έμεινε. "Στην αρχή, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ ακούγοντας τα ουρλιαχτά των άγριων σκυλιών αλλά μετά απέκτησα μερικά πρόβατα που έχουν γίνει οι σύντροφοί μου και συνήθισα να ζω μόνος μου" δηλώνει.



Ο Liu παραδέχεται ότι έχει το προνόμιο της ελευθερίας να κάνει ό,τι θέλει αλλά υπάρχουν και πολλές δυσκολίες. Δεν έχει ανθρώπινη συντροφιά, ενώ πρέπει να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να πάρει τις βασικές προμήθειες όπως τρόφιμα και πόσιμο νερό. Ο ίδιος ζει με έναν μισθό 108 δολαρίων το μήνα ως εργάτης στον τοπικό σταθμό δασοπροστασίας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμογή που ανταμείβει τους χρήστες ανάλογα με τα βήματα που κάνουν


Δείτε πώς λειτουργεί.

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να βρει κίνητρα για να γυμναστεί και να εντάξει το περπάτημα στην καθημερινότητά του, αλλά αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να το κάνει λίγο πιο εύκολο μέσω της ανταμοιβής.

Το σκεπτικό της εφαρμογής Sweatcoin είναι αυτή η ανταμοιβή να δίνεται με κάθε βήμα που κάνει κάποιος. Μετρά τα βήματα που κάνει ο χρήστης και το επιβεβαιώνει με ένα «πολύπλοκο λογισμικό» για να είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι δεν εξαπατούν την εφαρμογή. Στη συνέχεια τους ανταμείβει με ψηφιακά νομίσματα που ονομάζονται «sweatcoins» και τα οποία μπορούν να εξαγοραστούν σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής πώλησης, αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ανταμοιβές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δυνατότητα για αγορά αθλητικών παπουτσιών ή και μαθήματα γυμναστικής.

Την εφαρμογή Sweatcoin μπορούν να «κατεβάσουν», προς το παρόν, οι χρήστες του App Store στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά προγραμματίζεται σύντομα η επέκτασή του, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε μια παρόμοια εφαρμογή σε άλλες χώρες σύντομα.

Για κάθε 1.000 βήματα η εφαρμογή προσφέρει 1 ψηφιακό νόμισμα και ουσιαστικά ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν 5.000-10.000 βήματα ημερησίως. Προς το παρόν το Sweatcoin είναι διαθέσιμο μόνο στο AppStore, ενώ ετοιμάζεται και για Android συσκευές. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι χρήστες, αν περπατούν τακτικά, μπορούν να συλλέξουν αρκετά νομίσματα για να κάνουν κάποια αγορά από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τις απομιμήσεις, οι δημιουργοί της εφαρμογής αναφέρουν ότι έχουν μεγάλη πίστη στο λογισμικό τους το οποίο δεν μπορεί να εξαπατηθεί από τους χρήστες όπως μπορεί να γίνει με άλλες εφαρμογές. Κάνει κατά κάποιον τρόπο επαλήθευση των κινήσεων και του σημείου στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης ο οποίος την έχει θέσει σε λειτουργία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Το iphone είναι το gadget με την μεγαλύτερη επιρροή"


Το περιοδικό TIME δημιούργησε μια λίστα με τα 50 gadgets με την μεγαλύτερη επιρροή και το iPhone της Apple φιγουράρει στην κορυφή του top 50.

Δεδομένης της θέσης που έχουν τα smartphones σήμερα στη ζωή μας, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται μια τέτοια συσκευή. Το περιοδικό TIME αναφέρει ότι τα smartphones υπήρχαν πριν από την έλευση του iPhone, αλλά αυτό θεωρείται το κομβικό gadget που έφερε την οθόνη αφής σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό που είχε κάνει το iPhone να ξεχωρίζει ήταν το software και το mobile app store, που ήρθαν αργότερα.

Το επόμενο smartphone στη λίστα βρίσκεται στην 20η θέση και είναι το Motorola DROID, πριν από το οποίο υπήρχαν κι άλλα Android στην αγορά, αλλά ήταν εκείνο που βοήθησε στην άνοδο του Android και την Google να πάρει την κυρίαρχη θέση που έχει σήμερα. Εδραίωσε την πλατφόρμα του iPhone ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Android.

Άλλες αξιοσημείωτες παρουσίες στο top 50 είναι Motorola Bravo Pager (#18), BlackBerry 6210 ως το πρώτο BB που συνδυάζει κινητό με email και web (#24). Το iPad είναι 25ο ως η συσκευή που έκανε δημοφιλή τα tablets, το Nokia 3210 στην 34η θέση, το Motorola Dynatac 8000x (#37) ως το πρώτο «πραγματικά φορητό» κινητό, το Fitbit είναι 42ο και την λίστα συμπληρώνει το Google Glass ως η συσκευή που άνοιξε το δρόμο για τα wearables και το augmented reality.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισραηλινός κατέθεσε περιοριστικά μέτρα κατά… του Θεού


Ο άντρας κατήγγειλε πως ο Ύψιστος δεν απαντά στις προσευχές του.

Ένας Ισραηλινός κατέθεσε περιοριστικά μέτρα κατά… του Θεού επειδή ο Ύψιστος δεν απαντά στις προσευχές του!

Ο άντρας ονομάζεται David Shoshan και εμφανίστηκε σε δικαστήριο στην Haifa την Τρίτη, αξιώνοντας από τον Θεό να σταματήσει να παρεμβαίνει στη ζωή του, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα NRG.

Ο Shoshan δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως τα τελευταία 3 χρόνια, ο Θεός ήταν ιδιαίτερα αρνητικός απέναντί του, αν και τα έγγραφα του δικαστηρίου δεν έδιναν περισσότερες λεπτομέρειες, σημειώνουν οι Times του Ισραήλ.

Ο ενάγων δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να επιβάλει περιοριστικά μέτρα μέσω της αστυνομίας, αλλά το μόνο αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί πάνω από 10 επισκέψεις αστυνομικών, σε μια περίοδο 36 μηνών. Γι’ αυτό λοιπόν αυτή τη φορά, επιχείρησε να πάει μέσω της δικαστικής οδού!

Στα έγγραφα του δικαστηρίου, μάλιστα, σημειώνεται πως ο Θεός… δεν παρουσιάστηκε στην ακρόαση της υπόθεσης!

Πάντως, ο δικαστής Ahsan Canaan απέρριψε την υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως «παράλογη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδε τη γυναίκα του και δολοφονήθηκε από πελάτη που την ερωτεύτηκε


Το μοιραίο ραντεβού και η δολοφονική επίθεση.

Ο 26χρονος Abdulkadir Turan από την Τουρκία εξέδιδε τη νεαρή σύζυγό του Cagla, αναγκάζοντάς την κάνει σεξ με άλλους άνδρες εισπράττοντας την αμοιβή από τον καθένα.

Αλλά όταν η ίδια του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει για έναν πελάτη με τον οποίο ερωτεύτηκαν, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή με αποτέλεσμα ο Turan να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στην Κωνσταντινούπολη. Ο 26χρονος γυρνούσε σε ολόκληρη την πόλη και αφού παρέδιδε τη σύζυγό του σε πελάτες, στη συνέχεια πήγαινε και έπαιρνε τα χρήματα από τον καθένα.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και με αυτόν τον πελάτη της Cagla με τον οποίο η ίδια ερωτεύτηκε και του εκμυστηρεύτηκε ότι δε θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της γιατί ο άνδρας της τη χτυπούσε. Η νεαρή κοπέλα πέρασε όλη τη βραδιά με τον πελάτη της του οποίου το όνομα είναι γνωστό ως Sahin T. και δεν έμεινε για λίγες ώρες όπως συνήθιζε με άλλους άνδρες.



Όταν ο θυμωμένος Turan χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού του Sahin, τις πρώτες πρωινές ώρες απαιτώντας την πληρωμή για την υπερωριακή εργασία, ζητούσε επίσης και τη σύζυγό του πίσω.

Ο Sahin, δεν αρνήθηκε απλώς να την αφήσει να φύγει αλλά του είπε ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Λίγη ώρα αργότερα κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον ίδιο με έναν φίλο του να πυροβολούν, και μάλιστα πολλές φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Turan και παρά το γεγονός ότι αυτό είχε φιμέ τζάμια, μια σφαίρα τον τραυμάτισε σοβαρά με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγη ώρα αργότερα και αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε στο πλάι του δρόμου.

 



Οι δύο άνδρες τότε άρχισαν να τρέχουν και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσαν ότι συνελήφθησαν η σύζυγος του 26χρονου, Cagla Turan, καθώς και ο Sahin αλλά και τρεις άνδρες που τελικά ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη φυλακή γιατί φώναζε στο σεξ


Η φασαριόζα γυναίκα ήθελε να δείχνει στους γείτονες πόσο καλά περνούσε.

Για δύο χρόνια μία ολόκληρη οικογένεια στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ ήταν αναγκασμένη να υπομένει την φασαριόζα γειτόνισσά της, η οποία κάθε φορά που έκανε σεξ ούρλιαζε σήκωνε τη γειτονιά στο πόδι.

Στη φυλακή γιατί φώναζε στο σεξ

Η οικογένεια βίωνε ήδη ένα δράμα, καθώς ο πατέρας και ένα από τα παιδιά ήταν καρκινοπαθείς, ωστόσο αυτό δεν συγκινούσε την 25χρονη Amanda Marie Warfe που φρόντιζε κάθε βράδυ να δείχνει σε όλους πόσο καλά περνούσε.

Η μητέρα Tanya Saylor τελικά αποφάσισε να δράσει και ένα βράδυ κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη της νεαρής.

Όπως αποκαλύφθηκε από τις καταθέσεις, η 25χρονη φώναζε τόσο δυνατά που έτριζαν μέχρι και οι ντουλάπες των γειτόνων, ενώ κάθε φορά που η οικογένεια τής χτυπούσε τον τοίχο για να σταματήσει, εκείνη έκανε ακόμα περισσότερο θόρυβο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που περιέγραφε όσα ακριβώς διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της επαφής.

Η Warfel θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Ιούνιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε την κοπέλα του κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης


Πώς εμπλέκεται και η μητέρα του νεαρού.

Σε κάθειρξη 25 ετών καταδικάστηκε ο 20χρονος ο Eddie M. Herrera από το Τέξας των ΗΠΑ για τον θάνατο της κοπέλας του το 2014 σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο νεαρός παραδέχτηκε ότι έπνιξε την 17χρονη Jacqueline Gomez, τη βραδιά του σχολικού χορού σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Χιούστον, λέγοντας ότι ο θανάσιμος τραυματισμός συνέβη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.



Η νεκροψία που είχε διενεργηθεί στο άψυχο σώμα της νεαρής, έδειξε ποσότητες από την ουσία υδροκωδόνη και αλκοόλ.



Ο Herrera συνελήφθη περίπου 8 μήνες μετά το θάνατο της κοπέλας. Σύμφωνα με τον κατήγορο, ο νεαρός τηλεφώνησε στη μητέρα του όταν διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή και πως όταν η γυναίκα έφτασε στο δωμάτιο, κάλεσε τις πρώτες βοήθειες έπειτα από δυο ώρες. Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη αναμένεται να έρθει και η μητέρα του 20χρονου, καθώς προμήθευσε το ζευγάρι με ουσίες και αλκοόλ, τους έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και είπε ψέματα στη μητέρα της Gomez, επειδή, όπως είπε, ήθελε τα «παιδιά να περάσουν καλά».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κτηνίατρος-νίντζα έπαιξε ξύλο με ένοπλους ληστές


Δείτε βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της κλινικής.

Κάμερα ασφαλείας σε κτηνιατρείο κατέγραψε την επίμονη «μάχη» ενός κτηνίατρου με δύο ληστές που εισέβαλαν, ένοπλοι.

Ο 27χρονος Luian Lozano κάλυπτε τη νυχτερινή βάρδια στην κτηνιατρική κλινική όταν δύο άνδρες ένοπλοι- τουλάχιστον ένα όπλο φαίνεται στο βίντεο- έδωσαν στο προσωπικό και τους πελάτες την εντολή να παραδώσουν ό,τι πολύτιμο είχαν πάνω τους.

Οι ληστές μπήκαν ακόμα και μέσα στο χειρουργείο, όπου ήταν σε εξέλιξη καισαρική τομή, και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη του ζώου, που ήταν στο χώρο, να τους δώσει τα λεφτά του!

Μπήκαν και στο γραφείο του Δρ Lozano στην κλινική Med for Pets στο Μεξικό, τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή και η τελευταία πράξη του δράματος (τους) καταγράφηκε στο κύκλωμα ασφαλείας.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται το ανελέητο ξύλο ανάμεσα στον 27χρονο και τους ληστές, στην άνιση μάχη ενός εναντίον δύο.

Στο βίντεο φαίνεται και το όπλο που κρατά τουλάχιστον ένας από τους εισβολείς.

Εν τέλει ο κτηνίατρος κατάφερε να απωθήσει και τους δύο εισβολείς, οι οποίοι είχαν αρπάξει περίπου 150 ευρώ.

«Ένιωσα γενναιότητα και φόβο, ένιωσα αδύναμος και γι’ αυτό αντέδρασα με μένος», εξήγησε ο ίδιος. «Δεν θα το ξαναέκανα, το είδα σαν μια ευκαιρία, οι ληστές ήταν νέοι, αδύνατοι και έδειχνα νευρικοί. Δεν πυροβόλησαν γιατί δεν είχαν ιδέα πώς να χρησιμοποιήσουν όπλο, αλλιώς η ιστορία θα είχε εκτυλιχθεί πολύ διαφορετικά».

Οι δύο άνδρες εξακολουθούν να αναζητούνται.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υψηλότερο δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες στεγαστικών


Περιβάλλον προστασίας για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων και καθαρούς όρους στις δανειακές συμβάσεις φέρνει η Κοινοτική Οδηγία 2014/17/ΕΕ που πήρε το δρόμο της ενσωμάτωσης στην ελληνική νομοθεσία.

Το ζητούμενο είναι η σωστή ενημέρωση και κυρίως να θεσμοθετηθεί υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές που συνάπτουν δανειακές συμβάσεις τόσο για την αγορά κατοικίας όσο και για δάνεια με υποθήκες σε ακίνητα.

Μάλιστα σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία θα πρέπει τα πιστωτικά ιδρύματα να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες για εξεύρεση λύσης προτού προχωρήσουν σε έκδοση διαταγών πληρωμής και κινήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης του ακινήτου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Στη δε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού και παραμένει ανεξόφλητο χρέος, η τράπεζα, σύμφωνα με το 'Εθνος, διευκολύνει την αποπληρωμή του λαμβάνοντας υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης αλλά και την ύπαρξη τυχόν άλλων περιουσιακών στοιχείων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούνιο η δίκη των γονιών της 4χρονης Μαρίας


Αναβολή για τις 16 Ιουνίου πήρε η δίκη των γονιών της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης, της 4χρονης που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Η δίκη τους ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Παράλληλα, για σήμερα στις 12 το μεσημέρι είχε οριστεί από την εισαγγελία ανηλίκων η επίσκεψη της κοινωνικής λειτουργού στο σπίτι της οικογένειας ώστε να κριθεί αν είναι κατάλληλο να επιστρέψει σε αυτό η μικρή.

Από την πλευρά τους, οι γονείς της 4χρονης κατέθεσαν χθες Πέμπτη μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή ανηλίκου.

«Δηλώνω ότι όλα αυτά είναι ψέμματα. Πρόκειται για μια οικογένεια πολύ δεμένη. Τονίζω πως είναι γεννημένα σε γάμο και τα δύο επειδή ειπώθηκε ότι ενδέχεται να μην είναι παιδί του Αντωνίου η Μαρία. Μια οικογένεια που ζει σε απόλυτη αρμονία με παππού,γιαγιά, θείους στην ίδια γειτονιά», είπε στους δημοσιογράφους ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας, Κώστας Τζινάκος.


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε στο μπάνιο από ηλεκτροπληξία στην αγκαλιά του συντρόφου της


Τραγικό θάνατο βρήκε 22χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής από την Αλεξανδρούπολη, η οποία προσπάθησε να σώσει το σύντροφό της από την ηλεκτροπληξία και τελικά πέθανε η ίδια. 




Η Ρία Σαλτάρη βούτηξε στη μπανιέρα για να γλιτώσει το φίλο της Bozhidar Gugushev, ενώ λίγο αργότερα "έσβησε" στην αγκαλιά του.



Ο νεαρός Βούλγαρος χορευτής-χορογράφος έγραψε λίγα λόγια στο Facebook, συγκλονίζοντας όσους τα διαβάζουν: "Μου έσωσες τη ζωή. Ένα χρέος που δεν μπορώ να ξεπληρώσω. Σ' ευχαριστώ μωρό μου. Σ' αγαπώ".

Η Ρία είχε πάει στη Σόφια μαζί με τον Bozhidar για να περάσουν μαζί τις γιορτές του Πάσχα. Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα όταν εκείνος ήταν φοιτητής και όπως ο ίδιος περιγράφει την αδικοχαμένη κοπέλα "ήταν το πιο φωτεινό πρόσωπο της ζωής μου".

"Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός", περιγράφει ο ίδιος.

------------

Συντετριμμένος ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε από ηλεκτροπληξία


Συντετριμμένος είναι ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά της να σώσει τον σύντροφό της.

Η 22χρονη Ρία Σαλτάρη βούτηξε στη μπανιέρα για να γλιτώσει το φίλο της Bozhidar Gugushev, όμως λίγο αργότερα "έσβησε" στην αγκαλιά του.

"Το παιδί μου έφυγε τόσο άδικα. Όλοι το γνωρίζουν ότι τέτοιο παιδί βγαίνει ένα στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει άτομο που να μην την αγαπούσε. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ήθελε να γίνει γιατρός για να σώζει ανθρώπους. Για τους άλλους γινόταν πάντα θυσία" σημειώνει ο πατέρας της Ρίας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και προσθέτει: "Τόσο όμορφη, τόσο αγαπητή, είχε όλα τα χαρίσματα. Ήταν ένα παιδί μάλαμα. Ήταν πρώτη μαθήτρια στο σχολείο και η πιο αγαπητή".

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία: Νεκρός ο 26χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στο γήπεδο!


Δυστυχώς… Ο 26χρονος παίκτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Πατρίκ Εκένγκ, που έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του αγώνα και κατέρρευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν τα κατάφερε.

Δεν το χωράει ο νους…

Το ποδόσφαιρο θρηνεί ξανά ένα νέο παιδί, μόλις 26 χρονών, από το Καμερούν.

Ο παίκτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Πάτρικ Εκένγκ, που έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του αγώνα και κατέρρευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν τα κατάφερε.

Έπειτα από 70 λεπτά προσπαθειών των γιατρών, στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου όπου μεταφέρθηκε, ο άτυχος Αφρικανός άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (6/5), μία είδηση που κάνει, φυσικά, τον γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει σοκ.

Ήδη, μάλιστα, συρρέουν εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας της ρουμάνικης πρωτεύουσας στο νοσοκομείο, για να αφήσουν λίγα λουλούδια ή κάποιο κασκόλ στη μνήμη του Εκένγκ, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Βιτορούλ και δεν κατάφερε, τελικά, να κρατηθεί στη ζωή.

«Ήρθε σε εμάς με ασθενοφόρο και η προσπάθεια ανάνηψης διήρκεσε 1 ώρα και 30 λεπτά, χωρίς, όμως, να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Οι αιτίες είναι πολλές. Θα καθοριστούν, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.






Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Μια σειρά νομοτεχνικών διορθώσεων στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τελικά την Κυριακή, χωρίς να αλλοιώνει την ουσία των αλλαγών κατέθεσε χθες ο Υπουργός Εργασίας.

Με παρέμβαση στο άρθρο 20 φαίνεται πως τελικά διασώζονται οι συνταξιούχοι που εργάζονται πριν από την ψήφιση του νόμου, από τη μείωση της σύνταξης κατά 60%.

Στο άρθρο 39 η φράση «καθώς και για τους οικονομολόγους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, και εγγεγραμμένους στο Οικονομικό Επιμελητήριο» αντικαθίσταται ως εξής «καθώς και για τους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου».

Έτσι, η "έκπτωση" εισφορών για τα πρώτα 5 έτη έναρξης απασχόλησης επεκτείνεται και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που είναι απόφοιτοι σχολών ανώτατης εκπαίδευσης και μέλη επιστημονικών συλλόγων ή επιμελητηρίων.

Στο άρθρο 39, διορθώνεται το παράδοξο του υπολογισμού των εισφορών για τα μέλη προσωπικών εταιρειών.

Έτσι, ως ετήσιο εισόδημα των προσώπων που είναι μέλη προσωπικών εταιρειών νοείται, για τη δραστηριότητά τους αυτή και για την εφαρμογή του παρόντος, το γινόμενο του πολλαπλασιασμού των συνολικών κερδών της εταιρείας επί του ποσοστού συμμετοχής εκάστοτε μέλους σε αυτή.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κουρεύουν» το αφορολόγητο όριο μετά τις πιέσεις του ΔΝΤ - Φόρο θα πληρώσουν και οι συνταξιούχοι


Πιο κοντά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ έρχεται η κυβέρνηση στο θέμα αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης που προέβλεπε τη διαμόρφωση αφορολόγητου ορίου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών διατηρείται με μειωμένο όμως το ύψος του αφορολόγητου σε κάθε κατηγορία.

Ειδικότερα η κυβέρνηση είχε προτείνει αρχικά το αφορολόγητο για τις οικογένειες με τρία παιδιά να περιορισθεί στα 9.100 ευρώ, με έως 2 παιδιά στα 8.640 ευρώ και για τους άγαμους στα 8.182 ευρώ.

Τα όρια αυτά, όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, περιορίζονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, προκειμένου το ΔΝΤ να δώσει την έγκρισή του.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει τους περισσότερους φορολογούμενους στην καταβολή αυξημένου φόρου σε σχέση με τα ποσά που καταβάλλουν σήμερα.

Η νέα κλίμακα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου προβλέπει τέσσερα κλιμάκια με συντελεστές που ξεκινούν από 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και ανώτατο συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

- 22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος.

- 29% για τα επόμενα 10.000 ευρώ (20.001 έωα και 30.000 ευρώ).

- 37% για το επόμενο εισοδηματικό κλιμάκιο των 10.000 ευρώ (από 30.001 έως και 40.000 ευρώ).

- 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Εκτός από το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο και τη φορολογική κλίμακα αλλά και η κλίμακα της Εισφοράς Αλληλεγγύης η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

- 0% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

- 2,2% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ.

- 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ.

- 6,5% από 30.001 έως 40.000 ευρώ.

- 7,5 από 40.001 έως και 65.000 ευρώ.

- 9% για εισοδήματα από 65.001 έως και 220.000 ευρώ.

- 10% για εισοδήματα από 220.001 ευρώ και άνω.

-------------

Φόρο θα πληρώσουν για πρώτη φορά 350.000 συνταξιούχοι


Φόρο από 40 έως 311 ευρώ για πρώτη φορά σε 350.000 συνταξιούχους και μεγαλύτερο φόρο για 2 εκατομμύρια που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ φέρνει η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8182 ευρώ που θα ψηφιστεί την Κυριακή.

Με βάση την συμφωνία που έγινε με τους δανειστές πριν από περίπου δύο εβδομάδες το αφορολόγητο μειώνεται από τα 9505 ευρώ που ισχύει σήμερα στα 9090 για οικογένειες με δύο παιδιά στα 8640 για οικογένειες με ένα παιδί .

Οι συνταξιούχοι περνούν αυτόματα στην κατηγορία των ανύπαντρων και των ζευγαριών χωρίς παιδιά για τους οποίους το αφορολόγητο μειώνεται στα 8182 ευρώ
Το σημερινό αφορολόγητο των 9500 ευρώ κάλυπτε ετήσιο εισόδημα που διαμορφώνονταν από μηνιαία σύνταξη των 800 ευρώ.

Με την μείωση που συμφωνήθηκε φόρο θα πληρώνουν πλέον όσοι παίρνουν συντάξεις από 682 ευρώ και πάνω.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 350.000 συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη από 700 έως και 800 ευρώ το οι οποίοι καλύπτονταν πέρσι από το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2016 θα πρέπει να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο ο οποίος θα κυμαίνεται από 40 έως και 311 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας σήμερα


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας σήμερα

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος. Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 6 και 7 Μαΐου


Δελτίο Τύπου 06.05.2016


Αρ. Πρωτ.: 737

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 6 και 7 Μαΐου 2016 και μαζί με τους φορείς της καλεί τα μέλη της στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, διεκδικούν:
• Καμία μείωση στις αναπηρικές συντάξεις και στους χρόνους ασφάλισης των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους. Να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν υποστεί οι γονείς/αδέλφια/ κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με αναπηρία, τους οποίους έχουν στην φροντίδα τους.
• Να σταματήσουν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Να μη μειωθεί/ περικοπεί το ΕΚΑΣ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος να μην λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως επιδόματα που χορηγούνται για τις ανάγκες της αναπηρίας
• Να μην τεθούν οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων
• Να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εισαγγελέας απαγόρευσε στον 72χρονο ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ να αποκτήσει άλλο ζώο


Με εισαγγελική απόφαση τα ροτβάιλερ που τραυμάτισαν θανάσιμα τον πεντάχρονο στην Κοζάνη θα μεταφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Παράλληλα, αφαιρείται το δικαίωμα στον 72χρονο ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ της απόκτησης άλλου ζώου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην εισαγγελική απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Διατάσσεται η οριστική αφαίρεση των 8 ζώων συντροφιάς από την κατοχή του…. και η παράδοσή τους στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και η απαγόρευση απόκτησης άλλου ζώου από τον…»

---------

Ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ της Κοζάνης μιλάει για πρώτη φορά

Συντετριμμένος ο 72χρονος.

Για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην αυλή του σπιτιού του μίλησε για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν το πεντάχρονο αγόρι ανήμερα του Πάσχα στην Κοζάνη. Ο 72χρονος ιδιοκτήτης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε σοκαρισμένος.

«Είμαι συντετριμμένος. Τα πέντε ροτβάιλερ ήταν στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού και τα τρία σε χώρο φυλασσόμενο στην πίσω πλευρά. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε».

Για τη στιγμή της επίθεσης των σκυλιών ανέφερε χαρακτηριστικά «πώς άνοιξε η πόρτα. Όταν ακούσαμε τις φωνές του παιδιού τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει κι αμέσως με ένα ξύλο απομάκρυνα τα σκυλιά». «Τα 8 ροτβάιλερ προέκυψαν από 2 αναπάντεχες γέννες. Τα αγαπάω πολύ τα σκυλιά και γι’ αυτό δεν θέλησα να τα αποχωριστώ. Αν ήμουν έμπορος θα τα πουλούσα όσο ήταν μικρά. Τα αγαπάω σαν παιδιά μου», κατέληξε.


Πηγή: http://www.thestival.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι


Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και 14 Μαΐου.

Την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως τις 14 Μαίου 2016 αποφάσισαν οι δικηγόροι. Συγκεκριμένα ,η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι:

· Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.

· Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

· Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.

· Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους Δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται και οι παροχές υποδιπλασιάζονται. Οι φερόμενες «εκπτώσεις» δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.

Για τους παραπάνω λόγους, η ΣΕ αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ακυρώσεις και οι τροποποίησεις των δρομολογίων των πλοίων στην Κρήτη


Τροποποιούνται και ακυρώνονται τα δρομολόγια των πλοίων αυτές τις ημέρες και στα λιμάνια της Κρήτης, λόγω της πανελλαδικής απεργίας για το ασφαλιστικό.

Δείτε τα δρομολόγια από και προς Πειραιά για τη Δευτέρα και την Τρίτη (υπογραμμισμένα με κίτρινο χρώμα τα κρητικά)

Ακολουθούν τα δρομολόγια από και προς το νησί, που ακυρώνονται

ANEK LINES

Λόγω της τετραήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου, έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 10 Μαΐου, ακυρώνονται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Σούδα - Πειραιά - Σούδα

Μετά τη λήξη της απεργίας, το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο που αναμένεται να εκτελεστεί είναι το βραδυνό της Τρίτης 10 Μαΐου, στις 21.00

ΛΑΝΕ SEA LINES

Η ΛΑΝΕ SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ¨την Παρασκευή 06/05/2016 απο Πειραιά προς Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και η επιστροφή στις 08/05/2016 δεν θα πραγμετοποιηθεί.

ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ ¨ ΠΡΕΒΕΛΗΣ ¨ την Παρασκευή 06/05/2016 απο Πειραιά προς Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη – Ρόδο και η επιστροφή στις 08/05/2016 δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας τετραήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου, έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 10 Μαΐου, ακυρώνονται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα.

Κανονικά εκτελείται:

Ωστόσο, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, ότι αύριο Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας στη γραμμή Αγκώνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ως ακολούθως:

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2016
• ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη διαμόρφωση των δρομολογίων στις γραμμές που δραστηριοποιείται, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 9 Μαΐου.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυο συλλήψεις κι ένα ένταλμα για μίζες γιατρών


Στην επ αυτοφόρω σύλληψη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής δρ.Ιωάννη Κυαμίδη προχώρησε η Αστυνομία.

Με σημαδεμένα λεφτά έγινε η σύλληψη του Εκτελεστικού Διευεθυντή του ΓΝ Λευκωσίας, δρ.Ιωάννη Κυαμίδη.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη μετά από πληροφορίες για χρηματισμό του εν λόγω γιατρού. Η καταγγελία αφορούσε καταγγελία για χρηματισμό του τα τελευταία 8 χρόνια. Η Αστυνομία αξιολογώντας τα στοιχεία έδρασε αμέσως.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν μετρητά ύψους περίπου 600 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστό ακουολογικό κέντρο της Λευκωσίας το οποίο φαίνεται να αναλάμβανε ασθενείς τους οποίους παρέπεμπε εκεί ο εν λόγω γιατρός, με το αζημίωτο.

Εις βάρος του Εκτελεστικού Διευθυντή διερευνώνται μεταξύ άλλων τα εξής αδικήματα:

- Συνωμοσία και κακούργημα καταδολίευσης

- Δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης

- Δεκασμός δημόσιου λειτουργού

H Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη και δεύτερου γιατρού που φαίνεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα. Εξάλλου, εκκρεμεί και τρίτη σύλληψη γιατρού ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Έτοιμο να πράξει τα δέοντα το Υπουργείο Υγείας

«Αναμένουμε επίσημη πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές. Προσωπικά δεν έχω πληροφόρηση» ήταν η πρώτη δήλωση του Υπουργού Υγείας στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά την σύλληψη του δρ.Κυαμίδη. Το SigmaLive επικοινώνησε εκ νέου με τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ανέφερε τα εξής: " Πληροφορούμαστε τα τεκταινόμενα μέσω του τύπου αναμένουμε και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση. Μόλις έχουμε μια πληρέστερη εικόνα θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Η ανάδειξη του θέματος χρηματισμού γιατρών από την Ανοικτή Γραμμή

Σημειώνουμε ότι το θέμα χρηματισμού γιατρών ανέδειξε τον περασμένο μήνα η εκπομπή "Ανοικτή Γραμμή" η οποία ξεδίπλωσε το κουβάρι της διαπλοκής στον χώρο της υγείας. Μάλιστα, είχε αποκλειστικές δηλώσεις ασθενούς η οποία για να εξυπηρετηθεί έπρεπε να χρηματίσει συγκεκριμένο γιατρό.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο Υπουργός Υγείας μέσω της εκπομπής "Μεσημέρι και Κάτι" απηύθυνε έκκληση προς το κοινό, να προβαίνει σε καταγγελίες που αφορούν υποθέσεις χρηματισμού.




Πηγή: http://www.sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντάχθηκε ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών


Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Χανίων εγκρίθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ένταξη σε νέο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Ξενώνα και μάλιστα με διευρυμένο κοινωνικό αντικείμενο και αποτελεί παράλληλα αναγνώριση της αποτελεσματικότητας αυτής της κοινωνικής δομής του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6/5/2016, τις εγκαταστάσεις του Ξενώνα και ενημερώθηκε από τα στελέχη του για τις δράσεις και τον προγραμματισμό τους το επόμενο διάστημα. Μετά την επίσκεψη η κα. Αλιφιεράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και να ενημερωθώ από το προσωπικό για τις δράσεις του. Ο Ξενώνας είναι μία από τις σημαντικότερες δομές του Δήμου με σημαντική κοινωνική προσφορά. Βασικός στόχος της δημοτικής μας αρχής ήταν η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του κάτι το οποίο πετύχαμε με την ένταξή του σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ως γυναίκα έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα γι΄ αυτό και η αποτελεσματική λειτουργία του Ξενώνα είναι μεταξύ των κεντρικών προτεραιοτήτων μου».


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη


Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σας κοινοποιούμε απόφαση της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, η οποία μας γνωστοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 6 Μαΐου 2016), για ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της ψήφισης του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 8 Μαίου θα πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Ως εκ τούτου, συστήνουμε τους συναδέλφους-εμπόρους

- Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών

- Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους

- Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

- Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

- Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο"


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 43χρονος που αποπλάνησε 6χρονη


Αντάλλασσε και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο με δεύτερη ανήλικη.

Για αποπλάνηση παιδιών και πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη ένας 43χρονος, ενώ είχε προηγηθεί η καταγγελία των γονιών της 6χρονης για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς συνομιλούσε και αντάλλασσε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου και με άλλο κορίτσι, 17 χρονών σήμερα, κατά το τελευταίο έτος περίπου, το οποίο διέμενε σε περιοχή της Καβάλας.

Στην κατοχή του 43χρονου και στο σπίτι του βρέθηκαν:

Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablet), σε έναν εκ των οποίων, διατηρούσε το παραπάνω υλικό,
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Ένα κινητό τηλέφωνο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή οι λογιστές


Κόλλιας: Μέχρι την τελική δικαίωση.

Την παράταση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου αποφάσισαν οι λογιστές - φοροτεχνικοί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις που προβλέπουν τόσο την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους οικονομολόγους όσο και την εξαίρεση του κλάδου από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου, και με δεδομένη την επιτυχία των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα αφού έχει υποβληθεί πολύ μικρός αριθμός δηλώσεων.

«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση» δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικό Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά τα βενζινάδικα την Κυριακή


Η Π.Ο.Π.Ε.Κ θα αποφασίσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ την Κυριακή κατά του ασφαλιστικού αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Την Κυριακή 8 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Π.Ε.Κ θα αποφασίσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημιμαραθώνιος την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη


Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία.

Από τις 7 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων δρόμου «Under Armour Run Thessaloniki City Challenge», οι οποίοι περιλαμβάνουν Ημιμαραθώνιο Αγώνα, αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ., καθώς και αγώνα δρόμου 1.000 μ. για παιδιά, οι οποίοι θα έχουν εκκίνηση από το εμπορικό κέντρο «One Salonica» επί της οδού Γιαννιτσών.

Πού δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση:

  • Στην οδό Ι. Κωλέττη, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παλαιού Σταθμού και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
  • Στην οδό Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Ι. Κωλέττη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αναγεννήσεως και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
  • Στην οδό Αναγεννήσεως, από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι την συμβολή της με την οδό Παλαιού Σταθμού και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
  • Στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Ι. Κωλέττη και μόνο στο ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης
  • Στην οδό Καρατάσου, από τη συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ν. Κουντουριώτου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,
  • Στην οδό Ν. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Οι αναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και στην οδό Κ. Οικονόμου, από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κ. Ρούλια και καθ’ όλο το πλάτος αυτής καθώς και στην οδό Κ. Ρούλια, από την συμβολή της με την οδό Κ. Οικονόμου μέχρι την συμβολή της με την οδό Ι. Κωλέττη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «Μαρία των Ρομά» ζει στην αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Η Μαρία με τα ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, είναι επτά χρονών σήμερα. Δεν ζει με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της. Έχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών, του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα, τα οποία για κάποιο λόγο βρέθηκαν μόνα στη ζωή.

Η «Μαρία των Ρομά» ζει στην αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η ιστορία της πριν τρία χρόνια, συγκλόνισε το πανελλήνιο και οι μνήμες της ξύπνησαν με το θρίλερ που εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες, με την εξαφάνιση μια άλλης τετράχρονης Μαρίας, από την περιοχή του Σκαραμαγκά, την Κυριακή του Πάσχα.

Οι ιστορίες των δύο κοριτσιών μπορεί βέβαια να μην είναι ίδιες, αλλά προκάλεσαν το ίδιο ενδιαφέρον, αγγίζοντας τις καρδιές πολλών Ελλήνων, καθώς πρόκειται για παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο και αυτό το γεγονός από μόνο του, συγκινεί και ταράζει.

Η εξαφάνιση της τετράχρονης Μαρίας, στην κωμόπολη της Αττικής, έληξε αίσια, καθώς οι γονείς της την έχουν στην αγκαλιά τους, όπως αίσια μπορούμε να πούμε ότι έληξε και η περιπέτεια του κοριτσιού που ζούσε με τους Ρομά, την επιμέλεια της οποίας έχει οριστικά από το 2014, με απόφαση δικαστηρίου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, «Χαμόγελου του Παιδιού», αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της.

Η υπόθεσή της, που αποκαλύφθηκε το 2013, αποτελεί πλέον παρελθόν για το κορίτσι, το οποίο υπέστη μια έντονη ψυχολογική ταραχή, χωρίς η ίδια να μπορεί τότε να κατανοήσει τι συμβαίνει γύρω της.

Η εξέλιξη της ιστορίας, αποτέλεσε ένα θρίλερ, κατά το οποίο προέκυπταν νέα στοιχεία για τη ζωή της, ενώ γινόταν ένας μεγάλος αγώνας από κοινωνικούς φορείς, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το κορίτσι, που θα του εξασφάλιζε μια ομαλή πορεία ζωής.

Τελικά κρίθηκε ότι το καλύτερο για τη Μαρία ήταν η αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», όταν το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, για να μεγαλώσει υπό τη σκέπη του και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων, για την κατάσταση που βρέθηκε η Μαρία, να ζει χωρίς του βιολογικούς της γονείς, σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα, «έκλεισε»!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της, με τους οποίους μάλιστα ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Η Μαρία σήμερα μεγαλώνει σε περιβάλλον με ασφάλεια, σε σπίτι του «Χαμόγελου», η τοποθεσία του οποίου κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, για να διαφυλάξει το ανήλικο κορίτσι.

Όπως και τα άλλα 324 παιδιά, που μεγαλώνουν σήμερα στα σπίτια του Οργανισμού, έχει ότι χρειάζεται, υποστηρίζουν στελέχη του, τονίζοντας πως είναι καλά στην υγεία της.

Πήγε νηπιαγωγείο, συνεχίζει στο σχολείο, έχει κάνει φιλίες και ζει ήρεμα, με αγάπη και φροντίδα.

Στην ατυχία της ζωής της, η τύχη της χαμογέλασε...

Στο σπίτι του «Χαμόγελου», η φροντίδα των παιδιών σε κίνδυνο, είναι το κύριο μέλημά τους.

Άλλωστε αυτές οι δομές δημιουργήθηκαν για αποφυγή της ιδρυματοποίησης των παιδιών και βασικός στόχος είναι η ομαλή και αξιοπρεπής επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με σεβασμό, «κλείνει» στην προστασία του, εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν και που δεν μπορούν να μείνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αφού μετά από κοινωνική έρευνα διαπιστωθεί η ακαταλληλότητά του.

Όλα έχουν μια δική τους τραγική ιστορία, που απλά δεν είδε το φως της δημοσιότητας.


Πηγή: http://www.eleftheria.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με τη φωτογραφία του 3χρονου που φαίνεται σαν να σνιφάρει κοκαΐνη


«Ήταν απλώς μια πλάκα» δηλώνει η μητέρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια συγκλονιστική εικόνα ενός τρίχρονου αγοριού που φαίνεται σαν να κάνει κοκαΐνη έχει εξοργίσει τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων πυροδοτώντας εκκλήσεις διαφόρων να ληφθεί άμεσα μέριμνα για το παιδί.

Η φωτογραφία δείχνει το μικρό αγόρι, του οποίου το μικρό όνομα είναι Mladen να ποζάρει με τρεις γραμμές άχνης και ένα λευκό σωληνάριο στη μύτη σαν να ετοιμάζεται να εισπνεύσει ενώ κοιτάει την κάμερα. Η εικόνα αναρτήθηκε σε κοινωνικό δίκτυο, στο προφίλ της Tina Vi Nuri με το σχόλιο «Ο μικρός τοξικομανής της μαμάς και του μπαμπά» προκαλώντας την οργή των χρηστών που ξέσπασαν κατά της οικογένειας.

Το παιδί ζει με την οικογένεια του στην επαρχία Βάρνα της Ανατολικής Βουλγαρίας. Απατώντας στην κατακραυγή, η μητέρα του αγοριού δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ήταν απλά ένα αστείο και ότι η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί από την 13χρονη κόρη τους Stiliana. Πρόσθεσε επίσης ότι η λευκή σκόνη πάνω στο τραπέζι ήταν στην πραγματικότητα αλεύρι και τα παιδιά τράβηξαν τη φωτογραφία όταν εκείνη μαγείρευε στην κουζίνα.



Η μητέρα του αγοριού ανέφερε επίσης ότι είναι αναλφάβητη και δεν ήταν ούτως ή άλλως σε θέση να δημοσιεύσει τη φωτογραφία στο προφίλ της. «Η μητέρα μου είδε πρώτη την εικόνα με τα παιδιά και μου τηλεφώνησε. Εγώ δεν θα μπορούσα να έχω κάνει τέτοιο πράγμα, δεν ξέρω καν να γράφω. Η κόρη μου μάλλον τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο. Δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν μπορώ καν να διαβάσω ή να γράψω. Δεν ξέρω καν να χρησιμοποιώ υπολογιστή» είπε η ίδια. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού την υποστήριξαν λέγοντας ότι είναι μια καλή μητέρα όπως και ο σύζυγός της ο οποίος δουλεύει στη Γερμανία για να συντηρεί την οικογένεια. Η έφηβη αδερφή που φαίνεται πως τράβηξε τη φωτογραφία δήλωσε ότι ήταν απλά ένα αστείο και βγάζουν διάφορες παρόμοιες φωτογραφίες με τον αδερφό της. Ανέφερε μάλιστα πως δεν έχει δει ποτέ ναρκωτικά στην πραγματικότητα και απλώς είδε μια παρόμοια φωτογραφία στο Facebook.

Μετά την τεράστια κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης και των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι υπηρεσίες παιδικής μέριμνας ετοιμάζουν έκθεση για την οικογένεια και φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ότι εξετάζεται παρέμβαση της αστυνομίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία


Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση.

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι διατιθέμενες θέσεις απασχόλησης αφορούν μόνο την ειδικότητα ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι μόνο εάν υπάγονται έστω σε μία από τις υπόλοιπες κατηγορίες, ήτοι 1,2,3,5 και 6. Εάν δεν υπάγονται σε καμία από τις κατηγορίες αυτές αποκλείεται η ηλεκτρονική αίτησή τους.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ – Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (25-4-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι

α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,

β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά κριτήρια κατάταξης:

  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  • Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
  • Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
  • Την ηλικία.
  • Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
  • Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν από τους επιβλέποντες φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...