Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Άγριο «παιχνίδι» με γουρούνι ξεσηκώνει σάλο στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νηπιαγωγός συμμετείχε εθελοντικά μαζί με παιδιά.
Φωτογραφίες και βίντεο από πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κλαυδιάς στη Λάρνακα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου σε Κύπρο και Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Τα σχετικά ντοκουμέντα δείχνουν μικρούς και μεγάλους στην αυλή ενός σχολείου, κάποιους να τρέχουν να πιάσουν ένα γουρούνι και πολλούς άλλους να παρακολουθούν το θέαμα.

Μέχρι που ένας νεαρός καταφέρνει και αρπάζει το ζώο από την ουρά και στέφεται νικητής. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν βροχή αντιδράσεων και σχολίων, κυρίως σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Όχι μόνο γιατί θεωρήθηκε ότι το συγκεκριμένο «παιχνίδι» αποτελεί κακοποίηση και βασανισμό ενός ζώου, αλλά και επειδή η ιδέα για τη διοργάνωσή του χρεώθηκε σε μια νηπιαγωγό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, εξαιτίας των διαστάσεων που πήρε το θέμα, το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη.

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει την αγανάκτησή του για τα σχετικά δημοσιεύματα και κάνει λόγο για υπερβολές και ψευδολογίες. Όπως υποστηρίζει, «το τρέξιμο γουρουνιού είναι ένα από τα πατροπαράδοτα έθιμα μας στην Κύπρο και μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώθηκαν τα πασχαλινά παιχνίδια από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κλαυδιάς μαζί με τον κυνηγετικό σύλλογο Κλαυδιάς και όχι κάποια νηπιαγωγό».

Συμπληρώνει ακόμα ότι το ζώο δόθηκε δωρεά από οικογένεια της κοινότητας που εκτρέφει γουρούνια. Ό

σο για την τύχη του συγκεκριμένου γουρουνιού, εξηγεί ότι «επιστράφηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στον ιδιοκτήτη του, αφού ο νικητής που φαίνεται να κρατά το γουρούνι από την ουρά, έτυχε να είναι ο υιός του ιδιοκτήτη του γουρουνιού, το οποίο επέστεψε στη φάρμα σώο και αβλαβές».

Αναφέρει ακόμα ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αποτυπώνουν «τη στιγμή που το γουρούνι γλίστρησε από τα χέρια του νικητή για να φύγει και αυτός το συγκράτησε αρπάζοντάς το από την ουρά για μόνο κάποια στιγμή». Το Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι η νηπιαγωγός για την οποία προκλήθηκε ο σάλος «δεν έχει καμιά ευθύνη για τη διοργάνωση ή για το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς ήταν απλώς εθελόντρια, όπως και πολλοί άλλοι». Ας σημειωθεί ότι ενημέρωση για το περιστατικό ζήτησε και το Υπουργείο Παιδείας. Βάσει των πληροφοριών που κατάφερε να συγκεντρώσει, η εν λόγω νηπιαγωγός δεν είναι διορισμένη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.