Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Παραλύει η χώρα από το ασφαλιστικό - Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από σήμερα, με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας κατεβάζουν ρολά, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ενώ στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και τα τρόλεϊ, τα τρένα, ο προαστιακός, ο ηλεκτρικός και το τραμ. Σε ρυθμό κινητοποιήσεων και οι δημοσιογράφοι.

48ωρη απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

48ωρη απεργία κήρυξε για την Παρασκευή και το Σάββατο και η ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην απεργία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

Σε 48ωρη απεργία και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του Eurogoup την Δευτέρα 9 Μαΐου».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δισ. και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δισ. ευρώ».

«Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Τετραήμερη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία έως και την Τρίτη

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απολέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς τρένα και προαστιακό από τα μεσάνυχτα

Από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαΐου, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ

Σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, ενώ την Κυριακή στις 10 το πρωί θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμος, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Χειρόφρενο τραβούν τα τρόλεϊ

Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αύριο και μεθαύριο.

Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΠΟΕΣΥ: 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.